SALAISET PAHEENI IHONHOIDOSSA x3

23.04.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Niin kuin ahkera fitness-urheilija saattaa välillä syödä pizzaa, niin tällakin kauneusvaikuttajalla on omat paheensa kosmetiikassa. Jos jokin tuote tai tapa tekee sinut onnelliseksi, niin jatka ihmeessä, vaikka se ei välttämättä olisikaan paras mahdollinen juttu. Myöskään kosmetiikkaa ei kannata ottaa niin vakavasti.

1. KOREALAISET KASVONAAMIOT

Suurin paheeni on *Kokostar kangasnaamiot. Ne sisältävät kuitenkin paljon raaka-aineita, jotka vaikuttavat tuotteen koostumukseen eivätkä niinkään ihon hyvinvointiin. Mukana on myös mikromuovia ja synteettisiä hajusteita. Eli onhan tämä selkeästi kosmetiikkamaailman pizza, mutta tykkään näistä kuitenkin silloin tällöin.

Erityisesti, jos ihoni tuntuu superkuivalta, niin juotan iholleni vesikosteutusta tämän naamion avulla ja iho tuntuu heti paremmalta. Yhdessä naamiossa on hurjat 40g seerumia.

2. KASVOÖLJYT – KOSMETIIKKAMAAILMAN KERMA

Omistan aivan tuhottoman monta kasvoöljyä. Kun kasvoöljyjen maailmaan pääsee, niin paluuta ei ole. TÄSSÄ on postaus kuinka tunnistat hyvän kasvoöljyn INCI-listasta eli ainesosaluettelosta.

Laadukkaat kylmäpuristetut kasviöljyt ravitsevat ja pehmentävät ihoa aivan uskomattoman hyvin ja kun valitset öljyt juuri omalle ihotyypillesi saat tietenkin parhaimman mahdollisen lopputuloksen. Eri ihotyyppien kasvoöljyistä voit lukea tuosta linkkaamastani postauksesta.

OMIA SUOSIKKEJANI OVAT JUURI TÄLLÄ HETKELLÄ (mainitakseni vaan muutaman):

  • Ikisuosikki *Fiini Kaura-Tyrniöljyseerumi sopii monelle ihotyypille. Mm. sekaiholle, herkälle, atooppiselle ja kuivalle iholle. Suomessa valmistettu tuote sisältää suomalaista kauraa ja tyrniä.
  • Uudella suomalaisella brändillä *Taigalla on loistava anti-age kasvoöljy, joka sisältää ikääntyvälle ja kuivalle iholle sopivia raaka-aineita ja samalla omia lemppariöljyjä: Argan öljyä, jojobaa, kauraa ja tyrniä.
  • Pari kasvoöljyä, joihin olen aivan ihastunut tulevat myyntiin ensi kuussa ja kerron niistä sitten lisää.

3. LIIKAA TUOTTEITA

Kauneusbloggaajaksi itselläni on yllättävän vähän kosmetiikkaa. Se mihin viittaan liialla tuotemäärällä on ihonhoito ja kuinka montaa eri tuotetta läträän.

Opetan teille aina, että suurin osa tarvitsee ainoastaan hellävaraisen putsarin, kosteuttavan kasvoveden ja kosteusvoiteen. Kosteusvoiteenkin voi helposti korvata kasvoöljyllä.

Itse lotraan usein omia tuotteitani aivan liikaa. Laitan niitä paljon ja läträän malttamattomana eri tuotteita eri päivinä enkä välttämättä odota yhden tuotteen hyviä tuloksia rauhassa. Ehkä se on samalla ammattini hyvä ja huono puoli.

Haluan kuitenkin sanoa sen, että hyvinvoivaan ihoon et tarvitse monia puteleita ja uusimpia ihmetyksiä. Perusjutuilla pärjää, kunhan niissä on sopivia raaka-aineita juuri sinun ihotyypillesi.

  • Erika H.

    Siis itse tykkäisin käyttää useammin ja enemmän kangasnaamioita. Asennoidun typerästi niiden kohdalla kai enemmän sellaiseen rentoutumisfiilikseen, kuin muuten. Käytätkö itse vain noita vai käytätkö muitakin? Onko suositella hyviä erilaisia kangasnaamioita?

    • Miia Johansson

      Rentoutumis fiilis on hei loistava! Mielen hyvinvointi auttaa ihoon, kun stressi vähenee. <3 En käytä muita kangasnaamioita kuin näitä ja näitäkin aika harvoin.

  • Ouna

    Hei! Oletko kokeillut Sileä Silky Face Oil kasvoöljyä? Vissiin kotimainen öljyseerumi! Mua himottaisi kauheesti testata mutta aattelin että jos joku suosikki bloggaaja on testannut jo niin olisi hyvää arviota siitä minkälainen se on ennen ostoa! Kiitos ihana Miia!

    • Miia Johansson

      Heippa Ouna! 🙂 Joo, mä ostin juuri testiin, koska se on Katja Kokon kehittelemä. Jotenkin en oo ainakaan vielä siihen tykästynyt ja haju on todella erikoinen, mutta jatkan testailuja. Kannattaa miettiä kasvoöljyn hankintaa sillä tapaa, että itä sun iho tarvii eli sen oman ihotyypin mukaan. Näin saat parhaimman lopputuloksen. <3

      • Kirsi

        Musta se tuoksu on taivaallinen: muistuttaa kesäistä päärynä tarhaa ja kukkaniityjä! Mutta tää varmasti riippuu hyvin pitkälti onko tottunut luonnonkosmetiikan vain synteettisten tuoksuihin… mua oksettaa nykyään kaikki synteettiset hajut 😅

      • Ullaliina

        Pakko tulla Komppaamaan Kirsiä, se tuoksu on yks paras ominaisuus siinä öljyseerumissa! Ihanan aromaterapeuttinen ja raikas! Siinä jotenkin rauhoittuu ja sielu lepää hetken kun hengittelee. Harmi ettei tätä ole hajuvetenä. Ostaisin jo tuoksunkin puolesta sitä, tietty ihan huikeet raaka-aineethan tässä on. Mulla mullistu koko ihonhoito tän öljyn ansiosta kun se tuli markkinoille. Nyt menossa jo 3. Purkki koska lotro 😅😂

    • Emmi

      Itse tykkään hurjasti tästä öljystä! Kerrankin öljy, joka ei tuki akne-ihoani 😊 rakastan myös tuoksua! Tulee tunne, että olisin jossain kasvohoidossa ja aamulla iho näyttää heleältä 😊 tästä ei myöskään tule mitään klähmäistä tunnetta, vaan öljy tuntuu hyvin kevyeltä, josta itse ainakin pidän.

  • Suvi

    Moikka! Tuli tästä mieleen, että noista kangasnaamioista saisi tosi mielenkiintoisen postauksen! Itse käytän myös noita kocostareja ja olin nyt hieman pettynyt, että niissä on mikromuovia. Lisäksi noissa naamioissa on valtavia hintaeroja ja itse ainakin ajattelen, ettei ne 1-2e maskit voi sisältää mitään ihmeaineita. Ja tosiaan kun ei itse niistä inceistä ota selvää, niin olisi kiinnostavaa lukea naamioista, jotka sisältävät oikeastikin jotain hyödyllistä:) Ihanaa kevättä sinulle:)

    • Miia Johansson

      Joo, mä en oo vielä oikein löytänyt hyvää vaihtoehtoa. Muuta kuin sekoittaa omia ihonhoitotuotteita keskenään ja laittaa lappujen avulla naamalle muhimaan. Sellaisia lappuja nimittäin on ns. kuivana, jotka voi sekoittaa omiin sörsseleihin. Mun pitää testata tää.. mulla on niitä lappuja vielä kotona ja en oo vaan saanu aikaiseksi. 😀 Hyvistä naamioista (ei kangas) mulla on tulossa taas juttua ens kuussa. 🙂

  • Anniina

    Mä niiin halusin tykätä tosta fiinin tyrni-kauraöljystä mutta se aiheutti finnejä. Olen synnyttänyt 10kk sitten ja imetän eli hormonit käy kierroksilla kyllä. Sen lisäksi ostin Laponie of scandinavian tuotteita ja sama juttu. Finnejä välittömästi! Oletko kuullut että kauraöljy voisi tämmöistä aiheuttaa?
    Kiitos vielä blogistasi ja raikkaista meikki-ideoista 🙂

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Kauraöljyn ei pitäisi aiheuttaa finnejä ja myös moni Laponien tuote on todella hyvä epäpuhtaalle iholle. Mitkä tuotteet sulla on ollut käytössä, jotka ei aiheuttaneet finnejä nyt synnytyksen jälkeen? 😊 On siis todella normaalia, että ihossa näkyy kaikki hormonimuutokset ja ulkoisella ihonhoidolla siihen on todella vaikea vaikuttaa. 😔

  • Jenna

    Mulla on täysin sama pahe; noi Kokostarin naamiot! Varsinkin se vaaleanpunainen. 😍 Just paras jos iho on ihan koppurana.

    Tilasin juuri Fiinin mustaherukkaöljyn (ja balmin). Toivottavasti toimii ja epäpuhtaudet vähenis ja pintakuivuus loppuisi. 🙂

    • Miia Johansson

      Joo, sama muuten.. se vaaleanpunainen! 😆😃 Toivon tykkäät noista. Muista muuten levittää balmi kuivalle iholle kuivin käsin. 😍

  • Markit

    Heippa; No tänä aamuna ajattelin, että mistä pullosta ja mitä laittaisin kasvoille. Jotenkin olen “ansiostasi” ( positiivinen ansio🌹) villiintynyt kasvoseerumeihin ja -öljyihin, eihän minulla niitä ole aiemmin ollut. Uusia pitää saada, vaikka vanhoja vielä on, viimeksi ostin Novexpertit. Suosittelit ja ovat kyllä hyviä, imeytyy nopsaan. Mutta kumma, kun ei heti tapahdu jotain dramaattisen kaunista, kun käyttää. Jos kaksi päivää on laittanut, niin ihme pitäisi jo tapahtua!😂 Kärsivällisyys, se geeni meni sisaruksille.
    Toisaalta pientä hemmottelua ja hupia on hyvä harrastaa. Jos öljyjen ja seerumeitten lotraaminen ilostuttaa, niin mikä ettei. Enkä minä niitä varmasti oikein ja oikeassa järjestyksessäkään käytä, mutta olen onneksi saanut riesojen lisäksi anteeksiantavaisen nassun.
    Kasvonaamio…pitää sekin kokeilla. Tiedä mitä tapahtuu 🤣.
    Kyllä tämä on hyväntuulen blogi!😀❤

    • Miia Johansson

      Kiitso Markit! 🙂 Ja juuri näin! Jos joku tuo iloa, niin sitä pitää ehdottomasti jatkaa. <3

  • Jutta

    Moi! En löytänyt blogin hakutoiminnolla hirveesti mitään shampoosuosituksia kuiva- ja hopeashampoita lukuunottamatta, niin oisko mahdollista saada semmosta? Vai meneekö oman ns vahvuusalueesi ulkopuolelle? Erityisesti kiinnostaa siis inci-listan kannalta mitä kannattaa välttää ja mitä etsiä shampoolta. Ajatus lähti oikeastaan siitä kun oon yrittänyt etsiä sulfaatitonta shampoota (ts ilman sodiumlauryylisulfaattia) ja on ollut vähän vaikeaa, ja löytyneihinkin oon ollut vähän pettynyt. Nyt esim löytyi L’Oréal Paris
    Elvital Extraordinary Oil Low Shampoo, incit löytyy ainakin Kicksin sivuilta (https://www.kicks.fi/loreal-paris/hiukset/hiustenhoito/shampoot/elvital-extraordinary-oil-low-shampoo-400-ml), mitä ajatuksia? Kiitos!

    • Miia Johansson

      Heippa Jutta! 🙂 Luit ajatukseni. Sellaista on tulossa perjantaina. Ja shampoissa tietty on sekin puoli, että joidenkin hiuspohja saattaa jopa tarvita soudium laureth sulfatea. Jos kärsii siis seborrooisesta ekseemasta. 🙂

  • Lila

    Mäkin rakastan noita Kocostarin kangasnaamioita! Ilmeisesti aika moni muukin 😀 Tykkään myös Patchologin naamioista, mutta ne on niin kalliita että nappaan siksi yleensä nuo halvemmat versiot. Suosittelen tosin kokeileen niitäkin!

  • Mira

    Moikka Miia! Asiasta ihan toiseen, muistelen että joskus vinkkasit jotain luotto huulipunaa hääpäiväksi. En vain millään muista mitä, oliko sulla joku vakkari, joka sopii monelle morsiamelle kun teit vielä keikkoja? 😊 Kiitos jo etukäteen!

  • Pirre

    Hei Miia! En löytänyt blogistasi mitään kommenttia tai juttua Ekopharman tuotteista.
    Onko sinulla mitään kokemusta näistä tuotteista? Lähinnä inci listaan liittyen. Kiitos vastauksesta.
    Ja kiitos blogista, oon jäänyt ihan koukkuun ja saanut hirveästi vinkkejä 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Pirre! 🙂 Joo, on ollut testissä, mutta en oikein innostunut näistä. En nyt muista tarkalleen incejä, mutta tietty riippuu mitä tuotteelta hakee.

  • Eevaleena

    Mua hirivittää se mikromuovi noissa naamioissa niin jätin pois. Onneksi 100% puren naamiot on saatavana Suomesta. Ruohonjuuresta löysin myös uusia You&Oilin kangasnaamioita mitkä pääsee testiin.

  • Milla

    Tiedätte kai että tuollaiset synteettiset tuotteet ovat ns hormonihäiritsijöitä. Eli ei mikään ihan pieni pahe ainoastaan, vaan suoranainen terveyshaitta ihmisen biologialle ja jossain määrin luonnolle

    • Miia Johansson

      Heippa Milla! 🤔😊 Mihin ainesosaan viittaat?

  • Roosamariia

    Hei Miia! Tämä nyt ei liity ja liittyy tavallaan ehkä postaukseesi.

    Olet aiemmin postaillut mm Weledan Skinfoodista ja Evolven Cleansing Meltistä, että ovat parhaita tuotteita mutta et ole näitä listannut suosikkeihisi? Onko ne vaan unohtuneet vai onko niissä jotain vikaa? Vai eivätkö ne enää läpäise Miian kriteereitä? Vai oliko niiden taustalla vain joku kaupallinen yhteistyö postauksia varten?

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Molemmat on tosi hyviä tuotteita ja käytän niitä edelleen. Tai no nyt en käytä enää Evolvea, koska oma ihoni on enemmän epäpuhtauksiin taipuvainen minipillerit aloitettuani, mutta Evolvea suosittelen edelleen kuivalle iholle. Weledasta oon joo tainnut tehdä joskus monta vuotta sitten kaupallisen yhteistyön, mutta on sitten yhteistyö tai ei, niin pidän tuotteesta. Ja edelleen tykkään käyttää Weledaa meikin alla eli ns. primerina.

      Tuolta mun suosikeista puuttuu paljon tuotteita, joista pidän. Se johtuu ihan siitä, että noiden noin sadan tuotteen laittaminen mun suosikkeihin oli todella työläs homma. En myöskään halua, että siellä on liikaa tuotteita. Tämän vuoksi valitsen sinne ne tuotteet, jotka mielestäni ovat juuri nyt ne parhaista parhaimmat. Varmaan sullakin on jotain sellaisia tuotteita, joista pidät, mutta ne ei juuri nyt ole sulla käytössä ja tykkäät juuri nyt jostain toisesta tuotteesta? 🙂

  • Jt

    Uskaltaakohan tällaisen inchin aurinkosuojaa käyttää:

    Water Aqua, Ethylhexyl Salicylate, Butylphthalimide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Propylene Glycol, Octocrylene, Isopropylphthalimide, Benzophenone 3, Acrylates C12 22 Alkyl Methacrylate Copolymer, Phenoxyethanol, Fragrance Parfum, Limonene, Dimethicone, Acrylates C10 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Trimethylsiloxysilicate, Oleth 10, Disodium EDTA, Polysilicone 15, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hydroxypropyl Methylcellulose, Sorbitan Oleate, Glycerin, Coumarin, Methylisothiazolinone, Linalool, Helianthus Annuus Sunflower Seed Oil, Melaleuca Alternifolia Tea Tree Leaf Oil, Olea Europaea Olive Fruit Oil, Terminalia Ferdinandiana Kakadu Plum Fruit Extract, Citral. ?👀

    Kyseessä siis australian gold spray gel with bronzer spf30, etsin juuri tällaista “instant tan”-tyyppistä aurinkosuojaa kropalle. Mineraalisuojista en ole vastaavaa löytänyt :/

    Kiitos vielä kaikista avusta mitä olen täältä blogista saanut ☺❣

    • Miia Johansson

      Heippa Jt! 🙂 Noh, siis kysehän on ihan siitä mitä ainesosia haluat itse vältellä. Sinänsä kaikki EU-alueella myynnissä olevien tuotteiden pitäisi olla täysin turvallisia. Kyseessä on siis kemiallinen aurinkosuoja, joita en itse käytä. Mukana on muutenkin vähän ihoa hoitavia ainesosia, vaikka näin tätä kyseistä tuotetta markkinoidaan. Ja tietty myös mikromuovia, jota itsekin pääsääntöisesti välttelen. Paitsi tuon muutaman kangas naamion verran. Eli sisnänsä vaikea kysymys, koska nämä ovat niin henkilökohtaisia juttuja, että minkälaista kosmetiikkaa haluaa käyttää. 🙂

      • Jt

        Kiitos vastauksesta! 🙂 mikromuovi ei kuulosta kyllä hyvältä..🙁kemiallisia suojia olen myös vältellyt. Osaatko sinä suositella jotain instant tan- tyyppistä spf tuotetta vartalolle? Ei tarvitse olla ihoa hoitava,nimenomaan päivetystä etsin 🤠🌻

        • Miia Johansson

          Helou! 🙂 Itseruskettavia löytyy kyllä, mutta instant tan, jossa mukana SPF niin en taida tietää. 🙁

  • Anna

    Mun salainen pahe on silloin tällöin myös kangasnasmiot, tulee huono omatunto siitä roskan määrästä mut iho on aina niin hehkuva niiden jälkeen 😍 Jos haluaa välttää mikromuoveja niin oon löytänyt ihan huippuja 100%pure ja Pulp de vie merkeiltä ☺️ Myös Urang on tosi hyvä mut vähän arvokkaampi, nyt ostin Whamisaa testiin 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Hei hyvä tietää, että joku muukin. 😀 Ja pitää joo kokeilla noita. Whamisaa en pysty, koska siitä lehahtaa heti naama. Niin paljon aktiiviaineita nääs, vaikka ihania ovatkin. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram