YKSINKERTAINEN HIUSTENHOITO – MITÄ KÄYTÄN JUURI NYT

11.01.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Omat hiukseni ovat todella kuivat ja lisäksi pidennykset vaativat sellaiset tuotteet etteivät ne mene helposti takkuun. Näillä tuotteilla olen onnistunut pitämään molemmat hyvässä kunnossa. Tässä kuvassa on hiusten pesusta jo kolme päivää, joten eivät ole ihan parhaimmillaan, mutta mielestäni silti nätit.

SHAMPOITA ERI TARPEISIIN: KOSTEUTTAVA, RASVAISUUTTA HILLITSEVÄ JA KELTAISUUTTA TAITTAVA

  • *Briogeo Don’t Despair Repair -shampoota olen käyttänyt jo useamman putelin tässä parin vuoden aikana. Se jättää hiukset todella pehmoisiksi eikä ole todellakaan mikään takkukasa. Käytän tätä joka pesulla.
  • Myös lähes joka pesulla käytän *ByNoorin hopeashampoota, koska se on mielestäni paras. Ei myöskään kuivata hiuksia, kuten monet suositut hopeashampoot. Itselläni väri alkaa heti taittaa vahvasti keltaiseksi, jos hopeashampoo unohtuu.
  • Aina silloin tällöin huomaan, että hiukseni alkavat rasvoittua hyvin nopeasti. Tällainen kotikampaajan analyysi on, että hiuksiin ja hiuspohjaan on kertynyt jotain tuotetta, kuten kuivashampoota ja päänahka on yksinkertaisesti tukossa ja epätasapainossa. Tähän auttaa ainakin itselläni Khadin shampoo, josta kirjoitin TÄSSÄ.

SUPERKOSTEUTTAVA HOITOAINE

Briogeolta tuli viime vuonna uutuustuote, joka on *Avokado+ Kiwi Mega Moisture naamio. Käytän naamiota aina hoitoaineena. Tämä on todellakin nimensä mukaan superkosteuttava.

Tiesitkö muuten, että hoitoainetta ei tarvitse jättää hiuksiin vaikuttamaan. Se ei itseasiassa tee hiukseen mitään muutosta. Kaikista tärkeintä on se, että hoitoainetta varmasti menee kunnolla joka puolelle hiuksiin. Siksi pidänkin suihkussa Tanzle Teezer harjaa, jolla saan harjattua hoitsikan joka puolelle hiuksiin. Tämän jälkeen huuhdon pois. Ja jos epäilyttää tämä teoria niin kokeile. Kuulin tämän arvostetulta kosmetiikkakemistiltä Randy Chuelleriltä hänen Beauty Brains Podcastissä. Hänellä on yli 25:n vuoden kokemus kosmetiikkatuotteiden formuloinnissa. Muutenkin tuo blogi on supermielenkiintoinen!

JÄTETTÄVÄ TUOTE

Ihan paras tuote, jota olen käyttänyt vuosia, on ollut todella hyvä myös pidennysten kanssa. Itseasiassa tätä *Kerastase Nectar Thermiqueta en käyttänyt pitkään aikaan, kun hiukseni olivat lyhyet, mutta nyt se palasi takaisin pidennysten tullessa kuvioihin. Olisi tietenkin kiva löytää jokin luonnon vastine, mutta vielä en ole onnistunut.

Tämä silottaa hiukset todella pehmoisiksi pesun jälkeen ja suojaa myös lämpökäsittelyltä.

  • Marika

    Itsekkin pitkään pidennyksiä käyttäneenä (joista Magoja jo useasti) olen ymmärtänyt että pidennyshiukselle ei tuonmoinen korjaava shampoo olisi sopiva? Vasta keskustelimme kampaajani kanssa aiheesta, korjaa jos minulla on väärää tietoa 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Marika! 🙂 Mä varmistan tän vielä mun kampaajalta, mutta mä oon kyllä aina käyttänyt tällaisia korjaavia tuotteita sinettien kanssa ja mulla on ne pysyneet tosi hyvinä. Varmastan siis myös mago-asian. 🙂

  • altaan musta

    erittäin mukava … pidän todella blogistasi …

  • Anskunen

    Kiitos tuote vinkeistä,menee kokeiluun!
    Tosin tällä hetkellä briogeon shampoo on jokapaikasta loppu..hyvän tuotteen merkki🤗

    • Miia Johansson

      Joo se on ollu jo tosi pitkään loppu. 😭

  • Sissi

    Mihin tuo perustuu, ettei hoitoaineen vaikutusajan pidentäminen parantaisi sen tehoa? Itse ainakin kuvittelen, että mitä pitempään hoitoaine muhii hiuksissa, sitä hoidetumpi lopputulos

    • Miia Johansson

      Helou Sissi! 🙂 Randy on puhunut asiasta moneen kertaan eri yhteyksissä, mutta nyt löysin postauksen, joka on täysin omistettu sille. Löydät sen tästä: https://thebeautybrains.com/2010/05/how-long-do-you-have-to-leave-conditioner-in-your-hair/

      Eli yksinkertaisesti hoitoaineen jättäminen ei siis tee hiuksille yhtään sen enempää. Nämä eri minuuttiajat ovat nekin vaan markkinoijien keksimiä juttuja. 😉 Kuten hyvin paljon muutkin asiat, joita blogissani aina välillä väläyttelen. Kaikista tärkeintä on se, että hoitoainetta on joka puolella hiuksissa.

  • Inari

    Hjärtligt Vårdande Leave-in Cream on toimivaa ja tuoksuu ihanalta. Ei taida olla ihan luomua, mutta ainakin sinne päin 🙂 🙂

    • Miia Johansson

      Okei! 😀 Mielenkiintoista. Tässä ei tainnut olla kuitenkaan lämpösuojaa?

  • Johanna

    Khadin shanpoot ovat juuri uudistuneet, en nähnyt että juuri tuota samaa olisi enää saatavilla?

    • Miia Johansson

      No niinpäs onkin! 😀 Pitääkin tilata tuota Laventelishampoota testiin, kun sitä taas saa. Eri inci siinä näyttäisi olevan, mutta pitäisi vaikuttaa hiustyvessä samoihin vaivoihin.

  • Emmiinass

    Tervehdys!

    Kiitos taas hyvistä vinkeistä perusteluiden kera. 🙂

    Kokeile ihmeessä Kerastasen tilalle Less is more – Lavender Smooth Balm:ia. Toimii omassa vaalennetussa ja luonnostaan taipuisassa/laineilevassa pörrökasassa tosi hyvin. Silottaa, suojaa ja antaa kevyttä pitoa muotoiluun. 🙂 Tuoksu on kohtalaisen voimakas, mutta ei viivy hiuksissa kauaa. Löytyy esim. Joliesta ja saatavilla on myös pienempi plo kokeilua varten.

    • Miia Johansson

      Helou! 😀 Hei kiitos vinkistä! Tähän pitää ehdottomasti joo tutustua. 🙂

  • taloyhtio.media

    Hyviä vinkkejä! Kannattaa muuten kokeilla myös vedensuodatinta suihkuun. Suihkusuodatin poistaa hyvin epäpuhtaudet vedestä. ** mainos poistettu **

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Joo, mulla on itseasiassa suihkusuodatin käytössä. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram