MIIA AUTTAA – 5 LUKIJAKYSYMYSTÄ KAUNEUDESTA (vol.2)

01.10.2021

*Sisältää mainoslinkin.

“Miia auttaa” on viikottain ilmestyvä postaussarja, jossa vastaan lukijoiden kysymyksiin kauneudesta.

Aiheet vaihtelevat meikistä ihonhoitoon ja kaikkeen mikä kauneudessa teitä ihmetyttää.

Kaikki Miia auttaa -postaukset ilmestyvät kategoriaan totuus kosmetiikasta.

1. “MITEN PYSTYY MEIKKAAMAAN TOSI MEIKATUN LOOKIN? EN ONNISTU VAIKKA MITEN YRITÄN.”

  • Silmämeikki on ainakin yksi tärkein osa todella meikatussa lookissa. Siihen kannattaa yhdistää vahva rajaus, jonka saa tehtyä esimerkiksi *Maybellinen Gel Drama rajauksella. Tarvitset myös pigmenttiset ja tummemmat luomivärit, joiden avulla varmasti onnistut. Esim. *Anastasia Beverly Hillsin Norvina paletti on yksi suosikkini. Toki myös edullisemmillakin luomiväreillä pärjää.
  • Todellisen glamour-meikin saa aikaan, kun siihen lisää joko ripsitupsuja tai ripsirivin.
  • Jos silmänmalli on todella pieni, voi vahvempikin meikki jäädä kevyen oloiseksi. Tällöin luomiväriä tulee vaan rohkeasti häivyttää ulospäin.
  • Jos silmämeikki on vahva, niin muun meikin tulee myös seurata sen verran perässä, että mukaan lisätään valoja ja varjoja sekä poskipunaa. Näihin kaikkii löytyy infoa blogini sivupalkista kyseisen kategorian kohdalta.

2. “SELITÄ MEILLE MITÄ “IHMEELLISTÄ” ON NÄISSÄ SIKAKALLIISSA SEERUMEISSA ESIM. SISLEY.”

Omasta mielestäni ihmeellistä on tosiaan tuo aivan järjetön hinta. En keksi mitään kosmetiikan raaka-ainetta, joka olisi niin arvokas ja niin tarpellinen iholle, että maksaisin siitä noin paljon. Ja kun katson ainesosa-luetteloa, niin en siellä mitään kummoista näekkään. Katsoin nyt esimerkkinä brändin 250 euroa maksavan hydra-global seerumin.

Tuotteessa on toki kasviuutteita, mutta paljon myös itse tuotteen koostumukseen vaikuttavia raaka-aineita, jotka eivät paranna millään tavoin ihon hyvinvointia. Lisäksi tuotteessa on arviolta noin 70% vettä, koska glyseriini on toisena raaka-aineena. Joo, toki se on vesipohjainen seerumi, mutta näin kalliissa tuotteessa veden tilalla voisi olla vaikka kukkaisvettä. Lisäksi en haluaisi hoitaa ihoani mikromuovilla.

Joskus tosin näissä kalliimpien tuotteiden raaka-aineissa voi olla jokin brändin omassa laboratoriossa kehittämä raaka-aine, josta ei ulkopuolinen edes osaa mitään sanoa.

Eli en millään keksi mistä noin kallis hinta tulee. Tai siis tiedänhän sen. Kyse on brändäyksestä.

3. “IRTORIPSIEN KIINNITYS EI OLE MULTA IKINÄ ONNISTUNUT. OISPA TÄHÄN JOKIN MAAGINEN KIKKA!”

Joo, tämä vaatii ehdottomasti treeniä. Avainasiat ovat: Anna liiman kuivua noin 30 sekuntia ennen kiinnittämistä ja tuo irtoripset suoraan ylhäältä ihan ripsen tyveen.

Mutta ehdottomasti helpoimpia ovat lyhyet muutaman ripsitupsun pienet rivit. Ne myös pysyvät ja ovat huomattavasti helpompi laittaa. Esim *Kiss-merkillä on tosi kivoja tällaisiä.

4. “SILMÄMEIKKI TILANTEISIIN, JOSSA EI SAA NÄYTTÄÄ LIIAN MEIKATULTA.”

Mikä on tilanne, missä EI SAA näyttää liian meikatulta?! Mielestäni jokainen saa näyttää aina juuri niin meikatulta tai ei meikatulta kuin haluaa. Tähän ei ole mitään sääntöä ja kukaan ei määrittele kuinka paljon meikata ja kuka saa meikata. <3 Jos haluat meikata paljon ja ilmaista näin itseäsi, niin sinulla on siihen kaikki oikeus.

Jos kuitenkin haluat tehdä todella kevyen meikin, niin siihen on montaa eri tapaa. Tässä yksi esimerkki postauksena eli todella luonnollinen meikki näin kokonaisuudessaan: Ohjeet luonnolliseen meikkiin – 6 askelta

5. “NÄKYYKÖ RUOKAVALIO IHOSSA?”

Kyllä, voi näkyä. Ihonhoidossa keskeissessä roolissa ovatkin elintavat. Stressi ja hormonit voivat vaikuttaa ihoon myös todella paljon. Vaikka ihonhoito onkin vaan se jäävuoren huippu, niin sillä voi myös tehdä itselleen iho-ongelmia ja siitä olenkin moneen kertaan blogissani jo puhunut, kuten TÄSSÄ.

Jos oikeaoppisesta ihonhoidosta ei löydy apua, niin silloin kannattaa heti miettiä, että mitä siellä jäävuoren alla muhii. Saaatko tarpeeksi unta, syötkö monipuolisesti, onko sinulla kenties hormonaalisia muutoksia vai todella stressaava vaihe elämässä. Jos kaipaat apua sisäiseen ihonhoitoon, niin siinä sinua voi auttaa *Twistben asiantuntijat.

Yhtenä pienenä esimerkkinä on atooppinen ihottuma. Sen oireiluun pystyy vaikuttamaan paljon ihonhoidolla, mutta myös ruokavaliolla (lähde: Käypähoito).

  • Mari

    Kommentoin tänne, että en tiedä mikä IGlle on tapahtunut, mutta sun ja monen muun ketä seuraan aktiivisesti storyt on IHAN LOPUSSA. Ja koska yleensä ne katsotuimmat on alussa, niin nyt pitää rullata sinne loppuun. Huomasin et tämäm vkn aikana tilanne on pahentunut, mutta koska tiedän sen niin tajuan etsiä esim. Sut sieltä kaukaa 😀 tää sama ongelma on varmasti hyvin monella kerta katsojat on kaikonnu

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! 🙂 Joo siis tää on tosi outoa ja samalla todella harmillista, kun oma kova työ osittain valuu hukkaan. 🙁 Mutta kiva, kun jaksat etsiä mut sieltä. <3

  • Markit

    Heips; Eipä minulla sen kummempaa kuin tuo kuvasi nro 4. Aina kun laitat sinistä/turkoosia silmiin ja taustaan, niin palaan monta kertaa katsomaan kuvaasi. Se vaan jotenkin on niin kaunista. Vaikka niin monissa kuvissa olet nätti, niin välillä tulee se superkuva. Mistä väristä silmissä muuten itse tykkäät eniten vai onko se päivästä kiinni? Nro 4 on superhypernätti 😄

    • Miia Johansson

      Kiitos Markit! 😀 No, mä tykkään tosi paljon vahvasta sinisestä rajauksesta tai sitten jostain todella hennosta vaaleanpunaisesta.

  • Lempi

    Kiitos tästä kivasta ja hyödyllisestä sarjasta, ja pakko kommentoida, että tuo postauksen ekan kuvan look on aivan erityisen upea kokonaisuudessaan!! 😍

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍

  • Laura

    Hei, mitä meikkejä (erityisesti silmämeikki) olet käyttänyt tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa, jossa on paljon korallin sävyjä?

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 😊 En tiiä valheteleeko kuva, mutta siinä on punaisia sävyjä ja kultaa. Käytin tuossa Rincon Cosmeticsin Sugar Rush -palettia, mutta sitä ei valitettavasti saa enää Suomesta. 😔

  • Sara

    Mitä silmämeikkejä on käytetty tuossa missä siniset luomivärit, UPEA.

  • Tiina

    Hei Miia! Lisä kysymys näistä kalliista tuotteista. Olen aivan koukuttunut absolution addiction night & day face oiliin. Kuitenkin minun mittapuulla tämä on kallis, mutta toimii kuin unelma kuivalla iholla. Mitä sanot ammattilaisena onko öljyssä jotakin aivan erityistä? Tiedätkö vastaavaa edullisempaa vaihtoehtoa?

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 🙂 Ihania öljyjä näyttää olevan, mutta varmasti saat saman efektin myös edullisemmallakin tuotteella. Esim tämä öljy on noin 20 euroa: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/balm-balm-rosehip-kasvooljy/

      Ei ole tietenkään noin laajaa öljykattausta, mutta iho ei kuitenkaan pysty ihan kaikkea käyttämään hyväksi ja joitakin öljyjä voi monen raaka-aineen tuotteessa olla vain tippa.

  • Heidi

    Hei Miia!
    Saisiko sulta tiedustella tietyn tuotteen inci-listasta? Olen vuosia käyttänyt apteekista saatavaa Aqualan L perusvoidetta kasvoille ja vartalolle kosteutukseen, ja tuon voiteen luvataan toimivan ylipäätään moneen. Olen kuitenkin kuullut sieltä täältä ettei kyseinen voide olisikaan niin oivallinen ihon kosteutukseen, vaikka onkin apteekkituote ja monille sitä määrätään ihan reseptillä. Olisi huippua saada kuulla sinun mielipide, mikäli vain ehdit kurkata tuotteen inci-listan. Mukavaa viikonloppua 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 🙂 No kyseessä on melko simppeli ja tuote, kun katsoo raaka-aineisiin. Hajusteettomuus on aina plussaa ja siinä on varmasti yksi syy miksi sitä suositellaan. Mutta tuotteessa on siis vettä, esteriöljyä eli kookoksesta johdettua ja pidemmälle prosessoitua öljyä (siinä ei enää ole siis hyviä ravinteita jäljellä), pari emulgaattoria (eli tämän avulla vesi ja öljy sekoittuu), glyserolia (sitoo kosteutta ihoon), setyylialkoholi (rasva-alkoholi, joka tuo täyteläisen koostumuksen ja pehmentää ihoa), muutama muu raaka-aine ja säilöntäaine. Eli ihan vaan raaka-aineen nimen laittamalla googleen selviää paljon.

      Tämä tuote on sellainen, joka ei varmastikaan monen ihoa ärsytä, mutta ei se nyt mitenkään super hoitava ole. Itse suosin mielummin kylmäpuristettuja luonnon öljyjä, kukkaisvesiä ja muita sellaisia raaka-aineita, joista iho saa enemmän ravinteita. Jos iho on herkkä, niin näitä löytyy myös herkkäihoisille. Ja tietenkin aina pitääkin katsoa mikä sille omalle iholle toimii.

      Tällä postauksella pääsee hyvin alkuun:
      https://miiajohansson.com/2021/05/ihonhoito-eri-ihotyypeille-helppo-opas/

      Tietenkin, jos on ollut tyytyväinen tähän voiteeseen ja omiin rutiineihin, niin ehdottomasti kannattaa jatkaa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram