MIIA AUTTAA – 5 LUKIJAKYSYMYSTÄ KAUNEUDESTA (vol. 1)

24.09.2021

*Sisältää mainoslinkin.

“Miia auttaa” on viikottain ilmestyvä postaussarja, jossa vastaan lukijoiden kysymyksiin kauneudesta. 

Aiheet vaihtelevat meikistä ihonhoitoon ja kaikkeen mikä kauneudessa teitä ihmetyttää.

Kaikki Miia auttaa -postaukset ilmestyvät kategoriaan totuus kosmetiikasta.

1. “IHO MUUTTUNUT TODELLA RASVOITTUVAKSI JA EDES ESTEE LAUDER DOUBLE WEAR EI PYSY. AUTA MIIA”

Syksyn tullen, kun palaamme koulujen ja toimistojen ilmastoituihin tiloihin sekä ilmat viilenee, voi pintakuivuus iskeä päälle hyvinkin nopeasti. Pintakuivuus ilmenee rasvoittumisena ja ihon kiristelynä. Tärkeimmät asiat tämän korjaamiseksi ovat:

  • Ihon hellävarainen pesu ja vahvojen geeli- ja vaahtoputsareiden välttäminen. Suositus: Fiini puhdistusbalmi
  • Erittäin tärkeää lisätä vesikosteutta iholle ja kasvovettä kannattaakin jopa laittaa useampi kerros. Myös kosteuttava seerumi voi olla hyvä lisä. Suositus: *Pure beauty Birch Sap Mist
  • Kasvovoide, jossa laadukkaita kasviöljyjä tai/ja kasvoöljy, joka pehmentää ihoa ja auttaa omalta osaltaan pintakuivuuteen. Suositus: *GG’s Rich Moisture kosteusvoide

Myös yksi vaihtoehto on se, että ihon sarveiskerros on voinut paksuuntua runsaasta auringonotosta ja tuotteet eivät oikein tunnu imeytyvän. Tällöin kuuriluontoinen AHA-hapon käyttö voi olla paikallaan. Mutta tämä on vaihtoehto sellaiselle henkilölle, joka on oleskellut PALJON auringossa ja “ottanut” aurinkoa. Jota en tietenkään suosittele, jos haluaa välttyä ennenaikaiselta ihon vanhenemiselta. Suositus: *Bybi Beauty Day Glow Brightening AHA Tonic (ei herkälle iholle). Tämän lisäksi perus ihonhoito pitäisi olla kunnossa, jotta saa tuloksia.

2. “YLEISILME JA SILMÄT NÄYTTÄÄ VAAN JOTENKIN VÄSYNEELLE, VAIKKA MEIKKAISINKIN.”

Tässä muutama vinkki, jolla yleisilmettä saa todella paljon virkeämmäksi:

  • Silmämeikissä käytä luomivärisävyjä, jotka sopivat sinun ihosi sävyyn. Väärät sävyt tosiaan tekevät silmät ja jopa koko olemuksen väsyneen näköiseksi. TÄSTÄ postauksesta löydät ohjeet.
  • Poskipunalla ja siinäkin oikean värisellä sellaisella saa kasvoille todella paljon virkeyttä. Oikeista sävyistä just sun iholle voit lukea TÄSTÄ.
  • Joskus liian tumma meikki saattaa tehdä väsyneen näköiseksi ainakin itselläni. Kannattaa kokeilla kevyempiä ja raikkaampia sävyjä.
  • Valon tuominen kasvojen keskiosiin piristää ilmettä TODELLA paljon. Siitä voit lukea TÄSTÄ.

3. “JOKO EN VAAN OSAA TAI PUNAT EI OLE MINUU VARTEN. KAMALAN SOTTAISELTA NÄYTTÄÄ NAAMA..”

Tästä ei käy ilmi puhutaanko poskipunasta vai huulipunasta, joten vastaan molempiin. Ja kyllä.. mielestäni ihan jokaiselle sopii niin poskipuna kuin huulipunakin. Kokonaisuus vaan pitää olla kunnossa.

Molempiin niin huulipunaan kuin poskipunaan pätee hyvin samantyylinen ohje: Ne kuuluvat tiettyyn osaan kasvoista, ja jos nenän vieressä tai suun ympärillä on punaisuutta ja sitä ei ole tasoittanut edes kevyellä meikkivoiteella, niin lopputulos voi olla sottainen.

Katso alla olevaa kuvaa. Siinä olen peittänyt/tasoittanut ihoani kevyellä meikkivoiteella ja näin lisätty poskipuna ja huulipuna näyttää siistiltä. Huulipunan kanssa kannattaa melkein aina käyttää joko huultenrajauskynää tai ainakin sivellintä, jolla reunan saa nätisti. Itse suosin siveltimenä *Luxien 217 -sivellintä.

4. “KANTSIIKO PYSYÄ LUONNONKOSMETIIKASSA VAI EXPLORE KAIKKIA HOUKUTTELEVII?”

Tämä on ehdottomasti henkilökohtainen kysymys, johon jokainen tekee omat valintansa. Itse pidän tärkeänä ihonhoitotuotteissa sen, että ne sisältävät vain aidosti ihoa hoitavia raaka-aineita. Itse en ole kiinnostunut siirtymään niistä pois, vaikka kuinka törmäisin johonkin upean näköiseen puteliin, jota kaikki hehkuttaa. Mulle ihonhoitotuote on sen raaka-aineet. Sillä ei ole väliä miltä puteli näyttää tai miten markkinoija on onnistunut tuotteen brändäämään, koska yleensähän ne houkuttelevat tuotteet on vaan suunniteltu ja markkinoitu houkutteleviksi.

Meikeissä taas itselläni ykkösenä on niiden toimivuus. Kovasti toivoisin, että myös luonnonkosmetiikan puolelta tulisi laajempi tuotevalikoima, joka oikeasti toimisi. Sitä odotellessa käytän meikeissä kaikkea sekaisin. Tosin meikkivoiteissa käytän pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa, koska huomaan, että ihoni voi tällöin paljon paremmin.

P.S. On muuten hyvä huomioida, että pelkästään se, että tuote on luonnonkosmetiikkaa ei kerro, että se olisi laadukas. On olemassa myös monia onnettomia luonnonkosmetiikan tuotteita.

5. “MITEN RATKAISEN ONGELMAN: PESEN KASVOT SUIHKUSSA. MITEN SAAN LEVITETTYÄ IHONHOITOTUOTTEET KOSTEILLE KASVOILLE?”

En nyt ole ihan varma ymmärsinkö kysymystä oikein. 😀 Mutta jos itse pesen kasvot suihkussa, niin nappaan puhdistusbalmin ensin kuiviin käsiin, pyörittelen sen kuiville kasvoille ja kun kaikki meikki on sulanut, niin hyppään suihkuun.

Mutta siis kasvovesi ja kosteusvoide laitetaan sitten, kun olet taputellut suihkun jälkeen kasvosi kuivaksi. Tai no, voi kasvoille jäädä vähän kosteutta, joka on itseasiassa ihan hyväkin. Mutta en myöskään säilyttäisi ihonhoitotuotteita suihkussa lämpötilavaihteluiden ja kosteuden vuoksi. Eli hyppy pois suihkusta ja sitten kasvojen hoitoon.

  • Eveliina K.

    Tuo 5. Onkelma oli omani 😊 ymmärsit oikein! Eli koen juuri sen ongelmaksi että pesen kasvot suihkun yhteydessä ja kun tulen pois, kuivaan pyyhkeeseen itseni ja siirryn ”pikku vessaan” hoitamaan kasvojen huollon loppuun niin tuntuu, että kasvot ehtivät kiristelevän kuiviksi jo siinä vaikkei aikaa montaa minuuttia kulukaan. Ihonhoitorutiini mielestäni on kuitenkin kunnossa 🤔

    • Miia Johansson

      Lämmin/kuuma vesi ja erityisesti pidempi suihkusessio ns. liuottaa ihon pintakerrosta ja siksi usein iho tuntuu enemmän kiristelevältä kuin jos vaan normisti pesisi kasvot ilman suihkua.

      Muille tiedoksi siis, että kasvojen puhdistuksessa kannattaa suosia puhdistusmaitoja, öljyjä ja balmeja. 😊

  • Aikku

    Vaihdoin elokuussa puhdistustuotteen ja kasvoveden uusiin, kun vanhat purkit tyhjenivät. Evolven puhdistusbalmin ja flow ruusuveden tilalle tulivat madaran puhdistusmaito ja pure beautyn birch SAP mist kasvovesi. Ihoni alkoi n. kuukauden käytön jälkeen menemään huonompaan suuntaan ja ihosta tuli röpelöinen, pintakuiva ja hieman näppyjä. Onkohan jompikumpi näistä syyllinen tähän ja kumpi voisi olla huonompi? Muuten käytössä on päivävoide, kasvoöljy ja nyt olen hädissäni laittanut seerumiakin, joka on helpottanut vain pintakuivuuteen. Ihotyyppini on sekaiho ja rasvoittuu yleensä t alueelta.

    • Miia Johansson

      Heippa Aikku! 🙂 Ainakin tuo Pure Beuautyn kasvovesi on yleisesti todella monella hyvin sopiva. Tuosta Madarasta mulla ei oikein ole kokemusta, kun en ole oikein innostunut tämän brändin ihonhoitotuotteista. Voisko se olla liian pesevä? Evolve on nimittäin todella hellävaraisesta päästä.

      • Aikku

        Heh laitoin madaran puhdistusmaidon vaihtoon ja iho parani huomattavasti. Kiitos Miia 🙂

        • Miia Johansson

          Looooistavaa! <3

  • Anni

    Mie ainakin kyselin juuri 3 kohdan ongelmaan apuja ja voi hyvinkin olla, että on se miun kysymys (töhösin meinaan siinä samalla jotain..). Huulten rajauksesta ja huulipunasta oli tosiaan kyse, eli vaikka laitan tosiaan meikkivoiteen ja muun meikin tiptop, niin siinä vaiheessa kun koittaa huulipunan aika niin se menee ihan plörinäksi koko touhu. Vaikka laitan rajauskynää, niin silti se näyttää hirmu sotkuiselta. Mutta otan nyt vielä vinkistä kiinni ja kokeilen tuolla siveltimellä :). Hirmuisesti haluaisin juurikin käyttää melko punaisiakin sävyjä, viimeaikaiset kokeilut on saaneet näyttämään naaman lähinnä siltä, että olisi super rohtunut huulten ympärys ja jälki hirmu epätasaista ja huulet missä sattuu :’D.

    • Miia Johansson

      Aa joo siinä on just tärkeää, että peittää huulten ympäryksen punaisuuden ennen huulipunaa. Mä käyn usein huulten reunat läpi tosi tosi kevyesti peitevoiteella. 😊 Näin saa tarkat reunat. ❤️👌

  • H

    1. Kohta on minun ongelmani. Naama rasvoittuu päivää kohti voimakkaasti ja akne meinaa väkisin puskea läpi. Aikanaan olen syönyt isotretinoiinit sun muut.

    Ihohoitotuotteina on tällä hetkellä aamuisin: vesipesu tai aamutreenin jälkeen olivia klein sensitive wash
    Olivia Klein hydra tai mineral toner
    Olivia klein hydra lotion
    Antipodes kiwi seed oil eye cream
    Aurinkorasva (viimeaikoina madara)

    Iltaisin:
    Evolve puhdistusbalsami
    Olivia klein sensitive wash
    Olivia klein hydra tai mineral toner
    Olivia klein hydra lotion
    Antipodes kiwi seed oil eye cream
    Apeiron jojobaöljy

    Ruokavalioni on melko terveellinen koska treenaan tavoitteellisesti.

    Meikissä en käytä meikkivoidetta yleensä muutoin kuin juhlissa. Käytän peitevoide/poskipuna/kulmat/ripset komboa.

    Kuorin 1-2 viikon välein olivia klein detox maskilla

    Kokeilin bybin mega mistiä, sen jälkeen tuntui vaan kiristelevän, niin jätin pois. Kokeilin myös seerumia, mutta se taas tuntui aivan ylimääräiseltä. Olivia kleinilla olen saanut pintakuivuuden pois. Vartalo ei ole ongelma, rasvailen kaikilla marketin “huonoilla” tuotteilla ja silti on loistavassa kunnossa :’D

    Onko tähän enää mitään tehtävissä? Kiitos sinulle, avullasi olen löytänyt ihania hyviä tuotteita, en käytä enää turhaan rahaa huonoon kosmetiikkaan, ja iho-ongelmat ovat valovuoden paremmassa suunnassa!<3

    • Miia Johansson

      Heippa H! 🙂 Sulla kyllä näyttää olevan ihan hyvässä jamassa tuo sun ihonhoito. Mä en oikein muuta tosiaan keksi, jos aknea on niin selvittää jonkun asiantuntijan kanssa se juurisyy mistä se johtuu. Eli löytyykä syy suolistosta, maksasta tai hormoneista. Nämä on käsittääkseni ne yleisimmät. Mutta itse en ole näissä ollenkaan asiantuntija. Ohjeen kaikki aina Twistben puoleen, josta löytyy tämän asian osaaja. 🙂

  • Noora

    En osaa valita itselleni sopivia värejä ja sävyjä esim. luomiväreissä. Ihoni sävy on kellertävä, mutta se punoittaa paljon. Joku on sanonut minua neutraaliksi, mutta silti on tosi vaikea löytää sopivia värejä. Kirkkaammat sävyt näyttävät aina vähän hulluilta ja räikeiltä, luonnollisemmat taas valjuilta. Miten löytäisin sopivia värejä? Minusta ainoa sopiva on kanervan sävy ja tumman violetti tai munakoison sävy.

    • Miia Johansson

      Heippa Noora! 🙂 Tosiaan kaikki ihon sävyt voivat olla kasvoilta punottavia ja usein ovatkin, joten se saattaa sekoittaa tätä. Neutraalille sopii usein hyvin laaja skaala luomivärisävyjä. Nuo sun lempparisävyt menevät usein juuri parhaiten parhaiten punaiseen taittavalle tai neutraalillekin iholle.

      Kaikista helpointa on ajatella tämä oman ihon pohjasävyn kategorisoiminen niin, että keltaiseen taittava usein ruskettuu helposti ja punaiseen taittava palaa tai ei rusketu. Neutraali on sitten jotain siltä väliltä. Tämä siis se yksinkertaisin tapa määrittää tämä.

      Kirkkaita ja myös luonnollisia sävyjä on todella paljon laidasta laitaan ja niissä on sopivia kaikille eri ihonsävyille. 🙂 Voisko olla, että sulla on vaan sattunut olemaan käytössä juuri ne sävyt, jotka ei sovi just sulle?

  • Katariina

    Moikka,
    Sun ig:ssä oli vinkkejä kuvausmeikkiin. Kiitos niistä! Mitä raikasta, ei räikeää, huulipunaa suosittelisit keltapohjaiselle iholle ja ruskeille silmille?

    • Miia Johansson

      Heippa Katariina! 🙂 Mulla on itseasiassa seuraavassa postauksessa sulle pari kivaa sävyä. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram