KEVÄTAURINKO JA KAKSI PARASTA AURINKOSUOJAA

10.03.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Kevätaurinko muistuttaa meitä suojautumaan haitallisilta UV-säteiltä. Itse käytän ainoastaan fysikaalisia aurinkosuojia ja niistä voi välillä olla hankalaa löytää tuote, joka ei tee kasvoja vaaleiksi tai tunnu iholla rasvaisen jauhoiselta. Tämän postauksen kaksi tuotetta ovat jääneet luottotuotteikseni ja mielenkiinnolla odotan, että tuleeko tänä vuonna tälle saralle jotain uutta.

JOS OLISI VALITTAVA VAIN YKSI MEIKKIVOIDE LOPPUELÄMÄKSI

Valitsisin *Ilia Super Serum Skin Tintin, koska se on kevyt, mutta tasoittaa ihonsävyä niin kauniisti. Lisäksi se on upean kuulas, mutta pysyy silti kauniisti koko päivän jopa sekaihollakin. Ennen kaikkea se sisältää 30 suojakertoimen aurinkosuojan. Sävyistä voit lukea lisää TÄSTÄ.

Mitä tahansa aurinkosuojaa pitää käyttää tarpeeksi, jotta siitä saa purkissa luvatun suojakertoimen. Jos meikkivoiteesta yksinään haluaa tarvittavan suojakertoimen, niin sitä on laitettava kunnolla. Tällaisen kevyen meikkivoiteen kanssa se melkein jopa onnistuu. Mutta aina on tietysti hyvä laittaa alle aurinkovoide. Tosin minä laiskimus usein tyydyn tähän suojaan yksinään, koska tämä pysyy myös todella kovassa helteessä.

Tässä meikkivoiteessa on paljon ihoa hoitavia ainesosia, kuten skvalaania ja hyaluronihappoa. Lisäksi mukana on trendikästä raaka-ainetta nimeltään niasiniamidi, joka tasoittaa ihon tekstuuria, kirkastaa ihoa, loistava ikääntyvälle iholle sekä vahvistaa ihoa. Eli jos jostain meikkivoiteesta kannattaa maksaa, niin se on tämä.

KORKEA FYSIKAALINEN SUOJAKERROIN

Kun suojakerroin on fysikaalisessa aurinkovoiteessa 30, niin tuote voi jättää iholle valkoisen kerroksen. Tämän vuoksi sävytetyt korkean suojakertoimen voiteet ovat mielestäni parhaita. *Dhyvanan sävytetty aurinkosuojavoide sävyssä golden beige on loistava. Se on keltaiseen taittava, eli tasoittaa hitusen myös ihon sävyä. Ei ole kuitenkaan verrattavissa edes kevyeen meikkivoiteeseen, joten sinänsä hyvä tuote myös sellaisille, jotka eivät meikkaa.

Tämä voide imeytyy hyvin ihoon eikä jätä ihoa rasvaisen oloiseksi, kuten usein aurinkovoiteet saattavat tehdä. TÄSTÄ voit lukea lukijoiden mielipiteitä tuotteesta.

Onko sulla jokin oma lemppari aurinkosuojista kasvoille?

  • Päivikki

    Ilian meikkivoide on superhyvä (käytössä sävy ora) – kiitos sinulle sen löytämisestä. Nyt otan taas käyttöön, kun auringonsäteet ilmestyivät. Miia; meikkisi kuvassa on upea & raikas🤩. Mikä on poskipunasi + huulilla oleva kiilto?

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 mulla on tässä huulissa Novexpert lip’up huulivoide – siitä tulee ihana kiilto. Ja poskilla Shiseidon moussemainen poskipuna sävyssä 02. Se on matta sävy.

      • Päivikki

        Tack🤗! Pitää uskaltaa kokeilla poskipunaa, sävy 02 näyttää purkissa ärhäkältä, kun taas poskissasi paljon lempeämmältä&luonnolliselta.

        • Miia Johansson

          Hei sori.. sanoin väärän sävyn. Se onkin 01 sävy eli korallisen pinkki. Ei tuo täysin pinkki 02. 🙂

          • Päivikki

            Hahaa – hienoa, että korjasit😄! Olisin kyllä ihmetellyt ja syyttänyt punakkaa ihoani.

  • Johanna

    Algamariksen sävytetty kasvovoide aurinkosuojala on huippu! Samoin Patykan sävyttämätön toimii huippuhyvin meikin alla.

    • Miia Johansson

      Joo Patyka teki kyllä kivoja aurinkosuojia viime vuonna. 😀 Alga Maris menee mun iholla hieman rasvaiseksi.

  • KaisaL

    Ostin vasta bybin päivävoiteen suojakertoimella, vielä en ole testannut.. odotukset on kyllä kovat 🙂 meikkinä edelleen vain lilylolon mineraalimeikkipohja,jossa taitaa myös olla vähän aurinkosuojaa. Josko nuilla pärjäis 🙂 tuo sävytetty aurinkosuoja kiinostelis kyllä hieman, mutta pelkään,että jää liian kiilteleväksi.

    • Miia Johansson

      Joo noilla varmasti pärjää. <3 Ja joo tosiaan mineraalimeikkipohjissa on myös aurinkosuojaa, vaikka sitä ei lukisi purkissa.

    • Ceci

      Bybin suojakertoimellinen päivävoide antaa mielestäni todella hyvän pohjan meikkivoiteelle! Tämä on itselläni on ollut ongelmana aiemmin; en tiedä mikä ainesosa tässä vaikuttaa.

  • Tuuli

    Mä tykkään Bybin Day Defensistä ympäri vuoden, siinä kun on spf 30. Lisäksi käytän Madaran CityCC-voidetta, joskus sekoitan sitä ja tota Bybiä, että saa vähän sävyä iholle. Kesällä käytössä myös Madaran SPF 30-voide. Mulla on melko kuiva iho, niin nämä kaikki edellä mainitut tuntuu riittävän kosteuttavilta ja sopii mun arkeen (ja naamaan😅) hyvin.

    • Miia Johansson

      Ooh ihanaa 😍 jaa toi Madaran tuote mulla on jotenkin jäänyt.. pitää testaa uudestaan. 😃

  • Tiina

    Nu Skinin uusi sävytetty aurinkovoide kasvoille ♡

    • Miia Johansson

      Tässä on varmaan kemiallinen aurinkosuoja, kun on synteettisestä brändistä kyse. 🤔😔

  • Hanne

    Vielä kun löytyisi joku toimiva spf50…ihotautilääkäri totesi mulle, että 30 riittää vain talvikaudelle. 🙄
    Ja lienee oikeassa, koska viimeistään toukokuussa naama on kuin pakanamaam kartta. Täynnä ruskeita 💩…eikun maksaläiskiä. 😝

    • Miia Johansson

      Jos haluaa välttyä maksaläiskien esiin tulemiselta, niin silloin pitäisi suojautua myös vaatteilla. Ja se, että aurinkosuoja toimii, niin sitä pitää laittaa tarpeeksi ja muistaa lisätä, jos oleilee auringossa pitkiä aikoja. 😊

      • Hanne

        Säkki päähän ja menoksi siis. 😂😂
        No mähän noin hyvin pitkälti inhoan auringonpaahdetta. Ottaa pumpusta ja ahdistaa. 🙈 Oli suojakerroin mikä tahansa, niin palan hetkessä. Enkä ole edes punapää. 🤷🏻‍♀️
        Kesäillat ysin jälkeen on ihmisen parasta aikaa. Poislukien 🦟🦟🦟 🤭
        Välillä vaan on pakko poistua kotoa 09-21 välillä. Tosi kiva vaan, kun sitten on valkea kuin haamu, fysikaalinen spf50 on vähintäänkin mielenkiintoista jänkkiä. 😆

        • Lila

          Lippis tai hellehattu. Mulla on aina kesällä melkee lippis, kun en osaa. Ne kans auttaa kasvojen osalta, ettei ihan suoraan välttämättä paiste pääse. Ja kylmemmälle kelille oon nähny ihan aikuisten näkösiä pipolippiksiä ja lippishattuja jne.

          Mulla itellä ruusufinni räjähtää leuassa, jos en käytä jo aikasin aurinkorasvaa kans. Osaata aurinkorasvoista kans tämä iho ärtyy, et viimeksi oli kevyt spf50 apteekin synteettinen voide. Nyt on Dhyvana testissä.

    • Anna

      Minä ostin juuri suojakertoimella 30 ja 50 Dhyvana aurinkovoiteet. Oon 50 aloittanut käyttämään nyt aluksi. Ja näin helposti rasvoittuvalla sekaiholla on toiminut hyvin. Olen alle laittanut Olivia Klein balance creamin ja fiini mustaherukkaöljyn. Menisi varmasti pelkiltääkin meikkivoiteen alla. Joten Dhyvanalle täältäkin suositus. Toki aika näyttää tuleeko maksaläiskät esiin, mutta aurinkovoide on kyllä heti näin keväästä asti pakollinen👍👍

  • Hanna

    Minkä sävyn tuosta Iliasta ottaisit itsellesi kesäksi? Oon huomannut, että mulle käy aina juuri samat sävyt kaikissa meikeissä kuin sinulla, on tosi saman sävyinen iho 😅

    • Miia Johansson

      Mulla on sävy Ora kesät talvet, mutta käytänkin aina enemmän tai vähemmän itseruksettavaa. Mulla on tosi yleinen vaalea ihon sävy. 😊

  • Pepsi

    Hei.
    Mä löysin viime kesänä Make the Make primerin, jossa on fysikaalinen suoja, sfp 50.
    Siinä on vähän sävyä, voi laittaa yksistään kun tai meikin alle.
    Ei oo luonnonkosmetiikkaa, mikä iso miinus. Mutta niitä tosi monia kokeilleensa, en meinaa löytää täydellistä.
    Mut tärkeintä, että suoja on fysikaalinen. Kun tekee työtä, jossa ulkoillaan lasten kanssa kaksi kertaa päivässä ja iho on ikääntyvä, helposti läikittyvä, niin suoja on välttämätön.
    Jatkan silti etsintöjä luonkos puolelta. 🙂

    • Miia Johansson

      Joo, tärkeintä on tietenkin, että suojaa ihonsa ja että itse pitää. 🙂 Kurkkasin raaka-aineet ja sieltä löytyy mm. nestemäistä muovia ja sinkki oksidia nanomuodossa niin en itse käyttäisi. 🙁 Mutta onhan se totta, että on vaikea löytää hyvää spf 50. Mä suosittelisin siitäkin Dhyvanan SPF 50.

      • Pepsi

        No hyi. Oon sitä inciä katsellut, mutta en oo ymmärtänyt paljoakaan. 🙁
        Taidankin unohtaa tuon tuotteen.
        Hitsi, että on hankalaa löytää hyvä suoja rasvoittuvalle iholle, joka ei ole valkoinen, liian jankki, ei tuki, ei kiillä, toimii meikin alla, ois min spf 20, jne. 😁
        Ehkä kokeilen Dhyvanaa seuraavaksi.

        • Miia Johansson

          Joo kannattaa kyllä 🙂

      • Millz

        Mistä tietää missä muodossa sinkkioksidi on? Onko alga mariksen tuotteet ihan ok? 😱

        • Miia Johansson

          Lain mukaan Inci-listassa pitää lukea nano, jos se on nano-muodossa. Ne on kaikki ok. 🙂

  • Jenni

    Moikka Miia,
    koitin etsiä vastausta haulla, mutta ei onnistunut. Kysymys voi olla jopa tyhmä mutta kysyn silti 🙂
    Laitetaanko aurinkosuoja kasvoöjyn päälle vai alle. Kumpikin vaihtoehto tuntuu vähän väärältä.
    Laitan aina Bybin face basen päälle Fiinin kaura-mustikkaöljyn. Aurinkosuojana olisi Bybin day defence. (en tykkää käyttää sitä pelkästään, koska se tuntuu vähä jankilta)

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni! 🙂 Mä tykkään itse tehdä niin, että annan ensin kaikkien ihonhoitotuotteiden imeytyä ja sitten lopuksi lisään vielä aurinkosuojan.

  • Rose

    Moikka! Mulla käytössä nyt Mossan sävyttävä aurinkosuoja, mutta jää aika kovin kiiltelemään iholle. Kestän sen vielä, mutta osaatko sanoa tukkiiko se ihoa? Pidän sen sävytyksestä, koska en kesällä tykkää meikkailla sen kummemmin, mutta ihoni on myös taipuvainen epäpuhtauksille. Olisiko muita tuotevinkkejä sieltä hieman edullisemmasta päästä? Ilia hieman kallis kokeiltavaksi ja tuo toinen mietityttää sävytyksen ja kepeyden puolesta.

    • Miia Johansson

      Heippa Rose! 🙂 Tuon mahdollisen ihon tukkimisen voi kurkkia niin, että katsoo tuotteen ensimmäisiä raaka-aineita (riippuen paljon tuotteessa niitä on). Jos pitkä inci, niin hieman pidemmälle. Ja katsoo siis jokaisen raaka-aineen Googlesta ja kirjoittaa perään comedogenic. Näin teen itsekin, kun raaka-aineita on niin paljon ja ihan kaikkia en tunnista. Tosin tämäkin on todella suuntaa antava, sillä meidän kaikkien iho on todella erilainen ja joku mikä (tai joidenkin raaka-aineiden yhdistelmä) ei yleisesti tuki ihohuokosia, niin se voi silti jollekin sen tehdä. Tämän olen tässä teitä seuraillessa huomannut. Mulla ei tuo Mossa tuki ihoa, jos oikein muistelen. Mutta se on hyvä noista edullisemmista vaihtoehdoista. En oikein keksi muuta, jos fysikaalista haluaa.

  • Milla

    Hei! Huomasin, että Dhyvanan voiteesta on myös spf50. Onko spf30 ja spf50 kasvorasvoilla jotakin eroa muuta kuin suojakerroin?

    • Miia Johansson

      Heippa Milla! 😊 En nyt muista mitä inci sanoo. Kannattaa kurkata niistä. Mutta kyllä jo tuo SPFn lisääminen vaikuttaa koostumukseen enemmän aina näissä fysikaalisissa aurinkosuojissa. 😊

      • Milla

        Okei 🙂 mikä aine näissä tuotteissa aiheuttaa lähmäisyyttä?

        • Miia Johansson

          En sanoisi, että lähmäisyyttä tai voi se näin tuntua myös jollekin, mutta korkeamman suojakertoimen tuotteessa on tietenkin enemmän auringolta suojaavia pigmenttejä jotka tekevät tuotteesta ytympää.

  • Ninni

    Moikka Miia.
    Osaatko sanoa sopiiko Alga Marisin sävyttävä aurinkovoide keltapohjaiselle iholle? 😊

  • Sini

    Moikka! Mulla ei riitä sävyttävät voiteet meikkipohjaksi (epätasainen ihon sävy), oon yrittänyt löytää sopivaa päivävoidetta suojakertoimella, mutta nyt paria testanneena meikkivoide ei pysy hyvin 🙁 Esim yhdistelmä Bybin spf 30 päivävoide ja Estee Lauder Doublewear ei toimi, muutaman tunnin päästä viimeistään näyttää jo rapistuvan. Mitähän keksisin?

    • Sini

      Ja lisään vielä, että usein spf tuotteet aiheuttaa epäpuhtauksia, Bybin päivävoide ei onneksi sitä tehnyt, mutta harmi kun ei toimi meikin kanssa. Mun iho on yleisesti pintakuivuuteen taipuva, mutta saattaa reagoida epäpuhtauksin ”vääriin” tuotteisiin. Antipodesin vanilla voide käytössä yleensä, superhyvä!

      • Miia Johansson

        MIten sä muuten peset sun kasvot ja miten vesikosteutat? 🙂 PIntakuivuudestahan pääsee yllättävän helposti eroon. <3

    • Miia Johansson

      Heippa Sini! 🙂 Mä niin ymmärrän sun fiiliksen ja ajattelin omasta ihosta aikasemmin samanlailla, kunnes tajusin ettei kaikkea kannata ja tarvitsekaan peittää. Plus kun ikää tulee lisää, niin se on jopa aika mahdotonta. Mä voisin melkein luvata, että yllätyt, kun pistät esim tämän postauksen Iliaa meikkivoiteeksi, että se riittää. Tuote on keskipeittävä ja kun siihen lisää peitevoiteen kasvojen keskiosiin, niin meikkipohjasta tulee upea. En ole nimittäin mun meikkausuran aikana törmännyt keneenkään, jolla olisi enemmän epätasainen ihonsävy kuin mulla. 😀

      Mutta jos haluat testata, niin Dhyvana voisi sopia tuohon alle. Mutta en ole itse testannut, kun en ole aikoihin enää käyttänyt Estee Lauderia, vaikka se oli ennen mun lemppari meikkivoide.

      • Sini

        Kiitos vastauksesta! Oon päässyt pintakuivuudesta sun vinkeillä eroon, eli balmilla puhdistan ja Megamistiä päälle ennen voidetta 😊 Mutta se kuivuus ”vaanii” siellä ja joudun myös vahtimaan, että juon tarpeeksi vettä. Hmmm uskaltaisinkohan tuota Iliaa kokeilla… Mitä peitevoidetta suosittelet sen kanssa? Mulla tosiaan poskiin ilmestynyt viimeisen parin vuoden aikana pisaman näköisiä juttuja tosi paljon (vaikka auringon kanssa olenkin varovainen) ja tuntuu, että meikki näyttää aina jotenkin huonolta jos niitä ei saa peitettyä vähän (edes Doublewear ei peitä kokonaan enkä sitä kyllä mitään superpaksua kerrosta laitakaan. Tykkään vaan kun se pysyy koko päivän paikallaan).

        • Miia Johansson

          Heippa Sini! 🙂 Hmm.. nyt vedit vaikean, kun Double Wear on kuitenkin rasvaisemman ihon meikkivoide ja sanoit, että sulla kuivuus jotenkin vaanii. 🙂 Ilian kanssa sopii mikä vaan oma lemppari peitevoide tai joku mun suosikeista. Mähän en saa kaikkia auringon aiheuttamia läiskiä meikkivoiteilla piiloon tai siis en haluakaan, koska mun mielestä ne tekee just ihosta ihon näköisen. Mutta ymmärrän sua, koska käytin ennen itsekin vaan Double Wearia. Ilia on huomattavasti kevyempi. Itse käytän enää kevyitä-keskipeittäviä ja tuo Double Wear menee sinne peittävään osastoon. 🙂

          • Sini

            No siis tarkennan sen verran, että jos en hoitaisi ihoa/hoitaisin sitä väärin niin se olisi pintakuiva. Nyt oikealla hoidolla, riittävällä kosteutuksella ym esim Double Wear toimii ihan hyvin ohuehkona kerroksena. Haaste on siis aurinkosuojan kanssa, kun en löydä sopivaa alle. Mutta täytynee mietiskellä 😊

  • Vivi

    Moi! Olen käyttänyt vuosia EL DW meikkivoidetta ja viime aikoina olen alkanut tuntea, että se on mun iholle liian tuhtia tavaraa ja että kaipaan kevyempää meikkiä. Noh, sain testiin Alga Mariksen sävyttävän “bb-voiteen”. Voi apua miten hyvännäkönen iho tuli sen kanssa!!! Olen aina ajatellut, että ihoni on rasvoittuva ja kaipaa paksun meikkivoiteen peittääkseen punaisuutta yms. ,mutta tämä bb-voide teki kaiken minkä toivoa saattoi ja pysy koko päivän ihollani, kun aamulla sen puuteroin laittamisen jälkeen kevyesti.
    Nyt kuitenkin mietin, kun tuo voide itsessään sisältää spf 30 niin olisiko silti hyvä siis laittaa alle vielä erillinen aurinkosuoja?

    • Miia Johansson

      Heippa Vivi! Ja wau miten ihanaa! No meikkivoidetta pitää laittaa aika paljon ja yleensäkin aurinkovoidetta, että saa luvatun suojan. Eli tuplasuoja on aina plussaa. Mutta tuo taitaa olla kuitenkin sen verran kevyt voide, että sitä voi varmaan laittaa ihan runsaasti? 🙂 Varmaan ihan mieletön muutos sun iholla EL:stä ALga Marikseen. Wau!

  • Anni

    Hei Miia,
    Onko Patykan Face Sun Cream 50 aurinkosuoja fysikaalinen? Oletko testannut tätä? Kiitos avusta! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! 🙂 Joo, on fysikaalinen. En nyt muista oonko testannut. 🙁

  • Sonja

    Hei! Huomasin Twistben sivuilla, että tuosta Dhyvanan aurinkovoiteesta on nyt saatavilla myös sävytön versio. Oletko testannut? 🙂 Mietin, uskaltaisinko laittaa tilaukseen. Luotan paljon sun suosituksiin. Levitän kaulalle aina samat voiteet kuin kasvoille ja sävytetty rasva sotkee helposti paidankaulukset, siksi väritön voide olisi hyvä.

    • Miia Johansson

      Helou 🙂 Enpä olekaan tuota testannut. Pitää ottaa testiin. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram