SUIHKUGEELI, JOKA EI KUIVATA IHOA

04.01.2021

Olen kirjoittanut paljon kasvojen hellävaraisesta pesusta ja kuinka liian vahvat geeli- ja vaahtoputsarit ovat yleisimpiä iho-ongelmien aiheuttajia. Sama pätee vartalon hoitoon.

MITÄ ONGELMIA TULEE LIIAN VAHVOISTA SUIHKUGEELEISTÄ?

Teidän iho-ongelmia ratkoessani olen törmännyt hyvinkin paljon selän finneihin (myös miehillä). Syynä tähän on useimmiten liian vahvat suihkusaippuat. Kun puhdistustuotteen vaihtaa hellävaraisempaan, niin finneistä on usein päästy eroon. Sama tietenkin koskee myös shampoita, jotka valuvat selkää pitkin aiheuttaen iho-ongelmia. Tosin seborrooisesta ekseemasta kärsivät joutuvatkin käyttämään tujuja shampoita, mutta se on taas toinen tarina.

Myös ihon kuivuus ja se fiilis, että kropalle on saatava nopeasti kosteusvoidetta on usein merkki liian vahvasta suihkugeelistä.

MISTÄ TUNNISTAA LIIAN PESEVÄN SUIHKUGEELIN?

Ainakin meidän lähikaupassa myydään ainoastaan vahvoja tensidejä sisältäviä suihkugeelejä. Ehkä yleisin on Sodium Laureth Sulfate. Kurkkaappa siis suihkugeelisi ja myös käsisaippuasi.

Kaikista herkimmät ihot voivat myös tuntea ihon kiristeleväksi paljon luonnonkosmetiikassa käytetyn sodium coco-sulfaten kanssa.

OMIA SUOSIKKEJA HELLÄVARAISISTA SUIHKUGEELEISTÄ

  • Laveran suihkusaippuat ovat olleet jo pitkään käytössäni. Ne eivät kuivata ainakaan omaa kuivaa atooppista ihoani. Lisäksi ne ovat helposti saatavilla esimerkiksi Citymarketeista. Tuoksuistakin löytyy sellaisia, joita kukkaistuoksuja karttavat miehetkin voivat käyttää, kuten oma ukkelini kotona. Hinta on kymmenen euron luokkaa.
  • Uusin löytöni on Jimmy Boydin Orange Blossom hellävarainen suihkugeeli. Siinä on vahvempi luonnon tuoksu eteerisistä öljyistä, joka ei tietenkään sitten sovi hajuste- tai tuoksuherkille. Muuten tuote on tehty aloe vera -pohjaan ja vaahdottavina ainesosina on kasvisokerit. Todella hellävarainen siis kuivalle iholle. Hinta on 18 euroa. Saatavuus on tässä hieman hankalampi, mutta ainakin 4organic storesta tätä saa.

  • kukkis

    Weleda on itselleni parhautta 🙂

    • Miia Johansson

      Kiva kuulla 😊

  • Pihi?

    Henkilökohtaisesti tuntuisi jotenkin kamalalta laittaa 18 euroa suihkugeeliin. Tämä tosin on aika kummallista kun sama summa ei ole lainkaan paha kasvojenpuhdistustuotteesta, vaikka sillä pestään paljon pienempi alue kehosta🤔

    • Miia Johansson

      Joo ihan totta! 😊 Ehkä se on vaan siksi, kun on tottunut maksamaan sen pari euroa suihkugeelistä? Mutta itse kun oon vaihtanut niin suihkugeelin kuin myös käsisaippuan hellävaraisempaan, niin en tarvitse edes välttämättä käsi- ja vartalovoiteita. Siinä taas sitten säästää. 😊

  • TN

    Itse otin CeraVen hydrating cleanserin suihkun puolelle, sillä puhdistan kasvot ja myös vartalon. 1000ml pumppupullo maksa noin 15-20e (perus 250ml pullo 8-10e). Tämä putsari ei ole mikään 6/5, mutta perushyvä meikittömille kasvoille konjac-sienen kanssa käytettynä ja hinta-laatusuhteeseen olen tyytyväinen. Meikki ei tosiaan tällä oikein lähde.

  • Anskurock

    Hei Miia! Kiitos ihanasta blogista! Aika vasta olen löytänyt tänne ja olen jo saanut paljon vinkkejä täältä. Kysyisin, onko Urtekramin suihkugeeli millanen tuote ja mikä ylipäätään on mielipiteesi Urtekramin tuotteista? 🙂

    • Miia Johansson

      Helou ja tervetuloa mukaan menoon! 😊 Kävin kurkkaamassa jonkun Urtekramin suihkugeelin incin ja näyttää hyvältä. En oo muistaakseni tosin tätä testannut. Mä en oo muistaakseni testaillut muitakaan brändin tuotteita.

  • Nina

    Weleda ja lavera on ihania. Weleda tuntuu himpun enemmän luksukselta koostumuksen puolesta.

    • Miia Johansson

      Oi kiva tietää 😊

  • Siru

    Tästä puhutaan tosi vähän eikä tietoa löydy kunnolla, olisiko sinulla vinkkiä?
    Yläselkä, olkavarren ja rinnan alue täynnä finnejä ja kamalia arpia jo 15 vuoden ajan enkä saa kuriin millään. Hyviä vinkkejä saanut sinulta kasvojen hoitoon ja finnit vähentyneet todella paljon.
    Kesäisin ei kehtaa olla selkää paljastavissa vaatteissa kun iho niin kamala.
    Onko vinkkejä?

    • Miia Johansson

      No mä en oikein osaa muuten auttaa kuin ihonhoidon puolella ja että tää suihkugeeliasia ja myös vahva shampoo on ne yleisimmät. Jos sulla on nää jo kunnossa, niin suosittelen ehdottomasti kääntymään joko lääkärin tai ravitsemusasiantuntijan puoleen. 😊 Ihonhoito kun on vaan se jäävuoren huippu.

  • J

    Siis ihmettelen myös miksi ihotautipoliklinikalla suositellaan atoopikkolapselle lactaline pesuainetta? Ensimmäinen ainesosa on sodium laureth sulfate.
    Olen pitkään etsinyt atoopikkolapsellebi suihkusaippuaa joka olisi hyvä😔

    • Miia Johansson

      Heippa J! 🙂 No nyt on kyllä munkin pakko sanoa, että ihmettelen kyllä itsekin, jos tosiaan kyseistä ainesosaa on siinä paljon. 🙁 En ole tutustunut tuotteeseen. Tässä on todella hyvä Twistben podcast-lähetys lasten ihonhoidosta, johon suosittelen tutustumaan: * https://bit.ly/3omZ9JW

    • Ulla

      Lactacyd on se apteekista saatava pesuneste jossa ei ole ainakaan sodium laureth sulfatea. Sopii atoopikoille. Kaupoissa on näitä Lacta-/lacto-alkuisia (muka)helliä pesunesteitä jotka siis kuulostavat hämäävästi samalta, mutta tosiaan heti incin alkuosassa on tuo sls. Ainoa varmasti oikea on tuo apteekin LACTACYD.

  • Niina

    Oii, tässäpä vastaus kysymykseen minkä lähetin sulle tuossa pari päivää sitten. Kiitos, oon saanut paljon hyviä vinkkejä sulta ihonhoitoon, niin kuin meikkaukseenkin ☺️

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla! <3 Pahoittelen, jos en ole vastannut. Tällä hetkellä IG on aivan täynnä viestejä ja en tiedä milloin kerkiän purkamaan viestitulvan. Parhaiten saa aina blogikommenteissa kiinni. 🙂

      • Niina

        Voin vaan kuvitella kuin tukossa sun instagrami on viesteistä ja ajattelinkin, ettet ehkä ehdi vastata. Mutta olipas mukava huomata, että aiheesta tuli kuin tilauksesta postaus 😍

        • Miia Johansson

          Great minds think alike! <3 Ja täällä saa aina paremmin vastauksen. 🙂

  • Kisu

    Nyt korona-aikana on tullut harvinaisen selväksi kuinka paljon käsisaippua kuivattaa. Jotenkin olen tässä ennen pihistellyt, nyt en kyllä enää. Nyt käytössä on luonnon kosmetiikan käsisaippua ja iho on paljon paremmassa kunnossa. Ehkä seuraavaksi pitää lopettaa pihistely suihkusaippuassa ja katsoa mitä tekee kropan iholle. Itse en ole kovin kuiva/herkkä ihoinen ja kun kroppaa ei toki pestäkään yhtä usein niin tässä olen säästellyt.

    • Miia Johansson

      Heippa Kisu! 🙂 Joo, siis erityisestä näinä aikoina on niin monen kädet jopa pienillä haavoilla. 🙁 Eieln juuri tuttu kysyi, että olisko mulla suositella hyvää voidetta käsille ja minä siihen tietty, että vaihda se liian pesevä käsisaippua pois, niin sieltä luultavimmin löytyy ratkaisu. Tätä kun ei oikein voi laastaroida maailman parhaallakaan voiteella. 🙁 Mua ihan harmittaa kuinka harva tästä tietää.

  • Henna

    Onko coco sulfate(?) melkein yhtä pahis, kun tavallinen sodium laurenth sulfate? Tuota kookos versiota näkee paljon luonnonkosmetiikkan suihkugeeleissä. Itselläni siis ongelmia just selän, ja dekolteen epäpuhtauksissa. Tällä hetkellä todella kallis suihkusaippua, jossa ei sulfaatteja ole missään muodossa. Olisi kiva pystyä vaihtamaan edullisempaan.

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! 🙂 Jos tarkoitit sodium coco sulfatea, niin siitä kirjoittelinkin tässä postauksessa. 🙂

  • Sanni

    Mites miehillä kun miehelläni on paljon finnejä selässä rintakehässä naamassa ja hyvin rasvainen iho, siis todella. Naamaa esim kun pyyhkäisen sormella niin se on aivan rasvainen 🙄 onko sekin merkki liian pesevästä saippuasta?

    • Miia Johansson

      Se voi hyvinkin olla tai sitten vaan ihan sitä, että iho rasvainen. Pitäisi tietää mitä tuotteita hän käyttää, jotta osaisin sanoa, mutta aina ensimmäinen askel on siirtyä hellävaraisempaan putsariin ihan koko kropalla ja sitten nähdään, että mihin iho mahdollisesti rauhoittuu. 🙂 Miehiä tietenkin koskee myös tämä postaus ja miesten kasvojenhoidosta kirjoitin tässä:

      https://miiajohansson.com/2020/12/03/miesten-ihonhoito-helppoa-ja-laadukasta/

  • Markit

    Heippa; Olen taas viettänyt jonkin tovin googlessa. Yritin löytää Biothermin suihkumaidon INCI- listaa. En löytänyt! Mikään kauppa tai verkkokauppa ei kerro. En löytänyt englanniksikaan. No hain putelin pesuhuoneesta. Suurennuslasilla selvitin ja siellä se pahis SLS oli. Aiemmin toiminut hyvin, mutta nyt iho suihkun jälkeen pistelee, kuivattaa siis. Hankin tuon Laveran kokeeksi, samoihin hintoihan näkyy Biothermin kanssa menevän.
    Mutta on se kyllä pöllöä, miten INCIn löytäminen on niin vaikeaa netissä!☹️

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 🙂 Joo, se kertoo usein paljon yristyksestä, jos INCI-lista ei ole selkeästi esillä. 🙁 Läpinäkyvyys on parasta. 🙂

  • Minna

    Meillä käytössä kotona Varpun avokado suihkusaippua, saa marketeista 3-4€ hintaan. 😊 tässä on minusta sopivan mieto tuoksu ja on sulfaatiton.

  • Malla

    Kiitos suihkusaippuavinkeistä! 😍 Luin jostain, että monella pitkätukkaisella selän epäpuhtaudet johtuu siitä, että hiusten hoitoainetta päätyy selkään. Siispä olenkin tehnyt niin, että hoitoaineen ja sen pesemisen jälkeen laitan jo hiukset turbaaniin (käytän siihen vanhaa t-paitaa) ja pesen vasta sitten selän suihkusaippualla.
    Tämä vinkki on pitänyt epäpuhtaudet loitolla, vaikka taipumusta niihin on. Käytössä on kyllä myöskin apeironin ihana, hellävarainen suihkusaippua. 😍

    • Miia Johansson

      Heippa Malla! 🙂 Joo, itse kanssa tätä mietin, mutta se tietty riippuu niin hoitoaineesta. Mutta ihan superhyvä kuulla, että sulla on toiminut. Esim. jos käytössä on hoitoaine, jossa on silikoneja ja sitä jää sitten selkään, niin voin kyllä kuvitella, että näin käy. Jos sitä ei koskaan oikein selästä pese pois, niin voi alkaa tukkia ihoa. 🙁 Mä taisin muuten just tilata ton apeironin testiin, kun katselin, että aika kiva ja simppeli inci. 😀

  • Salla

    Hei,

    Doven suihkusaippuat on sulfaatittomia, en tosin tiedä onko niissä muuten hyvät ainesosat. Osaatko sanoa niistä? Weledalla kans ihana sulfaatiton, mutta ei niin kätevästi ja edullisesti saatavilla. (En tiedä lähetinkö nyt toistamiseen tämän viestin, toivottavasti en :D)

    • Miia Johansson

      Heippa Salla! 🙂 En oo testaillut. Mä käännyn mielummin kaikessa muussa paitsi meikeissä tuonne luonnon puolelle. 🙂

  • Säde

    Mitä mieltä olet marketista löytyvästä Dovesta? Incissä ei minun silmään ole sulfaatteja?

    • Miia Johansson

      Heippa Säde! 🙂 Mä käytän oikeastaan lähes kaikessa ihonhoidossa luonnon tuotteita, joten en osaa sanoa. 🙂

  • Susanna

    Miltähän merkiltä löytyisi miehen psori iholle sopiva pesuaine? Aina sanotaan vain että ei hajusteita sisältävää, mutta niissä on tuota sulfatea..

    • Miia Johansson

      Heippa Susanna! 🙂 Tää vois olla inci-listan puolesta tosi hyvä ja myös hajusteeton: * https://bit.ly/3pRIcr3 Vähän tuollainen joka paikan tuote, josta miehet usein tykkää. 🙂

  • Mari

    Mites atoopikkolapsen äiti ym. herkkäihoiset ja Miia, miten ne Lidlin Cien-sarjan hajusteeton/Nature-sarjan suihkugeeli, onko niissä SLS:a? Se hajusteettoman sarjan shampoo pelastanut päänahkani. Sitä suihkugeeliä ei oo tullut katsottua, mutta olisi mielenkiintoista tietää, onko siinä kyseistä ainetta. Se olisi kyllä edullinen.

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! 🙂 Mulla ei ole tuosta kokemusta, mutta tässä on inci-listan perusteella ihan loistava atoopikolle ja itseasiassa haluan kyllä nyt tätä katseltuani testata tätä itsekin: *https://bit.ly/3pRIcr3

  • Tita

    Hei! Porvoossahan on myös sellainen aarreaitta kuin Porvoon Ekokauppa josta löytyy luonnonkosmetikkaa, pesuaineita, syötävää yms yms ja vanhassa kaupungissa Viivivin kosmetiikkapuoti jossa myydään kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Ihan vaan vink vink niin tulee kannatettua paikallisia kivijalkamyymälöitä!

    • Miia Johansson

      Heippa Tita! Joo, mä oonkin kävellyt tuon kaupan ohi muutaman kerran. 😀

  • Kaisa

    Moi! Ei varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta kysympä tässä nyt silti. 😁
    Mulla on käytössä fiinin mustaherukka puhdistusbalmi, Olivia kleinin kasvovesi, sekä Evolve multi peptide 360 moisture cream. Näistä huolimatta nenänpielet, leuka ja otsa kuivat ja hilseilevät edelleen, ei juurikaan ole parantanut tilannetta. Lisäksi on nourish London argan skin rescue käytössä vaihtelevasti juurikin näillä kohdin, mutta silti tosi kuiva. Lisäksi epäpuhtauksia tullut tosi paljon näiden tuotteiden jälkeen, erityisesti näillä kuivilla alueilla joissa oon öljyä käyttänyt.
    Missä mahtaa olla vika, mikä näistä ei sovi? 😕
    Tuo evolven voide tuntuu kasvoilla erikoiselta, jättää ikäänkuin kiristävän kerroksen, ei tunnu lainkaan kosteutetulta. Laitan sen aina kasvoveden jälkeen, kun kasvot vielä kosteat.

    Mulla iho tukkeutuu helposti ja tulee juurikin noita epäpuhtauksia. Pintakuiva myös, olettaisin. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Kaisa! 🙂 Kasvojen kiristely on usein merkki pintakuivuudesta. Mä testaisin lisänä kosteuttavaa seerumia. Ja mikähän Olivian kasvovesi sulla on käytössä? 🙂 Olivia Kleinillä on tosi hyvä kosteuttava seerumi ja myös Flowlla. Lisäksi Bybin kasvovesi on ihan superkosteuttava ja hyvä myös sekaiholle. 🙂 Eli jos iholle ei anna tarpeeksi vesikosteutta ja päälle laittaa kostuesvoiteen, niin voi juurikin tuntua tuollaiselta kiristävältä. Itselläni tuntui juuri alkutalvesta tältä, kunnes tajusin lisätä seerumin rutiiniin ja myös lopettaa kasvojen pesun aamulla. 🙂

      • Kaisa

        Mulla on se Olivian mineral toner hoitoneste.
        Okei, ehkäpä mä koitan seerumia myös vielä! 😊

        • Miia Johansson

          Joo se ja tietty kasvovesi tietty niin, että kasvot on vielä siitä kosteat, kun levittää voiteen. 😊 Mut seerumi voi auttaa paljonkin ja tietty mahdollisimman vähän ihon pesua. 😊

          • Kaisa

            Kiitos! Seerumi lähti tilaukseen 💛
            Kysympä tässä vielä samalla, kun en aikaisempiin postauksiin pysty kommentoimaan, että osaatko kertoa mikä on max Factorin radiant lift sävyistä vaalein keltaiseen taittava? 😊

          • Miia Johansson

            Hmm.. vitsit mä taidan olla tässä ihan Googlen armoilla myöskin. Siitä on jo hetki, kun tuosta kirjoittelin. Kannattaa katsoa oman vanhan meikkivoiteen mukaan sävyjä Findation.com kautta. 🙂 Tai sitten etsiä googlen kuvahaulla swatcheja eri sävyistä.

  • Outi

    Onko sulla kokemuksia palasaippuoista? Itse haluaisin kovasti vähentää muovin määrää ja palasaippuat kiinnostaisi, mutta mullakin atooppinen iho, niin jotenkin niiden kokeilua on vain tullut siirrettyä eteenpäin. 🙂

  • Mervi

    Suosittelen siirtymään käyttämään palasaippuoita. Esim oliiviöljysaippuaa. Niissä ei ole mitään turhia ainesosia ja ovat ns.täyttä tavaraa. Luonto, kukkaro ja iho kiittää 🙂

  • Anne

    Prismassa oli Organic Shop merkin käsisaippuaa,
    INCI: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Punica Granatum Fruit Extract*, Pogostemon Cablin Leaf Oil, Sodium Chloride, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Parfum. (*) issued from organic agriculture

    Onko toi ok?

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 On ok inci.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram