EDULLISET LUONNONKOSMETIIKAN HIUSTUOTTEET TOP 3

19.02.2021

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Sain *House of Organicin laajasta valikoimasta testiin useita luonnonkosmetiikan hiustuotteita, testasin ja valitsin niistä parhaat. Omat hiukseni ovat todella kuivat ja päänahka myös rasvoittuu helposti, jonka yhdistän päänahan kuivuuteen. Oli mukava huomata, että suosikiksi muodostui sellaiset tuotteet, jotka ovat myös edullisemmasta päästä.

Famo shampoopala Hattara

1. SUOMALAINEN LÖYTÖ

Ensimmäinen shampoopala, joka ei tee hiuksistani tahmeaa kasaa on *Famo Hattara Shampoo.

Oletko koskaan ajatellut, että shampoissahan on paljon vettä. Miksi kuljetamme siis vettä ympäriinsä valmistajalta varastolle, sieltä jälleenmyyjälle ja lopulta postin kautta kotiin. Shampoopala etenkin tällaisessa helposti kierrätettävässä paketissa on ekologisen ihmisen valinta.

Kostutettua shampoopalaa pyöritellään pitkin hiustyveä, jonka jälkeen se vaahdotetaan sormenpäillä. Tuote vaahdottuu hyvin ja jättää hiukset pehmoisiksi.

Kosteuttava hoitoaine

2. VANHA TUTTU KUIVIEN HIUSTEN PELASTAJA

Ihastuin tähän *Organic Shopin hoitoaineeseen jo Curly Girl -metodia tehdessä. Tällä jos jollain saa kuivan takkukasan selväksi ja olen käyttänyt tätä jo monta purkkia. Käytän siis useimmiten naamiota hoitoaineena.

LUE MYÖS: Curly Girl metodi yksinkertaisesti – 4 helppoa askelta

3. PARAS JÄTETTÄVÄ HOITOAINE KUIVILLE, MUTTA HENNOILLE HIUKSILLE

Luonnonkosmetiikan jätettäviä hoitoaineita olen testannut nyt monia. Ongelma niissä on usein hennoilla hiuksille se, että ne tekevät hiukset suoraan sanottuna likaisen näköisiksi. Pidennysosakin näytti lehmän nuolemalta, vaikka kyseessä on kuitenkin intialainen hius.

Tämä ruotsalainen *Bruns Balsam Spray onkin siis yksi harvoista, joka oikeasti toimii. Se ei ole liian kevyt spray, joka vaan hukkuisi hiuksiin. Synteettisten silikonisten jätettävien kanssa ei mikään luonnon tuote pääse vielä samalle viivalle, kuten Kerastasen suosikkini, mutta tämä Brunsin suihke pääsee jo yllättävän lähelle ja on luonnon puolen parhaimmistoa.

  • Cuqi

    Famon Hattara ei tahmaa hiuksia, koska se on tensidipohjainen. Esim. Flow’n palashampoot ovat puolestaan saippuapohjaisia, ja siksi ne saattaa jättää hiukset lähmäisiksi.

    Tensidit (joihin myös sulfaatit kuuluvat) ovat synteettisiä, joten saippuapohjaiset palashampoot ovat luonnollisempia, mutta itse en tykkää käyttää saippuapohjaisia, koska ne jättivät hiukset likaisen tuntuisiksi. Tietysti voisin kayttää etikkapohjaista hiushuuhdetta lähmän poistamiseksi, mutta sitten mun hiukset on taas silkkiset, mutta päätä pitkin. Ja kun mä nimenomaan vaihdoin palashampooseen, kun kuulin että sillä voi saada tuuheamman hiuspehkon 😢

    • Miia Johansson

      Joo totta puhut, että on tensidi, mutta hellävaraisesta päästä. 🙂 Ja sodium cocoyl isethionate on luonnollinen kookoksesta johdettu raaka-aine (ainakin kouluni oppien mukaan). Tietenkin luonnon raaka-aineitakin on erilaisia. Joitakin on käsitelty enemmän ja joitakin vähemmän.

  • Nene

    Mikähän tuossa Bruns Balsam Sprayssa on, minusta tuntuu että se jättää hiukset likaiseksi, vaikka laitan vaan yhden, max kaksi suihkautusta hiuksiin. Sen käytön jälkeen tuntuu, ettei hiuksia olisi edes pesty….

    • Miia Johansson

      Onpa kökköä.. se ei varmaan sitten sovi sun hiuksille. 😟 Tosi harmi.

  • Janna Iltanen

    Vitsi mä toivoisin, että mahdollisimman moni jälleenmyyjä ja bloggaaja boikotois Organic shoppia

    “”Kaikki kosmetiikka on yleisesti ottaen samanlaista. Keksimme satuja ja myymme niitä naisille”, Trubnikov on sanonut RBC:lle.

    Natura Siberica on joutunut tarinoista myös tilille. Kommersant-uutissivusto kirjoitti merkin käyttämistä kasvien nimistä jutun vuonna 2019. Brändin erään tuotelinjan mainostamaa ”vulkaanista hillaa” ei esimerkiksi ole olemassakaan.”

    Trubnikov, eli perustaja

    https://www.hs.fi/talous/art-2000006589009.html

    • Miia Johansson

      Janna sä oot oikeassa! ❤️ Tää on mulle hankala aihe, koska saan niin paljon painetta, että miksi en suosittele edullisempia tuotteita. Ymmärrän sen hyvin, koska kaikilla ei ole varaa ostaa esim. 30€ hoitsikkaa. Voi kun vaan löytäisin todella edullisia myös ihonhoidon puolelta, jotka myös toimii. Natura Sibericalla on kanssa yksi tosi kiva shampoo, mutta sen tilalle löysin tämän Famon onneksi. Edelleen etsin jotain edullista luonnon hoitsikkaa. Toivottavasti ymmärrät ja siis olen kyllä sun kanssa samaa mieltä. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram