MIKSI MEIKKI VOI NÄYTTÄÄ TUNKKAISELTA? – 3 SYYTÄ

21.11.2020

Siskoni kysyi tässä yksi päivä, että miksi hänen meikkinsä näyttää tunkkaiselta. Hänellä ei ollut sillä hetkellä meikkiä kasvoilla, joten jäin miettimään, että mitkä asiat tähän tunkkaiseen fiilikseen voi vaikuttaa. Saan myös teiltäkin tästä ajoittain kysymyksiä. Miten nämä voisi korjata?

1. MEIKIN SÄVYT OVAT TODELLA TÄRKEITÄ

Moni varmasti tietää vanhan tutun värianalyysin eli jokaisella on vaatteissa ne omat sävyt, jotka imartelevat kantajaansa. Tämä pätee siis tietenkin myös meikkiin ja hiuksiin. Jos luomiväriksi on päässyt sävy, joka ei itseään imartele, voi peilistä katsoa hieman väsähtäneen ja tunkkaisen näköinen tyyppi.

Jos haluat tietää, mitkä sävyt imartelevat sinua parhaiten, niin siihen löytyy suosittu postaus tai oikeastaan väriopas TÄSTÄ.

En oikeastaan voi tarpeeksi painottaa kuinka tärkeää meikissä on käyttää itselleen sopivia sävyjä, koska se vaikuttaa koko lookkiin hyvin paljon ja sitä kautta siihen tärkeimpään eli omaan fiilikseen. Sama pätee niin huulipunan kuin oikean hiussävyn valinnassa. Huulipunan sävyvalinnoista voit lukea lisää TÄSTÄ.

2. RAIKKAUTTA JA POSKIPUNAA

Jos ihon jättää tasaiseksi ja yhden sävyiseksi meikkivoiteen avulla, niin hyvin suuren eron ja virkistyspommin meikkiin tekee se, että lisää kasvoille valoa asteen vaaleamman peitevoiteen muodossa alla olevan kuvan kohtiin. Huulten ympärille valoa on lisätty ne vuoksi, että usein monella on suun ympärillä hieman punaisuutta sekä huulipuna näyttää paremmalta, jos iho on siitä tasaisemman ja jopa ihan hitusen vaaleampi. Tässä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että tuotetta käytetään todella vähän.

Poskipuna on toinen, jolla tunkkaisen ilmeen saa raikkaammaksi. Hyvät ohjeet poskipunan valintaan löydät TÄSTÄ.

3. MEIKIN “VÄÄRÄ” ASETTELU

Kaikille ei välttämättä sovi se, että tummemman luomivärin tuo liian lähelle silmien sisänurkkia. Joillekin tunkkaisen fiiliksen voi tuoda myös se, että tummemman luomivärin tuo koko liikkuvalle luomelle. Kannattaa kokeilla olisiko kivempi, että liikkuvalla luomella on jotain vaaleampaa ja tummempaa luomiväriä ei tuo niin pitkälle sisänurkkaan asti.

P.S. Joskus myös illan menoihin valmistautuessa tuntuu, että meikki ei nyt toimi ollenkaan ja se tuntuu tunkkaiselta. Sitten sitä vaan lisää ja lisää, mutta asia ei korjaannu. Hyvin usein syynä onkin se, että raikkaampi ja asteen kevyempi meikki olisikin toiminut paremmin. Eli joskus liian vahva meikki voi myös tehdä tunkkaisen fiiliksen.

  • Senni

    Moi! Ei ehkä täysin liity tähän aiheeseen, mutta olisko sulla mitään hyviä vinkkejä, miten peittää finnejä (itsellä niitä pääasiassa vain otsalla ja leuassa/suun ympärillä)? Yleensä vain meikkivoiteen jälkeen lisään finnien päälle peitevoidetta ja toivon parasta. Lopputuloksena kuitenkin vain finnien kohdalla/alueella juurikin tunkkainen meikki jossa finnit peittyvät vain hitusen…

    Vähän on ikävä e-pillereitä, jotka piti lievän aknen poissa ja nyt juuri kun naama alkoi voimaan paremmin, piti töissä ruveta maskia käyttämään… Houh.

    P.S. Ihana blogi, kiitos kaikista vinkeistä! Blogia kiva lukea jo ihan kuvienkin puolesta, niin upeita meikkejä sulla! <3

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Senni! 😍 Joo, finnien peittämisestä mun onkin pitänyt tehdä postausta. Siinä on avainasemassa oikean sävyinen peitevoide. Se pitäs olla just saman sävynen kuin sun meikkivoide. Voit myös testaa ja käyttää niihin meikkivoidetta pienemmällä siveltimellä. Mutta siis näihin hormonaalisiin aknehommiin sä saattaisit saada apua Twistbeltä ja sisäisen kauneudenhoidon puolelta. Kannattaa kysyä ainakin. 🥰

  • Hanna

    Moi! ☺️ Mikä huulipuna sinulla on tossa alimmassa kuvassa?

    • Miia Johansson

      Oih.. nyt heitit vaikean. 😀 Kuvan otosta on jo hetki aikaa. En muista muuta kuin, että kyseessä oli sellainen korealainen huulitahra jossain kylmässä sävyssä. Merkki taisi olla Bbia.

      • Linda

        Entäs ylimmässä? Niin ihanan näköinen 🙂

        • Miia Johansson

          Lumenen luminous moisture lip color ja sävy 106 😊

  • Bettina

    Kiitos hyvistä ohjeista! Itselle on usein käynyt niin, että meikki on vanhentava ja tekee väsyneen näköiseksi. Luomivärit ei välttämättä kaunista. Myöskin silmärajaus saattaa vain pienentää silmiä. Meikkivoide vasta vaikea onkin. Siksi nämä ohjeet on tosi hyviä.

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla jos näistä on apua <3

  • Tuija

    Hei Miia, kiva ja hyödyllinen blogi! Kiitos!

    Olen pitänyt meikkausblogeja nuorten naisten juttuina, mutta täältä olen löytänyt hyviä vinkkejä. Blogisi myötä olen innostunut meikkaamisesta tähän asti oltuani vannoutunut viiden minuutin pikameikkaaja. Pitää alkaa skarpata eläkeiän lähestyessä 🙂

    Kolmannessa kuvassasi on ihanat värit – selvästi mulle sopivat vastavärit. Muistatko luomivärin ja huulipunan merkin ja värin?

    • Miia Johansson

      Onpa kiva kuulla, että oot saanut täältä vinkkejä. Ja siis kauneusjutut kuuluu ehdottomasti kaiken ikäisille. 🙂

      En ikävä kyllä muista tarkalleen mitä tuossa meikissä käytin. Hyvin suurella todennäköisyydellä luomivärissä on sävyjä eri paleteista. Huulissa saattaisi olla Jane Iredalen huultenrajauskynää sävyssä Nude ja lisänä hieman Joe Blascon huulikiiltoa sävyssä Carmin, joka on melko vaalea sävy.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram