MIKSI BLONDI HIUS KELLASTUU KAMPAAJAKÄYNNIN JÄLKEEN? – KAMPAAJA VASTAA

03.06.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Viileän vaalea on ollut pitkään suosittu sävy ja en ihmettele, sillä viileälle ihonsävylle se on loistava valinta. Sen ylläpito voi kuitenkin monelle olla hankalaa ja mitä lähempänä ollaan seuraavaa kampaajakäyntiä, niin sitä enemmän se tuntuu kellastuvan.

PARTURI-KAMPAAJA VASTAA: MIKSI HIUS KELLASTUU?

Kysyin tätä Schwarzkopf Pro Finland kouluttajalta Laura Kurkiselta. Hän kertoi, että syitä voi olla monia. Se riippuu hyvin paljon siitä mikä on lähtötilanne hiusta vaalentaessa. Kaikista yksinkertaisimmin asiaa voi ajatella näin: Onko alla aito oma “neitsythius” vai värjätty hius? Todella tummakin täysin oma hiusväri voidaan saada hiuksen rakenteesta riippuen hyvinkin kirkkaan vaaleaksi, mutta jos alla on pigmenttiä purkista, niin puhtaampaa lopputulosta on vaikeampi saada.

Tässä kuitenkin muutama syy siihen miksi hius kellastuu: 

  • Hiusta ei ole vaalennettu tarpeeksi. Syynä voi olla se, että lähtötilanne on ollut niin tumma (eli tummaa hiusväriä) ettei hius yksinkertaisesti vaalene niin paljon. Tai vaalennusainetta ei ole tarpeeksi tai sitä ei pidetä tarpeeksi kauan aikaa. Jos hius jää vahvan keltaiseksi tai oranssiksi vaalennuksen jälkeen, niin taittosävyn haalentuessa tämä keltaisuus tai oranssisuus tulee jälleen esiin. Mutta mitä lähempänä se on vaalennuksen jälkeen “banaanin lihan sävyä”, niin sitä paremmin taittosävyn kanssa päästään haluttuun lopputulokseen.
  • Kodin veden laatu vaikuttaa myös hiuksen kellastumiseen ja hiuksesta saattaa tulla helpommin elottoman matta. Tämä johtuu veden raskasmetalleista. Tähän auttaa suihkusuodatin, josta itse haaveilen.
  • Kampaajan taittosävyssä on itsessään ollut lämpöä. Laura kertoi, että taittosävy valitaan samalla tavoin kuin vaikka meikissä neutraloija eli vastaväreillä viedään pois ei-toivottuja sävyjä.

Laura painotti sitä, että on aina todella tärkeää kommunikoida oman kampaajan kanssa siitä mitkä ovat omat toiveet. Kampaaja sitten kertoo onko tällaista mahdollista saavuttaa ja missä ajassa. Kauniisiin Instagram-vaalennuksiin varataan useampi tunti. Esimerkiksi omissa muutoksissani Lauran käsittelyssä on mennyt aina se noin neljä tuntia.

Tässä on ihanan Henny Harjusolan video päivä kampaamossa, jossa Henny tekee raitoja jo valmiiksi melko vaaleaan eli maantien harmaaseen tukkaan. Aikaa koko prosessiin menee neljä tuntia ja hinta neljälle tunnille on 380€. Esimerkiksi kahdessa tunnissa ei olisi ollut tällaista muutosta mahdollista tehdä.

Tässä muuten näette oman tukkani vuosia sitten, kun en osannut tehdä sille kotona mitään. Ja ehkä myös muutama muukin syy oli mukana. 

MITEN YLLÄPIDÄN SÄVYÄ KOTONA? OMAT HYVÄKSI TODETUT TUOTTEET

Olen käyttänyt jo vuosia *By Noor hopeashampoota. Tuote toimii itselläni todella hyvin keltaiseen taittavaan tukkaan ja violetti sävy onkin keltaisen vastaväri. Lisäksi se ei kuivata hiusta vaan enemmänkin silottaa sitä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että ihan keltaista tukkaa ei mikään hopeashampoo taita pois. Todella vahvasti keltaiseen tai jopa oranssiin tukkaan auttaa vain uudelleen blondaus, jos hius sen kestää.

Hiuksia on myös hyvä välillä syväpuhdistaa. *Schwarzkopf Blond Me Detox Shampoo poistaa hiuksesta raskasmetalleja ja muotoilutuotteiden jämiä. Itse en osaa sanoa näiden tuotteiden tieteellisestä taustasta mitään ja mikä on markkinoijan sanahelinää. Siksi luotan vaan lopputulokseen ja tämän tuotteen kohdalla se on selkeästi yksi asia: tuote kirkastaa hiusta.

Kevyesti hiuksen sävyä helmiäiseen taittava *Four Reasons Toning Treatment Pearl on ollut suosikkini jo pitkään. Se tuo todella pienen häivähdyksen pastellisen vaaleanpunaista hiuksiin, joka elävöittää kauniisti blondia sävyä. Et voi siis suoraan sanoa, että “ahaa, hänellä on hiuksissa vaaleanpunaista”, koska sävy on niin haalea.

Lisäksi tämä on hoitoaineena ihan tajuttoman hyvä ja se silottaa ihanasti todella kuivan karheaa hiustani.

Onko sulla jotain omia lemppari blondin hiuksen tuotteita? 

  • Charming Nails

    Mulla kanssa kylmä vaalea. Fudgen hopeashampoo + Biozell Silver hoitoaine tai sitten tuo Pearl. Biozell Soft Ice on myös hyvä sävy jota kannattaa kokeilla, se kirkastaa vaalean tukan mutta ei taita sävyä mihinkään suuntaan. Inebryan Ice Cream No-Yellow on huippu sinipohjainen hopeashampoo jos haluaa ihan kirkkaan, liki valkean tukan 🙂

    • Miia Johansson

      Pitääkin alkaa tutustua näiden inciin. 😊 Fanola oli mulle liian kuivattava ja siinä ainakin silloin oli metyyli-isotiatsolinonia, joka on todella helposti allergisoiva säilöntäaine. 😔

  • Jonsku

    Tässä kylmänvaaleiden hiusten kanssa taistelemisessa ei taida luonnon tuotteilla olla mitään virkaa? 😟 Itsellä on lyhyt hius, jota vaalennan itse (ammattilaistuotteilla) n. 8 viikon välein, ja huolimatta siitä, että lämpökäsittelykin on todella vähäistä, hius on aina todella pörröinen ja huokoinen ja sairaan näköinen.. On kokeiltu vaikka mitä briogeo sarjasta, on kokeiltu brunsia, famo-tuotteita… Mutta ei mikään tuollainen vaan vedä vertoja synteettisille tuotteille huonokuntoisen hiuksen hoidossa 🙁

    • Miia Johansson

      Sen mitä hiustuotteiden raaka-aineista tiedän, niin onhan silikoni tietty tooosi hyvä silottaja. Mulla tähän mennessä kunnolla toimii vaan Briogeo, joka ei oo siis luonnonkosmetiikkaa, mutta hyvin lähellä sitä. Ja niissä ei ole silikoneja. Mut esim jos ei Briogeon avokadomaskikaan auta, niin sit varmaan pitää tosiaan käyttää silikonillisia. 😊

  • Amm

    BPcare cool touch shampooseen kannattaa tutustua, jos ei ole jo tuttu! Suomalainen tuote ja ei kuivata hiusta 🙂

    • Miia Johansson

      Kiitos vinkistä 😍 tutustun!

  • Mona

    Kevin.Murphy Maxi.Wash syväpuhdistava shampoo on hyvä vaalean freesaaja, silloin tällöin käyttänyt + kiva tuoksu.
    Mutta oikeastaa enää keltaisuutta/epäpuhtauksia hiuksissa ei ole ollenkaan samaan malliin kuin ennen, koska suihkun suodattimena on ollut jo toistavuotta Aroma Sense PR-SJW suihkupää (saa esim. Netraudasta)! Kampaaja tuosta vinkkasi, enkä ilman voisi enää elää – pari kamua osti kans tuon ja todella tykänneet! Lisäksi se säästää vettä ja suihkupästä tuli ihanan tasainen ja laaja vedenviertaus 🙂

    • Miia Johansson

      Uuh 😍 kuulostaa ihan superhyvältä 😍

  • Anne

    Moi
    Toimiiko noi violettituotteet värjäämättömään luonnonvaaleaan, kun kellastuu vedestä? Lapsellani siis on kellastunut paljon muuton jälkeen.

    • Miia Johansson

      Joo toimii, mutta suihkusuodatin vois olla paras ratkaisu. 🥰

  • Tiia - Littlebigthings

    Joo! Uusin lempparini on Evo Fabuloso
    Platinum Blonde. Aivan paras hopeashampoo ja sopii myös MIT-allergikoille!

  • Henriikka

    Heippa!

    En tiiä onko ihan hassu postausidea mutta aattelin että sulta löytyisi tietoa. Pohdin aina lentäessäni pelkillä käsimatkatavaroilla että mikä kosmetiika luokitellaan nesteeksi ja mikä ei. Esimerkkinä anastasia beverlyhillsin voidemainen bronzer, lasketaanko nesteeksi vai ei. Sama juttu ripsarin kanssa. Myös monet kosmetiikkatuotteet mietityttää, mm. balmimaiset putsarit. Näistä olisi kiva saada joku listaus kun googlaamallakaan en oikein tietoa löytänyt.

  • Sanna

    Satutko Miia muistamaan minkä merkkisen suihkusuodattimen hankit? Itselläkin olisi hankinta ajankohtainen.

    • Miia Johansson

      Mulla on sellainen merkki kuin Aqva, mutta varmasti muutkin merkit hyviä. 🙂

  • Pirre

    Tärkeää asiaa. Rautapitoinen pesuvesi kotona ei ole hyvä hiuksille. Tästä syystä meille on asennettu veden suodatin. Samalla myös juomavedestä on lähtenyt raudan tai jonkun metallin sivumaku. Voihan metalli olla vaikka vanhojen putkien kupariakin., mutta poissa se on nyt joka tapauksessa. Vesianalyysia emme vielä tehneet.

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Joo, mulla kanssa nykyään suihkusuodatin. Se on kyllä hyvä. Muihin hanoihin sitä ei olla asennettu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram