JULKKISTEN MEIKIN ABC

26.10.2020

Viime vuosikymmentä ainakin Instagramin puolella tuntui vallitsevan vahvemmat ja super taiteelliset meikit. Se olikin todellinen kosmetiikkateollisuuden nousukausi ja erityisesti nuoremmat innostuivat näistä taidokkaasti tehdyistä meikeistä. Tämä buumi ei ole hävinnyt mihinkään ja näille meikeille on ehdottomasti oma kannattajakuntansa.

Mukaan on tullut myös nk. parts makeup, jonka tunnettu meikkitaiteilija Scott Barnes näin risti. Tämä on ehkä kaikista meikkijutuista se vähiten suosikkini (samoin ajattelee Scott Barnes). Eli meikistä kuvataan pelkästään esimerkiksi yksi silmä todella läheltä. Nämä kuvat ovat todellista taidetta, mutta usein raskaasti photoshopattu sekä kokonaisuudessa ne harvoin toimivat. Taiteena niitä tosin tykkään katsella ja siihen ne on käsittääkseni tarkoitettukin.

Julkkisten punaisen maton juhlameikit ovat kuitenkin seuranneet pääsääntöisesti kevyempää sekä yksinkertaisempaa linjaa ja meikillä harvemmin onkaan niin suuri painoarvo.

JULKKISTEN MEIKIN TÄRKEIMMÄT ASIAT

  1. Meikki on osa kokonaisuutta. Se ei nouse liikaa esiin tai tee kantajastaan kokonaan erinäköistä henkilöä. (Huomaa esim. varjostukset. Ne on tehty hyvin huomaamattomasti ja kevyellä kädellä.)
  2. Iho on raikas ja meikkivoidetta on lisätty todella ohut kerros.
  3. Yksinkertaisuus on kaikkia lookkeja yhdistävä tekijä. Harvoin näkee meikissä mitään erityiskikkailuja ja moniväriluomivärejä.
  4. Meikki sopii juuri sille henkilölle. Rakastan sitä, että nämä ammattilaisten tekemän meikit korostavat jokaisen eri julkkiksen kasvonpiirteitä ja jokaiselle ei ole yritetty tehdä sitä tiettyä trendimeikkiä.

MISTÄ HAEN INSPIRAATIOTA?

Omat lookkini seuraavatkin pääsääntöisesti kevyempää ja simppelimpää linjaa. Välillä inspiraatiota on vaikea löytää, sillä hyvin suuri osa Instagramin tai Pinterestin meikeistä seuraa vielä tätä vahvempaa trendiä.

Yksi ehdoton inspiraation lähteeni on kuitenkin @justbecauseitsbeauty, jonka upeaa feediä näkyy tässä postauksessa. En ole ainoastaan inspiroitunut itse meikeistä vaan eri näköisistä ihmisistä ja siitä kuinka kokonaisuus on kasattu. Kaikkihan lähtee asusta ja sen perusteella tehdään meikki ja hiukset. Kuten näette, yksinkertaisuus on se asia, joka seuraa kaikkia meikkilookkeja.

P.S. Tosin aina, kun lisään Instagramiin meikkilookin, jossa on vahvempi meikki, niin kuva saa aina enemmän tykkäyksiä. Joten oletan, että ihmissilmä on edelleen enemmän ihastuneempi vahvempiin ja näyttävämpiin meikkeihin. Vai olenko väärässä?

  • Mia

    Todella ihana meikki sinulla tuoa kuvassa! Raikas ja samalla huulet ovat todella herkulliset 🙂 Oletko tehnyt tästä meikistä tutorialia( vaaleat, ehkä yhdellä värillä tehdyt silmät ja tummemmat huulet)? Itse kannata juuri tämän tapaisia meikkejä/tutoriaaleja, koska ei tarvitse kikkailla, mutta näyttää super raikkaalta

    • Miia Johansson

      Kiitos Mia! 🙂 Joo, varmaan oon stoorien puolella tehnyt tällaisenkin joskus. Voin tehdä kyllä uudestaan. Tällaset simppelit on ihan munkin lemppareita, koska meikin ei tosiaankaan tarvitse olla monimutkaista. 🙂

  • Kristina

    Mä olen simppelin ja luonnollisemman linjan kannattaja. Seuraan Instassa muutamaa kosmebloggaajaa ja luvalla sanoen kummastelen sitä värin määrää, mitä naamaan lääsitään! Kun sen meikin tarkoitus mun mielestä on korostaa omia piirteitä, ei värittää kuin värityskirjaa. Meikkipohjakin on monella kuin Miranolilla vedelty. No, makuja on monenlaisia, tää on mun. Sun jutuista tykkään, koska sun meikit on luonnollisempia ja elegantteja. Kiitos Miia!

    • Miia Johansson

      Kiitos sulle Kristina! 🙂 Tosiaan makuja on erilaisia ja onneksi meikki taipuu moneen ja juuri jokaiselle oman oloiseksi. <3

  • Karoliina

    Tykkään ihan älyttömästi tästä sun lookista, ja tän tyylisestä yleensäkin 🙂 itsekin meikkaan hyvin samalla tapaa -kevyt ja raikas pohja, hillitty silmämeikki ja kirkkaat huulet. Nyt oonkin kriisissä kun töissä täytyy pitää maskia, eli siis yksi ja tärkeä osa kokonaisuudesta jää kokonaan peittoon :D.
    Sitä piti kysyä, että mikä huulipuna sulla on tuossa kuvassa? Aivan upea sävy!

    • Miia Johansson

      Kiitos Karoliina! 🙂 Tää on Absolutionin huulipuna, mutta en ikävä kyllä muista sävyä. Nää huulipunat on vaan ongelmallisia, koska nää kuivuu aika nopeesti ja sitten tällaista kuivunutta mattaa on tooodella vaikea työstää.

  • Tanja M

    Itse tykkäisin meikata itseni todella vahvasti fantasiahahmon näköiseksi joka päivä ja nuorempana sitä usein teinkin. Olen luovalla alalla jolla erikoisemmatkin lookit töissä on OK.

    Harmi kyllä kun ikä meni yli 40 tajusin itsekin ettei ne vahvat meikit enää näytä ei asialliselta eikä hyvältä. Kyllä se Kleopatra- tai jääkuningatar-illuusio katoaa aika hyvin rypyistä ja roikkumisista vaikka olisi mikä meikki 😉 Löysinkin tämän blogin kun yritän totutella luonnollisempaan tyyliin. Olen vielä vähän välivaiheessa, jossa pidän kyllä blogin meikkejä tosi nätteinä eikä mitenkään ankeina, mutta sitten kun kokeilen samaa omaan naamaan, tulee fiilis että tämä koko meikki ei tee mitään, tekisi mieli pakkeloida lisää. Kai se silmä vähitellen tottuu omiin piirteisiin ilman vahvoja varjostuksia ja korostuksia.

    • Miia Johansson

      Heippa Tanja! 🙂 Mä ymmärrän niin sun fiilikset, koska mulla oli aikasemmin ihan sama! Mä en voinut edes kuvitella, että joku päivä olisin ilman ripsirivejä. Käytin niitä ihan joka päivä. Mä uskon, että ei se oo muusta kiinni, kun vaan siitä, että oma silmä tottuu. 🙂 Mutta tietenkin sun pitää tehdä just niin, että sulla on kiva olo. <3

  • kukkis

    Itse tykkään luonnollisesta meikistä. Meikki ilman meikkiä 🙂 Raikas, kuultava, terve.
    ps. kuvasi on kaunis.

    • Miia Johansson

      Kiitos Kukkis! <3

  • Augh

    Itsekin tykkään simppelistä ja mahdollisimman luonnollisesta. Mun mielestä on sääli peittää ihmisen kauneus vahvan meikin alle ja itse ainakin haluan, että meikki ota pääosaa mun kasvoissa.
    Tämän postauksen meikki sopii sulle tosi hyvin, ehkä siksi, että korostat huuliasi.
    Mulla on kaksi selitystä sille, miksi instassa vahvempi meikki saa tykkäyksiä: a) instassa ollaan usein kännykällä. Ehkä pienessä kuvassa vahva meikki näyttää paremmalta. b) sun instaseuraajat sattuvat vain tykkäämään meikatusta lookista.

    • Miia Johansson

      Hyviä pointteja! 😀 Mun teoria on, että monien silmää vaan viehättää tummempi meikkilookki, vaikka sitä ei välttämättä itselleen haluaisi.

  • Tintti

    Hyvä postaus! Liian usein ihmiset meikkaa niin, että peittää oman persoonallisen lookkinsa.

    Ja sitten aiheesta kukkaruukkuun – Haluaisitko tehdä joskus postauksen tuuhennoksistasi? Oletko kokenut että ne ovat rasittaneet hiuksiasi?

  • Juuli

    Minä veikkaan, että siihen yksinkertaisesti kiinnittää enemmän huomiota, koska kontrastit. Ja kun puhelimella selaa niin yleensä se on sellaista pikaista skrollausta ja jos kuva on ns. hailakka niin se voi mennä silmältä “ohi”. Jos sitä vaan katsoisi edes pari sekuntia pidempään niin silloin ehtisi katsoa kaikki raikkaat yksityiskohdatkin ja varmasti huomata, että se on itseasiassa todella kaunis sellaisenaan, eikä tarvitse tummempia ja näyttävämpiä elementtejä.

    • Miia Johansson

      Heippa Juuli! 🙂 Joo muuten.. voi olla. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram