KUULAS IHO, MUTTA EI RASVAINEN – 3 ASKELTA

21.05.2021

Kuulas ja luonnollinen iho on se, johon moni meikeillään tänä päivänä pyrkii. Tämän vuoksi meikkivoiteita koitetaan myydä viljelemällä näitä samoja sanoja.

Ongelmaksi kuitenkin muotoutuu se, että kuulas meikkivoide voi näyttää seka- ja rasvaisella iholla jopa rasvaiselta ja siksi se ei välttämättä edes pysy koko päivää. Meikin alle suositellaan vaikka mitä tuotteita, jotta tämä haluttu lopputulos olisi saavutettavissa. Meikkivoiteiden myynnissä ei koskaan oteta huomioon ihotyyppiä, koska sehän tarkottaisi suppeampaa ostajakuntaa.

Tässä postauksessa kerron askel askeleelta miten kuulas lopputulos onnistuu ja vielä pysyy koko päivän. On tietenkin hyvä muistaa, että kyseessä on kuitenkin vaan meikki ja pieniä fiksauksia voi päivän aikana joutua tekemään.

1. MITÄ TUOTTEITA MEIKIN ALLE?

  • Koska tiedän, ettei moni usko minua ja jatkaa vahvojen geeli- ja vaahtoputsareiden käyttöä, niin sanon sen jälleen kerran: Vaihda hellävaraiseen putsariin, koska ihosi rasvoittuminen voi tämän avulla rauhoittua hyvinkin paljon. Tämä vaikuttaa ihonhoitoosi eniten, koska meidän tehtävä on tukea ihontoimintaa – ei sotkea sitä.
  • Hoida muutenkin ihonhoitosi kuntoon ja valitse raaka-aineet sen mukaan mitä ihosi tarvitsee. Älä siis mene markkinoijan talutushihnassa ja siirry aina johonkin uuteen ihmeelliseen tuotteeseen. Kun hoidat ihoasi oikein sille tarkoitetuilla raaka-aineilla, niin meikkivoide näyttää paljon paremmalta.
  • Et tarvitse primeria! Jos käytät synteettisiä meikkivoiteita, niin niissä on jo itsessään paljon silikonia, jota löytyy melkein kaikista primereista INCI-listan alusta. Miksi siis laittaa turhaan päällekkäin kahta silikonikerrosta? Ihon liikarasvoittumiseen löydät raaka-aineet ihonhoidon puolelta.

JOS ET TIEDÄ MITEN HOITAISIT IHOASI OIKEIN, NIIN ETENE TÄMÄN POSTAUKSEN MUKAAN: KLIKKAA POSTAUKSEEN 

2. MIKÄ MEIKKIVOIDE?

  • Kaikista tärkeintä on valita meikkivoide oman ihotyypin mukaan. Useimmiten kuulas meikkivoide on hyvä valinta kuivalle iholle ja mattainen seka- ja rasvaiselle iholle. TÄSTÄ voit lukea suosittelemistani meikkivoiteista.
  • Ota huomioon, että mattainen meikkivoide usein alkaa hitusen rasvoittumaan rasvoittuvalla iholla. Näin ihosta tulee kuulas, mutta ei rasvainen.
  • Asiakkailleni kaytin Estee Lauder Double Wear meikkivoidetta, jos iho rasvottui helposti. Tämänkin ytyn meikkivoiteen saa todella ohuesti ja kauniisti, mutta ensin tekniikkaa pitää hieman hioa. Kokeile tekniikkaa niin, että koitat laittaa iholle niin ohuen meikkivoidekerroksen kuin ikinä pystyt. Älä ajattele tässä vaiheessa lopputulosta tai huoli, että mitä jos jotkut ihon virheet näkyy läpi. Näin pääset parhaiten kuulaaseen lopputulokseen. Lisäpeittävyyttä voit lisätä sitä tarvitseviin kohtiin ensimmäisen kerroksen jälkeen. TÄSSÄ vanha postaus Estee Lauder meikkivoiteesta, jota tosin itse käytän enää todella harvoin. Ihoni on rauhoittunut ja tasapainottunut entisestään, kun olen siirtynyt luonnon meikkivoiteisiin.

3. STRATEGINEN KIILTO

  • Vaikka tämän postauksen kuvissa kiiltoa näkyy melkein ympäri kasvojani, niin en silti suosittele sitä jokaiselle. Erityisesti jos iho on helposti rasvoittuva, niin T-alue kannattaa puuteroida kevyesti. Poskia en puuteroi kenellekään koskaan.
  • Lisää hehkua ja lasimaisuutta iholle kannattaa tuoda highlight-tuotteella. Itse suosin eniten voidemaisia, koska ne ovat luonnollisempia. Lisään korostustuotetta poskien korkeimpaan kohtaan sekä pikkasen nenän päähän ja silmien väliin nenän päälle. Myös kulmaluuta voi korostaa. Otsan ja leuan korostaminen on aina riski, koska se voi tehdä rasvaisemman lookin.
  • Omia lemppari korostustuotteita löydät TÄSTÄ.

P.S. Haluan vielä painottaa, että avaimet kuulaaseen ihoon lähtee ihonhoidosta. Usein kun ihmiset vaan etsivät ratkaisuksi uutta meikkivoidetta. Kannattaa siis edetä näiden kolmen askeleen mukaan kohta kerrallaan.

  • Tiina

    Ihania vinkkejä taas! Kiitos Miia! 😊 Mitkä ihanat huulipunat (ja rajauskynät) on kuvissa 1 ja 3? Oon etsinyt juuri tuollaista vaaleaa mutta näkyvää punaa & viileäpohjaista pinkkiä. Noissa on tosi upeat sävyt!

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 🙂 Tuossa ekassa kuvassa on itseasiassa useampaa punaa sekaisin, mutta veikkaan, että Urban Decaylta voisit löytää jotain tuon kaltaista. 🙂 Tuo viileäpohjainen pinkki on muistaakseni L.A. Girl jokin vanha sävy, mutta jotain samaa voisi löytyä Wet n Wilidilta. 🙂 Pahoittelen etten nyt saanut sulle suoraa vastausta näihin. 🙁

  • Anu

    Hei, Kiitos vinkeistä kuulaaseen ihoon! Vanhemmassa blogipostauksessa suosittelet 50+ meikkivoiteeksi Sensei flawless satinia, mutta olisiko sinulla suosituksia luonnon meikkivoiteista aikuiselle naiselle?

    • Miia Johansson

      Joo tuosta postauksen linkistä pääsee mun suosikkeihin. Siellä on monta hyvää luonnon meikkivoidetta aikuiselle naiselle. 😊

  • Hippu

    Hei, mulla olisi postaustoive, joka muistui mieleen lukiessani tätä juttua. Olisi kiva lukea vinkkejä siitä, miten meikata ja mitä juttuja kannattaa ottaa huomioon, kun menee videopalaveriin. Tämä on askarruttanut näin etäaikana, kun kaikenlaisia tilaisuuksia on nyt ruudun ääressä ja oma naama näkyy muille. Olen huomannut, että ruutu jotenkin syö poskipunan naamalta, joten sitäkö reilummalla kädellä ilman pelkoa pelleposkista? Sitten mulle tuli kerran highlight-kammo, kun olin mielestäni ihan pikkasen vaan laittanut ja kaveri ruudun toiselta puolelta kommentoi, että näytätpä tänään kimaltelevalta tjsp, että korostuuko kaikki helmiäinen ja highlight-tuotteet jotenkin tavallista enemmän kamerassa?

    • Miia Johansson

      Heippa Hippu! 🙂 Tässä on itseasiassa postaus aiheesta: https://miiajohansson.com/2020/05/25/arkimeikkiin-vinkkeja-4-helppoa-lisaysta/

      Ja onpa tylsästä kommentoinut joku sun highlightia. Mun mielestä kaunis hehku ja vahvempikin on tosi kaunista. Ehkä kollega tarkoitti sillä vaan hyvää? <3

      • Hippu

        Kiitos postauslinkistä! On multa varmaan mennyt ohi, kun otsikosta en ole osannut aavistaa, että siinä juuri käsitellään näitä kaipaamiani etäpalaverivinkkejä. Mahtavaa! Juu, ei kaveri sitä pahalla tai piikitelläkseen sanonut, mutta pisti silti miettimään, että miten highlighterit oikein ruudun ääressä toimii, kun muutenkin olin niiden käytössä aloittelija.

  • Charming Nails

    Mulla naama kiiltää niin että otsa on ihan lasimainen ja siitä voi peilata 😀 primerista, Double Wearista ja kivipuuterista huolimatta. Rasittavaa. Harvoin tunnen ihossa kuivuutta tai kiristelyä. Ja kyllä, syyllistyn noihin jokaiseen kohtaan mutta en ole ikinä löytänyt miellyttävää maitomaista puhdistusta enkä sellaista jolla meikki lähtee. Käytän Mossan, Taikan tai Urtekramin puhdistusgeeliä eikä ne kuivata mulla. Käytän myös silikoniprimeriä koska se tuntuu miellyttävältä rasvaisella iholla. Minusta on kuitenkin tärkeämpi pestä se iho puhtaaksi eikä jättää puolitiehen tehottomilla tuotteilla. Enkä tarkoita mitään pahaa sulle sanoa, mulla on vaan aina ollut voimaisen rasvainen iho, aiemmin aknekin, ja näitten hormonijuttujen jälkeen se on tuntunut pahentuneen.
    Moni sano että DW on peittävä ja pakkelimainen. Itse levitän sen meikkisienellä ja sellainen puolipeittävä-peittävä se on. Käytän aika vähän kerrallaan ja se pullo on kestänyt mulla kolmatta vuotta eikä ole kuin puolessa välissä.
    Kiitos muuten eilisestä tutosta, olen aina toivonut niitä uusien meikkien testailuja ja niitä oli kiva nähdä 🙂 onko mielestäsi se violetti Beauty Actin paletti pigmenttinen kun kuulin siitä muuta, että violetit olisi kuivakoita ja jauhoisia? Himoitsen vähän sitä mutta tykkään tosi pigmenttisistä kuten Lorac on 😉

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Joo, ehdottomasti pitää olla putsari, jolla lähtee meikit kunnolla. Sen takia aina puhunkin noista balmimaisista. Maitomaisia suosittelen niille, jotka ei meikkaa tai meikkaa tosi vähän.

      Rasvaisen ihon ihonhoidon postaus löytyy tästä: https://miiajohansson.com/2021/04/16/erittain-rasvaisen-ihon-hoito-3-askelta/

      Mun mielestä toi Beauty Act oli tosi kiva paletti ja pigmenttiset sävyt. 😊

  • Suvi

    Hei! Olisi kiva saada useammin hyvin läheltä otettuja kuvia miltä meikkivoide näyttää ihollasi. Etenkin sellaisista, joista itse tykkäät ja sanot jättävän kauniin lopputuloksen.

    Kuvissa ja videoissa näyttävät hyvältä, mutta koska on sen verran kaukaa kuvattu niin itsellä, tässä loputtomassa meikkivoiteiden viidakossa, on hankaluuksia tietää mikä on se sellainen “kaunis pinta” todella läheltä katsottuna.

    Tuntuu, että koko ajan vaan etsii parempaa ja parempaa meikkivoidetta, eikä koskaan ole tyytyväinen. Syytän tästä nykyistä kuvanmuokkaustrendiä ja itseäni, koska kyylään ihoani aivan liian läheltä 😄
    toivottavasti sait kiinni mitä ajoin tällä kommentilla takaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi! 🙂 Näihin kuviin voi itseasiassa zoomata, niin näkee paremmin. Voin tietenkin kuvata lisää makrona, mutta niin yksityiskohtaisesti ei edes nää paljain silmin. Kaunis pinta on sellainen, jossa iho näyttää edelleen iholta eikä meikkivoidetta erota selkeästi. Tämä tietenkin vaan oma mielipiteeni. Ja oot oikeassa, että sitä tulee katseltua omaa ihoa aivan liian tarkkaan. 🙂

  • Anu

    Moi Miia! Kiitos loistavista ihonhoito-ohjeista. Olen nyt maaliskuusta saakka hoitanut ihoani flown balm to milk, madaran maitoputsari, Olivia Klein hydraspray, ruusunsiemenöljy, bacuccio boosteria ja välillä ennen öljyjä tai aamuisin kasvovoiteena weledan skinfoodia. Plus kasvoveden jälkeen ordinaryn niacinamide&sinkki tippoja, mitä et ole suositellut 😀.. Ihoni voi huomattavasti paremmin. Mitään kuorintavoidetta en ole vielä hankkinut. Mutta edelleen saan yksittäisiä ihon alaisia paisefinnejä otsaan ja leukaan useita epäpuhtauksia erityisesti. Leuassa on punaisia arpia ja aina tuntuu pukkaavaan uusia epäpuhtauksia, kun edelliset paranevat. Olisin kysynyt onko suositella jotain kasvohoitoa tai muuta vinkki-ideaa näiden päivittäisten rutiinien lisäksi? Ruokavaliota yritän pitää kunnossa, mutta aina se ei kuitenkaan täysin onnistu.

    • Miia Johansson

      Heippa Anu! 🙂 Ihoon todella vaikuttaa enemmän elintavat, hormonit, stressi, ympäristö.. lista jatkuu. <3 Ihonhoito vaikuttaa vaan ihon pintakerroksessa ja on todellinen jäävuoren huippu ihon kunnossa. Suosittelen lämpimästi Twistben sisäisen ihonhoidon konsultaatiota, jonka löydät tästä: * https://bit.ly/34aFKmV Moni on saanut tästä apua. 🙂

      • Anu

        Kiitos 🙂 !

  • Lempi

    On jotenkin tosi huvittavaa, että rasvaiselle iholle mainostetaan “mattapintaistavaa” silikoniprimeria, kun itse rasvoittuva-/sekaihoisena olen huomannut, että jos missä tahansa tuotteessa on silikonia, se rasvoittaa ihoni heti levityksen jälkeen n. 5 minuutin päästä. Mikään muu ainesosa ei tee näin, joten silikonia en laita kasvoilleni enää ikinä. 😂

    • Miia Johansson

      Joo, uskon täysin! 🙂

  • Heidi

    Voisitko kertoa mielipiteesi ekopharman vadelma sarjasta? Itse oon nyt käyttänyt sitä ja oon tykännyt.

    • Miia Johansson

      Ihanaa, jos oot tykännyt! <3 Jatka ehdottomasti, jos pidät. Mä en itse henk koht oikein niistä innostunut, vaikka on ollut testissä.

  • Amelie

    Heippa! Olen innostunut nyt myös käyttämään kuulasta pohjaa meikissä, kun olen saanut ihonhoidon hyvälle mallille ja kuulaalla pohjalla on jopa mahdollisuus nyt pysyä päivän mittaan hyvänä! Minulla on sekaiho, ja tällä hetkellä minulla on hakusessa hyvä kaksoispuhdistuksen toisen vaiheen putsari. Mossan Juicy Clean puhdistusmaitoa suositeltiin minulle, mutta siinä on vähän erikoinen inci lista niihin maitomaisiin verrattuna, johon olen itse tottunut. Onko sinulla mitään mielipidettä asiaan? Laitan sen inci-listan vielä tähän perään.

    Aqua/Water, Coco Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Alcohol, Glycerin***, Lavandula Angustifolia (Lavander) Flower Water*, Dehydroxanthan Gum, Ribes Rubrum (White currant) Berries Extract*, Benzyl Alcohol, Lactic Acid, Aroma/Fragrance, Sodium Benzoate, CI77891 (Titanium Dioxide)****, Potassium Sorbate, CI77019 (Mica)****, Limonene**.
    * = luomu
    ** = luonnolliset eteeriset öljyt
    *** = valmistettu luonnollista raaka-aineista
    **** = puhtaat mineraalipigmentit

    • Miia Johansson

      Heippa Amelie! 🙂 En ole kokeillut kyseistä tuotetta ja en oikein osaa nyt incistäkään sanoa. Jos kiinnostelee niin testaa ihmeessä. Omat suosikkini löytyy tuolta mun suosikit osiosta ja lisäsin sinne itseasiassa juuri yhden lemppari puhdistusmaidon. Sieltä kun puuttuu muutenkin vielä monta mun suosikkia. Putsarit löydät tästä: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/puhdistus/

  • Riikka

    Olen muutamana päivänä miettinyt tätä asiaa joten pakko kysyä 😀 Olet suurin piirtein saman ikäinen kuin minä mutta sinulla ei ole silmiesi alla yhtään ryppyjä! Käytkö jossain kasvohoidossa esim mikroneulauksessa tai onko kyseessä ihonhoidon ansiota ettei ryppyjä ole? Vai mitä ihmettä teet että sinulla ei niitä ryppyjä ole ollenkaan? :O

    • Miia Johansson

      Heippa Riikka! 😀 No kyllä mullakin niitä ryppyjä alkaa olemaan. Mulla ne on tulleet erityisesti kaulalle, mutta mä jotenkin tykkään niistä. Musta tulee vihdoin vanha ja viisas.. hehe. Mutta siis en kyllä keksi mistä voi johtua. Ihoa oon alkanut kuitenkin hoitamaan oikein vasta pari vuotta sitten ja se ennaltaehkäisy kuitenkin on tärkein ja siinä samassa tietty auringolta suojautuminen. Mä uskon, että mun kohdalla se on vaan geenit. 🙂

  • eevi

    moikka! mitä aurinkovoidetta suosittelisit epäpuhtaalle iholle?

  • Anna

    Hei Miia,

    tulin kiittämään sinua runsaan vuoden takaisesta sekaihon hoitotuotteita käsittelevästä postauksestasi. En päässyt jostain syystä kirjoittamaan kommenttia siihen joten kommentoin tähän: olen saanut kolmikymppisen sekaihoni hyvään kuntoon suosittelemiesi tuotteiden avulla, jotka ovat vieläpä edullisia/kohtuuhintaisia! Kiitos! <3

    Erityisesti jojoba-teepuuöljy tuntuu olevan varsinainen ihmeaine: valehtelematta jo yhden yön käytön jälkeen kasvojeni iho oli tasaisempi ja näppylät vähentyneet. En ole minkään muun ihonhoitotuotteen kanssa kokenut vastaavaa.

    Kiitos sinulle kullanarvoisista vinkeistä ja oikein ihanaa kesää! <3

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! <3 Oi miten ihana viesti! Et arvaa kuinka sopivaan kohtaan tämä tuli. 🙂 Kiitos!

  • Ullis

    Kiitos Miia taas hyvistä vinkeistä ja ohjeista! Mulla on kuivahko iho ja ongelma on vähän päinvastainen: meikki näyttää kauniilta ja kuulaalta alkupäivän, mutta erityisesti yhtään puuteroidut kohdat muuttuvat kuivemmiksi iltaa kohti ja hehku sammuu. Voisiko tälle tehdä jotain tai onko keinoa lisätä kosteutusta iltaa kohti?

    • Miia Johansson

      Heippa Ullis! 🙂 Ootko kokeillu jättää puuterin kokonaan pois? Ja mitä laitat meikin alle? 🙂

  • Jansku

    Heippa! Miten koet, vaikuttaako esim. veden juonti kasvojen kuulauteen? Itselläni melko samea iho ja koitan nyt saada muutosta ohjeillasi, mutta mietin myös, että kuinka suuri vaikutus on veden juomattomuudella, vaikuttaako sekin ja kuinka paljon?

    Kiitos ihanasta blogista!

    • Miia Johansson

      Heippa Jansku! 🙂 Mä en oo valitettavasti asiantuntija tuossa sisäisessä kauneudenhoidossa, joten en ole ehkä oikea ihminen tähän vastaamaan. Mutta ihoon tietenkin vaikuttaa kokonaisuutena oikeastaan kaikki ja siihen heijastuu meidän hyvinvointi. En usko, että pelkällä veden juonnilla saa suurta muutosta aikaan, mutta se osana tasapainoisempaa ruokavaliota ja elämää niin varmasti auttaa. Tätä pitäisi melkein kysyä ravitsemuksen asiantuntijalta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram