MUUTTUNEET AJATUKSENI ULKONÄÖSTÄ – PITÄISIKÖ SINUNKIN MUOKATA AJATUKSIASI?

07.05.2021

Juuri maskeerajaakoulusta valmistunut Miia (vuonna 2017) oli hyvin erilainen kuin Miia nyt. Olen opiskellut ihonhoitoa, oppinut uusia tekniikoita ja näkökulmani meikkaamista ja ulkonäköä kohtaan ovat muuttuneet täysin.

Ammattilaisen näkemys meikkaamisen muoto-opeista ja tekniikoista eri tilanteisiin ei ole muuttunut, mutta omat mieltymykset omaa meikkiäni ja muidenkin meikkiä kohtaan ovat täysin erilaiset.

Moni muukin näkemys on muuttunut hyväksyvämpään ja avoimeen suuntaan, joten muista pitää mieli avoimena tätä lukiessasi.

AMMATTILAISEN NÄKEMYS VS. TAVAN TALLAAJAN MEIKKI

Väliotsikon ei ole nyt tarkoitus nostaa itseäni mitenkään alustalle, vaan haluan erotella nämä kaksi asiaa. Itse olen meinaan nykyään tuolla tavan tallaajien joukossa, sillä en enää tee meikkikeikkoja.

Usein näiden kahden asian ero unohtuu ja ammattilainenkin voi helposti paasata meikkauksesta niin, että se menee aivan turhan pitkälle meille tavan tallaajille (saatan tehdä tätä itsekin). Asiaa voi ajatella vaikka sisustuksen kautta. Me jokainen osataan sisustaa omaan makuun, mutta osaisimmeko sisustaa toisen makuun, eri tiloihin, kuten julkisiin tiloihin eri toiveiden ja tarpeiden mukaan. En ainakaan minä.

Ammattilaisen näkökulmasta meikkejä on eri tilaisuuksiin. Se oli varmasti alkuun kaikista suurin oppini maskeeraajakoulun jälkeen. Luulin, että olin ihan pirun hyvä meikkaaja, vaikka meikkasin aina samalla tavalla ja tungin jokaiselle ripsitupsuja kuului se tilanteeseen tai ei. Hiljalleen tajusin, että liikkuvan kuvan meikki, still-kuvan meikki vahvoissa valoissa, still-kuva luonnon valossa, eri kuvaajien kuvaustyyli ja valon käyttö, TV-meikki, häämeikki, arkimeikki, elokuvameikki, teatterimeikki, artistin meikki, tietyn hahmon/henkilön meikki ja mitä kaikkea nyt onkaan eroavat kaikki toisistaan. Ei ole yhtä ja ainoaa tapaa, mutta tietyt lainalaisuudet pätevät eri tilanteisiin. Tämän vuoksi tarvitaan ammattilaisia.

Sitten on meidän tavan tallaajien meikki, jonka teemme itse itsellemme. Se on meikki, jolla ilmaisemme itseämme. Se on meikki, jolla saamme itsellemme paremman fiiliksen. Se voi siis olla ihan mitä tahansa.

MEIKKI ITSEILMAISUN KEINONA

Tietenkin, mitä enemmän tiedämme meikin mahdollisuuksista, niin sitä paremmat mahdollisuudet sieltä on löytää itselleen sopivia tapoja ja tekniikoita.

Oma näkemykseni meikistä ennen oli kuta kuinkin alla näkyvä kuva: nudehuulet ja tumma rajaus. Kun innostuin meikeistä hurahtamiseen asti, niin tein vahvaa meikkiä ripsiriveineen ihan joka päivä (postauksen ensimmäinen kuva).

Nyt koen kevyen meikin ilmaisevan paremmin itseäni. En tykkää vahvasta meikistä kasvoillani enää kovinkaan paljon ja valitsen mielummin kevyen luomivärin kuin vahvan rajauksen.

Mielipide ihan kaikkeen löytyy jokaiselta, mutta kenelläkään ei pitäisi olla mitään sanomista kenenkään meikistä tai meikittömyydestä, vaatteista tai mistään ulkonäköön liittyvästä asiasta. Jään itse välillä ajatuksissani kiinni sellaisista asioista, kuten “onpas tuolla naisella telkkarissa vahva meikki” tai “eipäs tuolle tyypille sovi yhtään tuon väriset hiukset”. Myönnän tämän täysin, mutta samalla opettelen pois tuosta sisään rakennetusta tavasta. Se on täysin mahdollista.

Olen siis käynyt ja käyn edelleen suurta muutosta mielessäni hyväksyvämpään suuntaan. Huomaan suhtautuvani ihmisiin nykyään ihan erilaisella mielenkiinnolla, kun en ajattele tällaisia negatiivisia ja itselleni kuulumattomia asioita.

Lopulta siis ei ole yhtään mitään merkitystä onko ennen vai jälkeen kuva kivempi. Tehtäväni on vaan antaa inspiraatiota ja ideoita meikkiin, joista voit poimia ne itsellesi sopivat jutut. Tämä on yleensäkin somen tehtävä – antaa inspiraatiota. Ei arvostella tai aina miettiä asiaa minä-näkökulmasta. Kun minä en tuosta tykkää tai kun minä en tuolleen meikkaisi. Toki blogini punainen lanka etenee hyvin pitkälti omien mieltymyksieni mukaan, mutta sen takia meitä vaikuttajia on monia ja inspistä voi hakea eri tyyleistä ja eri kanavista.

KAUNEUSKIRURGIA JA PISTOSHOIDOT

“Tehkööt jokainen mitä tekee, mutta luonnollinen on silti paras.” Tätä kuulee paljon ja olen näin itsekin varmasti sanonut. Huomaatko pientä tuomitsevaa asennetta silti? Itse huomaan.

Kauneuskirurgia ja pistoshoidot ovat yhtälailla itseilmaisun keinoja. Mielestäni ne ovat täysin ok. Haluan säilyttää näissäkin mielenkiinnon ja seuraankin mitä kaikkea nykyään tehdään. Ovathan Hollywoodin tunnetuimmat henkilötkin usein muokattuja ja mielestäni on mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea voidaan saada aikaan. Todella mielenkiintoinen kanava on lääkäri Jennifer W. Allenin IG-tili.

Ehkä oma negatiivinen asenne näitä kohtaan oli aikaisemmin se, että pelkäsin tällaista nykyajan uutuutta. Lisäksi se, että ovathan nämä selkeästi vain parempi osaisten saatavilla hintojensa puolesta.

Ajattelin myös, että kyllähän ihmisen pitää hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja nuorille pitää näyttää hyvää mallia, että tykkään itsestäni juuri näin. Mutta kun kaikille se ei ole ihan yhtä helppoa ja jotkut vaan haluavat tehdä ulkonäköönsä muutoksia. Miksi meidän pitäisi siis näyttää nuorisolle vaan sitä yhtä tiettyä kuvaa ihmisestä? Eikö ole hyvä, että nuorelle tarjoillaan esimerkkejä ihmisistä ja erilaisista mahdollisuuksista? Jokainen voi sitten navigoida tiensä kohti oman näköistä kehoaan. Eikö sekin luo paineita, että jokaisen vaan nyt pitää hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Ja eikö toisen ulkonäön kritisoiminen tuo huonompaa esimerkkiä nuorille, koska jauhetaan, että luonnollinen on parempi. Rivien välistä voi lukea, että leikelty ei.

Sain itse ihan hurjan hyökkäyksen muutama vuosi sitten, kun kerroin, että olen käynyt ottamassa täytettä kyyneluriin. Kukaan ei olisi edes huomannut eroa, jos en olisi kertonut. “Eikö sinun pitänyt olla se luonnollisuutta kannattava? Lopetan kyllä seuraamisesi.” Itse kysyn, että olenko sitten eri ihminen, jos teen tällaista? Testasin ja totesin, että onpa hyvä juttu. Ilmeen saa niin paljon virkeämmäksi, kun lommot silmien alla häviää. Ainahan seuraamiseni voi lopettaa ja kannustankin sitä, jos aiheutan negatiivisia fiiliksiä. Mutta tuomitsisitko ystäväsi, jos hän kävisi ottamassa vaikka botoxia otsaan. Pitääkö ihmisen mieltymykset olla samat vuodesta vuoteen?

Voisin todellakin kuvitella, että menisin vielä joku päivä johonkin pistoshoitoon. Vaikka piristämään itseäni 40-vuotis lahjaksi. Nyt asia ei ole suunnitelmissa, mutta en sulje pois tätä vaihtoehtoa.

Toki yhteiskunnan ja oman ympäristön muodostama kauneusihanne johdattelee varmasti meitä kaikkia ja siitä pois rimpuloiminen onkin sitten asia erikseen.

Kannustan jokaista ilmaisemaan itseään juuri niin kuin haluaa ja ajettelemaan asiaa toisen näkökulmasta – ei minä minä -asenteella. Näin me saadaan maailmaan paljon eri näköisiä ihmisiä ja ehkä syvään juurtuneet kauneusihanteetkin alkavat hämärtyä.

  • J

    Virve Fredman kirjoitti aurinkosuojan määrästä näin :

    “Paitsi että aurinkosuojan tulee olla suojatehoiltaan hyvä, täytyy sen myös olla käytössä miellyttävä, jotta sitä tulee käytettyä tarpeeksi (kasvoilla tarpeeksi on 1,25 ml eli neljäsosa teelusikallista ja tämä ei vielä kata edes kaulaa). Jos aurinkosuojaa ei levitä riittävästi, ei se tuo läheskään luvattua suojaa.”

    Mun mielestä näissä kuvien meikissä ei ole paljoa eroa, toinen hieman tummempi ja intensiivisempi silmistä. Molemmat kauniita meikkejä. 😍

  • Vanha :D

    Hei,
    Seuraan sinua instassa ja tykkään lukea blogiasi, mutta en pidä siitä, että teet kyselyitä mihin ei voi vastata kuin kahdella tavalla. Esim tässä tapauksessa ennen tai jälkeen. Itse olisin voinut hyvin vastata molemmat. En pidä myöskään siitä, että aina huomautat että ei ole oikeesti kivannäköistä, jos vanhemmat käyttävät helmiäisluomivärejä. Tähän olen kiinnittänyt huomiota, koska itse lähenen neljääkymppiä ja aion käyttää niin kauan helmiäisvärejä kuin itsestä hyvältä tuntuu. 🙂
    Aina voi myös miettiä omaa käytöstään ja toki saat sanoa mielipiteesi asioista omassa blogissa
    /instassasi, mutta myös sinun mileipide voi “loukata”. :/
    Pahoittelut negatiivisesta kommentista.
    Annetaan kaikkien tehdä niin kuin itsestä hyvältä tuntuu eikä tuomita toisia omien mieltymysten mukaan. 🙂

    • Miia Johansson

      Siinä oli vaihtoehto molemmat ja sen juuri olin itsekin valinnut. Sulta oli nyt mennyt koko pointti ohi. Luitko postauksen? 😉

      • Vanha :D

        Hei, en tosiaan huomannut instassa, että olisi ollut vaihtoehto molemmat. Instan edellisissä stooreissa sanoit, että susta helmiäisvärit eivät ole kivannäköisiä vanhoilla ja otin sen varmaan liian itseeni, kun kommenttiakin tulin tänne laittamaan. 🙂 En tosiaan tarkoittanut tätä koko kommenttiani pahalla ja olen ehkä huono ilmaisemaan itseäni viesteillä. Luin nyt postauksesi ajatuksella ja juuri samaa mieltä kanssasi. 🙂

      • Mimmi

        Nojoo, mä taas ymmärrän tässä molempia. ”Tehköön kuka vaan mitä haluaa, mutta luonnollinen silti paras” kirjoitit, ja sanoit että tuossa sanonnassa on vähän negatiivinen klangi. Ymmärrän ”Vanhan” pointin tässä kyllä oikein hyvin, kun rinnastan hänen lauseen tähän: ”meikatkoon kukin kuten haluaa ja hyvältä tuntuu, mutta ei se helmiäinen hyvältä näytä vanhoilla luomilla”. Sama klangi se tässäkin, minusta. Itsekään en vanhana sitä helmiäistä ryppyisille silmilleni laittisi, mutta ymmärtänen silti mitä tässä haettiin. Mutta niin, voimme kukin tahoillamme miettiä, miten sanomisemme vaikuttaa muihin, mutta oikeus kaikilla silti mielipiteeseen. Ja kaikilla on oikeus myös muuttaa sitä mielipidettä, koska muutummehan ja kasvammehan mekin, ihmisinä.

        • Miia Johansson

          Niin no kun puhutaan meikistä, jonka ammattilaisena teen niin siellä on sitten todella paljon “sääntöjä”, jotta lopputulos on toivottu erilaisiin tilanteisiin. Helmiäisluomiväri vanhemmalla iholla on silloin vaan yksi kymmenistä tai jopa sadoista asioista, joita tulee ottaa huomioon.

    • Emmi

      Kannattaa ensi kerralla lukea muutakin, kuin otsikko ja stoorien tekstit. Tämä sinun kommenttisi, arvon vanha, kumoaa kaiken sen mitä Miia juuri yritti kertoa. Leppoisampaa päivänjatkoa! Meikkiä se vain on 😅

    • Markit

      Heips; Nyt pitää heti kommentoida, minä 63v. Olen kysynyt juuri helmiäisen luomivärin käytöstä Miialta eikä koskaan ole kieltänyt käyttämästä, vaan kertonut oman mielipiteensä. Ja sitten korostanut niin monessa postauksessa ja moneen kertaan, että jokainen meikkaa, miten itse haluaa ja mikä hyvältä tuntuu. Jos blogia on seurannut pitkään, niin tämä asia on kyllä tullut selväksi! Vähän hämmästyin 🙄.

  • Anni

    Juuri niin! Ihmisillä on kummallinen tarve kontrolloida muiden tekemisiä. Jokainen taaplatkoon tyylillään!

  • Ella

    Tosi hyvää pohdintaa! Ja olkoon ihminen minkä näköinen tahansa tai edustakoon mitä tahansa tyyliä tai kulttuuria, kaunis sielu saa hänet näyttämään kauniilta! Ja tietenkin päinvastoin.

    Vähän asian ohi: olisiko mahdollista saada postaus siitä, miten meikata eri valoihin ja tilaisuuksiin, joita tuossa yllä luettelit.

    • Miia Johansson

      Naulan kantaan Ella! ❤️

      Joo, pitää miettiä, että miten saisin postauksesta hyvän. Leffoihin yms. ei varmaan monien tarvi kuitenkaan meikkailla. Eli mietintämyssyyn. 😍

      • Vilma

        Joo! Äänestän tälle idealle! Sä teit sen ohjeen kuinka meikata etäkokoukseen, se oli hyvä. Leffassa en juuri esiinny, mut kyl mä somevideoita teen, sisällä, ulkona, tuulessa, auringossa, rantasateesa ja navetassakin🤪 jos voit jeesii vähän eri juttuihin valoista, kuviin, videoihin jne niin jeees👌

  • Reetta

    Se no mascara meikki sopii mulle tosi hyvin, iso kiitos siitä tutoriaalista. Mut vielä kun oppisin tosiaan jättämään sen maskaran pois! Varsinkin kun joudun taivuttamaan ripset ja maskin takia ne suoristuu minuutissa. Aina käsi kuitenkin sujahtaa sinne meikkipussiin ja maskara ripsiin. Omien tapojen muuttaminen on vaikeinta!

    • Miia Johansson

      Hih.. joo ymmärrän! <3 Mutta jos tykkää maskarasta silti, niin anna mennä (vaikka ne ripset suoristuisivatkin) 🙂

    • Katja

      Hei tää onkin hyvä ongelma ääneen pohdittavaksi! Olen itse ajatellut, että olisikohan jossain järkevään hintaan väritöntä maskaraa, millä taivutetut ripset pitäisi taivutuksensa silloin, kun ei halua käyttää värikästä maskaraa. Itsekin tykkään tosi paljon ripsarittomasta meikistä, kun tekee raikkaan fiiliksen.

      • Miia Johansson

        En oo ainakaan kuullut, että olisi, mutta pistä googlettaen, niin ehkä löytyy. 😀 Ja tietty yksi vaihtoehto on, että laittais ihan minimaalisen määrän vedenkestävää ripsaria vaan taivutuskohtaan. 🙂

      • Sp

        Itse käytän ripsivärin tilalle väritöntä kulmageeliä, se erottelee ripset kauniisti ja pitää taivutukset koko päivän, mutta ripset näyttävät muuten meikkaamattomilta.

        • Miia Johansson

          Hyvä idea <3

  • Joshua

    Todella hyvä teksti! Ihanasti tekstisi pointti ei ollut että kun yhteiskunta sitä ja tätä. Vaan miten jokainen voidaan omalta osaltamme laajentaa perspektiiviä ja olla osa muutosta hyväksyvämmäksi. Aurinkoista kevättä! 🙂

    • Miia Johansson

      Kiitos Joshua! <3 Ihanaa kevättä myös sulle. 🙂

  • Markit

    Heippa, täällä pohdiskeleva minä 😄. “Onpas tuolla naisella telkkarissa vahva meikki”, näin kirjoitit. Mietin, että eihän tuo ole negatiivinen mielipide, lähinnä toteamus. Jos olisit jatkanut lausetta ” onpas kamalan ruma”, asia olisi ollut ihan eri. Kyllä minä totean vaikka aamulla miehelleni, että onpas vahvaa kahvia. Eikä se tarkoita, että kahvi on huonoa, ei tosiaan 😀. Eli minusta voi huomata asioita ja sanoakin, mutta ei pidä sanoa ääneen, jos ei ole hyvää sanottavaa. Se ” mutta…” tekee toteamuksesta yleensä ikävän.

    Tuo kauneuskirurgia…Ymmärrän ja en. Kun leikkaus ei ikinä ole riskitön. Minulla on niitä 15 takana, niin on se vaikea ymmärtää, että joku menee vapaaehtoisesti leikkaukseen kauneuden takia. Ja taas toisaalta, jos rinnat on kuin patalaput, niin kyllä sekin itsetuntoa voi latistaa. Se on niin vaikea kysymys, että kyllä jokaisen pitää saada itse päättää, mitä tekee eikä se muille kuulu. Niin se on oltava. Ja hyvä se on höpöttää, että minä en ainakaan menisi, en ikinä! Parempi kun on hiljaa. Eipä sitä tiedä, mitä elämä vielä tuo eteen.

    Oli hyvä postaus. Haastat miettimään omia mielipiteitä ja se on hyvä 🌹❤

    • Miia Johansson

      Kiitos Markit! <3 Ihana kuulla, että postaus haastaa miettimään asioita. Ja oot oikeassa kyllä "vahva meikki" ei tosiaan ole negatiivinen ajatus. Ehkä se miten sen ilmaisee tai juurikin, jos asiaa jatkaa jotenkin negatiivisesti. 🙂

  • Milla

    Ihana positiivinen postaus!

    Itsellä pääasiassa noissa pysyvämmissä toimenpiteissä, kuten leikkauksissa herättää aina kysymyksiä ajatus siitä, että miksi joku on päätynyt kyseiseen ratkaisuun. Ei siksi, että ajattelisin sen olevan väärin, vaan tiedostan tämän maailman karut kauneusihanteet ja niiden luomat epävarmuudet. Koen surulliseksi, jos epävarmuus, ahdistus ja huono kokemus omasta itsestä ajaa toimenpiteisiin – ajatus siitä että ei kelpaa muille tai ole tarpeeksi hyvä. Kaikki on tarpeeksi hyviä. Hienoa jos sillä voi ilmaista itseään, hienoa jos sillä voi luoda hyvää itsetuntoa. Surullista, jos se tehdään siksi, että näemme päivittäin photoahopattuja kasvoja.

    • Vilma

      Emmä ihmettele, jos nykyään painitaan paljon ulkonäkö itsetuntopaineissa. Mainonta Ja speed dating, tositv esim. ja mm. Noi kaikki “tunkee silmille” koko aja, jos et tietosesti yritä plokkaa niitä.

  • Kat

    Olipa hyvä postaus ja kiinnostavaa pohdintaa! 🙂

    Mitä sinulla mahtaa olla huulilla tuossa ensimmäisessä “jälkeen” -kuvassa? Ihana sävy!

  • Vilma

    Hyvä kirjoitus💪erillaisii ollaan ja kantsii tehä silleen ku hyvältä tuntuu. Mä oon kans muuttunut ihminen nais meikkihommissaki 10 vuoden aikana😊ma jäin miettii noiden kahden luukin yhdistämistä 😝 eli sopivat irtorapsyt, kuulas meikki poskipunalla ja jotku givat huulet. Käytän ite magneettiripsii sillonku jaksan laittaa. Wennbergillä on parit kevyet ja toimivat. En tiiä oisko jollain parempia🤔

  • Miime

    Miia ystäväin ❤️
    Kun sitä ikälisää tulee enemmän ja enemmän, ehostustyyliä on pakko muuttaa. Ensinnäkin olen tässä nyt opetellut feikkaamaan laskeutuneet kyynelurat heijastavilla tuotteilla pois/pienemmäksi. Oikeasti minua itseäni häiritsee poskenkaaren lasketuminen😣
    Se alkoi vähitellen 35 ikävuodesta eteenpäin. Ei voi olla enää myöskään normaalisti, hymyttömänä, kun moni luulee, että olen vihainen.

    Meikistä sitten, kaikkia pitää nostaa kasvoissa, ettei mikään näytä valahtaneelta. Tuossa onkin työstämistä, ehostamisessa menee aikaa, mutta se kannattaa. Minullta putoaa kasvoilta 10 vuotta.

    Nyt olen innostunut käyttämään luomivärejä. Hurjia lookkeja ja vain kotona ollessa. Asiointikäynnit hyvin, hyvin maltillisesti, kun tietää tämän mentaliteetin: “No make-up” No make-up.

    Vinkkinä: Kun/jos käytätte Maybellinen erase peitetuotteita: ottakaa pois se sieniosa. Siten saatte kaiken peiteaineen irti tuotteesta. Ei bakterisoidu niin helposti. Ja muutama kierros vaan, ja tuote nousee helposti ylös. Tässä kohtaa kannattaa edetä maltilla.

    Miia on antanut paljon hyödyllisiä ohjeita.
    Esim. Kasvojen pesu vain vedellä aamuisin. Ja kas, iho ei puske rasvaa niin rajusti, kun hoitavat tuotteet saavat olla iholla edelleen. Ihoni on nyt melko tasapainoinen. Kosteutusrasva on tärkeä. Nykyisin enemmän öljynpuoleinen, koska koen, että ihoni on ohentunut jonkin verran.

    Ja kaikkien meikkaajien kesken vaihdetut kokemukset, on arvokkaita ❤️
    Miia on aivan ihana tyyppi ennen ja jälkeen eri meikkaustyylien. Miia Rules 💋 ❤️

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Miime ja hyvä vinkki tuosta Maybellinen peitevoiteesta muuten! <3

  • Erehtyväinen ihminen

    Koin nyt sit jostain syystä tarpeelliseksi tulla tänne kertomaan, että valitsin vahingossa väärän vastauksen siinä insta-kyselyssä 🙈

    Meikkaaminen ei oo mulle itelleni mikään kovin suuri osa elämää, mutta tykkään seurata muutamaa meikeistä ja ihonhoidosta puhuvaa tyyppiä instassa ja täytyy kyllä sanoa että oot ihan ehottomasti yks mun lemppareita sillä saralla. On ollu tosi mielenkiintosta nähä just se, kuinka sun henkilökohtaset preferenssit on pikkuhiljaa muuttunu vuosien varrella, mutta et silti tuomitse toisten tapaa meikata. Ja oot kyllä toiminu just sellasena inspiraationa tällaselle tosi satunnaiselle meikkaajalle. Mutta ehkä kivointa on silti aina lukea näitä pohtivampia kirjotuksia, joissa rehellisesti kerrot tällaisista… kehityskohdista (?) joita meillä kaikilla on. Kiitos siitä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram