MINKÄLAINEN ON NORMAALI IHO JA IHON OIKEA TEKSTUURI?

15.02.2022

Meille on todellakin valehdeltu pitkään, kuten alla olevalla videolla kerrotaan. Kaikki varmasti tietävät, että Photoshoppia käytetään mainoskuvissa aina ja kuvia muokataan paljon (riippuen tietenkin tekijästä ja toivotusta lopputuloksesta). Jotenkin se aina vaan unohtuu, että mallit ja julkkiksetkin ovat ihmisiä ja heilläkin on normaali iho.

On muodostunut vuosikymmenien valitettava standardi, että mainoskuvissa ihot ovat niin pitkälle ja ammattimaisesti muokattuja, että ihot näyttävät täydellisen oikeilta ihoilta, vaikka totuus saattaa silti olla toinen.

MIKÄ ON NORMAALI IHO?

Normaali iho on tekstuuriltaan epätäydellinen. Siinä voi olla esimerkiksi pigmenttiläiskiä, aknearpia ja suurentuneita ihohuokosia. Se on harvoin posliinin tasainen ja yksivärinen. Edes meikkivoiteen kanssa se ei välttämättä ole täydellisen tasavärinen. Erityisesti mitä enemmän ikää tulee, niin sitä enemmän eletty elämä näkyy ja näin pitääkin olla.

On aivan älytöntä pyrkiä johonkin mainosten photoshopattuun ihoon, koska kuvat ovat muokattuja. Samalla se on kuitenkin hyvin ymmärrettävää, että moni koittaa pyrkiä täydelliseen ihoon, koska sitä pusketaan joka tuutista. Myös markkinoija lupailee mitä uskomattomampia tuloksia tuotteillaan, vaikka loppujen lopuksi kaikista tärkeintä on se perus ihonhoito ilman mitään suurempia ihmeellisyyksiä ja ihonhoidollakin päästään vaan tiettyyn pisteeseen saakka.

Kun taas puhutaan iho-ongelmista, niin niitä voi kyllä hoitaa tai ainakin saada oireettomaksi, kuten itselläni atopia. Monien ihon epätasapainotilojen kanssa on yksinkertaisesti inhottava olla, vaikka ne ovatkin ihan normaaleja juttuja. Esimerkiksi atopia kutisee ja kirvelee ja pintakuiva iho kiristelee. Tärkeintä ihon kanssa on se, että se on terve, koska ihon pääasiallinen tehtävä on suojella meitä.

SWAIPPAA ALLA OLEVAA KUVAKARUSELLIA. NÄIDEN KUVIEN MEIKIT ON LUULTAVIMMIN TEHTY PUNAISELLE MATOLLE EIKÄ TARKOITUS OLEKAAN, ETTÄ NÄITÄ MEIKKEJÄ TARKASTELTAISIIN NÄIN LÄHIETÄISYYDELTÄ.

MEIKKEJÄ KUN ON ERI TILAISUUKSIIN. NÄMÄ KUVAT VIEVÄT TAAS SITTEN TÄMÄN ASIAN TOISEEN ÄÄRIPÄÄHÄN, JOSSA KAUHISTELLAAN JULKKISTEN MEIKKEJÄ, VAIKKA TILANNE  EI IHAN NÄIN RAJU OLE OIKEASTI. MUTTA NÄISTÄ KUITENKIN NÄKEE SEN, ETTÄ HEILLÄKIN ON IHOHUOKOSET.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön WELCOME TO REALITY (@celebface) jakama julkaisu

Vaikuttaako mainonta ja somessa näkyvät kuvat sulla siihen mihin mahdottomuuksiin itse koitat pyrkiä ihonhoidossa tai meikkauksessa?

  • Markit

    Heippa; Lapsena uskoin joulupukkiin, kunnes ymmärsin, että ei sellaista ole ( paitsi Korvatunturilla on, luulen😊 🎅). Teininä uskoin, että ripsivärillä saa tähtisilmät. Eipä onnistunut. Nuorena aikuisena ostin kaikenmoisia purkkeja, jotta ihoni näyttäisi kuin lehtikuvissa ( ei ollut vielä tietokonetta). Ei ollut meikkaustulos lähelläkään kuvia. Nyt vanhempana olen siitä onnellinen, etten usko kuviin enkä kauniiden purkkien ihmeaineisiin. Protestoin, kun sanotaan, että kasvojen muodossa on olemassa joku ihannemalli. Tai olemalla tietyn kokoinen, niin sitten olen onnellinen ja tyytyväinen. Ja mikä on normaali? Koko sanaa protestoin 😄. Minusta on monta normaalia ihoa. Yhdellä se on vakinäppy jossain kohtaa kasvoja, toisella punoittaa ja kolmannella naururypyt. Varmaan on se, että kaikista ostamistani voiteista huolimatta minusta, ohutihoisena, tulee ryppyinen mummeli. Ja sehän on minulle normaalia 😂.
    Mainonta ei enää vaikuta. Sen myönnän, että tästä blogista ole poiminut tuotteen jos toisenkin. Olenko nyt somen uhri 🤔😄?

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 🙂 Todella hyviä ajatuksia! Mikä tosiaan on normaali. Olisko normaali se, mikä on vielä toistaiseksi melko epänormaalia mainoskuvissa. 😀 Eli me oikeat ihmiset näppyinemme ja ryppyinemme. <3

  • Tiina

    Hei. Hain boxin tänään postista. Olipa loistava sisältö, kiitos. Olin onnekas kun sain tilauksen onnistumaan. Nopea toimitus, olisi ollut jo eilen haettavissa.

    • Miia Johansson

      Ooh ihanaa kuulla, että tykkäsit sisällöstä. 😍

  • Sanna

    Hei 🙂

    Naamasta löytyy rosaceaa, perioraalidermatiittia ja keratosis pilaris, mitä on ympäri kehoa. Silmäluomet lupottaa, eli raskaat luomet ja hillitön vekki silmien välissä 😀 kaiken kruunaa runsas karvoitus kasvoissa. Paksuja, tummia karvoja. Lääkäri todennut vain, että joillakin on enemmän karvaa, mitään sairautta ei ole.
    Koko ikäni olen tuntenut itseni hirviöksi. Tosin nyt 40 vuotiaana alkaa vähän helpottaa, minä oon tämmönen ja minkäs teet.
    Järjellä tajuan, että noita kuvia muokataan. Mutta silti usein hiipii tunne, että oon jotenki viallinen ja susiruma. Koska aina tulee verrattua itseään muihin

    • Miia Johansson

      Mä ymmärrän kyllä sun fiiliksiä, koska ainahan sitä väkisinkin (ainakin minä) vertaa itseään muihin, vaikka se on niin turhaa. Pitäs oppia kantamaan oma upea itsensä ja olla piittaamatta, mutta se on niin paljon helpommin sanottu kuin tehty. Siksi mä laajennan tuolla IGn puolella myös tyyliin, koska se auttaa siinä, että tuntee olonsa kivaksi myös sisäisesti, kun on päällä jotain mistä tykkää. ❤️

  • Eerika

    Ihanaa että kirjoitat tästä, tästä vaan ei voi puhua liikaa!

    Itse oon sortunut nuorempana ostamaan kaikkia mahdollisia rasvoja ja kokeilemaan kaikki vippas konstit, että saisin posliininukke iho, koska “tää voide lupaa sen”- ajatuksella.
    Fakta on se, että oon kärsinyt aknesta teinistä asti, ja se jos joku jättää jälkensä ihoon. On isontuneita iho huokosia, kuoppa-arpia, mutta akne on selätetty ja mun iho on nyt parhaimmillaan mitä se todennäköisesti koskaan tulee olemaan tämä on mun normaali. Ja siihen oon tyytyväinen tänä päivänä 🙂

    • Miia Johansson

      Ihanaa kuulla, että oot tyytyväinen omaan ihoon. <3 Mä oon itse kanssa inhonnut omaa todella helposti punoittavaa ihoa ja oon koittanut usein peittää sen tehokkaasti paksun pakkelin taakse. Nyt käytän enää vaan ohutta meikkivoidekerrosta ja fiilis on tosi hyvä. Ilman meikkiäkin voin ihan hyvin viiletellä menemään. Kai se ikä tuo tällaisia hyviä asioita tullessaan. 🙂

  • Tuire

    Ootko koskaan muuten miettinyt luennoimista tai jonkinlaisten kurssien pitoa? 🙂 Sulla on hyviä ajatuksia ja mielenkiintoisia postauksia, kun pohdit kauneuden maailmaa erilaisista näkökulmista ☺️

    • Miia Johansson

      Kiitos Tuire! 🙂 No, en oo kyllä tullut mieleen. 😀 Oon kyllä kouluttanut some-asioissa kahdessa koulussa vierailevana “opena”.

      • Tuire

        Kuuntelisin tosi mielelläni vaikka pitämääsi podcastia tms 🙂 Veikkaan, että sinulla olisi mielenkiintoisia aiheita ja kuulijoita varmasti riittäisi!

        • Miia Johansson

          Oi Wau kiitos! 😍 Sellaisen tekeminen olis kyllä kivaa, mutta ei taida aika riittää. 😬

  • Matu

    Kiva oli nähdä huokosia, vaikka ihmettelen eikö kellään näy nenän huokoset. 😮 Itselläni ne on pahimmat, oikein valtavat kraaterit… Kiva huomata etten vain luule että mulla on isot huokoset, vaan ne todella on (koko naamassa).

    Ahaa-elämys oli myös vähän aikaa sitten se, että mun ihotyyppi ei ole muuttunut iän myötä kuivaksi, vaan se on vieläkin öljyrasvainen, jossa pintakuivuutta. Yhdistelmä oli outo, koska koko kasvot olivat kiristävät ja hilseilevät, mutta kuitenkin rasvoittuivat kauttaaltaan jopa alle tunnissa.
    Kaikkien kieltojen vastaisesti rupesin hoitamaan ihoani tehokkaammin, ja nyt kun pintakuivuus on historiaa, kaikki tuhannet mustapäät ja tukokset poistettu, pääsee tali virtaamaan vapaammin ja ne isot huokoset näkyy vielä selkeämmin.

    Että vinkkinä vaan, vaikka suomalaisilla rasvainen iho on harvinaisempi ja moni sekaihoinen vaan luulee ihon olevan rasvainen, joskus kannattaa luottaa siihen omaan tuntumaan. Eli kannattaa kokeilla vaikka sitä aamupesua alkuun, jos ongelmia rasvanaaman kanssa.
    Rakastan mun rasvaista ihoa, ihan kun olis kotiin tullut kun sain tän takaisin. 😀

    • Miia Johansson

      OI ihanaa kuulla, että tykkäät sun ihosta! 🙂

  • Kuukunen

    Mahtava postaus, sen sijaan, että neuvotaan peittämään kaikki tasaisen kerroksen alle, opitaankin, että ne huokoset kuuluvat ihoon – meillä kaikilla :D.

    Nuorempana aina mielsin, että nuo näkyvät ihohuokoset on sama kuin tosi huono iho ja paljon mustapäitä. Vasta ihan lähivuosina, yli 3-kymppisenä kosmetologi oli silleen, että ei sun iho mitenkään erityisen huono ole.

    Niin ja tosi iso kiitos sulle, kun jossain postauksessa kirjoitit, ettei ihoa tarvitse peittää. Mä oon ottanut sen ohjenuoraksi; tasainen sävy ja esim. kulmat ja huulet on pääosassa, kun meikkaan. Finnejä en edes yritä peittää. Jos kasvot on muuten ihan jees, pari finniä siellä täällä ei paljon paina <3.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram