KUIVASHAMPOO, JOKA EI KUIVATA HIUSPOHJAA x 3

23.10.2021

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Muistellaanpas taas heti alkuun, että markkinoija voi aivan hyvin kirjoittaa purkin kylkeen, että tuote hoitaa hiuspohjaa, vaikka se ei sitä tekisikään. Totuus löytyy vaan ainesosaluettelon puolelta ja sinne kurkitaan myös tässä postauksessa.

LÄTTÄNÄT HIUKSET VOIVAT RASVOITTUA HELPOMMIN

Omat hiukseni ovat tällä hetkellä todella hyvässä kunnossa. Kun föönaan ne, niin ne kiiltävät ja ovat myös sileän lättänät. Hiusten nuollessa tiiviisti päänahkaa ne rasvoittuvat myös todella helposti, sillä hiuspohja on täynnä suurempia talirauhasia.

Rasvoittuminen tapahtuu vain silloin jos en puristele kevyitä laineitani esiin. Kun pidän hiukseni kiharalla, niin ne nousevat kivasti tyvestä, eivätkä rasvoitu moneen päivään. Yksi vinkki siis on myös *tyviraudalla tyven nosto aina pesun jälkeen. Tai vaihtoehtoisesti hiustyveä voi helposti kohottaa föönaamalla käyttäen föönin diffuusoripäätä hiuspohjaa hieroen ja vaikka vielä pää alaspäin.

Kuivashampoo on rasvoittumiseen nopea ratkaisu, mutta moni niistä kuivattaa hiuspohjaani pahemman kerran. Tähän postaukseen keräsin ne kuivashampoot, jotka eivät kuivata.

1. UUSI HELPOSTI KIERRÄTETTÄVÄ KUIVASHAMPOO

*Foamie kuivashampoota löytyy blondeille hiuksille kuin myös *bruneteille. Itse tosin olen omien hiusten tummemman sävyn kanssa käyttänyt blondin sävyä.

+ Vie todella raskaan rasvoittumisen mennessään. Sirottelen suoraan tyven rasvaisiin kohtiin ja hieron sormin pakoilleen.

+ Sulautuu hyvin hiuksen sävyyn eikä jätä valkoisia jälkiä.

+ Kevyt vadelman tuoksu. Tosin mielummin ottaisin ilman tuoksua, sillä hajusteille voi aina herkistyä.

+ Ei aerosoleja. Rasvaisuuden vie pois: savi, talkki ja riisipuuteri.

Vain yksi pieni reikä keskellä, josta tuote tulee. Aluksi hankala kohdistaa oikeaan kohtaan.

2. TUHTI KUIVASHAMPOOPILVI

Mielestäni tämän kolmen koplan erikoisin tuote on *Briogeo Scalp Revival Charcoal + Biotin kuivashampoo.

+ Todella tuhti tuote ja kun tuotetta pöllyttelee ulos purkista, niin valkoinen pöllähdys on varma. Mutta tämän jälkeen tuote hierotaan hiuksiin ja rasvaisuus on poissa.

+ Sopii todella rasvaisille hiuksille.

+ Aerosoliton. Rasvaisuuden pois vie mm. riisipuuteri, maissitärkkelys, kaoliinisavi ja mukana on myös (usein luonnonkosmetiikan deodoranteissa käytetty) ruokasooda. Lisänä vielä hyaluronihappoa ja biotiinia.

Valkoinen pöllähdys on tosiaan niin valkoinen, että epäilen tämän sopivan tummemmille hiuksille. Omaan tämän hetkiseen vaaleanruskeaan tämä sopii.

Tuoksu on kevyt, mutta omaan makuun hieman liian esanssisen oloinen.

3. LUONNON HOITAVIA RAAKA-AINEITA

Ainesosiltaan täysin luonnollinen on suomalaisen *Luonkosin kuivashampoo, joka myöskin tulee helposti kierrätettävässä pahvipaketissa.

+ Loistavat täysin luonnolliset ainesosat: Savi vie rasvaisuutta pois yhdessä ohratärkkelyksen kanssa. Koivujauho vahvistaa hiusta ja kaurajauho kosteuttaa hiuspohjaa.

+ Suomalainen.

+ Vie pois rasvaisuutta, mutta hieman vähemmän kuin kaksi edeltävää tuotetta.

Tarvitsee siveltimen levitykseen, koska tuote on laitettava ensin kanteen.

Ei sovi kylmän blondeille hiuksille, koska tekee tyvestä kellertävän.

Ootko sä kokeillut joitakin näistä? Mitä mieltä olet?

  • Terhi

    Itse käytin aiemmin ahkerasti kuivashamppoita, batistean eri purkeista suihkuttelin monena päivänä peräkkäin. Hiusten tyvi oli aikamoista jankkia 🙈 ja sain päänahan superhuonoon kuntoon! Kävin lääkärilläkin näyttämässä. Nyt jos on kovin hätä, niin Dr hauschan silkkipuuteria tyveen, mutta olen kokenut parhaimmaksi vain sitten pestä hiukset aina tarvittaessa,vaikka sitten usean kerran viikossa. Mutta tuota foamieta voisi ottaa kokeiluun juuri sellaiseksi varatuotteeksi!

    • Miia Johansson

      Hyvä, että kävit lääkärissä. 🥰 Ja hyvä metodi tuokin. Erityisesti jos kyse on tali-ihottumasta, niin se pesu onkin pakollista usein.

    • Nalana

      Mulle kävi tuo sama kuin Terhille, kun käytin kuivashampoota säännönmukaisesti pidentämässä pesuväliä. Tali ja kuivashampoo eivät poistuneet tavallisella pesulla, johon olin tottunut vaan alkoi muodostua taliköhnää. Tätä ennen minulla ei ollut koskaan ollut edes mitenkään rasvoittuvat hiukset. Taliköhnänkään kanssa hiukset sinänsä eivät rasvoittuneet, päänahka vain ei puhdistunut.”

  • Soili

    Kiitos vinkeistä! Jääkös näistä sellaista möhnäistä tunnetta hiuspohjaan/hiuksiin?

    • Miia Johansson

      Hyvä kyssäri! <3 Ainahan näistä vähän jää, kun sinne tyveen laittaa jotain "ylimääräistä". Ehkä vähiten kuitenkin tuotsa Briogeosta. 🙂

  • Susanna

    Omassa käytössäni tuo Luonkosin kuivashampoo on sujahtanut päähän ihan suoraan purkista. Varmaan korkki+sivellin tavalla tuotetta kuluisi vähemmän, mutta tuon säädön voi siis jättää välistäkin.

    • Miia Johansson

      Oi hieno homma 😍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram