TAVALLINEN AMMATTIBLOGGAAJAN TYÖPÄIVÄ

14.04.2021

Kirjoitin noin vuosi sitten ammattibloggaajan työn kulisseissa -postauksen. Oli oikeastaan ihana lukea tuo postaus nyt vuoden päästä, koska olen hiljalleen onnistunut rajaamaan työaikaani. Muistan myös kuinka rikki olin inhottavista viesteistä ja tuntuu, että niitä tulee nykyään vähemmän tai sitten olen vaan oppinut suodattamaan sen kaiken.

Ajattelinkin kirjoittaa postauksen, jossa kerron tavallisesta työpäivästäni aivan tavallisin puhelinvalokuvien kera ilman mitään hienoja kuvien asetteluja. 

07:30-08:00 Huonoin tapani elämänhallinnan kannalta. Heti herätessäni alan vastaamaan teidän viesteihin ja suunnittelemaan postauksia, joita tulee heti aamusta mieleen.

8:00-9:00 Syön aamupalan ja siinä samalla tutkin kalenteria, johon olen rustannut päivän to do -listan. Vastailen silloin myös teidän viesteihin, kurkkaan blogikommentit ja suunnittelen uusia postauksia. Uusia postauksia varten luen tiedotteita, pyörin eri kauneuden verkkokaupoissa, katson tube-videoita ja selailen kosmetiikkauutisia Suomesta ja maailmalta. Postauksen ensimmäinen kuva on juurikin sitä, mitä tapahtuu aamuisin.

9:00-10:00 Nyt olen alkanut jumppaamaan aamuisin aina silloin tällöin ja se tapahtuu tässä välissä, jos tapahtuu. Muuten menen suihkuun ja laitan itseni valmiiksi työpäivää varten. Eli heitän tuulihousut sekä hupparin päälle ja harjaan hiukset.

10:00-13:00 Tässä välissä kuvaan usein stoorin, teen jonkinlaisen lookin ja otan muut kuvat postausta varten. Stoorien tekemiseen menee yllättävän paljon aikaa, koska tärkeää stooreissa on se, ettei hölötä menemään liikaa. Kaiken pitää mahtua tiiviisti 15 sekunnin klippeihin. Tämän jälkeen stoorin pätkiin pitää vielä kirjoittaa tekstit ja lisätä mahdolliset linkit.

Yllä olevassa kuvassa kuvasin teille Kim Kardashian meikkitutoriaalin stooreihin pitkästä aikaa ennakkoon, koska tarvitsin tästä kuvaa tulevaa postausta varten. Sanon nyt suoraan, että inhoan tätä tunkkaista meikkiä itselläni, mutta jollakin tummemmalla tämä näyttäisi todella kivalta. Pyyhinkin luomivärit ja rajaukset kuvaamisen jälkeen pois ja lisäsin hieman poskipunaa, jotta on enemmän oma olo.

13:00-14:00 Lounas venyy usein aivan liian pitkälle. Koska ruokareissu oli illalla edessä, vedin mieheni kanssa kaapista kaiken mahdollisen lounaslautaselle ja itsekin söin pitkästä aikaa punaista lihaa, jota syön todella harvoin. Leipääkään emme oikeastaan syö, mutta tässä on mieheni tekemää ketoleipää, joka on ihan superhyvää. Reseptin löysin TÄSTÄ.

Lounasta syödessä katsomme usein jotain lempparisarjaamme. Me rakastetaan kaikkia rakennus- ja remppaohjelmia. Ehkä parhaimpia ovat Grand Designs Britti sekä Australia versiot, The World’s Most Extraordinary Homes (ihan mieletön!) ja suomalaisista Kotoisa sekä Huvila ja Huusi.

14:00-18:00 Tähän väliin mahtuu niin paljon kaikkea.

  • Vastailen blogin kommentteihin, joihin menee paljon aikaa, sillä perehdyn kysyjien pulmiin ja saatan jopa opiskella lisää asiasta, jos en ole varma.
  • Tässä välissä vastaan myös lisää teidän IG-viesteihin.
  • Vastaan sähköposteihin, mutta valitettavasti sähköposti on niin jumissa, että koitan poimia sieltä ne pakolliset. Henkilökohtaisiin ihonhoitokyselyihin en pysty sähköpostilla vastaamaan ja niitä tulee joka päivä. Kannattaa laittaa kysymyksen blogin kommentteihin. Niihin perehdyn, koska niistä voi hyötyä moni muukin.
  • Laskujen maksua ja kirjanpitoa.
  • Kuvien hyvin alkeellista editointia. Olisi pakko opiskella Photoshop. Nyt siis siirrän muistitikulta kuvan tietokoneelle, jotta voin kropata kuvan neliön muotoiseksi ja pienentää kuvan kokoa muutenkin. Käyttämäni Picasa on hyvin hidas, sillä sen päivittäminen on lopetettu jo aikaa sitten. Sitten siirrän kuvan puhelimeen, jossa muokkaan kuvan värejä eli valkotasapainoa sovelluksessa nimeltään VSCO. Ja kyllä.. näinkin alkeellisesti ja hitaasti voi toimia ammattibloggaaja. En vaan ole saanut aikaiseksi opiskella nopeampaa tapaa.
  • Itse blogipostausten kirjoittamista. Yhteen postaukseen käytän aikaa noin 1-4 tuntia. Joihinkin postauksiin joudun tekemään paljonkin taustatyötä, vaikka se ei ehkä siltä ulospäin näytä. Tämä kyseisen postauksen tekemiseen meni noin tunti, sillä onnistuin säätämään kuvien kanssa. Ne olivat blogiin liian isoja suoraan puhelimesta ladattuna.

18:00- Jäljelle jää vielä satoja vastaamattomia IG-viestejä, joihin saatan vastailla illan aikana. En tosin enää tee tätä niin paljon ja siirryn viettämään vapaa-aikaa, jota voitte seurata toiselta tililtä IG:stä nimeltään @miiajiitalo. Tuo tili on itselleni rakasta vapaa-aikaa ja saan jakaa siellä remppajuttuja ja DIY-sähläyksiä. Iltaisin usein myös jatkan blogipostauksien suunnittelua. Etenkin silloin, jos ideat ovat hukassa.

Koko työpäivän ajan seuranani on Bertta-hauva, joka on tässä kuvassa juuri herännyt ja naamakarvat tyynyn lyttäämiä.

Ihan mielenkiinnosta kyselen, että onko teillä jotain ennakkoluuloja bloggaajan työstä? Korviini on kantautunut nimittäin sellaisia, että bloggaaminen on vaan parin kuvan räpsäisyjä ja hieman kirjoittelua. Myöskin luullaan, että blogien aika on ohi ja uusi bloggaaja ei voi enää nousta suosituksi. 

Niin ja muuten bloggaajan työ on aivan eri kuin IG-vaikuttajan työ, vaikka teen niitä molempia. Blogin tekeminen on ainakin omasta mielestäni paljon työläämpää kuin some, mutta samalla blogissa on paljon paremmat ansaintamahdollisuudet ainakin toistaiseksi, kun puhutaan suomenkieliselle yleisölle tehdystä sisällöstä. Eli tässäkin pätee sama laki – mitä kovempaa tekee töitä niin sitä enemmän työstään voi saada rahaa.

  • Miime

    Miia
    Tämä on erinomainen postaus. Sen vuoksi, että blogin lukijat ymmärtävät, kuinka paljon yhden blogin koostamiseen menee aikaa.

    • Miia Johansson

      Kiitos Miime! 🙂

  • Maaria

    Hyvä kun avaat mitä kaikkea kuuluukin bloggaamiseen ja sosiaalisen median tekoon jos sitä tekee ammattimaisesti. Sen verran ns.uusi ala tehdä ammattimaisesti ja ennakkoluulot on isoja. Ilo on kyllä ollut lukea tätä blogia ja katsoa somesta tutoja. Kiitos kun teet tätä 😊
    Ps. Vinkki näin harrastelija-valokuvaajalta: Lightroomia kannattaa harkita Picasan tilalle, erittäin helppo ja monipuolinen, ja ennen kaikkea helppo oppia 😊

    • Miia Johansson

      Hei joo muuten totta! Toi Lightroom on ollut mielessä. Ja onpa kiva kuulla, että se on helppo ohjelma. Tuli heti sellainen fiilis, että vois vaikka heti pistää tilaukseen ja alkaa opettelemaan. 😃

  • Miime

    Mutta Miia ❤️, anteeksi, en oikein ymmärrä, kuinka tästä bloggaamisesta voi saada rahaa, miten se tapahtuu???
    Vähän noloa kysellä, mutta minen ymmärrä miten? Voisitko ystävällisesti selventää yksinkertaisesti, miten tämä €rkkipuoli toimii?
    😌

  • Merkkari

    Instassa totesit että oma elämäsi ei juurikaan kiinnosta lukijoita. Se on varmasti totta. Tuottamasi sisällöt ovat laadukkaita ja niitä on paljon, joten lukijoita ei tarvitse kalastella “skandaalinhakuisilla” paljastuksilla omasta elämästä 😄

    • Miia Johansson

      Voi kiitos! 😍

  • Liilatar

    Hei. Ihan eri asiaan, mutta missä pidennykset? 😁

    • Miia Johansson

      Ne oli sen kolme kuukautta, mikä on normi sinettien pitämisen aika. 😊 En ottanut uudelleen enää pidennyksiä. Nyt on vähän mukana vaan tuuhennosta. 😊

      • A

        Minusta tuo lyhyempi tukka on ihan tosi kiva!!!

        • Miia Johansson

          Kiitos 😍 mäkin kyllä tykkään. Pitkätkin oli kivat kyllä.

  • Lina

    Tällainen työpäivä kuulostaisi ihanalta, kelpaisi 🤩🤩

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla! 😃 Aika ympäri pyöreitä päiviä. Nytkin kello 21:30 ja vastaan viesteihin.

  • Minna

    Moikka! Mä oon aina ilahtunut kuinka usein jaksat postata blogiisi uusia juttuja! Niistä myös näkee, että teet työsi huolella ja intohimolla. Itse oon aika dino enkä ole kiinnostunut esim instasta. Vähän harmittaakin, kun jotkut toiset seuraamani bloggarit tuntuvat siirtyneen enempi instaan ja blogit jäävät vähemmälle huomiolle. Jään varmaan rannalle ruikuttamaan, jos blogit jäävät kohta historiaan.

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 😍 En usko, että loppuvat. Niin kauan kuin on hakukoneet niin niin kauan aikaa blogeja kannattaa tehdä ja niistä saa ihmiset iloa. 😊

  • Eve

    Mä tykkään perinteisistä blogeista. Niitä voi lukea omassa rauhassa eikä häiritse muita vieressä olijoita. Podeja en ole koskaan kuunnellut, en vaan jaksa innostua puheen kuuntelusta. Autossa aina jaksa edes radiota kuunnella vaikka sit toisella kertaa musiikki pauhaakin. Instagramiin en kuulu mutta tykkään kyllä kuvia seurata. Sun blogi on asiapitoinen mutta tykkään että olet hieman raottanut persoonaa blogin takana, kiitos siitä.

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla, että ihan perinteisiä blogien lukijoita vielä löytyy. <3 Suurin osa mun blogiin päätyvistä tulee Googlen kautta, kun he etsivät tietoa jostian tietystä aiheesta. 🙂

  • Eve

    Täytyy vielä sanoa että meikkivideot yms…ovat itselle mieluista katsottavaa. Tykkään myös sisustamisesta ja rakentamisesta niin ihan samanlailla kaikki siihenkin liittyvä kiinnostaa kovastikin.

  • Markit

    Hei; Mukavaa kun kirjoitat tällaisiakin juttuja. Onhan se bloggaajan elämä mielenkiintoista. Siis se puoli, miten jaksaa kuvata itseään ja asettaa arvostelun kohteeksi kerta toisensa jälkeen. Tietysti nuo kauniit kasvosi sitä helpottavat, mutta silti. Kun varmasti saat kommentteja, milloin mistäkin piirteestä, meikistä tai hiuksista. Kommenttihan voidaan antaa piilottaa ” hyvää tarkoittavaksi”. Siksi kunnioitan sinua. Vahvakin itsetunto tarvitsee tsemppausta, eikö? Ja varmaan on niin, että kun itsellä on se huono päivä, niin negatiivinen palaute kolahtaa kovemmin.
    Blogeista ( siis parista mitä luen 😁) pidän paljon. Luulenpa että blogitekstin kirjoittaminen vaatii aikaa, kun haluaa kirjoittaa hyvää ja mielenkiintoista tekstiä. Minusta tässä onnistut, ainakin luen aina moneen kertaan 😄. Olen kirjojen lukija, joten pidän tekstistä, jossa oikeasti on enemmän kuin pari sanaa.
    Se mitä itsestäsi olet kertonut, riittää vallan mainiosti. Jos yksinkertaistan, niin olet mukava, hullutteleva, lämminsydäminen tyyppi, jolla ilmeisesti hauskanen, läpykkää heittävä mies, joka myös pitää kosmetiikasta 😄.
    Hyvän parisuhteen määrittely ( kirjoitit sen jossain aiemmin) enemmän kuin hyvä, se oleellinen oli huomattu.
    Täällä on siis yksi kiitollinen lukija, joka arvostaa blogiasi ja neuvoja, joita jaat. Kiitos, niin ja tsemppiä 🌹❤

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! <3 Voi kiitos! Ja osuit naulan kantaan.. silloin kun omassa elämässä on kaikki paremmin, niin ilkeitä kommentteja on helpompi ottaa vastaan. Huonona päivänä ne tuntuu tuplasti hankalemmilta. 🙁

      Maailmaan tarvitaan sun kaltaisia ihania tsemppaavia ihmisiä lisää, Markit! <3 Oot ollut aina mua niin tukemassa, vaikka ei olle koskaan tavattu. <3 Kiitos!

  • Marloviisa

    Kiitos erinomaisesta ja ammattitaitoisesta blogista. Pidän juuri siitä syystä tästä(kin) blogista, ettei tänne ole liikaa tuotu blogaajan henkilökohtaista elämää, kuten muotidieettejä ja muuta sisältöä, jossa blogaajalla ei ole riittävää alan osaamista. Arvostan tekemääsi rajausta, ja toki ymmärrän ajankohtaisia mietteitä uusista tuulista tai elämään vaikuttaneista valinnoista 🤗

    Mieleeni tuli, että itsekin etätyötä tekevänä niin kaipaisin jotain pikameikki vinkkejä, kun välillä tulee kuitenkin kamera päällä olla Teams – palavereissa. Olen nähnyt pari videota, mutta kotona ei aamuisin tule meikattua 15 min, eli kaipaisin tärkeimpiä tuotteita ja vinkkejä etäpalavereja ajatellen 😊 Ihon kirjavuuden tasoittaminen varmaan, mutta sitten ne loput raikkaat valinnat, että paikalla ollaan ja ihan ei nuutuneita kuitenkaan kotitoimistossa 😋

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Onpa kiva kuulla! <3 Kiitos!

      Tässä oli 10 min meikki: https://miiajohansson.com/2021/02/15/pikameikki-kymmenessa-minuutissa/

      Ja tuloillaan on pastaus meikkausken alkeista. Siinä menen vaihe vaiheelta meikin osa-alueet, eli mikä on usein monella eka juttu ja mikä on aina seuraava askel, jos haluaa meikin seuraavalle tasolle. Siitä voit mahdollisesti siis saada vinkkejä. Muttä kyllä mä sanoisin sen poskipunan tärkeimmäksi, niin näyttää raikkaammalta palaverissa. 🙂

      • Marloviisa

        Kiitos 🙂 Minä jään seuraamaan ja vinkkejä opettelemaan.

  • Marloviisa

    Ainiin ja pitää vielä lisätä, että sinulla on kyllä superihana etätyökaveri ❤️

    • Miia Johansson

      Oi kiitos! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram