PEITTÄVÄMPI MEIKKIVOIDE TALVEEN x 2

25.10.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Käytän talvisin usein hieman peittävämpiä meikkivoiteita, koska omaan makuuni talven vaalea ihoni näyttää näin kivemmalta. Tässä kaksi vanhaa tuttua suosikkiani, jotka ovat olleet viime aikoina käytössä. Ensimmäinen juhlassa ja toinen arjessa.

1. EHKÄ MAAILMAN PARHAITEN PYSYVÄ MEIKKIVOIDE?

Meikin pysyvyyteen voi parhaiten vaikuttaa oikealla ihonhoidolla. Kuitenkin huomasin muita meikkaillessa (etenkin talvella), että yllättävän monella se perus ihonhoito ei ole kunnossa. Se asetti haasteita meikkitaiteilijana, koska erityisesti juhlameikki piti saada pysymään koko päivän.

Meikkipakkini vakkarituote olikin *Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place meikkivoide, jonka laitoin aina sellaiselle asiakkaalle, joka sanoi pysyvyyden olevan ongelma eli iho alkaa helposti rasvoittumaan. Kuivalle ihotyypille tai yli 50-vuotiaalle tämä ei välttämättä ole oikea tuote. 

Tämän meikkivoiteen plussat ja miinukset:

+ Todella pysyvä, peittävä ja matta. Itse tykkään käyttää juhlissa tätä meikkivoidetta.

+ Saa levitettyä oikealla tekniikalla ohuen kauniin kerroksen, jolla ihosta saa upean tasaisen. *Real Techniques Expert Face Brush -sivellin on mielestäni tämän meikkivoiteen kanssa paras. Näet meikkivoiteen kasvoillani postauksen kolmannessa kuvassa.

– Omaan makuun arkena erottuu iholta liian “meikkivoidemaisena”, mutta tämä on ehdottomasti mieltymyskysymys. Toki todella hyvän kosteutuksen kera tästäkin saa melko huomaamattoman.

SÄVYVALINNAT VAALEALLE IHOLLE (tummemmista ihoista mulla valitettavasti vähemmän kokemusta): Vaalealle talvi-iholle todella yleinen sävy oli keikkaillessani 1N2 Ecru, joka on neutraali sävy (ja sopii hyvin monelle), mutta mielestäni taittaa hieman punaiseen. Keltaiseen taittavalla vaalealla iholla kannattaakin valita talvisävyksi 1W2 Sand. Vaalealle päivettyneelle 2W1 Dawn on loistava. Lumikin vaaleille taas 1N0 Porcelain.

LUE MYÖS: Kuinka valita meikkivoiteen sävy netistä?

2. LEVITTYY AINA NIIN KAUNIISTI

Tähän meikkivoiteeseen palaan aina uudelleen ja uudelleen. Se ei ole mikään paras meikkivoide valokuvissa, mutta livenä iho näyttää upealta. Kyseessä on *Ilia True Skin Serum Foundation. Kesällä tykkään käyttää taas *Ilia Super Serum Skin Tintiä, jossa on mukana aurinkosuoja.

Tämän meikkivoiteen plussat ja miinukset:

+ Helppo ja nopea levittää. Levitykseen loistava sivellin on *Flaer 108 -sivellin tai mikä tahansa hieman lerpumpi kabukisivellin.

+ Kuulas ja sopii hyvin monelle eri ihotyypille. Ihan kaikista rasvaisimmalle ihotyypille valitsisin Estee Lauderin meikkivoiteen.

+ Keskipeittävä ja iho näyttää silti iholta. Ei vajoa pisteiksi ihohuokosiin.

– Joskus saattaa tarrata hieman kuiviin kohtiin, mutta tämä on fiksattavissa ihonhoidolla.

– Brändi mainostaa itseään Clean Beauty -brändinä, mutta ei ole siis luonnonkosmetiikkaa. Tuotteissa on niin luonnon kuin synteettisiä raaka-aineita, joka on aina ollut täysin normaali käytäntö synteettisessä kosmetiikassa.

SÄVYVALINNAT: Sävy SF 2 sopii hyvin vaalealle talvi-iholle, mutta todella vaalean kannattaa valita tästä vaaleampi sävy. SF 3.5 sopii taas päivettyneelle vaalealle. 

  • Pia

    Olisiko sulla vastaavat suositukset yli 60-vuotiaalle sekaiholle? Kiitos!

  • Jatta

    Moi!
    Pahoittelut kun ei liity tähän postaukseen, mutta mietin että osaisitko auttaa. Pari päivää sitten mun leuan alueella iholla tuntui hieman pistelyä, mitä en oo aikaisemmin tuntenut. Tämä tuli myös ihan keskellä päivää, eli ei suoraan minkään ihonhoidon jälkeen. Seuraavana päivänä iho oli karhea leuan kohdalta, ja nyt selvästi ollut todella kuiva ja edelleen karhea. Mistä tällainen voisi johtua? En ole käyttänyt mitään uusia kosmetiikkatuotteita, viime viikolla käytin kaksi kertaa Madaran AHA Peel kuorintaa, mutta sitä olen käyttänyt myös aiemmin ilman ongelmia. Muuten käytän ihonhoidossa Olivia Kleinin hydra spray toneria ja balance creamia, ja pesen ihoa Huxleyn cleansing gelillä, mutta näitäkin olen käyttänyt jo pitkään.

    • Miia Johansson

      Heippa Jatta! 😊 En kyllä nyt osaa sanoa, koska ihoon vaikuttaa niin moni muukin asia kuin ihonhoito. Se voi ärtyä vaikkapa stressistä tai vaikka pesuaineesta tai jopa jostain huonekalussa käytetystä käsittelyaineesta. Niin laidasta laitaan voi syy olla.

      Kannattaa odottaa hetki ja jos ei ala rauhoittumaan tai vaikka pahenee, niin käydä lääkärissä. ❤️

  • Leena

    Lauderin Double Wear on ollut minunkin suuri suosikkini jo vuosien ajan. Nyt olen kovasti ihastunut myös Shiseidon Synchro Skin Radiant Liftingiin

    • Miia Johansson

      Joo vitsit.. mä kokeilin tota synchro skiniä ja en yhtään päässyt siitä kiinni. Annoin eteenpäin, mutta nyt hotsittais kokeilla vielä uudelleen. 🤔😃

  • Tuija

    Estee Lauder oli munkin luottomeikkivoide monta vuotta, mutta nyt tänä vuonna olen huomannut ettei iho enää sovi sen kanssa yhteen ja näyttää “elottomalta” vaikka kuinka vähän yrittäisi laittaa. Kai mulla jotenkin iho on alkanut kuivumaan iän myötä enemmän. No mulle suositeltiin kicksissä Lancomen teint idole ultra wearista sitä kevyempää nude versiota ja oon tykännyt ihan älyttömästi. Tosi kevyt meikkivoide ja tasoittaa sopivasti. Oon tyytyväinen että korvaava meikkivoide löytyi niinkin vaivattomasti kun se on yleensä niin vaikeaa löytää se oikea tuote. Mut estee Lauder “palveli” kyl mahtavasti monta vuotta😄.

  • Pirjo

    Sensai Luminous sheer ei ole Cocopandan sivuilla enään laisinkaan.Onko Joku muu jota kannattaisi +60 vuotiaan kokeilla.
    On kertynyt kokeiluja useilta merkeiltä,viimeksi Estee Lauder Idealist,joka on kovin juoksevaa.
    Mummeli pohtii😉

  • Anja Halmen

    Moi Miia!
    Kiinnostaisi kokeilla Ilian meikkivoidetta, mutta en nettisivuilta löytänyt sävyjen koodeja. Haluaisin tilata suosittelemaasi vaalean ihon sävyä, mutta en tiedä, mikä se noista on. 🙈
    Toiseksi kiinnostaisi käyttämäsi käsisaippua, joka ei kuivata. Mainitsit siitä jossain stoorissa. Kädet huutaa jo apua kaiken tän pesemisen takia.
    Vielä kiitokset sulle aitoudesta, hyvistä sisällöistä ja ihonhoito-ohjeista. ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram