MISTÄ OSTAA KIVOJA KORVAKORUJA? – 7 VINKKIÄ

09.10.2020

Otin reiät korviini vasta pari vuotta sitten ja siitä alkoikin rakkaus mitä erilaisimpiin ja näyttäviin korviksiin. Itseasiassa olen rei’ittänyt korvani jo nuorena pari kertaa, mutta en saanut niitä koskaan paranemaan. Nyt taistelin kuukausia kestävän parantumisprosessin läpi ja näistä kuvista näettekin kuinka hurahtanut olen korviksiin – ja ainostaan korviksiin enkä muihin koruihin.

HUOM! Korvisteline on Elfa-kori väärinpäin. Lukollisille korviksille mieheni teki rautalangasta pieniä korvishenkareita, jotka näette, kun zoomaatte kuvaan. 

1. PIENET SUOMALAIISET KORUSUUNNITTELIJAT

Itse rakastan edullisia korvakoruja, koska yksinkertaisesti ei ole rahaa ostaa mitään kalliimpia erikoisempia korviksia. Suomessa on vaikka kuinka paljon pieniä korusuunnittelijoita, joilta voi tilata suoraan kotiin. Lisäksi heidän korujaan myydään pienissä putiikeissa tai netissä esimerkiksi Weecoksella. Tässä muutama oma suosikki.

  • @bennaodesign: Tilasin juuri Petralta kolmet korvikset, joita tulette varmasti näkemään kuvissani. Hän tekee todella upeita luomuksia omalla ainutlaatuisella leimallaan ja tällaisia en ole nähnyt missään muualla. Kuvailisin hänen töitään värikkään bohoiksi, eleganteiksi ja katseenvangitsijoiksi.
  • @ingacecilia: Värikkään veikeitä koruja tekevä Ingacecilia tekee myös kekseliäitä korviksia, joita ei tule muualla vastaan. Hänen koruistaan tulee mieleen karkki, kesä ja iloisuus.
  • @riemupuoti: Nämä upeat korut ovat hattaran pastellista elämää, mutta silti elegantin simppeleitä.
  • @maanantaimalli: Maanantaimalli oli ensimmäinen tuttavuuteni suomalaisten pienyrittäjien koruihin. Tilasin heiltä korvikset varmaan pari vuotta sitten ja taisin myös saada yhdet mieheltäni lahjaksi, jos oikein muistan. Raikkaan iloisista korviksista löytyy varmasti jokaiselle koruja rakastavalle jotain.
  • @nevertoolake: Upeita kukkakorviksia, joiden perään on minultakin kyselty monia kertoja. Kannattaa tutustua!

2. SUOMALAISTA DESIGNIA JO 50-LUVULTA

Aarikka oli edesmenneen äitini yksi lemppari brändeistä ja häneltä löytyi Aarikkaa niin koruista kuin myös joulukoristeista. Se sama vanha fiilis kulkee koruissa mukana, mutta uudistettuna ja modernina. Merkillä on varmasti aina erityinen paikka sydämessäni. Korut suunnitellaan ja valmistetaan edelleen Suomessa.

3. LÖYTÖJÄ JA KLASSISIA KORVIKSIA

Glitter on varmasti monen go to -paikka, kun haluaa uudet korvikset vaikka juhliin tai kivoja hiusjuttuja piristämään arkea. Glitteiristä löytyy simppeleitä korviksia kuin myös erikoisempia löytöjä. Tämä tietenkin sillä ehdolla, että korvat kestävät ns. rihkamakoruja. Tosin hopeisiakin Glitterissä on tarjolla, mutta itse en ole niiden suuri fani tummumisen vuoksi.

4. JÄTTIMÄINEN VALIKOIMA

Zalandolla on ihan jättimäinen kokoelma erilaisia korviksia. Täältä olen löytänyt Glitterin tavoin hauskoja löytöjä, mutta myös klassisempia korviksia. Mukana on myös hieman kalliimpia merkkikoruja, jos haluaa jotain spessua.

5. VAATEKAUPAT

Pieniä koruvalikoimia löytyy monesta ketjukaupasta, kuten Zarasta, Mangosta ja H&M:stä. Kannattaa kurkkia nämäkin valikoimat vaateostosten yhteydessä.

6. RUOTSALAISTA DESIGNIA

Snö of Sweden on oma go to -brändini, kun etsin kestäviä juhlakorviksia. Omat hääkorvikset tilasin kyseiseltä brändiltä.

7. UUSIN LÖYTÖ

Koreassa tehdään kaikkea söpöä ja niin myös söpöjä korviksia. Olen aivan ihastunut Yeppo.fi -kokoelmaan ja hinnatkaan eivät päätä huimaa. Täältä löytyy muuten hania korviksia myös hieman bohommalle morsiamelle. Suosittelen kurkkaamaan!

Mitkä on teidän lempparisuunnittelijat tai paikat löytää kivoja korviksia?

  • Kaisu

    Oo ihania korviksia! Varsinkin kaikki värikkäät on mahtavia! Itse olen tykästynyt erityisesti puukorviksiin, joista omia suosikkeja on joensuulainen design by Kieto ja vantaalainen PinjaPuu!

  • Anne

    Ruotsalainen Edblad, ehkä vähän samantyylistä kuin Snö of Sweden. Korut valmistetaan nikkelivapaasta teräksestä ja eivät mene miksikään käytössä, ovat todella laadukkaita. Muutamat korvikset ja sormukset tältä brändiltä olen ostanut, osan hyvästä alesta heidän omilta nettisivuiltaan.

    • Miia Johansson

      Joo mullakin on muutama sormus, mutta mulla näköjään jää käyttämättä kaikki muut paitsi korvikset. 😅

  • B.

    Kiva korupostaus 😀 . Oma ykkönen on Edblad! Laatua suht edukkaasti, ja varmasti kestää ! Muita hyviä on Snö, Zalando, Lily & Rose, Shein.com (esim rapujuhliin supersöpöt kevyet lobsterkorvikset) ja superhslpa Wish (jota yritän olla käyttämättä).

  • Marika Tourunen

    Samaskorulla on aivan ihania koruja.

  • Hannele Hirvonen

    Täällä kans yksi iiiiiso korvislover! 🙂 Lemppari merkit tällä hetkellä La kiva, Mine gungör ja Maanantaimalli. Toki myös Pramea, Riemupuoti, Kieto, Butoni, Törmidesign ja Mamakoru tekevät kaikki upeita korviksia (ja toki moni muu merkki, listasta tulis vaan niin kauheen pitkä). Korviksia ei voi ikinä olla liikaa. 🙂

    • Maisi

      Itsekin juuri näitä merkkejä olisikin kehunut, hyvä maku! 😉

  • Annu

    Mää myös rakastan korviksia!!! Omiin lempi suunnittelijoihin kuuluu Fine Van Brooklin, jonka Korut bongasin ekaa kertaa Linnanjuhlista. Siis aivan mielettömiä luomuksia kierrätetyistä vintage helmistä ja matskuista, joissa tarinoita. Tekee myös uniikkeja tilaus koruja! Uhana ja House Of Simone on omat kaikkien aikojen suosikkini nääs Tampereelta, pala kotia siis aina mukana. Oon myös ihastunut näihin: Kaiko, Mine Güngör, Lovia, Kieto, Jatuli, Naanu, Magee.

  • Charming Nails

    Mä olen varmaan vähän tylsä mutta käytän yleensä lävistyskoruja korviksina ;D mulla on nikkeliallergia joten saan kutinaa esim. Glitterin korviksista enkä pidä siitä että halvat korut menevät ruman näköisiksi ja tummuvat. Ja sit kalliit nätit taas maksaa 😉 lävistyskorut ovat ajattomia ja sopivat asuun kuin asuun.
    Lisäksi koska pitkät kynnet, en saa vaihdettua korviksia tai kulmakorua. Tykkäänkin enemmän sormuksista, kaulakoruista, rannekoruista ja -kelloista ;D Kalevala koruja on jonkun verran, samaten Guessia ja urheilukelloja. Sormuksissa on paljon perintökalleuksia joilla on tunnearvoa. Arkisin en käytä koruja töissä jos häviää tai rikkoontuu, se sitten harmittaisi 🙂

    • Miia Johansson

      Ei tylsä ollenkaan! 😍 Tuohan on hyvä idea. Mutta siis pakko tuohon sanoa, että tällaiset halvemmat korut ei mee miksikään. 😃

      • Charming Nails

        Luin tuosta alempaakin kommentteja “halvoista ja rihkamakoruista” 🙂 ei siis sillä etten niitäkin voisi käyttää, mutta kun saan ei-hopeisista tai kultaisista kutinaa korviin ja kaulaan, “timanttikorvikset” kestävät ehkä yhden käytön kun se säkenöinti häviää ja koruihin tulee tumma pinta. Ne menevät rumiksi enkä tykkää käyttää. Mutta siis käytän paljon hiuslakkaa, hajuvettäkin suihkin että liekkö siinä vika. Pitäisi ostaa tuota hopeanpuhdistusainetta niin saisi vanhoihin Kalevala koruihin uuden kiillon <3

  • Tiia

    Mine Gungör ja Jatuli ovat suosikkimerkkejäni. Koska nuorempana venytin korvareikiäni (isoimmillaan oli 14 mm), tavalliset korvikset ei välttämättä pysy menossa mukana. Olen sitten Faktoria.fi kaupasta tilannut venytetyille korville sopivia renkaita, ja vaihtanut korviksieni alkuperäiset koukut näihin renkuloihin. Ihanaa kun voi itsekin taas käyttää tavallisia korviksia eikä tarvitse vähän väliä tarkistaa, että onko korvikset vielä tallessa 😀

  • hannamanna

    Oulussa on semmonen ihana suomalaista designia myyvä liike Kure, jolla on myös verkkokauppa ja siellä myydään niin paljon ihania korviksia kaiken muun ihanan lisäksi. Suosittelen tutustumaan! 😍

  • Norsku

    Heippa Miia! Haluaisin korjata muutamia väittämiä ”rihkamakoruista”. Nämä rihkamakorut, joiksi kaikki niitä kutsuvat, on korumetallikoruja, joissa on sama nikkelimäärä kuin koruhopeassa(hopeakoruihinkin on sekoitettu pieni prosentti muita metalleja kovettamaan materiaalia). Sellaisia koruja ei saa edes myydä joissa nikkeliä olisi enemmän. Syy miksi ”rihkamakorut” värjäytyvät on itseasiassa se että niistä lähtee pinnoite. Niiden pinnoite ei kestä kosteutta, eli ne pitäisi muistaa aina ottaa pois esimerksi kun hikoilee ja menee suihkuun. Myös joidenkin ihon Ph-arvo vaikuttaa asiaan.
    Lisäksi monet säilyttävät korujaan kasoissa kiinni toisissaan. Tämäkin kuluttaa korujen pintaa. Myös esimerkiksi parfyymit ja hiuslakat kuluttavat, joten korut pitäisi laittaa päälle ihan viimeisenä. Kun ”rihkamakoruja” hoitaa näillä keinoin pysyvät ne ihan yhtä hyvänä kuin muutkin korut 🙂
    Ja aitohopeiset korut saa sekunnissa takaisin kirkkaaksi hopeanpuhdistusnesteellä😉 koru dipataan nesteeseen pariksi sekunniksi jonka jälkeen koru on kuin uusi!

    • Miia Johansson

      Mulla on rihkamakorut pysyneet hyvänä. 😊

  • Norsku

    Ja lisäisin vielä että monet jotka luulevat olevansa nikkelille allergisia, pystyvät kuitenkin käyttämään aitoa hopeaa jossa nikkeliä voi olla sama määrä kuin korumetallissa. Tällöin kannattaa miettiä onko allergia jostakin muusta metallista mitä korumetallisekoituksesta löytyy.

  • Tintti

    Onpakorea. Ihania korviksia, puuta ja glitteriä, ihan best 😍

  • Korvikset

    Kiitos näistä kaikista vinkeistä! 🙂

    Olen ostanut kivoja korviksia pienyrittäjilta Littlebit Design ja LETHERgo.

    https://littlebitdesign.fi/
    https://www.lethergo.fi/

  • Aino

    Moi Miia!
    Aluksi haluan sanoa, että sää oot aivan huippu työssäs! Sun blogin ja instan kautta oon alkanut kiinnittää enemmän huomiota omaan ihonhoitoon, ja on ihan mahtavaa miten paljon sulla on tietoa ja miten haluat jakaa sitä sun seuraajille.

    Oon saanut sulta paljon vinkkejä ihonhoitoon ja esimerkiksi putsarin oon vaihtanut aiemmista varmasti liian pesevistä flown balm to milkiin, ja tykkään siitä kyllä. Ongelmia on silti edelleen ja nyt ajattelin laittaa koko ihonhoitorutiinin alusta loppuun kuntoon.

    Oon ajatellut ihoni olevan kuiva, mutta se on selvästi myös epäpuhtauksiin taipuvainen. Finnejä tulee silloin tällöin, ihohuokoset ovat paikoin suurentuneet ja iholla on sellaista “kuivanäppylää”, ihan pientä rypylää sekä miliumeita. Mitä oon näitä sun blogitekstejä opiskellut, niin ilmeisesti sekaiho siis.

    Nyt ajattelin kokeilla tällaista arsenaalia:

    Putsarina edelleen tuo flown balm to milk ja kasvovedeksi bybin megamist. Päiväkäyttöön meikin alle bybin c-caf ja yöksi apeiron jojobateepuuöljy. Kuorintaa en oo nyt käyttänyt ollenkaan ja ajattelin kokeilla kerran viikkoon bybin smoothe and soothea.

    Kysymysmerkiksi jää toinen putsari, mietin huxleyn geeliputsaria tai neal’s yard remedies sensitive soothing puhdistusmaitoa enkä osaa valita, olisko sulla vinkkiä? Kaikki muut tuotteet huxleytä lukuunottamatta löytyis Twistbeltä. Ja pitäisikö tuon öljyn alle laittaa iltaisin myös kosteusvoide vai öljy suoraan kasvoveden päälle? Iltaisin voisin kokeilla tuota bybin babe balmia.

    Ois mahtavaa jos ehtisit vastata, mukavaa syksyä!

    • Miia Johansson

      Heippa Aino! 🙂 Kummatkin putsarit on varmaan sulle hyvä valinta, mutta jos sitä kuivuutta on enemmän, niin sitten tuo NYR mielummin. Öljyn voi laittaa suoraan kasvoveden päälle, mutta jos iho on tosi kuiva, niin tuo apeiron ei välttis riitä. Bybin babe balm sisältää myös öljyjä eli ei ole sinänsä kasvovoide vaan balsami, joten en välttis käyttäis tuon apeironin kanssa keskenään ja babe balmia suosittelisin muutenkin enemmän kuivalle iholle, jossa ei ole epäpuhtuaksia. Kannattaa ehdottomasti kysyä Twistbeltä, jos sieltä ostat, niin saat varmasti tosi henk koht apua. <3

  • Karoliina

    Kiva postaus, Ingacecilia on kans yks mun lemppareista!
    Vaikka ei aiheeseen liity, niin pakko kiittää kaikista ihonhoitopostauksista. Sun kautta löysin twistben ja nyt käytössä hyvät tuotteet just mun naamalle 🙂 tykkään myös siitä, että painotat juuri oikeanlaisten tuotteiden löytämistä ja ammattilaisilta kysymistä niin että perehdytään kunnolla aiheeseen. Itsekkin vertailin tuotteita puolisen vuotta ennen tilaamista ja olen tyytyväinen 😊

  • Tuula

    Uusi vinkki sulle @studiopalola
    Lappilainen nuori yrittäjä Eeva-Marja Palola on näiden ihanuuksien takana. Korviksia on nähty naistenlehtien kansikuvissa ja Linnan juhlissa. 🥰

  • Kirsi-Maria

    Aivan ihania korviksia ihanalla naisella!Itse rakastan Snö of Swedenin korviksia,mutta aivan liian harvoin pääsee käyttämään,koska olen ensihoitaja/sairaanhoitaja,ja siihen työhön korvikset ei sovi ja kotona tallustan vaan hiirenharmaana väsyneenä.Mutta ehkä joskus jaksan laittautua Sinun inspiroimana.Vanhoja näyttäviä koruja kyllä on vielä tallessa

  • Markit

    Heips; Hauskanen tuo korvakoruteline, laadukkaita karkkeja täynnä 😀. Kyllä se Aarikka on, jonka korvakoruja löytyy minulta monenlaisia. Myös helmiä ja rintakoruja, pitkä mäyräkoira on suosikkini. Silloin kun olin vielä työelämässä, niin niitä tuli ostettua, mutta jossain vaiheessa ei enää löytynyt uusia juttuja. Nyt olen kyllä käyttänyt pidemmän aikaa vain kultakoruja, mutta kun joulu lähestyy, niin Aarikan enkelikorvikset kaivetaan esiin ja rintamukseen jouluiset korut. Piti ihan kaivaa ne korvakorut esiin, kauniilta näyttivät edelleen. Selasin Aarikan nettisivuja ja siellä oli iiiihanat tonttukorvikset. Siis olen jouluihminen, joten joka vuosi meille tulee yksi uusi Aarikan tonttu, tämähän ei liity kyllä korvakoruihin mitenkään, mutta Aarikasta tykkään 😂.

    • Miia Johansson

      Aarikka on kyllä sellainen klassikko! <3

  • Kerttu

    Suomalaiset Ihana Designin korvikset on olleet mun suosikkeja
    @uhanadesign

  • Tinsku

    Itse olen ostanut muutamat ihanat timantti napit yritykseltä Midasco http://www.midasco.fi

    Hyvää vastinetta ollut rahoille🤩

  • Mari

    Mä tykkään näperrellä itsekin korviksia mutta oma go to-korvistentekijä on Satu Iltasatudesign’iltä. Facessa ja instassa @iltasatudesign Kotimaisia kierrätysnahkaisia uniikkeja, värikkäitä ja näyttäviä koruja!

  • Laura

    Just törmäsin instagrammissa suomalaiseen pienyrittäjään @lafiina_jewelry ja korut näyttää ihanilta 🤩 Omia lemppareita on myös Kaiko ja Kaima Design 😊

  • Lila

    Kiitos kiitos kiitos!!!! Täällä toinen erikoisiin ja hauskoihin korviksiin hurahtanut nainen, joka menee heti tsekkaamaan kaikki nuo suosittelemasi sivustot! Tätä postausta oon odottanut jo pitkään, kun sulla on aina niiiiin ihania korvakoruja.

  • Heli

    Samaskoru ja Crazy Granny!

  • Tuuli

    Upeita Korviksia!Kiva kun joku uskaltaa käyttää näyttäviä koruja.☺️
    Itse koin haasteena aikaisemmin sen että koruliikkeiden korvikset oli liian pliisuja ja kauppojen “rihkamat” mitkä oli näyttävämpiä kutitti.

    Etsyssä on valtava valikoima erilaisia käsintehtyjä ja persoonallisia koruja,jos haluaa sellaista mitä ei muilla tule vastaan.Ongelma on vaan valtava valikoima!!!

    Oma suosikkini siellä on http://www.etsy.com/shop/MonArtia

  • Johanna

    Uhana on mun lemppari, mutta ajattelin vinkata myös Hidastaja Art:sta. Heillä on kivoja, persoonallisia korviksia ja kaulakoruja, ja on kotimainen pienyrittäjä (www.hidastajaart.fi) 😊

  • Jenni

    Ingacecilialla on kauniita ja ihanan kevyitä korviksia 🥰

  • Tyypit|Caroline

    Komea valikoima – ihanaa, että noi yhdet pari vuotta sitten i love me -messuilta hankitut Tyypit-korviksetkin löytyy telineestä; ei voisi olla paremmassa seurassa 😍😘❤
    Just toi malli ei tosin enää ole mallistossa, mutta paljon uutta ihanaa on sittemmin tullut valikoimaan, jos haluat taas päivittää telinettä 😉
    http://www.tyypit.net
    @tyypit_

  • Saimi

    Korvakoruilla saa tietynlaista näyttävyyttä, vaikka muu asu olisikin suhteellisen yksinkertainen. Mainio keino lisätä persoonallisuutta. Itse suosin myös kotimaisia yrittäjiä. Kiitos näistä vinkeistä.

  • SS

    Moikka Miia !

    Onko monet näistä korviksista kevyitä?

    Olen yrittänyt etsiä monista paikoista kevyempiä korviksia, koska korvisreikäni ovat venyneet painavien korvisten käytöstä.

    Olisiko sinulla suosituksia puutikeista ja/tai nettikaupoista , joista voisin löytää kevyitä korviksia?

    Kiitos jo etukäteen!

    • Miia Johansson

      Heippa SS! 🙂 Tuollaiset vaneriset tai muoviset on esim kevyitä, joita nuo pienet suomalaiset korupajat tekee. Kannattaa bongailla tällaisia myös messuilta, jossa niitä pääsee katselemaan ihan livenä. Mutta siis nämä tämä postauksen suunnittelijat on sellaisia, joita suosittelen. Osalla on nettikauppa ja osa myy Instagramin kautta. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram