MIKÄ IHMEEN COUNTOUR JA MIKSI VOIT UNOHTAA SEN

13.11.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Aurinkopuuteri, varjostukset ja countour ovat sanoja, jotka hämmentävät ja moni ihmettelee, että pitäisikö nämä kaikki osata tehdä? Löydät vastaukset tästä postauksesta.

Ero on näillä niin pieni, että tavalliseen kauneusmeikkiin ei kaikkea kannata edes tunkea. Nämä kaikki käsitteet tarkoittavat kuitenkin lopulta yhtä ja samaa asiaa eli kasvojen muotoilua.

VARJOSTUS ELI ENGLANNIKSI CONTOUR

Nämä kaksi ovat siis yksi ja sama asia. Varjostukset ovat omien kasvon piirteiden varjojen vahvistamista. Varjostussävyt ovat vaalealla iholla harmahtavampia kuin lämmin aurinkopuuterin sävy. Tummemmalla iholla varjostukset voi hyvinkin tehdä aurinkopuuterilla, koska varjotkin ovat lämpimämmän sävyiset.

Varjostuksia laitetaan perinteisesti otsan hiusrajaan, leukalinjan alapuolelle ja poskipäiden alle, mutta ei kuitenkaan poskella liian alas. Kun vetää kuvitteellisen viivan pulisongista suupieleen, niin varjostus kuuluu juuri tämän yläpuolelle. Tämän kuvitteellisen viivan alapuolella taas varjostus tekisi kasvoista valahtaneet. Eli varjostus tulee siihen, mihin poskiluun varjo luonnollisestikin tulee.

AURINKOPUUTERILLA KASVOJEN MUOTOILU

Kuten kuvista huomaat, on ero varjostuksien ja aurinkopuuterin välillä niin pieni, että eroa tuskin huomaa. Kummankaan kun ei ole tarkoitus tuoda poskelle epäluonnollista varjostusviivaa tai oranssia aurinkopuuterilänttiä. Vähän sävyä riittää.

Aurinkopuuteria laitetaan myös leukalinjaan, otsalle hiusrajaan ja poskille, mutta sen sijoittaminen on hieman eri ja se kuuluukin posken päälle.

Näistä kahdesta suosin itse mielummin aurinkopuuteria, koska sillä saa iholle lämpöä sekä kevyemmän muotoilun. Pyöreämmät muodot kun ovat kasvoilla aina nuorekkaammat. Varjostuksilla kasvoille tehdään asteen jyrkempiä muotoja.

Tässä muutama suosikkini aurinkopuutereista:

Tässä *Beauty Act light/medium countour kit –paletissa näet vaalean ihon varjostussävyn alarivin vasemmalla. Se on siis huomattavasti harmaampi. Kaksi muuta sävyä ovat aurinkopuutereita tai yhtä hyvin varjostussävyjä tummemmalle iholle. Paletin vaalea sävy on niin kutsutusti valo. Varjolla on on aina myös valo. Valo kuuluu taas kasvojen keskiosiin, jonka tuon normaalisti peitevoiteella, mutta sitä voi korostaan vaalealla puuterilla. Voit lukea aiheesta lisää TÄSTÄ.

Käytättekö te varjostuksia vai aurinkopuuteria? 

  • Charming Nails

    Käytän kyllä molempia mutta en yhtä aikaa 😀 enemmän pidän contourista koska mulla on pyöreä naama jossa ei ole muotoja tai yhtään varjoa luonnostaan. Varjostan harmaan sävyillä ja koen ne ihan sopiviksi itselle.
    Aurinkopuuteria käytän myöskin välillä, tykkään kylmistä vaaleista sävyistä joita voi laittaa aika huoletta. Aurinkopuuterilla saa ihanan päivettyneen ilmeen. Hyvää aurinkopuuteria on vaan hankala löytää koska tosi moni sävy on liian oranssi tai lämmin. En tykkää myöskään hehkuvista että matta saisi olla.

    Kicksiltä olisin halunnut tuon vaaleamman contour -paletin mutta oli loppu, tilaan sen myöhemmin.
    Ikisuosikkini varjostuksiin on Smashboxin Cali Contour ja Make Up Store Masai luomiväri.
    Aurinkopuutereista Physicians Formula tai se essencen uutuus Hello,Good Stuff -aurinkopuuteri Cocoa-Cool. Sitten mulla on paljon tummempia mutta niitä voi käyttää sitten kesemmällä.

    Kasvojen muotoilu on varmasti yksi ahaa, wau -meikkielämyksiä, sitten kun sen oppi tekemään. Alussa käytin liian tummia ja oranssisia sävyjä ja näytin varmasti aika mielenkiintoiselta 😉 niin ja poskipuna & korostukset kuuluu aina mukaan!

    • Miia Johansson

      Joo mulla muuten sama, että on tullut tehnyä kyllä överit niin aurinkopuuterin kuin myös varjostuksen kanssa. 😀

  • Ansku

    Hei! Tuleeko siis aurinkopuuteri ja poskipuna päällekkäin, vai hieman eri kohtiin?

    • Miia Johansson

      Joo tulee suurin piirtein samoihin kohtiin. 🙂 Riippuu tietenkin, että miten laitat poskipunan. Kaikkien näiden tuotteiden on kuitenkin tarkoitus sulautua hyvin yhteen eikä niin, että jokaisen paikan erottaa selkeästi. 🙂

  • Tintti

    Hei pieni idea, olisiko mahdollista tehdä postaussarja joss näytät nämä kohtien erot eri kasvomuodoilla 🙂 omat kasvot on jotenkin tosi hankalan muotoiset ja niistä on hankala löytää oikeaa kohtaa eli minulla ei ole “kunnollisia” poskipäitä joten sijoittaminen on hankalaa :,(

    • Miia Johansson

      Helou Tintti! 🙂 Se on itseasiassa kaikilla kasvomuodoilla sama. Eli aina poskiluun alapuolelle tulee varjostus ja suoraan posken päälle aurinkopuuteri. Suosittelen mielummin aurinkopuuterin käyttämistä, jos nämä jutut tuntuu vierailta. Eli otsikon mukaan.. voit unohtaa sen contouringin. 😀 <3

  • Markit

    Heippa; Nyt on känkkäränkkäpäivä 😄! Miksi minä en voisi olla nätti, vaikka olen pyöreäpäinen ja – poskinen, aina ollut? Miksi pitää varjostella kasvot jonkun muotoiseksi, minulla on jo tosi hyvät muodot ja olen näihin tyytyväinen? Olenko sitten mukamas kauniimpi varjoilla? Miksi punaposkinen ei olisi siis törkeen hyvännäköinen? Miksi ajatellaan, että määrätynlainen kasvojen muoto on ihanne? Miksi tuli mieleen Tanhupallo? Siinäpä suvaitsevainen ja positiivinen tyyppi. Narun päässä voi ihan hyvin olla Karvamato eikä koira tai kissa. Kaikki on oikein 🐕🐈🐛.
    Ja päätän tämän pörinän siihen, että et Miia koskaan sano, että tämä tai tuo meikki/tapa on ainoa oikea 👍. Kaikki on yhtä oikein 🌹! Ja blogin tarkoitus lienee auttaa ja neuvoa ihmisiä erilaisissa ongelmissa. Vaan onko aina ongelmaa? Vai ympäristön/somen luomaa maailmaa?
    Kommentti se tämäkin, eikö 😄? Onko edes julkaisukelpoinen 😊?.

    • Miia Johansson

      Hih.. känkkäränkkä Markit! 🙂 No lähinnä aurinkopuuteri muotoilee kasvoja ja tuo lämpöä. Ei niinkään muuta kasvojen piirteitä. Se tuo virkeyttä ilmeeseen ja vastakohdan valolle, jota tuodaan kasvojen keski-osiin eli tekee lookista kokonaisen ja luonnollisen näköisen. Sekä imartelevan. Mutta tietenkin ovathan nämä kaikki ihanteen tulleet jostain ja tästähän puhutaankin nykyään paljon, että miksi en voisi näyttää hyvältä vaan ilman meikkiä ja sellaisena kuin olen. Ja tietenkin ilman mitään mömmöjä kasvoilla jokainen näyttää hyvältä. Tää onkin vaikea ja ristiriitainen aihe. 😉

  • Tanja

    Käytän enemmän varjostuksia, koska naamani on valitettavasti aika muodoton pullukka taikinanaama ja kaksoisleukaakin on iän myötä tullut. Varjostuksilla ja korostuksilla saa kivasti muotoa aikaan. Enkä edes yleensä pyri erityisen luonnolliseen lopputulokseen, tosin siinä vaiheessa jos joku kommentoi että nenässäni on jotain likaa kun olen varjostanut sitä kapeammaksi, tiedän että on mennyt varjostukset tänään vähän överiksi.

    • Miia Johansson

      Joo, nää on kivoja, kun voi poimia sellaiset jutut, jotka omaa silmää enemmän viehättää. 🙂

  • Ellu

    Mulla on kulmikkaat kasvot ja leveät leukaperät. Samalla myös korkeat poskipäät. Haluaisin meikillä saada kasvoni näyttämään kapeammilta ja sirommilta ja kaventaa/häivyttää leveitä leukaperiäni. Olen ajatellut tekeväni sen laittamalla leukaperiini varjostusväriä (harmahtavaa aurinkopuuteria). Toimiiko se niin vai kuinka minun kannattaisi mielestäsi kasvoni meikata? Omissa mielikuvissani pelkästään poskiluun alle lisätty aurinkopuuteri korostaa leveää leukaa, eikä minulla ole suurta tarvetta korostaa poskipäitäni näin koska ne ovat muutenkin jo korkeat.

    • Miia Johansson

      Sun kasvot kuulostaa ihanilta! <3 Varjostuksilla luodaan yleensä vahvempia piirteitä. Jos koet jo omat piirteet vahvoiksi, niin itse toisin vaan hieman sävyä aurinkipuuterilla ja poskipunalla sen enempää koskematta kasvojen piirteisiin. Ja siis aurinkopuuteria lisätään poskiluun päälle ja varjostuksia poskiluun alle. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram