MEIKKAA KUIN AMMATTILAINEN – 7 HELPPOA VINKKIÄ

05.03.2021

Meikkaa kuin ammattilainen

Kaupallinen yhteistyö: Cocopanda.fi

Vaikka ei ehkä uskoisi, niin ammattilaisen meikit ovat usein melko simppeleitä. Tosin mukana saattaa olla jokin kiva twist, upea sävy tai asia, joka kiinnittää huomion. Usein huomio kiinnittyy kuitenkin kauniiseen ihoon.

Vaikka valmistuin itsevarmana ja mielestäni valmiina meikkaaja-maskeeraajana neljä vuotta sitten, niin opiskelu on jatkunut koulun jälkeen lähes yhtä tiiviinä.  Tässä postauksessa kerron mikä on lopulta mennyt kunnolla perille vasta valmistumisen jälkeen käytännössä.

Sain jälleen kerran valita Cocopandan kokoelmasta kivoja tuotteita testiin ja tälläkin kertaa tein tosi kivoja löytöjä. Mukana myös vanhoja suosikkeja.

Cocopandalla on tänä viikonloppuna naistenpäivän viikonloppualet ja postauksen lähes kaikki tuotteet ovat alennuksessa 5.-8.3. Lisäksi lähes koko nettikaupan kokoelma on vähintään -22 % alennuksessa. Mukana on myös erikoisalennuksia eri päiville. 

KAIKKI TÄMÄN POSTAUKSEN LEMPPARITUOTTEET LÖYDÄT TÄSTÄ LINKISTÄ.

Meikkivoide aurinkosuojalla

1. PAKSUSTA MEIKKIPOHJASTA KEVYEEN

Muistan koulusta, että hyvin moni aloitteva meikkitaiteilija teki aivan liian paksua meikkipohjaa – minä mukaan lukien. Jotenkin ajattelin, että sen ensimmäisen kerroksen pitää peittää koko iho ja kaikki virheet alleen. Jos näin tekee, niin iho näyttää harvoin enää iholta. Virheet saa näkyä kevyesti läpi – se luo illuusion kauniista ihosta. Ei ole tarkoitus, että meikkipohja näyttää meikkivoidekerrokselta vaan iholta, joka on parempi.

USEITA PALKINTOJA VOITTANUT MEIKKIVOIDE: 

Ilia Super Serum Skin Tint on jo toinen tämän brändin meikkivoide, johon olen ihastunut. Täydellinen aurinkoisille talvi- ja kesäpäiville, koska se sisältää suojakertoimen 30. Tämä tekee ihosta niin upean kuulaan, mutta pysyy silti paikoillaan. Tuote on yksi harvoista kuulaista ja kevyistä meikkivoiteista, joita voin suositella myös sekaiholle (ihonhoito alla pitää kuitenkin olla tasapainossa). Tämä lennähtää sinkona myös Miia Suosikit -sivustolle, jonne päätyy ne parhaista parhaimmat.

Kannattaa muuten olla tarkkana, kun markkinoilla hölistään ihoa hoitavista meikkivoiteista. Totuus pitää tarkistaa INCI-listasta. Tämä brändi hehkuttaa hyviä raaka-aineitaan hyvin vienosti purkin kyljessä, vaikka se peittoaa niin monen hehkutetun tuotteen. Heti toisena raaka-aineena on skvalaani, joka pitää huolta ihon mikrobiomista ja imeytyy nopeasti ihoon. Mukana on myös kosteutta sitovaa hyaluronihappoa sekä trendiraaka-ainetta niasiinia, joka rauhoittaa ja kirkastaa ihoa.

Käytin itse sävyä ST6 Ora, vaikka en ole nyt käyttänyt itseruskettavaa. Tämä sävy menee myös ruskettuneena. Eli tässä on kevyiden meikkivoiteiden ihanuus – ne menee hyvin monelle eri ihon sävylle. Lumikin vaalealle valitsisin sävyn ST2 Tulum, joka on myös hieman tummempi kuin lumikin vaalea sävy, mutta uskokaa pois – tässä meikkivoiteessa kannattaa valita hieman tummempi sävy. Sävyjä on myös todella tummalle iholle.

Ilia super serum skin tint spf 30

VANHA TUTTU SUOSIKKIPEITEVOIDE: 

Viime aikoina olen taas innostunut käyttämään Miian Suosikeistakin tuttua Maybellinen peitevoidetta, joka peittää kevyesti, mutta juuri sopivasti. Erityisen hyvä budjettivaihtoehto aikuiselle naiselle. Käytän sävyä 03, joka on punaiseen taittava. Punaiseen taittava peitevoide kirkastaa silmänalusia.

Meikkipohja ammattilaisen opein

2. VOIDEMAISET TUOTTEET PYSYY JA ON LUONNOLLISIA

Taistelin koko koulun läpi käyttämättä yhtään voidemaista tai nestemäistä aurinko- tai poskipunatuotetta. Olin skeptinen ja niiden käyttö pelotti. Mutta hitsiläinen, kun ne pysyy niin paljon paremmin sekä lopputulos on kuulas ja luonnollinen.

TODELLA SUURI SUOSITUS: 

Tätä Lumenen Watercolor Bronzeria olen hehkuttanut jo niin paljon täällä, että ihme, jos et ole huomannut. Niin kauniin hehkun ja lämmön antava tuote. Levitys onnistuu Ecotools Precision Blush -siveltimellä. Tuote pitää muuten työstää ensin kunnolla siveltimeen ettei kasvoille tule viiruja.

NESTEMÄINEN POSKIPUNA: 

En ole käyttänyt kuukausiin tai varmaan jo kohta vuoteen mitään muuta kuin voidemaisia- ja nestemäisiä poskipunia. Tässä meikissä käytin Ilian Before Today sävyä. Edullisempi vaihtoehto on esimerkiksi NYX Jelly Cheek Color.

Nestemäinen aurinkopuuteri

3. MINIMAALISESTI PUUTERIA – EI KOSKAAN ENEMPÄÄ

Moni voi olla tästä eri mieltä, mutta meikkivoidetta ei tarvitse kiinnittää puuterilla paitsi silloin, jos meikkikerros on paksu. Tässäkin siis korostuu ohuen meikkipohjan tärkeys. Tämä ei tarkoita sitä, että tarvisi aina käyttää kevyttä meikkivoidetta. Myös paksumman ja pigmenttisemmän meikkivoiteen saa kauniin ohuesti iholle.

Puuteri on sitä varten, että se vie pois kiiltoa kevyesti. Toki se kuuluu myös niihin kohtiin, joissa meikkivoide tai peitevoide lähtee vaeltelemaan, kuten silmien alla tai naurujuonteissa. Jos meikkivoide tarvitsee totaalisen kiinnittämisen ympäri kasvoja, niin käytössä saattaa olla omalle ihotyypille sopimaton meikkivoide.

PITKÄAIKAINEN SUOSIKKI, JOKA SOPII KESÄT TALVET: 

Käytin keikoilla aina väritöntä puuteria, sillä se sopii niin monelle ihon sävylle. Tällainen on ihana myös omassa käytössä, sillä näin ei tarvitse yhtä kesällä ja toista talvella. Laura Mercier Translucent -puuteri on superriittoisa ja kulkenut matkassani blogiaikojen alusta asti.

Ilian meikit

4. NESTEMÄINEN LUOMIVÄRI, JOLLE SANOIN ENNEN EHDOTTOMASTI EI

Koulussa ihmettelin, että miksi kukaan käyttäisi voidemaisia luomivärejä. Meni pari vuotta ennen kuin uskaltauduin edes kokeilemaan. Ensinnäkin ne on paljon helpompi levittää niin kiireiselle ammattilaiselle kuin aloittelijallekin. Tärkeää on hyvä, omaan käteen sopiva sivellin. Myös sormin onnistuu.

KEVYESTI HEHKUA JA YKSI SÄVY RIITTÄÄ: 

Ilian nestemäiset luomivärit pysyvät muuten hyvin, mutta rasvaiselle luomelle alle tarvitsee pohjustuksen. Käytin luomivärisävyä Mythic, joka on hieman pinkkiin taittava oranssinen sävy. Tämä sävy sopii hyvin monelle ihon sävylle. Sävy Glaze on sellaiselle, joka haluaa vain hieman sävyä luomelle. Muitakin sävyjä löytyy. Tässä postauksessa käytin muuten tumman ruskeaa luomiväriä rajauksiin.

Tavallisten luomivärien kanssa ehdoton pohjustustuote on Wet n Wildilla.

Ilia luomivärisävyjä

NOPEA KIKKA ILMAN HIENOJA TEKNIIKOITA: 

Kun nestemäistä tai voidemaista luomiväriä laittaa koko luomelle vaikka sormin ylöspäin häivyttäen, niin lisäämällä hohdemaista luomiväriä liikkuvalle luomelle meikistä saa kertaheitolla moniulotteisemman. Tällä tavoin ei tarvitse opetella mitään sen kummempia tekniikoita. MACilla on upeita hohdemaisia luomivärejä vaikka missä sävyissä. Itse valitsin kylmän sävyisen She Sparkles -luomivärin.

5. OIKEASTI PYSYVÄ RIPSIVÄRI

Jos tavallinen ripsiväri suttaantuu, niin ratkaisu löytyy 38 asteisessa vedessä lähtevästä ripsarista. Jos taivutukset ei pysy, niin ratkaisu löytyy vedenkestävästä ripsarista. Itse olen ripsareissa kunnon sekakäyttäjä.

UUSI VEDENKESTÄVÄ LÖYTÖ:

Upean tuuheat ripset antava Gosh Catchy Eyes vedenkestävä ripsari on ehdoton uusin lempparini. Ja tietenkin se myös pitää taivutukset.

VANHA SUOSIKKI:

Käytän usein alaripsiini 38-asteisessa vedessä lähtevää ripsiväriä, koska jotkut tavalliset ripsivärit tuhriintuu alaluomelle pisteiksi. Sama ripsari toimii tietenkin yläripsissä. MAC Extended Giga Black ripsari pysyy, mutta sen lisäksi tekee ripsistä pitkät, erotellut ja nukkemaiset.

Täydellinen vedenkestävä

6. SELKEÄT KULMAKARVAT

Tykkään uudesta tuuheasta kulmakarvatrendistä, mutta klassiset kulmakarvat vetävät kuitenkin kohdallani pidemmän korren. Klassiset kulmat on myös helpompi tehdä kuin piirtää yksi karva kerrallaan, jos ei valmiiksi omista tuuheita kulmakarvoja.

TÄYDELLINEN KULMAKARVAKOMBO: 

NYX kulmakarvageeli sävyssä brunette on kulkenut matkassani jo hetken. Se tuo kulmakarvat paremmin esiin ja tuuheuttaa niitä. Tarkemmat rajat saa taas piirrettyä tarkkakärkisellä NYXin Micro Brow -kynällä.

7. SELKEÄT HUULET

Huultenrajauskynä on itseasiassa itselleni se tärkeämpi asia, koska sen avulla saa tarkempirajaiset huulet. Kaverina käytän usein huulikiiltoa tai jopa huulirasvaa. Kuvista erottaa helposti ammattilaisemman jäljen juurikin huulten rajoista.

NUDE-HUULET:

Tässä postauksessa käytin Ilia Balmy Gloss huuliöljyä sävyssä Only You ja ihan kaikista ihananinta ja eniten käyttämääni rajauskynää Max Factorin Mauve Momenttia. Itseltäni löytyy nyt varmuuden vuoksi kolme kappaletta tätä rajauskynää. Käytän sitä usein ihan pelkästäänkin.

Onko teillä jokin näistä opeista sellainen, johon suhtaudutte skeptisesti tai olette lopulta huomanneetkin toimivan.

  • kukkis

    Meikin A ja O on pohja. Hyvän meikkivoiteen ja sävyn löytäminen on kuin salapoliisityötä. Madaran meikkivoide on kyllä ihana. Peitevoidetta en vielä ole löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta mikä tummat silmänaluset peittäisi. Ilian tuotteita en ole kokeillut, koska en suosi green beautya, heillä on sarjassaan niin monenmoista ettei voi oikein olla varma mitä saa. Tykkään brändeistä joihin voi luottaa olevan täysin luonnonkosmetiikkaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 🙂 Joo, samaa mieltä, että hyvä pohja on se tärkein. Se on totta, että Ilia ei tosiaan ole luonnonkosmetiikkaa, mutta meillä Suomessa onneksi osataan välttää kaikki sudenkuopat ja varmaan nimitys Clean Beauty ei koskaan tänne sen takia edes tule. Mun mielestä tää on loistava hybridi luonnon ja synteettisen välimaastosta, mutta tietenkin jokaisella on ne omat kriteerit kosmetiikan suhteen. 🙂

  • Sanna

    Moi! Haluaisin vielä palata tähän puuteri-gateen. En ymmärrä miksi puuterin käyttö on nykyään niin kammoksuttua ja kauhua herättävää? Itse käytän puuteria aina, minulle se on osa meikkiä. Erityisesti työssäni meikin pitää kestää, mutta olla luonnollinen, joten puuteri on ihan ehdoton juttu.

    Nykyään on markkinoilla runsaasti erilaisia valoa taitavia puutereita ja ohuita irtopuutereita, joista jokainen löytää omansa. Kotitoimistoon puuteri ei ole pakollista, mutta ”kentällä” se on toinen juttu. Omaan silmään puuteri tekee meikistä huolitellumman. Nämä nyt kuitenkin on näitä ikuisuuskysymyksiä.

    • Miia Johansson

      Hih.. puuteri Gate. 😃 No siis näin ammattilaisen näkökulmasta puuteria ei tarvitse käyttää paljon, mutta meikki on sinänsä kivaa, että jokainen voi tehdä juuri niin kuin parhaaksi näkee. 😍

      Lisäksi erityisesti aikuisella naisella ja kuivemmalla iholla taas puuteria sitten ei välttämättä edes tarvitse. 😊

      Kaikki riippuu tosiaan myös tuotteista mitä käyttää ja miten käyttää. Vaan lopputuloksella on väliä. On se sitten ilman puuteria, vähällä tai paljolla puuterilla. 😊

  • Hippu

    Hei! En jostain syystä päässyt kommentoimaan postausta, jossa käsittelet sekaihon hoitoa. En ole hoitanut ihoani oikein mitenkään, ja nyt tilaukseni Twistbeltä saapui. Siinä on Olivia Kleiniltä hydra spray water ja hydra lotion, Apeironin jojoba-teepuuöljy ja Flow cosmeticsin Balm to milk cleanser. Pääsisinkö näillä jotenkin alkuun ja miten näitä kannattaa käyttää? Tarkoitus on vielä ostaa Apeironin puhdistusmaito sekä tasapainottava päivävoide, kun olivat loppu. Kiitos paljon jos jaksat vastailla. <3

    • Miia Johansson

      Heippa Hippu! 🙂 Joo, todellakin pääset hyvin alkuun ja et välttämättä tarvitse edes muita. Aloita hiljalleen vaikka ensin tuosta putsarista. Ja siis muista, että se laitetaan suotaan kuiville kasvoille. 🙂

  • Minna

    Heissan! Saanko vaivata ja kysyä tuosta NYXin Jelly Cheek Colorista. Ostin sen joskus sun suosituksesta, mutta levittäminen ei sitten onnistunutkaan. Onko tässäkin tärkeää ns. työstää se tuote siveltimeen? Olisiko sinulla antaa suositusta, minkälaista sivellintä kanntaisi käyttää? Kiitos taas 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 🙂 No voihan kökkö.. pitää saada kyllä sulle tuote toimimaan. Se on nimittäin tosi kiva tuote. Eli joo kunnon työstö siveltimeen ja näin onnistuu. Oon viime aikoina käyttänyt tätä sivellintä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/real-techniques-cashmere-dreams-025/

      • Minna

        Kiitos taas vastauksesta, pitää alkaa metsästämään tuota sivellintä!

  • Maija

    Moi! Yritin etsiä Cocobandan sivuilta tuota Ilian meikkivoidetta sävyssä Ora, mutta en millään löydä! Onko varmasti sillä nimellä? Tulum-sävy löytyy kyllä.

    • Miia Johansson

      Heippa Maija! 🙂 Joo, tuo Ora on sävyn nimi. Voisiko olla ehkä mahdollisesti loppu. Mutta onneksi nämä kevyemmät sävyt antaa paljon anteeksi ja astetta vaaleampi lämpöinen sävy on ST4 Formosa, joka menee myös loistavasti. Tai sitten asteen vaaleampi neutraali sävy ST5 Bom Bom. Löytyy hyvin kuvia sävyistä, kun Googlettaa: ILIA Super Serum Skin Tint shades

  • Vierailija

    Hei, mietin tuota ohutta meikkivoidekerrosta. Itselläni on jo luonnostaan koko naama kovin punoittava. Tuntuu, että ohut kerros meikkivoidetta ei riitä peittämään eikä koko naamallekaan voi peitevoidetta laittaa. Olen huomannut, että aamulla meikkivoide ja poskipuna näyttää hyvältä, iltapäivällä työpäivän jälkeen punaisuus puskee esiin ja poskipuna vielä lisää naaman hehkutusta. Sille ei kai voi mitään.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Voi kyllä tehdä, mutta alottaisin ihonhoidosta, jos punaisuus on todella vahvaa. Eli mitä ihonhoitotuotteita sä käytät?

  • Hippu

    Suurkiitos vastauksestasi! Palaan asiaan vielä sen verran, että eli siis ensin putsari, sitten kasvovesi ja lopuksi kasvovoide? Tuleeko näitä kaikkia käyttää aamuin illoin vai riittääkö esim. aamulla vesipesu tuon putsarin sijaan? Entäpä jos haluan välillä käyttää yön ajaksi tuota öljyä, jätänkö silloin kosteusvoiteen väliin? 🙂 Anteeksi kun häiriköin sinua näin kovin, oon aivan aloittelija. Ps. Testasin illalla tuon putsarin, kasvoveden ja -voiteen ja mun iho ei ole koskaan ollut näin pehmeä!

    • Miia Johansson

      Heippa Hippu ja niin ihana kuulla! <3 Joo, tuo on oikea järjestys. Aamulla riittä pelkkä vesipesu. Öljyn voi laittaa kosteussvoiteen päälle tai korvata sillä kosteusvoiteen. 🙂

  • Marika

    Hei,
    kiinnostuin kovasti tuosta Ilian Super Serum Skin Tint meikkivoiteesta. Pohjasävyni on punainen/neutraali. Varmistaisin, että eihän tuo vaalealle iholle suosittelemasi sävy ST2 Tulum taita keltaiseen (googletin sävyt, mutten siltikään saanut täyttä varmuutta) ? On kuitenkin hieman kalliimpi meikkivoide, niin ei haluaisi tehdä hutiostosta.
    Haluan vielä kiittää sinua todella laadukkaasta ja monipuolisesta blogista.

    • Miia Johansson

      Heippa Marika! 😊 On keltaiseen taittava, koska itse käytän lähes kaikille keltaiseen taittavaa meikkivoidetta. Jokaisessa ihossa kun on sitä keltaisuutta myös ja se taittaa pois punaisuutta myös. Tästä on selkeästi kaksi eri “koulukuntaa”. Esim. Meikkitaiteilija Bobbi Brown jakaa mun kanssa saman mielipiteen. 😊 Mä olen siis itsekin pohjasävyltäni punaiseen taittava.

      Ja tuo Tulum sävy on siis Lumikin vaalealle eli ei se ihan perus vaalea sävy. Kannattaa käyttää vanhaa meikkivoidetta apuna valinnassa Findation.com avulla.

      Tsekkasin juuri tuon sivun avulla Estee Lauder Double Wear Stay on place 1N2 meikkivoiteen kanssa, jota käytin talvella todella monelle vaalealle iholle (ei Lumikin vaalea) niin Findation antoi sävyksi tästä meikkivoiteesta sävyn Bom Bom.

      Tosiaan kevyet meikkivoiteet antaa paljon anteeksi ja siksi eri sävyt sopii, mutta liian vaaleaa ei kannata kuitenkaan valita. 😊

  • Maria

    Heippa! Tää kysymys ei nyt varsinaisesti tähän postaukseen liity, mutta olis mielenkiintoista kuulla mitä mieltä olet noista glossier tuotteista esim. Futuredew oil serumista?

    • Miia Johansson

      Heippa Maria! 🙂 Mä en oikeestaan oo tsekkaillu paljon noita ulkomailta tilattavia kosmetiikkatuotteita ja nidien incejä. Oon kyllä tilannut Glossierin brow flickin ja muutaman muun meikin mielenkiinnosta, mutta niistä ei tullut mun suosikkeja. Ja ne piti tilata shipiton kautta, joka on superkallista.

  • Aura

    Moikka! Ei nyt ehkä suoranaisesti liity tähän postaukseen, mutta kaipaisin apua suosittelemasi wet n wildin luomivärinpohjustustuotteen käytössä. En ole ennen käyttänyt luomilla pohjustusvoidetta, vaan olen laittanut peitevoiteen ja puurerin luomivärin alle. Oon kuitenkin huomannut, että näin luomivärit eivät pysy paikoillaan koko päivää. Ensi kesänä mulla on tulossa häät, joten nyt haluaisin harjoitella oikeasti pysyvän luomivärin tekoa. Tilasin siis pohjustusvoiteen, mutta haluaisin silti käyttää peitevoidetta, sillä luomissani on hyvin näkyviä verisuonia. Missä järjestyksessä pohjustusvoide, peitevoide, (puuteri) ja luomivärit tulisi laittaa iholle? Entä onko sillä väliä järjestyksen suhteen, että käyttääkö voidemaisia vai puuterisia luomivärejä?

    Kiitos jo etukäteen! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Aura! 🙂 Sä voit kokeilla miten päin sulla toimii tuo. En rehellisesti sanottuna osaa tuohon vastata, koska en koskaan itselleni tai asiakkaille laittanut peitevoidetta luomelle. Valitsin mielummin vaalean beigen luomivärin ja muut luomivärit, jotka kyllä aina peittivärikkäämmätkin luomet. Kannattaa kokeilla myös tätä. Mitä vähemmän kerroksia niin sitä parempi. 🙂 Mutta pääasia, että toimii ja lopputulos on hyvä.

  • smk

    Auta Miia ! (Tuli mieleen Auta Antista hehheh)

    Nyt on ihka ensimmäinen mineraalimeikkipohja-tuote ostettu, olikohan Flow-merkkinen.
    Nyt kuitenkin haasteena on couperosa ihoni. Myös kasvomaski-aika on tuonut haastetta, epäpuhtauksia tulee leukaan. Tämän takia luin paljon mineraalimeikeistä, että voisivat olla hyviä. Kuitenkin nenäpielet ovat punaiset ja poskipäät. Tokihan minulla on niitä nestemäisiä peiteaineita joita olen käyttänyt. Olisko sulla suositella jotakin peiteainetta näihin ongelmakohtiin mikä voisi toimia mineraalipohjan kanssa?

    • Miia Johansson

      Hih! Mä just yksi päivä mietin, että Suosikki-lehdessä oli joskus 80-90 -luvulla joku kyselypalsta niin mä oon se nykyaikainen versio siitä. 😀 Ja siis Antti Holma vielä nykyaikaisempi. <3

      Mieneraalimeikkipohjan kanssa itseasiassa toimii hyvin kaikki peitevoiteet. Tärkeää on vaan työstää se mineraalimeikkipohja hyvin ihoon, jotta sulautuu ihon rasvojen kanssa. Näin siitä tulee ns. meikkivoide ihon rasvojen kanssa ja päälle voi laittaa peitevoidetta. Tänään itseasiassa juuri puhuin tästä stooreissa. 😀

  • Mmyy

    Tiedostan, että koko kasvojen puuterointi ”vanhentaa” lookkia, mutta näin talviaikaan se on välttämätöntä. Kun asuu pohjoisessa ja meren rannalla + ulkoilee harrastusten puitteissa 1-2 h päivässä, puuteri on ihan välttämätön suoja herkälle iholle (meikkivoiteen lisäksi). Ilmojen lämmettyä jätän puuterin ehdottomasti vähemmälle ja silloin puuteroin vain t-alueen.

  • Markit

    Upsis, Goshin ripsarin linkkisivulta löytyikin koira punaisella nojatuolilla 🐕. Katselin vaan valintojasi. Ja tuo hohtava luomiväri ei ollut ihan paras aikuisemmille naisille, näkyy olevan kaunis turkoosi väri?

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 🙂 Joo, tuo ripsari taisi loppua aika nopeasti. 🙁 TUo hohtava luomiväri joo ei ole ehkä paras valinta aikuiselle naiselle. Tuo kyseinen on tuollainen hopeisen hohtava. Mulla on sitä luomen keskiosassa tämän postauksen kuvissa.

  • Nena Sofia

    Mä olen myös vasta viime aikoina ymmärtänyt voidemaisten poskipunien loistavuuden 🙂 Bronzeria en olekaan vielä testannut, mutta tuo Lumene kutkuttelee kovasti!

    • Miia Johansson

      Heippa Nena Sofia! 🙂 Joo, siis mulla meni kanssa hetki ennen kuin sain näistä koppia. Omalla kohdalla syy taisi olla se etten oikein osannut niitä käyttää. 😀

  • Päivi

    Moikka! 😊 Itselläni on päivävoiteessa fysikaalinen aurinkosuoja, onko siitä haittaa jos se on myös meikkivoiteessa? Voiko esim altistaa epäpuhtauksille? Toinen meikkivoide joka kiinnostaisi Ilian lisäksi, on YSL:n touche eclat le teint. Onko sinulla siitä kokemuksia?

    • Miia Johansson

      Heippa Päivi! 😊 Ei ole olleenkaan haittaa, jos molemmissa on aurinkosuojaa. Ja muutenkin aurinkosuoja pitää aina pestä hyvin pois. Esim. balmimaisella lähtee hyvin.

      Mulla ei oo kokemusta tuosta YSLstä. 😊

  • J

    Ilialla oli näköjään oma sävyn valintaopas.
    Valitsin et ihoni sävy on Light medium ja neutraali. Se ehdotti sävyksi st7. Epäillyttää et onkohan liian tumma. Mitenköhän st7 eroaa tuohon st6 oraan?
    Mulla on ihan perus keskivaalea ja neutraalin lämmin ihonsävy.

    • Miia Johansson

      Heippa J! 🙂 Se st7 on kyllä aika tumma. Ootko tsekannut kuvia meikkivoiteesta netistä ja findation.com:ista vanhan meikkivoiteen avulla?

  • SK

    Hei Miia! Parasta sun vinkit 👍 Kysynkin nyt et miten saat meikin pysymään hyvänä koko päivän? Käytätkö meikinkiinnityssuihkeita? Lisäätkö välillä meikkiä vai onko sama mwikki aamusta iltaan?

    • Miia Johansson

      Heippa SK! 🙂 En käytä kiinnityssuihketta. Tärkeimpänä on omalle ihotyypille tarkoitetut ihonhoitotuotteet, jotta ihon talin eritys pysyy tasapainossa koko päivän. Ja toisena on omalle ihotyypille tarkoitettu meikkivoide. JOskus mulla meikki pysyy koko päivän aamusta iltaan ja joskus ei. Jos on aikaa tehdä meikki huolellisesti, niin silloin se pysyy aika lailla koko päivän. Useimmat joutuvat kuitenkin vähän fiksailemaan meikkiään pitkin päivän.

      Tässä postaus miten meikin saa pysymymään hyvänä koko päivän: https://miiajohansson.com/2020/03/06/miten-ammattilainen-saa-meikin-pysymaan-2-tarkeaa-pointtia/

  • Vieras

    Heippa
    Olen siirtymässä mineraalimeikkeihin, ainakin osaksi. Vaatii totuttelua 🙂 Haasteena on aina ollut punaiset nenänpielet ja toki nytkin kun olen käyttänyt mineraalimeikkipohjaa. Olen huomannut, että punaisuutta on muuallakin mm posket, ikinä ei ole ns tutkittu, että onko couperosaa. Kasvomaski on myös aiheuttanut iho-ongelmia mm. epäpuhtauksia. Nyt mietin että mitä peiteainetta voisi laittaa niin ettei se kuitenkaan tukkisi ihoa mm leuka, nenä. Mietin kyllä, ettå onko nyt käyttämäni peiteaineet aiheuttaneet epäpuhtauksia.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Useimpia mineraalimeikkipohjia pystyy kerrostamaan, joten sen puolesta ei varmaan mitään erityistä neutraloijaa tarvitse. Mutta keskittyisin enemmän siihen ihonhoitoon, jotta punaisuuden saa rauhoittumaan. Eli miten hoidat ihoasi?

  • Vieras

    Yritin kerrostaa mineraalipohjaa,mutta ei tuntunut tällä merkillä onnistuvan tai en vielä hallitse levitystä…

    Yritän pitää ns minimissä kasvojenhoidon. Mulla on käytössä lumenen kasvojen putsari herkälle iholle ja kasvovesi, herkälle iholle kasvovoide ja silm.ympvoide, aamulla mennään vesipesulla tai sitten pyyhkäisen kasvot (olikoha lumenen joku lähdevesi tms). Muuta en oo osannut oikein ottaa ihonhoitoon vaikkakin kyllä kiinnostaa. Ei säännöllisesti kasvonaamio ja hellä kuorinta, näistä puuttuu ns vakkarituote herkälle iholle. Niitäkin saa vinkata. Että mitäpä sanoisit mitä vois huomioida, ikääkin on jo yli 30v, yleisesti iho on hyväkuntoinen poislukien punaisuus ja paikalliset epäpuhtaudet, pintakuivuutta välillä kyllä=)

    • Miia Johansson

      Tuota punaisuutta saa hyvällä ihonhoidolla kyllä paljon rauhoittumaan. 🙂 Ja tietenkin myös pintakuivuus on vaan väliaikainen tila. En näiden perusteella nyt ihan varmasti saanut kiinni sun ihotyypistä, mutta jossain siellä sekaihon paikkeilla varmasti. Ehkä myös herkkä ja couperoottinen. Eli tässä olisi sulle postausta, josta voit kurkata hyviä tuotteita:

      https://miiajohansson.com/2021/02/24/miten-tunnistat-ihotyyppisi-uusi-toimivampi-tapa/

  • Muumimamma

    Moikka Miia! Ihan aiheen ohi tää kysymys.. Oon joskus muksuna monesti palelluttanut posket ja nykyään ne on aina kirkkaan punaiset. Oon siis reilusti viiskymppinen ja näytän ihan puliakalta näiden kanssa. MIKÄÄN ei auta. Oisko vinkkiä miten tän punaisen sais peittoon? Olisin liittänyt kuvaa sulle privana, mutta en tiedä onko se sopivaa.
    Kiitos instan tileistä, sun jutut saa aina hyvälle tuulelle!

    • Miia Johansson

      Heippa Muumimamma! 🙂 Mitenköhän hoidat nyt ihoasi? Onko ihosi herkkä ja ehkä couperosaa? Hyvällä ihonhoidolla voisi mahdollisesti auttaa asiaan. Ja aina saa lähettää kuvia, mutta ikävä kyllä en usein pysty vastaamaan, koska viestejä tulee päivittäin satoja. Eli tämä blogin kommenttiboksi on paras tapa. 🙂

  • Sofia

    Moikka! Saisko joskus postauksen/ohjeistukset siitä, miten meikata keski-ikäisen epätoivottuja ikääntymisen merkkejä piiloon? Itselläni mm. valahtanut kasvojen ovaali ja tietynlainen meikki pahentaa tätä. Olisin super-onnellinen vinkeistä!:)

    • Miia Johansson

      Heippa Sofia! 😀 Hei joo.. pistän heti postausidealistalle! <3

  • Emmah

    Täällä yks tuore seuraajasi. Kiitos ihanista vinkeistä! Löytyykö sulla julkaisuja meikeistä, joissa ei olisi käytetty meikkivoidetta? Itsellä en arjessa välittäisi tuota niin käyttää, tällä hetkellä mm. maskin käytön takia (työskentelen hierojana ja opiskelen fyssariksi). Kuitenkin silmiä haluan vähän korostaa ja ajoittain punottavat nenänpieletkin mielelläni meikkaan kyllä piiloon. Hellävaraisempaan ihonhoitoon siirtymällä olen onneksi saanut ihon niin kivaan kuntoon (vihdoin näin 4-kymppisenä :D), että mielestäni ihoni on ihan ok arjessa ilman vahvaa peittämistä.

    • Miia Johansson

      Heippa Emmah! 🙂 Ja tervetuloa mukaan! Ei ikävä kyllä löydy. Mulla on sen verran epätasainen ihon sävy, joten käytän aina vähintään kevyesti peittävää meikkivoidetta tai sävyttävää aurinkovoidetta. Oon siis pilannut mun ihon parikymppisenä, kun olin töissä Etelä-Euroopassa ja aina ilman aurinkosuojaa. 🙁 Mutta minkä tahansa lookin voi ehdottomasti tehdä ilman meikkivoidetta ja vaan peitellä peitevoiteella sieltä täältä, jos sitäkään. 🙂

  • Johannamaarit

    Moi ! Ihan alkuun, en sano tätä tuomitakseni, en mä itsekään aina mieti tai tee ostopäätöksiäni esim. brändin keulakuvan/omistajan mielipiteiden perusteella (em. KVD/Jeffree).
    Mutta teetkö sä tietoisesti Cocopandan kanssa yhteistyötä, vaikka sen omistaja on tiukkaa aborttilakia ajava poliitikko ja Cocopandan tuottoja menee suoraan kampanjointiin ja abortin vastaiseen toimintaan? Ja vaikkei Cocopanda ole läheskään kaikkien tuotteidensa virallinen jälleenmyyjä? (Tää on musta kyl pienempi paha kuin tuo edellinen, vaikken itse kykenisi aborttiin, on oikeus siihen turvattava, ennemmin tekee abortin kuin synnyttää lapsen, jota ei haluta/josta ei kykene huolehtimaan).

    Joka tapauksessa ihanaa kevään alkua sulle ja kiitos ihanista vinkeistä, sun blogi tais olla ensimmäisiä, joita luin kun aloin kiinnostumaan luonnonkosmetiikasta ihonhoidossa ja hyvän aikaa ollut nyt kaikki perusrutiinin tuotteet luonkos 😊💚

    • Miia Johansson

      Heippa Johannamaarit! 🙂 En ole tutkinut Cocopandan taustoja, mutta työntekijät ja omistajankin olen tavannut. Todella mukavaa porukkaa, mutta syvemmältä en heidän ajatusmaailmaansa tunne. En ole myöskään ikävä kyllä tutkinut ja ottanut selvää käyttämieni kosmetiikkatuotteiden omistajien taustoja ja miten he ajattelevat erinäisistä asioista. Jos tähän menisin, niin mielestäni silloin pitäisi myös katsoa mistä ja miten firma hankkii raaka-aineensa eli miten eettinen ja ekologinen firma on kyseessä näin kaiken kaikkiaan. Hankala aihe kaiken kaikkiaan. 🙁

  • Hanna

    Aivan ihana meikki 😍. Tilasin postauksen tuotteita ja muitakin sinun suosituksia 😊. Miksiköhän linkisissäsi ei ollut tuota Ilian only you huuliölyä? Enkä muutenkaan löytänyt koko tuotetta. Mistäköhän voisi löytää? Kiitos jo etukäteen 😍.

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna! 🙂 Luultavimmin juuri tuo sävy on loppu ja siksi se ei ole noissa vaihtoehdoissa. Usein mun suosikkisävyt tuppaa loppumaan. 🙁 Sellainen huulikiilto kuitenkin kuuluu kokoelmaan. 🙂

  • Ninnu

    Hei!

    Joa käyttää vihertävää peitesävyä punaisen häivyttämiseen kasvoilta niin miten se käytännössä tapahtuu, jos haluaisi muuten kevyen lopputuloksen kesälle. Näkyykö vihreä alta vai laitetaanko sen päämme vielä ihonvärinen peitevoide.

    Kiva lukea sun ihonhoito- ja meinkausjuttuja. Kiitos näistä😍

    • Miia Johansson

      Heippa Ninnu! 🙂 Mä en itse käytä ollenkaan vihreää peitesävyä, koska lähes jokaiselle riittää pigmenttinen meikkivoide peittämään kasvojen punaisuuden. Etenkin, jos meikkivoide on keltaiseen taittava. Juurikin eteen saattaa tulla haaste, että miten sitten saa vihreän piiloon. Se kyllä onnistuu, mutta kerroksia tulee sitten aina enemmän ja melko harvoin sille on tarvetta. Mutta jokaisella meikkitaiteilijalla on tietenkin omat kikkansa ja pääasia on hyvä ja kestävä lopputulos. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram