PARAS VARTALOVOI ELI BODY BUTTER x 5

21.09.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Olen ihastunut erilaisiin vartalovoihin eli body buttereihin. En ole koskaan oikein edes innostunut perinteisistä vartalovoiteista, koska olen kokenut ne omaan käyttööni melko kevyiksi.

Erityisesti talvella sääreni kuivuvat koppuroiksi ja siksi tarvitsen siihen tehokasta kosteutusta. Tämän vuoksi päätin etsiä käsiini netin parhaat luonnonkosmetiikan vartalovoit, koska yleisesti ne sisältävät suurimmat määrät voita ja öljyjä luonnon kasveista ja vähemmän turhia täyteaineita. Tosin tämäkin selviää vain lukemalla ainesosaluetteloa.

Ostinkin testiin viisi mielestäni mielenkiintoisinta vartalovoita, jotka näyttivät jo raaka-aineiden perusteella hyviltä. Uskon, että tulette rakastumaan näihin kaikkiin!

1. HUUMAAVAN HERKULLINEN TUOKSU

Mietimme ukkelin kanssa, että miltä tämä *Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Body Butter oikein tuoksuu. Oma ensireaktioni oli Kiss Kiss -karkki ja ukkeli sanoi Kinder-muna. Nyt kun tässä kirjoitellessani tätä tuoksuttelen, niin kyllä se taitaa olla sitruksinen tuoksu kuitenkin (sisältää appelsiinin eteeristä öljyä), mutta herkullinen se on joka tapauksessa. Tuoksu ei jää kuitenkaan leijailemaan ja on iholla kevyt.

Koostumus on paksumpi kosteusvoidemainen ja siihen nähden tuote imeytyy yllättävän nopeasti. Voiteen pääraaka-aineet ovat melko yksinkertainen sekoitus vettä, auringonkukansiemenöljyä, shea- ja kaakaovoita sekä pehmentävää rasva-alkoholia. Mukana on myös hitusen hyaluronihappoa ja glyseriiniä sitomassa kosteutta. Tämä tekee ihon silkkisen pehmoiseksi ja huomaankin tarttuvani tähän tuotteeseen melko usein.

2. KLASSIKON SISKO

*Weleda Skin Food Body Butter on osa loistavaa tuoteperhettä, joka tekee ihosta kuulaan. Klassinen Skin Food tuoksu on mukana tässä voiteessa. Käytin jo yhden purkin tätä loppuun viime talvena ja ostin uuden tätä postausta varten, sillä tiesin, että tulen tästä pitämään.

Tässäkin voiteessa pohjana on vesi, auringonkukansiemenöljy sekä kaakaovoi, mutta päättelisin kosteutta sitovaa glyseriiniä olevan hiukan enemmän ja siksi iholle jää hieman tahmea olo pidemmäksi aikaa. Eli tämä kannattaa levittää illalla, jos aamuisin on kiire. Tuote on loistava, jos iho on aivan älyttömän kuiva.

3. TROPIIKIN TEHOA TALVEEN

Kuten INCI-listoihin tutustuessa huomaa, niin siellä pyörii hyvin pitkälti niitä samoja raaka-aineita tuotteiden pohjalla. Tässäkin *Evolve Tropical Blossom Body Butterissa pääraaka-aineina toimivat suurin piirtein samat raaka-aineet kuin edellisissä tuotteissa. Mukana on myös Tahitian Gardenian kukan uutetta, joka on tunnettu ihon tehokosteuttajana.

Tuoksu tässä voiteessa on mielestäni kevyt ja jopa Hubba Bubba -purkan tyylinen. Koostumus on voin kaltaista eli balmimaisen öljyistä, koska mukana ei ole vettä. Tuote on tehokas, mutta aikaa sen imeytymiselle pitää antaa hetki.

4. TÄMÄN YTYMPÄÄ SAA ETSIÄ

*Ayu Organics Cherry Blossom (löytyy myös muita tuoksuja) Body Mousse on mielestäni koko viisikon ytyin voide. Se on koostumukseltaan kunnon voita sisältäen pääraaka-aineina sheavoita, kaakaovoita, aloeveraa ja mehiläisvahaa. Mehiläisvaha onkin todella tuhti raaka-aine ja se sitoo kosteuden iholle todella tehokkaasti ja veikkaan, että tämän raaka-aineen vuoksi voiteen fiilis on niin paksu.

Jos iho on todella kuiva, niin tällä tuotteella saa varmasti sitä silkkisen pehmoista tunnetta. Tosin tämän Cherry Blossomin tuoksu muistuttaa itseäni jostain apteekin perusvoiteesta tai jostain mummon vanhasta voiteesta.

Jostain syystä kuitenkin olen tykästynyt tähän voiteeseen todella paljon. Näet sitä tässä postauksessa käsissäni tuomassa tuon upean kiillon.

5. HETKINEN?

Sheavoi, manteli- ja jojabaöljy sekä kookosöljy muodostavat tämän minimalistisen tuotteen, joka on pakattu kauniiseen puiseen pakkaukseen. Lisänä on männyn ja bergamotin eteerisiä öljyjä, jotka tuovat tuotteelle raikkaan luonnon tuoksun. *Hetkinen Vartalovoi on siis balmimaisen öljyistä ja sulaa käsiin sitä levittäessä. Pienen miinuksen tuote saa kannesta, joka ei ainakaan itselläni pysy kiinni.

Tuote on valmistettu Suomen Turussa ja sitä myydään jo ympäri maailmaa. Tämä brändi oli itselleni täysin uusi tuttavuus ja on ehdoton luksustuote raaka-aineminimalismia ja luonnon tuoksuja rakastavalle.

P.S. Sinänsä nimi vartalovoi tai body butter ei kerro koostumuksesta mitään, sillä samalla nimellä voi tuote olla koostumukseltaan joko voidemainen (veden ja öljyn sekoitus) tai balmimainen eli täynnä kasvivoita- ja öljyjä.

HUOM! Vartalotuotteet kannattaa levittää aina suihkun jälkeen hieman kostealle iholle. Näin sidot vesikosteutta iholle ja voide imeytyy paremmin.

  • Eeva-Kaisa

    Toi evolven body butter on mun talvi-ihon pelastus! Se tuoksu on mielettömän herkullinen ja purkki riittää piiiitkäksi aikaa 🤩🤩🤩 evolven se 360 Smoothing contour vartalovoide on muuten myös hyvä, se on käytössä näin alkusyksystä.

    • Miia Johansson

      Ooh okei! 😃 Sitä en ookkaam testannut. 😍

  • Emppu

    Mun vartalonihon pelastus on ollut sama kuin kasvoillakin, ensin pohjalle tosi kevyt voide, kuin vartalon kasvovesi ja siihen päälle öljy. Harmi vaan, että mun lempivoide (Urtekramin Green Matcha) on ehkä loppumassa, koska sitä ei saa oikein mistään… Yleensä aloitan vielä kuivaharjauksella ennen suihkua ja rasvaan just heti kostean ihon, niin lopputulos on ihan huippu!

    • Miia Johansson

      Ooh mikä metodi! 😃😍

    • Anne

      Löysin Maui sarjasta suihkuvoiteen, joka laitetaan märälle iholle ja se siis todella kosteuttaa. En ole tarvinnut mitään muuta iholle vielä.

      • Miia Johansson

        Joo hei kaikki vartalotuotteet kannattaa laittaa kostealle iholle <3

  • Nelli

    Mitä sanoisit, voiko tuota SkinFoodia käyttää myös kasvoille? 🙂

    • Miia Johansson

      Joo no kyllä näitä periaatteessa käyttää kaikkia kasvoille. Samoja raaka-aineita näissä pyörii kun kasvoille tarkoitetuissa, mutta voi olla aika paksuja. Mutta ehdottomasti miksi ei, jos toimii. 😊

  • H

    Vielä kun löytyis sellanen talvi ihon pelastaja joka ei sisältäis kaakao tai kookosvoita. Saan niistä aina näppyjä

    • Miia Johansson

      No kökkö.. ihan vartalotuotteissakin siis eikä vaan kasvoille tarkoitetuista? 😔

      • H

        Joo ihan vartalotuotteissa saan myös komedogeenisistä aineista näppyjä keskellä talvea

        • Miia Johansson

          Onpa harmi 😔

  • Eve

    Saakohan näitä käyttää 2 ja 1 vuotiaan atooppiselle iholle? 2-vuotiaalla meinaa polvitaipaiden iho mennä ihan rikki.

    • Miia Johansson

      Heippa Eve! 🙂 Mä suosittelen lapsille mielummin tuotteita, joissa ei ole hajusteita tai eteerisiä öljyjä. Twistbellä on tosi hyvä postaus tästä aiheesta:* https://bit.ly/3AJF4DC

      • Nina

        Tämän Twistben blogikirjoituksen voidesuositukset sinällään ihan ok, mutta muutoin jutussa on melko poskettomia väitteitä ja mm. lisäravinnesuosituksia, joiden tehottomuus atooppisen ihon hoidossa on todistettu (Käypä hoito-suositus). Aikuinen ihminen toki voi hoitaa itseään niinkuin haluaa, mutta lasten kohdalla soisi pitäydyttävän tutkitussa ja toimivassa hoidossa. Tehottomien ja turhien hoitojen ja tutkimusten suosittelu lapsille on mielestäni arveluttavaa.

        • Miia Johansson

          Heippa! 😊 Ei ihan auennut nyt, että mikä oli tarkalleen ongelma. Avaatko tarkemmin? Myös Käypä-hoidossa suositellaan mm. Probiootteja. Ja tietenkin Käypä-hoito on vaan yksi lähde. Sielläkin puhutaan, että puolet potilaista käyttää vaihtoehtohoitoja.

          • Nina

            Moi, blogikirjoitus ei ole sinun kirjoittamasi, joten et tietenkään ole vastuussa siinä esitetyistä väitteistä. Kirjoitin kommentin lähinnä sen vuoksi, että yleensä olet tarkka lähteiden merkitsemisestä linkkaamisesi/esittämiesi terveyttä koskevien väitteiden yhteydessä, ja tuosta kirjoituksestahan lähteet tyystin puuttuivat. Käypä hoito-suositus ei suosittele probiootteja atooppisen ihottuman hoidossa, eikä muitakaan lisäravinteita, mm. välttämättömien rasvahappojen tehottomuus atooppisen ihottuman hoidossa on todistettu. Atooppisen ihottuman syy ei ole ruoka-allergia, vaan tulehdus ihon ylemmissä rakenteissa. En ole koskaan kuullut “vuotavasta suolesta”, enkä kirjallisista lähteistä löytänyt mitään tästä aiheesta. “Mikrobiomitutkimus” on ilmeisesti joidenkin yksityisklinikoiden tarjoama tutkimus lähes 300 euron hintaan. Kuten sanoin, aikuinen ihminen voi hoitaa itseään kuten parhaaksi näkee, mutta koska kirjoituksessa puhutaan nimenomaan lapsen atooppisesta ihottumasta, asia on mielestäni kyseenalainen. Omat väitteeni voi kaikki tarkistaa Käypä hoito-suosituksesta. https://www.kaypahoito.fi/hoi50077

          • Miia Johansson

            Heippa Nina! 🙂 Ihan tuolla Käypähoidossa ja tuossa sun laittamassa linkissä on kirjoitettu probioteista. Ja myöskin ihan selkeästi lukee lasten atooppisesta ihottumasta: “Osalla alle vuoden ikäisistä keskivaikeaa tai vaikeaa (kuva 7) atooppista ekseemaa sairastavista lapsista taustalla voi olla ruoka-allergia ja allergiaselvitykset ovat aiheellisia.”

  • Minsku

    Aaah toi evolve! Tuo mulle aina mieleen trooppiset Island hopping reissut Ranskan Plyneesian saaristoilla. Tää onkin ollut mun matkakuumeeseen niin mielen kuin ihon pelastus! Se tuoksu on taivaallinen! Tykkään myös sen sulavasta koostumuksesta, nopeasta imeytyvydestä ja todella pehmoisesta ihosta jälkeenpäin. Tän kanssa ite tykkään käyttää Tropical Body Blossom kuorintaa kerran viikossa etenkin nyt kun iho kuivuu. Muuten sit ruusuvettä taputellen koko kehoon ja toi voi viimesenä. Ai että! Tulis jo kova talvi niin sais hoitaa vartaloa olan takaa!

  • Elina

    Ihanin minusta on kreikkalainen: HERBOLIVE BODY BUTTER OIL & EXOTIC FRUITS . Tuoksu on niin herkullinen ja tuo body butter on kuivan ihon pelastus.

  • kukkis

    Hetkinen voide 60 ml ja 25 € ….. hus siunatkoon!
    No, Neals Yards Remedies on ihana 🙂 siis aivan valloittava koko sarja kaikkine tuotteineen.

  • Terhi

    Heippa hei,

    Olisiko sinulla vinkkiä hyvistä käsivoiteista? Nyt kun ilmat ovat viilenneet, ovat ainakin minun atooppisen ihon ongelmat pompanneet ensimmäisenä pintaan käsissä. Kutina on karmaisevaa ja rystyset sekä kynsinauhat ovat huonossa hapessa.

    • Miia Johansson

      Heippa Terhi! 🙂 Miten sä peset sun kädet? Sillä saa jo tosi paljon tähän vaikutusta ja suosittelenkin aloittamaan siitä. Eli sama homma kuin kasvojen tai vartalon pesussa, niin kannattaa suosia hellävaraisia putsareita, niin iho ei kuivu ihan koppuraksi. Jos sen jälkeen vielä tarvitsee käsivoidetta, niin Twistbellä on niistä hyvä valikoima. Tässa postausta siitä kuinka suuren eron voi saada aikaan, kun vaihtaa vaan käsisaippuan:

      https://miiajohansson.com/2019/09/yksinkertainen-vinkki-kuivien-kasien-hoitoon/

      • Terhi

        Tein “Spede-läpsäisyn” otsaan, kun luin vastauksesi. Kyllähän se niin on, että käsisaippua sekä kotona että töissä on suurin syy kuivumiselle. On tosi hassua, että en koskaan pesisi kasvojani millään tuotteella, joka olisi verrattavissa markettien halppiskäsisaippuoihin. Eli siis täytyy suunnata saippuaostoksille.

        Lisäksi, kiitti loistavasta blogista, ihanista videoista ja mahtavista ohjeista. Sen jälkeen kun olen alkanut ottamaan oppia sinun neuvoistasi, on ihoni ollut parempi kuin koskaan. Keep up good work, girl!

        • Miia Johansson

          Hih.. ihana oot! <3 Spede-läpsäisy! 😀 Ja kato miten tää vinkki toimii ja sitten lisäksi käsivoidetta, jos ei toimi. Mä en itse käytä käsivoiteita ollenkaan.. ne hoituu siinä samalla naamaa ja kroppaa hoitaessa. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram