20 RANDOM KYSYMYSTÄ – NÄITÄ ET EHKÄ TIENNYT MINUSTA

01.12.2020

Teitä ihania lukijoita on tullut taas runsain joukoin lisää. Blogissani on vieraillut tänä vuonna jo reilusti yli puoli miljoonaa uniikkia kävijää ja olen siitä todella otettu. Ajattelinkin näiden kauneuslöpinöiden väliin kertoa hieman itsestäni ja kuka tätä blogia oikein kirjoittelee. Heitin siis itselleni kysymyksiä laidasta laitaan, jotta tutustuisitte minuun hieman enemmän.

Tämän myötä tervetuloa kaikki uudet lukijat tänne iloiseen joukkoon.

1. MITÄ TEET TYÖKSESI NYT JA MITÄ KAIKKEA TÖITÄ OLET TEHNYT?

Olen yrittäjä vuodesta 2017 lähtien. Tällä hetkellä yritystoimintani sisältää ainoastaan blogi- ja somevaikuttajan työhön liittyviä asioita. Tämä vuosi on ollut ehdottomasti blogiurani menestyksekkäin vuosi ja sen vuoksi tänä vuonna tein yritysmuodon muutoksen toiminimestä osakeyhtiöön. Tuloni perustuvat noin 80 prosenttisesti affiliate-tuloihin ja 20% kaupallisiin yhteistöihin.

CV:ni onkin ennen yrittäjän uraa melko värikäs. Mukaan mahtuu turistien vapaa-ajanohjaajan töitä Italiassa, lentoemännän hommia useassa maassa, televisiossa soita ja voita -ohjelman juontoa ja myyjänä veneretkillä Turkissa. Olen myös ollut interaktiivisten TV-ohjelmien apulaistuottaja, töissä McDonald’sissa, kahvilatyöntekijänä, työkkärissä EURES-assistenttina, kouluttanut lentoemäntiä, puhelinoperaattorin laskutuksessa, kirjoittanut kauneusjuttuja Elleen ja tehnyt meikkikeikkoja laidasta laitaan – niin häissä kuin mainoksissa ja lehdissä.

2. MIKÄ OLET KOULUTUKSELTASI?

Olen opiskellut Jyväskylän ammattikorkeassa linjalla Facility Management and Consumer Communication. Tämä jäi vuoden jälkeen kesken. Opiskelin myös vuoden verran Haaga-Helian ammattikorkeassa johdon assistentin ja kielten linjalla, mutta sekään ei ollut oma juttuni.

Vuonna 2017 valmistuin Stadin aikuisopistosta esitys- ja teatteritekniikan linjalta maskeeraajaksi. Tätä koulua rakastin ja voisin käydä sen vaikka uudelleen ihan sen vuoksi kuinka kivaa siellä oli.

Tällä hetkellä opiskelen myös kosmetiikkatuotteiden formulointia, joka on nyt pahasti jäänyt työkiireiden vuoksi, mutta ainakin luen aiheesta kirjoja ja kouluttaudun näin lisää.

3. MITÄ HARRASTAT JA TEET VAPAA-AJALLASI?

Pakko myöntää, että olen hieman tuuliviiri ja en oikein pysy minkään harrastuksen parissa pitkään. Tosin twerkkaus on vienyt aivan mennessään jo usein vuoden ajan. Nyt se on tietenkin koronan takia tauolla, mutta jatkan heti kun se on taas mahdollista. Viimeisin ihastukseni on Nanna Karalahden tehosetti, jossa olen nyt mukana jo viidettä viikkoa eli toinen tehosetti on meneillään. Lyhyet ja motivoivat, mutta rankat treenit virkistävät ja nostavat kuntoa tehokkaasti. Lisäksi tänä kesänä hurahdin frisbeegolfiin, joka on melko vaikea, mutta mielenkiintoinen laji.

Muuten olen tottunut tekemään vapaa-ajallani paljon töitä, koska sitä se on vaatinut, että olen saanut rakennettua itselleni menestyksekkään blogiuran. Edelleen opettelenkin tekemään jotain muuta vapaa-ajalla kuin vastaamaan IG-viesteihin. Muutenkin olen aivan liikaa puhelimella – sen myönnän.

4. MITÄ KATSOT TELEVISIOSTA?

Katson pääsääntöisesti kaikkea sisustukseen liittyvää. Kaikki mahdolliset Grand Designit sekä Huvilat ja Huusit on siis kahlattu läpi. Lisäksi tykkään Yökylässä Maria Veitolasta sekä Sohvaperunoista ja Vain Elämää -ohjelmasta. Kaikki hyvän mielen ohjelmat ovat tervetulleita. Emily in Paris oli myös tosi hyvä ja ahmin sen läpi parissa päivässä.

5. MISTÄ INPIROIDUT?

Olen sellainen tyyppi, että tarvitsen koko ajan jotain uutta inspiraation lähdettä ja uusia kokemuksia. Tällä hetkellä on selkeästi menossa inspiraation etsimiskausi. Ehkä eniten kuitenkin rakastan miettiä sisustusjuttuja ja koittaa rakentaa elämää tänne uuteen kotikaupunkiin Porvooseen.

Työssäni inspiraation lähde on pääsääntöisesti te lukijani ja rakastan etsiä ratkaisuja teidän meikki- ja ihonhoito-ongelmiin.

6. MIKÄ ON UNELMIESI TYÖPAIKKA?

Taidan jo olla unelmieni työssä, vaikka tällä hetkellä mietinkin, mikä voisi olla se seuraava askel. Yrittäjyys on kuitenkin itselleni sopivat juttu ja sillä tiellä haluan jatkaa.

7. MITKÄ OVAT SEURAAVAN VIIDEN VUODEN TAVOITTEESI?

Huh. Tätä kysymystä usein kartan, koska parikymppisenä tavoitteita oli paljon ja nyt tuntuu, että olen jumissa. Toivon, että viiden vuoden päästä meillä on hieno piha, jossa on poreallas ja ulkosauna. Olen myös toivottavasti siirtynyt blogiurallani eteenpäin tai jopa vaihtanut kokonaan alaa. Kaipaan sosiaalisuutta elämään. Eli odottelen sitä lamppua, joka syttyisi pään päällä ja voisin alkaa tekemään töitä taas uuden asian eteen.

8. MISSÄ OLET HYVÄ?

Olen hyvä ihmisten kanssa. Osaan mukautua erilaisiin tilanteisiin ja minun kanssani on usein helppo olla tai näin minulle on ainakin kerrottu.

9. MITÄ KIELIÄ PUHUT?

Suomi on äidinkieleni. Englannin opin teininä vaihdossa Yhdysvalloissa. Ranskan opin tehdessäni töitä Etelä-Ranskassa, mutta en ikävä kyllä täysin sujuvaksi. Ymmärrän kuitenkin puhekielestä melkein kaiken ja jos joutuisin kielikylpyyn, niin varmasti parin kuukauden päästä minustakin jo saisi taas selvää. Ruotsia puhun myös jonkin verran ja sitä toivon oppivani lisää ihanalta porvoolaiselta ystävältäni.

10. MISTÄ NAUTIT ERITYISEN PALJON?

Uusin ihastukseni on lauantaiaamun sauna yksin. En ole oikein pitänyt saunasta aikaisemmin. Vaikka olen iltavirkku, niin tykkään niistä päivistä, kun herään aikaisin ja saan paljon aikaiseksi. Tykkään siis todella yksinkertaisista jutuista. Ennen matkustaminen oli intohimoni, mutta sain siitä yllättäen yliannostuksen ja enää matkustelu ei inspiroi yhtään. Toivon kuitenkin herätteleväni sen jollain hienolla seikkailulla vaikka Etelä-Afrikassa tai Costa Ricalla. Rannalla makoilua inhoan – sain siitä tarpeekseni lentoemännän työssä.

Olen ihan superiloinen myös, kun näen koirani leikkivän tai sukulaisten lapsien leikkivän. Se on ihan parasta. Olen virallisesti mummo.

11. MISSÄ TAPASIT KUMPPANISI?

Facebook oli ehdottanut minua hänelle kaveriksi ja hän otti minuun yhteyttä. Sovittiin ensitreffit Helsingin Mestaritalli ravintolaan ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

12. MITÄ TEET, KUN KUKAAN EI NÄE?

Aivan ensimmäiseksi tuli mieleen nenän kaivaminen. 😀 Toinen asia on laulaminen, jota tein nuorempana paljon enemmän.

13. VIIMEISIN OSTOKSESI?

Adidaksen tuulihousut, koska olen kotona koko ajan samoissa tuulihousuissa, jotka ovat jo polvista melkein puhki. Haluan ostaa laatua ja käyttää niitä pitkään. Tykkään myös todella paljon vintage-löydöistä.

14. MIKÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ SUURIN HAASTEESI?

Teen töitä kotona ja määrittelen aikatauluni itse. Pimeä aika on tuonut mukanaan sen, etten millään saa itseäni ylös ennen kuin ulkona on valoisaa. Tämä on todellinen haaste, koska haluan herätä viimeistään kello seitsemän niin arkena kuin viikonloppuna.

15. MITÄ BLOGEJA TAI SOME-TILEJÄ SEURAAT?

Luen Hanna Väyrysen blogia ja hyvän ystäväni Erika Naakan Nude-blogia. Some-tilejä, joita seuraan on paljon, mutta suosikkini on tällä hetkellä eräs somemummo, jonka seikkailuja voi seurata tililtä @steviez71. Myös @bydidem ja @aliandreeamakeup stoorit katson melkein joka päivä.

16. MIKÄ ON SUURIN UNELMASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Ehdottomasti se, että minä ja läheiseni saisivat elää pitkän, onnellisen elämän ilman sairauksia. Näin ne unelmat muuttuu, kun ikää tulee lisää. Niin ja siis täytän ensi vuonna 40.

17. JOS SINUN OLISI PAKKO VALITA UUSI AMMATTI, NIIN MIKÄ SE OLISI?

Jokin sosiaalinen ja luova. 😀 Ensimmäisenä tulee mieleen näyttelijän ammatti tai radiojuontaja.

18. ELÄMÄSI TÄHÄN MENNESSÄ UPEIN KOKEMUS?

Kaksi upeaa vuotta Ranskassa lentoemäntänä. Juhlin ja lensin liikaa, mutta näin ja koin niin mielettömiä asioita. Olin nuori, kuolematon ja hullu. Myös laskuvarjohyppy oli mieletön, jonka sain ystäviltäni 30-vuotislahjaksi. Ja tietenkin tämä aika, kun olen vihdoin rauhoittunut ja tapasin elämäni miehen. Kesä 2016 oli yhtä ihastumisen ja rakkauden huumaa.

19. MITÄ PELKÄÄT?

Kuolemaa. Toisaalta uskon, että toisella puolella on jotain paljon parempaa. Näin saan helpotusta tähän väistämättömään asiaan.

20. MITÄ AIOT TEHDÄ, KUN OLET VASTANNUT NÄIHIN KAIKKIIN KYSYMYKSIIN?

Vastata muutaman yhteistyökumppanin sähköpostiin, syödä pienen välipalan ja tehdä herotreenin. Tosin nyt kello on jo seitsemän illalla, joten saattaa treeni saattaa jäädä. Työpäiväni venyvät liiankin usein.

Katsotaan lähtisivätköhän kiireiset bloggaajakolleegani Hanna Väyrynen ja Erika Naakka vastaamaan näihin kysymyksiin. 

  • Anne-Maria

    Viimeisen kuvan luomiväri on UPEA! Muistatko yhtään millä paletilla olet tehnyt?

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 joo, tein tämän lookin eilen Instagramin stooreissa. Luomivärit on Smashboxin Holy Crop -paletista. 😊

  • Katja

    Radiojuontajaksi, joo! 🤩 Ootko podcastia harkinnu? Kuuntelisin🙂🙃

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 😀 Joo, podcast olisikin kiva. En vaan oikein tiedä mistä siellä puhuisin. 😀

    • Tiia

      Hei täällä kans toinen joka kuuntelisi!! Voisko se olla ihonhoito / kauneusaiheinen podcast tai sitten sellanen että kerrot niistä vuosista kun teit lentoemännän hommia? Riittäskö niiltä ajoilta tarinoita kerrottavaksi? 😅 Tai Erikan kanssa joku yhteinen podcast? 😍

      • Miia Johansson

        Helou! 🙂 Erikan kanssa olis kyllä aivan ihana tehdä podcast ja ollaan me varmana joskus sellaista ideaa heiteltykin ilmoille. Mutta se on kuitenkin aika työläs homma ja ollaan molemmat aika kiireisiä. Ei sitä kuitenkaan tiedä, jos joku päivä. 🙂

  • Liilatar

    Kiitos postauksesta. Olipa kiva kuulla tätä puolta sinusta. En todellakaan ole ennustaja, mutta tuntuu, että elämänpolkusi saattaa johtaa sinut vielä vaikka minne. Pois meikkien ja ulkonäön maailmasta, niin kivaa ja tärkeää kuin tämäkin on. Sinulla on lämpöinen ja avara sydän ja kyky auttaa ihmisiä. Se voi viedä jonnekin uuteen, kuka tietää.. 💜 Johonkin ihmisen kokonaisvaltaiseen huomioimiseen ja hoitamiseen, ulkonäköä unohtamatta.

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Liilatar! <3 Joo, voi olla ja toivonkin, että keksin vielä jotain uutta.

  • Janita

    Käytät siis myös kasvoille Zuiin itseruskettavaa vartalovoidetta? Laitatko alle normaalisti kasvoveden ja seerumin? Laitatko yöksi kuitenkin itseruskettavan päälle kosteusvoiteen tai öljyn? ☺️

    • Miia Johansson

      Heippa Janita! 🙂 Joo, käytän myös kasvoille. Teen normi ihonhoidon ja annan kaiken aina hetken imeytyä. Sitten lopuksi ennen nukkumaan menoa heitän päälle itseruskettavan.

  • Sirpa Vattula

    Kiitos ❤️. Olipa kiva kuulla sinusta❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram