HELPPO RAJAUS GEELIRAJAUKSELLA

07.10.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Vuosien bloggaamisen ja tuotetestailujen jälkeen en ole vieläkään innostunut nestemäisistä rajauksista erilaisten tussien muodossa. Koen ne hankaliksi ja tarkkuutta vaativiksi. Kun kerran kokeilin geelirajausta, niin sille tielle jäin ja tietenkin kajaalit vanavedessä. Näiden avulla saa niin utuista rajaa kuin tarkempaa sellaista.

LUE MYÖS: Pysyvä ja helppo kajaalirajaus

KAKSI LEMPPARITUOTETTA RAJAUKSIIN

  • MONIPUOLINEN TUOTE: Joe Blasco Ultamatte rajausvärillä voi muotoilla kulmakarvoja, tehdä pehmeät rajaukset sekä käyttää luomivärinä. Rajauksen jäljestä saa pehmoisen tai sen voi jopa häivyttää postauksen ensimmäisen kuvan mukaisesti. Tuossa kuvassa käytin kevyesti mustaa rajausväriä. Brändillä on myös ruskea rajaussävy, joka näkyy yllä olevassa tuotekuvassa. Tuotteen koostumus enemmänkin vahamainen ja se ei pääse kuivahtamaan niin helposti kuin perinteinen geelirajaus. Tuote on todella riittoisa. (Saatavuus Sokos ja Stockmann.)
  • TARKAT KISSARAJAUKSET: Blogiaikojeni alusta alkaen olen tykännyt *Maybellinen geelirajauksesta. Sen mukana tulee pieni sivellin, joka toimii loistavasti tuotteen kanssa. Hinta on noin kympin luokkaa ja tuote on todella riittoisa, joten tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tuotteella saa alla olevan kuvan mukaiset tarkat rajat. Sävy on myös matta ja pysyy hyvin koko päivän. Kestävyyttä voi aina vielä varmistaa käymällä rajaukset läpi mustalla luomivärillä. Näin teen usein juhliin.

Muista muuten aina sulkea geelirajauspurkki käytön jälkeen. On myös hyvä pitää purkkia käytön aikana pöydällä ylösalaisin, ettei tuote pääse kuivumaan. Lisäksi, jos korkin unohtaa kuitenkin käytön jälkeen sulkea, niin ainakin se on jäänyt pöydälle väärinpäin. 

LAADUKAS SIVELLIN ON “MUST”

Kaunis meikki onnistuu aina helpommin hyvillä siveltimillä ja rajaus ei ole tässä poikkeus. Maybellinen tuotteen mukana tulee hyvä sivellin, mutta muiden geelirajausten kanssa tykkään käyttää näitä kahta sivellintä. Riippuu aivan omasta kädenjäljestä, mutta itselleni sopii hieman paremmin viistosivellin.

  • VIISTOSIVELLIN: Jos käsi ei ole vakaa, niin ohutpäinen viistosivellin on loistava. Ei ole muuten itsestäänselvyys, että kaikki viistosiveltimet olisivat päästä ohuita. Suurin osa niistä on yllättävän paksuja ja niillä ei oikeastaan tee mitään koko meikissä. Tämä *Sigman E75 on jämäkkä ja ohutpäinen. Sen avulla rajauksen voi tehdä lyhyin pienin vedoin ja tärisevälläkin kädellä onnistuu. Käytin tätä sivellintä usein asiakkaiden kanssa, koska mielestäni rajauksen teko toiselle oli koko meikissä se vaikein asia. Tällä muuten onnistuu loistavasti rajauksen tekeminen myös luomiväriä käyttäen.
  • ERILAINEN VAIHTOEHTO: *NYXin sivellin numero 20 on itseasiassa huulimeikkisivellin, mutta mielestäni se toimii paremmin rajauksiin. Se on hyvin samanlainen kuin Maybellinen geelirajauksen mukana tuleva sivellin. Tämä sopii sellaiseen käteen, joka ei tykkää niin jämäkästä siveltimestä rajauksen tekemiseen ja tykkää enemmänkin käyttää siveltimen sivua rajauksen tekemiseen.

On hyvä muistaa, että meillä jokaisella on omanlainen kädenjälki meikissä. Yksi tuote sopii yhdelle ja toinen toiselle. Tämä huomasin maskeeraajakoulussa konkreettisesti. 

Mikä on teidän lempparitapa tehdä rajaus? 

  • Minna

    Vitsi mullakin on ollut vaikea löytää hyvää sivellintä tähän hommaan. Oon kokenut ton Sigmankin siveltimen “liian paksuksi”.. Pitänee koittaa tota sun ehdottamaa Nyxiä!

    • Miia Johansson

      Eco toolsilla on muuten kanssa super ohut. Ehkä ohuin viistosiveltin mihin oon törmänny. Tai sit kannattaa kokeilla ihan perinteistä tooosi ohutta sellaista suippua sivellintä. Ja esim My kit CO:lla on ihan super pieni ja ohut sivellin, jolla onnistuu varmasti. Pitää vaan briteistä tilata. 😊

      • Minna

        Kiitti!

    • Milja

      Mulla on Make up Storen Lip liner small 600 -sivellin. Se on tosi pieni ja ohut, kestänyt monta vuotta. Mahtaakohan vaan vielä olla edes myynnissä..? Ja käytän Bobbi Brown geeli rajausta, mutta se alkaa olla lopussa. Onkohan Miialla vinkata mitään hyvää luonnon kosmetiikan geelirajausta?

      • Miia Johansson

        Luonnon puolella ei taida olla niin montaa vaihtoehtoa. Muistaakseni Madaralta löytyy ja olisko myös uoga uogalla. 🤔😊

  • Leena

    Sinulta opittu luomivärillä tehty rajaus on lemppari💗mikä huulipuna sinulla on tuossa ekassa kuvassa, ihana😊

  • Annu

    Kivoja vinkkejä jälleen! Mää vaihoin jokunen vuosi sit kaikki mun rajaukset luomiväreihin +. Makeup forever aqua sealerin. Mää koin, että geelimäiset kuivuu liian nopeesti ja sit mua ällötti se niiden hygienisyys myös pidemmän päälle. Nyt on onneks hyvä käyttää, valtava määrä värejä ja pysyy erittäin hyvin!

  • Kati

    Uuh, onpa ihanat rajaukset tuossa toisessa kuvassa <3
    Voi kumpa osaisin itselleni tuollaiset tehdä. Tosin se on kyllä sula mahdottomuus, kun mulla on niin raskaat luomet.

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 joo riippuu tietty minkälaiset raskaat luomet, mutta keinot kyllä löytyy myös hieman raskaammille. 😊

      • Kati

        Olisko sulla hyvää tutoriaalia tästä?

        • Miia Johansson

          On ollut monia stoorien puolella, mutta voin tehdä aina uudelleen. 🙂

    • Tanja

      Itselläni on todella raskaat luomet ja silmän ulkonurkista lähtee vielä lähes sentin mittaiset syvät alaspäin osoittavat juonteet. Ei haittaa rajauksia yhtään, täytyy vaan laittaa kylmästi rajaukset juonteiden ja pulleiden roikkuluomien päälle. Se on hauska että mun kissarajaus voi luomi ylös venytettynä olla parin sentin mittainen, mutta silmä auki ja luomi normaaliin asentoonsa roikahtaneena siitä näkyy vain pieni pirteästi yläviistoon osoittava häntä.

      Itse käytän yleensä tussirajauksia. Laitan rajausta vain ulkonurkkaan (ei se muualta edes näy kun ei liikkuvaa luomea näy) ja varjostelen usein mustalla luomivärillä päältä niin ettei näytä ilmiselvältä tussiviivalta. Vanhemmiten olen aina arkenakin alkanut tehdä kunnon rajauksen, kun roikkuluomet ja alaspäin osoittavat juonteet tekee muuten niin väsyneen ja surullisen näköiseksi.

  • Laura

    Mulla on ollut ongelmana viistosiveltimen kanssa se, että tuotetta “varisee” silmien alle rajausta tehdessä ja sitten on ihan mustat silmänaluset/poskipäät. Johtuisko tääkin siveltimestä? Muistaakseni se on joku kicksin ihan perus viistosivellin.
    Tuotteena mulla on L. A. girl gel eyeliner

    • Miia Johansson

      Voihan se olla siveltimestäkin ehkä, mutta onko sulla päässyt kuivahtamaan se rajaustuote? 🤔

      • Laura

        Tätä on tapahtunut ihan siitä asti kun ostin kyseisen tuotteen, siksi ihmettelin. Kun eihän se varsinaisesti ole mitenkään varisevaa se tuote 😅 ja aika tarkkaan sen olen sulkenut hetimmiten käytön jälkeen, eli en usko että on päässyt kuivahtamaan.
        Melkeimpä on saanut sitä käyttäessä tehdä sitten pohjan vasta silmämeikin jälkeen..

        • Miia Johansson

          Onpa tosi outoa! 🙁 Onko tuote kuitenkin alusta asti ollut kostea? Tykkään tuosta tuotteesta meinaan ja toimii tosi hyvin. Olisin sen laittanut tähän postaukseen kanssa, mutta sitä mustaa ei tunnu saavan mistään.

  • Niina

    Essence Super last eyeliner on aivan super helppo ja saa todella tarkat rajaukset vaivatta.👌🏼Pysyy hyvin ja on hyvin riittoisa. 3 € Tokmanni ja jotkut K-kaupat.

    • Miia Johansson

      Hitsit taitaa olla sellainen nestemäinen? 😊

  • Mona

    Heipsan,
    Nyt on viimeisen viikon aikana näkynyt sosiaalisen median kautta sellaista meikkiä (Suomessa), jossa silmiin tehdään tuollainen tummempi rajaus yläluomiin ylöspäin, mutta alaripsiin ei laiteta ripsaria ollenkaan, ehkä jopa vähän vaaleampaa rajausta vain silmärajaan… tuloksena veikeä mutta jotenkin hyvin erilainen look. Onko se jotain uutta trendiä vai ihan sattumaa, että siihen törmännyt? (Esim. Mailis Penttilä teki sellaiset silmät itselleen pari päivää sitten). Kiinnostaisiko sinua tehdä joskus joku ns. vähän rajusti spesiaalimpi ja irrotteleva meikki, olisi mielenkiintoista nähdä taitoasi lisää (vaikkei meikki itsessään sinulle sopisi).
    Voimia ja jaksamista syksyyn 🤗

    • Miia Johansson

      Helou Mona! 😊 Joo, varmasti teen vielä vahvempiakkn meikkejä. Niitä en ookkaan vähään aikaan tehnyt. En oo varma sainko ihan kiinni tuosta meikistä. Oliko se kenties musta smokey eye? 😊

      • Mona

        Jeps, musta smokey eye! 😊

  • Iina

    Hei
    Tää ei nyt liity tähän ja yritin etsiä hakusanalla mut en löytänyt. Oletko käyttänyt semmoista merkkiä kuin Kiehl’s ? Sain niitä tuotteita lahjaksi ja ymmärsin, että jonkinnäköistä luonnonkosmetiikkaa olisi. Haluaisin vaan tietää jos tiedät jotain kivaa tästä merkistä? 🙂

    Yst terveisin
    Iina

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Kiehl’s on ihan tavallista synteettistä kosmetiikkaa. Eli en ole siitä kirjoitellut.

  • Leena

    Suosittelemasi luomiväri rajaus on lemppari💗mikä huulipuna sinulla on tuossa ekassa kuvassa, ihana😍

    • Miia Johansson

      Kiitos <2 Se on Absolution 01. Ja huomio! Se on tosi vaikea työstää, kun on aivan supermatta.

  • Markit

    Heippa; Helppo geelirajaus! En ole yhtään helppoa rajausta vielä onnistunut tekemään. Ja tarkkaan ottaen en ensimmäistäkään onnistunutta rajausta 😄. Yritystä on ollut kiitettävästi. Ostin viistopäisen siveltimen, mutta ehkäpä minun siveltimessäni pitäisi olla yksi kaksimillinen karva! Suurin ongelmahan on se, että ikänäkö vaivaa. Peili suurentaa nyt tuplaten ja valoa löytyy. Piti ostaa 3 kertaa suurentava peili, mutta en vielä ole löytänyt. 5 kertaa suurentavassa näkyy 3 silmää, pikkuisen hankalaa 🤣. Onko jollain tähän jotain neuvoja, kait täällä muitakin ikänäköisiä on? En ole vielä kyllä luovuttanut, mutta harjoitus ei tunnu mestaria tekevän. Ja ihan luomivärillä olen yrittänyt viivaa vetää. Jotkut käy aamulenkillä. Ehkäpä minun pitäisi aloittaa rajaustreenillä 😂.

    • Miia Johansson

      Hihii! Sä saat mut aina nauramaan! 😀 Mulle optikko ehdotti piilareita ennen meikin laittamista, koska mullakin on alkanut ikänäkö vaivata. Kuulostaa hurjalta tuo kolme silmää! Hihi.. 😀

    • TeijaH

      Mulla on käytössä 10 kertaa suurentava peili, itse asiassa kaksikin. Toinen on imukupilla kiinni isossa peilissä ja toista käytän käsipeilinä. Vähempi ei riitä kuin 10x! Toinen peili on Tweezermanin, toinen ehkä Duroyn. Ja noita käytetään ilman laseja. Suosittelen!

      • Markit

        Pitääkin tutkia tuo 10x, ei tullut mieleen. Sillä 5x suurentava näkyy oikeasti kolme silmää! Jospa enemmän suurentava jättääkin vaan kaksi. Näillä käsillä ei piilareita saa kyllä kun nenänpäähän, sen verran koppuraiset 😊. Kiitos TeijaH.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram