OPI LUKEMAAN KOSMETIIKAN INCI-LISTAA

18.06.2021

*Mainoslinkki. Valmennus saatu.

Tällä viikolla tuli myyntiin huikea valmennus, jonka avulla opit ymmärtämään mitä ihollesi laitat. Valmennuksen avulla opit lukemaan kosmetiikan ainesosaluetteloa eli INCI-listaa.

Ihosi hyvinvoinnin kannalta on todella tärkeää tietää mitä siihen laittaa, jotta saat hyviä tuloksia. Opit tekemään myös hyviä valintoja ympäristön kannalta.

*Twistbe INCIt haltuun verkkovalmennus on myynnissä 23.6. asti. Sen hinta on 79 euroa, mutta koodilla MIIAINCI saat siihen 30% alennuksen. 

TIEDÄTKÖ MITÄ IHOLLESI LAITAT?

Vaikka purkin kyljessä lukisi “kaikille ihotyypeille” niin siinä ei välttämättä ole niitä raaka-aineita, joita juuri sinun ihosi tarvitsee.  Myöskään se, että kyljessä lukee “hellävarainen” ei itseasiassa tarkoita sitä, että tuote olisi välttämättä hellävarainen. Mainostaja voi kirjoittaa purkin kylkeen mitä mielenkiintoisimpia asioita, vaikka totuuden näkee ainoastaan INCI-listasta.

Jos tuotetta mainostetaan vaikka argan öljyllä, niin kyseistä raaka-ainetta voikin olla tuotteessa minimaalisen vähän. Vaikka itse ainakin haluaisin, että kyseinen raaka-aine on silloin yksi pääraaka-aineista. Onkin siis todella mielenkiintoista, kun INCI-listasta pystyy katsomaan, että ovatko markkinoijan lupaukset totta.

Purkin ulkonäkö, tehokas markkinointi tai jopa itse tuotteen tuoksu tai koostumus saavat monella ostohousut jalkaa, vaikka ne eivät kerro mitään itse tuotteesta ja siitä sopiiko se sinulle. Pahimmassa tapauksessa tuote voi jopa huonontaa ihon kuntoa.

Kaikki kosmetiikkatuotteet eivät ole valmistettu sinun etusi mielessä ja kaikki kosmetiikkatuotteet eivät myöskään ole laadukkaita, vaikka tuotetta kuinka hienoilla sanoilla mainostettaisiin. Myöskään kaikki tuotteet eivät ole ympäristöystävällisiä. Tähän viimeiseen asiaan tosin vaikuttaa muukin kuin INCI-lista, kuten mistä tuotteen raaka-aineet on hankittu tai miten pakkaus on kierrätettävissä. Valmistajan arvoihin pääsee kuitenkin usein tutustumaan heidän nettisivuillaan. Jos sivuilta ei löydy mitään tuotteiden sisältämistä aineisosista tai yrityksen arvoista, niin siitä pystyy päättelemään ainakin jo sen verran etteivät kyseiset aiheet ole brändille kovin merkityksellisiä.

INCI-listasta pystyy päättelemään hyvinkin paljon. Olen itse opiskellut kosmetiikkatuotteiden valmistusta ja sitä kautta oppinut aiheesta paljon, mutta Twistbe teki nyt kyllä niin helposti ymmärrettävän valmennuskokonaisuuden, jonka jälkeen jokaiselle osallistujalle avautuu uusi maailma. Paljon infoa, mutta helposti ymmärrettävässä paketissa ja mielenkiintoisin tehtävin.

KENELLE VALMENNUS SOPII?

Sain pääsyn valmennukseen ennen sen julkaisua ja olen käynyt sitä ahmien läpi nyt muutaman päivän. Valmennus sopii mielestäni aivan kaikille, jotka haluavat oppia ymmärtämään mitä iholleen laittaa. Yhden valmennuksen luvun sanoin valmennus sopii sellaiselle, joka haluaa olla oman etunsa vartija. Se sopii mielestäni loistavasti myös alan ammattilaisille eli maskeeraajakollegoilleni, kosmetiikka-alan konsulenteille ja jopa kosmetologeille.

INCI-listan ymmärtämisen lisäksi saat vastauksen moneen kysymykseen, kuten:

  • Miksi ongelmallisia raaka-aineita ei heti poisteta markkinoilta ja miten kosmetiikkalainsäädäntö liittyy asiaan?
  • Mitä ovat eri tuotteiden yhteisvaikutukset?
  • Mitä INCI-listasta voi ja mitä EI voi lukea?
  • Saat tietoa myös siitä takaako tuotteiden turvallisuusselvitys todella tuotteen turvallisuuden ennen myyntiin tuloa.

Tässä vain muutamia asioita, joita loistavasta verkkovalmennusmateriaalista löytyy. Tämä ei ole pänttäämistä, vaan enemmänkin mielenkiintoisen kirjan lukemista (tai kuuntelemista). Loistava kesälomalle ja myöhemmin syksyllä kerrattavaksi.

  • Eeva

    Moikka Miia!
    Mä katoin just sun instavideon kyyneleet tuli kun eläidyin sun tuntemuksiin.
    Kokemuksia on naisvaltaisilta työ aloilta miten naiset just voi olla niin ilkeitä toisiaan kohtaan.
    Otetaan joku silmätikuksi ja kiusataan niin kauan et toinen joutuu sairaslomalle.
    Olen puolustanut laiskaksi haukuttua,sanoin kokouksessa etten hyväksy tuollaista kohtelua ja jouduin ite ryöpytyksen kohteeksi muutamien työkavereiden taholta.
    Sitten yks pomo kahdenkesken sanoi mulle et on ylpee kun sanoin suoraan mitä mieltä oon.
    Ihan toista oli olla rakennuksilla siivoamassa,miehet ei ole semmosia kiusaajia kun naiset.
    Nämä on tällaisia mietteitä 45 vuoden työkokemuksilla.

    • Miia Johansson

      Heippa Eeva! Joo, siis ikävä kyllä tätä tuntuu olevan niin paljon liikkeellä. 🙁 Mä oon niin ylpeä susta kuinka puolustit kiusattua, mutta sun pomon olisi ehdottomasti pitänyt puolustaa tätä henkilöä sun kanssa ja ottaa ohjat käsiin.

      Kiusaajat ei ymmärrä kuinka pahastikin tämä voi vaikuttaa toiseen ihmiseen. Tällä olisi ehdottomasti tehtävä jotain, mutta en yksinkertaisesti tiedä mitä. Oon kohdannut nyt tässä niin ilkeitä ihmisiä, joille on ihan sama mitä sanoo ja ne vaan jatkaa lyttäämistä.

  • Pauliina

    Tämän kyllä tilaan, kiitos. En ihan tietämätön ole inceistä (Kiitos aikansa hitti”Marjoja ja mascaraa”😄), mutta vähäinen se ymmärrys silti on.
    Luin kirjastosta tämän Twistben naisten kirjoittaman kirjan ja siinä ihonhoitokokonaisuudessa oli kyllä mulle paljon uutta asiaa. Ja jotenkin sen yhteydessä taisin löytää tämän blogisi, tai sitten vähän aiemmin. Fiinin tuotteet tekivät ekana vaikutuksen ja iho ei ole niin punakka enää.

    • Miia Johansson

      Ihanaa kuulla, että tykkäät Fiinistä. Se on ehdottomasti yksi mun lemppari ihonhoitobrändi. 😍

  • Seija

    itteäni alkais vaa stressaamaan jatkuva INCI-listojen kyttääminen. Kenellä on aikaa semmoseen? Elämästä kuuluu nauttia, eikä tuhlata aikaansa pakettien syynäämiseen ja vielä maksaa joku törkyhinta semmoisesta. Hullumpaa en ole kuullutkaan. Kaikkea sitä nykyään markkinoidaankin! Minä ainakin aion viettää koko kesän auringossa niveat naamalla enkä välitä paskaakaan. Ja iho ja mieli kiittää!

    • Miia Johansson

      Ehdottomasti tee niin! ❤️ Meitä on moneen junaan. 😊

      Itse haluan katsoa mitä laitan iholleni, jotta en maksa turhasta. Samalla tavoin katson vaatteista, että ne ovat luonnon matskua, ettei hiosta. Ja myös ruoasta katson mitä se sisältää. Grilliin menee sellaista makkaraa, joka on täyttä tavaraa eikä vaan jauhoa. Kaupassa tämän tarkistamiseen menee ruoassa, kosmetiikassa ja vaatteissa se muutama sekunti. INCI-listan lukeminen on loppujen lopuksi tosi helppoa.

      Näin aion viettää oman kesäni ja iho, ympäristö sekä mieli kiittää.

      Jokainen tekee omat valinnat ja arvostan myös sun valintaa. Se mitä en arvosta on toiselle puhuminen alentavaan tyyliin.

      • Miia Johansson

        P.S. Tosin en syö makkaraa, mutta tämä oli vaan yksi esimerkki.

        • Seija

          Mä rakastan makkaraa!! Ja kaikki makkarat käy

  • Sari

    Siis ihan älytöntä tämä kommentointi täällä(ja ilmeisesti muuallakin somessa)😔 Tsemppiä Miia sulle tän työn jaksamiseen, en käsitä miten jollakin on aikaa, energiaa ja mielenkiintoa kommentoida ala-arvoisesti. Jättäisi vain seuraamatta jos ei miellytä🤔 Mä tykkään ja arvostan ❤️

  • Tii

    Mua kiinnostaa, että miten INCIn perusteella voi tietää, että ainesosa on laadukas 🤔
    Joillain tosin on kyllä erillinen lista, joissa **-tyyliin merkattu ainesosan alkuperä tms.

    Mutta siis, mistä tiedän, että tuotteessa käytetty esim. porkkanaöljy on laadukasta eikä vaikka jotenkin heikompi laatuista, vähemmän puhdasta tai jotain sellaista 🤔

  • Pia

    Hei, oletko testannut boho meikkivoidetta? Mitä luulet kävisikö se rasvaiselle iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Pia! 🙂 Joo, se napissa oleva meikkivoide on kuivemmalle iholle parempi. Nestemäistä en itse voi suositella.. se jää iholle jauhomaisen näköiseksi. 🙁

  • Rva A

    INCI listan tutkimiseen ja siitä laadukkaan tuotteen tiedostamiseen ja lopulta ostamiseen tarvitaan mielestäni jo sellaista osaamista, jota ei oikeastaan kenelläkään asiakkaalla, bloggaajalla ole tiedossa, kuin itse valmistajalla tai ei ehkä sielläkään.

    Tuotteiden ainesosat sisältävät montaa eri partikkelia, joten pelkän INCIN tutkiminen ei ole koko totuus. Bloggaajien pitäisi periaatteessa käydä valmistusprosessin alkulähteillä, eli valmistajalla katsomassa koko raaka-aineketju lävitse, mutta ennenkuin matkustaa Ranskaan tai mihinkään muuallekaan, pitäisi itse olla tietoisempi kuin tuotteen valmistaja.

    Aika sama kuin elintarvikepakkauksiin painetaan sana “Luomu”, saadaan hintaa nostettua, mutta kuka luomukukkakaalin ostaja tietää, mitä luomuviljely oikeaoppisesti pitää sisällä, luomuruoassa jo maaperän koostumus ratkaisee, onko luomuviljely toteutettu kuten pitää, harva matkustaa kukkakaalin viljelijän luokse ja kutsuu agrologia paikalle.

    Ihanaa kesää, luomuna tai ilman!

    • Miia Johansson

      Heippa Rva A! 🙂 Itse asiaa opiskelleena brittiläisessä Formula Botanicassa voin sanoa, että INCI-listasta pystyy näkemään hyvinkin paljon asioita ja sen avulla valitsemaan omalle iholle sopivia tuotteita. Lisäksi raaka-aineiden laatuunkin voi tutustua ihan suosraan valmistajan sivuilla tai tarkemmat laittaa valmistajalle sähköpostia ja kysellä niistä lisää. Avoin ja läpinäkyvät arvot omaava valmistaja kyllä vastaa kysymyksiin. Silti näin pitkälle ei edes tarvitse mennä tietääkseen mitä iholleen laittaa.

    • Jonna

      Oon samaa mieltä Rouva A:n kanssa, että prosessi on paljon monimutkaisempi, kuin pelkkä INCI-listan lukeminen. Se ei välttämättä paljasta kokonaisuutta.

      Henkilökohtaisesti on harmittanut lukea tätä tiliä jo jonkin aikaa, koska tuntuu siltä että kenenkään muun mielipiteelle ei lopulta ole sijaa paitsi Miian itse tai heidän, jotka ajattelevat samalla tavalla kuin Miia. Ymmärrän, että hänen blogi mutta muiden mielipiteitä ei tarvitse aina jyrätä ilmaisten olevansa jotenkin oikeassa ja olen myös huomannut, että usein täältä vielä poistetaan kommentteja, joilla eriävä mielipide. Ei tunnu kovin reilulta peliltä. Ihan kuin lampaita yritettäisiin johtaa tiettyyn suuntaan ja narratiiviä kontrolloidaan oman mielen mukaiseksi. Miia ei ole kaikessa oikeassa, niinkuin ei ole kukaan mukaan. Antais kaikkien kommenttien ja ajatusten kukkia. Luulen, että sen takia täällä on tilanne kärjistynyt, koska keskustelu on ”juupas, eipäs” luontaista, koska kaikille mielipiteille ei anneta sijaa, niin ihmiset hermostuvat. Ehkä parempi suhtautuminen olisi esimerkiksi vain ”kiva, että olet löytänyt tuollaisen näkökulman ja kiitos kommentista” ja jättäisi siihen. Eikä alkaa diktatoimaan ”poistan täältä sellaisia kommentteja, jotka eivät ole faktatietoja”. Kenelläkään ei ole kaikki faktat hallussa, ja näistä asioista on monenlaisia näkökulmia/elämän katsomuksia ja minusta on mukava, että ihmisillä on omat ajatukset ja sitä kautta voi oppia uutta ja laajentaakin näkökulmia.

      • Miia Johansson

        Heippa Jonna! 😊 Täällä ei usein poisteta kommentteja. Vain noin kolme kommenttia viimeisen parin vuoden aikana, joista kaksi viime viikolla. Tämä henkilö jankkasi blogissa, mun IG privaviesteissä ja myös IG feedissä. Mun ei tarvitse sellaista työpaikallani katsoa.

        Jos harmittaa lukea tätä blogia jo vähän aikaa, niin suosittelen että lopetat lukemisen. Onhan se ikävää, jos joku blogi tuo elämään harmitusta.

        Se, että sanon itse jossain asiassa faktat ei ole jyräämistä. Kyse ei ole näkökulmasta esim tässä INCI-asiassa vaan fakta. Tottakai korjaan faktat.

        Olen vastuussa siitä mitä blogissani lukee ja haluan, että tämä on paikka, jossa informaatioon voi luottaa.

        Se on fakta, että INCI-listalta ei voi kaikkea lukea. Se lukee tässä postauksessakin.

        • Tanja

          Se ei todellakaan ole jyräämistä, että asiallisesti ja ystävällisesti korjaat muita, kun vahingossa (tai tahallaan, mistä voin tietää) jakavat väärää tietoa. Se kuuluu ihan normaaliin elämään, että muiden vääriä tietoja ja oletuksia korjataan. On paljon haitallisempaa, että ihmisillä on ihan väärää tietoa asioista kuin se, että heitä siitä (asiallisesti) oikaistaan.

          “Knowledge is power. Information is liberating. Education is the premise of progress, in every society, in every family.”

          • Miia Johansson

            ❤️😊

  • Janica

    Olipas mielenkiintoinen postaus 👍

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla 😍

      • Janica

        Mielenkiinnosta perehdyin tässä asiaan enemmän ja tulin siihen tulokseen, että asia onkin paljon monimutkaisempi prosessi kuin pelkkä INCI ja sen tuijottaminen ei loppupeleissä kerro kaikkea ja on aika turhaa. Kenellekään ei ole resursseja siihen kotona ellei halua itse istua laboratoriossa monta vuotta. Juttelin ystäväni kanssa, joka on Ruotsissa kemisti ja opiskellut yliopistolla 7 vuotta ja työskennellyt yli 5 vuotta tämän jälkeen kemistilaboratoriossa. Luotan hänen faktoihin enemmän, kuin johonkin lyhyeen ja kalliiseen kurssiin. Hyvää kesänjatkoa!

        • Miia Johansson

          Hyvä hyvä, jokainen tekee oman valintansa. 😊

  • Markit

    Heippa; Mitä olen oppinut tästä postauksesta. 😏
    Luetun ymmärtäminen on toisille ihan hemmetin vaikeaa tai luetaan valikoidusti !
    Kauneusblogissa tarvitaan nykyään juristit ja kemistit!
    Kenelläkään ei ole aikaa lukea tuoteselostusta!
    INCI- listaa on turha lukea, et kuitenkaan mitään ymmärrä!
    Pitäisi tutkia, mikä on maan ravinnepitoisuus, missä porkkana kasvaa ja varmaan sen jälkeen epäillä, että joku antaa vääriä tuloksia.
    Siis, miten tämä voi harmittaa toisia niin paljon? Minä aion opetella lukemaan tuoteselostusta ja edes yrittää ostaa parempia tuotteita. Minulla on aikaa ja mielenkiintoa asiaan. Aivan samoin kuin leivän tuoteselostus. Siinäkin kiinnostaa, mitä jauhoja on käytetty. Mutta en minä pellolle lähde multaa tutkimaan, riittää kun kuituja on tarpeeksi ja suolaa vähän.
    Tsemppiä Miia, kun jaksat edelleen postauksia tehdä. Minä luen näitä juttuja ilolla ja hyvä mieli vaan lisääntyy. 🌹❤☀️😊

    • Miia Johansson

      Pelastit mun päivän Markit! ❤️ Siis oikeesti pelastit! 😍

      • Markit

        Hyvä kun ajatukseni toimi ❤. Olisi pitänyt laittaa postauksen kommentit. Tästä(kin) joku olisi voinut vinoilla, vaan eipä huomannut 😂. Oma teksti ei aina ole sitä, mitä ajattelen eikä sitä pahus soikoon huomaa ennen kuin lähettää, vaikka miten olisi oman kommenttinsa lukenut. 😄

  • Tanja

    Tosi hyvä postaus! Kiitos tästä 🙂

    Todella surullista, että näemmä monilla ihmisillä ottaa niin koville se, että joku muu tietää jostakin asiasta paljon. Mistä lie johtuu? Hyvin erikoista.

    Kiitos Miia kaikesta tiedosta, mitä täällä jaat!

    • Miia Johansson

      Kiitos sulle kun oot täällä. ❤️ Teen parhaani, jotta mahdollisimman moni ostaisi laatua kohtuuhinnalla. 😍

  • Katja

    Hei Miia,
    Haluaisin tietää mitä mieltä olet La Mer the concentrate INCI- listasta??? Oletko koskaan kokeillut tuotetta?? Minun ymmärrykselläni se sisältää ilmeisesti aika paljon silikonia?? Aurinkoista päivää sinulle ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 🙂 Joo, ikävä kyllä ei ole kyseisen merkin tuotteet omaan mieleeni, kun kurkkii inci-listaan.

  • Jaana Forsstedt

    Moikka Miia,

    Kiitos mahtavasta blogista (ja instasta). Mun iho ja meikkaus on pelastettua sun avulla. 🥰

    Haluaisin tiedustella sun mielipidettä Suomalaisesta Taiga-kosmetiikasta.
    Olen lueskellut inci-listaa ja pöh en mä ymmärrä muuta kuin, että kaikissa tuotteissa taitaa olla ekana vesi. 🤔

    Terkuin, Jaana

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana! 🙂 Joo, siis vesi ei aina ole huono kosmetiikassa. Usein sitä näkee kostuesvoiteiden ensimmäisenä raaka-aineena. Toki esim. kukkaisvesi voisi olla hyvä vaihtoehto, mutta kaikki riippuu tuotteen kokonaisuudesta. Taiga on ihan kiva brändi. Mulla on sieltä muutama suosikki: https://miiajohansson.com/2021/05/suomalaisia-luonnonkosmetiikan-uutuuksia/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram