KUN IHON KUIVUUTEN EI AUTA MIKÄÄN – 5 VINKKIÄ

01.12.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Meikkivoide ei levity kauniisti tai se lohkeilee ja näyttää päivän aikana kuivalta. Ihoa ehkä kiristelee tai se on todella karhea. Näihin kaikkiin löydät ratkaisun tästä postauksesta.

1. TEETKÖ SUURIMMAN VIRHEEN?

Tämä on se mun suurin paasauksen aihe, jonka vanhat lukijat varmasti jo tietää. Uskokaa tai älkää, niin suurin osa edelleen tekee tämän ihon toimintaa eniten runtelevan virheen. Ymmärrän sen täysin, koska nopeasti pesevät geelit yms. on niin helppoja käyttää.

SUURIN VIRHE: Pestä kasvot liian vahvoilla putsareilla, jotka ovat happamalle iholle liian emäksisiä. Näitä ovat useimmat saippuat, geelit ja vaahdot.

TAPA KORJATA: Vaihda hellävaraiseen putsariin, kuten puhdistusmaitoon (meikitön iho) tai puhdistusöljyyn/balsamiin (meikatulle iholle). Ja kyllä vaatii ensin kuivalla iholla kuivin käsin hieman työstöä iholla, kun ihoa ei pese kiljuvan puhtaaksi parissa sekunnissa. Mutta tämä kannattaa tehdä, jos haluaa saada ihon kuntoon.

HELLÄVARAISET PUTSARIT TÄSTÄ 

2. KUN IHOA KIRISTÄÄ

SYY: Iho on pintakuiva ja tarvitsee vesikosteutusta. Iholta on päässyt haihtumaan vettä joko väärän puhdistuksen myötä tai iholle ei anneta vesikosteutusta. Iho ottaa vesikosteutusta myös ilmasta, mutta syksyllä/talvella ilma on kuivempi ja siksi iho vaatii enemmän kylmillä ilmoilla. Syy voi olla myös se, että iho ei pysty pitämään sisällään kosteutta, jos ihon uloin kerros ei toimi optimaalisesti.

TAPA KORJATA: Korjaa kohta 1. Tämän jälkeen ota rutiiniin kosteuttava kasvovesi oman ihotyyppisi mukaan. Kosteutta sitovat raaka-aineet kuten hyaluronihappo ja glyseriini ovat loistavia raaka-aineita. Voit lisätä myös kosteuttavan seerumin, kuten tämän niin upean *Olivia Kleinin oman joka talven pelastajan.

KOSTEUTTAVAT KASVOVEDET TÄSTÄ

3. KUN IHO ON KARHEA

SYY: Kuiva iho oireilee usein karheutena, koska kuivalta iholta puuttuu rasvaa. Kun ihon uloin kerros ei toimi optimaalisesti, niin iholta haihtuu myös kosteutta, joka aiheuttaa karheuden lisäksi kohdan kaksi pintakuivuuden.

TAVAT KORJATA: Anna iholle hyviä kasviöljyjä sekä kasvivoita- ja vahoja pehmentämään ihoa ja kiinnittämään ihoon vesikosteuden. Kosteusvoide on veden ja öljyn sekoitus, joten suosittelen mielummin kääntymään kasvoöljyjen puoleen, vaikka kosteusvoide alla on aina hyvä lisä. Kasvoöljyistä ei kannata valita nopeasti imeytyviä versioita vaan tarttua niihin ytympiin. Balsamit ovat myös kuivalle ja karhealle iholle erityisen hyviä. Olen juuri itse ihastunut todella paljon *Balm Balm Ruusunmarja balsamiin. Ja tietenkin *Weleda Skin Food pelastaa kaiken.

KARHEUDEN PELASTAVAT KASVOÖLJYT TÄSTÄ

4. KUN TUNTUU, ETTEI MIKÄÄN IMEYDY

SYY: Iho on ollut jo pidempään kosteusköyhä eli pintakuiva. Joskus iho voi tuntua myös tältä pitkän kuuman suihkun tai saunan jälkeen. Tämä johtuu siitä, että kuuma vesi huuhtelee ihon uloimman kerroksen hydrolipidikalvoa pois ja kosteus pääsee helposti haihtumaan.

TAVAT KORJATA: Jos kohdat 1-3 eivät auta ja vesikosteuden eli kasvoveden kerrostaminen iholle ei auta, niin tähän väliin voi olla hyvä käydä kosmetologilla tai ottaa käyttöön kuuriluontoisesti AHA-happoa sisältävä kasvovesi. Esimerkiksi *Bybi Brightening AHA Tonic on tähän loistava. Ei kuitenkaan herkälle iholle. Esim. oma herkkä ihoni ei kestä näinkään mietoa AHA-happotuotetta. Itse korjaan tällaisen tilanteen ylempänä mainitsemillani Olivian seerumilla ja balm balmin balsamilla.

5. TE, JOTKA OLETTE KOKEILLEET JO KAIKKI EDELLÄ MAINITUT

SYY: Syitä voi olla monia, sillä itsehän käsittelen vain ulkoista kauneudenhoitoa. Ihoon vaikuttaa esim. stressi, elintavat, unenpuute ja hormonit enemmän kuin arvaatkaan. Mutta syy voi olla myös väärät ihonhoitotuotteet, jotka eivät ole ihollesi tarpeeksi erityisesti talvella.

TAPA KORJATA: Paras vinkkini on kerrostaa kosteutusta. Kasvovettä muutama kerros, kosteuttava seerumi (ei tosin tarvitse, jos kasvovedessä jo samoja raaka-aineita), kosteusvoide (josta iho saa lisää vettä ja rasvaa) sekä kasvoöljy. Jos nämä kaikki humahtaa ja imeytyy ihoon heti, niin perään vielä balsami. Tämä on ollut oma reseptini itseni ja meikkiasiakkaideni kanssa. Koska ihon pitää olla pehmoinen ennen kuin siihen levittää meikkiä.

  • Jonsq

    Mua on jo pitkään hämännyt, mitä tarkoittaa “pehmoinen” iho ennen meikin levitystä. Voisiko synonyymi tuolle pehmoisuudelle olla “tahmea”? 😀
    Toinen kysymys: osaatko sanoa, kuuluuko Bybin Strawberry boosterin olla väriltään harmahtavan ruskeaa?

    • Miia Johansson

      Heippa Jonsq! Hyvä kysymys. En välttämättä sanoisi tahmea vaan sellainen kosteutetun tuntuinen pehmoinen. Vaikea tosiaan selittää. Oon varmaan sitä joskus tahmeaksikin sanonut. Ehkä jotain sinne päin, mutta ei sellainen mihin kädet jää kiinni. 😬

      Ja ei kyllä kuulosta oikealta väriltä.. kannattaa kysyä myyjältä tätä. 😊 Siitä on tosin aikaa, kun käytin kyseisen tuotteen loppuun, niin en muista tarkalleen sävyä.

    • Susanna

      Minun strawberry booster on ainakin vihreää. Mietin itsekin alkuun että kuuluuko olla sellaista 🤔🙃

      • Miia Johansson

        Kuulostais oikeammalta kyllä tää väri 😊

    • Heidi

      Hei, minulla oli Strawberry Buuster oudon väristä ja olinkin yhteydessä suoraan Bybiin. Lähetin kuvia tuotteesta sekä sarjanumeron. Olin ensin yhteydessä instan kautta ja sitten lähetin nuo lisätiedot sähköpostilla. Vastaavat siis viesteihin todella nopeasti

      Sain tällaisen vastauksen :

      Thank you for getting in touch with Team BYBI.

      Strawberry booster is made with 100% natural strawberry cold pressed – it is not refined and therefore colour may vary.

      We have reviewed our retain sample and found that this specific batch is slightly darker than normal but still within the product specification.

      I hope this helps to answer your queries, but do get back in touch if you have anything else,

      • Miia Johansson

        Hei loistavaa! <3 Kiitos Heidi!

  • Kurnaus

    Hyviä vinkkejä 🙏 Mun rosacea iho ei tykkää öljyistä, vaan jotenki lehahtaa niistä entistä punaisemmaksi – saisinkohan jollain muulla tuotteella paikattua tuon öljyn tuomaa kosteutta? Tällä hetkellä kasvovesi+vichy89/hyaluronhapposeerumi+otsonoitu sheavoide, mut ei tunnu ihan riittävän silti😵‍💫

    • Miia Johansson

      Ootko sä mitä öljyjä kokeillut rosaceaan? 😊

      Ja tietty kasvovesissä on paaaljon eroja, että onhan se sulle tarpeeksi kosteuttava? 😊

  • Sari

    Hei Miia,
    Olen saanut juuri näillä ohjeillasi pintakuivan aikuisen ihoni kuntoon. On ollut todella valaisevaa ja ihanaa huomata kuinka aikuinen iho voi hyvin. Mutta ennen kaikkea haluaisin kertoa siitä kuinka myös silmieni vuotaminen on loppunut enkä todella keksi siihen mitään muuta syytä kuin vaahtoavan putsarin käytön lopettamisen! Olen pitkään käyttänyt erilaisia silmätippoja tuloksetta! Nyt voin jälleen rajata silmäni ja käyttää luomiväriä ilman että meikki valuu, ihanaa!
    Itse tiedän suunhoidon ammattilaisena esim vaahtoavan hammastahnan vaikutuksen suun limakalvoille, se kuivattaa. Miten en tullut ajatelleeksi sitä myös iholla tai silmissä?? Sama vaahtoamisen aiheuttava aine. Oletko kuullut muilta samanlaista palautetta?
    Kiitos kaikista mielettömän hyvistä vinkeistä Miia. Olen uskollinen lukijasi.

    • Miia Johansson

      Wau! Ihan mieletöntä Sari! <3 En ole törmännyt vastaavaan. Toki vahvat sulfaatit ei varmaan tee hyvää, jos niitä laittaa lähelle silmää ja jos sitä eksyykin hieman vielä silmään, niin ei ole kyllä hyvä. Ja muuten hyvä kun sanoit tuosta hammastahnasta! Mä oon vaihtanut myös sen hellävaraisempaan ja Laveran hammastahnaa pitää aina olla kaapissa.. sitä fluorillista versiota. Saa kertoa, jos on jotain muita hyviä suuvinkkejä/tuotteita. 😀

      Ja ihanaa kun olet täällä mukana menossa! 🙂

  • Maarit

    Hei, käykö kasviöljyt myös silmien alle? Välillä tulee pieniä podin tyyppisiä näppyjä silmänurkkiin. Käytössä balm balm rosehip serum ja fiinin kauratyrniöljy,? Entä olivia kliininen hydra serum? Käykö se silmien ympärille samoin kuin nuo öljyt?

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit! 🙂 Tämä on vähän yksilöllistä ja useimmiten erityisesti kevyemmät öljyt sopivat paremmin silmien alle. Mutta kyllä oon itse laittanut. Vähän riippuu siitä, että mitä toivot silmänympärystuotteelta, jos öljy sopii ja tykkäät itse, niin antaa mennä. 🙂 Ja jos tulee silmienympärille POD-tyyppistä näppylää, niin silloin sillä alueella kannattaa vaan välttää aktivoivia raaka-aineita, mutta sä varmaan ootkin ehkä huomannut mitkä tietyt tuotteet sitä on sulle aiheuttanut?

  • Lotta

    Moi! Onko Lacto Linen tuotteet sulle tuttuja? Ostin heidän alkoholittoman kasvoveden, amatöörin silmään INCI näytti ihan hyvältä ja kosteuttavalta 😀 mietin että vois testata jotain kasvorasvaakin, on niin edullisia tuotteita ja vegaanisia!

    • Miia Johansson

      Heippa Lotta! 🙂 Mä en oikeastaan käytä synteettistä kosmetiikkaa Olivia Kleinin tuotteita lukuunottamatta, jossa on kuitenkin suurin osa luonnon raaka-aineita. Mä kurkkasin kuitenkin tuon Lacto Linen kasvoveden ja siis noin edullisella hinnalla en siis olettanutkaan, että INCI olisi kovin hyvä. Tuotteessa on pääsääntöisesti vettä. Vähintään n. 70%, jonka pystyy INCIstä päättelemään. Sitä mainostetaan mm. aloe veralla, joten silloin tietenkin toivoisin näkeväni sen vaikka ensimmäisenä raaka-aineena. Mutta toki se nostaisi heti hintaa. Mulla on muuten hyvä postaus siitä, että kuinka hieman oppia lukemaan kasvoveden INCI-listaa. Se on tässä:

      https://miiajohansson.com/2020/06/laadukas-kasvovesi-tunnistatko-sellaisen/

      Niin ja muistutuksena siis, että vegaanisuushan tarkoittaa sitä ettei tuotteessa ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita, kuten vaikka mehiläisvahaa. Se ei siis tarkoita luonnonkosmetiikkaa, johon se usein sekotetaan ja mainostajat tietty käyttää sitä häikäilemättä hyväksi.

  • Pia

    Hei, olit laittanut ig tilillesi kampaamo käynnin. Miten sinun hiukset on laitettu siinä kuvassa? Kysyin tätä myös ig:ssä

    • Miia Johansson

      Heippa Pia! 😀 Mikäköhän kuva oli kyseessä? Puhutko IG kelasta?

      • Pia

        Joo kyllä. Siinä olet kampaamossa kun hiuksesi vaalennettiin. Hiukset oli kivasti, niin se kiinnostelee!

        • Miia Johansson

          Aa joo siis kampaaja teki kiharat suoristusraudalla. 🥰

  • Mara

    Moi!
    Ei liity aiheeseen mutta koska sä tiedät aika paljon hiustehoidosta niin, voit vastata tähän tai tehdä oma postaus TAI tietysti skipata kokonaan. 🙂

    Mitä mieltä K-18 hoidoista ja Olaplexista?
    Itselleni K-18 liian tyyris ja Olaplex kiikun kaakun. Olisi myös kiva saada tietää joku tuote mikä olisi vastaava kuin nuo mutta edullisempi. 🙂

    T. tietämätön

    • Miia Johansson

      Heippa Mara! 🙂 No mä itseasiassa tiedä hirmuisesti noista synteettisistä raaka-aineista hiustenhoidossa. Jonkin verran niistä vaan. Kampaajat varmaan osaa näistä ainesosista kertoa enemmän. Oon kuullu hyvää tuosta K-18 hoidosta ja tietty Olaplexiä tuntuu käyttävän jokainen kampaaja, jolla käyn. Harmikseni en siis tuosta “teknologiasta” osaa oikein sanoa mitään. t. toinen tietämätön. 🙁

  • Maarit

    Itse olen saanut ihon pintakuivuuden häviämään totaalisesti Olivia Kleinin tuotteilla ja hellävaraisilla puhdistusaineille, kiitos sinun 🙂

    Olisiko sinulla vinkata näin joululahjarumban kynnyksellä teinille ensimmäiset meikit? (pohja, ripsari, peiteaine, luomiväri). Puhdistusaine hieman epäpuhtaalle teini-ihollekkin on hakusessa. Teepuusaippuaa on käyttänyt, mutta se tuntuu kuivattavan hieman. (käytössä Olivia Kleinin Hydra kasvovesi kuitenkin).

  • Heidi

    Heipä hei, minun on pitänytkin kysyä jo pitkään, että mitä pitäisi tehdä, kun tuntuu, että kaikki hulahtaa ihoon samantien. Eli kasvovettä muutama kerros, kosteuttava seerumi, kasvovoide ja kasvoöljy. Olen pohtinut, että pitäisikö kasvoöljyäkin laittaa useampi kerros, varsinkin nyt kun tekee etätöitä kotona, eikä välttämättä meikkaa joka päivä. Mutta kasvoöljyn jälkeen voisikin kokeilla balmia 👍 Kiitos taas varsin tarpeellista postauksesta!

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 😊 Pitäisi tietää, että mitä tuotteita käytät ja miten peset sun ihon. Ihotyyppi sulla ilmeisesti kuiva? Kasvoöljyä ei oikein pysty kerrostamaan tai se ei ainakaan kovinkaan hyödytä asiaa.

  • Anette

    Hei, mikähän avuksi/ tai miten voi vai voiko päivän aikana kosteuttaa ihoa meikin päältä? Aamuisin kosteusköyhä ihoni on Bybin MegaMistin, Olivian seerumin, kasvovoiteen ja fiinin silmänympärys voiteen ja öljyn jälkeen ihanan pehmeä ja kuulas, mutta jo iltapäivästä ihoni huutaa lisää kosteutta vai rasvaa, kun ihon pintakuivuus alkaa näkymään varsinkin silmänympärys/poskien iholla. Olisiko tähän ihon päivä elvytykseen vinkkejä? ❤

    • Miia Johansson

      Heippa Anette! 😊 Balmit sitoo paremmin kosteutta iholle niin sellainen voisi olla sulle hyvä tai vaikkapa Weleda skin food. Mulla nimittäin käy muuten samalla tavoin talvella.

  • Anette

    Kiitos Miia ❤ Ja kiva kuulla etten ole yksin koppura ihoni kanssa 😅 Kokeilen kyllä seuraavaksi viimeiseksi vaiheeksi tuota balm balmia tai skinfoodia, kuten vinkkailitkin.

  • Niina

    Onko sinulla Miia suositella jotain hyvää käsisaippuaa Nourish Londonin lisäksi (Twistbellä näköjään tällä hetkellä loppu tuo Nourish London)? Kärsin kuivista käsistä, jotka halkeilevat sormenpäistä eikä auta, vaikka miten rasvaan ja laitan käsineet yöksi. Huomasin jossain videossa, että mainitsit ettet käytä käsirasvoja ollenkaan, koska peset kädet hyvällä saippualla etkä siksi kärsi kuivista käsistä =)

    • Miia Johansson

      Joo, RimitaOats käsisaippua on toinen tosi hyvä. 🙂

  • Jonna

    Tuli Olivia Kleinin tuotesuosituksesta mieleen, että osaisitko veikata, miksei sarjan Mineral Spray Toner tai Balance Cream tunnu sopivan iholleni lainkaan? Iho on aamulla jotenkin laikukkaan ja samean oloinen, ikään kuin en olisi antanut sille mitään hoitavaa yötä vasten. Bybin Mega Mistillä + Cliniquen Moisture Surge Intensellä iho taas jää pehmeäksi ja kuulaan tuntuiseksi, se on tuntunut olevan paras kombo itselleni.

    Mitä mieltä muuten tuosta Cliniquesta? Se on ollut yksi harvoja luottotuotteita jo useiden vuosien ajan, iho tuntuu joka kerta kosteutetulta ja ”täyteläiseltä”, vaikka laittaisin pelkästään sitä. Ihoni tuntuu voivan sen avulla hyvin.

    Puhdistukseen käytän Fiinin kaurabalmia + tarvittaessa Bybin Milk Meltiä.

    Olen monen monta kertaa antanut uuden mahdollisuuden Olivia Kleineille eri tuotekomboilla testaillen, mutta ei niin ei… ihmetyttää, mikä mahtaa olla taustalla siihen, ettei nuo sovi. Tuleeko sulle mitään mieleen?

    Ihoni on sekaiho, pintakuivuuteen taipuvainen, ei erityistä herkkyyttä millekään. Olen 30 v.

    Kiitos jo etukäteen vastauksista sekä tekemästäsi työstä! Sain avullasi aivan uutta intoa ihonhoitoa ja meikkausta kohtaan vuosi sitten, vaikka olen ollut jo 2010-luvun alusta saakka aikamoinen meikki- ja kosmetiikkaintoilija (: Ihoni ei ole koskaan voinut yhtä hyvin kuin nyt oppejasi hyödyntämällä.

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 En kyllä keksi mikä voisi olla syynä, mutta jos oot löytänyt jonkun, joka toimii niin käytä sitä ihmeessä. <3

      Ja siis tosiaan, jos joku toimii sulla, niin en tiedä onko mun mielipiteellä oikeastaan siinä vaiheessa väliä. 😀 Pääasia, että nautit siitä kosmetiikasta mitä käytät. Mä en itse henk koht tykkää käyttää silikonia ihonhoidossa tai moniakaan muita raaka-aineita, mitä synteettisessä kosmetiikassa on. Mutta toki silikoni on hyvä kosteuden sitoja. Nää on näitä makuasioita. 🙂

  • V

    Heippa,
    nyt pitää kysyä vertailukohdetta/varmistusta… Olen viimeisen reilun puolen vuoden aikana opetellut käyttämään kasvovettä OIKEIN eli suihkuttelen suoraan kasvoille ja taputtelen. Mutta olen huomannut yhden ongelman, kasvovesi tuntuu kuluvan super nopeasti! Eli onko normaalia että 150 ml kasvovesi aamuin illoin käytettynä kuluu reilussa kuukaudessa? Koen, että laitan yhden kerroksen yleensä ehkä kaksi suihkun/saunan jälkeen. Vai suihkinko menemään aivan liikaa ehkä sen viitisen pumppausta yhteen kerrokseen iholle? Koen, että rasvainen ihoni on hyötynyt kasvovesistä! 🙂 Mutta opiskelijabudjetille se ei oikein sovi… Kiitos vinkeistä ja vastauksesta 😀

    • Miia Johansson

      Heippa V! 🙂 Joo, jotkut kasvovedet kuluu nopeammin kuin toiset ja riippuu paljon myös käyttäjästä. Mulla menee nopeammin pelkät kukkaisvedet, kun ne ei ole niin kostuettavia kun taas esim. hyaluronihappoa sisältävät kasvovedet. Niin ehkä kukkaisvettä tulee siksi suihkittua enemmän.

  • Mira

    Voiko pintakuivuudesta johtua se, että kasvoveden/seerumin/rasvan/öljyn laiton jälkeen (jopa useita tunteja) kasvoja hangatessa (ei siis edes voimalla), iholle kertyy sellaisia klönttejä, ikään kuin kosteusvoide ym kuoriutuisi pois semmoisina hiutaleina. Onko tää sen merkki, ettei tuotteet imeydy ja jäävät lillumaan ihon päälle? Pitääkö tuotteita laittaessa pitää aina taukoa, jotta edellinen ehtii imeytyä alta pois?

    Mulla on pesuun evolven balmi/apeironin maito, aamuisin vesipesu. Sitten järjestys menee: olivia klein hydra spray toner, 1xpvä evolven hyaluronihapposeerumi, bybin c-caf kosteusvoide ja apeironin jojoba öljy. Mulla on sekaiho, joka talvisin pintakuivuu ja on taipuvainen epäpuhtauksiin.

    • Miia Johansson

      Heippa Mira! No pintakuivuus voi tosiaan aiheuttaa sen, että tuotteet eivät oikein tunnu imeytyvän, mutta tuo kuulostaa enemmänkin siltä, että sun käyttämät tuotteet eivät sovi yhteen. Ilmiö on siis helpommin selitettävissä siten, että esim. öljy ja vesi eivät sekotu keskenään, jos siihen ei laita emulgaattoria. Kyse on iholla hieman samanlaisesta ilmiöstä. Tämä voi käydä, jos laittaa esim. silikoni primerin päälle vesipohjaista meikkivoidetta. Tuo Bybin C-Caf -voide valitettavasti tekee joidenkin tuotteiden kanssa näin. Jos vaihdat sen toiseen (kunhan tuote loppuu), niin uskon, että tämä ongelma häviää. <3

      • Mira

        Kiitos paljon vinkistä! ❤️ Vaihdoin bybin evolven daily renewal facial creamiin ja ongelma hävisi ❤️

  • Maria

    Hei!
    Mulla on ongelmana kuiva ja pintakuiva iho(ollut lapsesta asti) sekä epäpuhtaudet.
    Nyt aikuisiällä ollut jo joitain vuosia hellävarainen puhdistus käytössä ja kasvovesi taputeltuna ymym. Kylmään vuoden aikaan pintakuivuus tietenkin aina lisääntyy ja kaipaisin jotain vinkkiä.
    Tällä hetkellä mulla on käytössä kalsoispuhdistukseen Fiinin kaura puhdistubalmi ja apeironin puhdistusmaito, kasvovetenä pure beautyn birch sap mist(kerrostan _paljon_), seerumina pure beautyn balance booster, päivävoiteena bybin face base ja yövoiteena bybin bakuchiol skin restore, öljyinä(joita vähän vaihtelenbja sekoittelen) mossan vitamin cocktail, bybin cbd booster ja alteyan rosehip seed oil.
    Kaikki humahtaa naamaan välittömästi, eli tuohon joku balmi perään vielä? Suosituksia? Tuleeko se öljyn jälkeen siis?

    Ostin vasta balm balmin rosehip seerumin ja sen käytön aloitettua epäpuhtaudet villiintyi aivan täysin, joten en nyt ainakaan hetkeen uskalla sitä käyttää, enkä näin ollen myöskään tuota balmbalmin rosehip balmia.

    Ihotautilääkäri epäili minulla muutama vuosi sitten rosaceaa. Onko jotain tuotteita/ainesosia, joita pitäisi välttää rosaceaiholle?
    Entä miltä käyttämäni tuotteet vaikuttaa, vaihtaisitko sieltä jotain?

    • Miia Johansson

      Heippa Maria! 🙂 Rosacean kanssa pitäisi siirtyä todella yksinkertaisiin tuotteisiin eli raaka-aineiltaan simppeleihin. Ja myös todella hellävaraisiin. Balm Balmin Rosehip seerumi on loistava myös rosacealle, mutta tässäkin huomataan, että me ollaan kaikki yksilöitä silti. Sulla on tosiaan paljon hyviä kuivan ihon tuotteita käytössä, mutta vähemmän raaka-aineita, jotka taas voisi auttaa epäpuhtauksiin.

      Mä oon koittanut kirjoittaa Rosaceasta monen monta kertaa, mutta en vaan koskaan ole päässyt julkaisuun asti, sillä siihen on niin montaa eri näkökulmaa. Lisäksi rosaceaan on tuo sisäinen kauneudenhoito niin tärkeässä asemassa, että ihonhoidolla sitä pystyy vaan tukemaan. Siksi olisinkin sinuna yhteydessä Twistbehen, koska heillä osataan neuvoa myös tuota sisäisen ravitsemuksen puolta, joka on rosacean kanssa todella tärkeä. Heihin voi olla yheydessä ihan vaan heidän nettisivujen vasemman alalaidan chat-palluran kautta. Heillä on tässä asiassa osaaminen todella huippulaatua ja ei siis ole maksettu mainos. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram