3 VINKKIÄ HELPPOON MEIKIN KORJAILUUN

08.04.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Ripsiväri suttaantuu luomelle tai käsi tärähtää, kun teet rajauksen? Näin voi käydä myös ammattilaiselle ja siksi keikkaillessani käytin näitä kolmea kikkaa, jos kävi moka.

1. RIPSIVÄRISOTKUT LUOMELLA

Kun ripsiväriä onnistuu sotkemaan luomelle, niin moni tekee sen virheen, että alkaa poistamaan sitä heti. Kannattaa nimittäin antaa ripsarin kuivahtaa luomelle ensin. Tämän jälkeen se on helppo rapsuttaa pois kuvan tyylisen kulmakarvaharjan avulla.

Ainoa poikkeus on vedenkestävä ripsiväri. Se ei välttämättä lähde näin ja joudut turvautumaan meikinpoistoaineisiin.

2. PEITEVOIDE KUMITTAJANA

Jos huulipuna menee yli äyräiden, niin reunan siistimiseen voi käyttää peitevoidetta. Tosin jos huulipunaa on paljon ja se on pigmenttistä, niin korjailtu kohta saattaa muuttua vaaleanpunaiseksi. Siksi otankin aina ensin liiat huulipunat pois meikinpoistoaineella ja viistosiveltimellä. Tämän jälkeen korjailen reunan peitevoiteella.

Jos luomivärit nousevat liian ylös voi peitevoidetta käyttää kumittamiseen. Tosin ainoastaan niin, että käytät juuri käyttämääsi peitevoidesivellintä lisäämättä siihen peitevoidetta. Toivottavasti sait ideasta kiinni.

Jos luomiväri on tumma ja olet nostanut sen liian ylös, niin tähän ei valitettavasti auta muu kuin meikin poisto. Liian tumman pigmentin päälle peitevoiteen lisääminen tekee sotkukohdasta harmaan värisen.

3. RAJAUSMOKAILUJEN SIISTIMINEN

Rajauksien kanssa sählää varmasti joskus ihan jokainen. Tähän löytyy apu viistosiveltimestä ja meikinpoistoaineesta.

Dippaa sivellin meikipoistoaineeseen. Purista siveltimestä liiat pois ja pyyhi meikkimokasi pois. Sopii loistavasti kissarajausten reunojen viimeistelyyn.

Käytän öljytöntä meikinpoistoainetta, koska öljyn kera muu meikki voi kärsiä. Oma lempparini on *Neal’s Yard Remedies meikinpoistoaine.

P.S. Viistosiveltimenä kannattaa käyttää jämäkkää sivellintä, jotta onnistut. Siihen loistava vaihtoehto on *Anastasia Beverly Hillsin laadukas sivellin nro 12, jonka toisessa päässä on kulmakarvaharja, jolla saa pyyhittyä pois myös ripsarimokat.

  • Aino

    Kiitos tästä postauksesta! Tuhrin ripsarilla tosi usein luomiin, joten tuo ripsarivinkki menee käyttöön. Tyhmä kysymys, mutta käykö misellivesi meikinpoistoaineesta? Mulla on jemmassa minipullo, ei oikein ole tullut käytettyä, mutta tässähän sille olis nyt tarkoitus… 🙂

    • Miia Johansson

      Joo käy! 😃 Testaa joko toimis tähän.

  • Markit

    Heippa; Erinomaisen hyvät neuvot, kiitos 🌹. Kaikki nuo sotkut osaan tehdä tosi tosi hyvin, etenkin ripsivärillä ja huulipunalla/rajauskynällä 😂. Mukavaa, kun osaan nyt korjatakin.
    Ja toinen juttu. Jälleen löysin itseni selaamassa nettiä, jotta tuotteen aineosaluettelo selviäisi. Tekisi mieleni sanoa, että olet tehnyt elämästäni hankalaa 😄. Ja onneksi olet. Olen kyllä ihon hoidosta oppinut valtavasti! Sitä en niinkään tutki, onko luonnonkosmetiikkaa vai ei. Vaan että tuotteessa on niitä hoitavia ainesosia, mistä aina kirjoitat. Olet positiivinen vaikuttaja.😊

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Markit! <3 Ja juuri näin - tärkeää on löytää hyviä ainesosia, joita oma iho rakastaa. <3

  • Veera

    Heippa Miia! olen alkanut käyttää mineraalimeikkejä, koska ihoni tukkiutuu helposti. Käytössä on ollut nyt alima pure ja korento sarjojen puuterit. Luin postauksesi aiheesta ja mulla on vain silti yksi ongelma, en millään saa puuteria tasaisesti levitettyä. En tiedä yritänkö laittaa sitä liikaa, koska peitettävää naamassani kuitenkin riittää. Pitäisikö käyttää jotain peitevoidetta erikseen ? Meikin alla mulla on aina kosteuttava seerumi ja voide (tällä hetkellä olivia klein hydra serum ja lotion). Mulla on siveltiminä RT200 ja RTB03. Oon kyllä miettinyt ettei noi siveltimetkään oo varmaan parhaat, olisiko se alima puren oma parempi ?

    • Miia Johansson

      Heippa Veera! 🙂 TUo RT200 on loistava sivellin, mutta en käyttäisi mineraalimeikkipuuterin kanssa. Mutta tuo toinen sivellin on aika passeli, jos haluaa semipeittävää jälkeä. Mielummin suosittelen kuitenkin sivellintä, joka tekee ohutta pintaa eli esim tuo Alima Puren oma. Myös sen kanssa ensin kunnolla tuotteen työstö siveltimeen ja sitten voi vaikka sipaista vähän joka puolelle kasvoja ennen kuin alkaa pyörittelemään. Eli aina ensin ohut kerros ja sitten lisää niihin kohtiin, joihin tuntuu, että tarvii lisää. 🙂

  • Pauliina

    Moikka!
    Kiitos Miia kun jaat vinkkejäsi täällä, sun blogi on ollut ihon pelastus <3 Olen sun ansiosta saanut iholta epäpuhtaudet pois ja ihon huomattavasti parempaan kuntoon kuin aiemmin. Kuitenkin ihollani on yksi ongelma josta en ole päässyt eroon, nimittäin pintakuivuus, ja mietin että osaisitkohan auttaa. Käytän tällä hetkellä Olivia Klein hydra sprayta, serumia ja lotionia sekä Fiinin kaura-tyrniöljyä, mutta pintakuivuutta on ihossa edelleen. Putsarina käytän Fiinin kaura puhdistusbalmia (super!), joten siitä ei varmaankaan pintakuivuus johdu.

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina! 🙂 Onko sulla mikä ihotyyppi?

      • Pauliina

        Moikka! 🙂
        Mulla on sekaiho, tosin epäpuhtauksia ei tosiaan enää juurikaan ole, ihohuokoset kyllä erottuu t-alueella. Ennen myös iho rasvottui päivän mittaan, mutta vaihdettuani ihonhoitotuotteita ei rasvoittumista oikeastaan tapahdu muuta kuin hieman otsalla.

        • Miia Johansson

          Hmm.. sulla on kyllä hyvät tuotteet jo tuohon pintakuivuuteen. Ja edelleen kiristelee? Mä en oikein keksi sitten muuta kuin elintapojen puoleen kääntyminen. Onko siellä jotain parannettavaa? <3

  • Miime

    Miia ystäväin ❤️
    Mulla ollut yksi keino jo monta vuotta: 1. Primer 2. Rajaus 3. Ripsiväri juuri noin, siksi, että ripsivärin laittamiseen menee aikaa ja aina ripsiväri sotkee luomen. Joko käytän siivoamiseen primeriä/misellevettä ja vanupuikkoa. Tämän jälkeen tasoitan luomen uudelleen primerillä. Ja vasta sen jälkeen mahdolliset luomivärit.

    Tuo vain siksi, että minulla ripset ovat näkymättömät, en näe niitä edes suurentavalla peililläkään. Näin muodoin ripsien taivutus on vähän onniarvioo. Tuloksen näkee laitettuani ripsivärin.

    Kysymys: miten saada luomiväri kynä levittymään nätisti? Kokeilin, väri vedenkestävä, tarttui tiukasti luomelle, eikä suostunut työstöön. Oliko syynä luomen kevyt puuterointi, sillä tein sen ensin

    • Miia Johansson

      Heippa Miime! 🙂 Jos puhut siis voidemaisesta luomivärikynästä, niin sen alle ei siis kuulu laittaa poshjustusta tai puuteria, koska muuten se on juurikin todell avaikea työstää luomelle. Sen jäälle voi sitten laittaa kevyesti luomiväriä sen kiinnitykseen. 🙂

      • Miime

        Kiitos Miia ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
        Tuhannesti 😌😌😌 I’m Appreciate about that 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram