Itse valitsen harvoin silmämeikin sävyt silmän värin mukaan. Jos tekisin tällä tavoin, niin se olisi hyvin ongelmallista, sillä näin voi helposti päätyä metsään ja meikki voi pahimmassa tapauksessa tehdä kantajastaan väsyneen näköisen.
Tässä postauksessa kuitenkin kerron sen, miten helppo teoria tässä toimii ja kenelle valitsisin sävyt silmien värin mukaan.
MIKÄ SÄVY SOPII SILMIESI SÄVYYN?
Tylsänä vastauksena: KAIKKI! Ei ole mitään sääntöä, että mikä tietty sävy sopisi silmiesi sävyyn. Huomaat sen jo siitä, että itsekin käytän blogissani luomivärisävyjä todella laajalla skaalalla.
Mutta mikä sitten korostaa silmiesi sävyä? Vastaus on yksinkertainen: vastaväri. Vastaväri on helppo tarkistaa tästä väriympyrästä. Sinisiä silmiä korostaa oranssi. Vihreitä silmiä punaiseen taittavat sävyt, kuten luumu, ruusukulta tai yksinkertaisesti punainen luomiväri (sävyjä on satoja). Ruskeita silmiä taas korostaa violetit sävyt ja sininen. Tämä on siis näin yksinkertaista.
Käytän itseäni esimerkkinä. Tämän postauksen kuvista yllä olevassa kuvassa olevat luomivärit korostavat parhaiten silmiäni. Silmäni ovat sinivihreät ja sävyinä käytin vastavärejä eli korallisen oranssia ja vaaleanpunaista.
MITEN VALITSEN IMARTELEVIMMAN LUOMIVÄRISÄVYN?
Silmän sävyn korostaminen on helppoa, mutta se ei tarkoita sitä, että tämä sävy olisi sinulle sopiva. Imarteleva luomivärisävy nimittäin valitaan ihon sävyn mukaan.
Näin tiivistettynä punaiseen taittavalle iholle sopii kylmät sävyt ja keltaiseen taittavalle iholle lämpimän sävyiset. Karkeasti sanottuna punaiseen taittava iho on sellainen, joka palaa helposti auringossa ja keltaiseen taittava iho taas ruskettuu helposti.
Näet tässä alla kaksi kuvaa, jotka koostin sävyistä, jotka sopivat eri ihon sävyille. Esimerkiksi kaikille sopii sininen, mutta minkä sävyinen sininen, niin se onkin sitten tarkempaa hommaa.
Tarkemman postauksen aiheesta ja itse tuotesuositukset löydät tästä: VÄRIOPAS – MITEN VALITA ITSELLEEN SOPIVA LUOMIVÄRISÄVY
HUOM! Väärä luomivärisävy ihoasi vasten tekee punakkaihoisen helposti väsyneen näköiseksi ja keltaiseen taittavalla iholla taas väärä luomivärisävy voi antaa pieniä pellemeikkifiiliksiä.
KENELLE VALITSEN LUOMIVÄRISÄVYN SILMIEN SÄVYN MUKAAN?
Jos valitsisin sinisilmäiselle oranssin, niin tämän kanssa pitäisi olle hyvin varovainen erityisesti jos henkilöllä on punaiseen taittava iho. Sinisten silmien vastakohta on oranssi, mutta kuten huomaat niin oranssin sävyiset sopivat paremmin lämpimän sävyiselle iholle. Nämä ovat ihan todella tärkeitä asioita, joita jostain kumman syystä ei koulussani sivuttu ollenkaan. No ehkä vähän siinä vaiheessa, kun opeteltiin tumman ihon meikkaamista. Mutta niin vaalea kuin tumma iho voi taittaa punaiseen. Eli todellakin värioppi täytyy olla hallussa, jos haluaa alan huipuksi.
Jos iho on selkeästi keltaiseen taittava ja silmät esimerkiksi ruskeat niin tiedän, että voin suoraan lähteä leikkimään vastaväreillä. Lämpimillä ihon sävyillä tämä on mielestäni aina helpompaa. Esimerkiksi ametistin sävyinen violetti on aivan mielettömän upea ruskeille silmille.
MIKSI RUSKEA SOPII KAIKILLE?
Aina silloin tällöin meikkaajan työssäni kuulen: “Minulle ei sitten ruskeaa – se ei sovi minulle.” Ruskea on kuitenkin kaikista yleisin luomivärisävy, jota käytetään niin häämeikeissä, kuvauksissa, televisiossa kuin muotikuvauksissa. Miksi? Siksi, että se on kaikista luonnollisin ja vastoin joidenkin luuloja – se sopii kaikille.
Ruskeita sävyjä on käsittämätön määrä ja jokaiselle löytyy se sopiva ruskea joka sopii. Kaikista helpoin sävy valita on oma aurinkopuuterin sävy ja käyttää sitä luomivärinä. On luumun ruskeita, oranssin ruskeita, punaisen ruskeita ja jopa vauvan kakan ruskeita. Valinta kannattaa tehdä oman värikartan mukaan.
MILLÄ MUULLA TAPAA LUOMIVÄRISÄVY VALITAAN?
Meikkaajan työssä meikki valitaan aina kokonaisuuden mukaan. Tässä vaiheessa siis harvoin (mutta joskus kuitenkin) pääsee valitsemaan meikkiä silmän värin mukaan. Tosin jos tehdään luonnollista meikkiä, niin tykkään ihon sävyn lisäksi katsoa myös hiusten sävyä ja mahdollisesti yhdistää meikin siihen.
Ihan yksioikoinen asia ei siis ole kyseessä ja jostain syystä media on yhdistänyt luomivärin valinnan silmien sävyyn. Jos kuitenkin haluat oppia mikä luomivärisävy sinulle olisi kaikista kivoin, niin alottaisin tuosta väriopas postauksesta, jonka ylempänä linkkasin ja valitsisin luomivärit ihon sävyn mukaan.
Itse olen pahasti juuttunut tylsiin ruskeisiin, koska tuntuu että kaikki muu näyttää räikeältä. Silmäni ovat kellertävän sammalenvihreät, mutta jos käytän pinkkejä ja violetteja sävyjä jotka olisi kivoja vastavärejä silmille, näytän itkeneeltä tai turpaan saaneelta. Siniset näyttää myös ainakin arkeen liian luonnottomilta ja rajuilta, eikä lämpimänvihreiden silmien kanssa sovi oikein muutenkaan.
Toisaalta kovin lämpimät sävytkään ei sovi, kulta ja kupari ja vastaavat näyttävät oudoilta kylmän oliivin sävyistä ihoa ja hyvin kylmänruskeaa tukkaa vasten. Joten ruskea ja joskus keskitumma harmaa on tylsät luomivärivalintani.
Helou 😊 hei ruskeat on kauniita sävyjä ja ainakaan omasta mielestä ei mitenkään tylsiä. 😍 Ja juurikin noissa pinkeissä ja violeteissa on tosi paljon niitä “itkeneen näköisiä” sävyjä, mutta paljon myös tosi raikkaita ja hyviä sävyjä.
Ja siis mielenkiintoista, kun sanoit, että sulla on kylmän oliivi iho! Oliivi on meinaan usein juuri lämmin ja vihertävä ihon sävy ja kylmä on siis punainen eli olisko sulla kuitenkin enemmän oliivisen keltainen iho, joka on vaan vaalea? 🥰
Moikka! Mites sitten harmaat silmät? Minulla on myös heterokromia 🙂 Silmät siis muuten harmaat mutta pupillin ympärillä kultainen/rusehtava rengas. Onko jotain vinkkiä miten saisi harmaata korostettuna? Iho on sävyltään todella vaalea ja neutraali 😊
Wau mitkä silmät! 😍 No harmaa muodostuu siis mustasta ja valkoisesta, joten sinänsä sille ei ole vastaväriä. Mutta jos harmaassa on vaikka vähän sinistä, niin silloin vastaväri olisi oranssi. 😊 Mutta uskon, että tuota rinkulaa pystyisi korostamaan todella kauniistikin violetilla ja luumulla. 🥰
Kiitos taas hyvästä tekstistä,luen nämä kuin iltakoulussa konsanaan🙃 minulla on ruskeat silmät, siniset suonet ja couperoottinen eli punaisuuteen taipuva iho. Silmät on aika “syvällä”. Sekä -rillit vielä. Miten saisin silmämeikin onnistumaan etteivät katoa kokonaan .
Heippa! 🙂 Smokey eye toimii aina eli tämä: https://miiajohansson.com/2021/02/02/helppo-silmameikki-kaikille-silman-malleille/
Toi on niin totta, että pelkän silmien värin perusteella ei voi luomiväriä valita. Mulla on siniharmaat silmät ja aikaisemmin tuli ostettua liian punertavan ja lämpimän sävyisiä ruskeita luomivärejä, jotka kuitenkin tekivät silmistäni väsyneen ja jopa itkuisen näköiset. Ihoni sävyyn sopii paljon paremmin selkeästi kylmä harmaanruskea. Yhdistämällä sitä muihin sävyihin ei se kuitenkaan ole mielestäni tylsä, esim. viimeistelen silmämeikin häivyttämällä ruskean luomivärin reunoja kylmän sävyisellä poskipunalla. Raikastaa ilmettä juuri sopivasti. Sopivan sävyisen punaisen löytäminenkin oli työn takana, siinäkin ratkaisuna oli löytää itselleni tarpeeksi kylmä, vaaleanpinkki sävy.
Heippa Kati! 🙂 Tässä on yksi paletti, jonka suurin osa punertavista sävyistä sopii punaiseen taittavalle iholle: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/rincon-cosmetics-sugar-rush-pro-paletti/
Miksiköhän sun postaukset ei enää ilmesty siihen Bloglovinin joka-aamuiseen sähköpostikoosteeseen? 😐 Huomasin ehkä viikko sitten että täällähän on paljon näkemättä jääneitä postauksia jotka ei ole siinä daily digestissä olleet.
Helou 😊 Mä en oo itseasiassa päivittänyt sinne mun uusia sivuja. 😬 Hämärästi muistan, etten siinä jotenkin onnistunut ja asia jäänyt.
Moikka! Tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos 🙂 Tämä on varmaan vähän hölmö kysymys, mutta mun on silti pakko kysyä se.. kun olet muistaakseni aiemmin suositellyt valitsemaan myös punasävyiselle iholle keltaiseen taittavan meikkivoiteen, niin vaikuttaako se jotenkin sopivien luomivärisävyjen valintaan? Eikö punaiseenkin taittava iho ole silloin meikkivoiteen levittämisen jälkeen kasvoista keltapohjainen?
Heippa S! 😊 Hyvä kysymys, mutta joo ihon pohjasävy ei silti muutu ja keltaiseen taittava meikkivoide vie vaan pois punaisuutta, jota on esim myös keltaiseen taittavalla iholla. En tiedä osaanko nyt selittää, mutta ihon punakkuus on siis eri asia kuin ihon pohjasävy. 😊
Moi, olisko vinkkejä minkä värinen silmämeikki minulle sopisi (minulla on eriväriset silmät toinen tumman ruskea ja toinen sininen)😇 olen siis kokeillut ihan erilaisia luomiväriä jne. En ole kuitenkaan saanut suosituksia ammattilaiselta vaikka vaan yhdestä luomiväristä(eivät ole osannut neuvoa kun on kuulemma harvinaista nää mun silmät)😅🤭 Kiitos😍🙏
Mä menisin ihon sävyn mukaan. 😊 Jos haluat korostaa sinistä niin oranssiin taittava ja ruskeaa niin sinistä tai violettia. Suoraan yhtä samaa vastaväriä ei ole siniselle ja ruskealle. 😊
Moikka, kiitos hyvästä ja selkeästä postauksesta! 😊 Kysyisin vielä lisävinkkiä siihen kaikkein imartelevampaan sävyyn eri värisille silmille, sinällään “helpotus” että kaikki värit käy kaikille eikä tiettyyn silmänväriin käy vain tietty niinkuin yleensä on aina ohjeistettu. Se on kieltämättä omalla kohdalla ollut vähän haastava ohjenuora 😀
Mulla on siis vaalea, punaiseen taittava iho ja toinen silmä on vihreä ja toinen ruskea.
Heippa Elina! 🙂 Eli tosiaan sama sun kohdalla. Katso oman ihon sävyä. 🙂 JOs haluat korostaa vihreää silmää, niin käytä punaiseen taittavia sävyjä ja jos haluat korostaa ruskeaa, niin siniseen tai violettiin taittavaa sävyä. Eli ikävä kyllä ei ole mitään sellaista vastaväriä, jolla saisi samaan aikaan korostettua molempia. Mutta imarteleva meikki syntyy sen kautta, että katsoo omaa ihon sävyä. 🙂
Voi että sulle sopii hyvin nuo polkkahiukset ❤️ Pääasia tietysti että itse viihtyy lookissaan. Kiitos vinkeistä luomivärien kanssa. Jospa minäkin oppisin ja rohkaistuisin niitä käyttämään. Haluaisitko kirjoittaa joskus, miten pienet silmät meikataan isommiksi?
Heippa Satu! 🙂 Joo, tällaisia postauksia multa löytyy monta. EI ehkä ihan tuolla otsikolla, mutta tämä perus smokey eye on sellainen. 🙂 https://miiajohansson.com/2021/02/02/helppo-silmameikki-kaikille-silman-malleille/
Osaisitko Miia auttaa… Mitähän voisi tehdä kun luomivärit hapettuu tai haalistuu luomilla? Vai onkohan pelkästään luonnonkosmetiikan ongelma tämä. :/ Silmämeikki näyttää hyvältä hetken, ja kohta jo väri haalistuu tai tummuu. Mulla on kyllä rasvainen iho, joka varmaan vaikuttaa asiaan… Pohjameikin valintakin on yhtä tuskaa kun pitää yrittää etsiä sopivasti liian vaalea sävy, joka sit hapettuu hyvällä tuurilla oikean väriseksi. Huulet mulla tuskin sentään on rasvaiset, ja sama värinmuutos tapahtuu myös monien huulipunien kanssa. Tai siis ne on vääränvärisiä heti, elleivät ole tosi pigmenttisiä ja viileänsävyisiä 😀
Heippa Enna! 🙂 Onko sulla mitä luomivärejä käytössä, kun näin käy? Ja mitä laitat luomivärin alle?
Hei!
Kiitos kivasta jutusta!
Olen 44-v ja koko ikäni käyttänyt pääsääntöisesti ruskean eri sävyjä luomivärissä, mutta olen kokeillut joskus vihreitä ja siniharmaitakin sävyjä. Ongelmani on kontrastisuus, eli minulla on lämmin keltapohjainen iho, luonnostaan lämpimät kullanruskeat hiukset, mutta viileät siniharmaat silmät (värianalyysi tehty).
Yleensä käytän ihon väriin sopivia lämpimiä ruskeita, mutta ne tekevät sen, että silmäni näyttävät punoittavan. Kovin viileät sävyt taas tuntuvat ihon sävyyn todella kelmeiltä.
Mitä voisin kokeilla, vai onko kaikki jo tähän ikään nähty? 😄
Heipap Marja! 🙂 En usko, että kaikki on vielä nähty. 😀 Ymmärrän täysin mistä puhut. Ja siis ruskean sävyjä on tosiaan lukemattomia. Kannattaa välttää tuollaisia ruosteen ja tiilen sävyisiä lämpimiä ruskeita ja valita enemmänkin neutraaleja ruskeita. Myös aurinkopuuterin sävy on loistava esimerkki ruskeasta, joka ei tee silmiä punaisiksi. Todella pienillä värivivahteillakin on suuri vaikutus, mutta sen ootkin varmaan jo huomannut. 🙂 Tässä paletissa on esimerkiksi keskellä sellainen sävy, jonka uskon sopivan: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/mac-semi-sweet-times-nine-paletti/