KEVÄÄN LUONNONKOSMETIIKAN LÖYTÖJÄ x 3

19.05.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Tuoteuutuuksia tulee markkinoille koko ajan, mutta mainitsemisen arvoisia sellaisia tulee vähän. Nyt testailut ovat vihdoin tuottaneet tulosta ja olen löytänyt kolme eri kategorian tuotetta, joihin olen ihastunut.

1. EDULLINEN, MUTTA POIKKEUKSELLISEN HYVÄ SHAMPOO

Todella harvoin törmää tällaiseen shampooseen, joka puhdistaa tehokkaasti, mutta on hellävarainen eikä tee hiuksista yhtä suurta takkukasaa. Itselläni on siis ohuet sekä kuivat hiukset ja samaan aikaan karheat sekä taipuisat.

*Bioturm kiiltoshampoo puhdistaa jo ensimmäisellä kerralla kunnolla. Usein joudun pesemään hiukset kahteen kertaan, jotta saan ne puhtaaksi tällaisilla hellävaraisemmilla shampoilla, mutta tämä tekee puhtaaksi jo yhdellä kertaa. Lisäksi hiukset tuntuvat silkkisen kiiltäviltä, kun shampoon on huuhdellut pois.

Valitettavasti saman merkin kiiltohoitoaine ei riittänyt paljon kosteutta vaativille hiuksilleni.

2. LUONNOLLINEN HAPPOKUORINTA

Kun sain testiin *Flow Cosmeticsin AHA & BHA peeling seerumin, pyysin miestäni testaamaan sen puolestani. Tässä on hyvä esimerkki tuotteesta, joka ei sovi kaikille, mutta on silti loistava joillekin. En voi koskaan painottaa tarpeeksi, että meidän jokaisen iho on niin erilainen ja ihonhoitotuotteet tulee valita oman ihon tarpeiden mukaan.

Mieheni sanoi, että tuote tekee selkeästi ihosta tasaisemman ja puhtaamman tuntuisen. AHA-hapot tosiaan kuorivat ihon pintakerrosta ja BHA-hapot tunkeutuvat syvemmälle ihohuokosiin puhdistamaan. Tämä tuote on loistava seka- ja rasvaiselle iholle tai iholle, joka kaipaa kirkkautta. Tuote ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä ja hillitsee ihon rasvoittumista. Vaikka tuote on happotuote, niin se on silti yllättävän hellävarainen ja koostumukseen on valittu mukaan laventelivettä, joka rauhoittaa ihoa.

3. KÄSIVOIDE, JOKA TUKEE ELIMISTÖN MIKROBIOMIA

Käsien hoidossa ensisijaisen tärkeää on käyttää sellaista puhdistustuotetta, joka ei kuivata. Kuivien käsien ongelmaa on siis vaikeaa saada pois, jos ihon tärkeää hydrolipidikalvoa huuhtoo pois monta kertaa päivässä liian emäksisillä tuotteilla. Siksi kannattaakin valita perinteisen palasaippuan sekä markettien pumpullisten käsisaippuoiden sijaan jokin hellävarainen versio. Useimmat markettien tuotteista ovat kuivattavia, mutta tietenkin muutamia poikkeuksia löytyy.

Kaksi omaa lemppariani ovat suomalainen *Rimita Oats käsisaippua sekä taivaallisen tuoksuinen *Neal’s Yard Remedies käsisaippua.

Hellävaraisesta pesusta huolimatta joidenkin kädet voivat vaatia hyvän käsivoiteen. Itselleni riittää täysin se, kun hoidan kasvojani aamuin illoin ja kädet pääsevät nauttimaan samalla laadukkaista tuotteista. Joillakin on kuitenkin sellainen työ, ettei oman käsisaippuan kiikuttaminen mukana ehkä onnistu ja käsiä pitää pestä usein vahvoilla tuotteilla. Oikeastaan kaikki julkisilla paikoilla saatavilla olevat saippuat ovat todella peseviä.

Olen suuri *Moi Forest fani. He lanseerasivat vähän aikaa sitten *Moi Forest käsivoiteen, joka on ehdottomasti paras käsivoide, jota olen tähän mennessä kokeillut. Se pehmentää kädet hetkessä, mutta myös imeytyy nopeasti, jotta päivän askareita pääsee heti jatkamaan. Mukana on tietenkin tuttuun tyyliin suomalaisten yliopistojen kehittämä Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta, joka tukee elimistön mikrobiomia.

Ootko sä testannut joitakin näistä tuotteista?

  • Henna

    Testasin tuota Moin käsivoidetta ja siinä olo omaan makuuni aivan liian voimakas ja erikoinen tuoksu.

    • Miia Johansson

      Hitsit nää tuoksujutut on niin henkilökohtaisia. 😔 Mun mielestä just tosi kevyt tuokumsu etten edes kokenut tärkeäksi siitä mainita. Ootko tottunut luonnonkosmetiikan tuoksuihin? 😊

  • Saritäti

    Tulin vain suosittelemaan saippuaa, joka ei kuivata hipiää, eikä käsiä. Sisältää vain ihania luonnonaineiden. Ostin aikanaan Intian matkalta ja olen sittemmin tilannut netistä, viimeksi ruotsalaisesta kaupasta.
    https://www.chandrikasoaps.com/chandrika-ayurvedic-soap.html

  • Kyselijä

    Tää nyt on aivan väärään aiheeseen laitettu mutta ajattelin sinun vastaavan. Ostin viikonloppuna Lumenen ripsiseerumin. Onko sulla kokemusta tuotteesta? Tai uskoisitko sen toimivan ripsien kasvuun —> tulisivat pidemmiksi.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Ei valitettavasti ole kokemusta.

  • Eveliina

    Moi! Mua kiinnostaisi vielä tarkemmin siis mikset itse testannut tuota flow seerumia? Itte kärsinyt podista jossain kohtaa mut nyt ongelmana ihon epäpuhtaus niin mietin uskallanko alkaa käyttää tota. Ehdin jo ostaa sen nimittäin.

    • Miia Johansson

      En suosittelisi PODille. 😬 On aivan liian aktivoiva. Voithan tietty koittaa niihin kohtiin, missä on epäpuhtauksia eikä PODia. Mulla on herkkä ja myös atooppinen iho. Mun iholle on liikaa kovemmat hapot tai muutenkaan mun iho ei niistä hyödy.

  • Milla

    Hellävarainen ihon kuorinta kiinnostaa, sillä saan helposti finnejä. Käytän tällä hetkellä Fiinin puhdistusbalmia ja Olivia Kleinin kasvovettä ja rasvaa.

    Sain lahjaksi Onnenpyssin suolasaippuaa, jossa INCI-listan mukaan on vain merisuolaa, kookosöljyä, rypsiöljyä, vettä, oliivioljyä ja risiiniöljyä. Tuotteen luvataan olevan “kevyesti kuoriva”. Mahtaisiko tämä tuote olla ok, jos sitä käyttäisi esimerkiksi kerran viikossa?

    Kiitos vielä mahtavasta blogista! Olen saanut siitä paljon informaatiota ja hyvää mieltä.

    • Miia Johansson

      Heippa Milla! 😊 Sun kuorinta on siis mekaaninen kuorinta, koska ainoa raaka-aine, joka noista voi kuoria on merisuola. Vaikea sanoa näin kokeilematta, että onko tämä kuorinta siis hellävarainen. Mutta se sisältää kookosöljyä, joka ei ole epäpuhtaalle iholle kaikista paras ja saattaa tukkia ihohuokosia.

      Jos haluat hellävaraisen kuorinnan, niin valitsisin jonkun entsymaattisen kuorinnan tai helposti epäpuhtauksia saavalle iholle voisi olla parempi jokin syväpuhdistava naamio. Esim tämä: * https://adtr.co/uXSjQC

  • gruzoperev_eokr

    доставка грузов http://www.tehnikapobedy.ru.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram