LUONNONKOSMETIIKKAA HERKÄSTI REAGOIVALLE IHOLLE

07.06.2021

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Moni haluaisi siirtyä luonnonkosmetiikkaan, mutta on ehkä muutaman kerran saanut niiden kanssa naaman lehahtamaan punaiseksi ja kuumottavaksi eikä ole enää uskaltanut luonnon puolen tuotteita sen koommin testailla.

Tästä postauksesta löydät vaihtoehdot oman ihon hoitamiseen.

MISTÄ IHON REAGOINNIT JA LEHAHTELUT JOHTUVAT?

Syynä lehahtelulle voi olla monia ja usein pitääkin koittaa etsiä tuotteista yhdistävää raaka-ainetta, joka tämän aiheuttaa. Jopa todella hyvin siedetyt raaka-aineet voivat silti joillakin aiheuttaa reaktioita.

On hyvä muistaa, että mikä tuote on loistava kaverin iholle ei välttämättä sovi sinulle ollenkaan. Jokaisella on erilainen iho ja siksi onkin tärkeää aina ottaa huomioon oman ihon tarpeet.

Yleisimmin kosmetiikassa ihoreaktioita saa hajusteista, säilöntäaineista ja jopa emulgaattoreista. Ja näitä on siis kaikessa kosmetiikassa jaottelematta synteettistä ja luonnon kosmetiikkaa.

Itselläni herkkyyksiä aiheuttavat tuotteet, joissa on liikaa erilaisia aktiiviaineita ja siksi esimerkiksi Whamisaa en voi oikeastaan käyttää enää ollenkaan.

MISTÄ TUOTTEET HELPOSTI REAGOIVALLE IHOLLE?

Voi olla vaikea tutkia ainesosaluotteloa, jos se tuntuu itselleen täysin heprealta. Yksi vaihtoehto on siirtyä tuotteisiin, joissa on todella simppelit ainesosat ja niillä saa loistavia tuloksia eli kyseessä on minimalistinen ihonhoito. Kirjoitin aiheesta TÄSSÄ.

Jos kuitenkin iholleen haluaa käyttää enemmän aktiiviaineita ja kaipaa todellista luksusta, niin Tata Harper julkaisi juuri kolme loistavaa tuotetta todella herkälle iholle.

  • Oma ehdoton lempparini on *Tata Harper Fortifying Moisturizer, jota olen käyttänyt nyt aamuin illoin. Voide on kevyt, mutta se kosteuttaa ja pehmentää ihoa yllättävän tehokkaasti. Tuotteen tasapainottavat ja korjaavat raaka-aineet ovat loistavia herkälle iholle. Kuuntelin itse Tata Harperin järjestämän PR-tilaisuuden ja hän sanoi, että tuote sisältää ainutlaatuista mikroleväpeptidiä Ranskasta, joka suojaa ihoa monelta ärsykkeeltä, joita herkkäihoisilla on. Lisäksi tuotteessa on Jerikonruusua, joka Tatan mukaan vahvistaa ihoa jopa 14% kolmen viikon aikana. Tämä on todella hyviä uutisia herkälle iholle. Tuote maksaa 120€ ja suoralta seisomalta voin omasta kauneuskuplastani sanoa, että ostan lisää. Ensimmäinen kappale saatu.
  • Kuorinnat on usein todella hankalia tehdä herkälle iholle, koska niin rakeet kuin hapotkin saattavat ärsyttää ihoa todella helposti. Tata kertoi, että tämä tuote olikin kaikista vaikein kehittää, mutta hän halusi kehittää hehkua ja kirkkautta tuovan kuorinnan myös reagoivalle iholle. Itsekin reagoin helposti moneen kuorintaan. Tämä *Tata Harper Radiance Mask todellakin tuo iholle hehkua ärsyttämättä ollenkaan. Hintaa on 65€. Näin hellävaraista ja toimivaa AHA-happokuorintaa en olekaan vielä löytänyt.
  • Kolmas uutuustuote on *Tata Harper Softening Cleanser.  Hintaa on 85€, ja vaikka tuote on loistava ja raaka-aineet upeita, niin pois huuhdeltavasta tuotteesta en ehkä kuitenkaan maksaisi näin paljon.

Ehdottomasti siis edullisempi vaihtoehto on kurkata tuonne minimalistisen ihonhoidon postaukseen, mutta on pakko sanoa, että tämä Tata Harperin Super Kind sarja yllätti itseni positiivisesti. Oma herkkä, atooppinen, hieman couperoottinen sekaiho rakastaa näitä tuotteita.

***

Itseasiassa minulta pyydettiin kaupallista yhteistyötä tämän sarjan kanssa, mutta tuotteiden hinta on niin korkea, että koin sen jotenkin hankalaksi. En tiedä olisiko mainostaja saanut yhteistyöstä niin paljon irti, koska en tiedä onko siellä ruudun toisella puolella niin monta, jotka ovat valmiita maksamaan ihonhoidosta näin paljon. Päädyin sitten hieman erikoisempaan ja itselleni epäsuotuisaan ratkaisuun ja päätin silti kirjoittaa tuotteista ilman korvausta. Siksi tietenkin toivon, että jos päädytte ostamaan jonkin tuotteen, niin ostakaa se mieluiten blogilinkkieni kautta.

Koen edelleen todella haastavaksi kaupallisten yhteistöiden kanssa tasapainottelun, vaikka olen tehnyt blogia päätyönä jo useamman vuoden. Koen komissiopohjaiset mainoslinkit kaikille reiluimmaksi vaihtoehdoksi, vaikka usein otan siinä itse eniten takkiin. Koen, että liiallisella määrällä kaupallisia yhteistöitä on vaikea kasvattaa teihin luottamusta. Vai mitä mieltä te olette? Minkälaisia fiiliksiä kaupalliset yhteistyöt teissä herättää? Niitähän on media ollut aina pullollaan, mutta jotenkin ne korostuvat tässä uudessa maailmassa, kun yhden henkilön media niitä tekee. 

  • Jonsku

    Sinun kohdallasi koen, että olet luottamuksen jo ansainnut ❤️ Toki, jos blogin linja yhtäkkiä muuttuisi jotenkin todella radikaalisti, niin se voisi vähän ihmetyttää. Mutta itse ainakin luotan eniten juuri sinun arvioihin tuotteista, sillä sellainen jatkuva kelkan kääntäminen eri tuotteiden suhteen puuttuu sinun blogistasi. Muistelisin, että nyt on pyörinyt somessa erään tuotteen mainoskampanja, ja muut vaikuttajat ovat kehuneet tuotetta, mutta sinä esitit asiallista kritiikkiä ja itse ainakin uskon vankimmin sinun arvioosi, koska uskallat olla rehellinen ja esittää myös kritiikkiä. On paljon vaikuttajia, jotka aina kehuvat tuotteen kuin tuotteen maasta taivaisiin, ja se on epäuskottavaa.

    • Miia Johansson

      Mikähän tuote on kyseessä? 😃

      • Jonsku

        Se hiusten kotivärjäystuote, jonka kohdalla muistelisin sun kertoneen, että ei juurikaan tehnyt muutosta sun tukkaan. Toivottavasti en nyt ole sekoittanut mitään ja muistan oikein 😬

        • Miia Johansson

          Aa joo.. se voi kyllä monelle olla hyvä, mutta en oikein osaa tuosta sanoa, kun ei ole kampaaja. Mulla se ei toiminut, mutta mulla tosiaan on aika huokoinen hius. En tiedä liittyykö siihen. 🤔 En tosiaan ymmärrä noista mitään. Hauska idea kyllä, mutta hieman hankala tietää mistä ostaa, jos ei ole ammattilainen. 😊

  • Anne-Maria

    Minua ainakin kiinnostaa myös kalliimmat ihonhoitotuotteet ja lukisin mielelläni suosituksiasi niistä vastaisuudessakin. Tata Harperilla on mielestäni luonnonkosmetiikan parhaimpia formulointeja ja tuoksuja tuotteissaan joten ymmärrän kalliin hinnan heidän kohdallaan.

    • Miia Johansson

      Oi kun hyvä kuulla, että myös tällaiset kiinnostaa. ❤️

  • KaisaL

    Herkkähipiäiselle hieman edullisempaa,mutta oikeasti tehokkaita tuotteita löytyy Novexpertiltä. Kaikki testaamani tuotteet on sopineet mun herkähkölle sekaiholle,joka voi väärien tuotteiden myötä muuttua hyvinkin punaiseksi,pintakuivaksi,ärtyneeksi ja jopa kipeäksi!

    • Miia Johansson

      Joo hyvä idea.. siellä päin myös simppeleitä raaka-aineita. ❤️

    • Jenni

      Liputan myös näiden tuotteiden puolesta! Sain oman POD ihoni rauhoittumaan kyseisen merkin tuotteilla.

  • Ansku

    Rehellisyytesi tässäkin asiassa on arvostettavaa 😊 yrityskurssilla muistan opettajien muistuttaneen ettei tule arvioida asiakkaiden maksukykyä ja koen tässäkin saman.Panostan myös mielummin laatuun ihan missä tahansa. Mieluummin sitten säästää pidempään ja ostaa vähän kalliimpaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Ansku! 🙂 Hyvä pointti!

  • Marja

    Ei kaikkien uusien tuotteiden suosittelujen perässä meinaa pysyä 😅. Esim. Tässä jokin aika sitten meinasin ostaa Weledan skin foodia, kun sitä kovasti kehuttiin joskus. Koitin etsiä sitä blogistasi, mutta en löytänyt, joten jätin ostamatta 🤣

  • Iiris

    Mun mielestä jos itse uskot tuotteeseen ja ostaisit sen itse voi ihan hyvin kaupalliseen yhteistyöhön lähteä. Ennemmin kalliimpi mihin oikeesti uskoo kuin jos halpa mikä ei ole ihan niin hyvä. Itse ostan kalliimpiakin tuotteita jos luotan bloggaaajaan joka niistä puhuu. Kalliimpien tuotteiden kanssa vastuu on ehkä korkeampi, jos joku ostaa tuotteen bloggaajan suosituksesta eikä ole tyytyväinen, negatiivinen kokemus on varmasti karvaampi kuin halvan tuotteen kanssa.

    • Miia Johansson

      Heippa Iiris! 🙂 Joo, tämä vastuukysymys onkin sellainen, jota mietin paljon. Ja ehdottomasti koen sen vahvemmin kalliiden tuotteiden kohdalla. Toisaalta taas en pysty koskaan lupaamaan, että tuotteesta tykkää tai se sopii omalle iholle, koska me ollaan niin erilaisia ja jotkut ovat voineet herkistyä jopa todella yleisille raaka-aineille ja se voi ilmetä aivan yhtäkkiä. Vaikea aihe tosiaan. 🙂

  • Pauliina

    Hyvin olisit voinut tehdä tämän kaupallisena yhteistyönä. Pitkään seuranneet luottaa kyllä siihen, että arviosi ovat vilpittömiä. Oli sitten kallis tai edullinen tuote. Jokainenhan kuitenkin päättää itse, mihin rahaa laittaa ja kuinka paljon. 😊

    • Miia Johansson

      No näinhän se menee. 😬

  • Emma

    Moikka! Mielestäni voisit ihan hyvin ilman sen suurempaa harkintaa ottaa kaupallisia yhteistöitä kalliimmistakin merkeistä mitä itse koet hyväksi, kuitenkin mainostat ja suosittelet myös toisesta laidasta tuotteita. Ja sekin, että teet tätä työksesi, niin miksi et ottaisi siitä palkkaa? 😊

    • Miia Johansson

      No näinhän se joo menee. 😊

  • Heps.

    En epäile etteikö rehellisiä mielipiteitäkin olisi, mutta jotenkin nämä kaupalliset yhteistyöt on alkanut suuressa mittakaavassa itseäni häiritä. On hankala tietää kuka on rehellinen (en siis viittaa sinuun suoraan vaan yleisesti, sitä kun eksyy vaikka mihin blogeihin ym. Kun seikkailee..). Koko konsepti pitäisi jotenkin muuttaa :D. Kukapa vaikuttaja se purisi kättä joka ruokkii? Sitä painetta pitäisi lieventää, että JOTKUT pystyisi sanomaan myös negatiivisen mielipiteensä, jos sellainen eteen tulee.
    Toisaalta yritysten mainokset itsessäänkin on usein melkoista puppua “nuorenet vuosia jne”.
    Myös ihmisten mieltymykset ja tarpeet ja tuntemukset ja kriittisyys ja tietämys on niin erilaisia, että melkoinen viidakko on selvitellä..hmm… Ei kai sitä voi kuin luottaa itseensä -sinä vaikuttajana- ja itse-lukijana/kuluttajana luottaa intuitioonsa :D.

  • Mari

    Omaan makuun sinulla on sopivasti kaupallisia yhteistöitä, pienesti vielä sietäisin lisää. Itse lopetan seuraamisen, jos joka toinen stoori on kaupallinen yhteistyö. Siinä menee uskottavuus pidemmän päälle.
    Jatka hienoa työtäsi, minusta on ilahduttavaa että olet aito ja rehellinen ☺️ meikkihaaste oli ihana erilainen piristys.

  • Elsa

    Ehkä pari vuotta blogia on/off seuranneena olet identifioitunut minulle kosmetiikan raaka-aineiden tarkaksi syynäriksi ja hyvien sellaisten puolestapuhujaksi. Et pidä tuotteiden tehokkuutta tai hyvyyttä itsestäänselvänä, kiitos ”ihonhoidon suuren heräämisen” (olen hieman kuunnellut TwistBe:n podia) vaan aina mennään raaka-aineisiin ja viime kädessä, miten tuote toimii käytössä. Tuotteen toimivuushan ei aina välttämättä kaadu itse tuotteeseen, vaan joskus myös paketti voi tehdä siitä huonon. Tuo suuri herääminen myös konkretisoi minulle sen, että uskallat/pystyt muuttamaan mielipidettäsi, kun siihen tarjotaan hyvät perusteet.

    Luottamusta tuo myös se, että sinulla on kokemusta tuotteiden toimivuudesta paitsi omalla ihollasi, mutta työsi kautta myös asiakkaiden erilaisilla ihoilla. On myös ihanaa, että jaksat edelleen kartuttaa tietoasi opiskelemalla kosmetiikan/ihonhoidon juttuja, tutustua uusiin tuotteisiin, etsiä vaihtoehtoja ja vielä jakaa niistä meille rehellisiä ajatuksia (LÄHIKUVILLA 💖). Välillä varmaan myös oman kukkaron kustannuksella.

    Tästä voisin ehkä päästä itse asiaan. Pidin Anskun kommentista: ”yrityskurssilla muistan opettajien muistuttaneen, ettei tule arvioida asiakkaiden maksukykyä.” Tätä ajatusta haluaisin kompata. Teet paljon työtä meidän lukijoiden ja seuraajien, vakituisten ja satunnaisten eteen. Jos joku tuote on mielestäsi niin hyvä, että se ansaitsee palstatilaa miltään kanavaltasi, niin yhteistyö on mielestäni perusteltua. Sisällön puolesta on vain virkistävää, kun tuodaan esiin vaihtelevasti edullisia, keskihintaisia ja hintavampia tuotteita.

    Sinä tarjoat vaihtoehtoja ja tietoa kykyjesi mukaan. Loppupeleissä me itse päätämme kuinka kriittisesti suhtaudumme saatuun tietoon; luetaanko muita arvosteluja, etsitäänkö vaihtoehtoisia tuotteita, kannattaako ensin vähän testailla vai lähteekö herkkänenä suorilta tilaamaan Leahlanin melko hintavia ”ihanan eksoottisen tropiikin tuoksuisia ihon superfood” herkkupaketteja. Spoiler, tilasin, mutta toivottavasti en ainakaan kookoksen hajuista.

    🐳 Taannuin 9 vuotta ylppäreihin ja kirjoitin esseen. Tabletilla. Made my day. Mutta tee hyvin maksavia yhteistyöpostauksia, jotka ovat sen arvoisia. 🖤🐳

  • Ella

    Mielestäni kaupallinen yhteistyö on täysin ok, koska viestit avoimesti mm. instassa että et kaikkiin kaupallisiin yhteistöihin lähde ja se näkyy tekemisessäsi! Kerrot rehellisen (oikean) mielipiteesi tuotteesta myös jos se on ihan kökkö!
    Kohdallasi voin varma, että et suosittele vain euron kuvat silmissäsi. Autat vilpittömästi seuraajiasi pyyteettä ja jos joku onnekas seuraaja tekee kaupallisen yhteistyösi kautta loistavan tuotelöydön vielä huokeampaan hintaa eikö tilanne ole win-win? 😉

  • Lila

    Ymmärrän kyllä täysin ton sun pointin, mutta mulla se luottamus alkais murentua vasta sitten jos sulla olis joka viikko joku eri tuote mitä mainostat, ja jos ne ei sopis näihin sun muihin juttuihin mitä suosittelet. Eli ihan hyvin olisit voinut tänkin diilin ottaa, vaikka moni ei sitten oliskaan raaskinut ostaa noita tuotteita (itsekään tuskin olisin).

  • Maria

    Mä jotenkin luotan sun rehellisyyteen niin, että en usko että edes rahan takia lähtisit suosittelemaan sellaisia tuotteita joihin et oikeasti usko. Eli tee vaan kaupallisia yhteistöitä hyväksi katsomiesi merkkien kanssa niin saat palkkaakin tästä 😊

  • Anne

    Hei Miia! Olipas kiva kuulla, että olet testannut ja tykännyt näistä tuotteista. Nämä on mulla seuraavana testauslistalla, jahka saan ensin aiemmat tuotteet käytettyä. Olen tutustunut sinun kautta ja innoittamana luonnonkosmetiikkaan noin vuosi sitten ja tämän vuoden aikana ehtinyt tuhlata jo pienen omaisuuden erilaisiin luonnonkosmetiikan tuotteisiin. Kun innostun jostain niin tuppaa vähän lähtemään lapasesta ja nytkin on tullut hypättyä suoraan syvään päähän ja tietenkin olen tykästynyt näihin kaikkein kalliimpiin sarjoihin eniten. Ihoni on aina ollut vaikea vähän joka tavalla, mutta luonnonkosmetiikalla olen päässyt ehdottomasti parhaimpaan tulokseen ja ihoni onkin näin vähän päälle neljäkymppisenä paremmassa kunnossa kuin koskaan. Itseäni ei haittaa vaikka tuotteet olivatkin hintavia, jos vaan koen että ne todella toimivat. Siksi olenkin tähän mennessä eniten tykännyt juuri Tata Harperin tuotteista. Ja seuraavana tosiaan aion testata tätä herkän ihon sarjaa. Lisäksi näissä on tietenkin ihanaa luksuksen tuntua:) Että todellakin toivon, että jatkossakin tartut myös näihin kalliimpiin tuotteisiin ja kerrot arviosi niistä. Sinähän olet ammattilainen ja ei sulla ole mitään “velvollisuutta” suositella vain kohtuuhintaisia tuotteita. Jokainen sitten itse päättää mihin ja kuinka paljon haluaa panostaa. Oon niin tyytyväinen, että löysin sun kautta tähän luonnonkosmetiikan maailmaan, tuntuu melkein kun kuuluisi johonkin kulttiin, heh! Eli kiitos ja kumarrus kaikesta!

    • Tia

      Samaa mieltä, kyllä arvokkaampiakin tuotteita voi välillä mainostaa.

  • Tia

    Mun mielestä sä voit aivan hyvin mainostaa enemmän. Tää on sun työ ja sun pitää saada siitä rahaa. Tykkään sun ajatuksesta, että oikeasti mainostat vain niitä mitkä koet hyväksi. Talon ig sivuilla menisi myös aivan hyvin joku yhteistyö mainostaminen välillä. Älä ole liian kriittinen, tää on sun työtä. Liika on liikaa mutta tällä hetkellä ei todellakaan juuri huomaa mainostamista. Hyvä kun muistutat että blogin linkistä tilausta, että saat siitä korvausta.

  • Rva A

    Tatan tuotteet ovat minulle entuudestaan tuttuja, eli käyttänyt olen mutta, kuten kaikessa, ei tämänkään tuotemerkin kaikki tuotteet ole aivan hinta-laatusuhteeltaan perusteltavissa, tämäkin iho ja kokemus juttuja. Kokeilemissani tuotteissa on isojakin eroja, vaikka hinta pysyy +100 eurossa. Mielellään maksaa reilun satkun, jos laatu olisi aina taattua tasaisen hyvää, mutta ihmeidentekijä ei tämäkään merkki ole.

  • Rva A

    Unohdin kaupallisen yhteistyön merkityksen tämän kyseisen tuotemerkin kohdalla. TH on ollut jo suhteellisen kauan markkinoilla, joten itse en tiedosta, mitä isompaa hyötyä blogimarkkinoinnista tämän kohdalla on. Uskoisin sarjan olevan useimmille tuttu ja ehkä myös kokeiltu samoin toi Leahlani, se on mun mielestä yksi luonnonkosmen taidonnäyte, löytö, ihania tuotteita.

  • Markit

    Heippa; Tottakai teet kaupallista yhteistyötä aina, kun haluat ja mielellään erihintaisista tuotteista. Minua se ei häiritse yhtään. Toivon tietysti, että olet ollut mainitsemaasi tuotteeseen tyytyväinen ja hyväksi havainnut. Olisihan se omituista, jos et hyödyntäisi, jos on hyvä kaupallinen yhteistyö tiedossa. Luotan siihen, että omatuntosi kolkuttaisia, jos höttöä suosittelet 😄. Ja onhan sinullakin tullut vastaan tuotteita, joita et suosittele ja olet sen myös kertonut.
    Olen edelleen sitä mieltä, että vain minä olen vastuussa, mitä ostan. Ja olet tehnyt minusta sen verran kriittisen ostajan, että eipä ole turhia ostoksia enää tullut tehtyä. En oikein hahmota, miten vastuun voi pistää sinun harteillesi, ethän mitenkään näkemättä lukijaa voi sanoa, mikä tuote varmasti sopii. Voit kertoa omasta kokemuksestasi, mutta et muuta. Ja tämä pätee myös kalliimpiin tuotteisiin.
    Siis toimi niin, mikä on itsellesi parasta. Minä valitsen sitten, mitä ostan. Tämähän on sinulle työtä, josta pidät ja työstä on tapana saada myös palkkaa. Et siis minusta pääse eroon, täällä pysyn ja nautin blogista. ❤

  • Vierailija

    Hei! Muistanpa senkin ajan, kun vuosia sitten suosittelit Nivean miesten after shave -voidetta meikinalusvoiteeksi. Sitäpä minäkin sitten aikoinani ostin. Pitkän matkan olet sieltä tullut ja tuotteita tutkinut ja kokeillut😃

    • Miia Johansson

      Jooo!! 😃 Muistan tän.. silloin tais aika moni tubettaja sitä kehua ja tykkäsinkin mun silloisen paksun meikkipohjan kaveriksi. 😅 Tosiaan pitkä matka on tultu ja sä oot ollu pitkään mukana! ❤️

  • PIA

    Hei, mielellään kaikki mikä on hyvää kannattaa lähteä mukaan, jokainen sitten päättää mitä ostaa. Teet niin rehellistä tuote testailua, että aina innolla odotan mitä löytöjä olet tehnyt. En paljon muita seuraakkaan kun on mennyt ihan maku kun ei saa rehellisiä mielipiteitä, aina tuote kun tuote on ihana. Kiitos Miia

  • Sanprodigy

    Juu, hyvin olisit voinut tehdä tämän kaupallisena yhteistyönä; kukin maksaa sitten mitä maksaa ja arvostan mielipidettäsi!

    Itse vannon Tata Harperin Resurfacing Mask nimeen (olen jo neljättä purkkia ostamassa) ja hipiäni on aika herkkä mutta tämä naamio saa sen suorastaan uudelleensyntymään!

  • Jenny K

    Heippa! Olen melko tuore seuraaja ja ihonhoito-intoilija, jota luonnonkosmetiikka ja yksinkertainen ihonhoito kiinnostaa. Löysin sun blogia tutkimalla ihania tuotteita äskettäin kokeiluun; halusin testata voisinko mm. hellävaraisemmalla pesulla saada ihoani paremmaksi. Harmikseni kävi kuitenkin niin, että nyt näiden uusien tuotteiden myötä ihoni kukkii aiempaa enemmän ja etenkin leuan alueelle on tullut isojakin finnejä. Näitä minulla ei pariin vuoteen juuri ollut, kun käytin Seba medin kasvosaippuaa (esim. täältä https://www.loverte.com/fi/sebamed-cleansing-bar-for-sensitive-problematic-skin-100g?vmst_id=445-74715-1623174284654-118344653-7h78dmm8k0hg3x09q7ns-O11IY2VQFF9XJET4SLHH-124&vmtrack_id=fi-2KLXRJPRQM).
    Saippua kieltämättä joskus tuntui hieman kuivattavan ihoa, mutta iho pysyi kuitenkin melko hyvänä, parempana kuin sitä ennen. Vaihdoin sen nyt suosituksiasi seuraten Fiinin kaurabalmiin, kaksoispuhdistukseen Bybin Milk meltiä. Näiden lisäksi otin käyttöön Olivia Kleinin Mineral spray tonerin sekä meikkivoiteeksi Evolven climate veilin. Olen käyttänyt tuotteita nyt reilun kuukauden ja etenkin pieniä epäpuhtauksia on enemmän leuassa ja nenän alueella. Mietinkin, että onkohan tuo Seba medin saippua ainesosiltaan huono, vai voisiko se toimia minulle? Koen ihoni olevan sekaiho, joskus taipuvainen epäpuhtauksiin ja pintakuivuuteen. Saisinkohan apua teepuuöljyä sisältävästä kasvoöljystä, vai tulisiko putsari tai jokin muu tuote vielä vaihtaa? Tulipa monta kysymystä, pahoittelut! Ymmärrän toki jos et ehdi vastata tähän pulmaan ☺️

    • Miia Johansson

      Heippa Jenny! 🙂 Tässä muutama ajatus. Eli miten olet käyttänyt tuotteita tarkalleen? Lisääthän balmin kuville kasvoille ja työstän kunnes kaikki on pois ja lopuksi vasta lisäät vettä. Ja myös työstäthän toisen vaiheen putsarin hyvin ihoon? Otitko kaikki käyttöön kerralla? Suosittelen vaihtamaan hiljalleen, niin on helpompi tietää mikä tuote ei sovi ihollesi. Voit nyt jälkikäteenkin tehdä niin, että käytät vain yhtä näistä uutuuksista kerrallaan, jotta saat selville “syyllisen”. Tuossa Evolven Climate Veilissä on kookosta ja sopii paremmin kuivalle iholle, joten tiputtaisin ehkä sen ensin pois.

      Toki voit käyttää Seba Mediä, jos ihosi pitää siitä enemmän. Mutta itse en suosittele saippuiota kasvojen hoitoon. Siitä voit lukea mm. tästä: https://miiajohansson.com/2021/03/20/eroon-aknesta-ilman-laakkeita-asiantuntijat-vastaavat/

      Mutta tosiaan nyt on vaikea sanoa, että mistä tuotteesta voisi löytyä syyllinen. Se pitäisi tehdä karsimalla tuotteita. Ja myöskin yliviivata pois mahdollinen syy, että onko sulla tullut tänä aikana muita muutoksia elämään. Hormonaalisia, elintapamuutoksia tai esim. stressiä. Nämä vaikuttavat ihoon usein enemmän kuin ihonhoito.

  • Tepsu

    Mun kokemuksen mukaan Tata Harperin tuotteet on hyviä, mutta ei missään tapauksessa noin korkean hinnan veroisia.

    Itse koen, että tossa maksaa lähinnä mielikuvat ja brändäys kun sisältä tai laatu… Eli rahastusta. Pitäisin myös yhteistyötä tällaisen merkin kanssa vähän liiallisena kaupallisuutena, vaikka muuten mulla ei ole mitään sitä vastaan, onhan se kuitenkin sun duunia.

  • Riina

    Moikka Miia! Tämä kysymys ei liity mitenkään tämän postauksen aiheeseen, mutta en saanut kommentoitua enää tuohon aiheen vanhempaan postaukseen. Tarvitsisin siis vinkkejä silmäluomille. Minulla on nimittäin ongelma siinä, että arkimeikki ilman luomivärejä pakenee silmävakoon hyvinkin nopeasti. Mitäs siis olisi tehtävissä? 😃

  • Pauliina

    Yhteistyöt ei haittaa, jos ei kaikki postaukset niihin liity ja vaihtele ns liikaa tuotteet. Monelle lapsiaiheiselle blogille ja muutenki kosmetiikkapuolen blogille on näin käynyt, ettei viitsi enää seurata. Siis ainakin ite tykkään, että oma persoona näkyy ja tuotteista kehtaa kertoa hyviä ja huonoja puolia..sekä vaihtoehtoisia tuotteita. Sulla on ihanat nää kuvat ja tykkään, kun alkutilanne näkyy. Instagramiim videoihin oon ehtiny vasta vähän tutustua, mutta kaikki kasvojen hoito-ja meikkaustutoriaalit on kyllä mieluisia.
    Eksyin jostakin google haulla tänne sun blogiin ja oon kyllä varovasti uusia kokeillut niin hoitotuotteita kuin meikkejä. Mulla on herkkä atooppinen iho couperosan ja leuan alueen ruusufinnin kanssa. Lisäksi osa tuoksuista saa aikaan migreenin. Että semmosella sekoituksella😄 Myös ikää on lähempänä 40 kuin 30, joten silmänympärysihossa varsinkin näkyy. Mulla myös ihohuokoset kyllä on aika isot, vaikka enpä ole niistä hirveesti stressannut. Migreeenin takia toivonkin, että kaikissa tuotteissa on mainintaa tuoksusta, vaikka se on aina yksilöllinen kokemus. Joissakin hiustuotteissa kans voi olla mahdoton tuoksu.
    Oon aikanaan ostanut Tata harperin kasvovettä ja minusta siinä on juurikin ihana tuoksu, jota oikein odotti. Nyt en vaan tiedä, mitä ostaisin ettei tulee liikaa yhdistelmiä. Tarvitsinkin oikeastaan apua.
    Nyt mulla on suosittelemasi Fiinin puhdistusbalmi (aivan loistava), välillä myös Neal’s yard remediesin suosittelemasi puhdistusmaito. Ja öljyä välillä käytän poskille ja otsaan Fiiniltä, ehkä mustikkaöljy. Vaan kasvovesi pitäisi vaihtaa (korealaista liian tujua) ja kasvovoiteeni loppuu pian (Novexpertin tumma pinkki ja tämä versio ei ole tehnyt vaikutusta). Lisäksi silmänympärysvoide on korealainen eikä se tunnu vaikuttavan ollenkaan, onneksi se kohta loppuu. Mulla ainakin helposti turvottaa voiteet. Valmiiksi mietityttää tää monen tuotteet loppuminen kerralla, ehkä tuo kasvovesi pitäisi eka vaihtaa. Siitä tuntuu tulevan jotain pientä näppyä. Ja olisi kiva ostaa kotimaisia tuotteita, mutta kuitenkin että ne olis vaikuttavia. Mulla ainakin ikääntyessä on tullut ajatus, että jos en hoidakaan ihoani tarpeeksi hyvin ja sen tähden vanhenen liian nopeasti.
    Mikähän vielä tuolle aurinkopuuterille olisi hyvä vastine, jos tuo Physiometics tms. on ilmeisesti melko tuoksuva?
    Kiitos ,jos ehdit vastata.

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina! 🙂 Siellä olikin monta kysymystä, mutta päälimmäisenä huomasin tuon sun huolen tuoksuista. Tässä on hyvä postaus simppeleistä tuotteista, joista on muistaakseni kaikki hajusteettomia ja säilöntöaineettomia. JOs nyt oikein muistan.

      https://miiajohansson.com/2021/05/17/minimalistinen-ihonhoito-miten-ja-miksi/

      Sitten löytyy myös postaus hajusteettomista ja tuoksuttomista tuotteista tässä: https://miiajohansson.com/2020/05/23/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

      Jos sulla on perus ihonhoitokunnossa niin tuskin sillä aiheutat ennenaikaista vanhenemista. Aurinkovoide ja hyvän elintavat vaikuttaa kuitenkin eniten. <3

      Aurinkopuutereista tosiaan Physicians Formula tuoksuu vahvalle tropiikille, mutta tässä yksi vaihtoehto, joka ei tuksu ja hintakin vaan muutaman euron: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/catrice-sun-glow-matta-aurinkopuuteri/

      • Pauliina

        Hei ja kiitoksia!

        Sain nyt tilattua paremman kasvoveden ja ihovoiteen myös. Ja noh, meikkisuosituksiasiki on tullut tutkailtua ja tilattua. Otanpa sitten yksitellen käyttöön, ihan hyvillä mielin testailen kun aiemmat on sopineet hyvin (mitä sulta oon bongannut).

        Kauanko säilyy tuollaiset voidemaiset luomivärit? En meikkaa usein, mutta haluaisin että olisi ns. mahdollisuus sitten. Olikohan herkille silmille sopivia nuo Laura Mercierin tai sitten Anastasian väripaletti? Toki se on hankala vähän sanoa. Mulla oli Diorin paletti joskus ja siitä tuntui, että hieman yläluomet turvottaa. En pysty enää testaamaan uusiksi, kun näemmä ei olekaan enää tätä palettia.

        • Miia Johansson

          Heippa Pauliina! 🙂 Tuotteissa on aina merkintä, että kauan ne säilyy avattuna. Sellainen purkin merkki jossa on kuukausien nro määrä sisällä. Esim. 24kk. Joo, tosiaan on hankala sanoa, että mikä tuote on kenellekin sopiva. Herkkyys voi johtua niin monesta eri asiasta. Kääntyisin mineraalimeikkien puoleen, jos iho on todella herkkä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram