IHONHOIDON MESSUJEN ALETÄRPIT x 8

05.05.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Tänään alkoi lemppari ihonhoidon kauppani *Twistben Ihana Iho -messut. 5.-10.5.2021 tarjolla on upeita tarjouksia sekä asiantuntijoiden luentoja. Teemana on ihonhoidon raaka-aineet ja tuotteiden valmistus. Haluan ehdottomasti itse kuunnella mahdollisimman monta luentoa, koska tarjolla on aika uskomaton kattaus brändien perustajia, tuotteiden valmistajia ja ihonhoidon huippuasiantuntijoita (pääsylippu 14,90€). Listauksen vieraista ja luonnoista näet *TÄSSÄ.

Ajattelin koota teille muutaman aletärpin ihonhoidon messuilta, joten tässäpä olkaa hyvät. KAIKKI BRÄNDIT OVAT SUOMALAISIA! Ja alennusmyynneissä on muuten hyvä pitää mielessä se oma ihotyyppi ja ostaa vain sen mukaan. Vaikka jokin tuote kuulostaisi todella hyvälle, niin se ei välttämättä sovi juuri sinulle. 

1. SE HELLÄVARAINEN PUTSARI, JOSTA AINA JANKUTAN

Edelleen ja varmasti aina tulevaisuudessa moni teistä ottaa hiljalleen suosittelemiani tuotteita testiin, mutta ei meinaa millään uskoa, että hellävarainen putsari on se kaikista tärkein, jolla tuemme ihmeellisen ihomme toimintaa.

*Flow Balm to Milk on loistava putsari monelle ihotyypille. Jos ihoosi tulee epäpuhtauksia helposti, niin tämän kaveriksi kannattaa ehdottomasti ottaa konjakkisieni tai omaan tyyliini kaksoispuhdistus maitomaisella putsarilla, josta loistava sellainen löytyy tästä postauksesta.

Muistathan aina levittää balmimaiset putsarit kuiville kasvoille ja liottaa meikin irti ennen veden lisäämistä. 

2. HERKÄSTI REAGOIVAN IHON KASVOVESI

Mikä tahansa ihotyyppi voi olla herkästi reagoiva ja pikku hiljaa sen oppii myös tuntemaan, että mitkä tuotteet itselleen sopii. Itse en voi käyttää esimerkiksi huimia määriä aktiiviaineita sisältäviä tuotteita (kuten Whamisaa). Jos yksi luonnonkosmetiikan tuote siis aiheuttaa kasvoilla lehahduksen, niin se ei tarkoita, että kaikki luonnon tuotteet tämän tekisivät.

Herkästi reagoivan ihon kannattaa valita tuotteita, joissa on simppeleitä raaka-aineita eikä välttämättä olleenkaan säilöntäaineita ja itse tuotteen koostumukseen vaikuttavia raaka-aineita, kuten emulgaattoreita. Tällainen on mm. *Flown ruusuvesi. Se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa ja sopii siksi myös atoopikolle, couperosaan tai ruusufinniinkin.

3. UUTTA! KASVOVEDET FIINILTÄ

Upea suomalainen brändi Fiini kehittää koko ajan lisää upeita ihonhoidon tuotteita. Uusimpana aluevaltauksena ovat kasvovedet. Itse ihastuin *Fiinin Ruusu-Kaura kasvoveteen. Oma atooppinen ihoni rakastaa erityisesti kauraa, joka rauhoittaa ihoärsytyksiä ja tulehduksia.

Tämä on asteen kosteuttavampi kuin Flown ruusuvesi, koska sisältää myös glyseriiniä ja hyaluronihappoa.

4. OMA LEMPPARI KASVOVOIDE

*Olivia Klein Balance kasvovoide on ehdottomasti lemppari kasvovoiteeni, mutta se johtuukin siitä, että se rauhoittaa helposti reagoivaa ihoani sekä hillitsee sekaihoni talin tuotantoa. Samalla ihoni kaipaa myös kosteutta eli haluan, että kosteusvoide jättää ihon pehmoiseksi. Näin meikkikin levittyy paremmin.

5. SEERUMI PINTAKUIVALLE JA HELPOSTI ÄRTYVÄLLE IHOLLE

Sitten siirrytäänkin toisen lempparini puoleen, sillä *Olivia Klein Hydra Serum on kosteuttavin seerumi, jota olen ikinä kokeillut. Se pelasti kiristelevän pintakuivan ihoni viime talvena, joka ilmeni iholla myös rasvoittumisena.

Tietenkin jälleen kerran kyseessä on ihoa rauhoittava tuote, joka on itselläni toivottu funktio tuotteessa. Loistava myös rauhoittamaan, mutta silti kosteuttamaan POD-ihoa sekä couperosaa ja ruusufinniä.

6. METSÄN MIKROBIUUTETTA IHOLLE

Tästä *Moi Forest -tuotteesta puhuinkin enemmän maanantain postauksessa. Kyseessä on ainutlaatuinen joka paikan voide, joka tukee tutkitusti elimistön mikrobiomia ihon kautta. Itse tykkään käyttää tätä yövoiteena. Brändillä on myös *vauvoille suunnattu voide, joka on mielestäni loistava baby shower -lahja.

7. KOSTEUTTAVA KASVOVESI

Vanha tuttu kasvovesisuosikkini on *Pure=Beauty Birch Sap Mist. Tämä sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille. Tuote kosteuttaa simppeleillä raaka-aineilla, kuten suomalaisella koivun mahlalla, glyseriinilla ja hyaluronihapolla. Sopii myös herkästi reagoivalle iholle.

8. EDULLINEN SEKÄ LAADUKAS PUHDISTUSMAITO

Käytin juuri tämän *Laponien puhdistusmaidon viimeistä tippaa myöten loppuun. Itse käytän tätä kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa tai kasvojen pesuun meikittöminä päivinä.

Tämä tuote on hajusteeton eikä tuki ihohuokosia. Lisäksi se on todella hellävarainen ja sopii kaikille ihotyypeille – myös herkästi reagoiville.

P.S. Kaikki alennukset löydät TÄSTÄ.

  • Erika

    Moi! Mietin että sopiikohan jompikumpi noista kasvovesistä pod-ihon hoitoon? Käytin Bybin Mega Mistiä puolisen vuotta, kunnes huomasin pari kuukautta sitten podin merkkejä nenän ympärillä. Uskon, että johtuu tuosta muuten niin ihanasta kasvovedestä 🙁

    • Miia Johansson

      Heippa Erika! 🙂 Joo, tuo Bybi ei oikein sovi POD-iholle. Mutta esim Flown ruusuvesi kyllä sopii. 🙂

  • Heps.

    Toi MoiForestin idea metsänpölyistä on jotenkin hupaisa ja ihana :). Pitää jossain vaiheessa testailla. Tuota ruusuvettä olen itsekin käyttänyt ja oli aivan huippu 💕.
    Kaikkee ihme moskaa kulkeutuu ruuankin mukana elimistöön, luin jutun missä verrattiin Espanjalaista LUOMU tomaattia suomalaiseen tavallisesti kasvatettuun, no vähemmän pskaa oli tässä suomalaisessa. Samoin suomalaiset lihat verrattiin saksalaisiin antibiootti-ymym-mömmö lihoihin. Mielenkiintoista ja surullista. Paskaan täällä hukutaan, jos ei sisäisesti niin ulkoisesti 😉🤣.

    • Miia Johansson

      Joo näistä on todella vaikea tietää, mikä on hyvä ratkaisu. Ja mitä enemmän alkaa tutkimaan niin huomaa, että sitä vähemmän tietää. Sama homma kosmetiikan puolell. 🙁

  • Marjut

    Flown Balm to milk ja Laponien puhdistusmaito olleet itsellä käytössä about vuoden. Iho on niin paljon parempi! Ihanaa, aiemmin oli finnejä jatkuvasti, vaikka olen jo 38.v. Miehen mukaan ihoni on myös tasaisempi ja kauniimpi. Lisäksi käytän yöksi (ja välillä myös meikin alle) kasvoöljyä, nyt käytössä Murumurun C-vitamiiniseerumi ja kasvoöljy. Olen päättänyt suosia suomalaista myös ihonhoidossa 😊 Kiitos vinkeistäsi, en ollut aiemmin tajunnut miten hyviä tuotteita Suomessa tehdään.

    • Miia Johansson

      Oi miten ihana kuulla! <3

  • Piia

    Moi! Osaatko sanoa POD-iholle öljypuhdistajaa? Viimeksi oli kokeilussa novexpert ja podi villiintyi… Tuntuu ettei iho puhdistu pelkällä maitomaisella putsarilla, mutta mikään kokeilemani öljypuhdistaja ei käy:/

    • Miia Johansson

      Heippa Piia! 🙂 Ootko kokeillu luonkosin öljypuhdistuskakkuja?

      • Piia

        No juu tuo Luonkos on ollut harkinnassa. Yksi heidän öljypuhdistuskakuista – Radiant – voisi käydä, se kun ei sisällä hajusteita. Olen huomannut, että nuo limonene, linalool ym. erityisesti ärsyttävät podia. Luin myös Fiinin puhdistusbalmien incejä eikä niissä ilmeisesti ole hajusteita🤔

        • Miia Johansson

          Joo ei ole Fiineissä hajusteita ja sopii PODille. 🙂 En tätä tajunnutkaan.

    • E~

      Hei, itsellä ei luonnonkosmetiikan putsarit sopineet pod-iholle, mutta suosittelisin the ordinaryn squalane cleanseriä, ainakin mulla toimii mainiosti!

      • Miia Johansson

        Mielenkiinnosta. 🙂 Mitä kaikkea oot kokeillu?

        • E~

          No esimerkiksi näitä kahta (balmia) sun lempparia tilasin kokeilukoon twistbeltä aikanaan ja lisäksi bybin swipe cleania ja korealaisia tuli kokeiltua ennenkuin huomasin, että jättämällä kaikki öljyt pois raaka-aineista akneni parantuu. Jostain syystä skavalaani ei tuota ongelmia. Tätä ennen söin mm. Antibioottikuurin pahaan kystiseen akneen, kun yritin näiden putsareiden lisäksi käyttää ihoöljyjä (mm. Ruusunmarja, cbd) tai aurinkovoiteita joissa on näitä hoitavia öljyjä. Nyt kun kaikki tuotteet on tarkkaan syynätty öljyttömiksi niin akne on lakannut vaivaamasta, mutta heti jos käytän esim. Huulirasvaa jossa öljyjä on, se palaa suun ympärille… Tämä on selkeä muutos joka tapahtuu ihan päivässä, jos öljyjä käytän, niin mukavampi olla ilman.

          • Miia Johansson

            No mutta ihanaa, että oot löytänyt sulle hyvät tuotteet. <3 Onko kyseessä fungal akne?

          • E~

            Ihan “tavallinen” kystinen akne kyseessä ja välillä lehahteli myös tuo pod. Nyt tosiaan puolisen vuotta saanut olla oirevapaa ja kyllä tämä todellakin helpottaa erityisesti mielen puolella kun en tosiaan ole enää ihan teini-ikäinen!

  • Suvi

    Moi Miia!
    Osaisitkohan kommentoida jotenkin ihoni hämmentävää tilaa. Käytän sekaiholleni fiinin puhdistusbalmia, joskus perään maitoa, mega mistiä ja bybin yövoidetta/c caf päivövoidetta ja apeironin jojobaöljyä ja viime aikoina ihoni on ollut täynnä pieniä näppyjä ja niitä tullut myös kaulaan 🤔 mistäköhän mahtaisi johtua? ei mtn muutoksia hormonaalisesti pitäisi olla.

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi! 🙂 Hei jos oot ostanu nää tuotteet Twistbeltä, niin kannattaa laittaa viestiä heidän aspaan kuvan kera. He varmasti osaa auttaa. <3 Näissä on tietty paljon aktiiviaineita eli jos sun iho ei ole tottunut tällaiseen. Riippuu vähän mitä oot käyttänyt aikaisemmin.

  • Kaitlin

    Heipsan, tulin kyselemään tyhmiä 🙂

    Kah kun kaikkialla suositellaan kaksoispuhdistusta, mutta itse kun tätä kokeilin parin viikon ajan, mun sekaiho kuivui tosi pahasti ja alkoi pukkaamaan sellaista ärsytysnäppylää, mistä yleensä tunnistan että on liian kuivattavat tuotteet käytössä.

    Käytin Lumenen puhdistusöljyä ja sen perään Huxleyn Be Moist putsaria, niin mitä mää tein väärin, kun pelkkä tolla Huxleyllä puhdistus on ihan fine eikä kuivata?

    • Miia Johansson

      Heippa Kaitlin! 🙂 Puhdistusöljyissä on tietenkin paljon eroja, joten vakea sanoa nyt tuosta Lumenesta. Merkiltä testasin joskus aikoinaan jotakin syväpuhdistavaa öljyä ja sen jälkeen kyllä iho kiristeli pahemman kerran. En tosiaan muista mitä raaka-aineita siinä oli. Mutta ideana kaksoispuhdistuksessa on se, että ensin öljymäisellä viedään pois meikki ja lika, jonka jälkeen vielä puhdistetaan hyvin, mutta hellävaraisesti iho vielä toiseen kertaan. Usein hyvinkin monelle riittää ihan vaan yksi puhdistustuote. Myös helposti tukkeutuvalle riittää vaikka yksi öljyputsari, jos siinä ei ole ihoa tukkuvia ainesosia. Mutta tämäkin on hirmuisen yksilöllistä, että mikä tukkii kenenkin ihoa.

  • Inari

    Moi! Onkohan toi Laponien puhdistusmaito sellaista notkeaa vai jäykempää tavaraa?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 en sanoisi notkeaksi enkä jäykäksi. Siis koostumus aika sellainen perus puhdistusmaidon koostumus. Eli kevyt voidemainen. 😊

  • Tina

    Moi!

    Balance Creamin INCISSÄ lukee kookosöljy, joka on potentiaalisesti hyvin komedogeeninen eli ihohuokosia tukkiva ainesosa. Silti tuotetta suositellaan epäpuhtaalle iholle. Onko sinulla kokemuksia tuotteen tukkivasta vaikutuksesta tai oletko kuullut käyttäjäkokemuksia akneihoisilta lukijoilta?

    • Miia Johansson

      Heippa Tina! 🙂 Joo totta, että kookosta tuosta löytyy ja kyseistä ainesosaa sanotaan komedogeeniseksi. Jokainen iho on silti todella yksilöllinen ja toiselle voi pieni määrä kookosta tukkia ihoa ja toiselle taas ei. Itselläni on sekaiho, mutta tämä tuote ei ole tehnyt epäpuhtauksia. Tuote ei ole suoranaisesti epäpuhtaalle iholle vaan enemmänkin herkälle, punoittavalle ja myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle herkälle couperosaiholle. Suositteleisin akneiholle mielummin hydra lotionia. Siinäkin on kookosta, mutta vähemmän. Erityisesti epäpuhdas iho silti nauttii hydra lotionista. Hieman ehkä liian pitkälle demonisoitu tuo kookos, koska tuotteessa tietenkin vaikuttaa kokonaisuus. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram