KUINKA LUODA OMA “SIGNATURE-MEIKKI”?

15.11.2021

Tässä postauksessa kerron Signature-meikin luomisen askel askeleelta. Tällaisen meikin puoleen voit kääntyä aina ja se toimii joka kerta.

MIKÄ ON SIGNATURE-MEIKKI?

Se on kantajansa näköinen luottomeikki, joka on omaa käsialaa ja istuu hyvin kasvojen piirteisiin sekä ihonväriin. Se on juuri omaan makuun tehty ja sen kanssa on aina hyvä olo. Oma signature-meikki on tapa ilmaista itseään. Se on sun itse luoma asuste.

Kysyin muutamalta lahjakkaalta meikkaajalta Instagramin puolella heidän signature-meikkinsä ja postauksen IG-kuvat ovat siis heidän lähettämänsä kuvat. Lisäksi mukana on pari julkisuudesta tuttua henkilöä Suomesta sekä ulkomailta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anni (@anniliinak) jakama julkaisu

1. VALITSE MEIKIN VAHVUUS

Ensin valitaan meikin vahvuus oman mieltymyksen mukaan. Anniliina kääntyy luottomeikissään kevyeen versioon, jossa ripsarikin on jätetty pois. Meikkimuija eli Jonna pitää taas vahvemmasta silmämeikistä. Molemmilla on kuitenkin valittu heleän kevyt meikkipohja, eli vahvempaa ja kevyempää meikkiä voi myös yhdistellä.

Kaiken lähtökohta on kuitenkin meikkipohja ja värin tuominen kasvoille omaan ihonsävyyn sopivalla poskipunalla. Tällainen kahden tuotteen meikki sopii sellaisenaan tai siitä voi lähteä rakentamaan meikkiä eteenpäin.

LUE MYÖS: Väriopas – Miten valita oikea poskipunasävy?

2. MIETI VÄRIMAAILMAA, JOKA PUKEE JUURI SINUA

Tämä on erikoisalaani ja oikeilla väreillä välttääkin tunkkaisen näköisen meikin. Värit eivät kuitenkaan jokaisella ole samanlaisia. Jopa suosituissa ruskean sävyissä on paljon eroja. Tiilen sävyihin taittavat ruskeat sopivat keltaiseen taittavalle iholle ja viileän taupet ruskeat taas kylmille ihonsävyille.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan viileän eli punaiseen taittaville ihonsävyille kannattaa valita kaikista sävyistä ne viileämmät ja lämpimille eli keltaiseen tai oliiviin taittaville ihonsävyille ne lämpimät sävyt.

Alla näet kuvaparin, jossa viileäihoisena valitsin kylmiä sävyjä, eli pinkkiin taittavaa paitaa ja huulikiiltoa sekä sinistä rajausta ja neutraalin ruskeaa. Toisessa kuvassa on Desi Perkins, jonka keltaiseen taittavalla iholla oranssisen punainen sävy on upea.

LUE MYÖS: Väriopas – Miten valita itselleen sopiva luomivärisävy? 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön D E S I • P E R K I N S (@desiperkins) jakama julkaisu

3. OTA HUOMIOON SILMÄN MALLISI

Tässä on taas allekkain kaksi upeaa suomalaista meikkaajaa Maria ja Sara. Maria on valinnut luottomeikikseen silmän pyöreyttä korostavan meikin ja hän kertoikin kääntyvänsä useimmiten tällaisen silmämeikin puoleen. Saralla on taas astetta vahvemmin mantelin malliset silmät ja hän korostaakin sitä kevyellä luomivärirajauksella, joka ns. pidentää silmää. Tämä tyyli “venyttää” silmää kauniisti kohti pidemmälle jatkuvaa kulmakarvaa.

Jos siis sinulla on raskaammat silmäluomet, niin kannattaa kääntyä kohti Marian tyyliä. Mutta jos taas silmät ovat enemmän mantelin malliset, niin Saran silmämeikki saattaisi olla sulle nappivalinta.

LUE MYÖS: Helppo silmämeikki kaikille silmän malleille

4. TIETYN ASIAN KOROSTUS

Tässä muutama esimerkki, joka voi olla se sun juttu meikissä:

  • Pisamat: Joko niiden piirtäminen kajaalilla, kuten itse tein kevyesti postauksen ensimmäisessä kuvassa tai luonnollisten pisamien korostus kuulaalla meikkipohjalla.
  • Huulimeikki: Muuten todella kevyt meikki, mutta omaan ihonsävyyn sopiva upea puna. Siitä mikä puna sopii juuri sulle voit lukea TÄSTÄ.
  • Silmämeikki: Vahva rajaus, kuten sininen alarajaus. Se on aika varma melkein kenelle vaan, kuten näet alla olevassa kuvassa. Tai omaa silmänväriä korostava silmämeikki, josta voit lukea TÄSTÄ.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön MAKEUP ARTIST (@miia_ollula) jakama julkaisu

Olis kiva kuulla, että mikä on just sun signature-meikki!

  • Ilona

    Mulla on keltainen pohjaväri ihossa, joten eritoten kesäisin signature- meikki on oranssi, matta luomiväri häivytettynä koko luomelle, oranssihtava poskipuna ja persikkainen huulirasva. Tää on helppo, aina toimiva pikameikki joka raikastaa kasvot mielettömästi 😊

    Talvisin sitten tummanruskeat/mustat luomivärirajaukset, aurinkopuuteria häivyttämään raskaita luomia, ja kevyesti oranssiin taittava punainen huulipuna. Väittäsin että nää kaks meikkiä on itelle ne parhaat vaikka satoja muitakin oon kokeillut, nää kaks on ne joissa iho ja silmät hehkuu ja eniten myös saa kehuja kaikkialla siitä että ootpas fressin näköinen. Tähän ihan avainasia oli kyllä blogisi myötä se, kun tajusin tuon keltaisen ihonsävyni!

    • Miia Johansson

      Siis kuulostaa aivan superhyvältä! 😍 Ja just kun on omaan ihon sävyyn sopivissa väreissä, niin sitä ihan hehkuu.

  • Linda

    Maailmalla leviää voimakkaana harmaiden hiusten vallankumous. Nuoretkin naiset lopettavat hiustensa värjäämisen ja ovat rohkeasti mitä ovat. Itse lopetin hiusten värjäämisen hiljattain reilu viisikymppisenä kolmenkymmenen vuoden rumban jälkeen. Heräsi kysymys meikin ja vaatteiden istumisesta uuteen väriin. Tiedän, että asia ei ole sinulle ajankohtainen, mutta olisiko sinulla vinkkejä tähän? Tiedän, että jotain säätöä luultavasti pitäisi tehdä, mutta mihin suuntaan, en tiedä. Vai menenkö edelleen ihon sävyn mukaan?

    • Miia Johansson

      Heippa Linda! 🙂 Joo, mä oon kanssa huomannut tän harmaiden hiusten “ulos tulon” ja se on ihanaa! Joo, ihon sävyn mukaan kannattaa edelleen mennä. <3

      • Linda

        Kiitos! 😀

  • SmartGirlCode

    Mulla on aika pienet silmät joten suurennan niitä mun signature meikissä aina joko tummentamalla nurkkaa tai linerilla. Lisäksi luonnolliset tummat kulmat geelillä, sekä raikas huulipuna ja poskipuna pitää olla piristämässä meikkiä.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa tosi freshiltä! <3

  • Minävain

    Moikka Miia!
    Ensinnäkin kiitos sun blogista ja instatilistä, ne on ihan parhaita! 🙂

    Sitten mun kysymykseen. Ihastuin tähän Nyxin uutuuspalettiin:

    https://www.sokos.fi/fi/sokos/nyx-professional-makeup-la-casa-de-papel-mask-palette-luomivaripaletti

    En vaan osaa katsoa, sopiiko nämä sävyt tällaiselle perus punaiseen taittuvalle vaalealle suomi-iholle ? Jotenkin toi värisävyjen kylmyyden tai lämpimyyden jaottelu tuntuu tosi vaikealta.

    Lisäksi kysyisin, että onko sulla muuten kokemusta Nyxin luomiväreistä?

    Kiitos, jos ehdit vastata!.:)

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, tää on kiva paletti, mutta mielestäni sopii paremmin keltaiseen taittavalle iholle. Toki jos sävyt viehättää, niin antaa mennä. 🙂 Itselläni jäisi käyttämättä omalla punaiseen taittavalla iholla. Toki on tuolla muutamia ihan ok sävyjä, mutta suurin osa jäisi käyttämättä.

      Ja joo on kokemusta NYXin luomiväreistä. En oo vaan niitä pitkään aikaan käyttänyt, mutta ainakin muutamia vuosia sitten olivat kyllä hyviä. Aika vähän muutenkaan enää on myynnissä ihan tosi huonoja luomivärejä. <3

  • Kaisa O

    Mun ehdoton signature meikki on kuulas meikkipohja, ihonsävyyn sopivalla poskipunalla, aurinkopuuterilla (ja ehkä vähän high lighteria), pisamat (omasta takaa löytyy, mutta ehkä pientä korostusta kajalilla), tummat ja tuuheat mutta huolitellut kulmakarvat, kunnon ripsarit, mahdollisesti kevyttä ”banaanvarjostusta” aurinkopuuterilla luomille korostamaan silmiä, raikas aavistuksen pinkki huulikiilto. Jos juhliin lähden niin saatan leikitellä luomiväreillä luonnonsävyillä, mutta kaikista ominta minua on olla ilman. Kevyttä, raikasta, kuulasta. Teen paljon töitä sen eteen etten näyttäisi kovin meikatulta, vaikka todellisuudessa käytän todella monia tuotteita 😄

    • Miia Johansson

      Siis kuulostaa niiiin hyvältä! 😍 Ja ihan parasta, että vielä korostat omia pisamia. 🥰

  • Pauliina

    Osaisitkohan vastata, että mistä johtuu sellainen, kun pidän itseäni viileänä ja pinkit yms. kylmät luomivärit sopivat todella hyvin, mutta kun on kyse ruskeasta, viileät sävyt saavat minusta herkästi tunkkaisen ja väsähtäneen näköisen? Silmäni ovat ruskeat, jos se jotenkin liittyy asiaan. Käytän raikkaita poskipunia ja aurinkopuuteria, mutta sekään ei pelasta jos esim. rajaus on “harmahtavan ruskea”

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina! 🙂 Joo, se voi hyvinkin olla, että harmaampi tekee vähän väsyneeksi. Niissäkin on eroja. Siniseen taittava harmaa taas vois sopia.

  • Jaana

    Moikka Miia! Onko joitain paikkoja, missä sun meikattavaksi pääsee? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana! 🙂 Valitettavasti en enää tee meikkikeikkoja. 🙁

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram