KOSMETIIKAN IHMETUOTTEET X4

08.02.2021

Saan todella usein kysymyksiä siitä, että mikä olisi hyvä tuote johonkin tiettyyn iho-ongelmaan ja ikävä kyllä sellaista tuotetta harvoin löytyy. Tosin markkinoija on usein se, joka tuntuu keksivän ratkaisun ongelmaan kuin ongelmaan (ja vain yhdellä tuotteella), mutta kuinka monella sitten oikeasti tuo yksi ihmepurkki onkaan toiminut?

Ikävä kyllä olen se pilvilinnoista tiputteleva henkilö tässä tapauksessa.

1. MARKKINOIJAN KEKSIMÄ IHMETUOTE

Muistan itse kuinka ennen innostuin lähes jokaisesta tuotelanseereuksesta vaan suurien lupauksien perusteella. Tungin näitä kaikkia ihmeaineita naamaan ja en kyllä oikeastaan mitään eroa koskaan huomannut.

Tuotteen toimivuuden tulkitsemiseen vaaditaan tervettä epäilystä ja medialukutaitoa. Tosin kosmetiikan parissa käytän mielelläni sanaa markkinointilukutaito, koska se on jotenkin vielä osuvampi.

Olen ihmetellyt, että miksi tätä taitoa ei kehitetä jo peruskoulussa? Tai enhän tiedä kuuluuko se nykyään perusopetukseen vai olenko kenties vaan nukkunut tunnilla. Itse ainakin alemman koulutuksen saaneena eli ylioppilaana ja ammattitutkinnon omaavana henkilönä olen tätä asiaa opetellut vasta myöhemmällä iällä.

Ikävä kyllä jokaisen markkinoijan tuotelupauksen näkee vaan INCI-listasta ja tämäkin on sellainen asia, joka vaatii hieman perehtymistä. Ja mitä enemmän asiaa tutkii, niin sitä syvemmältä suosta itsensä löytää. Mutta ihan yksinkertaisilla ja pienillä asioillakin INCI-listasta saa jotain selkoa ja tietenkin aina yksittäisiä ainesosia voi Googletella ja näin oppia aina yhdestä raaka-aineesta kerrallaan. Vähän niin kuin opettelisi uutta kieltä.

Simppeleitä ohjeita INCI-listan tulkitsemiseen löydän näistä postauksista:

2. IHMETUOTTEET ENNEN TÄRKEÄÄ TAPAHTUMAA

Tämä on myös yleinen kysymys, että mitä tuotetta kannattaa käyttää ennen omia häitä?

Rehellinen vastaus tähän on: Ihan se omalle ihotyypille tarkoitettu perus ihonhoito ja tietenkin kerran viikossa kuorinta. Olen muuten tainnut vihdoin löytää hyvän kuorintatuotteet, josta tulen kirjoittamaan pian. Vielä pitää pari kertaa testailla ennen kuin olen suosituksestani varma.

Mitään uutta ja ihmeellistä en missään nimessä tekisi iholle ennen H-hetkeä, koska sitä ei koskaan tiedä miten iho siihen reagoi.

Tein siis kolmen vuoden ajan todella paljon hääseurueiden meikkejä ja kampauksia. Tämän kokemuksen perusteella paras neuvoni on seuraava: “Koita välttää stressiä”. Se on se pahin asia, joka voi näkyä ikävinäkin yllätyksinä iholla. Jos olet stressaavaa tyyppiä, niin älä suunnittele mitään hienoa ja monimutkaista tai vaihtoehtoisesti (jos budjettia löytyy) niin palkkaa siihen hääsuunnittelija. Tähän voin suositella loistavaa ammattilaista hää- ja juhlasuunnittelija Juhlakirsikkaa, jolta löytyy ratkaisuja eri budjeteille.

3. IHMETUOTE NIMELTÄÄN RYPPYVOIDE

Ryppyvoiteiden lupauksiin kannattaa suhtautua myös todella kriittisesti. Jos ryppyjen estämiseen olisi jokin kosmetiikkatuote, niin silloin varmasti myös ainakin rikkaat ja rahakkaat näyttäisivät nuorilta vanhuuteen asti. Joitain tuotteita kuitenkin on, jotka auttavat hieman asiaan.

Ihon kosteutus on yksi tärkeä asia, vahvat aurinkosuojat tai mielummin varjossa pysyminen, elintavat ja tietenkin myös stressin määrä. Mutta mitään yhtä ihmeaineitta ei ole, joka auttaisi siihen, että rypyt häviävät silmissä.

Aiheesta löytyy lisää tästä postauksesta: MITEN RYPPYJÄ VOI EHKÄISTÄ?

4. TODELLINEN IHMETUOTE, JOTA EI MAINOSTETA

Se ihmetuote, jolla itse olen auttanut teistä tuhansia, on ihon oikeaoppinen ja hellävarainen puhdistaminen. Siis niin tylsä ja todella turhan tuntuinen tuote, mutta tämä on ehdottomasti se tuote, johon itse laittaisin kaikista eniten rahaa mitä tulee ihonhoitoon. Väärä puhdistustuote aiheuttaa nimittäin ne kaikista yleisimmät iho-ongelmat. Tässä pari mielenkiintoista postausta:

  • Hanna

    Jep, vaihdoin balmi putsariin. Kiitos Miia! ❤️ Voi että sitä on kiva pyöritellä naamassa pidempäänkin, kun se vaan tuntuu niin hyvältä iholla ja sulattaa kaikkki möhnät pois! Ja siinä tulee pieni kasvohierontakin tehtyä sitten:) Kovin halvalla ei noin hyvää tuotetta löydä. Mutta sen säästää seerumeissa ja muissa kosteutustuotteissa!

    Ootkos Miia hypännyt uuteen LED-maski hypeen mukaan? 🙂 Somessa ne pomppii eteen nyt jatkuvasti ja niitä kovasti hehkutetaan ihon aineenvaihduntaa ja kollageenin tuotantoa lisäävänä ja akneihon mikrobiomia tasapainottavana ihme laitteena. Muutamia mainitakseni… Vaikuttaa ihan lupaavalta, kuulemma led-valohoidolla hoidetaan leikkausarpia ja ihosairauksia. Mutta näitä kotikäyttöisten maskien valmistajia on kyllä moneen junaan… Veikkaan että alle 200 € ei oikeasti tehokasta laitetta saa. Kauheasti houkuttaisi kokeilla!😄

    • Miia Johansson

      Helou 😊 En oo testannu ja en oikeastaan edes tutustunut aiheeseen. Pitäs perehtyä oikein kunnolla, mutta nää kotihoidot tällaisissa jutuissa ei oo oikein koskaan niin kiinnostanut. Jättäisin mielummin ammattilaiselle. 🥰

  • Kaisa

    Hei,
    Oletko kokeillut drunk elephant tuotteita?

    • Miia Johansson

      Heippa Kaisa! 🙂 En ole. Mä ostan ainoastaan Suomesta ja suomalaisista verkkokaupoista saatavia tuotteita. Plus synteettisen puolen ihonhoidosta löydän tosi harvoin kiinnostavia tuotteita.

  • Päivisusanna

    Kirjoitin Miia blogiini jokin aika sitten sinun vinkkiesi inspiroiman ihonhoito-postauksen, jos kiinnostaa käydä lukaisemassa https://www.lily.fi/blogit/kuningatarajatus/ihonhoito-oivall…uosikkituotteeni/ Tuhannet kiitokset kaikista loistovinkeistä! <3

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Mä kävinkin jo tän lukaisemassa, kun vinkkasit tästä ehkä IGn puolella. Niin ihanaa kuulla, että inspiroiduit. 🙂

  • H

    Moikka!

    Pakko kysyä kun joka tuutista mainostetaan mulle Glowgetter Suomi Amepure kuorintavoidetta (joka näköjään poistaa ison kasan kuollutta ihosolukkoa naamasta) että mitä mieltä olet tämmöisistä tuotteista? Itsestäni tuntuu jotenkin hurjalta ja varmaan herkkä ihoni ei kuitenkaan kestäisi tuommoista mutta en voi välttyä pieneltä kiinnostukselta kun mainoksia tulee joka puolelta 😀

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Mä en nyt tiedä osuinko oikean tuotteen kohdalle, mutta tuolla hakusanalla löysin Ame Pure tuotteen nimeltään Peels so Good. Tässä tuotteessa on runsaasti muovia, joten en ikävä kyllä ole kiinnostunut edes testailemaan. Tässä hyvä postaus aiheesta, jonka teki Cosmethics sivusto: http://cosmethics.com/news/09022018.html

      • Paras happokuorinta

        Pakottava tarve tulla korjaamaan väittämä 😉 Ame puren peels so good tuotteessa ei ole yhtäkään muovin osaa. Sisältää viittä (5) Luonnollista AHA happoa ja yhtä (1) BHA happoa (Salisyylihappo) Sokerijohdannaisia sekä kosteuttajia. Toki lisäksi löytyy koostumuksen muokkaajia, mitkä ei ole luonnollisista lähteistä

      • Anna

        Mitkä ainesosat siinä ovat muovia? Tässä luettelo:

        Ingredients overview
        Aqua/​Water/​Eau, Glycerin, Acrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Pentylene Glycol, Behentrimonium Chloride, Propylene Glycol, Mandelic Acid, Biosaccharide Gum-1, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Tartaric Acid, Malic Acid, Citric Acid, Salicylic Acid, Ascorbic Acid, Hibiscus Sabdariffa (Roselle) Flower Extract, Rosa Canina (Rose Hip) Fruit Extract, Viola Tricolor (Heartsease) Extract, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Dipropylene Glycol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

        Nuo akryylitkö?

        Tämä toimii kyllä mahtavasti. Toivon, että muovi huuhtoutuu pois kasvoja huuhdellessa.

        Mutta mitä heti toimivaa kuorintatuotetta sinä suosittelisit?

        • Miia Johansson

          Joo, juurikin tuo kolmas raaka-aine. Joo se huuhtoutuminen onkin juuri yksi ongelmista, kun ajattelee ympäristöä. 🙁 Kuorinnoista voit lukea lisää tuolta sivupalkin kuorintakategoriassa. 🙂

  • E

    Oletko testannut Lumenen herkän ihon kasvovettä ja puhdistusmaitoa. Tai yleensä mitä mieltä olet Lumenen tuotteista?

    • Miia Johansson

      En ole oikeastaan kiinnostunut Lumenen ihonhoidosta INCI-listan puolesta. 😟

      • Taija

        Mä käytin ennen Lumenea ja kesällä, kun olin suorittanut uusi alku ihollani-verkkokurssin uskalsin katsoa mitä niissä tuotteissa on, mitä ennen käytin. Järkytyin 🥶 Kosteusvoiteen inci sisälsi 62 ainesosaa.
        Olen niin onnellinen, kun olen löytänyt ihanat tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta. Twisbeen paketin tänään hain taas postista.

        • Miia Johansson

          Joo, onhan joo moni kosmetiikkatuote sellainen kemikaalicocktail, jonka kaikkia raaka-aineita iho ei välttämättä oikein pysty käyttämään. Plus tietty ei ole tarkoituskaan, kun usein on messissä paljon raaka-aineita, jotka vaikuttaa vaan itse tuotteen koostumukseen eikä tee iholle mitään. 😟

  • Johanna

    Hei Miia, Kyllä mediakasvatus kuuluu nykyopsiin, sekä peruskoulussa että lukiossa. Nuoria valistetaan itseasiassa aika paljonkin näistä asioista. Meidän nyt nelikymppisten kouluaikoina en kyllä muista, että juurikaan olisi näitä kysymyksiä pohdittu. Netin tulo vaikutuskanavaksi mullisti maailmaa hurjasti ja ehkä keskustelu sen myötä lisääntynyt myös muuallakin kuin koulussa.

    Ja toisaalta, opetuksesta huolimatta, kyllä moni silti menee lankaan mainostajan kynsissä. Näin äikänopena välillä oikein yllättyy, miten valistuneita monet nuoret ovat. Ja sitten taas itse, valistuneena aikuisena ja mediakasvattajana, on tullut osteltua yhtä jos toista mainonnan uhrina. 😅 hyvä postaus ja tärkeä aihe!

    • Miia Johansson

      Hienoa kuulla! 😍

  • Elina

    Ei nyt liity varsinaisesti tähän postaukseen, mutta ihonhoitoon kuitenkin. Jos pesee meikit pois iltapäivästä/alkuillasta, niin millä kannattaisi kosteuttaa iho? Päivävoiteella? Tuskin kannattaa vielä laittaa yövoidetta tai jättää lainkaan rasvaamatta?

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Voit jo laittaa yövoiteen ihan hyvin, koska tuskin enää illemmalla mitään teet kasvoille? Tai muutenkin kasvojen liiallista pesua tietenkin kannattaa välttää. Tietenkin, jos vielä ulkoilet eikä ole talven pimeys jo vastassa, niin sitten aurinkosuojaa ulkoiluun.

  • Alina

    Mitä ryppyvoiteisiin tulee, ni retinoidien tehosta on vuosikymmenien ajalta tutkimusta, et niiden tehoon uskallan ainaki ite sikäli luottaa, mut tietty kun se kaikkein tutkituin ja bioaktiivisin muoto eli tretinoiini on reseptin takana, niin voi mennä hankalaksi. Mut tuo mitä sanoit äveriäiden luottotuotteista, ni käsittääkseni tretinoiini kyllä on yksi niistä, joihin esim. julkimot luottaa, joskaan kauheesti puhetta siitä ei jostain syystä kuule. 🤔 Ja onhan heillä sit käytössä aikamoinen arsenaali kaikkea muutakin, tuotteista toimenpiteisiin.

    Plus ite melkein kutsuisin varsinaiseksi ihmetuotteeksi ja ryppyvoiteeksi tota mainitsemaasi aurinkosuojaa (sellaista toki, joka on laajakirjoinen UVA+UVB ja omaa korkean suojakertoimen). 😁 Aurinko kuitenki aiheuttaa about 75% – 90% ihon näkyvästä vanhenemisesta. 😬 Eli jos ei käytä lähes aina / riittävän paljon / tarpeeksi usein lisäillen (tää kuulostaa jo melkein joltain uskonnolta 😂) sitä aurinkosuojaa, niin kaikki muut anti-age -varotoimet voikin heittää romukoppaan.

    Kauhee sepustus taas meikäläiseltä, sori… Over and out. 🙈✌🏻

    • Miia Johansson

      Joo ehdottomasti oot oikeassa. 😊 Mutta jos miettii ihan yleisesti sitä ihon veltostumista ja suurempia ryppyjä niin paljon ei siihen oikein millään voiteella pysty ihmeempiä tekemään. Kyllä se menee sitten kirurgian puolelle. 😬😃

  • Vera

    Moikka! Yritin kommentoida tuonne viime vuoden aurinkovoide -postaukseen, mutta ei onnistunut. Meneeköhän näissä kommenttien jättämisessä joku aikaraja, ettei kovin vanhoihin enää voi kommentoida tai sitten itsellä oli joku bugi 😀 Joten pahoittelut, kun kommentoin tähän postaukseen ohi alkuperäisen aiheen.

    Jokatapauksessa, mitä mieltä olet Bybin Day defence SPF 30 päivävoiteesta, oletko kokeillut? Voisitko mahdollisesti tehdä uuden kirjoituksen aurinkosuojista, kun kesä taas lähestyy? Suositteletko edelleen Mossan ja Madaran aurinkovoiteita? 🙂 Ja käytätkö itse aurinkovoidetta vuoden ympäri päivittäin vai lähinnä, jos tiedossa ulkoilua? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

    • Miia Johansson

      Heippa Vera! 😀 Hyvä kysymys.. mun pitää tsekata tämä. Ja joo mulla on jo aurinkovoide postauslistalla ja tällä hetkellä testailen tuota bybiä. On tulossa myös uutuuksia maaliskuun puolella, jotka haluan mahdollisesti ottaa mukaan postaukseen. Ja kyllä Mossa ja Madara on edelleen hyviä. 🙂 Itse käytän vaan aurinkovoidetta ulkoillessa.

  • Ama

    Moikka! Mä oon siskoni suosituksesta lueskellut sun blogia päiväkausia, mutta haluaisin silti kysellä vielä vinkkejä. En oikein tiennyt mihin postaukseen olisin kommentoinut, mutta päädyin tähän, kun vanhempiin ei pystynyt kommentoimaan.

    Mä meikkaan ehkä noin kerran-kaksi vuodessa. Pääpaino silloinkin yleensä ripsarissa, mitään meikkivoiteita en laita ollenkaan, paitsi jos yritän finnejä peittää. Mulla on iho ollut yleensä tosi hyvässä kunnossa, satunnaisia finnejä lukuun ottamatta. En hoida ihoa millään tavalla. Pesen suihkussa käydessä milloin milläkin, jos iho tuntuu rasvaiselta. Ja jos on kuiva tunne, niin laitan tyyliin käsirasvaa.. Ainoana iho-ongelmana olen pitänyt luufinnejä silmien ympärillä, mutta niitäkään en ole edes yrittänyt hoitaa.
    Nyt iän lähestyessä 30:tä, olen huomannut että iho näyttää jotenkin väsyneeltä, ihohuokoset isoilta ja ryppyjäkin olen näkevinäni. Olen ollut kiitollinen hyvästä ja ”helposta” ihostani, mutta nyt haluan alkaa siitä huolehtimaan, jos vielä ehtisi hidastaa isoimpia vanhenemisen merkkejä.

    Mulla on enemmän kuivuuteen taipuvainen iho, mutta välillä tuntuu myös rasvaiselta, mikä johtunee siitä etten puhdista ihoani yleensä mitenkään. En tykkäisi käyttää kamalasti aikaa ihonhoitoon, mutta jotain olisi varmaan tehtävä. Mitähän tuotteita mun kannattaisi ottaa käyttöön? Olet puhunut paljon kaksoispuhdistuksesta, mutta onkohan se mun tapauksessa tarpeellinen? Entä kasvovesi? Ja olisiko kosteutukseen öljymäiset tuotteet vai voiteet parempia? Haluaisin käyttää mahdollisimman puhtaita raaka-aineita, jotta tiedän mitä kasvoilleni laitan. Tyyliin pelkkä kookosöljy houkuttelisi yksinkertaisuudessaan.

    Vaikka olen lueskellut sun blogia, tuntuu että oon aivan hukassa tän ihonhoidon aloittamisen kanssa! Opiskelijana haluaisin kaikista edullisimmat mahdolliset tuotteet, mutta en myöskään halua pahentaa tilannetta. Varmaan mikä tahansa nykyiseen verrattuna olisi parannus, mutta koska suurempia ongelmia ei ole vielä ollut ihon kanssa, pelkään mokaavani. Tästä tulikin tosi pitkä avautumisteksti, pahoittelut siitä!

    • Miia Johansson

      Heippa Ama! 🙂 Joo tuo rasvaisuus voi johtua ihan vaan siitä, että peset ihon millä sattuu suihkussa ja yleensä ainakin nuo perus kaupan suihkugeelit esim. ovat todella kuivattavia. Iho koittaa sitten vaan kompensoida sitä kuivuutta. Ja muuten nuo miliumitkin johtuvat ihon kuivuudesta ja niistä kyllä pääsee eroon. 🙂

      Eli ihan se perus ihonhoito: Puhdistusmaito, suuhkuteltava kasvovesi ja kasvovoide tai kasvoöljy. Kaksoispuhdistusta et tarvitse, koska et oikeastaan meikkaa. Lueppa tämä postaus edullisista ihonhoidon tuotteista. Näillä pääset jo pitkälle ja sopii kaikille ihotyypeille. 🙂

      https://miiajohansson.com/2020/03/31/parhaat-edulliset-ihonhoitotuotteet/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram