KOSMETIIKKAA MÖKILLE – LUONTOYSTÄVÄLLISTÄ HEMMOTTELUA

01.07.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Yksi tärkeä asia mökkikosmetiikassa:

Kosmetiikka päätyy mökillä helposti vesistöihin, joten suosittelen valitsemaan ympäristöystävälliset tuotteet. Tässä loistavia vaihtoehtoja!

1. AURINKOVOIDE JA SEN POISTAMINEN

On sanomattakin selvää, että ihoa pitää suojata haitallisilta UV-säteiltä. Olisinpa tajunnut tämän nuorempana, sillä nuoruuden tyhmyys alkaa nyt nousta pigmenttiläiskinä ihon pintaan.

Tässä vinkit aurinkovoiteisiin ja niiden poistamiseen:

2. MÖKKIVIEMISINÄ MONITOIMITUOTTEET

Monitoimituotteet ovat mökillä loistavia. Tässä muutama:

3. LOMALLA HIUSPOHJA TASAPAINOON

Arjen kiireessä on ainakin omalla kohdallani vaikea luopua kuivashampoosta (josta muutenkin haluaisin eroon) ja muista muotoilutuotteista. Lomalla se onnistuu helpommin.

Itselläni ainakin hiustyvi menee helposti epätasapainoon. Siihen loistava shampoo ja uusin löytöni on *Apeiron Keshawa tasapainottava shampoo. Se auttaa hilseeseen, kutinaan ja rasvoittumiseen sekä kosteuttaa hiusta.

4. TUOTE, JOTA ILMAN EN LÄHTISI MÖKKILOMALLE

En voi enempää hehkuttaa *Frank Body Original Coffee vartalokuorintaa. Tämän jälkeen olo on kuin sinut olisi kiedottu silkin pehmeään vaippaan ja kosteusvoidetta ei välttämättä edes tarvitse.

Tämä on todellista lomahemmottelua ja nautintoa. Todellinen poikkeus vartalokuorintojen maailmassa. Ja vaikka itse en kovinkaan paljon jaksa vartalokuorintaa käyttää, niin tätä käytän ihan vaan tuon ihanan fiiliksen vuoksi. Onko täällä kukaan kokeillut?

Onko teillä jotain ihania lemppareita mökkikosmetiikassa, joista meidän muiden pitäisi ehdottomasti tietää.

  • kukkis

    DOUCE NATURE KARITE suihkuvoide ja RIMITAOATS KÄSI- JA VARTALOSAIPPUA SITRUUNARUOHO ….. nämä houkuttavat.
    Ovatko nämä luonnonkosmetiikka? Eli sisältääkö ainesosia joita sertifioitu luonnonkosmetiikka ei hyväksy käytettävän. (Nykyään kun ei voi luottaa verkkokauppoihin, niistä voi saada kuvan että ollaan luonnonkosmetiikkaa myymässä, mutta tarkempi inci paljastaa aivan muuta.)

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 😊 Mä muistelenkin, että sulla kävi noin sen Ilian kanssa. 😔

      Mutta joo siis sertifikaatti ei taas sinänsä kerro mitään tuotteen laadusta ja itse en oo perehtynyt noihin kaikkiin eri sertifikaatteihin ja mitä ne sallii. Helpompi homma on vaan tutustua INCI-listaan. 😊

      Rimita on luonnonkosmetiikkaa ja samoin myös tuo toinen mainitsemasi tuote, jolla näyttää olevan Cosmos Organic -sertifikaatti.

  • Charming Nails

    Eilisessä Q&A:ssa on IHANA meikki, saadaanko me nähdä tutoa siitä <3 ?

    • Miia Johansson

      Oi kiitos 😍 joo pitää ehdottomasti tehdä jotain samankaltaista.

  • Laura

    Cattecon Tyrni-palashampoo on ihana! Shampoopohjainen, joten ei vaadi tottumista samalla tavalla kuin saippuapohjainen pala. Hellävarainen, pesee ja vaahtoaa hyvin, ja myös curly girl metodiin sopiva. Kiva miedohko sitrustuoksu ja pirteä keltainen väri.

    • Miia Johansson

      Uuh mielenkiintoista!! 😍

  • Emma

    Evolven uudet berry suihkuöljy ja vsryaöoöljy on mun mökin must havet! Suihkuöljy toimii mulla myös kasvoputsarina 🥰 sit shampoona mulla on ben&annan shampoo tabletit, oli super kiva zero waste löytö ruohiksen alesta!

    • Miia Johansson

      Siis ihana kuulla, että tykkäät tosta Evolven suihkuöljystä. Mä en jotenkin saa sillä kroppaa puhtaaksi. Yks päivä just ihmettelin, et miks haisen hielle. 😅 Mutta siitä vartaloöljystä tykkään kyllä kanssa hulluna. 😍

      Noita Ben&Annoja en ookkaan testannut. 😃

  • Anastasia

    Bybin Babe Balm kulkee aina mukana mökille. Käytän sitä huulivoiteena, hyttystenpuremiin, nirhaumiin, joskus yövoiteena ja highlighterina. Siis jopa haavoihin/rupien kutinaan käytän tätä 😀
    Konjakkisieni on myös aina mukana, kun en aina jaksa mökillä tehdä kaksoispuhdistusta.

    • Miia Johansson

      Ooh pitääkin testaa Bybiä näin 😍

  • Hanna

    Voi mä niin kanssa suosittelen tota vartalokuorinta-ainetta!! Se on ihan erilainen kuin mikään muu, iho jää niin pehmeäksi, ja lisäksi siinä on aivan ihana tuoksu ❤️ mökillä lomaillessa levitin sen saunan jälkeen vartalolle, ja hilluin sen vaikutusajan laiturilla – ja sit loppupulahdus järveen 👌

    • Miia Johansson

      Kuulostaa aivan täydelliseltä! 😃❤️

  • annamari

    Moikka!

    Alkuun haluan kiittää informatiivisesta blogista! Olen saanut täältä ja ig:stä ihan huippu ohjeita ihonhoitoon. <3

    Olen korjannut neuvoillasi ihonhoidon pesun ja kosteutuksen osalta, mutta yksi vaiva seuraa silti. Saan ajoittain sellasia ihan järkyttäviä (välillä ihonalaisia) jättifinnejä, joihin olen kokeillut esim apeironin teepuu/jojobaöljy -tuotetta, mutta saan siitä (ja muista kokeilemistani) vain vähäistä, jos minkäänlaista helpotusta monsterifinneihin.

    Vuosia minun luottotuotteeni finneille oli apteekissa myytävä Acnicyl-voide, jonka valmistus on sittemmin lopetettu. 🙁 Kyseinen voide paransi usein finnin jo yhden yön käytön jälkeen, vähintäänkin toi ison muutoksen lähtötilanteeseen.

    Nyt pyydänkin apua sinulta. Osaisitko sanoa tuon Acnicyl-voiteen incin perusteella, mikä vaikuttavista aineista (tai niiden kombosta) todennäköisimmin on auttanut?

    Acnicyl cream inci: Aqua, Cyclodextrin, Squalane, Lactic Acid, Dimethicone, Phenethyl Dimethicone, Octyldodecyl Myristate, PEG-11 Avocado Glycerides, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Capryloyl Glycine, PEG-75 Stearate, Panthenol, Ceteth-20, Steareth-20, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum.

    Kiitos tuhannesti jo etukäteen, jos osaat ja ehdit auttaa!

    • Miia Johansson

      Heippa Annamari! 🙂 Onpa ihan superkiva kuulla!

      Sä ootkin jo ehkä lukenut mun akneihon postauksen, mutta laitan sen vielä varmuudenvuoksi tähän. https://miiajohansson.com/2021/03/20/eroon-aknesta-ilman-laakkeita-asiantuntijat-vastaavat/

      Tässä sun laittamassa INCI:ssä ei mun mielestä näy olevan mitään erityistä raaka-ainetta, jolla finni parantuisi yön yli. Toki skvalaani on öljynä loistava raaka-aine epäpuhtaalle iholle. Tuotteessa on myös AHA-happoa eli Lactic Acidia, mutta sekin kuoriin ihon pintakerrosta ja kosteuttaa, joten en usko senkään olevan “syyllinen”.

  • Anni

    Onko tuo shampoo siis sulfaatiton?

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! 🙂 Mukana on surfaktantti, mutta se on kevyempi versio kuin vahva SLS. Tässä aika hyvä vastaus asiaan mun yhdeltä suosikkikemistibloggajalta, jota ihonhoidon koulussanikin kehuttiin: https://longhair.livejournal.com/2356788.html En ole sen enempää tätä kyseistä surfaktanttia tutkinut. Mutta hiusasioissa voi vahvempikin surfaktantti olla hyvä juttu. Riippuu siitä minkälaista hilse on. Suomessa monella on paljon seboorroista ekseemaa, jolle tekee hyvää pestä hiukset vahvalla surfaktantilla. Itselläni taas on kuivaa hilsettä (samalla hiukset rasvoittuu) ja tämä shampoo on tehnyt tilanteen huomattavasti paremmaksi. Mutta siis hyvä kysymys!

  • Pepsi

    Moi. 🙂
    Mulla ei ole tähän tuotesuosituksia, mutta halusin vaan muistuttaa mökkeilijöitä yhdestä asiasta.
    Edelleen monesti törmää kyselyihin, joissa etsitään hyviä tuotteita mökkisaunaan. Ja kun asiaa kyselee enemmän, niin vieläkin moni huuhtelee itsensä suoraan järvessä tai meressä!
    Eli ajatus kulkee, että luonnonkosmetiikan tai biohajoavan tuotteen voi huudella huoletta suodattamatta järveen.
    Valitettavasti oikein huono vaihtoehto.
    Kaikilla pesuaineilla on huono vaikutus vesistöjen eliöihin sekä veden laatuun.
    Huuhdellaan siis kaikki tuotteet jo saunassa pois tai edes pihalla/maalla. 🙂

    • Sanni

      Olin laittamassa kommenttia samaan asiaan liittyen, tai liittyen siihen, että jos nyt jostain syystä itseään mökin rannassa (tai muussa luontoympäristössä) pesee, niin luonnollinen, aito saippua on siihen paras vaihtoehto. Sulfaatillisia pesuaineita kuten tässä postauksessa mainittu Rimita esimerkiksi ei kannata käyttää mökin rannassa, koska sulfaatit rehevöittävät vesistöjä.
      Rimita on varmasti hyvä tuote iholle ja biohajoava, mutta sulfaatillisena se ei ehkä ole parasta mahdollista mökkikosmetiikkaa, jos sillä päädytään peseytymään rannassa. Hyvä muistaa tämä juttu sulfaatteihin liittyen. 👍🙂

      • Miia Johansson

        Hyvä pointti. ❤️ Mietin juuri mun patikoivaa, jolla on saippuaa mukana reissussa, jolla hoituu monen asian putsaus. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram