SUOMALAISIA LUONNONKOSMETIIKAN UUTUUKSIA

03.05.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Suomessa tehdään aivan käsittämättömän laadukkaita ihonhoidon tuotteita, joiden ainesosaluettelot hivelee tämän kosmetiikkanörtin silmiä. Haaveilin joskus omasta ihonhoitobrändistä, mutta tänä päivänä koen sen jopa aika turhaksi, koska niin monta hyvää suomalaista brändiä on jo olemassa ja lisää vaan tulee. Tosin meikkipuolella olisi taas paljon tilaa uusille suomalaisille ihanuksille.

Tähän postaukseen keräsin uusimmat suomalaiset brändit ja niiden mielenkiintoisimmat tuotteet.

SUOMALAINEN INNOVAATIO KOSTEUSVOITEESSA

*Uudet Moi Forest -tuotteet on valmistettu luomulaatuisista kasviöljyistä, kuten jojobasta, kaurasta ja mantelista. Kaikki omia lemppariöljyjäni. Mukaan on sekoitettu suomalaisten yliopistojen kehittämää Reconnecting Nature -metsäpölyä. Tämä Suomen luonnosta hankittu raaka-aine tutkitusti tukee elimistön mikrobiomin toimintaa.

Ostin testiin *Moi Forest multipurpose voiteen, joka toimii loistavasti niin käsivoiteena kuin kasvoillekin tai mihin vaan kuivaan ihoalueeseen. Itse tykästyin tähän kasvovoiteena, koska koostumus on kosteuttava, mutta ei liian yty. Loistavan sisällön lisäksi pakkaus on helposti kierrätettävissä, joka on itselleni suuri plussa. Tuote sopii kaikille, mutta kasvovoiteena suosittelisin tätä enemmänkin kuivalle iholle.

Kuten alla olevassa kuvassa näkyy, niin voide on koostumukseltaan hyvin erikoista ja se johtuu suuresta määrästä metsäpölyä. Vaikka tuote tuntuukin rakeiselta ja kirjaimellisesti siltä, että levittäisi likaa kasvoille, niin iho ei jää harmaaksi ja hippuset saavat jäädä ihon pinnalle sitä hoitamaan.

Brändin toinen perustajista on muuten Maria Varon, joka on aivan mieletön kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntija. Hän on kirjoittanut loistavan kirjan nimeltään Elävä Iho.

AKTIIVIAINEITA SUOMEN LUONNOSTA

*Uusi suomalainen brändi Taiga Natural on niin ikään juuri lanseerattu. He mainostavat tuotteitaan Unisex -tuotteiksi ja niiden tumman puhuva ulkonäkö onkin todella simppeli, mutta ehkä asteen markettimainen. Sillä ei kuitenkaan ole niin merkitystä, koska tuotteet sisältävät paljon hyviä raaka-aineita. Itse tosin menin lankaan aluksi ja luulin, että tuotteet sisältävät vain suomalaisia raaka-aineita, jonka vuoksi ihmettelinkin arganöljyä ja muita ulkomailta saatavia raaka-aineita. Tosiaan paketissahan lukee, että aktiiviaineet ovat Lapista, eli tämä tarkoittaa esimerkiksi männynkuori- ja kuusenoksatyviuutetta.

Sain testiin muutamia brändin tuotteita ja ostin sitten vielä itse lisäksi muutaman tuotteen testiin. Tässä kaksi tuotetta, joihin todella tykästyin.

  • Oli todella kiva löytää vihdoin hyvin vedellä emulgoituva raaka-aineiltaan simppeli puhdistusöljy. *Taiga Cleansing Oil jättää ihon pehmoiseksi ja onkin loistava kuivemmalle iholle. Itse sekaihoisena tykkään tästä ja mukana ei ole ihoa tukkivia aineisosia, mutta tykkään silti tehdä tämän kanssa kaksoispuhidstuksen tai puhdistaa konjakkisienen avulla. Putelin koko on melko pieni, mutta 20,90 euron hinta on sille mielestäni juuri sopiva. Ehdottomasti kokeilun arvoinen puhdistustuote meikin poistoon.

  • Kasvoöljyistä en saa tarpeekseni koskaan, sillä ne ovat ehdottomasti yksi suurin salaisuuteni hyvään ihoon. *Taigan Anti-Age Beauty oil on ideaali ikääntyvälle iholle. Heti ensimmäisenä raaka-aineena INCI-listalla on Argan-öljy, joka on yksi parhaista kasviöljyistä ikääntyvälle iholle. Mukana on myös helposti imeytyvää jojobaa sekä tyrniöljyä, joka on täynnä vitamiineja sekä omegarasvahappoja. Tuote sisältää kuitenkin lisänä hajusteita, joista ei koskaan tiedä mitä sanan parfym/fragrance sisälle on upotettu, mutta muuten ainesosat ovat simppelit.

KOREALAISEEN TYYLIIN SUOMALAISILLA RAAKA-AINEILLA

Unna ei sinänsä ole uutuus kosmetiikkabrändi, mutta se on omassa hiljaisuudessaan nostanut suosiotaan hoitolapuolella. Halusin tämän brändin mukaan tähän postaukseen, koska olen itse vasta alkanut tutustumaan tähän hitusen arvokkaampaan kosmetiikkabrändiin.

Unna on selkeästi saanut vaikutteita Koreasta, sillä kokoelmassa on tuhdimman oloisia hoitonesteitä ja yövoiteet on nimetty sleeping maskeiksi. Tuoksumaailma on taas hyvin suomalainen ja metsäinen. Tuoksu voidaan tulkita melko vahvaksi “luonnonkosmetiikkamaiseksi” tuoksuksi, jos tämä maailma on uudempi. Itse olen hiljalleen rakastunut näihin luonnon tuoksuihin, mutta kieltämättä aluksi ne tuntuivat oudoilta.

Tuotteiden koostumukset ovat aika erilaisia mitä olen tähän mennessä käyttänyt. Mukana on kuitenkin Taigan tyyliin aktiiviaineita Suomen luonnosta. Itse tykästyin heti ensikokeilulta Kerttu Antioxidant voiteeseen, joka maksaa 61 euroa. Hinta on kova moneen muuhun suomalaiseen laadukkaaseen luonnon voiteeseen verrattuna. Lisäksi on aika vaikea perustella, että miksi maksaisit 61 euroa tästä tuotteesta, kun edullisemminkin saa todella hyviä kasvovoiteita. Kaikesta huolimatta brändiltä löytyy monta loistavaa tuotetta, jos on valmis maksamaan hieman enemmän.

TÄSSÄ lista kauneushoitoloista, joissa Unnaa myydään.

  • Laura

    Moi Miia, oletko tutustunut Suomessa valmistettuun Senja Cosmeticsiin? Senja käyttää vain kotimaisia raaka-aineita. https://senjacosmetics.com/fi/raaka-aineet/
    Ainakin Nordic nectar hoitovesi on ihana. Mulla toi MoiForest odottaa käyttövuoroaan, uskon että sekin on ihana. On kyllä todella huippua, että Suomessa osataan ja todellakin täällä on valinnanvaraa luonnonkosmetiikan sarjoissa.

    • Miia Johansson

      Joo, eikö ole! <3 Ja oon joo kokkeillut noita Senjan tuotteita, mutta en vaan tykästynyt niihin oikein mihinkään. 🙁

  • Charming Nails

    Onpa samanlaiset nimet; Taika ja Taiga. Ei ihme jos jollain menee sekaisin 🙂 Moi Forestia aion kokeilla koska tykkään tosi paljon aidon tuntuisista turve- ja mutanaamioista. Pidin tosi paljon Sosarin turvenaamiosta 🙂

    • Miia Johansson

      Joo muuten totta! Ja hyvin samoihin aikoihin nämäkin kaksi saman kuuloista lanseerattu. 😀

  • Sonja

    Moi Miia!
    Tarvitsisin kosteusvoiteen tai seerumin, jota voin käyttää aamuisin aurinkosuojavoiteen alla ja illalla tarvittaessa ennen öljyä. Päiväkäytössä mulla on Mossan aurinkosuojavoide, ja uskon että se tarvitsee alleen kosteuttavan tuotteen kasvoveden lisäksi. Tähän asti olen käyttänyt Lumenen seerumia, mutta se loppuu pian ja haluaisin jonkun “Miia approves” -tuotteen tilalle 😀 Yökäyttöön tilasin just Twistbeltä Balm Balmin Rosehip -öljyn.

    Olen miettinyt Olivia Kleinilta joko Balance Creamia tai Hydra Lotionia. Luin molemmista sun arviot, mutta en osaa niiden perusteella sanoa, kumpi olisi parempi mun iholle. Ihoni kiiltää tosi helposti, aiemmin oli paljon finnejä mutta nyt enää vain satunnaisesti. Kuitenkin meikki tarraa helposti kiinni kuiviin kohtiin kiinni. Ihonhoito on muuten mielestäni kunnossa (Fiinin puhdistusbalmi + Bybi Milk Melt + Olivia Klein Mineral Toner). Kumpiko näistä olisi hyvä voide – vai joku ihan muu, mikä? Kiitos, jos ehdit vastata! <3

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Jos löytyy kuivia kohtia, niin balance cream voisi olla parempi. Se on hiamn ytympi ja pehmentää ihoa. Myös kasvoöljyt päiväkäytössä auttaa siihen ettei meikki tarraa kuiviin kohtiin kiinni. Tähän kannattaa valita kasvoöljy, jossa helpommin imeytyviä öljyjä, kuten tämä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/novexpert-booster-with-5-omegas/

      • Sonja

        Jes, kiitos taas! Ihanaa kun jaksat neuvoa.

  • Mikaela

    Moi Miia! Mulla olisi ihonhoitokysymyksiä. Mitä mieltä oot korealaisesta kosmetiikasta? Oon huomannut ettet juurikaan käytä tai suosittele sitä. Oon miettinyt onko siihen joku syy? Mulla on käytössä Whamisan Rich hoitoneste ja saman merkin water cream. Oon tykännyt niistä. Niiden päällä käytän iltaisin jotain tuhdimpaa, esim. Madaran SOS hydra creamia tai Bybin bakuchiol-öljyä. Päivisin mulla on siinä päällä Murun BB-voide tai Mossan sävytetty aurinkovoide. Pointtina tässä on nyt siis se, että se Whamisan water cream vaihdettiin huonoon purkkiin, josta se kuluu nopeesti ja on kaiken lisäksi kallis. Onko se edes tarpeellinen sun mielestä tai minkä voisin ostaa tilalle? Tuntuu, et mun iho ei vielä pelkän hoitonesteen eli kasvoveden jälkeen oo tarpeeks kosteutettu värillisille voiteille. Ajattelen myös saavani siitä water creamista iholle jotain vesikosteutusta, jos se nyt edes sellasta tekee. 😄 Oon katsonut sun suosikeista vaihtoehtoja, mut ongelma nyt on se etten tiedä mikä voisi olla edes vähän vastaava. Kiitos etukäteen! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Mikaela! 🙂 Vaikea sanoa yleisesti kokonaan korealaisesta kosmetiikasta, koska sielläkin on niin paljon tuotteita. Itse suosin ihonhoidossa enemmän luonnon raaka-aineita ja en mielelläni käytä tuotteita, joissa on paljon raaka-aineita, jotka vaikuttavat enemmän tuotteen koostumukseen eivätkä ihon hyvinvointiin. Valitettavasti korealaisessa kosmetiikassa on paljon tällaisia tuotteita. Mulle tärkeää on se, mitä ainesosaluottelo sanoo eli mitä raaka-aineita oikeasti iholleni laitan. Whamisa on poikkeus korealaisita tuotteista ja niissä on paljon hyviä raaka-aineita. Itse en ole niitä suositellut, koska niissä on jo sitten niin paljon erilaisia vaikuttavia aineita ja ihon voi olla hanakala käyttää sitä kaikkea hyödyksi. Itse en pysty niitä käyttämään, koska ihoni lehahtaa heti punaiseksi.

      Ymmärrän, että jos on tottunut käyttämään tuhdimpia geelimäisiä hoitonesteitä, niin voi olla erikoista siirtyä suohkuteltaviin kasvovesiin, koska ne tuntuvat kevyeltä alkuun. Iho ei kuitenkaan tarvitse niin paljon vaan asiaa kannattaa katsoa kokonaisuutena. Eli ihan ensimmäisenä.. mikä on ihotyyppisi? Onko se siis kuiva? Miten peset ihosi? Jos iho ei tunnu ennen sävyttävää tuotetta tarpeeksi kosteutetulta, niin balmit on todella hyviä ihon pehmentämiseen. Riippuu tietenkin sun ihotyypistä. 🙂

      • Mikaela

        Kiitos vastauksesta! 😊 Mulla on sekaiho eli rasvottuu keskeltä ja pintakuiva muualta. Nyt 30v. ja paremmat tuotteet niin tosin rasvottuu vähemmän ku ennen. Oon sun suosituksesta siirtyny käyttämään Flown balmia ja Olivia Kleinin jelly washia puhdistuksessa, joten en usko et ongelma on niissä. Ennen Whamisan kasvovettä mulla oli aina kuivia kohtia kasvoissa kylmällä säällä, mut sen ansiosta ei oo enää. Korealaisista käytän vaan Whamisaa. Muistaakseni sä käytit joskus Weledan Skin foodia tai Bybin babe balmia meikin alla. Voisko jompi kumpi niistä toimia, illalla ja aamulla kasvoveden jälkeen?

  • Miia Johansson

    Joo Bybin Babe Balm voisi olla loistava tai Weleda Skin Food. Molemmat toimii hyvin. 🙂

  • Katri

    Moikka!
    Ootko kokeillut taiga cosmeticsin puhdistusmaitoa? En ole itse uskaltanut vielä tilata jos ei sovikkaan atooppiselle ja herkälle iholle 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Katri! 🙂 En ole testannut, joten en valitettavasti osaa sanoa.

  • Marjo

    Hei! Oletko kokeillut Taiga cosmeticsin herkän ihon kasvovoidetta 24h? Mitä mieltä incistä?

    • Miia Johansson

      Helou 🙂 En oo muuten tuota kokeillut tai tsekkaillut inciä. Ai niin ja tästä jäi pois Taigan ihana puhdistusöljy!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram