SILMÄMEIKKI RASKAILLE LUOMILLE – HELPOT OHJEET

20.12.2021

“Miten tehdä meikki raskaille silmäluomille?” Tämä on yksi yleisimpiä kysymyksiä, joita saan. Vastaus tähän on itseasiassa yksinkertainen ja se on simppeli matta smokey eye, johon riittää yksi luomiväri.

Arkena smokey eye voi olla esimerkiksi jokin keskitumma sävy ja juhlassa jopa musta. Tämä riippuu aivan siitä kuinka tummasta silmämeikistä juuri sinä pidät.

Tässä simppelit ohjeet omilla silmilläni, jotka eivät ole kovinkaan raskaat, mutta toivottavasti saatte ideasta kiinni.

1. LUOMIVÄRI LIIKKUVALLE LUOMELLE

  • Levitä mitä tahansa mattaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle.
  • Voit käyttää ruskean eri sävyjä tai vaikka raikkaan punaista, turkoosia tai oranssia. Väreillä saat kivaa vaihtelua helposti. Alla näet myös yhden värikkään esimerkin.

2. HÄIVYTÄ LUOMIVÄRI YLÖSPÄIN

  • Katso suoraan peiliin niin, että pidät kulmakarvat rentoina. Eli älä siis nosta kulmakarvoja ylös. Näetkö yhtään lisäämääsi luomiväriä? Ehkä et, jos luomesi ovat todella raskaat.
  • Luomiväriä pitääkin siis häivyttää niin ylös, että näet siitä kauniin häivytyksen, kun katsot suoraan peiliin kulmakarvat rentoina.
  • Luomiväriä pitää nostaa tarvittaessa melko ylös, mutta älä nosta sitä aivan kulmakarvaan asti. Jos näin tekisi, niin lookista saattaisi tulla melko tunkkainen.
  • Aloita siis liikkuvalla luomella olevan luomivärin häivytys ylöspäin ottamatta yhtään lisää luomiväriä, koska muuten luomiväriä voi olla liikaa ja päädyt lopulta kulmakarvaan asti.
  • Voit käyttää samaa sivellintä, jota käytit aikaisemmin kääntämällä sen pystysuuntaan alla olevan kuvan mukaan ja häivyttää näin.

MITÄ TUOTTEITA JA SIVELLINTÄ KÄYTIN?

  • Itse teen usein koko silmämeikin kuvissa näkyvällä *Luxie 213 -siveltimellä.
  • Häivytystä siveltimellä kannattaa testata vaikka paperille luomivärin kera. Idea on täysin sama iholla. 
  • Käytin tähän meikkiin uutta *Jason Wu -mattapalettia, josta lisäsin vielä hieman vaaleutta kulmakarvan alle.

Muistathan aina käyttää myös luomivärinpohjustusvoidetta, jotta luomiväri pysyy kauniina koko päivän. Lemppari pohjustusvoiteeni löydät TÄSTÄ

HUOM! Usein luullaan, että raskaille luomille ei sopisi rajaus, mutta tämä uskomus on väärä. Kaikki riippuu kokonaisuudesta. Yksinään (ilman luomiväriä) rajaus voi hyvinkin tehdä raskaista luomista entistä raskaammat. Siksi arkimeikkiin laittaisinkin raskasluomisille ripsivärin seuraksi vain luomivärin, jos meikki on kevyt. Juhlassa sitten lisäisin tummemman luomivärin, rajauksen ja mahdollisesti irtoripsitupsuja (yllä oleva kuva). Olen tehnyt tällaisia smokey eye -meikkejä raskaille luomille juhliin todella paljon ja niistä tykätään aina.

  • Nipa

    Moikka
    Hitsi kun saat tuon kuvailun perusteella tuntumaan koko luomivärin laittamisen niin helpolta. No eipä ole helppoa kuitenkaan, vaati harjoittelua…mutta olisi niin ihana oppia vähän jotain vielä näin vanhana. Ehkä tuo vaalea väri on helpoin mistä aloittaa?

    • Miia Johansson

      Joo siis ehdottomasti vaatii treeniä. 😊 Hyvä huomio! Ja joo helpoin alottaa vaikka ihan aurinkopuuterin sävyllä tän treenaaminen. 👌

  • Aino

    Millaiset fiilikset sulle jäi tuosta testaamastasi Jason Wun luomiväripaletista?

    • Miia Johansson

      Ihan hyvät tästä mattapaletista. 😊 Kivat sävyt, vaikka semivaaleita sävyjä on mun ainoa turhan monta. Toinen paletti, missä on helmiäisiä, niin juurikin ne helmiäiset varisee.

  • Minna

    Kiitos paljon tarkasta ja simppelistä ohjeesta, tällaista olenkin metsästänyt! 🙂

    • Miia Johansson

      Kiva, että tykkäsit. 🥰

  • Rva A

    Ei sinulla ole raskaita luomia, joten toi luomivärikikka ei oikeen pääse sillai oikeesti esille.

    Raskaissa luomissa tuo tapa levittää luomiväri, saa luomet näyttämään entistä raskaammilta, ainakin jossain vaiheessa, jos on kovin tumma tai peräti musta sävy. Näin olen havainnon tehnyt, raskaat luomet on hankalat, ei oikeen pysy silmämeikki raikkaana ja siistinä. Kirurgin veitsi ainoa apu 🤕

    • Miia Johansson

      Heippa Rouva A! 🙂 Joo, näin sanoinkin postauksen alussa, että itselläni ei ole raskaat luomet. mutta tekniikka on kuitenkin tämä.

      Olen meikannut paljon asiakkaita niin tuotannoissa kuin erinäisiin juhliin ja niiden joukossa myös paljon raskasluomisia. Olemn siis koulutukseltani meikkaaja-makseeraaja. Jos olet Instagramissa, niin profiilini kohokohdissa on kuvia tekemistäni asiakasmeikeistä, joissa mukana myös raskasluomisia ja tällä tekniikalla tehtyjä meikkejä. Jopa mustia.

      Idea on juurikin se, että luomiväriä nostaa tarpeeksi ylös ettei luomiväri tee silmästä entistä raskaampaa vaan suurentaa silmää. Jos luomiväriä ei nosta tarpeeksi ylös, niin raskas efekti on taattu. Tämä sama tekniikka toimii kaiken ikäisille raskaille luomille. 🙂

    • Raija-Liisa

      Komppaan Miiaa, että tekniikka on kyllä tämä mitä ammattilaisiin tulee. Raili Hulkkonenhan tekee juurikin aikuisille naisille meikin usein juurikin tähän tapaan. Raili valitsee usein punaisen tai oranssin sävyjä (koska häipyy ihon omiin sävyihin helposti) ja sitten joku lähemmäs musta tai tumman sävyinen luomiväri ja nostetaan korkealle. Miian ohjeet kyllä toimii siis 😉. Myös Katie Jane Hughes näyttää erittäin toimivia raskaille luomille silmämeikki juttuja, jos vain osaa englantia niin kannattaa kurkata hänen instagramminsa.

      • Mona

        Syntymästä asti raskaat luomet omannut komppaa myös 😄 luomiväri pitää nostaa häivyttäen juuri hieman sen poimun yli. Jos luomiväriä on vain liikkuvalla luomella ja ilman luomiväriä oleva poimu laskeutuu liikkuvan luomen päälle, silmät näyttävät raskailta.

        Suosin itse luomivärisävyjä, jotka ovat ihoni sävyä tummempia. Tumma väri ”pienentää” luomipoimua ja ikään kuin työntää sitä taaemmas, vaaleat sävyt saavat sen näyttämään vain suuremmalta ainakin itselläni.

        Raskaiden luomien kanssa luomiväri tosiaan suttaantuu helposti ja ripsiväriä tarttuu luomiin ripsien kärjistä. Käytän aina vedenkestävää ripsaria, se ei suorista ripsiä mutta suttaantuu luomien iholle ikävästi. Elämäni mullistui, kun otin käyttööni Urban Decayn luomivärinpohjustusaineen. Luomivärit eivät suttaannu eikä ripsiväri tartu ihoon. Suosittelen.

        • Miia Johansson

          Joo totta! 😊 Nuo on kuin maskeerauskoulun tunnilta suoraan. Vaalea tuo eteenpäin ja tumma vie taakse.. näin vähän kökösti suomeksi sanottuna.

          Joillain muuten myös vedenkestävä ripsiväri suttaantuu luomille, koska se lähtee rasvalla/öljyillä ja siis myös ihon rasva saattaa sutata sitä. Jos näin käy, niin lämpimällä vedellä lähtevä ripsari ratkaisee ongelman. 😊

  • Kristiina

    Kiitos Miia tästä ohjeesta! Nyt oli niin yksinkertainen ohje, että minäkin kokeilen. Tätä olen kaivannut 😊

    • Miia Johansson

      Jee kiva kuulla, että tästä oli apua. 🙂

  • Martsu

    Kiitos (jälleen) hyvästä postauksesta! Olisiko sulla ehdottaa jtn kilpailevaa mattapalettia tälle postauksen paletille? Värimaailma saisi olla sama (mulla on vihreät silmät)

    Kiitos paljon♥️

  • KaisaL

    Joulupukki toi minulle UrbanDecayn stoned-paletin… ja öööö ne kaikki kimallehileet varisee pitkin kasvoja. Vaikka kopauttelen,taputtelen sormin ja äsken vielä kokeilin kämmenselän kauttakin lisätä luomelle.
    En tosin käytä pohjustusvoidetta,laitoin vaan puuterimaista peiteväriä (lilylolo),jonka päälle sitten luomivärin.
    Toinen ongelma -ikuisuus ongelma on tummat silmänaluset. Edes bohon oranssi neutraloija ei auta (eikä lilylolon keltainen jauhemainen,ei yhdessä sen beigen peitevärinkään kanssa,eikä madaran peiteaine)

    Että ongelmatapaus täällä hei 🤭

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Mulla ei ole kyseistä palettia, mutta voit testata alle luomivärin pohjustusvoidetta, jonka päälle suoraan tämä luomiväri sormin. Eli ei puuteria pohjustusvoiteen päälle. Jos kyseessä on tosi glitteriset sävyt ja tämäkään ei auta, niin glitter-liima on sitten viimeinen vaihtoehto. Mutta luulisin, että tuo pohjustus auttaa. Toki mulla ei itselläni ole tuota palettia.

      Ootko kokeillut Bohon keltaista neutraloijaa oranssin kanssa? Entä nestemäisiä peitevoiteista, kuten Beauty Blenderin peitevoidetta?

      • KaisaL

        Täytyypä hankkia joku pohjustusvoide,josko sitten pysyisi.

        Oon kokeillut tyon bohon oranssin kanssa myös lisätä päälle keltaista jauhemaista tai madaran nestemäistä. Ja sitten sitä lilylolon jauhemaista beigeä.
        Pelkkä lilylolon beige on “paras” yksistään,mutta ei peitä tarpeeksi sekään. Madaran peitevoide jotenkin saa korostumaan sen tummuuden,kun tuo valoa muuten silmän ympäryksiin… oranssi ja keltainen tekee sairaan näköiseksi.
        Levitystapojakin olen kokeillut laittaa siveltimellä,sormella,suoraan puikosta sitä oranssia ja taputtelut päälle.

        Toki sekin varmaan vaikuttaa,ettei meikkipohjanikaan ole kovin peittävä (lilylolo),niin korostuu nuo silmänaluset,jos vielä erehdyn sitä luomiväriä laittamaan…

        Itseruskettavaa silmien alle?(ja koko kasvoille?) 🤣

        Ihonhoito mulla onkin menny huimasti eteenpäin sun blogin löydettyäni,nut tää meikkauspuoli laahaa kyllä vielä 🤭

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram