REMPPA ALKAA VALMISTUA

11.10.2020

Päivän vajaa kuusi viikkoa ollaan elelty ilman keittiötä. Putkari kävi äsken asentamassa hanan sekä tiskikoneen ja on ihan epätodellinen olo, että tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen voin siirtää astiat keittiöön työhuoneestani ja grillikausi vihdoin loppuu. Kuusi viikkoa soijanakkia alkaa jo tökkimään.

Jos kukaan teistä on katsonut Twilight-elokuvia, niin itselläni tulee kodistamme jotenkin mieleen Bellan ja Edwardin oma pieni mökki keskellä metsää. Vaikka tosin tämä on mökistä skandinaavisempi versio ja emme sentään niin keskellä metsää elä. Silti talomme on melko kompakti ja kotoisa pakkaus eikä pröystäile ylimääräisillä huoneilla. Tosin meillä on molemmilla oma työhuone ja sitä luksusta ei varmasti monella ole, mutta meillä se on pakollinen juttu.

Ajattelin tosiaan putkahtaa tänne blogin puolelle kertomaan mitä taloprojektille kuuluu. Tuntuu, että se on edennyt etanan vauhtia. Tai ei ehkä etanan, koska välillä homma ei liiku mihinkään ja sitten tulee yllättäen spurtti eteenpäin. Nyt viikonlopun aikana saammekin keittiön melkein valmiiksi. Enää ei ainakaan mikään odottelu riipu muusta kuin omasta aktiivisuudesta. Tosin roskapönttöjä ja aterinlokeroita vielä odotellaan.

Yllä näette kuvan keittiön raakileesta. Tuollainen se on nyt ollut useamman viikon, mutta tällä viikolla saatiin vihdoin tasot ja laitteet asennettua. Kaikesta tästä rempan sekä sisustuksen etenemisestä löydätte lisää Instagram tililläni @miiajiitalo, joka on pyhitetty ihan vaan talojuttuja varten. Sinne on tulossa varmasti lisää kuvia näinä päivinä ja stooreissa tapahtuu myöskin.

Kylppäri on yksi todellinen ylpeyden aiheeni, koska se on nyt valmis ja siitä tuli mielestäni niin ajaton ja tyylikäs. Emme löytäneet mistään hyvää allaskaappia, joten tilasimme sen Nykypuusta ja siitä tuli upea. Hintakin oli vaan 1100€, joka ei ole mielestäni paljon verrattuna siihen paljon tällaiset valmiit maksaa. Saimme juuri sellaisen kuin halusimme meidän kylppärin mittojen mukaan.

Tässä on yksi kotimme esteettisimmistä kohdista, jonka haluan pitää näin simppelin näköisenä. Takan vieressä oleva Tori-löytö maksoi vaivaiset 50 euroa, jota en ehkä usko vieläkään. Varaava takka lämpenee nyt joka ilta ja sen ansioista ei ole ilmalämpöpumpullakaan ollut hommaa.

Meikäläinen on vaan niin innoissaan ja samalla peloissaan kaikesta tästä, että on koko ajan sellainen pelko, että jotain menee rikki. Itse kun olen aina asunut joko kerros- tai rivitalossa. Aivan alkuun pelkäsin, että pesukone tippuu alas lattian läpi. Nyt pelkään takan tulta, koska lentoemäntäkoulussa kyllä peloteltiin joka iikka niin perin pohjin tulen raa’asta voimasta ja otan paloturvallisuuden edelleen erittäin vakavasti. Onneksi nämä pelot ovat alkaneet hiljalleen häipyä ja tässä vaiheessa ne ovat ihan terveellä tasolla. Ainakin tämä motivoi pitämään talon hyvässä kunnossa.

Mielestäni on myös tärkeää mainita, että raha kaikkeen tällaiseen ei kasva puissa. Olemme ensinnäkin säästäneet rahaa, jotta saimme pankilta talolainan. Meillä ei ole takaajia. Emmekä haluakaan sekoittaa läheisiä ihmisiä ja rahaa, ellei ole pakko. Näihin remppahommiin olemme myös ottaneet lainaa. Odotankin aina palkkapäivää kuin kuuta nousevaa ja sen saavuttua pistän tilin sileäksi maksamalla pois niin paljon lainoja kuin suinkaan pystyn. Heti kun kaikki on maksettu, niin haaveilemme uudesta fiksummasta jääkaapista ensi vuodelle ja tietenkin massiivisesta pihan myllerryksestä terassin laajennuksineen ja joku päivä vierasaitasta puusaunan kera.

P.S. Kaikkien kuvien sisustuselementit löytyvät taloni IG-feedistä, jos kenties ihastuit johonkin juttuun. Keittiöstä tulen myös kertomaan pian lisää Instagramin puolella. Ennen ja jälkeen kuvista tulee varmasti hyvin mielenkiintoiset!

  • Marjaana

    Kaunista, ihanaa! Onnea Teille!

  • Miia

    Teillä on kaunis koti! 😍 Seuraan ig:ssa tuota sun talotiliä, mutta kiva lukea täältä blogista myös remppajuttuja.

  • Charming Nails

    Niin kaunis koti teillä, kylppäri on ihana, samaten tuo tori-löytö lipasto, itsellä kanssa etsinnässä tuollainen 🙂
    Mä en pelkää uunin, hellan tai takan tulta mutta häkää. Lapsesta asti peloteltu että häkä tappaa yöllä ja ettei lämpimään uuniin saa nojata. Äitini lapsuudenkodissa koettu se häkä yöllä kun ennen vanhaan niin nuukailtu ettei lämpö karkaa. Äidillä tai hänen siskollaan oli joku tekokuituinen takki kärähtänyt kun kuumaan uuniin nojaillut. Mutta ihan hyvä olla varuillaan, meillä on ikuinen väittelyn aihe kun minä en anna pistää peltejä kiinni liian aikaisin mutta toinen ei halua lämmön menevän harakoille 😀 meillä on siis vanha rintamamiestalo joka vetää ja on kylmä talvella 😀

    • Miia Johansson

      Kiitos! 🙂 Hei muuten hyvä pointti tuo häkä!!!

  • Anneli

    Noita Tori-löytösi tyylisiä huonekaluja 70-luvun lopulla heitettiin menemään suuria määriä. Ihmiset kyllästyivät teak-kalusteisiin ja sen tyylisiin. Meilläkin oli, enää en huolisi. Nyt ne kelpaa nuoremmille sisustajille 😄

  • Anna

    Ihanan näköinen koti! Oon tosi iloinen sun puolesta vaikkei tunnetakaan!😍 Onnea uuteen kotiin!

  • Eeva

    Moi Miia!
    Ihanan näköistä onnee sinne Porvooseen.
    Mulla on kans -70 luvun senkki sain kaverilta Hesassa hän ei tykännyt siitä,jossain vaiheessa meinasin heittää pois mut nykyään tykkään siitä tosi paljon.
    Ostin myös-70luvulla Tukholmasta semmosen varmaan 1900 luvun alun pöydän kun halvalla sain,jossa ei ole mitään ruuveja vaan puu lomitettu toisiinsa.Varmaan kestää viel toiset satavuotta.Pidän sitä tv-tasona.
    Ihana seurata teidän kodin valmistumista.

    • Miia Johansson

      Oi mitä ihanuuksia sulta löytyy kotoota! <3

  • Markit

    Hei; Teille taitaa tulla viihtyisä ja kotoisa koti. Makuuhuoneen katto on kaunis, kun puun syyt näkyvät. Suosikkini kattomateriaaleista. Jalkalamppu on edelleen mainio, kuin nojaisi seinään. Ja siitäkin tykkään, kun ei ole valkoinen koti. Sellaista on kiva katsella lehdissä, mutta se on jotenkin tylsä. Tykkään juurikin siitä, että ripustetaan perintölamppu kattoon ja käytetään huonekaluja, joilla on tarina. Ja joskus saatat vielä nuo yöpöydätkin kaivaa maalin alta, muistoja niissäkin. Jos huonekalu tai esine on tärkeä, niin muun sisustuksen on vaan sopeuduttava siihen 😃.
    On yksi juttu. Saat toki kertoa rahoituksesta jne, jos koet sen tärkeäksi. Mutta yleensä tavallinen pulliainen säästää ja säästää, jotta pystyy talon ostamaan ja loput pankista. Ja senkin jälkeen ollaan tosi tarkkoja rahojen käytössä. Monelle se on itsestään selvää, mutta ehkä ei kaikille ja sitä ajat takaa. Sitä vaan, että sinulla ei ole velvollisuutta avata asiaa. Työtä tekeviä ihmisiä olette ja saatte ostaa mitä haluatte. Saitkohan kiinni ajatuksestani? 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa ihana Markit! 🙂 Joo, mä niin haluaisin kaivaa yöpöydät maalin alta. Tyhmä olin, kun ne maalasin. Hirveä homma vaan, kun on niin paljon yksityiskohtia yöpöydissä.

      Ja ihanasti sanoit. <3 Olen vaan saanut kuulla siitä, että helppohan minun on ostella talo ja auto, kun rahaa on. Olen ihmetellyt sitä, että mistä moinen oletus. 😀 Usein myös oletetaan, että mieheni on rikas. Haluan tuoda tätä siksi esiin, että ihan tällaisella tavallisella pulliaisella on myös mahdollisuus saada kiva talo, kun säästää.

  • Eve

    Kiva kun kirjoitit remppajuttuja, kaikki remppa ja sisutusjutut iskee aina.

  • Johannes

    Upea asunto!!

  • Sw

    Ihanan näköistä ja hieman omanlaista! Kiva, kun kerrot että taloudellisesti hankintoihin teidänkin on täytynyt säästää ja lainaa on otettu. Arvostan maanläheisyyttänne tässä raha-asiassakin ja avoimuudessa! Kiitos somejulkaisuistasi, ovat mukavaa katseltavaa. 🙂 Hyvää loppuvuotta!

  • Noora

    Kaunis koti teillä, Kylppäri on kyllä loistava. Onnea uuteen kotiin 🥰

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram