KAIKKI SILMÄNALUSTEN MEIKKAAMISESTA – 5 YLEISINTÄ ONGELMAA

15.12.2021

Saan erityisen paljon viestiä erilaisista peitevoideongelmista. Joko peitevoide ei peitä tai se valuu juonteisiin. Tässä postauksessa paneudun kaikkiin näihin ongelmiin.

1. ONGELMA: SILMÄNALUSET NÄYTTÄÄ HARMAILTA JA TUNTUU ETTEI PEITEVOIDE RIITÄ

MIKSI NÄIN TAPAHTUU? Peitevoiteen alta kajastaa tummuus/harmaus. Tämä johtuu usein liian vaaleasta peitevoiteesta ja/tai peitevoiteesta, joka ei riitä korjaamaan silmänalusten tummuutta.

MITÄ TEHDÄ? Silmänalusten tummuus viedään pois neutraloijalla. Toki myös oikeanlaisella peitevoiteella voi onnistua. Mitä enemmän silmien alla on juonteita, niin sitä ohuempaa kerrosta silmien alle kannattaa laittaa. Siksi ensin ohut kerros neutraloijaa viemään pois värit ja tummuuden on paras. Tämän jälkeen silmien alle voi laittaa hieman peitevoidetta tuomaan raikkautta. Neutraloijista voit lukea TÄSTÄ.

TÄSTÄ löydät kaksi todella hyvää peitevoidetta mun ja teidän arvosteluin.

2. ONGELMA: PEITEVOIDE KOROSTAA JUONTEITA

MIKSI NÄIN TAPAHTUU? Useimmiten syynä on joko väärä tuote tai liian paljon tuotetta.

MITÄ TEHDÄ? Peitevoidetta ei kannata laittaa suoraan aplikaattorista silmien alle. Laita sitä ensin hieman kämmenselälle ja ota siitä minimaalisen vähän siveltimeen. Peitevoidetta tarvitsee yllättävän vähän, koska tummuus viedään pois neutraloijalla. Kannattaa myös lopuksi painella tuote sormin ihoon ja näin silmien alta lähtee ylimääräiset tuotteet pois. Kannattaa välttää myös liiallista puuterin käyttöä.

HUOM! Tässä alapuolella laitoin oikeanpuoleiseen kuvaan melko paljon peitevoidetta ja painelin sen silmien alle kostealla meikkisienellä. Vasemmanpuoleisessa kuvassa laitoin peitevoidetta minimaalisesti siveltimellä kämmenselän kautta. Aika suuri ero!

3. ONGELMA: SILMÄPUSSIT TAI KUOPAT SILMIEN ALLA

MITÄ TEHDÄ? Meikillä pystyy tuomaan asioita esiin valoilla (ihon sävyä vaaleammalla tuotteella) ja viemään pois varjoilla (ihoa tummemmalla tuotteella). Kun kuoppaa halutaan nostaa, niin kuopan tai varjon tummaan kohtaan laitetaan vaaleampaa peitevoidetta. Kun silmäpussia halutaan madaltaa, niin sen alle laitetaan vaaleampaa peitevoidetta. Jos vaaleampaa peitevoidetta laittaisi silmäpussin päälle, niin tämä vain korostaisi silmäpussia.

HUOM! Alla näet paikat, joihin voi peitevoiteella tuoda kevyesti valoa ja ilme on heti raikkaampi. Näin ei ole siis tarkoitus peittää tummia silmänalusia. Voit käyttää myös vaaleampaa meikkivoidetta. 

4. ONGELMA: PEITEVOIDE VALUU JUONTEISIIN

MIKSI NÄIN TAPAHTUU? Luultavimmin laitat peitevoidetta liikaa etkä kiinnitä sitä puuterilla.

MITÄ TEHDÄ? Laita minimaalinen määrä peitevoidetta ja puuteroi se kevyesti heti perään, jotta tuote ei valu juonteisiin.

5. ONGELMA: PEITEVOIDE KOROSTAA KUIVIA SILMÄNALUSIA

MIKSI NÄIN TAPAHTUU? Yksinkertaisesti iho alla on kuiva. Toki tuotekin voi olla väärä.

MITÄ TEHDÄ? Miten hoidat ihoasi? Onko perus ihonhoitosi kunnossa? Kaikkihan lähtee puhdistuksesta. Ilman hellävaraista puhdistusta hyväkään silmänympärysvoide ei auta. TÄMÄN postauksen avulla pääset alkuun hyvän ihonhoidon kanssa ja TÄSTÄ löydät hyviä silmänympärysvoiteita.

P.S. On hyvä muistaa, että kyse on vaan meikistä. Meikki elää iholla sekä valuu helposti juonteisiin ja korostaa tekstuuria. Voi olla täysin mahdollista, ettei aivan jokainen löydä täydellistä ratkaisua silmänalusten meikkaamiseen. 

  • Jonsku

    Kiitos tästä! Itsellä melkeinpä suurin ongelma meikissä juuri silmänaluset.. Tai silmäkulmat oikeastaan, näytän siltä kuin olisin vetänyt tummanruskeaa luomiväriä silmäkulmaan 😫Peitevoiteita tai valovoiteita tms en ole koskaan osannut käyttää, ja bohon neutraloijat löysin sinun suosituksiesi ansiosta, kuitenkaan niilläkään en saa toivomaani lopputulosta. Pitää testata neutraloija+peitevoide yhdistelmää!
    Lisäksi mulla olis kysymys, käytätkö/käyttäisitkö kosmetiikkaa päiväyksen jälkeen? Luonnonkosmetiikassa etenkin tuntuu olevan lyhyet säilyvyysajat, ja jos yksi kasvosuihke ei tällaisen tavallisen tallaajan kaapissa tule tyhjäksi vaikkapa neljässä kuukaudessa (farfallan kasvoveden säilyvyys) niin voisin kuvitella, että sulla tuotteet kestää käytössä vielä kauemmin, kun testailet uusia ja käytät samaan aikaan useaa eri tuotetta 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Jonsku! 🙂 Mitkä sävyt sull aon Bohon neutraloijista? Eikö keltaisen ja oranssin kombo toiminut? Mä oon asiakkaalta saanut niiden kahden kombolla todella vahvan ruskeudenkin pois.

      Hyvä kysymys tuo! Mä itseasiassa usein unohdan katsoa päiväykset ja siksi menen vain hajun ja koostumuksen perusteella. Mutta mikrokasvustoa on voinut jo tuotteeseen tulla, vaikka sitä ei näkisi tai haistaisi. Pahimmillaan siitä voi tulla ihoreaktioita ja tulehduksia, jos tuote on mennyt vanhaksi. Eli sinänsä olisi hyvä olla tarkka. Mä annan aika paljon eteenpäin tuotteita ystäville, jos se on ollut mulla kylppärin hyllyssä pitkään, vaikka olisi kyse jostain tosi kivasta tuotteesta. Ja syy on juurikin tämä, että haluan tuotteet käytettävän loppuun ennen kuin ne menevät vanhaksi.

  • Charming Nails

    En ole löytänyt vielä ratkaisua silmäpussiongelmaani 😀 käytän neutraloijaa ( Boho keltainen tai oranssi ), ne vievät tummuuden nenänvarresta pois mutta en vaan saa silmäpussin uurretta pois. Jos laitan uurteeseen vaaleaa peiteainetta, se vaan näkyy ja pakkohan sitä olisi levittää vielä neutraloijan päälle. Sitten se idea katoaa kun sitä vaaleaa täytyy laittaa koko silmän alapuolelle?
    Sulla ei ole silmäpusseja tai sitä uurretta niin en oikein saa näistä neuvoista mitään irti. Näytit sen joskus tosi hyvin niissä Muutosmaanantaissa ja niistä sain enemmän irti kun se näytettiin miten se tehdään henkilölle jolla on silmäpussit tai niiden alut 🙂 kaipaan Muutosmaanantaita <3 niin ja välineinä käytän sormia, siveltimiä, joskus meikkisientä…mutta en vaan osaa. Olis kiva käydä ihan ammattilaisella joka näyttäisi kädestä pitäen miten se tehdään. Mietin myös täyteainetta siihen uurteeseen mutta en tiedä toimiiko se mulla 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Sä voit neutraloijan päälle laittaa myös meikkivoidetta ja sitten siihen uurteeseen vaaleaa peitevoidetta. Ja jos täyteaineet kiinnostaa, niin tiedän monen saaneen apua juurikin silmänalusten uurteisiin. Jos asia kiinnostaa, niin konsultoinnista voi aina kysyä mikä sopii itselleen. 😊

      Muutosmaanantaita joo valitettavasti ei enää tule uudelleen, sillä mulla ei ole liiketiloja, johon voisin ottaa malleja vastaan. Ja koti ei ole vaihtoehto julkista työtä tekevälle. 😔

      • Charming Nails

        Joo ymmärrän ettei ventovieraita halua kotiinsa 🙂 Kiitos vinkistä, minäpä yritän kokeilla sitä meikkivoidetta seuraavaksi 🙂 Ikääntyminen on kyllä tuonut mukanaan vaikka mitä meikkaushaasteita joista ei nuorempana ollut mitään tietoa 😀

        • Miia Johansson

          Joo muuten totta! Nuorella iholla melkein mikä vaan menee ja siksi monet alkaakin vanhemmalla iällä vähän niin kuin opettelemaan meikkausta uudelleen.

          • Markit

            Tuo on siis niin totta! Nuorena oli helpompaa meikata. Ja olen sitä ikäluokkaa, että tietokoneet, somet ja muut…ei niitä ollut. Ja sen myötä ei kyllä ollut mitään ulkonäköpaineitakaan. Ja nyt vanhempana juuri sinun Miia ja blogisi innoittamana olen innostunut meikeistä ja ihon hoidosta ihan eri tavalla. Nyt on aikaa ja kaupat täynnä vaihtoehtoja. Ja enhän minä ilman tätä blogiasi osaisi mitään ostaa! Olisin hyvä kohde myyjälle suositella ihan mitä vaan. Vaan nytpä olenkin valveutunut asiakas, kiitos sinun 🌹.
            Ja nämä tummat silmänaluset. Niin tuttu juttu, mutta olenkin jo aiemmilla ohjeillasi löytänyt avun suosittelemillasi tuotteilla. Mutta on kyllä mukava tämäkin kerrata. Hyvät on taas neuvot. Mikään ei ole parempaa kuin kertaus…paitsi kertaus!☺

          • Miia Johansson

            Ihana Markit! <3 Jos kaikki lukisi mun kaikki postaukset samalla tavoin kuin sinä, niin mun työ olisikin jo tehty. Tietenkin kaikki postaukset on löydettävissä edelleen, mutta aika harva niitä jaksaa tuosta sivupalkista etsiä tai kirjoittaa tuohon sivupalkin "etsi"-kenttään. Mutta ihana kuulla, että susta on tullut valveutunut ostaja. Sitä mä toivon niin kovasti kaikilta, jotta ei tule tehtyä ainakaan enää niin paljon.

  • Hanna

    Tämä oli todella hyvä postaus! Kuvat havainnollistavat hyvin, miten erilaiselta silmänaluset voivat näyttää. Kiitos kootusti esitetyistä vinkeistä!!

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla, että tykkäsit 😍

  • Satu

    Tämä postaus osui ja upposi. Silmänaluset ovat mulle jatkuva murheenkryyni, ja tunnistan nuo kaikki mainitsemasi ongelmakohdat. Käytän silmänympärysvoidetta (antipodes), neutraloijaa ja kevyesti peitevoidetta, silti harmaus kuultaa läpi ja peitevoide kertyy juonteisiin. Silmänaluskriisin vuoksi luomiväri ja rajaukset näyttävät aina tosi väsähtäneiltä, mustaa rajausta en ole tästä johtuen saanut ikinä näyttämään hyvältä. Mietinkin, että onko toi Antipodes liian kevyt, ja onko mun neutraloija (pixie by petra) jotenkin väärää sävyä. Mitähän kannattaisi lähteä kokeilemaan?

    • Miia Johansson

      Heippa Satu! 🙂 En usko, että silmänympärysvoide on liian kevyt, koska silmänalusten kuivuus ei kuitenkaan vissiin ole tässä se ongelma. Neutraloijalla pitäisi ensin saada se tummuus pois. Jos ei lähde, niin sitten joko tuote on väärä tai sävy on väärä. Puuteroithan silmänaluset? Ja kannattaa myös painella lopuksi ennen puuterin lisäämistä sormin tuotteet paikoilleen ja näin ylimääräinen lähtee pois. Kannattaa kurkata tuo ensimmäisen kohdan juttu, jonka kautta pääset neutraloijiin.

  • Karoliina

    Mielenkiintoinen postaus! Tuli mieleen vielä kysymys ripsitupsuihin liittyvästä ig-stoorista, eli mitä tehdä luonnostaan hyvin kaarevien ripsien kanssa, kun olen kokenut irtoripset ja tupsut hankalaksi kun ne ovat yleensä aina liian suoria omille ripsilleni (vaikka en siis koskaan taivuta ripsiä erikseen). Tähän mennessä olen käyttänyt vain ripsiväriä mutta joskus haluaisin juhliin laittaa muutaman lisäripsen, joten osaatko sanoa löytyykö jostain super kaarevia ripsiä?

    • Miia Johansson

      Tati lashes vois olla tarpeeksi kaareva. 😊

  • Reetta

    Oon käyttänyt aiemmin silmien alle Oriflamen peitevoidetta, mutta en ole ollut kovin tyytyväinen, kun tuntuu että se(kin) kerääntyy vain juonteisiin. Nyt kun se loppui, muistin että tilasin sinun suosittelemana Wet n wildin paletin jossa oli näitä neutraloijia ja peitevoiteita ja aamulla sitten käytinkin sitä. Sain nyt ehkä paremman lopputuloksen, mutta en ole kyllä tyytyväinen vieläkään. Olisikohan sitä vihreää pitänyt ensin laittaa alle? Taidan vain olla jo vanha ja ryppyinen 🙈

    • Miia Johansson

      Heippa Reetta! 🙂 Vihreää ei kannata laittaa ellei sulla ole punaiset silmänaluset. Toki punaisuutta on monella, mutta se on enemmänkin sellaista violetin sävyistä. Se vihreä siinä paletissa on tarkoitettu esim. vaikka nenän punaisuuden peittämiseen.

      Käytäthän peitevoiteen kanssa puuteria ja käytäthän sitä todella minimaalisesti?

      • Reetta

        Kyllä, peitevoiteen jälkeen sipaisen hyvin kevyesti irtopuuteria siihen päälle. Tuo Wet n wildin paletin peitevoide on aika jämäkkää, että saisiko siitä vähän juoksevampaa? Kun tuntuu että sitä saa taputella aika kauan, että tarttuisi pintaan. Silmänympärysvoiteena ollut nyt se sinun suosittelema Bybin voide (violetti purnukka) ja vaikka itsestä näyttää ettei silmänaluset ole kuivat, niin voihan se olla, että ne silti on 🤔 Ainakin minulla kertyy noita aineita juurikin juonteisiin. Eikä auta, että laitan meikit naamaan ja lähden tekemään aamulenkin ennen töihin menoa, niin sitten jos yhtään tuulee, valuu vettä silmistä pitkin poikin ja johan ne sitten kohta jo kuivuu naamaan sotkuisesti, kun pääsee sisätiloihin 😅

        • Miia Johansson

          Heippa Reetta! 🙂 Se Wetn Wild kannattaa lämmittää sormissa ai kämmenselällä, jos tuntuu ettei koostumus ole hyvä. Mutta en oikein muuta osaa sanoa kuin ohutta kerrosta, sormin taputellen ylimääräiset pois ja juuri tarpeeksi puuteria ettei juonteet korostu, mutta ettei peitevärit valu myöskään juonteisiin.

          Ja tietty jos vaan mahdollista, niin meikki kannattaa tehdä aamulenkin jälkeen. 🙂 Mulla valui ennen todella pahasti aina aamuisin silmät ja se sotki kyllä meikit ihan totaalisesti ja siihen ei oikein auta mikään. Se kun on vaan meikkiä. 🙁

  • Jj

    Mitkä siveltimet olisi sitten hyviä silmänalusille?🤔

    • Miia Johansson

      Hyvä kysymys! 🙂 Mikä tahansa jämäkkä, mutta pullea. Esimerkiksi tämä:* https://bit.ly/33xjO8l

  • Nana

    Minulla ainainen ongelma. Rusehtavat silmänaluset :/ Bohon keltainen ja oranssi on käytössä. Kumpikaan ei toimi yksistään, joten sekoitan näitä käden kautta. Sit Maybelline eraseria tai cateicen camouflage taputellen päälle. Ei toimi nekään täydellisesti. Mitä ihmeessä teen väärin? 😀 Tykkään fressistä meikistä ja välillä vahvasta, mutta kummankin sotkee silmänaluset 🙁

    Onko olemassa yhtä tuhtia mutta vahamaista, joka hoitaisi peittävyyden ja neutraloinnin samasta purkista? 🙂 Blascoa on kehuttu. Ja koska n. 40v ikää, niin on oltava tosi tarkka, ettei korosta pussia tai juonnetta. Alan olla jo epätoivoinen 🙁

    • Miia Johansson

      Heippa Nana! 🙂 Joo, nämä bohot keskenään tekevät persikan sävyn, joka peittää ruskeita sävyjä. Koitan koko ajan etsiä parempia neutraloijia kuin nämä, mutta vielä en ole pigmenttisempiä löytänyt. Ja siis totuushan on se, että todella tummia silmänalusia ei välttämättä kokonaan saakaan piiloon. Silmien alla kerrokset kun pitää olla todella ohuita, niin se tekee asian aina vaikeammaksi.

      Blascon neutraloijia oon testannut, mutta eivät omasta mielestä ole yhtä hyviä kuin bohot.

      Neutralointi ja peittävyys tulee siis samasta purkista eli neutraloijan idea on juurikin viedä pois sävyt, joita ei halua. Eli esimerkiksi peittää eli neutraloida vaikka tuo ruskean sävy.

  • Lila

    Mikähän siihen auttaa, jos silmänaluset ovat isolta alueelta kellertävät? Sitten tietysti mukana pikanttia sinertävää yksityiskohtaa? Mulla näyttää ainakin keltaiselta silmänaluset ja heti niiden alla punaiset posket😅 Minusta tätä on hankala saada siistiksi. Läheltä näyttää ihan hyvältä, mutta kauempaa katsoessa voi ihan hämmentyä näystä.

    Nyt on Madaran meikkivoide ja Bohon neutraalin värinen neutraloija (vai oliko sellasta). Myös keltanen ja oranssi löytyy varalle, vaan en ole osannut oikeen käyttää jälkimäisiä. Tämä on yhdistelmä on parempi kuin aikaisemmat, mutta aika muhkea yhdistelmä nuo välillä on. Sattui vielä välillä turvottelemaan silmänaluset, niin hankala yhdistelmä. Ja ikäkin alle 40.

    Miten nuo punaiset posket, mutta muuten mielestäni iho on neutraali tai onkos se nyt punaiseen taittava sinisillä suonilla. Onko siihen paras vaan laittaa yhtä meikkivoidetta, vai kannattaisiko jotain muuta kokeilla poskiin? Meikki tahtoo kadota poskilta, vaikka kevyesti sutaisen siihenkin puuteria pienellä vipalla.

    Ja kiitos, kun jaksat tätä blogia pitää. Täältä oon omalle iholleni parhaat tuotteet löytänyt.

  • Johanna

    Kiitos Miia tästä postauksesta ja siitä missä käyt läpi 5 yleisintä mokaa sy-alueen meikkaamisessa. Mä formuloin parhaillaan color correctoreita ja ilman tällaisia postauksia se tuskin olis mahdollista. Opin paljon jälleen kerran meikkaustekniikasta.

    • Miia Johansson

      Oho wau! Tsemppiä formulointiin 🥰

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram