KULMAKARVATRENDIEN NOPEAT MUUTOKSET – MITÄ SEURAAVAKSI?

05.10.2021

Vuonna 2018 ennustin blogissani, että noin 2-5 vuoden päästä muodissa olisi ohut meikkipohja, tuuheat kulmakarvat ja persoonallisuus. Aika nappiin meni mielestäni.

Keräsin tähän postaukseen kuvia kulmakarvoistani viimeisen viiden vuoden ajalta ja on aika mieletöntä huomata kuinka nopeasti trendit muuttuvat. Itse piirsin vuonna 2017 todella ohuet ja tarkat kulmakarvat omia harvoja karvojani myötäillen. Samaan aikaan muut piirsivät paksumpia, tarkkoja palkkikulmakarvoja.

Alla olevassa kuvassa vuonna 2018 testasin varovaisesti tuuheaa kulmakarvatrendiä, mutta se oli aika hankalaa tehdä kulmakarvapomadella, jota en ole muutenkaan koskaan suosinut kulmakarvameikissä.

Vuonna 2019 tajusin vihdoin, että myös omista ohuista kulmakarvoista voi tehdä paksumman näköiset kulmakarvatussilla.

Ja tämä onkin itseasiassa ollut hyvä oppi, sillä todella moni seurailee vaan niitä omia kulmakarvojaan, kun lisäilee kulmiin meikkiä. Kannattaa ehdottomasti poiketa siitä ja koittaa piirtää klassisempaa lookkia. Jos seurailee omien kulmakarvojen muotoa, niin kulmista voi tulla helposti esimerkiksi vahvasti pyöreät tai vaikka alkaa tai loppua liian aikaisin.

2020 (jo hieman ennen sitäkin) muuttui kulmakarvojen muoto selkeästi. Loppuosa ei ollut enää niin kaareva vaan haluttiin korostaa kasvoilla liftaavaa efektiä. Vähän niin kuin kasvoille oltaisiin tehty pieni kasvojenkohotusleikkaus.

Tänä vuonna tuuheita kulmakarvoja piirtää jo todella moni, mutta ennustukseni on, että pian siirrytään takaisin todella ohuisiin kulmiin. 

Omille kulmilleni tämä on ehdottomasti haastavin trendi, sillä alla näet mikä on oma lähtötilanteeni eli aika nollasta lähden. Ulko-osassa ei ole kuin pari hassua karvaa.

Käytän edelleen ensin kulmakarvageeliä, sitten kulmakynää ja lopuksi piirrän karvan vetoja tussilla. Löydät postauksen tarkempina ohjeineen TÄSTÄ. Toki nyt jätän hieman vähemmälle kulmakynää, mutta se on edelleen mukana tekemässä hieman varjostusta.

Tsekkaa myös ihan paras tänä vuonna lanseerattu kulmakarvatussi, jonka löydät mun suosikeista

Ootteko te vielä innostuneet tuuheista kulmakarvoista vai meettekö vanhalla tutulla kaavalla? 

  • Kisu

    Riippumatta muodista menen sellaisella omasta hieman siistityllä mallilla (Itsellä löytyy kulmakarvoja ihan hyvin). En usko että tämä muuttuu vaikka muoti muuttuisi, tyyli oli hyvin sama jo 20-vuotta sitten kun oli kapea muoti ….

    • Miia Johansson

      Kuulostaa ihan superhyvältä 😍

  • Jen

    Muistelen, että sinulle olisi joskus tehty microblading? Mitä mieltä olet siitä ja onko microbladingistä jäänyt kulmiin mitään, vai katoaako ajan kanssa kokonaan?

    • Miia Johansson

      Heippa Jen! 😊 Mulla on itselläni kyllä käytynä microblading-koulutus, mutta en oo itse niitä ottanut.

      Se riippuu mitä pigmentissä on mukana ja usein siellä on rautaoksidia, joka tekee kulmista punertavat tai sinertävän ajan kanssa ja ne eivät sitten lähdekään pois. Mullekin koulutuksessa suoraan valehdeltiin ettei kyseisen firman tuotteet sisällä rautaoksidia, vaikka lopulta ilmeisesti sisälsivätkin. Mitään inci-listoja en silloin osannut vaatia eikä niitä edes ollutkaan. Tuskin niitä on vieläkään. Aika villi länsi tuo maailma ja siksi en niitä ottaisi. Valitettavasti en itse ole nähnyt kovinkaan monia hyviä parantuneita microbladingeja ihmisiä meikkaillessa. 😔

      Ja vaikka nyt ajattelisi, että aion kyllä aina piirtää itselleni tuuheat kulmakarvat niin mieli voi muuttua helpostikin ajan kanssa.

  • Nana

    Minä olen joutunut “kaventamaan” kulmakarvoja kuluneen vuoden aikana, koska luomet on alkaneet tulla enemmän alaspäin ja tarvitsin enemmän tilaa itse luomelle, että saan liftaavan efektin, kun tilaa jää enemmän. Tuuhennan sitten ylhäältä karvoja kynällä 🙂

    • Miia Johansson

      Kuulostaa kivalta ratkaisulta 😃

    • Ellu

      Jos ymmärsin oikein niin minulla on juuri tämä sama tilanne. Tuuheat ja luonnollisen näköiset kulmakarvat näyttää minusta hyvältä ja olen yrittänyt pysyä mukana trendissä antamalla kulmien kasvaa. Nyt kuitenkin ihan vähän aikaa sitten tajusin että ei tämä vain toimi minulla kun luomiväreille jää liian vähän tilaa. Jos haluan nostaa luomiväriä riittävän ylös, ei kulman alle jää “tyhjää” tilaa tai tilaa vaaleammalle korostussävylle. Tämä teki silmämeikistä tunkkaisen. Päätin sitten kaventaa/ohentaa kulmia taas hieman ja ilme on heti raikkaampi ja ilmavampi. Minusta tämä sopii minulle paremmin ja sehän on tärkeintä. 😊

  • Anna

    Kulmakarvoista voi lukea kehon mineraali- ja muista puutteista. Muistaakseni jodin lisääminen näkyy heti kulmakarvoissa, mutta kannattaa tarkistaa kiinalaisen lääketieteen osaajalta. Mutta siis, et ole tuomittu olemaan vähäkarvainen kulmistasi, vaan pumppaamalla kehoon tiettyjä ainei, voit olla joku päivä luonnollisesti tuuheakulmainen.

    • Miia Johansson

      Okei.. olisko sulla tästä jokin lähde? 😊

      Nimittäin onhan se ihan normaalia, että usein vaalealla iholla kaikki kehon karvat on hennompia ja harvempia. Mukaan lukien hiukset ja vaikka säärien karvat.

      Sehän on totta, että tietyissä puutostiloissa karvat harvenee, mutta ei luonnollisesti vähän kehon karvoja omaava ole kyllä automaattisesti puutostilassa.

      Mutta jos asia näin todella on, niin mielelläni luen asiasta tutkimuksia. Eli shoot me! 😊

  • Eeva

    Mistäköhän johtuu se, kun piirrän kulmakynällä kulmakarvat, niin väri ikäänkuin pakkaantuu joihinkin kohtiin ihosta eikä jälki ole siis tasaväristä. Yritän piirtää kulmat hennolla kädellä. Käytössä on aikoinani Tokmannista ostamaani kynä (suosittelit sitä joskus, en muista nyt nimeä mutta alkoi F-kirjaimella ja maksoi muutaman euron 😅) Toisinaan taas käytän essencen niitä kyniä joista väri rullataan. Pohjustuksena kulmakarvoille käytän essencen silmämeikinpohjustusta.

    • Miia Johansson

      Heippa Eeva! 😊 Tässä olis pari ideaa:
      – jätä pohjustus pois alta. Se voi olla yksi syy paakkuuntumkselle. Kulmakarvat eivät oikeastaan tarvitse pohjustusta.
      – käytä kynän toista päätä, jossa harja ja häivyttä sillä niitä kohtia, joihin tulee väriä tummemmin tai paakkuja. Sulla varmaan Benecoksen kynä?

  • Katja

    Tämä paksumman kulmakarvan aika on ollut sillä tavalla leppoisaa, kun on saanut tuuheiden omien karvojen olla lähempänä sitä omaa luonnollista tilaa. Mutta en ole päässyt kunnolla kokeilemaan karvojen piirtelyä, kun omia on niin tiheästi. Olisin halunnut kokeilla kaikkia tusseja, mutta on täytynyt tyytyä geeleihin ja kyniin.

    Trendit kun sahaavat eestaas, niin kyllä se todennäköinen kapea malli sieltä taas tulee. Luulen ettei siihen tule hypättyä niin voimalla mukaan tällä kertaa. Sitä sai ihan tarpeeksi harrastaa silloin nuoruudessa ysärillä ja 2000-luvun alkupuolella.

    • Miia Johansson

      Hih.. joo ymmärrän. 😆 Etenkin, kun sulla kulmakarvoja löytyy.

      Ja siis ihanaa, kun sun ei tarvi käyttää mitään tusseja ja selviät helpommalla. 😍

  • Charming Nails

    Mulla on luonnostaan oikeastaan samanlaiset kulmat kuin sulla, harvat, värittömät ja epäpariset. Alkuvuodesta otin pigmentoinnin ja olen ollut niin tyytyväinen! Tuli täydelliset, hyvän väriset ja nopeat meikata, vähän vaan lisään väriä. Ja aina herätessä on kulmat päässä <3 olen aina tykännyt meikatun näköisistä kulmista, kokeilin toki laminointia mutta ei ollut mun juttu. Uskon että tykkään näistä kulmista vuosienkin päästä, vahvistaa niitä pitää ja aina voi muokata väriä, mallia vähän jos siltä tuntuu 🙂

    • Miia Johansson

      Siis ihan superia kuulla, että oot ollu tyytyväinen! 😍

  • Laura

    Hei, ei liity nyt kulmakarvoihin, mutta mitä olet mieltä perusvoiteella (ihan vaikka apteekista saatava hajusteeton perusvoide) kasvojen pesusta sekä sen käyttäminen kasvorasvana? Voiko olla haittaa? Mulle lehahti kauheen kuivaksi silmänympärykset ja tätä mulle nyt suositeltiin. Mulla ollut siis aiemmin käytössä jo kaurabalmi, käytän kasvovettä, silmänympärysvoidetta, seerumeita, yms jo ennestään.

    • Miia Johansson

      Ei ole haittaa iholle! 😍 Voit ihan hyvin tehdä niin tai sitten lisänä hoitaa ihoa raaka-akneilla, joista sun iho saa myös ravinteita. 😊

  • Liilatar

    Tämäkään ei liity kulmiin, mutta tuo 2018 kuva on mielestäni niin supersuloinen ja ihana! Onko sulla siinä Curly girl- tukka? Mikähän huulipuna mahtoi siinä olla.. no ehket muista 🤣.Ja minusta kyllä ripsituuhennukset on kauniit.

    Siinä Hesarin jutussa se toinen asiantuntija loihe lausumaan, ettei curly girlissä pestä hiuksia. Just joo..

    • Miia Johansson

      Heippa Liilatar ja kiitos! 🙂 Tuossa 2018 kuvassa ei ollut oma kihara. Siinä tein sellaisella kreppirauta tyylisellä kihartimella nuo kiharat. Huulissa oli muistaakseni the Balm -merkin nestemäistä huulipunaa.. sävyä en muista, mutta taitaa olla merkin ainoa tuollain pinkki. 🙂

      Hmm.. ai sanoiko tuossa jutussa? Curly girliä voi tosiaan toteuttaa monella ei tapaa, mutta moni pesee hiuksensa siinä pesevällä hoitoaineella hiuksensa eng. co-wash. Riippuu tietenkin missä asuu, mutta hiukset on kyllä hyvä pestä, koska ne ovat altistuneena niin helposti lialle ja saasteille.

      Itseänihän ei noissa jutuissa pidetä asiantuntijana, koska olen vain bloggaaja. Asiantuntijan statuksen saa vain silloin, jos koulusta saa paperit. Ne paperit voi olla jopa sellaiselta alalta, joka hieman vain liippaa asiaa. Tämä ehkä itseäni häiristee eniten. Moni asiantuntijaksi itseään tituleeraava ei nimittäin usein tiedä mitään esimerkiksi tuotteiden raaka-aineista, vaikka niistä julkisesti puhuu. Tämä oli nyt tällainen ylimääräinen pieni avautuminen ja semi turhautuminen asiaan. 😜

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram