MIIA AUTTAA – 5 LUKIJAKYSYMYSTÄ KAUNEUDESTA (VOL. 4)

01.11.2021

*Sisältää mainoslinkin.

“Miia auttaa” on postaussarja, jossa vastaan lukijoiden kysymyksiin kauneudesta. 

Aiheet vaihtelevat meikistä ihonhoitoon ja kaikkeen mikä kauneudessa teitä ihmetyttää.

Kaikki Miia auttaa -postaukset ilmestyvät kategoriaan totuus kosmetiikasta.

1. “MITEN LAAJENTUNEITA IHOHUOKOSIA PYSTYISI PIENENTÄMÄÄN?”

Laajentuneita ihohuokosia ei pysty pienentämään, mutta siihen pystyy vaikuttamaan, ettei niiden koko iän myötä kasva. Myös meikillä pystyy vaikuttamaan niiden ulkonäköön jossain määrin. Yllättävän usein tosin olen asiakkaistani huomannut, että omia ihohuokosiaan usein luullaan suuriksi, vaikka ne eivät sitä ole. Tässä muutama vinkki:

  • Aurinkosuoja! UV-säteily tuhoaa ihon kollageenia ja sitä myötä myös veltostuttaa ihoa ja näin myös ihohuokosia.
  • Pidä iho puhtaana hellävaraisesti ja käytä tarvittaessa kaksoispuhdistusta. Myös *Olivia Klein Detox -naamio on hyvä apu pitämään ihon puhtaana.
  • Käytä raaka-aineita, jotka tasapainottavat ihon talintuotantoa ja pitävät ihohuokoset puhtaina. Oma tämän hetken lemppari on *Pure=Beauty Balance Booster.
  • Käytä ohuita meikkivoiteita tai levitä paksu meikkivoide todella ohuena kerroksena iholle. Painele meikkivoide hyvin ihoon niistä kohdin, joissa laajentuneita ihohuokosia on. Suosi mattaisia meikkivoiteita, koska ne eivät tuo niin hyvin ihohuokosia esiin kuin kuulaat meikkivoiteet. Puuteroi nämä kohdat kevyesti.

2. “TARVITSEEKO IHO VÄLIPÄIVIÄ TUOTTEISTA, ELI ETTEI LAITA IHOLLE MITÄÄN SEERUMEITA/RASVOJAKAAN?”

Ei tarvitse. Asiaa kannattaa katsoa aina siitä näkökulmasta mitä iho oikeasti tarvitsee. Jos vietät ihanan lämpimän kesäpäivän maalla ja tällaisena päivänä et käytä aurinkosuojaa (tosin aurinkosuoja olisi hyvä) etkä meikkaa, niin ihosi ei välttämättä tarvitse mitään. Ilma on tarpeeksi kostea, jotta ihosi pysyy hyvänä. Ihollasi ei ole likaa eikä saasteita. Näin ihosi toimii optimaalisesti.

Mutta sitten tulee syksy ja talvi. Palaat ilmastoituihin tiloihin. Ulkona on viileä ja ilma on kuiva. Meikkaat ja olet mahdollisesti kaupungin saasteissa. Sinun pitää pestä ihoasi (hellävaraisesti!). Iho ei saa enää kosteutta ilmasta. Ihoasi alkaa kiristelemään. Tällöin on hyvä antaa iholle vesikosteutusta ja lukita se hyvien öljyjen kera ihoon. Näin tuet ihosi toimintaa. Tällaisissa olosuhteissa välipäiviä ei kannata pitää.

Tässä on tietenkin hyvä sauma miettiä, että mitä sille iholle päivittäin laittaa ja haluaako tiettyjä raaka-aineita iholleen ollenkaan.

3. “HORMONAALINEN AKNE HOITOVINKIT.”

Tästä kysyttiin todella paljon. On tärkeää ymmärtää, että ihonhoito on todella rajallinen. Jos todella kärsii hormonaalisesta aknesta, niin ihonhoidolla et pysty vaikuttamaan hormoneihin. Toki hyvä ihonhoito tukee ihon toimintaa, mutta sillä et ikävä kyllä yksinään hoida hormonaalista aknea pois.

Olen törmännyt kyllä teissä moniin, jotka luulevat kärsivänsä hormonaalisesta aknesta, mutta hyvällä ihonhoidolla se onkin saatu kuriin. Tämä tarkoittaa vaan sitä, että ihoa on hoidettu väärin ja näillä väärillä ihonhoitorutiineilla on itselleen aiheutettu epäpuhtauksia.

Osaamiseni rajoittuu ainostaan ulkoiseen kauneudenhoitoon ja siksi ohjaankin kaikki seuraavaan postaukseen: Eroon aknesta ilman lääkkeitä?

4. “EN VIITSI KÄYTTÄÄ KOSTEUTUSTA MEIKIN ALLA, KUN ON AKNE. PELKÄÄN IHON TUKKEUTUVAN.”

Ihonhoidossa kuin myös meikissäkin on tärkeää katsoa, että tuotteet sisältävät juuri sinun ihotyypillesi sopivia raaka-aineita. Näin iho ei tukkeudu. Myös epäpuhdas iho tarvitsee kosteutusta ja usein enemmän rasvainen iho tarvitseekin erityisesti vesikosteutusta, joka lukitaan ihoon voiteilla tai öljyillä. Tietyt öljyt ovat erityisen hyviä akneen ja niitä ei kannata pelästyä.

Suurimmat virheet aknen hoidossa ihonhoidollisesti ovatkin liian vahvat kasvojenpuhdistusaineet, joissa on korkea pH-arvo (useimmat geeli- ja vaahtoputsareista). Liian korkean pH-arvon takia ihon mikrobiomi ei toimi optimaalisesti eikä näin suojaa ihoa haitallisilta bakteereilta ja viruksilta. Ihon niin sanottu happovaippa sitoo ihoon myös kosteutta ja tämäkään ei toimi, jos ihoa pesee liian emäksisillä tuotteilla. Toki on ymmärrettävää ja jotenkin maalaisjärjellä ajattelisi, että iholta pitää pestä pois kaikki mahdollinen, kun kärsii aknesta. Tämä kuitenkin vaan pahentaa tilannetta. Kyllä pitää pestä, mutta hellävaraisesti.

Toinen virhe on juurikin se, ettei ihoa kosteuta. Elämme ilmastossa, jossa melkein jokaisen iho sitä tarvitsee. Jos näin ei kuitenkaan epäpuhtauksien pelossa tee, niin tilanne voi pahentua entisestään. Kun ihoa hoitaa ja kosteuttaa, niin se ei reagoi niin helposti ulkoisiin ärsykkeisiin ja täten tulehduksetkin pysyvät paremmin kurissa (aknessa talirauhanen tulehtuu). Iho kestää myös paremmin ilmastonmuutokset, joille me suomalaiset kaikki altistumme. Tiesithän, että myös epäpuhdas iho voi kärsiä pintakuivuudesta. 

Hyvistä ihonhoitotuotteista akneen voit lukea TÄSTÄ.

5. “ONKO SULLA KOKEMUKSIA NIISTÄ LAITTEISTA, JOTKA IMEE KAIKEN RYÖNÄN NAAMASTA? OLISI KIVA KUULLA PUOLUEETTOMALTA TAHOLTA TÄSTÄ.”

Ei ole kokemusta, mutta tiedän mitä ne tekevät ja itse en henkilökohtaisesti niitä suosittele. Tämänkin laitteen kohdalla koko ajatuskäyrä on nurinkurinen. Miksi vain viedä oiretta pois, joka toistuu kuitenkin uudelleen. Eikö olisi kivempi hoitaa ihoa niin, ettei siihen pääsisi muodostumaan kaikkea sitä mitä laite itseensä imuroi.

Toisekseen ihon voimakas käsittely voi aina aiheuttaa muita ongelmia, kuten tulehduksia. Lisäksi tämän laitteen kohdalla jopa verenpurkaumia, joita ei sitten niin helposti enää hoidetakkaan.

LUE MYÖS: Eroon mustapäistä – 3 askelta (vai ovatko ne edes mustapäitä)

  • J

    Tarkoitatteko siis hydrafacial hoitoa?
    Vaikka oma ihoni on super herkkä ja punoittaa pienestäkin kosketuksesta. Niin tää hoito on sopinut mulle. Maksaa paljon mutta ihosta tulee niin kuulas pitkäksi aikaa. Vaikka muutenkin olen ihan tyytyväinen ihooni niin tää kyl vieläkin parantaa sitä. Ja sopii ainakin mun herkälle iholle! 🙂

    • Miia Johansson

      Tässä tapauksessa tarkoitan noita kotona käytettäviä laitteita. 😊

      • Aum

        Jutussa mainitaan kahdesti jokin “tämä laite”, mikä on aika harhaanjohtavaa, kun ei missään kohtaa esiinny mitään tiettyä laitetta.

        • Miia Johansson

          Oot ihan oikeassa. 😊 Kyse on kotikäyttöisestä laitteesta, jonka löytää esim. nimellä pore vacuum tai blackhead vacuum. Tai oletanhan tässä itsekin, että lukija tarkoittaa tätä laitetta ja samalla oletin muiden tietävän mistä on kyse. 😔 Mutta ehkä tämä oikaisi puutteellisen vastauksen. 😊

  • Elina

    Hei Miia! Kiitos paljon blogistasi. Tein juuri vinkkiesi pohjalta tilauksen ja en malta odottaa, että pääsen kokeilemaan esim. Fiinin puhdistusbalmia ja sen vaikutusta ihoni kuntoon!
    Minulla on historiaa aknesta, erittäin herkästä ihosta ja hormonaalisesta aknesta leukaperissä. Hormonaalinen akne on nyt hieman helpottanut, mutta joitain epäpuhtauksia leukaperistä jatkuvasti löytyy. Nyt syksyn mittaa leukaan on alkanut ilmestymään yön aikana pieniä valkopäitä, jotka eivät ole oikein kunnon finnejä. Näitä valkopäitä saattaa olla kymmeniä aamuisin, hyvin pieniä ja hauraita. Mistähän tällaiset voisivat johtua? Kiitos paljon avusta! ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Hyvin vaikea sanoa, kun se voi johtua käytetyistä tuotteista, stressistä, elintavoista, hormoneista tai kaikken näiden summasta. Mä niin toivon, että saat parannusta tilanteeseen ja kannattaa muuten lukea uusin postaus, jossa lukijat kertoo millä ihonhoidolla he on onnistuneet. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram