NUORENTAVA MEIKKI – AMMATTILAISEN VINKIT

19.04.2021

meikki yli 50-vuotiaalle

Kaikista tärkeintä meikissä on muistaa se, että meikkaaminen on itseilmaisun keino. Tämä tarkoitaa sitä, että sinä saat meikata juuri niin kuin itse haluat – olet sitten minkä ikäinen tahansa. Meidän ei myöskään tarvitse pyrkiä näyttämään nuoremmilta. Yhteiskunta on takonut mieleemme sen, että kaikkien pitäisi pyrkiä näyttämään 20-vuotiailta, mikä on hullua. Naiset ovat kauniita kaiken ikäisinä. Tämä oli kuitenkin teidän toivepostaus, että miten meikillä saa itsensä nuoremman näköiseksi, joten tässäpä se olkaa hyvät.

Nämä vinkit ovat puhtaasti ammattilaisen näkökulmasta ja kuinka keikkaillessa meikkasin yli 50-vuotiaita henkilöitä, jotta lopputulos oli niin omaan ammattilaisen silmään kuin kameran linssiin mahdollisimman imarteleva.

Ammattikielessä puhutaan aikuisen naisen meikistä, mutta raja on laajalti häilyvä ja joku saa ehdottomasti keksiä tälle omanalaisensa termin. Itse ehdotan aikuisen henkilön meikkiä.

KEVYT MEIKKIPOHJA

TEE NÄIN: 

  • Suosi kevyitä meikkivoiteita ja muista ettei  jokaista ihon virhettä ole tarkoituskaan koittaa piilottaa. Heleys ja raikkaus ovat avainasioita. Meikkivoiteista aikuiselle naiselle voit lukea TÄSTÄ.
  • Suosi omaan ihon sävyysi sopivia poskipunia ja älä pelkää käyttää poskipunaa reilusti. Opas poskipunan valintaan löytyy TÄSTÄ. Erityisesti aikuisella iholla kannattaa suosia voidemaisia poskipunia, koska ne tekevät ihosta heleämmän näköisen.

VÄLTÄ TÄTÄ: 

  • Voit täysin unohtaa varjostukset, koska niillä on tarkoitus tehdä tietyt kasvojen kohdat kapeammiksi. Aikuisen naisen meikissä pyritään pyöreyteen enemmän kuin kulmikkuuteen.
  • Vältä paksuja meikkivoiteita, koska aikuisen naisen iho ei niitä tarvitse ja ne vaan korostavat juonteita ja ryppyjä.
  • Vältä liikaa puuterointia. Kuivempi iho ei tarvitse puuteria ollenkaan ja rasvaisemmallakin iholla vaan minimaalisesti t-alueella. Liika puuteri korostaa juonteita ja tekee meikistä tunkkaisen.
  • Älä turhaan peitä kaunista ihoa, jos mitään peitettävää ei ole. Alla olevassa kuvassa käytin vaan meikkivoidetta niissä kohdissa, joissa sille oli tarvetta.

meikki yli 50-vuotiaalle

SILMÄMEIKKI IHON SÄVYN MUKAAN

TEE NÄIN: 

  • Moni ihmettelee, että miten jaksan aina paasata siitä, että luomivärit tulee valita oman ihosävyn mukaan. Syy on yksinkertainen: oikeat luomivärisävyt näyttävät huimasti imartelevimmilta eli toisin sanoen sinulle tulee paljon nätimpi fiilis. Sinulle sopivia sävyjä voit katsoa TÄSTÄ oppaasta. Usein aikuiset naiset sanovat minulle ettei heille sopisi ruskea. Ymmärrän heidän fiiliksen. He ajattelevat, että se tekee lookista tunkkaisen ja näin onkin, jos sävyksi valikoituu väärä ruskea.
  • Suosi häivytettyjä rajauksia, koska niiden kanssa juonteet eivät erotu. Ohjeet löydät TÄSTÄ.
  • Oma silmäni sanoo, että kevyt meikki on kaikista kaunein aikuisella naisella, mutta joskus todella tumma silmämeikki voi olla upea. Pääasia, että tummasta silmämeikistä huolimatta iho pysyy heleänä.

VÄLTÄ TÄTÄ: 

  • Vältä helmiäisiä, koska ne korostavat juonteita.
  • Vältä liian tummaksi maalattuja kulmakarvoja, koska ne tekevät meikistä raskaan ja pahimmassa tapauksessa lookista ilkeän näköisen.
  • Jos olet meikkaamisessa aloitteja, välttäisin sinisiä ja vihreitä sävyjä, sillä ne voi helposti näyttää vanhanaikaisilta.
  • Vältä vahvoja kissarajauksia, koska kaikki kulmikas ja terävä tekee meikistä tuimemman näköisen.

HUULIPUNA TEKEE IHMEITÄ

TEE NÄIN:

  • Totuttele käyttämään punaisia huulia, koska se raikastaa ilmettä uskomattoman paljon. Parhaista punaisista huulipunista voit lukea TÄSTÄ.

VÄLTÄ TÄTÄ:

  • Vältä ruskeita nude-sävyjä. 

P.S. Varmasti jo tiedät, että vastaus postauksen ensimmäisen kuvan kysymykseen on: vasemman puoleinen kuva. Ja tietenkin kaikista tärkeintä meikissä on on hyvin hoidettu iho. Ihonhoito-ohjeet aikuiselle naiselle löydät TÄSTÄ

  • Hessu

    Hei ja kiitos somekanavistasi. Olen neuvojesi avulla saanut ihonhoitoani kuntoon ja ihon pintakuivuus ja rasvoittuvuus on vähentynyt. Sekaiho ja aikuisen naisen epäpuhdas iho minulla on edelleen ja olenkin pitkään käyttänyt ihan laadukasta luonnonkosmetiikan mineraalimeikkipuuteria peittämään epäpuhtauksia ja arpia. Nyt tuntuu, että iän myötä se huolellisesta ihonhoidosta (suosittelemasi kasvovedet ja öljyt) huolimatta kerääntyy juonteisiin ja paakkuntuu ja sotkeentuu ihohuokosiin. Olenkin alkanut harkita meikkivoiteeseen siirtymistä. Zuii vaikutti olevan hurjan arvokas, onkohan muita vastaavia, vähän edullisempia tiedossasi?

    • Miia Johansson

      Heippa Hessu! 😊 Joo, iän myötä alkaa huomaamaan juuri tätä ja mitä kevyempi meikkivoide, niin sitä parempi. Tuolla mun suosikeissa on nuo parhaat meikkivoiteet ihotyypin mukaan. Kyllä mäkin sulle valitsisin Zuiin homman kumman meikkivoiteen. Edullisemmista onkin sitten vaikeampi löytää kevyttä ja hyvää koostumusta. Mun suosikeista Evolve voisi olla sellainen. Ja siis muuten linkki aikuisen naisen meikkivoiteisiin löytyy tästä postauksesta. 😍

      • Hessu

        Kiitos Miia, vastauksestasi Itse asiassa taisinkin tosiaan sieltä linkin takaa löytää nuo suositukset. Täytyy siis satsata seuraavalla kerralla tuohon zuiin meikkivoiteeseen.

        Kiitos vielä somekanavistasi. Olen opetellut avullasi meikkaamaan uudelleen ja löytänyt monta, uutta suosikkia. Meikinpoistoaineessa siirtyminen balmimaiseen putsariin on vaikuttanut hurjasti ihon kuntoon!

  • kukkis

    Minulla on luonnostaan todella paksut ja tuuheat kulmakarvat (vaalea iho, vaalea ohut tukka). Olen usein miettinyt miten ne ei näyttäis niin “kovilta”
    Voikohan kulmakarvoja vaalentaa?

    • Miia Johansson

      Joo voi, mutta en tiedä kuka oikein osaisi tehdä oikean värisiä. Mutta joskus auttaa myös vaaleille kulmille tarkoitettu kulmakarvageeli eli värillinen vaaleille tarkoitettu. Vähän pehmentää lookkia. MUTTA ne tummat kulmakarvat voi myös olla just sun juttu ja tehdä susta uniikin ja juuri sellaisen kun olet. ❤️

  • KatriK

    Kiitos hyvistä vinkeistä!
    Jos kärsii hieman kouperosasta ja poskipäät silloin tällöin punertavat (kohtuullisesta ihonhoidosta huolimatta) suositteletko siltikin poskipunan käyttöä? Toisin sanoen voiko näyttää liian punaposkiselta?
    Viittaako tuo viimeinen kohta “vältä ruskeita nudesävyjä” mihin meikkituotteeseen?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 tuo nude-sävy viittaa huulipunaa. Se on siis huulipuna otsikon alla. 😃

      Meikkivoidetta voi myös laittaa joka puolelle muualle paitsi poskille ja näin poskilla on luonnollinen puna jo itsestään. 😍

    • Lotta

      Suosittelen meikkivoidetta, koska jos ja kun couperosa näkyy punaisina verisuonina epätasaisesti poskilla, niin couperosa ei käy poskipunasta. Eihän poskipunallakaan vedetä katkenneita verisuonia tarkalla pensselillä vaan suditaan ja häivytetään tasaisesti. 😉

      Eli kun tasoitat kasvojen värin meikkivoiteella ja tai peitevoiteella niin hyvin voi lisätä poskipunaa ilman että tulee poskipunaöverit.

      • Miia Johansson

        Hyvä vinkki Lotta! 🙂 Ajattelin tässä lähinnä, jos kyseessä ei ole pahempi couperosa ja miten pääsee mahdollisimman vähällä meikillä. Riippuu aina myöskin, että kuinka paljon ihoaan haluaa peittää. Mielestäni ihon “virheet” saa näkyä ja se tekee ihosta kauniin. Vaihtoehtoja on monia. 🙂

  • Nana

    Hei!

    Pakko oli tulla kysymää, kun 40v alkaa olla plakkarissa ja etsin meikkivoidetta. Minua alkoi kiinnostamaan kovasti Sensain mrikkivoide? Mitä mieltä sekaiholle? Tosin nyt ihoni on aina tasapainoinen kk luonnonkosmetiikan puhdistus ja hoitotuotteiden ansiosta! Jess!!

    Ihonsävyni on neutraali ja piirteeni tummat. En pala koskaan mutta en rusketukaan ja Sokoksella sanottiin minun olevan neutraalin värinen vaikka luulin olevani lämmin kun tummat silmät ja hiukset😀

    Lisäksi jos viitsit vastata ni mikä olisi turvallisin fysikaalinen aurinkosuoja tukkeutuvalle iholle?

    Ps. Sun työhuone on ihana ja rohkea!

    • Miia Johansson

      Heippa Nana! 🙂 Joo, sopii sekaiholle hyvin. Itse en vaan enää suosittele, koska tajusin, että siinä on kemiallista aurinkosuojaa. Fysikaalisista aurinkosuojista on tulossa huomenna postausta. 😀

  • Sani

    Hei! 🙂 Olisiko mahdollista saada tutoriaali alimman kuvan meikistä? Tai tiedot meikissä käyttämästäsi tuotteista? Erityisesti huulipuna kiinnostelee ☺️💋

    • Miia Johansson

      Heippa Sani! 🙂 Joo, voin tehdä IG-stoorien puolella jotain saman tyylistä. Huulipunaa en ikävä kyllä muista mikä oli käytössä. Kuva on viime vuodelta.

  • Pipsa

    Moikka! Laitoin kysymyksen myös igssä, mutta ymmärrän, ettet ehdi vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. Kokeilen vielä täällä kuitenkin 🙂 .

    Osaatko auttaa, mikä ero on ZUII ORGANIC
    Lux Luminescent Liquid Foundation ja flawless? Tilasin nimittäin vahingossa tuota ensimmäistä vaikka suosittelit jälkimmäistä! Luotan nimittäin täysin suosituksiisi!

    • Miia Johansson

      Täällä pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin. 😍 Flawless on parempi sekaiholle ja on hitusen peittävämpi. Luminescent parempi taas kuivemmalle iholle. 😊

  • Sanna

    Hei!
    Oon metsästänyt suht edullista voidemaista poskipunaa. Mikä noista Nyxin jelly blush sävyistä sopisi kylmälle/punakalle ihonsävylle? Tai olisiko suositella jotain muuta tuotetta?
    Oon saanut hurjasti vinkkejä täältä blogista, kiitos paljon!

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Tuosta NYXin Jelly blushista sävy Sugar Babe sopii kylmälle ihon sävylle. Muut suositukset löytyy tuosta tähän postaukseen linkkaamasta postauksesta tai sitten klikkaamalla tuonne mun suosikit sivustolle ja sieltä poskipuniin. 🙂

  • Anna

    Hei, itse kaipailisin kovasti meikkivinkkejä silmilleni. Minulla on silmät aika “syvällä” päässä ja kulmaluu on aika alhaalla. Liikkuvaa luomea ei juuri näy ja kun katson eteenpäin, ripsiä ei periaatteessa näy kun ne jäävät yläluomen/kulmaluun alle. Saa vinkata jos tietää ohjeita/videoita vastaavan tyyliselle silmämallille.

  • Pauliina

    Onko kuvissa vaalea malli yli 50? Olisi ollut valaisevampaa kuvittaa meikit tumman selvästi elämää jo enemmän nähneen mallin avulla.

    • Miia Johansson

      Kuvissa olen minä 41-vuotias tämän blogin kirjoittaja ja yritykseni ainoa työntekijä. Me kaivataankin blogimaailmaan ehdottomasti itseäni vanhempia henkilöitä, joten ei muuta kuin saitti pystyyn. ♥️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram