Tämä on oli toivepostaus, joka oli mielestäni niin kiva, että halusin toteuttaa sen melko nopeasti. Olenhan itse “värifriikki” ja pidän todella tärkeänä sitä mitä värejä yhdistellä niin meikissä kuin vaatteissakin.
Värien yhdistely ei kuitenkaan ole se ensimmäinen asia, johon kiinnitän huomiota tasapainoisessa meikissä. Tärkeintä on nimittäin se, että sävyt sopivat ihosi sävyyn. Näin nopeasti sanottuna lämpimät sävyt sopivat lämpimälle iholle ja viileät sävyt viileälle iholle.
Lisää voit lukea TÄSTÄ postauksesta, jossa kerron miten tunnistat ihosi pohjasävyn (viileä/lämmin) ja miten valitset itsellesi sopivat luomivärisävyt. Tämä postaus antaa hyvää suuntaa myös värivalinnoille vaatteissa ja hiuksissa.
Hyvä esimerkki on alla näkyvä huulikiilto. Se tekee lookista tunkkaisen ja suurin syy sille on se, ettei sävy sovi ihoni sävyyn. Raikkaampi sävy tekisi virkeämmän näköiseksi ja olisikin ehkä paras vaihtoehto tähän meikkiin. Lisäksi yhdistettynä “tunkkaisempaan silmämeikkiin” fiilis en entistä tunkkaisempi ja sävyt viittaa muutenkin ysärin suuntaan.
Sävyjen näkeminen vaatii treeniä ja monen mielestä varmasti alla oleva meikki näyttää hyvältä. Lisäksi tietenkin asiaan vaikuttaa myös eri mieltymykset.
Tässä käytin yhtä lemppari huulipunaani, joka sopii itselleni. Mutta tässä kokonaisuudessa se näyttää aika rajulta. Muun meikin ja vaatteiden sävymaailma on täysin eri kuin huulien.
Tämäkin meikki on ihan ok, mutta mielestäni hieman monotoninen. Niin silmämeikki kuin huulet ovat semi tummat ja balanssin saamikseksi vaalentaisin niistä jompaa kumpaa. Tosin huulet eivät mene sävyltään vaatteisiin ja se tekee kasvoista ja vaatteista eriparia.
HELPPOJA VINKKEJÄ LUOMIVÄRIN JA HUULTEN YHDISTÄMISEEN
Värikkääseen silmämeikkiin on kaikista helpointa valita nudet huulet. Ja nuden on hyvä olla joko lämpimän tai neutraalin sävyinen. Näin ei tule fiilis, että kasvoilla olisi sirkus, kun vain yhdessä kohtaa on enemmän väriä.
Pinkin sävyt silmissä sopivat hyvin pinkkien huulten kanssa. Sävyvaihtoehtoja on monia. Jos pinkki tekee väsähtäneen näköiseksi, niin kannattaa valita viileämpi pinkki. Jos pinkki taas tekee sirkuspellen näköiseksi, niin kannattaa valita lämpimämpi pinkki. Tämäkin menee ihon sävyn mukaan. Lämpimälle iholle lämmin pinkki ja viileälle iholle viileä pinkki.
Tässä näet kaksi esimerkkiä pinkistä meikistä.
Neutraalin silmämeikin kanssa sopii mikä vaan sävy huuliin. Tässä olen käyttänyt luomivärinä aurinkopuuteria, joka on yksi ehdottomasti lempparein simppeli ja raikas luomiväri.
Lämpimät sävyt voi laittaa samaan aikaan niin luomille kuin myös huuliin. On makuasia, että kuinka vahvan silmämeikin haluaa tehdä, kun huulissa on punaista. Itse tykkään aina jättää silmämeikin raikkaammaksi, jos huulissa on jokin vahvempi väri. Ellei kyse ole vahvasta esiintymismeikistä.
LUE MYÖS: Kuinka valita oikea huulipunasävy?
Tää oli tosi hyvä postaus! Mikä huulipuna ja mikä luomiväri sulla on tuossa alemmassa pinkit sävyt kuvassa? Pakko ostaa itselle myös kun oon saman sävyinen kuin sinä!
Heippa! 🙂 Nyt en oo yhtään varma, mutta suurimmalla todennäköisyydellä Max Factor Mauve Moment rajauskynä ja jokin kiilto sen kanssa. Mulla on huomenna tulossa postausta erilaisista nude-punista ja komboista. 🙂
Heips, mikä on tuo ihana huulipuna toiseksi alimmaisessa kuvassa?
T. Suvituuli
Heippa Suvituuli! 🙂 Mä veikkaan, että mulla on siinä Anastasia Beverly Hills nestemäinen huulipuna sävyssä Carina.
Tosi hyvät ja havainnolliset kuvat. Vihdoinkin minäkin näin selkeän eron hyvien ja huonommin sopivien värien välillä. Kiitos loistavasta postauksesta.
Oi kun kiva kuulla ja hyvin kyllä sinänsä näet erot, koska nämäkään ei ole ihan niin räikeitä esimerkkejä mitä vois olla. 😀
Moikka Miia, kiitos jälleen huipusta postauksesta. En ole muistaakseni aikaisemmin kommentoinut tänne, mutta koen että olen saanut suurta apua vinkeistäsi.
Mulla on sekaiho, johon tulee aina välillä finnejä tms. Oot inspiraation lähteenä mun nykyisen ihonhoitorutiinin takana, jonka aloitin syksyllä 2020. Ihoni on siitä asti voinut kutakuinkin hyvin – tuntuu, että vaikka epäpuhtauksia tulee välillä, niin ne parantuvat tosi nopeasti ja ihon sävy on kirkastunut.
Toivottavasti jatkat bloggaamista pitkään! Ihanaa, että postaat usein. Kiitos sulle!
Voi kun ihana kuulla Epsu! <3 Ja joo, ihoon vaikuttaa kuitenkin niin paljon kaikki muu kuin ihonhoito, kun ollaan niin iso kokonaisuus, niin finnejä mullakin tulee ja menee. Mutta sulla onkin selkeästi finneihin tosi hyväksyvä ote. <3
Moi! Olipas mielenkiintoinen postaus, sai hyviä vinkkejä, kiitos! 🙂 Osaisitkohan auttaa meikkivoide asiassa; olen päättänyt vaihtaa ikisuosikki EL double wear meikkivoiteen sellaiseen, jossa ei ole kemiallista aurinkosuojaa.. Luonnonkosmetiikan osalta olen paria koittanut, mutta ei vaan ole löytynyt sopivaa (tarpeeksi kestävää ja peittävää). Missäköhän ei luonkos meikkivoiteissa ei olisi tuota kemiallista aurinkosuojaa, joita voisin lähteä kokeilemaan? Onko suosituksia?
Heippa Viivu! 🙂 Jos nyt oikein muistan, niin Estee Lauder Double Wearissa on fysikaalinen aurinkosuoja. Muistaakseni siinä on on titaanidioksidia.
Ei oo totta! :O Miten oon aina ajatellut, että siinä on kemiallinen. Sinähän kerrassaan pelastit minun aamuni näillä uutisilla, heh, mahtavaa! Kannattipa kysyä taas sinulta, oot huippu! 🙂
Tsekkaa vielä, mutta näin muistelen 🥰
Mä myös tunnustaudun “värifriikiksi” – tosin tarkkailen erityisesti vaatteiden ja hiusten värimaailmaa sekä niiden imartelevuutta suhteessa henkilön luontaisiin sävyihin. Liputan siis kunnon old school -värianalyysin puolesta! 😁 Bongaan usein telkkarista jos puvustaja/stailisti noudattaa säntillisesti värianalyysin oppeja työssään, heh.
Mun mielestä on vähän sääli, että värianalyysi on unohtunut vähän ysärille ja loppujen lopuksi aika harva tietää/pysähtyy miettimään, mitkä värisävyt itseä oikeasti imartelisi parhaiten. Suomalaiset on kuitenkin yleisesti sävytykseltään vaaleita ja matalakontrastisia, että väärän sävyiset vaatteet/hiukset/meikit vie helposti lopunkin värin myös iholta tai tekee tunkkaisen ja väsyneen näköiseksi. Ideaalitapauksessa kun käy juuri päin vastoin: sopivat värit tuovat lisää hehkua iholle ja silmiin!
Enkä siis sano, että kenenkään pitäisi väen vängällä pukeutua inhokkisävyihinsä tai ettei omaa lempiväriä saisi käyttää, mutta yleisesti kannatan “sävytietoisuuden” lisäämistä. Kiva siis kun julkaiset näitä juttuja, ja toivottavasti kuullaan lisääkin tästä teemasta! 🥰
Joo mä oon kyllä samaa mieltä ja asiakastyössä aina koitin mennä meikissä sen mukaan mikä sopi henkilön ihon sävyyn. Niin sai kaikista imartelevimman meikin. Ja samaa mieltä, että hiuksissa ja vaatteissa tämä on yhtä tärkeää. Jos siis tällainen omien piirteiden ja oman ihon sävyn paremmin esille tuominen kiinnostelee. 😍
Hei Miia,
kiitos jälleen tosi hyvästä postauksesta! Minkälaisen huulipunan yhdistäisit tummaan juhlasilmämeikkiin? Minulla on myös musta puku, joten pohdin että millä punalla lookista tulisi hieman pirteämpi kuin tummaa tummalla😁 Minulla on kylmäsävyinen iho.
Tietty tää on tosi makuasia, mutta mä laittaisin klassisen punaiset huulet. Se on aina upea juhlissa tumman silmämeikin kanssa. Mutta joillekin liikaa niin sitten menisin nude-huulilla, jotka on aika lähellä oman huulen sävyä, mutta paremmat. Eli ei välttis sellaista ihon sävyistä nudea. 😊
Tosta värianalyysistä mulla on aika hupaisa kokemus. Mä ja frendi käytiin joskus ysärillä jossain pikavärianalyysissä. Molemmat taidettiin saada tulos talvi. Mun kaveri ei koskaan oikein uskonut sitä. Sanoi että hän on kyllä enemmän syksy. Mä sitä uskoin vuosikaudet. Kunnes tossa vuosi takaperin oikein tuijotin peiliä ja totesin että en mää kyllä talvi ainakaan ole. Ihan selkeästi mulla kasvot ja ranteet on keltapohjaiset vaikka naamassa voi satunnaista punoitusta ollakin. Siitä innostuneena kaivelin lähiseudulta värianal6sejä tekevän paikan ja kävin uudestaan. Kuulemma kevät. Pitäisiköhän käydä vielä kolmas mielipide kuulemassa?
Oho.. sulla ollut huono tuuri kyllä. 🙁 Tuo värianalyysi on tosiaan aika helppo tehdä itsekin. Siihen on paljon hyviä videoita esim hakusanalla seasonal color analysis. 🙂