SYKSYN IHONHOITO-OPAS – 3 TÄRKEÄÄ ASKELTA

16.10.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Syksy on se vuodenaika, kun on viimeistään hyvä pistää ihonhoito kuntoon. Ihon tärkeimpiä tehtäviä on suojella meitä ja pitää kosteus sisällään. Jo maalaisjärkikin sanoo, että meidän tehtävä on silloin tukea tätä ihon luonnollista toimintaa. Jostain syystä siinä vaiheessa, kun iho kuivuu tai siihen ilmestyy epäpuhtauksia, niin moni alkaa etsimään sitä kaikista voimakkainta kuorintaa. Vaikka silloin pitäisi useimmiten tehdä päinvastoin ja vahvistaa ihon suojamuuria.

1. ÖLJYPUHDISTUS IRROTTAA LIKAA, MUTTA EI HÄIRITSE IHON TOIMINTAA

Unohda kirkuvan puhdas iho ja totuttele pehmoiseen puhtauteen. Se voi aluksi tuntua oudolta.

Hyviä öljyjä sisältävät tuotteet liuottavat lian, saasteet ja meikin iholta, mutta suojelevat samalla ihon suojamuuria. Otathan huomioon, että jotkut emulgoituvat öljyputsarit voivat myös olla liian ytyjä iholle eli näissäkin on valtavia eroja.

Öljyt eivät siis häiritse ihon mikrobiomin toimintaa tai liuota pois ihon omia hyviä rasvoja. Vaikka kuinka olisi ihanaa pestä kasvot sillä nopealla geeliputsarilla, niin en sitä suosittele, sillä tämän jälkeen ihoa on vaikea saada tasapainoon yhtään millään ihmeseerumilla.

Tajuan koko ajan vaan enemmän kuinka tärkeää on suojella ihoa ja kuinka helposti ihon pesemisellä, raastamisella ja liialla kuorinnalla voi sen toimintaa häiritä.

TUOTESUOSITUKSIA:

  • Olen aivan ihastunut *Leahlani Pamplemousse Tropical Enzyme puhdistusöljyyn, jonka ostin hetki sitten testiin. Sen kanssa en tarvitse kaksoispuhdistusta edes helposti tukkeutuvalla ihollani. Ainoa huono puoli on sen, että tuo on pirun kallis tuote. Mutta jos jostain maksan paljon, niin se on kaikkien yleisten sääntöjen vastaisesti juurikin puhdistustuote. Tämä öljy emulgoituu ja se lähtee siis vedellä pois.
  • Sitten taas todella edullisen pään *puhdistusöljy löytyy Olivia Kleinilta. Tämä ei emulgoidu veden kanssa ja vaatii siksi musliiniliinan öljyn poistoon. Tämäkin sopii kaikille, mutta helposti tukkeutuvalle iholle tämän kanssa suosittelisin kaksoispuhdistusta.

HUOM! Laitathan aina puhdistusöljyn kuivin käsin kuiville kasvoille.

2. PINTAKUIVUUS YLLÄTTÄÄ USEIN SYKSYLLÄ

Onhan käytössäsi jo ihoa kosteutteva kasvovesi? Nyt en tarkoita sitä pumpuliin laitettavaa kasvovettä vaan sitä, joka tuo iholle vesikosteutusta. Pintakuivuus johtuu usein vesikosteuden puutteesta iholla ja se ilmenee esimerkiksi kiristelynä ja liikarasvoittumisena. Tällaista kasvovettä kannattaa näin syksyn tullen kerrostaa iholle seuraavalla tavalla:

  • Suihkuttele kasvovesi kasvoille ja painele se iholle käsin.
  • Kun iho on vielä kasvovedestä hieman kostea, niin lisää toinen kerros.
  • Lisää vielä kolmas kerros, jonka jälkeen sido kosteus iholle kosteusvoiteella ja/tai kasvoöljyllä.

Jos tuntuu, että ihosi tarvitsee extraboostia, niin kasvoveden jälkeen voi laittaa seerumin ennen kosteusvoidetta.

TUOTESUOSITUKSIA: 

  • *Pure=Beauty Birch Sap Mist on kaikille sopiva suomalainen kasvovesi, joka kosteuttaa tehokkaasti. Se löytyy myös suosikeistani, josta voit katsoa muiden mielipiteitä tuotteesta. 
  • UUTUUS! Runsaasti hyaluronihappoa sisältävä *Pure=Beauty Hydra Booster seerumi kosteusköyhälle iholle. Se on myös loistava tuote helpottamaan pintakuivuutta, jota voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä.
  • UUTUUS! *Pure=Beauty Balance Booster, jota olen itse käyttänyt otsalla, johon tulee helposti mustapäitä ja epäpuhtauksia. Tämä on selkeästi rauhoittanut otsan aluetta. Tuote sisältää luonnollista BHA-happoa, joka auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina. Tuotteen merileväuute taas rauhoittaa ihon talintuotantoa. 

LUE MYÖS: Pintakuivan ja kuivan ihon ero

3. KARHEA TAI HILSEILEVÄ IHO?

Jos kohdat 1-2 on kunnossa, niin seuraava askel on ehdottomasti lisätä ihonhoitoon laadukkaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä sekä kasvivoita- ja vahoja. Ne auttavat usein karheuteen ja hilseilyyn. Näitä löydät runsain määrin laadukkaista kosteusvoiteista, mutta huomioi, että kosteusvoide on aina veden ja öljyn sekoitus, eli INCI-listan alussa on siksi usein vettä, aloeveraa tai jotakin kukkaisvettä. Kasviöljyt ja balsamit onkin siksi aivan loistava lisä juurikin ihon karheuteen.

TUOTESUOSITUKSIA: 

  • *Nourish London Skin Rescue kasvoöljy on loistava silloin, kun tuntuu ettei kohtien 1-2 sekä kosteusvoiteen kera pääse oikein mihinkään. Tämä on yty kasvoöljy, joka sopii hyvin kaikille yökäyttöön ja kuivalle iholle myös päivällä. 
  • SOS-tuote, kun iho hilseilee ja meikki ei näytä hyvältä on jo melkein klassikon aseman ansaitseva *Bybi Babe Balm. Tätä kannattaa painella iholle kosteuttavan kasvoveden jälkeen ennen meikin lisäämistä. Tuote pehmentää ihoa ja lukitsee kosteuden tehokkaasti shea voin sekä laadukkaiden kasviöljyjen kera. 
  • Mira

    En meikkaa juuri ollenkaan, mutta ihoni silti taipuu epäpuhtauksiin. Kannattaako kaksoispuhdistus myös tämmöisessä tilanteessa vai riittääkö pelkkä maitopuhdistus? Epäpuhtaudet ilmestyvät lähinnä leukaan, niin voiko kaksoispuhdistista tehdä vain paikallisesti?

    • Miia Johansson

      Riittää kyllä pelkkä puhdistusmaito. 🙂

  • Eea

    Mitä mieltä olet apteekista ostettavan perusvoiteen käyttämisen meikinpoistoon? Esim. Aqualan L?

    • Miia Johansson

      Pääasia, että ihon saa hellävaraisesti puhtaaksi. Uskoisin, että on hyvä, mutta mulla ei itselläni ole tästä kokemusta. 🙂

  • Anni

    No hitto, oon miettinyt kun yhtäkkiä alkanut päivän aikana rasvoittumaan kasvot ympäriinsä. 😳 Eli lisää kasvovettä kerrostamaan?

    Mulla on käytössä nyt joko juuri mainitsemasi Olivia Kleinin öljyputsari tai sit se emulgoituva Kaura-balmi (kenen se nyt olikaan, Fiini?). Yritän opetella tykkäämään tosta Kleinista, mutta ottaa aikaa kun on niin eri kuin se balmi.
    Sit ostin sen Kleinin puhdistusrasvan(?), kun ajattelin, että se menisi kaksoispuhdistukseen Apeironin puhdistusmaidon loputtua (ärsytti kun pienensivät sitä pakkausta). Käytän conjak-sientä yleensä jos kaksoispuhdistan. Iso osa epäpuhtauksista mulla ilmenee tossa kasvojen alaosassa. Meneekö tämä kaikki pahasti metsään?

    Kasvovetenä Kleinin Hydro, kosteusvoiteena niiden Balance Cream ja sit perään vielä kasvoöljy, vaihdellen kaura-tyrni tai sit BalmBalmin se ruusuöljy. En käytä mitään kuorintoja.

    En tiedä muistinko kaikkia nimiä oikein, mutta toivottavasti hoksaat mistä tuotteista puhun. 😅🙈

    Pointti lähinnä se, että jostain syystä iho tuntuu kaiken tämän jälkeen edelleen paikoitellen kuivalta. Mitä siis muuttaisin tai lisäisin?

    • Miia Johansson

      Joo! Mä ymmärrän.. on outoa käyttää musliiniliinaa, jos on tottunut emulgoituviin. Erityisesti kuivalle iholle tuollainen musliiniliinalla pois lähtevä voi olla vielä parempi.

      Kokeileppa jättää hetkeksi pois konjakkisieni. Se tehostaa puhdistusta ja sen pois jättäminen voi auttaa pintakuivuuden rauhoittumiseen. 😃

      Ja kasvoveden kerrostaminen voi tosiaan auttaa tai sitten kosteuttava seerumi lisänä. Mutta testaa eka tuon konjakkisienen pois jättäminen.

      • Anni

        Tarkistan vielä, että sopiiko se Kleinin cream&wash kaksoispuhdistukseen?

        • Miia Johansson

          Heippa Anni! 🙂 No joo.. kuivemmalle ja tosi herkälle iholle. Ei ehkä helposti tukkeutuvalle, kun tokana raaka-aineena on kuitenkin kookos.

  • Vilma

    Hei Miia! Olen seurannut sinua pitkään blogin kautta ja jonkin aikaa myös Instassa. Olen viime vuosina (?) huomannut, että kasvoöljyt on nousseet sun suosikeiksi ihon hoidossa. Itse olen myös koettanut useita useita kasvoöljyjä ja vaikka iho tykkäisi niistä, niin ongelmaksi on tullut se, että jos laitan mitään öljypitoista tuotetta kasvoille yöksi, niin aamulla silmät on ihan rähmässä. Ilmeisesti pyörin niin kovasti öisin, että öljyä pääsee kulkeutumaan liian lähelle silmiä ja sitten vuoto on taattu. Myös vähänkään rasvaisemmat yövoiteet aiheuttaa saman. Mun oma iho myös tuppaa rasvoittumaan jonkin verran yön aikana, jonka huomaa esim. aamuisin naamaa hierastaessa. Joten mun kysymys on ehkä se, että onko mitään vippaskonstia siihen, että öljy ”lukittuisi” ihoon eikä lähtisi seilailemaan yön aikana? 🙈

    • Miia Johansson

      Heippa Vilma! 😍 Joo, kasvoöljyt on ihan parasta.

      Mitä kasvoöljyjä sä oot kokeillut (näissä on suuria eroja) ja mitä laitat alle? Alla pitäisi olla kosteuttava kasvovesi, jotta kasvoöljy imeytyy iholle. Myöskään silmänympärysiholle ei sitä välttämättä kannata laittaa. Lisäksi miten ja kuinka paljon laitat kasvoöljyä? Muutama tippa riittää ja se kannattaa painella iholle. 😊

      • Vilma

        Oon kokeillut aika paljon kaikkia, mut viimisimmäksi Klairsin Midnight blue ja sitä ennen Bybin mansikkaa ja bachulia (nyt en taas ole kirjoitusasusta ihan varma 😅). Oon koettanut valita semmosia ”kuivaöljymäisempiä”, mitkä nyt ei ainakaan tukkisi ihoa entisestään eli sitäkin ongelmaa on. Mutta siis joo! Kasvovesi must have, kuivalle iholle tuntuu, että varmasti jää öljy vain lillumaan 😄 Ja oon myös koettanut sekoittaa sen tipan tai kaksi kasvovoiteeseen, mutta sitten se yksi tippa tuntuu kovin vähälle, ettei se ehkä tee sellaista efektiä, mitä oon sultakin monesti lukenit, ja tiedän, että se öljy pehmittäisi ihon kyllä. Ja kun on tosiaan herkkä ja pintakuiva iho, niin enimmäkseen tykkään käyttää kerrostettavaksi vesikosteuttavia tuotteita, mutta olisi kiva kun sillä öljyllä saisi vähän semmosta pehmeyttä 😍 Jotenkin mun suhde öljyihin on, että loppufiilis tosi jees, mutta käytön kanssa en vain jotenkin meinaa päästä sinuiksi, kun sitten monasti on silmät tai nassu tukkeessa 🙈

        • Vilma

          Ei Klairs, kun Kiehls! 🙈

        • Miia Johansson

          Heippa! 🙂 Tarkoitatkohan “kuivaöljymäisellä” siis koostumusta? Ihotuntuma ei valitettavasti kerro sitä onko tuotteessa just sun iholle sopivia öljyjä. Tsekkasin tuon Kiehl’sin ja siinä on heti ensimmäisenä raaka-aineena Caprylic/Capric Triglyceride, joka on kookoksesta johdettu esteriöljy ja saattaa tukkia ihoa. Lisäksi se on juuri se, joka tekee sellaisen kuivaöljymäisen fiiliksen kasvoöljyyn. Lisäksi kyseinen öljy ei ole kovinkaan hoitava verrattuna kokonaisiin kylmäpuristettuihin kasvoöljyihin. Mä veikkaan, että sulla ei nyt vaan ole ollut käytössä sellaista kasvoöljyä, joka sopisi just sun iholle. 🙁

          • Vilma

            Joo, nimenomaan sitä tuntumaa, koska olen ajatellut, ettei se lähtisi niin helpolla sitten pyörimään iholla 🙈 Täytyy tsekkailla vaikka täältä sun blogista suosikkiöljyjä, jos niistä uskaltautuisi jotain kokeilemaan! Mutta tosiaan siihen mun orginaaliin kysymykseen vielä palatakseni, että mitenhän sen öljyn saisi lukittua ihoon parhaiten? 😊 Tai siis onko sillä jotain merkitystä, että mistä öljy muodostuu/koostuu, että nappaako se iholle paremmin?

          • Miia Johansson

            Kaikista parhaiten öljy imeytyy iholle, kun sen alla on vesikosteutusta eli kasvovettä. Ja niin, että iho on vielä hieman kasvovedestä kostea, kun öljyn lisää. Eli niin kasvovesi ja öljy kannattaa painella iholle. 🙂

  • Satu

    Täällä kaikki teoriassa oikein mutta iho sanoo muuta. Tulisiko mieleen mitä voisi täsmänä kokeilla vaihtaa? Herkkä iho oirehtinut atopian ja podin tavoin (kaksoispuhdistus on ehdoton ei) mutta ne pysyneet nyt kohta vuoden kurissa. Mutta kuivaan ihoon kertyy jatkuvasti erityisesti otsaan pintakuivuutta ja leuka tykkää näpyistä.

    Yli puoli vuotta lähestulkoon tämä sama combo käytössä.
    Putsarina Flown Balm to milk, kasvovesi Flow Rose floral water (3 kerrosta taputellen), Flow Hyaluron&Probiotics -seerumi (kokeilussa myös Evolven hyaluroniseerumi), kasvovoiteena Bybin Babe Balm, öljynä Fiinin kaura-tyrni. Kaikki teoriassa siis pitäis olla kunnossa mut iho kaipaa jotain lisää tai muuta. Tässäpä pähkinä purtavaksi 😄

    • Miia Johansson

      Heippa Satu! 🙂 Eli sulla otsa kiristelee tai rasvoittuu? Tosiaan ihonhoito on tietyssä määrin rajallinen ja sillä hoidetaan vaan ihan sitä ihon pintakerrosta. Jos tuntuu, ettei oikein mikään ihonhoito riitä, niin sitten kannattaa käätyä sinne jäävuoren vedenalaiseen suuren maailmaan, eli sisäiseen ihonhoitoon. Kirjoittelin aikanaan postauksen, että mikä on se järjestys miten ihoa kannattaa hoitaa ja sitten viimeisenä se, että mitä jos mikään ei auta: https://miiajohansson.com/2019/12/kuinka-saada-taydellinen-iho-ihan-oikeasti/

      • Satu

        Kiitos Miia vielä linkkauksesta ja muistutuksesta! Näinhän se on, ettei kaikkea voi aina pelkällä ihonhoidolla ratkaista. Niin raskasta kuin se onkin myöntää. 😀
        Mutta vielä vastatakseni tuohon kysymykseen, tulkitsen ainakin oman otsani toistuvan karheuden pintakuivuutena – kiristelee ja meikatessa huomaa pienenpientä kuivaa röpöä. En uskalla juurikaan mitään kuorintoja käyttää, joten yritän joskus “kuoria” ihoa hieromalla Flown Balm to milkiä piiitkään iholla. Ehkä avittaa hitusen 🙂 Peruspohja koko iholla lienee kuivuus, joka on aika hyvin “normalisoitunut” mutta näkyy heti kiristelynä jos suihkun tai naamapesun jälkeen tulee pieni viive kosteutukseen.
        No, ei auta itku markkinoilla – pitänee alkaa perehtyä sisäiseen puoleen seuraavaksi. Ja kiitos Miia kivasta ig-sisällöstä ja blogista! Keep up with the good work! 🙂

  • kukkis

    Mitä mieltä olet tälläisestä innovatiivisesta uutukaisesta Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Cleansing Melt?
    Toinen vaihtoehto jota olen mutustellut olisi NEAL’S YARD REMEDIES WILD ROSE BEAUTY BALM ?

    Kaiken kaikkiaan NYR:n tuotteet kaikki joita olen kokeillut ivat ihania.
    Ja tärkeinhän meinasi unohtua eli sopivatko nämä tuotteet ikääntyvälle, kuivalle iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 🙂 Joo, sopivat. Muakin kiinnostelee tuo NYRin putsari itseasiassa. 😀 Mutta siis tuollainen oil-to-milk putsari, niin en tiedä onko niin innovatiivinen, koska tällaisia kuitenkin on markkinoilla, mutta putsarit kiinnostelee aina. 😀

  • Maria

    Ihanaa kun kirjoittelet näistä niin selkeästi!
    Mulla on käytössä evolven puhdistus balmi ja sitten Flown vastaava mutta nyt itseasiassa rakastuin Joikin putsariöljyyn, vaikkei se emulgoidukkaan vaan otetaan sienellä pois. Iho rauhoittu ja epäpuhtaudet vähenivät muutamassa viikossa. Iho on pehmeä ja värikin tasoittui. Lisäksi silloin tällöin oon tykännyt käyttää käsin painellen Evolven glycolic toneria etenkin t-alueelle mutta pääasiassa suihkin Avrilin ruusuvettä kerrostaen. Nyt taidan vaihtaa kosteusvoiteeni Neal’s Yardin ruusubalmiin ja ottaa jälleen käyttöön jo vuosia luottotuotteenani olleen evolven hyaluronihapon. Talvi tulkoon! Kiitos huippu vinkeistä!

    • Miia Johansson

      Joo, haluan kirjoittaa näistä simppelisti ja selkeästi, koska en usko lukijoiden niin viihtyvän nippelitiedon parissa. Toki varmasti heitäkin on. Kuulostaa kivalta sun ihonhoitorutiini. <3

  • Aniliini

    Ihanaa että toit esille että jotkut emulgoituvat öljyputsarit voivat olla liian ytyjä! Sain kokea tämän itse karvaasti Urangin öljyputsarin kanssa. Putsasi joo meikit ja tuoksui kivalta mutta vei kyllä mukanaan kaiken mahdollisen kosteudenkin… palasin takaisin Novexpertin öljyputsariin ja sen kanssa ei ole ongelmia.

    • Miia Johansson

      Joo, Novexpertin on muuten tosi hyvä kuivalle iholle. Mutta siis itselläni ainakin tuo Novexepert ei ole siis emulgoituva (jotkut kun käyttäytyvät vähän erilailla eri ihotyypeillä). En muista nyt sen incistä, että onko siinä pelkästään öljyjä. 😊🤔

  • Laura

    Moi Miia, miksi puhdistusöljyt eivät liuota pois ihon omia hyviä rasvoja? Kuitenkin aurinkosuojavoiteet (ja meikkivoiteet) puhdistuvat öljypohjaisella putsarilla, koska öljy liuottaa öljyä.

    • Miia Johansson

      Ne eivät sisällä pintakatiivisia ainesosia, jotka puhdistavat ihoa liian tehokkaasti. 🙂

  • Jaana

    Moi Miia, oon seurannut sun vinkkejä ihonhoitoon, on ollut mukava lukea muittenkin kokemuksia ihonhoidosta. Oon 43 vuotias ja kärsinyt nuorena aknesta ja vieläkin joskus näpyistä, tuo leuka tahtoo aina kukkia ja varsinkin kuukautisten aikaan, saan myös selkään herkästi pahoja kipeitä paukamia.
    Mun iholle ei käyny ne Londonin tuotteet, eikä toi Frankinsenkaan, myös osa Evolven tuotteista ei sovi, tekevät näppyjä, kirjoititkoha joskus että esim kookosöljy voi aih ihon tukkimista, voin muistaa väärin, ois ihana käyttää niitä jotain kauneustippoja.
    Kaura tyrni öljyseerumi on paras ja tuo Fiinin puhdistusbalmi, meikkaan joka arkipäivä. Käytän Shiseidon Waso beauty smart water 3 In 1 puhdistamiseen tuon balmin jälkeen, onko huono kasvovesi, oma ihoni tykkää siitä myös ruusunmarja seerumi on ollut hyvä samoin Pure beauty Birch SAP mist, oon saanu noilla sun neuvoilla isot laajentuneet ihohuokoset lähes kokonaan pois, samoin punoituksen ja hilseilyn, iho on pehmeä ja värikin parempi. Kokeilin joskus sitä Olivia Kleinin kasvovettä mut oli liian kevyt mun makuun. Meikkivoiteena oon käyttäny Estee Lauderia ja Iliaa.

    Miten käyttäisin Joik.in anti age illuminating&brightenin aha facial toneria, sain lahjaksi sellaisen. Sain myös Madaran Pihlaja päivävoiteen lahjaksi. Kiitos kivoista ja hyvistä vinkeistä.

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana! 🙂 Lähtisin miettimään ihonhoitoa aina just sun ihon tarpeita ajatellen. En ole nyt ihan varma mitä kysyit, mutta pääasia on se perus ihonhoito ja tietty, että itse nautit tuotteista. <3

  • Anne

    Hei,
    Pintakuivaa sekaihoani on auttanut paljon suosittelemasi vesikosteutus ennen voiteita. Ennen aina korostettiin kasvovesien yhteydessä sitä, että se palauttaa puhdistuksen jälkeen ihon pH:n oikeanlaiseksi. Tekevätkö hoitovedetkin sen? Olen käyttänyt ensin kasvovettä ja sen jälkeen vielä hoitovettä, onko niistä toinen turha? Tuotteet ovat sarjoista Olivia Klein, Novexpert, Evolve. Ja ajatella, olen 50v ja vasta nyt otin vesikosteutuksen rutiiniksi ja jo parissa päivässä pintakuivuus helpotti, onneksi löysin blogisi, kiitos siitä.

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 Kun ihon puhdistaa sellaisella tuotteella, missä ei ole liian korkea pH-arvo, niin sekin auttaa jo todella paljon. Toki myös veden pH-arvo on korkeampi kuin ihon. Mutta suosittelemissani kasvovesissä ei ole liian korkea pH-arvo ja et välttämättä tarvitse erikseen kasvovettä ja hoitovettä/nestettä. Ne itseasiassa ovatkin oikeastaan sama asia. Toki kasvovesiä on sitten myös puhdistavia ja raaka-aineet tuotteissa on erilaisia, mutta pääasiallisesti kosteuttava kasvovesi ja hoitoneste/vesi on täysin sama asia. Ideana on tuoda iholle vesikosteutusta.

  • Maarit

    Kiitos Ihanan blogisi, minun perusihonhoito on nyt suhteellisen balanssissa. Iho voi hyvin 😍.
    Mutta ongelmana on huulet. Ne vain huutavat kosteutta enkä voisi kuvitella käyttäväni huulipunaa kun se kuivuisi korpuksia. Miten huulia tulisi hoitaa?

    • Miia Johansson

      Tuo viimeinen kohta pätee myös huuliin, eli loitavia raaka-aineita on kasviöljyt, voit ja vahat. Kerron ens viikolla lisää yhdestä tosi kivasta tuotteesta huulille, jonka oon löytänyt. 🙂

  • Pinja

    Mistä tiedän kaipaako todella rasvoittuva ihoni (lähinnä otsani) lisää kosteutusta, vai saako se jo tavallaan liikaa sitä? Eli pitäisikö olla jotain rasvoittumista hillitsevää tuotetta. Mielestäni se ei juurikaan kiristele, niinkuin pintakuivuudessa ilmeisesti käy. Tällä hetkellä mulla on käytössä Olivia Kleinin Sensitive Wash ja Hydra Toner + täydellinen Apeironin jojobateepuuöljy. Ihoni on myös todella taipuvainen epäpuhtauksiin ja yritän tässä löytää sopivia tuotteita sille 😬 Kiitos paljon, jos kerkeät vastaamaan ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Pinja! 🙂 Kuulostaisi, että ihosi on siis tyypiltään rasvainen. Eli oot ihan oikealla tiellä. <3

  • Annu Vainio

    Kiitos ihanista vinkeistä ja muistutuksesta öljypuhdistuksen osalta. Otankin taas käyttöön. ❤

  • Fani

    Hei,
    Olisin kiinnostunut kuulemaan ihon uusiutumisesta. Kosmetologi on kertonut, että iho ei uusiudu niin hyvin jos sille laittaa liikaa kosteutta ja öljyjä? Että hilseily olisi hyvä merkki ihon uudistumisesta? Ja kuulemma hilseily lakkaa kun iho on uudistunut eikä kuollutta solukkoa enää ole irrotettavana?

    • Miia Johansson

      Heippa Fani! 😊 Valitettavasti iho ei kyllä toimi näin. Ihosta irtoaa koko ajan kuollutta ihosolukkoa ja sen uudistuminen on melko yksilöllistä. Mutta koko orvaskesi eli uloin kerros uudistuu kokonaan noin 1-2 kuukauden aikana. Ihon luonnollista toimintaa ei onneksi pysty ihonhoidolla näin radikaalisti muuttamaan. Tyvisolukerroksen solut nousee eri kerrosten läpi aina ihon pinnalle asti ja kuolevat ja tippuvat pois. Ei tätä pysty muuttamaan ihonhoidolla. Mutta esim jos tätä ihon pinnalla olevaa tärkeää kuollutta ihosolukkoa raastaa liikaa ja pesee liian vahvoilla putsareilla, niin valitettavasti silloin tulee yleensä ongelmia.. ihon kuivumista, epäpuhtauksia ja jopa mahdolliset ekseemat alkavat oireilemaan. Olisi mielenkiintoista kuulla, että mistä tämä kosmetologi on nämä tietonsa poiminut. Kuollutta ihosolukkoa irtoaa ihan koko ajan meistä jokaisesta.

  • Marika

    Kiitos blogista, perusihonhoito on nyt kunnossa ja iho voi hyvin 😍.
    Mutta, ongelmana on kasvoöljyn ja balsamin käyttö meikinalla (minulla on kuiva iho). Minulla on jo vuosia ollut käytössä Benefitin bronzer (Hoola). Nyt kun olen alkanut käyttämään kasvoöljyä myös aamuisin on Hoola-bronzer jotenkin imenyt öljyt siitä sudista (sutiin tulee aina vähän öljyä iholta kun laitan bronzeria) ja sen Hoolan päälle on ilmestynyt semmoinen ihme tumma kalvo ja siitä ei tule sutiin enään yhtään puuteria. Eli on käyttökelvoton😏 Oletko huomannut tätä samaa kasvoöljy- jauhemainen bronzer, kombolla? Nyt mietin, että täytyy varmaan vaihtaa bronzer “nestemäiseen” versioon. Olen katsellut sitä Chanelin LES BEIGES BRONZING CREAM, kaikki näyttää sitä kehuvan, hinta on vaan aika kova. Toki jos on pigmenttinen ja kestävä niin voin kyllä investoida. Onko vinkkejä tai suosituksia toimivasta, nestemäisestä bronzerista kun ongelma on tämmöinen🤗

    • Miia Johansson

      Heippa Marika! 🙂 Jos et käytä alla meikkivoidetta ja/tai puuteria, niin näin voi tosiaan käydä. Sen tumman kalvon voi rapsuttaa pois tai oon myös jostain kuullut, että painelemalla sitä teipillä sen saisi pois. 🙂

      Nestemäinen voisi olla sulle tosiaan hyvä vaihtoehto. Tuo Chanel on voidemainen, joka varmasti toimii myös. Tämä Lumenen nestemäinen on tosi hyvä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/lumene-liquid-bronzer/

      Tai sitten Anastasian voidemainen, jossa sävyt on tosin vähän huonot: https://miiajohansson.com/2021/09/uusi-anastasia-cream-bronzer-kokemuksia/

      • Marika

        ISO kiitos vastauksesta sekä vinkeistä🤗Täytyy laittaa toi Lumene tai Anastasia kokeiluun😃

  • Nana

    Heippa! Ilmeisesti syksy on haaste taas ihonhoidolle 🙂 Minä pääsin kaikista epäpuhtauksista eroon sinun ja Twisben avulla! Nyt sylsyllä iski kriisi :/ näppyä ja ihonalaisia paukamia taas leuassa (aikuisiän akne) ja otsan valtasi pienet näpyt, joista ei mitään tule ulos tai sit tosi harvoin tyhjentyvät ja häviävät. Naamaakin kiristelee kasvoden jäljiktä. Onko kyse nyt vain sekaihon pintakuivuudesta?

    Käytössä Ok hydra toner ( ei kosteuta paljoa syksysin näköjään) Fiini puhdistusbalmi, Ok hydra lotion ja ruusunmarjaöljy.

    Twistbe suositteli Birch sap mistiä ja itse mietin onko OK:lla kousteuttavaa kasvovettä vai pitääkö just olla tällanen tuhdimpi? Päivävoiteeksi suositeltiin Apeironin päivävoidetta ja sitä voisikin kokeilla, kun Apeironin puhdistusmairo on ♡

    Nyt en tiedä mitä näistä lähtisin kokeilemaan ja pelkään, et leuka/otsa pahenee.

    Onko sinulla vinkkiä nyt syksyn kasvoveteen ja rasvaan? OK:ta vai Birchiä. Niin ja hydralotion jää jostain syystä nyt enemmän pyörimään kasvoille 😮 kesällä imeyty, kuin veitsi voihin 😀

    Kiitos jos jaksat vastata ♡

    • Miia Johansson

      Heippa Nana! 🙂 Onpa kiva kuulla, että oon voinut olla avuksi. Jos tosiaan sulla on diagnosoitu (tai oot itse diagnosoinut) aikuisiän akne, niin kannattaa suunnata tähän postaukseen: https://miiajohansson.com/2021/03/eroon-aknesta-ilman-laakkeita-asiantuntijat-vastaavat/

      PIntakuivuus sitten taas tosiaan oireilee kiristelynä. Se voi myös aiheuttaa epäpuhtauksia. Kannattaa siis vaihtaa kosteuttavampaan tuo kasvovesi tai ottaa kosteuttava seerumi messiin. Pure=Beautyn Birch Sap Mist on tosi hyvä ja siitä tässäkin postauksessa kirjoittelin. Mitä tarkoitat tuhdilla? 😀 On myös OK:lla kosteuttava kasvovesi. Esim. Mineral Toner.

      Ja tuo tuotteen pyöriminen iholla voi hyvinkin johtua juurikin vesikosteutuksen puutteesta iholla. Kannattaa siis kerrostaa kosteuttavaa kasvovettä. Jos oot oleskellut kesällä todella paljon auringossa, niin paksuuntunut sarveiskerros voi myös aiheuttaa tuote ettei oikein mikään tunnu imeytyvän.

      • Nana

        Kiitos vastauksestasi ♡

        Tarkotin tuhdilla kosteuttavaa😀 Koska olen ymmärtänyt, että tuo Birch on tosi kosteuttava 🙂

        Taidankin rohkaistua kokeilemaan sitä tai tuota Mineral Toneria. Minulle diagnosoitiin POD, mutta se olikin akne lopulta ja kiitos neuvoista! Iho on silti parempi kuin koskaan 🙂

        Tosi ihmeelliseltä on tuntunut, kun kasvovoide ei imeydy ja mietinkin, että onko vain nyt vaihdettava kasvovettä. Hydra toneria läträän reippaasti, mutta sekin vain häviää supernopeaa. Aurinkoa välttelen 🙂

        • Miia Johansson

          Joo, on se kosteuttava, mutta kosteutuksesta ei ole siis mitään haittaa. Myös Mineral Toner on kosteuttava, mutta siellä on raaka-aineita myös epäpuhtauksiin. 🙂

  • Vilma

    Postauksessa näkyvät korvakorut on aivan ihanat. Mistäköhän sellaisia saisi? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Vilma! 🙂 Ekat korvikset on @nevertoolake ja toiset @bennaodesign

  • Karo

    Heippa Miia! ISO kiitos sun blogista ja kaikista vinkeistä, mitä oot jakanut! Mun ihonhoito on mullistunut täysin ja iho on huomattavasti paremmassa kunnossa. En tiedä missä olisin ilman sua ja sun blogia, kiitos siitä! <3 P.S. En oo koskaan ollut innostunut lukemaan saati seuraamaan blogeja, mutta sun blogi on ainut, joka on jatkuvassa seurannassa! 🙂

    Osaatko sanoa, onko Bybin mega mist kosteuttavampi kuin Puren birch sap mist? Kesällä oli Bybi käytössä ja iho voi paremmin kuin koskaan. Sitten vaihdoin syksyllä birch sappiin ja otin kasvoöljyn käyttöön, mutta birchin pullo tyhjenee mega mistiä huomattavasti nopeammin ja tuntuu, etten silti saa riittävää vesikosteutusta. Käytössä myös Fiinin puhdistusbalmi + konjac-sieni (meikkaan hyvin vähän niin siksi ei kaksoispuhdistusta), Antipodesin skin defence seerumi, OK:n balance cream ja Nourishin radiance öljy. Ja suositteletko kasvoöljyn käyttäjälle lisäksi myös jotain kuorintaa, voiko auttaa öljyä lopulta imeytymään paremmin? Välillä öljy ei oikein imeydy kasvoille, vaikka painelen 3-6 tippaa kasvoveden jälkeen kosteille kasvoille. Jos suosittelet kuorintaa, niin mitä ja miten usein voi käyttää akneen taipuvaiselle sekaiholle? Nyt ollut käytössä Juice beautyn green apple peel.

    • Miia Johansson

      Ihan mieletöntä kuulla! <3 Joo, on Mega Mist kosteuttavampi kuin Puren Birch Sap. Kannattaa muuten testata ilman konjakkisientä, jos iho tuntuu kuivemmalta. Se tehostaa puhdistusta yllättävän paljon. Tuo Juice Beautyn kuorinta on aika vahva etenkin jos iholla on taipumusta akneen. Käyttäisin sitä tosi varovaisesti ja vaan pari kertaa kuussa.

  • Johanna S.

    Moikka,
    Tää nyt ei kasvoihin liity mutta hoidatko sä dekoltee aluetta miten? Vai tarviiko sitä hoitaa erityisesti? Osaatko sanoa, miten voisin kaulan/dekolteen aluetta hoitaa, kun on nyt syksyllä alkanut näppylöitä pukkaan sille alueelle.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 hyvä kysymys. Eli siis kasvojen ihonhoitotuotteet kannattaa tuoda ihan dekolteelle asti. Ei tarvitse siis ostaa erikseen mitään tuotteita tälle alueelle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram