PARAS KUIVASHAMPOO X 8 – LUKIJOIDEN SUOSIKIT

13.01.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Kysyin teiltä viime vuoden puolella Instagramissa, että mitkä ovat teidän kuivashampoosuosikit. Ostin ne testiin, testasin ja tässä omat arvioni. Me jokainen halutaan kuivashampoolta eri ominaisuuksia, joten koitin ottaa ne huomioon testeissä.

Itse haluan, että kuivashampoo vie rasvaisuuden pois, mutta ei oikeastaan tuo ryhtiä, koska itse yhdistän ryhdin tahmeisiin hiuksiin. Haluan, että hiukset ovat edelleen ilmavat ja helposti käsiteltevät eivätkä sellainen tönkkö kypärä. Lisäksi liian tuhdin tuotteen kanssa ainakin oma päänahkani menee helposti epätasapainoon ja alkaa rasvoittua entistä enemmän.

1. BATISTE XXL VOLUME SPRAY ⭐⭐⭐⭐

Batisten kuivashampoot olivat teidän suosikkeja reippaasti ylitse muiden ja ymmärrän täysin miksi. Itselläni on ollut monen monta erilaista Batistea käytössä ja tämä *Batisten XXL on ilmeisesti niistä tuhdein ja tehokkain.

Jos joku vie rasvaisuuden pois, niin se on tämä. Lisäksi, jos hiuksiin haluaa samalla tuuheutta, niin tällä sitä kyllä saa. Itse en siksi tykkää tästä tuotteesta niin paljon, koska en halua tönkköjä hiuksia ja hiukseni alkavat aina rasvoittumaan helpommin, kun käytän tätä. Silti tämä on loistava pelastus kiireessä ja ei varmasti koskaan petä.

2. LÖWENGRIP DRY SHAMPOO (caramel & cream) ⭐⭐

*Löwengripin kuivashampoo antaa todella paljon volyymia ja sitä ei myöskään tarvitse käyttää paljon. Vahva karamellin tuoksu jää leijailemaan, mutta jos tuoksuille ei ole herkkä ja tykkää tuoksua karkilta, niin tämä on loistava tuote. Hiuksista tosiaan tulee tahmeat ja siksi tämä on loistava tuote esimerkiksi kampauksen alle.

Tämä vie kevyesti pois rasvaisuutta eikä jätä valkoista puuteripilveä hiuksiin. Jostain syystä tämä tekee hiukset sähköisiksi.

3. ERISAN KUIVASHAMPOO ⭐⭐⭐

Tämän kuivashampoon ostin Citymarketista. Se on kevyt ja vie myös rasvaisuutta kevyesti pois, joten ei sovi kaikista rasvaisimmille hiuksille. Tuoksuttomuus on suuri plussa. Valitsisin tämän, jos jonkun marketista ottaisin.

Erisan jättää hiukset ilmaviksi ja uskonkin, että tämä on monelle kiva löytö marketista. Tällä ei tosin saa hiuksiin volyymia, vaikka pakkaus niin lupaileekin.

4. GARNIER FRUCTIS INVISIBLE DRY SHAMPOO ⭐

Tämä oli ehkä kaikista suurin pettymys. Garnierin kuivashampoon ostin Citymarketista ja valittavana oli useita eri tuoksuja, mutta tämä kyseinen tuoksu oli monen teidän suosikki.

Mielestäni tuote ei tee hiuksille paljon mitään lukuunottamatta hurjaa vesimelonituoksupilveä, jonka se jättää jälkeensä. Se hädin tuskin vie pienintäkään rasvaisuutta pois ja ei anna myöskään volyymia sitä kaipaaville.

5. CUTRIN VOLUMISING DRY SHAMPOO ⭐

Tämä *Cutrinin kuivashampoo on myöskin melko vaatimaton tuote. Plussaa tuote saa ehkä koko testiporukan raikkaimmasta tuoksusta. Muuten se ei tuo ryhtiä ja hädin tuskin vie rasvaisuutta pois tai jos vie, niin superkevyesti.

6. SCHWARZKOPF OSIS+ REFRESH DUST ⭐⭐

Tämä *Osis+ kuivashampoo tupruttelee hiuksiin kunnon vaaleita läiskiä ja siksi sopisikin loistavasti blondille, jota vaivaa tumma juurikasvu. Olin krijoittanut muistiinpanoihini: “Valkoiset läiskät olivat todella vahvat ja niitä oli vaikea hieroa pois.”

Tuote tuo hieman ryhtiä ja vie hyvin rasvaisuutta pois, mutta ei missään nimessä sovi bruneteille. Merkiltä tosin löytyy myös bruneteille tarkoitettuja kuivashampoita. Itselläni jäi käyttöön vaan juurikasvun häivytyksen vuoksi.

7. LIVING PROOF PERFECT HAIR DAY DRY SHAMPOO ⭐⭐⭐⭐⭐

*Living Proofin kuivashampoo on edelleen paras kuivashampoo, jonka olen löytänyt. Se on hintava, mutta jokaisen pennin arvoinen. Ryhtiä sillä ei saa, mutta rasvaisuuden se vie hyvin mennessään ja hiukset pysyvät ilmavina.

Kirjoitin jo aikaisempaan blogipostaukseen: “Tämä kuivashampoo on todellinen helmi, löytö, ihan paras, pelastus ja mitä näitä ylistyssanoja nyt onkaan. En tiedä onko tässä yksi syy, miksi päänahkani ei enää rasvoitu heti seuraavana päivänä pesusta, koska tämä ei tee päästä tahmeaa kypärää, kuten muut kokeilemani kuivashampoot. Voin olla jo jopa neljä päivää pesemättä hiuksiani.”

8. LUONKOS REFRESH KUIVASHAMPOO ⭐⭐⭐⭐

Tämä on ainoa tuote, jota ei muistaakseni mainittu kertaakaan teidän suosikeissa, mutta ajattelin lisätä sen mukaan omana suosikkinani. Veikkaan, että moni ei ole vielä kyseistä tuotetta testannut.

*Luonkos kuivashampoo on tämän porukan ainoa luonnon kuivashampoo. Se vie rasvaisuutta juuri sopivasti pois ja sopii kaikille hiusten sävyille. Samalla tämä tuote hoitaa hiuksia ja päänahkaa eli sen puolesta poikkeuksellinen kuivashampoo. Lisäksi tuote on helposti kierrätettävässä paketissa.

Tavalliseen kuivashampooseen tottuneelle tämä voi tuntua aluksi hyvin erikoiselta. Itse laitoin alkuun tuotetta aivan liian vähän ja oli fiilis ettei se riitä viemään rasvaista lookkia pois. Kun tajusin lisätä tuotetta enemmän, niin tykästyin ja olen huomannut rasvoittumisen vähenevän entisestään. Tuote ei ole välttämättä kaikkien juttu, koska sen levittämiseen menee pieni hetki kauemman aikaa kuin suihkuteltavan tuotteen kanssa. Lisäksi se ei ole yhtä ytyä kuin esimerkiksi Batiste, mutta päänahan rauhoituttua ei mitään ytyä enää tarvitsekaan.

Hinta on tämän porukan kovin, mutta tuote on todella riittoisa. HUOM! Tarvitset tuotteen kanssa siveltimen levitykseen.

Kannattaa muuten pestä hiukset aina välillä syväpuhdistavalla shampoolla, jotta saa kunnolla pois kaiken hiuspohjaan ja hiuksiin mahdollisesti kertyneet tuotteet. Tämä tapahtuu ihan yksinkertaisesti shampoolla, jossa on niitä monen (ja itsenikin) kammoamia sulfaatteja. Tällainen pesu on hyvä tehdä aina silloin tällöin. Et siis tarvitse tähän mitään upeita tuotteita ja hienoja ainesosia – ihan vaan jokin marketin sulfaattishampoo, jossa ei ole mitään hiusta hoitavia ainesosia. 

P.S. En lisännyt hintoja postaukseen, koska tuotteet ovat niin eri kokoisissa puteleissa ja siksi niitä on hinnan puolesta hieman hankala vertailla. 

Mistä tuotekategoriasta haluaisitte seuraavan lukijoiden suosikit -postauksen? 

  • Miia

    Pitääpä seuraavaksi testata tuota Erisanin tuoksutonta, tällä hetkellä on käytössä Biozellin ja se ei oikein minun hiuksille toimi.
    Seuraavaksi olisi kiva lukea meikkivoiteista! 😊

    • Miia Johansson

      Joo, mulla on ollu joskus kanssa toi Biozell ja ainakin muistaakseni se ei kummoisia tehnyt. 🙂

  • Linda

    Tuo Batisten XXL on hauska. Se tekee tavallaan mitä pitääkin, mut hiuksista tulee tahmeat, sähköiset ja vaikeet käsitellä. Toki, jos hiuspesulle ei pääse seuraavaan 2-4pvään, niin tää kyllä toimii hyvin, vaikken usko et päänahka pidemmän päälle nauttii tästä käsittelystä. Jos ei syväpuhdistavalla pese tän jälkeen, jää selkeästi jäämiä päänahkaan ja se näkyy kutisevana ja jopa näppyisenä päänahkana pitkällä aikavälillä (tarkoitan yhtäjaksoisesti käytettynä, pesut toki välissä). Kuivattaa todella ja luo “puhtaan kypärän”, mutta pidemmän päälle Batisten perus kuivashampoot on parempia ja antaa muotoilullekin sijaa.

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Joo, somaa mieltä. Ja noi Batisten normit on tosiaan kevyempiä, mutta omaan makuun nekin tekee hieman liian tönköksi hiukset. Mutta nää on niin makuasioita ja mitä kuivashampoolta haluaa. 🙂

  • HT

    Minä vinkkasin tuosta Luonkosin kuivashampoosta, koska hajusteyliherkkänä ja tummatukkaisena oon ollut ihan pähkinöinä tuosta tuotteesta!:) Muutamia hajusteettomia testanneena ni muut jättää sit vähintään tummaan tukkaan vaaleat läikät. Ihan paras tämä! Kiva, että löysit.

    • Miia Johansson

      Aa okei! 😀 Voi olla, että oon missannut, kun vastauksia tuli tuhansia. Hyvä kuitenkin, että otin tän messiin ja kiva kuulla, että säkin tykkäät. 🙂

  • Luulamiina

    Miia, olisi tosi kiinnostavaa kuulla miten noita kuivashampoita käytetään? Varmaan monelle ihan tumpelo kysymys, mutta osa meistä ei ole koskaan edes kokeillut.. Minulla on alaselkään asti yltävät pitkät hiukset ja haluaisin harventaa pesuväliä latvojen kuivumisen estämiseksi. Sopisiko tuo Luonkos:in tuote kokeilijalle?
    Käytän vain sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

    Ps. Kiitos kiinnostavasta ja inspiroivasta sisällöstä!

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Eli kuivashampoo laitetaan sinne ihan hiuksen tyveen missä rasvaisuutta esiintyy. Kannattaa ottaa aina osioittain eli vaihtaa jakauksen paikkaa, kun kuivashampoota laittaa. Se on siis superhelppo laittaa. Luonkos sopii hyvin myös aloittelijalle. Tarvitse vaan sivelmen jolla sudit sitä hiusten tyveen. Tosi helppoa. 🙂

      • Pia

        Lisäisin tähän vielä että kuivashampoota käytetään sitten vasta kun hius on jo rasvoittunut tyvestä (jos laitat puhtaaseen vie kiillon)eli tällä saa siirrettyä pesua päivän kaks. Kiireisen aamun pelastus jos olet vaikka edellisenä iltana harrastanut liikuntaa etkä jaksanut pestä hiuksia. Sivellin tekniikka kuulostaa kovin työläältä.

        • Miia Johansson

          Joo hyvä lisäys. 😊 Ja siis siveltimellä laitto on superhelppoa. Dippaa vaan tuotteeseen ja laittaa tyveen. Mä arvostan tosi paljon tuota paketin kierrättämismahdollisuutta myös. 🥰

  • Tiia

    Mä käytän Dr. Hauschkan Silk Powderia kuivashampoona – se riittää, jos tarvitsee vain kevyttä freshausta. Jos on tarve paremmalle teholle, niin silloin Rahuan kuivashampoo on ihan super! 😁

  • Mia

    Moikka! Oliko kukaan ehdottanut testattavaksi Lidl:n Cien- merkkistä kuivashampoota? Olen kokeillut monia, mutta tämä vaan on paras hinta-/laatusuhteiltaan! Ei tähmää tukkaa ollenkaan, mutta vie rasvaisuuden pois todella hyvin (tosi rasvaisesta tukastakin). Ainut miinus, ettei tätä saanut moneen kuukauteen, mutta nyt on tullut taas lidl:n hyllyyn! Hamstraan tätä aina monta pulloa kerrallaan 😀 ja ai niin, pullo maksaa n.2,5€

    • Miia Johansson

      Helou Mia! 😊 Voi olla, että joku oli maininnut, mutta nappasin ne kaikista suosituimmat tuhansista ehdotuksista. 🥰

      Mä oon itseasiassa testannut tuota ja se on kyllä joo todella ytyä tavaraa ja varmasti sopii sellaiselle, joka haluaa supertehokkaan kuivashampoon. 🥰 Omaan makuun tosiaan aika yty ja kypäräfiilis.

  • Eerika

    DS dry shampoo on paras hajusteeton kuivashampoo, minkä oon löytänyt! 🤩 Aattelin vinkata, jos jonkun muunkin päänahka oireilee voimakkaasti tuoksuvista tuotteista ja kaipaa tuota Erisania tehokkaampaa kuivashampoota 🙂

  • Katriina

    WOW! Love love love the red/pink eye makeup 🙂

    PS Käytän Wellan EIMI dry shampoota.

    • Miia Johansson

      Kiitos 🥰

  • Suvi

    Moi Miia! Oletko koskaan kokeillut talkkia kuivashampoon sijaan? Itse sitä nyt pari kertaa kokeillut ja toimii paremmin kuin mikään testaamani kuivashampoo. Poistaa rasvaisuuden kokonaan, ei jää ollenkaan tahmeaksi tai muutenkaan ”kypärä” fiilistä, eikä myöskään mitään hajupilveä leijailemaan päiväkausiksi 😅 Itsellä parhaiten toimii kun laitan talkin hiuksiin jo edellisenä iltana, niin aamulla herätessä on hiukset melkein kuin pesun jäljiltä. En tiedä miten toimisi tummiin hiuksiin, mutta ainakaan minun vaaleisiin ei mielestäni jätä valkoisia läikkiä. ☺️

    • Miia Johansson

      Okei 😃 En oo testannu.

  • Marleena

    Olen hieronut rasvaiseen päänahkaan jotain jauhoa, esim. peruna- /vehnäjauhoa mitä sattuu keittiöstä löytymään. Annan jauhojen imeä rasvaa itseensä tovin ja kampaan sitten hiukset läpi. Oikeasti toimii ainakin minulla paljon paremmin kuin kaupan kuivashampoot.

    • Miia Johansson

      Oho! Okei 😃

      • Maria

        Jep, ruisjauhot toimii kans!

        • Miia Johansson

          Ootte kyl kekseliäitä. 😀

  • Joshua

    Moikka Miia! 🙂 Kirjotit tuosta Living proofin kuivashampoosta, että voit olla jopa neljä päivää pesemättä hiuksia. Laitatko kuivashampoota siis toisena päivänä ja hiukset pysyvät neljänteen päivään puhtaina vai lisäätkö kuivashampoota joka päivä?
    Hyvä kun vinkkasit tuosta Luonkosista! Ympäristöystävällisemmän pakkaukset kiinnostavat aina:)

    • Miia Johansson

      Vähän riippuu siitä, että miten hiukset rasvoittuu. Joskus laitan vasta kolmantenä päivänä, joskus toisena. Joskus lisäilen joka päivä ja joskus en. Eli siis vaihtelee tosi paljon. 🙂

  • Milsi

    Yks hyvä mitä suosittelen lämpimästi testaamaan on Four reasons No nothing dry shampoo foam. Eli siis vaahtomainen kuivashampoo. Aluksi tuntui järjen vastaiselta laittaa vaahtomaista tuotetta pesemättömään, hiukan rasvaiseen hiukseen. Mutta siis aivan huipputuote! Päänahkani ei kutissut yhtään. Ja iso plussa siitä, että tuote on hajusteeton. Yleensä kuivashampoot kutittavat niin paljon, että en pysty niitä käyttää muuten kuin pakon edessä.

  • Alina

    Joku täällä jo mainitsikin talkin ja nuo erilaiset hienojakoiset jauhot (peruna-, maissi- jne.), näiden jatkeeksi lisäisin vielä piijauheen, jota myydään siis luontaistuoteosastolla ihan ravintolisäksi (esim. Piimax). Se on siis juuri sitä ‘silica’ ainesosaa, mitä noissa kuivashampoissa ja esimerkiks puutereissa muutenkin näkee aina incin etulinjassa. Imee todella hyvin rasvaisuutta, kohottaa tyveä, ei haise miltään ja on halpaa ku saippua. 😄 Mieheni käyttää pitkiin hiuksiinsa puolestaan just maissijauhoa toisinaan, toimii hyvin sekin. 👌🏻 Näitä tärkkelyksen kans näkyy niiden valmiidenkin kuivashampoiden inceissä nimellä ‘starch’, yleisimmin käytetty varmaan riisitärkkelys (‘oryza sativa starch’), mut muutkin ajaa saman asian. 😋

    • Miia Johansson

      Huippukeksintö! 😍 Katsotaan uskaltaisinko kokeilla. 😃

      • Alina

        Kokeile ihmeessä, siinä ei montaa euroa köyhdy ja sit jos ei hiuksissa tykkääkään, ni voihan sen käyttää loppuun sisäisestikin nautittuna. 😄 Hiusten ja kynsien hyvinvointia sen ois tarkoitus sisäisesti edistää, tosin en tiiä paljonko siitä on varsinaista näyttöä. 🤷‍♀️ Mut ainahan sitä voi kokeilla. 😁

  • Tipu

    Heippa Miia! Ajattelin vinkata yhdestä hyvästä syväpuhdistavasta shampoosta, josta itse ainakin pidän kovasti. Nimittäin Redkenin Clean maniac micellar -shampoo. Tämän pitäisi olla silikooni ja sulfaattivapaa. 😊

    • Miia Johansson

      Okei. 😃 Mielenkiintosta. Mä kyllä ihan tykkään, että syväpyhdistavassa saa olla sulfaatteja, kun sitä ei käytä kuitenkaan kuin ehkä kerran kuussa. Mutta tutkailempa asiaa. 😊

  • Heli

    Uusi osta suosikkejani osion Värikosmetiikka linkit eivät toimi. Ainakin huulipuna sekä meikkipaletit sivujen linkki vie vain error-herjaan.

    • Miia Johansson

      Heippa Heli! 😊 Tämä osio tulee uudistumaan kokonaan tänä yönä. Huomenna siis kaikki toimii ja sivu tulee olemaan aivan uuden näköinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram