BLOGIVUOSI 2021: YHTEISTYÖKUMPPANIT JA ANSAINTAMALLIT

24.01.2021

Perjantaina tein blogihistoriani suurimman muutoksen ja avasin uuden sivuston blogini yhteyteen. Sivun nimi on Miian Suosikit ja näette sieltä yli 90 suosikkiani eri tuotekategorioista. Uudelle sivulle pääsette esimerkiksi sivupalkista tai blogin etusivulta.

Tämän uuden lanseerauksen myötä heräsi myös kysymyksiä siitä, että minkä nettikaupan sivuille tuotteitani linkkaan ja miksi. Itselleni on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki työhöni liittyvä on läpinäkyvää ja pystytte luottamaan ammattitaitooni 100%. Linkkaan edelleen samoihin nettikauppoihin kuin noin viimeisen kahden vuoden ajan.

Tässä postauksessa kerron miten blogin kaupallisuus toimii ja mitä sillä saralla blogissani tänä vuonna tapahtuu.

MITEN SAAN BLOGGAAMISESTA PALKAN?

Itse saan bloggaamisesta palkkaa kahdella tapaa: kaupallisista yhteistöistä sekä mainoslinkeistä. Jälkimmäinen on pääsääntöinen tulonlähteeni.

Olen yksityisyrittäjä ja elätän bloggaamisella itseni. Työ on siis kokoaikaista ja viimeaikoina jopa ympärivuorokautista. Ulospäin homma näyttäytyy ehkä helpolta, mutta se vaatii kuitenkin paljon työtä ja osaamista. Jos tämä olisi helppoa, niin ammattibloggaajia olisi varmasti enemmän. Esimerkiksi kokoaikaisia kauneusbloggaajia taitaa olla Suomessa minun lisäkseni vain pari. Vai onko sitäkään?

Kun näet blogissani tuotenimen kohdalla tähden tai Miian Suosikit -sivuilla osta linkin ja klikkaat kyseistä linkkiä, niin saavut johonkin verkkokauppaan. Klikkasit juuri mainoslinkkiä. Vain jos ostat tuotteen, niin saan pienen komission verottomasta hinnasta. Mainoslinkkien kautta tulevat tulot mahdollistavat sen, että voin keskittyä tuottamaan laadukasta sisältöä ja valitsemaan kaupallisiin yhteistöihin ainostaan ne kaikista mielenkiintoisimmat yhteistyökumppanit.

Se miten valitsen mainoslinkit ja minkä firman sivuille sinut ohjaan riippuu monesta asiasta. Pääsääntöisesti ohjaan sinut sellaisille sivuille, joista saat mahdollisimman monta tuotetta kerralla. Itse en ainakaan halua tilata yhtä purkkia tuolta ja toista täältä. Twistbellä on mielestäni paras valikoima ihonhoitotuotteita ja meikkipuolella ohjaan usein Cocopandan tai Lykon sivuille. Mukana on myös muitakin ja se riippuu aina siitä, että missä tuotetta on saatavilla. Joskus huomaan myös paikan, josta tuotteen saa todella edullisesti – silloin priorisoin hinnan.

Se mikä mainoslinkkien käyttämisessä on mielestäni parasta on se, että saan itse päättää mihin tuotteet linkkaan. Kukaan ei sitä pysty ohjailemaan. Lisäksi se on todella reilu tapa. Sinä ostat, jos haluat ja saan vain silloin suosittelusta palkan. Myöskään firma ei maksa minulle mitään, jos sinä et osta.

Pakko myöntää, että joka kuukausi pelkään, että saankohan työstäni tarpeeksi rahaa. Jos kukaan ei osta linkkien kautta, niin laskut jää maksamatta. Stressitöntä hommaa tämä ei siis ole.

Toinen tapa ansaita on yksinkertaisesti kaupalliset yhteistyöt, joita voidaan ihan suoraan kutsua myös mainokseksi. Firma haluaa tuotteensa esiin, mutta haluaa, että minä kerron niistä. Tästä he maksavat minulle sovitun summan. Teen itse suunnittelun ja toteutuksen omaan tyyliini sopivaksi. Olen siis yhden naisen mediatoimisto.

VAIKUTTAJAN VASTUU

Jos kävisi niin, ettette luottaisi mielipiteeseeni jostain tuotteesta, niin kukaan ei ostaisi suosittelemiani tuotteita. Näin myöskään yhteistyökumppanini eivät saisi kaupallisista yhteistöistä minkäänlaista vastinetta. Tällä tavoin yhteistyöt hiljalleen loppuisivat ja lopulta kukaan ei luottaisi minuun. Homma loppuisi lyhyeen.

Jos olet siis aloitteleva bloggaaja, niin luottamus on tämän koko homman ydin ja se pitää luoda kovalla työllä alusta asti. Alkuun se on todella vaikeaa, koska itsekin tein blogia vuosia ilmaiseksi vapaa-ajalla. Siinä vaiheessa, kun tuli ensimmäisiä yhteistyöehdotuksia, niin niissäkin piti olla tarkka, vaikka kuinka rahalle olisi ollut siinä vaiheessa tarvetta. Ehkä siksi menestyneitä bloggaajia ei ole montaa, koska se vaatii aivan käsittämättömän intohimon hommaan, jota pitää tehdä ensin pitkään ilman minkäänlaista palkkaa.

Tämä on kuitenkin se miten luot vankan pohjan vaikuttajan uralle. On myös paljon tärkeämpää, että sinulla on pienempi, mutta lojaali seuraajakunta kuin suuri määrä seuraajia, jotka eivät luota sinuun. Siksi vaikuttajan työhön harvoin on oikotietä.

KETKÄ OVAT TÄMÄN VUODEN YHTEISTYÖKUMPPANEITANI?

Vallitseva pandemia on vaikuttanut omaan työhöni enemmän tämän vuoden puolella, koska kaikki yhteistyöt ei ole vielä sovittu. Normaalisti vuoden alkuun mennessä olen sopinut jo koko vuoden yhteistyöt. Näin voin rauhassa keskittyä sisällön tekemiseen.

Muistaakseni tein viime vuonnakin postauksen, jossa kerroin tulevan vuoden yhteistyökumppanit.

Tänä vuonna jatkan edelleen pitkäaikaisimman yhteistyökumppanin Cocopandan kanssa. Mukaan on tullut myös uusia, joista varmistuneet ovat Kjaer Weis (luonnonkosmetiikan meikkejä) ja OnePlus. Stooreissa minua seuranneet ovatkin ehkä seuranneet epäonnista puhelinsähläämistäni, jonka jälkeen palasin OnePlussaan, ja sähläykset loppuivat. OnePlus on ylivoimaisesti tärkein työvälineeni. Myös Real Techniques tulee olemaan vauhdissani mukana tänä vuonna.

Muutama muu yhteistyökumppani saattaa vielä liittyä seuraan, mutta mielestäni tässä on jo aika kiva kattaus.

Blogini kulmakivet ovat tänäkin vuonna avoimuus ja rehellisyys. Sen vanavedessä kulkevat iloisuus, hyvä mieli sekä viihdyttävyys. Vaikka onhan bloginkin lukeminen viihdyttävää ajanvietettä, niin se kaikista viihdyttävin osio taitaa olla kuitenkin Instagramin stooreissa ja keloissa, joita ehdottomasti jatkan.

Ja tietenkin päivitän ahkerasti uusia Miian Suosikit -sivuja teidän kanssanne! Kiitos aivan miljoonasti, kun olette jättäneet sivuille omia tuotearvosteluja. Ne auttavat niin monia tässä kosmetiikkaviidakossa. ❤️

Olisiko sulla kysyttävää koskien ansaintamalleja, yhteistöitä tai bloggaajan työtä? Vastaan mielelläni.

  • Sanna

    Etkö tee enää yhteistyötä Twistben kanssa?

    • Miia Johansson

      Käytän Twistben mainoslinkkejä kyllä samanlailla kuin ennenkin ja siitä tässä kirjoittelinkin. 😊

  • Pauliina

    Ei liity tähän postaukseen, mutta oletko koskaan kokeillut Hourglassin Ambient Metallic Strobe highligteria? 🙂 Jos olet, niin mitä mieltä olet? Hinta on aika hurja, niin onko sen arvoinen. Mietin tässä sen ja Ofran paletin välillä 😅

    • Miia Johansson

      Jonkun tuollaisen Hourglassin paletin oon testannut, mutta en oo varma onko juuri tuo. Se mitä testasin niin siinä oli ainakin korostus tosi hempeä ja kiiltoa en huomannut kuin vähän. Mutta en sitten tiedä onko tämä kolmikko eri. 😊

  • Kaarina

    Itse en ole törmännyt yhteenkään toiseen vaikuttajaan, joka olisi vaivautunut avaamaan mitään ansaintamallejaan. Ja kyllä mulle on ainakin ollut aina selvää, että jotain kautta vaikuttajankin on palkkaa saatava. Enemmän mua häiritsee vaikuttajat, jotka selkeästi ottavat kaiken maailman yhteistyöt vastaan ja ovat valmiita suosittelemaan tuotteita, joita eivät satavarmana itse edes käytä ja jotka eivät liity henkilön brändiinkään millään lailla… Itse äänestän kyllä heti jaloillani kun tällainen tyyppi tulee vastaan.

    • Mintune

      Olen niin samaa mieltä. Suurin osa Instagramin postauksia menee itselläni ohitukseen, kun se alkaa sanoilla ”kaupallinen yhteistyö” ja tuote kuvaan on suorastaan päälleliimattu ja naurettava.
      Kuva tyyliin tässä makoilen aamulla sängyssä ja sitten mainostetaan jotain vakuutusyhtiötä, pankkia tai renkaanvaihtoa.

      Käytän mielelläni Miian suosittelemia tuotteita ja linkkejä, koska voin luottaa että arvostelujen pohjana on muu kuin pelkästään rahan ansaitseminen.

  • Anja

    Kiitos Miia,

    On mahtavaa ,kun voin luottaa rehelliseen ja aitoon mielipiteesesi kosmetiikasta. Arvostan❣Olet aivan mahtava🥰

  • Lotta

    Arvostan kovasti avointa ja rehellistä linjaasi. You go girl!

    • Miia Johansson

      Kiitos Lotta! <3

  • Sonja

    Tätä on ollut tosi mielenkiintoista lukea! Osaat mielestäni hyvin avata työsi taustoja, ja luotto suosittelemiisi tuotteisiin löytyy ainakin täältä ruudun takaa 100%. Esim. Meikkivoiteissa olet antanut parhaimmat vinkit, joiden perusteella ostaminen on ollut helppoa ja nopeaa. Itse arvostan erityisesti juurikin nopeutta. Aina jos tarvitsen jonkun tuotteen, käyn tsekkaamassa olisiko sulla antaa hyviä vinkkejä. Tuotteita on markkinoilla ihan liikaa, joten on ihanaa, että sieltä viidakosta joku on jo valinnut sulle ne parhaimmat! Kiitos työstäsi Miia ja toivottavasti pystyt jatkamaan tätä työtä vielä pitkään!

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! <3 Ja kiitos! Lämmittää mieltä, kun testailen tosiaan todella paljon tuotteita ja kaivan sieltä ne parhaat. 🙂 Muistan, kun itse näin ensimmäisen Sephoran Ranskassa asuessani ja en edes mennyt sinne sisälle, koska en tajunnut niistä purkeista mitään ja itseäni silloin jopa hävetti. Eli ymmärrän täysin kuinka vaikeaa tuolta kosmetiikkaviidakosta on löytää hyviä tuotteita. 🙂

    • Silppu

      Olen täysin samaa mieltä Sonjan kanssa. Käyn myös tarkoituksella ostamassa tuotteet kaupallisten linkkiesi kautta, vaikka muissa blogeissa kierrän ne kaukaa. Kiitos, olet tehnyt tuotteiden valitsemisesta helppoa, eikä virheostoksia käytännössä enää tule!

      • Miia Johansson

        Voi kiitos Silppu! 😭❤️

  • Miime

    Moi Miia🌹
    Minulla olisi eräs ehdotus. Me, jotka olemme jo saaneet useita ikälisiä, tarvitsemme, ainakin omalta kohdaltani, blogiisi mahdollisuuden suurentaa luettavaa tekstiä.

    Vaikka näkimet on se ei yksinään auta. Minua auttaa tekstikoon suurennos. Että olisiko mahdollista sellainen muutos?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 jos luet tekstejä puhelimella, niin voit suurentaa tekstiä sormin vetämällä tekstiä suuremmaksi. Tai sitten riippuen puhelimen käyttöjärjestelmästä niin esim itselläni on tuossa ylänurkassa kolme pistettä. Kun sitä klikkaa ja valitsee asetukset ja siitä esteettömyys ja sieltä näytön skaalaus suuremmaksi. Tietokoneella tämä tapahtuu samalla tavoin asetuksien kautta. 😊

      • Miime

        Joo Miia ❤️
        Tiedän, että smartilla pystyy suurentamaan, ja olen suurentanutkin. Tuon viestin kirjoitin läppärillä…
        Pitäisi hankkia pöytäkone, johon saa ison näytön. Ovat vaan niin tyyriitä pieni budjetin omaavalle perheelle, että hui sentään…

  • Armiss

    Harmittavan usein linkkisi kautta kun on tuotteeseen mennyt, niin se on ollut loppuunmyyty.. Itse olen niin kärsimätön, että tilaan sitten jostain muualta. Sori. 🤷‍♀️😬

    • Miia Johansson

      Ymmärrän. 😟 Tää on joo tosi huono juttu, jolle en voi oikein mitään. 😟

  • Ceci

    Saatko rahaa vain sen tuotteen kohdalta, jonka kautta menen kauppaan? Jos mukana on useampi kiinnostava tuote jonka löysin blogistasi, voinko ohjata kaikista niistä tulot sinulle?

    • Miia Johansson

      Melkein purskahdin itkuun, kun luin sun viestin. ❤️😭 Kiitos, kun ajattelet mua! Jos yhden tuotteen kohdalta klikkaa ja ostaa tuotteen, niin ostoskorin kokonaissummasta tulee pieni komissio.

      • TK

        Tää oli kysymys jota itsekin olen miettinyt! Ihan mahtava juttu että koko ostoskorin summasta ohjautuu sulle pieni siivu!

        Olin aluksi vähän skeptinen tämän “Miian suosikit” -sivun tarpeellisuudesta (kun kaikki tuotteet on sellaisia jotka blogista hakemalla kyllä löytyy), mutta sitten käytännössä huomasinkin että sitä kautta on huomattavasti vaivattomampi ohjata ostoksensa mainoslinkkien kautta. 🙂 (Ja kaikki tuotteet löytyy vielä super helposti samalta sivulta! PLUS seuraajat ovat kommentoineet vielä oman kokemuksensa tuotteista!)
        Eli kokeilun jälkeen sivusto osoittautuikin todella toimivaksi!

        Lisäksi on mahtavaa että sivuston kautta uskoisin sinun saavan todennäköisemmin lisää tulojakin. Teet raskasta ja aikaavievää työtä josta tosi moni meistä hyötyy valtavasti, ja väittäisin ison osan kuvittelevan sitä paljon helpommaksi ja parempipalkkaiseksi kuin se onkaan. Teet vielä työsi niin laadukkaasti että jo senkin vuoksi sinun kuuluisi saada siitä paljon isompi palkka (vaikken tiedäkään paljonko tienaat). Huippu juttu siis että seuraajinasi voimme vaikuttaa tuloihisi positiivisesti ja se käy vielä vaivattomasti. 🙂

        • Miia Johansson

          Voi kiitos ihana! <3 Ja oot kyllä oikeassa, että vaikka työlleni usein naureskellaankin, niin se on ajoittain henkisesti todella raskasta. Siksi varmana usein kaipailen lentoemännän hommiin, vaikka siellä taas olin fyysisesti välillä ihan loppu. 😀

    • Heidi

      Olen miettinyt tätä samaa nyt muutaman päivän ja olin tulossa kysymän samaa. Eli että mitä jos haluan ostaa useamman tuotteen, niin en pysty seuraamaan jokaisen linkkiä. Mutta hyvä, että komisio tulee ostoskorin loppusummasta, niin tämäkin ongelma ratkottu 🙂

      Kiitos Miia, olet auttanut minua todella paljon ihonhoidossa sekä meikkiasioissa! Odotan jo innolla aina uusia postauksiasi.

      • Miia Johansson

        Taas mä täällä 😭😭😭❤️❤️❤️

        Kiitos! Mä en ehkä kestä miten ihanaa jengiä oon saanu tänne. ❤️

  • Pepsi

    Moi Miia. 🙂

    Mä asun täällä pienen pienessä kaupungissa, joten teen paljon nettiostoksia.
    Mutta käyn Helsingissä säännöllisen epäsäännöllisesti ja teen usein sieltä ostoksia. Eli mulla on ihan lista, mitä tarvitsen ja hankin kerralla useita tuotteita.
    Sillä tykkään varsinkin uusien tuotteiden kohdalla päästä testailemaan, tuoksuttelemaan, hipelöimään. 😍
    Mutta taitaa olla niin, että jos käyn Twistbeellä myymälässä ostoksilla, niin sun suosikeista ei välity sulle komissiota? 😐
    Vaikka ostaisin useamman sun suosittelemaan tuotteen ja nimenomaan sun suosituksesta?
    Vai voisiko olla jokin salasana, jonka kuiskaan kassalla ja saan sulle kuuluvan palkkion ohjautumaan sulle? 😉

    • Miia Johansson

      Heippa Pepsi! 🥰 Joo, ikävä kyllä vaan netin kautta tulee komissiot. Mutta siis saan tosi paljon viestejä, että moni ostaa mielummin kivijalasta. Ja siis pääasia, että jokainen löytää hyvät tuotteet ja on niihin tyytyväinen. 😊

  • Julie

    Hmm. Nyt vähän harmittaa, kun en oo tajunnut mennä nuiden mainoslinkkien kautta ostoskoriin saakka. Oon ostanut monia sun suosittelemia tuotteita, ja oonkin käynyt ne aina linkeistä katsomasss. Sitten vähän aikaa pohtinut ostamista ja ostopäätöksen jälkeen palannut normaalisti vain nettisivuille. Jatkossa halun nyt tän tietäen, käydä sun linkkejen kautta myös tekemässä ostokset. Sillä halun kyllä tukea hienoa ja luotettavaa työtäsi. 🙂

    • Miia Johansson

      Voi kiitos kauniista ajatuksesta! 😍 Tuo muistijälki kyllä säilyy sun laitteella 1-30 päivää riippuen nettisivuista. Eli vaikka menee toista kautta, niin voi olla, että laite muistaa. Mutta siis ei haittaa, vaikka et menisikään. Sun ajatus oli jo kaunis. ❤️

  • Jonna

    Todella kiva kun avasit asiaa.😊 En siis tiennyt, että mainoslinkit toimivat noin ja nyt kun asiaa avasit niin tulen varmasti jatkossa hyödyntämään niitä blogisi kautta! Koen tärkeäksi, että voin osaltani vaikuttaa positiivisesti tuloihisi, sillä itse hyödyn näistä vinkeistäsi todella paljon. Teet tärkeää työtä❤️

    • Miia Johansson

      Ääks en kestä! 😭❤️ Voi kiitos tuesta!

  • JoK

    Olipa selkeästi selitetty. ❤️ Se mistä oon tykänny sun postauksissa, et sulla ei taida yhtään olla sellasia yhteistöitä jotka enemmän tai vähemmän tuntuu feikiltä. Ei ne välttämättä oo, mut niitä ei oo osattu esittää luontevasti osana arkea. Selkeästi mainosmaisia. Ihan kuin mainoskatko normaalissa instahöpinässä. 😅

    Yks mitä toivoisin olis postaus “jos vois ostaa vain yhden tuotteen kaikkea, mitkä ne olis.” Itse meikkaan todella harvoin (ihana vauva-arki 😅) joten haluaisin panostaa meikkipussin sisältöön enemmänkin laadulla kuin määrällä. Myös tooodella simppelit/nopeat kasvojenhoitotuotteet kiinnostais. Aamuisin kun ei ole liikaa aikaa ja iltaisin on niin finaalissa, et ei jaksais mitään monivaiheista alkaa toteuttamaan.

    • Miia Johansson

      Heippa JoK! 🙂 Ne mun kaikista lemppareimmat meikit löytyy tuolta mun suosikeista. Joissakin kategorioissa on enemmän, koska riippuu aina siitä mitä meikiltä juuri silloin haluaa.

      Mun suosikit sivustolle pääset tästä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/

      Ja mulla nuo ihonhoitovinkit on itseasiassa aina ihan perus simppeleitä. Aamuisin riittää pelkkä vesipesu ja päälläe vaan suihkuteltava kasvovesi ja sen jälkeen kosteusvoide. Illalla lisänä puhdistustuote. Omaan ihotyyppiin sopivat tuotteet voit katsoa tästä: https://miiajohansson.com/2021/05/ihonhoito-eri-ihotyypeille-helppo-opas/

  • Malla

    Miia olet ihan super näissä hommissa😍 ja rehellinen, niinpä ihonhoito- ja meikkipuolelta löytyy näitä sinun suosittelemia tuotteita jo aikamoinen määrä, eikä loppua näy 😂. Kiitos sinulle ja mukavaa syksyä 💕.

  • Maarit Alanko

    Miia olet ihan super näissä hommissa😍 ja rehellinen, niinpä ihonhoito- ja meikkipuolelta löytyy näitä sinun suosittelemia tuotteita jo aikamoinen määrä, eikä loppua näy 😂. Kiitos sinulle ja mukavaa syksyä 💕.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram