MIIA AUTTAA – 5 LUKIJAKYSYMYSTÄ KAUNEUDESTA (VOL.6)

06.12.2021

*Sisältää mainoslinkin.

“Miia auttaa” on postaussarja, jossa vastaan lukijoiden kysymyksiin kauneudesta. 

Aiheet vaihtelevat meikistä ihonhoitoon ja kaikkeen mikä kauneudessa teitä ihmetyttää.

Kaikki Miia auttaa -postaukset ilmestyvät kategoriaan totuus kosmetiikasta.

1. “RASKAAT SILMÄLUOMET -> RIPSET KOSKEE KOKOAJAN SILMÄLUOMIIN -> RIPSARIT LEVIÄÄ JA SUTTAANTUU.”

Tämä on varmasti yksi yleisin kysymys, jonka saan. Tässä parhaat kolme vinkkiä:

  1. Käytä lämpimällä vedellä lähtevää ripsiväriä. Tavallinen sekä myös vedenkestävä ripsiväri lähtee irti öljyillä. Kun ripsiväri koskee luomea, niin päivän mittaan ihon omat öljyt alkavat irroittamaan sitä ja näin se suttaantuu silmäluomille. Näistä hyviä ovat esim. *Tony Moly Panda’s Dream 01, joka on todella tuuheuttava ripsari ja *MAC Extended Play Giga Black Mascara, joka erottelee ripset kauniisti.
  2. Puuteroi se kohta, mihin ripsaria usein tarttuu.
  3. Jos nämäkään ei auta, niin käytä puuterin alla silmämeikinpohjustusvoidetta. Ihan paras on *Wet n Wildin todella edullinen pohjustus.

2. “MP MISELLIVESI. INSTASSA TULI VASTAAN VÄITE, ETTÄ SE OLISI HUONOKSI IHOLLE.”

Tässäkin riippuu paljon siitä mistä misellivedestä puhutaan. Yleistystä on hyvin vaikea tehdä. Misellivesiä on huonoja ja myös hyviä. Pääsääntöisesti kuitenkin misellivesien idea on se, että ne puhdistavat ja näin sisältävät myös pinta-aktiivisia aineita. Misellivettähän ei pestä pois, joten siksi varmasti Instagramissa on joku osannutkin sanoa, ettei tämä olisi iholle hyväksi. Moniakaan misellivesiä en jättäisi iholle juuri tämän pinta-aktiivisen aineen vuoksi.

Itse lähestyisin asiaa siltä kantilta, että miksi misellivettä tarvitsee käyttää? Kun ihon puhdistaa oikein, niin siihen ei jää likaa. Ja oikealla tavalla tarkoitan käyttämällä öljypuhdistusta ja mahdollisesti vielä kaksoispuhdistus päälle, jos käyttää runsaasti meikkiä tai iho tukkeutuu helposti. Aamuisin lähes kaikille riittää pelkkä vesipesu.

LUE MYÖS: Yleisin iho-ongelmien aiheuttaja – väärä puhdistustuote 

3. “MILLÄ “TÄYTTÄÄ” SYVÄT SILMÄNALUSRYPYT MEIKIN ALLE?”

Meikki on valitettavasti hyvin rajallinen ja ihon tekstuuria, juonteita tai ryppyjä sillä ei pysty muuttamaan. Silmänalusissa muutenkin meikki lähtee helposti vaeltelemaan juonteisiin, mutta tämän pystyy estämään niin, että tuotteita silmien alla käyttää mahdollisimman vähän ja kiinnittää sen tarvittaessa minimaalisella määrällä puuteria.

Hyvä ihon kosteutus on se millä pystyy tekemään suurimman eron juonteiden ja ryppyjen ulkonäössä. Eli kosteuttava kasvovesi ja ravitsevat kasviöljyt ovat tässä suuressa roolissa.

LUE MYÖS: Parhaita ihonhoitotuotteita ikääntyvälle iholle

4. “MIKSI PUHUTAAN, ETTÄ TALVELLA KÄYTETÄÄN PAKSUA MEIKKIÄ JA SE VAIHDETAAN KESÄKSI OHUEEN?”

En tiedä tosiaan, että puhutaanko yleisesti näin (ilmeisesti), mutta itse teen näin usein. Kyse on ainakin omalla kohdallani ihan mieltymysjuttu. Osaan siis nyt puhua vain omasta puolestani.

En niinkään talvella käytä paksumpaa meikkiä vaan pigmenttisempää eli peittävämpää meikkivoidetta. Talvella ihoni on vaalempi ja jotenkin sitä tuntuu vaan kaipaavan enemmän peittävyyttä. Toki jos käytän itseruskettavaa talvella, niin käännyn silloin kevyempien meikkivoiteiden puoleen vuodenajasta huolimatta.

Tätä kysyisinkin siis enemmän teiltä. Onko teillä tähän jotakin teoriaa, miksi yleensä näin tehdään?

5. “MISTÄ JOHTUU, KUN EN SAA IHONHOITOTUOTTEITA IMEYTYMÄÄN?”

Usein syynä on se, että iho on ollut jo pitkään kosteusköyhä (eli pintakuiva) ja ihon pinnasta tulee sen tuntuinen, että se olisi jotenkin kova ja kaikki kosteutus jää vaan ihon pinnalle pyörimään ja paksuista ja hyvistä voiteista huolimatta ihoa tuntuu kiristelevän.

Kosteusköyhyyden voi aiheuttaa moni asia, kuten liian vahvat puhdistustuotteet, vesikosteuden eli kosteuttavan kasvoveden puuttuminen rutiinista, kylmä ja kuiva ilma tai jopa elintavat ja stressi vaikuttavat ihoon. Myös pitkän etelän loman tai Suomen upean kesän jälkeen iho voi tuntua tällaiselta, jos auringossa on oleillut pitkiä jaksoja useimpina päivinä. Tällöin ihon sarveiskerros on voinut paksuuntua ja käyttöön on hyvä ottaa kuurina esimerkiksi AHA-happoa sisältävä kasvovesi. Esimerkiksi *Bybi Brightening AHA Tonic on tähän loistava.

Mutta siis tärkeintä on pistää ihonhoito kuntoon ja noudattaa kolmen vaiheen yksinkertaista rutiinia: hellävarainen pesu, kosteuttava kasvovesi (tässä tapauksessa kerrostaminen on hyvä lisä) ja kosteusvoide. Lisäksi kasvoöljyt ovat loistava lisä pintakuivan ihon pehmentämiseen.

LUE MYÖS: (tämä sellaisille, joilla ihonhoidon perusteet vielä hakusessa) Ihonhoito eri ihotyypeille – helppo opas

  • Ktr

    Olipas monta hyvää vinkkiä näissä vastauksissa, mistä kaikista sai ajateltavaa. Kiitos!😍

    Tuohon kesä- vs talvimeikki, itse miellän sen niin, että kesällä tulee laitettua kevyempi kerros, sillä iho hikoilee enemmän. Talvella taas omat kasvot kärsii välillä pintakuivuudesta ja punaisuudesta sekä tietysti kalpeudesta, niin tuhdimpi kerros meikkiä miellyttää omaa silmää enemmän. Myös koska valaistus on lähes täysin keinovalon varassa, niin peittävämpi meikki antaa enemmän anteeksi. Kesällä myös juuri päinvastoin luonnonvalo ja aurinko osuu kasvoille ja kevyt meikki “korostaa” kesän heleyttä.

    • Miia Johansson

      Joo tää on kyllä hyvä “teoria”. 😊👌

  • Kreetta

    Nyt kun on talvi,mikä olisi apu rohtuville huulille.

  • Aino

    Moikka Miia!

    Osaatko sanoa tai kertoa mielipidettäsi otsatukan vaikutuksesta ihon kuntoon? Etenkin otsan alueella. Kannattaako vaiko eikö? Itsellä ollut viime vuoden aikana ongelmaa ihon rasvoittumisen kanssa, mutta alkaa olla hallinassa hyvillä ihonhoitotuotteilla. Uskaltaako leikata vai seurata ihon kuntoa tms? Kiitos huipuista vinkeistä ja aktiivisesta auttamisesta 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Aino! Anna mennä vaan. Ei sen kanssa oikein muuta ole, kun jos iho jo valmiiksi rasvoittuu paljon, niin se rasvoittaa kyllä myös tehokkaasti otsahiuksia. Mulla oli vuosia otsis ja pesin sen usein pelkästään lavuaarissa, kun muuten ei hiuksia tarvinnut pestä. 😀

  • Markit

    Heippa; Onhan tämä ihan paras neuvontasarja ja kun vielä viitsit laitat linkkejä vanhoihin teksteihin. Itse ainakin jälleen kerran luin tuon ikääntuvän ihon hoitojutun. Mielenkiintoista luettavaa edelleen ja en minä kertalukemisella mitään opi!😄 Mietin tässä kerran, että se kulmakarvojen piirtämisohjekin pitäisi minulle olla viiva kerrallaan 😂. No, minä luen neuvojasi ja harjoittelen. Kyllä se siitä! Kiitos näistä 🌹.

    • Miia Johansson

      Hih.. ymmärrän.. kulmakarvojen piirtäminen ei oo kyllä mitenkään helppo juttu. 🙂

  • Sari A

    Moikka Miia!
    Hommasin tuon Bybin AHA -kasvoveden ja mietisken, että miten käyttäisin sitä ’oikein’. Kun käytän kuurimaisesti niin vaihdanko tuon vain aiemman kasvoveden tilalle ja sen jälkeen seerumi ja öljy, vai voinko laittaa ensin tuota (käytän illalla) ja sen päälle vielä jo käytössä olevaa Olivia Kleinin kasvovettä, sitten saman merkin seerumi ja lopuksi Fiinin kasvoöljy?

    • Miia Johansson

      Heippa Sari! 🙂 Testaa miten sulle sopii parhaiten. Kumminkin päin kyllä menee.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram