LUONNOLLINEN ITSERUSKETTAVA, JOKA EI TUOKSU PAHALLE

19.04.2022

Luonnollisen sävyisiä ja helppokäyttöisiä itseruskettavia todella löytyy. Taakse on jääneet ne ajat, kun itseruskettava löyhkää nenään koko ajan. Yllä olevassa kuvassa näet lopputuloksen, jonka saa molemmilla tämän postauksen tuotteilla yhdellä kertaa.

Oma pitkäaikainen lemppari *Zuiin itseruskettava on ollut käytössäni jo muutaman vuoden, mutta valitettavasti viimeiset kaksi putelia ovat olleet suoraan sanottuna surkeita. Koostumuksessa on ollut jotain pahasti pielessä ja osa tuotteesta on ollut kokkareista ja osa tulee vetenä ulos. Tämän vuoksi oli löydettävä jokin korvaava ja yhtä hyvä tuote kuin Zuiin itseruskettava oli ennen.

EDIT Sain Zuiilta testiin uuden itseruskettavan ja vanha tuttu ihana koostumus on takaisin. Eli Zuii on mielestäni edelleen paras, vaikka kaksi alla olevaa ovat myös todella kivoja. 

ITSERUSKETTAVIEN VARMA NAKKI

*Joik Organic Sunless Tan vartalovoide light on todella helppo itseruskettava, koska sen kanssa ei vahingossakaan saa tehtyä hassuja raitoja tai rajoja.

PLUSSAT JA MIINUKSET:

+ Asteittain ruskettava, joka antaa yhdellä kertaa kivan sävyn (postauksen ensimmäinen kuva). Tällainen astettain itseruskettava on mielestäni muutenkin parempi kuin kerralla kunnolla ruskettava, sillä asteittain ruskettava lähtee kauniisti pois ja näin mitään erityisiä kuorintatoimenpiteitä ei tarvitse tehdä ennen seuraavaa lisäämiskertaa. Mitä useammin lisää, niin sitä tummemman sävyn saa.

+ Kuin vartalovoide, joka levittyy kauniisti. Ei tahraa.

+ Sopii niin vartalolle kuin kasvoillekin.

+ Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

– Aivan todella hennosti tulee itseruskettavan tuoksu levittäessä (tämän huomaa vain tarkkanenäisimmät), mutta se häviää nopeasti ja seuraavana päivänä ei iholla ole häivähdystäkään tästä tuoksusta.

TAKUUVARMASTI MIELLYTTÄVÄ TUOKSU

*Eco by Sonya Winter Skin kevyesti itseruskettava voide tulee näppärässä tuubissa ja koostumus on loistava levitystä ajatellen, mutta myös ravitsevien raaka-aineiden puolesta.

PLUSSAT JA MIINUKSET:

+ Karamellinen ja ihana tuoksu, jonka alta ei haista itseruskettavan tuoksua ei sitten millään.

+ Levittyy kauniisti ja yhdellä kertaa saa hyvän sävyn.

+ Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja 100% luomua.

– Samaa itseruskettavaa tuotetta voi usein käyttää myös kasvoille, mutta tämä tuote jostain syystä kirveli kasvoilla. Tätä ei varmasti monelle muulle käy, mutta en siis suosittele herkkäihoisen käyttämään tätä kasvoilla.

– Sisältää minimaalisen karttavärin, joka on niin haalea, ettei se oikeastaan auta tuotteen levityksessä. Hyötyä tai haittaakaan ei siitä siis ole.

PAKOLLINEN VARUSTE HYVÄÄN LOPPUTULOKSEEN

Ilman levityskinnasta on itseruskettavan levitys haastavaa. Sen avulla saa laitettua voiteen helposti myös sormiin ja lopputulos on tasainen.

Olen nyt vasta huomannut, että kintaissakin on eroja. Moni niistä on “kertakäyttöinen” eli niitä ei pysty pesemään. Osasta lähtee kulumaan hanskan sisällä oleva muovi, joka suojaa siltä ettei itseruskettavaa pääse leviämään kämmeniin. Osasta taas kuluu ja rapisee pois pehmoinen pinta ja näin hanska on käyttämätön.

*Eco by Sonyan kinnas on pestävä ja kestävä. Lisäksi se on valmistettu kierrätysmateriaalista. Ehdottomasti paras, mitä olen kokeillut.

  • Jenna

    Heippa, uskaltaakohan raskaana oleva käyttää näitä itseruskettavia?

    • Miia Johansson

      Raskaana oleville ei suositella itseruskettavien käyttöä ollenkaan. 🙁

  • Anne-Maria

    Hei pakko kommentoida että mulla on sama kokemus Zuiin itseruskettavan kanssa! Viimeisimmällä pullolla on ollut mahdotonta saada tasaista rusketusta ja lopputuloksesta on tullut laikukas vaikka kuinka kuorin ihoa edellisenä päivänä

    • Miia Johansson

      Okei! No hyvä tietää etten ole ainoa. Välillä luonnonkosmetiikassa oon huomannut ongelmia koostumuksen kanssa, mutta en on korjattu. Tämä on nyt itselläni ollut ja kahdessa putelissa.

    • Jannika

      Sama täällä! Nyt jäänyt laikukas värisarja vartalolle. Luulin että tekniikassa ja käyttäjässä vika,mutta kiva tietää että muilla sama ongelma!

  • Pinja

    Moikka! Mulla on ollut ihan samanlaisia kokemuksia Zuiin itseruskettavasta viimeaikoina 🙁 Tuo Joik kuulostaa kuitenkin tosi lupaavalta! Oletko kokeillut Joikin itseruskettavasta sitä medium sävyä, onko paljon tummempi kuin tuo light?

    • Miia Johansson

      Heippa Pinja! 🙂 en oo testannut. Mä valitsen aina jonkun kevyen, kun niiden kanssa ei tarvitse miettiä, että ihosta tulee sellainen “lohkeilevan itseruskettavan” näköinen jossain vaiheessa ja sitten ihoa pitää kuoria. Nää kevyet on niin helppoja ja saa todella intensiivisen, jos laittaa vaikka 3 päivää peräkkäin.

  • TH

    Minkälainen koostumus tuossa Eco by Sonyan Winter Skinissä oli? Mulla on ollut sitä joskus ehkä viis vuotta sitten, ja oli niin vetistä lirua, että piti levittää kylppärissä kaukana tekstiileistä (ja paikassa, jossa on helppo puhdistaa roiskeet). Tuoksu ja rusketus olivat kuvaamasi kaltaiset, eli koostumuksesta huolimatta tykkäsin tosi paljon.

    Mietin, josko koostumus mun ostamassa oli virheellinen tai että olisivat vuosien varrella toivottavasti muuttaneet sitä paksummaksi. 🤔 Itse asiassa luulin, että tätä ei edes saa enää Suomesta! Kiva tietää, että saa 🙂

    • Miia Johansson

      Koostumus on näissä molemmissa voidemainen eli sama kuin levittäisi kosteusvoidetta. Ei liian kirja ollenkaan ja pysyy hyvin kuntaan päällä. 😊

  • Sonja

    Hei! Onko sinulla vinkkiä miten saa itseruskettavan siististi kämmenselkään ja sormiin? Käytössäni on Zuiin kinnas, mutta oon jotenkin tosi varovainen käsien kanssa enkä tiedä mitä teen. Kiitos!

    • Miia Johansson

      Mä voin näyttää tän pian IG-stooreissa, niin helpompi näyttää videon kanssa. Mutta siis tosiaan ensin kintaalla levitys käsivarteen ja sitten se mitä hanskassa on jäljellä niin kevyesti ja huolellisesti sormiin ja sormien väleihin. 😊

  • Päivi

    Hei! Täällä kanssa ollut sama ongelma tuon Zuiin itseruskettavan vartalovoiteen pullon kanssa. Se pumppupullo ei toimi kunnolla, ja kun sieltä viimein saa pumpattua ainetta, se on sellaista vetistä litkua.
    Mutta sattuipa taas niin sopivasti, koska olen juuri miettinyt, että tilaakin seuraavaksi juuri tuota Joikin itseruskettavaa.
    Ja nyt sinä olitkin testannut sitä, ja hyväksi todennut, niin aionpa tilata itselleni myös tuon Joikin itseruskettavan sävyssä Light.
    Kiitos taas kerran Miia kiintoisasta ja hyvästä postauksesta!

    • Miia Johansson

      Toivottavasti tykkäät Joikista 😍

  • Marjaana

    No höh, että sulla ollut Zuiista huonoja kokemuksia viimeaikoina. Mulla taas se on ollut todella hyvä, enkä oo huomannut mitään ongelmia siinä. Tosin käytän yhden purkin 3kk sisään 😅 (hullu ir addikti!!) Tää sai kyllä kiinnostumaan tosta Joikista! Oon myös Laboratories Biarritzin (alga maris) testaillut nyt ja sekin on tosi ihana! Ainoo et siinä on trooppinen tuoksu joka ei välttis oo kaikkien mieleen. Mutta lopputulokset on olleet upeita!

    • Miia Johansson

      Aa siis mä en edes tiennyt, että Alga Mariksella on itseruksettava. 😳😃 Pitää tutustua!

  • Quilla

    Mulla ollut käytössä Zuiin kehuttu itseruskettava + levityskinnas, mutta en vain onnistu saamaan sitä levitettyä ilman rantuja. Kuorin aina ihon ja yritän levittää vaahdon huolellisesti kunnes se ei tunnu enää kostealta, mutta tuloksena aina laikukas iho 🙁 Joku IR levitys for dummies-video vois olla hyvä 😀

    • Miia Johansson

      Hei joo mä teen stoorissa pian! 😀 Mutta mäkään en itseasiassa tykkään enää vaahdoista, kun niiden kanssa pitää just olla tosi huolellinen.

  • Panda

    Mä olen ihan täysi noviisi itseruskettavien kanssa, mutta tänä keväänä ajattelin aloittaa kun lääkityksen vuoksi pitää välttää aurinkoa. Saisiko siis ohjeita for dummies: kuinka usein yleensä levität itseruskettavaa? Levitetäänkö sitä kaikkialle, kuten käsivarsien sisäpinnoille ja vaikka kainaloihin kanssa? 😀 Kuinka usein kuorit ihoa? Kiitos ajankohtaisesta postauksesta, vaikuttaa siltä että joikia voisi lähteä kokeilemaan 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Panda! On oikeastaan mielipidejuttu kuinka usein haluaa levittää. JOs levittää vaikka kolme päivää putkeen tällaisen itseruskettavan, niin saa melko ruskettuneen ihon. Itse tykkään laittaa kolmen päivän välein. Se pitää oikeastaan testata itse. 🙂 Ja joo levitetään kaikkialle, missä iho luonnollisesti ruskettuu. Kainalot ei ehkä usein saa aurinkoa. Itse kuorin aika harvoin, koska oma ihotyyppini on atooppinen. Tuun tekemään levityksestä pian stooria.

  • Milla

    Olipa mielenkiintoinen postaus, tuota Joikia voisi kokeilla! 😊 Kuulostaa just siltä, et toimii hyvänä vaihtoehtona myös meillä, jotka eivät ole koskaan kokeilleet itseruskettavia. 😁👍🏻

    • Miia Johansson

      Joo tällä ja kintaalla kyllä onnistuu. Teen vielä videot levityksestä Instagramiin. 🙂

  • ingalsinlaura

    Täällä juuri kotiutui Zuiin ir:t sekä vartalolle että kasvoille, toivottavasti ei ole samaa ongelmaa niiden kanssa kuin sulla ja usealla muulla. Nyt ihan hölmönä mietin missä vaiheessa ir laitetaan kasvoille? Puhdistuksen jälkeen ensin kasvovesi? Mitä sitten ja missä vaiheessa kasvoöljy? Jos siis laitan illalla ir kasvoille.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, mäkin sain nyt maahantuojalta tämän postauksen vuoksi uuden testiin ja on taas sama vanha tuttu koostumus. 🙂 Mä teen niin, että teen se ihan perus ihonhoidon ja annan hetken imeytyä. Sitten lisään itseruskettavan.

      • SisT

        Moi! Eli vaikka käyttäisi kasvoöljyä niin ir viimeisenä? 😊

        • Miia Johansson

          Joo näin mä teen itse. 😊

  • Päivi

    Moikka. En ole koskaan käyttänyt itseruskettavia nyt sinun postauksen ansiosta aion rohkaistua. Mitä suosittelet kasvoille, todella herkkä on ihostani tullut viime vuosina. Vartalon iho on kuiva kuin korppu😣

    • Miia Johansson

      Onko sulla tosi helposti reagoiva iho kasvoista? Mietin vaan, että itseruskettava ei sitten ehkä ole paras vaihtoehto. 🤔😔 Ja jos vartalo on tosi kuiva, niin olisi hyvä saada se ensin hallintaan, koska itseruskettava ei välitä levity hyvin, jos iho on tosi kuiva. Mä lähtisin liikkeelle siitä, että millä peset sun vartalon ihon? Eihän ole vahvat kaupan sulfaatti suihkugeelit? Ja kasvot? Miten hoidat niitä? Olisi hyvä ensin vahvistaa kasvojen ihoa. 😊

  • Tiia

    Zuii oli käytössäni viime kesänä, mutta nyt ostin suosituksestasi testiin tuon Joikin. Uskaltaako tätä Joikia käyttää myös kasvoille vai pitäisikö siihen tarkoitukseen hankkia jokin toinen tuote? Zuiita käytin kyllä huolettomasti kasvoillekin ja toimi hyvin. 🙂

    • Miia Johansson

      Joo hyvin voi käyttää myös kasvoille 🙂

  • Niina

    Oletko Miia kokeillut kasvoille Zuiin itseruskettavaa kasvovettä? Minulla meni kyllä ihan pieleen. Kasvoissa korostuu pari maksaläiskää, jotka olin jo lähes unohtanut olevan olemassakaan. Lisäksi vanhat aknearvet korostuvat ja naama näyttää laikukkaalta näiden arpien takia. Lisäksi väristä tuli aivan liian tumma tai keltainen mikälie epänormaalin värinen, vaikka kuvittelin että ruskettaisi asteittain ja luonnollisesti. Kaulalla ja dekolteella näyttää kyllä ihan hyvältä ja luonnolliselta. En tiedä, laitoinko sitten liikaa kasvoille? Ehkä lotraan loput vartalolle, sillä ihan katastrofiksi meni tämä kokeilu. Onneksi seuraavat pari päivää voin tehdä töitä kotoa käsin 🙂

    • Miia Johansson

      No onpa kökköä ettei onnistunut. 🙁 Mä en oo kokeillut kyseistä tuotetta. Mutt apakko sanoa sen verran, että mullakin kyllä itseruskettava korostaa maksaläiskiä. Sille ei oikein voi mitään. 🙁

  • Laura

    Muutkin noista kiinnostaisi testata, mutta tilasin nyt kuitenkin pari purkkia Zuiin asteittain ruskettavaa vartalovoidetta, koska löysin hyvästä alennuksesta, ja nuo on kuitenkin vielä 250ml purkkeja. Toivottavasti koostumus ei ole nyt sitten näissä pielessä, vähän jänskättää… Olen aiemmin yhden purkin käyttänyt (viime kesänä), mutta nyt aion vielä kokeilla tuonkin levitystä Zuiin omalla kintaalla, ja kokeilen myös levittää kasvoille hanskalla 🙂 Mulla on kyllä Zuiin itseruskettava kasvovesi myös ja se on ihan paras!

    • Miia Johansson

      Joo ja siis jos on väärä koostumus, niin sitten vaan asiakaspalautetta ja saat uuden tilalle. 🙂

  • Karo

    Kiitos Miia, kun ylläpidät upeaa blogia! Varsinkin itseruskettavien maailmassa oon ihan aloittelija ja ties kuinka monta virheostosta olisin jo tehnyt ilman sun kallisarvoisia vinkkejä 😅 Tuo Eco by Sonian levityskinnas näyttäisi olevan joka puolelta loppu. Olisko sulla vinkata jotain vaihtoehtoista tilalle? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Karo! 🙂 Kiva kuulla, että oon voinu olla avuksi. Tän postauksen linkistä löytyy vielä tuota kinnasta. 🙂

  • Mari

    Hei!
    Ainakin osassa JOIK:n itseruskettavissa mainitaan tuotteen olevan hajuton.
    Onkohan tosiaan näin…Olen kiinnostunut kuulemaan kokemuksiasi; oliko levittäessä tuoksua tai tuliko sen levittämisen jälkeen itseruskiettaville tyypillistä tuoksua ihoon?

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! 🙂 Tosiaan hajusteet ovat eri asia kuin se tuoksu mikä tulee itseruskettavasta. Tässä postauksessa oikeastaan kuvailen sen minkä verran sitä itseruskettavan tuoksua tulee. 🙂

  • Tiina

    Heips, oliko sulla tää stoori jossain tallessa instassa ?

    • Miia Johansson

      Joo, itseruskettavan levitys löytyy mulla IG:n kohokodista. 🙂

  • Seija

    Hei Miia,
    Luen usein sinun juttuja, kiitos niistä. Tulipa mieleeni, kun oli maininta siitä, että jokin tuote kirvelee kasvoilla. Olen löytänyt kivan tuotteen kasvoille: Estèe Lauder DayWear, ei ole mikään itseruskettava, mutta antaa kasvoille kevyen kuultavan ruskettuneen vivahteen. Leppoisaa juhannusta 🍓🥂

  • Katariina Järvelä

    Hei, mullakin nyt toinen purkki zuiin asteittain ruskettavaa menossa ja sama ongelma, että koostumus oli aluksi hyvä ja normaali, ja nyt ei tuu pumppupullosta ulos kuin litkua ja purkin sisällä on tymäkkää voidetta. Mietin, että voiko tuote olla herkkä helteellä? Vai onko tosiaan koostumuksessa nyt pielessä jotain jossain erässä. Haastava purkki käyttää loppuun asti, jos pitää kaivella jollain erottunut massa kovan purkin seinämistä. Harmi,koska tuotteen tuoksu ja väri on ollut niin mieluinen. Ehkä kokeilen tuota sinun toista suositusta.😊

    • Miia Johansson

      Kannattaa laittaa myyjälle viestiä, niin saat toimivan tuotteen tilalle. 😊 Näissä on ollut nyt uudelleen ongelmia. 😔 Sain Zuiilta asiasta tiedotteen.

  • Niina

    Hei Miia,

    Facebookin videoissa eilen kerroit Tan organicin itseruskettavasta, mikäköhän oli se paikka, josta kyseistä itseruskettavaa voi tilata? Minulla ei toimi videoiden linkit Facebookissa (enkä Instagramia käytä). Olen kyllä hurahtanut näihin luonnollisen tuloksen tekeviin itseruskettaviin ja Zuiin itseruskettava on tällä hetkellä loppu jokapaikasta.

    • Miia Johansson

      Nobella on ainakin myynnissä, mutta valitettavasti se myytiin loppuun mun stoorien julkaisun jälkeen. 😔 Mutta Googlettamalla TanOrganic selftan lotion voisi löytyä ehkä muualta. En tosin tiedä onko vielä monessa paikassa myynnissä, sillä tää brändi on vasta tullut Suomeen.

  • Sanna

    Hei Miia, oletko koittanut noita JOIK Organicin sunless tan tippoja? Mietin, että olisiko sinulla kokemusta, että onko hyvä tuote.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 en muista, että olisin niitä testannut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram