PUHDISTUSMETODI, JOTA JOKAISEN KUIVAIHOISEN PITÄISI KÄYTTÄÄ

16.07.2021

Nyt voit sanoa hyvästit kiristävälle iholle ja sille, kun mikään kosteusvoide ei riitä.

Kaikki nimittäin lähtee oikeaoppisesta puhdistuksesta. Jos se on pielessä, niin tuhdeinkaan kosteusvoide ei pelasta.

Olen jo vuosia katsonut sivusta, kun ihmiset pesevät ihonsa tämän postauksen metodilla, mutta en ole innostunut asiasta. Mutta nyt sitten vihdoin minäkin hyppään messiin!

MINKÄLAINEN ON KUIVA IHO?

Kuiva iho on kiristelevä ja voi jopa hilseillä. Siinä esiintyy harvemmin epäpuhtauksia, sillä kuivan ihon ongelma on juurikin veden haihtumista estävien rasvojen määrä ihon uloimmassa kerroksessa. Tämän vuoksi myös ihohuokoset ovat kuivalla iholla pienet.

Myös rypyt ja juonteet näkyvät helpommin kuivalla iholla, mutta tähän pystyy vaikuttamaan paljonkin oikeanlaisella ihonhoidolla.

KUIVAN IHON PUHDISTUS ILLALLA

Jos kuivaa ihoa pesee liian vahvoilla puhdistustuotteilla, niin koko homma menee heti pieleen. Tarkoitus on tukea ihon suojamuurin toimintaa eli pitää se vahvana, jotta kosteus ei pääse karkaamaan iholta. Jos ihoa rääkkää vahvoilla geeli- ja vaahtoputsareilla (ja saippualla!), niin ihon suojamuuri falskaa ja kosteutta haihtuu iholta. Näin siis iholta viedään pois niin vesi- kuin rasvakosteus, joita molempia kuiva iho huutaa. Tällä tavoin siis kuivan ihon perusongelma pitää kosteus ihossa pahenee entisestään. 

Tämän vuoksi paras tapa onkin pestä iho öljyputsarilla, joka pyyhitään pois musliiniliinalla. Uskon, että kuivaihoinen huomaa eron jo muutamassa päivässä.

Ei kannata pelästyä uutta tunnetta iholla, joka ei ole kirkuvan puhdas vaan pehmoinen ja hetken aikaa pikkaisen öljyinen. Moni on meinaan tottunut siihen, että ihon pitää olla pesun jälkeen nitisevän puhdas.

TUOTESUOSITUS: *Musliiniliinat ovat siis pestäviä ja Balm Balmilla on sellainen kolmen setti. Yllätyin, että herkkäihoisena ne eivät olleet iholle yhtään liian karheita vaan olen itsekin ihastunut tähän metodiin. Puhdistusöljyksi suosittelen ehdottomasti *Olivia Klein Wash & Care öljyä, jolla lähtee pois aivan kaikki lika ja meikki. Öljy siis työstetään kunnolla iholle ennen kostealla musliiniliinalla pyyhkimistä.

Olivian puhdistusöljy on muuten hinta-laatusuhteeltaan aivan käsittämättömän hyvä. Hinta on 20,50€ ja se on täynnä ihoa hoitavia öljyjä. Olen hurahtanut!

KUIVAN IHON PUHDISTUS AAMULLA

Hyvin monelle riittää aamuisin pelkkä vesipesu ja puhdistustuotteita suosittelenkin vaan todella epäpuhtaalle iholle aamuisin. Jos vesipesu saa kuivaihoisen ihon kiristelemään, niin tässä tapauksessa voi olla hyvä pyyhkiä kasvot kasvovedellä pumpulin kera. Eli kuivaihoinen on myös ainoa, jolle suosittelisin pumpulin käyttöä kasvoveden kanssa.

Mutta jatkaisin tämän jälkeen ihonhoitorutiinia suihkuttamalla samaa kosteuttavaa kasvovettä (esim. *Pure=Beauty Birch Sap Mist) suoraan kasvoille ja lopuksi lukitsemaan vesikosteuden joko kasvoöljyllä, kosteusvoiteella tai molemmilla.

LUE MYÖS: Parhaat ihonhoitotuotteet kuivalle iholle

P.S. Tämä tapa pestä iho sopii myös muille ihotyypeille. Mutta iholle, johon tulee epäpuhtauksia, niin suosittelen vielä perään kaksoispuhdistusta

  • Charming Nails

    Ihana meikki viimeisessä kuvassa <3 olipa hauska bongata että kävitte Tiilikkajärvellä, asun nimittäin siinä ihan vieressä 😉

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 Ja wau! Asut hienoissa maisemissa.

  • Nanna

    Moikka! Onko nuo musliililiinat pestävä joka pyyhinnän jälkeen? Pohdin, millainen setti noita kannattaisi ostaa, jotta käyttö olisi mukavaa. Ainakin kokeilla täytyy!😊

    • Miia Johansson

      Mä teen silleen, että käytän aina yhtä kulmaa per kerta. Ja rehellisesti joskus ihan samaakin kohtaa. 😬😅 Mutta jos on tarkka, niin eri kulmia käyttäen kestää jonkun 4-5 kertaa ja sitten vaan pyykkiin. 😊👌

  • Pepsi

    Hei. 🙂
    Onko tämä Olivia Kleinin puhdistusöljy veden kanssa emulgoituva?
    Oma iho ei ole kuiva, niin sillä mietin, että peseytyykö vedellä myös pois.

    • Miia Johansson

      Helou Pepsi! 😊 Hyvä kysymys. Ei emulgoidu veden kanssa ja siksi juurikin poisto musliiniliinalla.

  • hilja

    Ostin juuri tuon puhdistusöljyn testiin, koska tuntuu, että jotkin balmimaisetkin puhdistusaineet tuntuvat jättävän ihon kireäksi (mistähän tää mahtaa johtua, puhdistusaineen pesemisestä runsaalla vedellä?). Toivottavasti tästä tuotteesta olisi apua!

    • Miia Johansson

      Joo tästä tuskin jää kireää tunnetta ja tosiaan ihan paras kuivalle iholle. ❤️

  • ingalsinlaura

    Oletko kokeillut koskaan Meine base-mineraalisuolaa kasvojen puhdistuksessa? Bongasin tämän monikäyttöisen suolan jostain netin syövereistä ja yksi käyttötapa oli juuri kasvojen puhdistus. Toimiikohan se?

    • Miia Johansson

      En suosittele sillä se on myös emäksistä, kuten saippua. 😊

  • Vimpula

    Itselläni on todella kuiva iho ja heitänkin oman tuotevinkkini: Ivy Aia -merkiltä puhdistusöljy. Työstetään iholla ja emulgoituu veden kanssa. Irtoaa kaikki meikki ja iho jää ihanan tuntuiseksi. Hinta vain kympin luokkaa, ja ainakin amatöörin silmään inci-lista näyttää hyvältä. Kiitos Miia blogistasi, olen löytänyt avullasi monta luottotuotetta!

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla! 😍 Kurkkasin tuon incin ja kysessä on tosiaan synteettinen tuote. Hinta selittyy myös sillä, että tuote ei sisällä paljon ihoa hoitavia raaka-aineita.

  • Maria

    Hei ja kiitos hyvästä postauksesta! Katsoin myös instassa puhdistusstoryt, huikean paljon tietoa, kiitos! Instassa käytit vielä puhdistusmaitoa öljyn jälkeen, oliko maito tarkoitus puhdistaa vielä vedellä vai pyöriteltiinkö vain ihoon?

    • Miia Johansson

      Aa joo.. puhdistusmaito huuhdellaan vedellä pois pyörittelyn jälkeen. 😊👌

      • Maria

        Näin arvelinkin, pakko oli varmistaa 😅

  • Henna

    Hei, mitenkäs tuo musliiniliinan käyttö couperosaiholle? Oma järki sanoo, että ei ole viisasta käyttää, kun (liinan pehmeydestä riippumatta/huolimatta) kuitenkin ihoa hangataan, ja se ei couperosa-iholle tee hyvää…?

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Riippuu tietenkin tosi paljon ihosta. Mulla on couperosaa ja kestää hyvin ja iho itseasiassa tykkää, mutta toiselle couperosaiselle saattaa olla taas liikaa.

  • Katja

    Hei. Imeytyykö kasvojenhoitotuotteet normaalisti tällaisen puhdistuksen jälkeen, kun iho jää hieman öljyisen tuntuiseksi? Käytetäänkö liinaa kuivana?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Liinaa käytetään märkänä samalla tavoin kuin käyttäisit tiskirättiä. Olipas esimerkki. 😅😃

      Riippuu tietenkin paljon öljyä jää iholle, mutta kyllä siitä vielä tuotteet imeytyy ns. ohitse. Hitsit mulla oli tästä just yks hyvä artikkeli, mutta enpä nyt löydä sitä mistään. 😬

  • Vilhelmiina

    Moi!☺️ olin jo hieman luovuttanut ihonhoidon suhteen, mutta ystävän suosittelemana olen tutustunut vinkkeihisi kuukauden verran ja nyt uskaltauduin uudistamaan omat ihonhoitotuotteeni.
    Mielestäni ihoni on sekaiho. Iho on herkästi kuiva ja t-alueelle tulee satunnaisia finnejä.
    Ostin tuotteet:
    Fiini Naturally Puhdistusbalmi Mustaherukka
    Olivia Klein Hydra Spray Toner kasvovesi
    Apeiron Jojobateepuuöljy
    Apeiron Intensive Care kasvovoide

    Nämä ovat nyt olleet käytössä viikon ja iho puskee finnejä enemmän kuin ennen. Millaisia muutoksia suosittelisit?

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Iholla voi mennä hetki, että tottuu uusiin tuotteisiin, joten anna tuotteille vielä hetki. Iho uusiutuu noin kuukaudessa, joten se aika kannattaa katsoa. Suosittelen aina vaihtamaan yhden tuotteen kerrallaan, koska näin myös näkee, että mikä tuote tätä aiheuttaa. Eli odottaa pari viikkoa ja sitten ottaa seuraavan käyttöön.

      On nimittäin myös mahdollista, että jonkun tuotteen aineisosa ei sovi sulle. Jos finnejä tulee iholle aivan uusiin paikkoihin, niin tämä voi olla merkki sopimattomasta tuotteesta.

      Toivottavasti tästä oli apua. Laita lisää viestiä ja kerro miten homma etenee. ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram