KUINKA MINERAALIMEIKKIPUUTERIA KÄYTETÄÄN?

04.10.2020

mineraalimeikkipuuteri

*Sisältää mainoslinkin.

Mineraalimeikkipuuterit ovat todella suuressa suosiossa, jota yhdessä vaiheessa ihmettelin todella paljon. Itse kun elin omassa meikkitateilijan kuplassa, jossa tällaisia tuotteita ei oikeastaan kukaan ammattilainen ainakaan tietääkseni käytä. Vihdoin, kun aloin kokeilemaan mineraalipohjia, niin ymmärsin miksi. Iho voi paremmin ja ne sopivat aivan kaikille, kunhan vaan oppii tuotteen levittämisen salat.

MIKSI MINERAALIMEIKKIPUUTERI EI JOILLAIN TOIMI?

  • Tuotetta ei työstetä iholle kunnolla ja iho jää puuterisen näköiseksi.
  • Tuotetta käytetään liikaa, jolloin se saattaa näyttää kakkumaiselta ja korostaa ihohuokosia.

MITEN ONNISTUT?

  1. KOSTEUTUS – Kosteutan ihon aina hyvin minkä tahansa meikkituotteen alle. Painelen kosteutuksen ihoon, odotan hetken ja silloin kun iho on vielä ihanan pehmoinen kosteusvoiteesta, niin aloitan levityksen. Kosteusvoiteista eri ihotyypeille voit lukea TÄSTÄ.
  2. LEVITYSTEKNIIKKA – Mineraalimeikkipuuteri täytyy työstää ja pyöritellä ihoon kunnolla, jotta se sulautuu ihon omien rasvojen kanssa eikä näytä puuteriselta. Joillain ihotyypeillä voi mennä myös pari minuuttia ennen kuin meikkipohja näyttää kivalta. Itse tykkään käyttää levitykseen melko “lerppua” kabukisivellintä, jolloin lopputulos on kevyt. Tarkoitus ei ole peittää ihoa täydelliseksi posliininukeksi, koska näin iho näyttää helposti liian meikatulta. Yllättävän pieni määrä riittää. Tämän voi tehdä jopa ilman peiliä, ettei keskity liikaa tunkemaan koko määrää johonkin tiettyyn kohtaan. Eli aluksi vähän joka puolelle ja sen jälkeen vain hieman lisää esim. nenän pieliin tai punoittaviin poskiin. Kuvassa näkyvä määrä on itseasiassa liikaa – puolet tuosta usein riittää.
  3. SIVELLIN ON AVAINROOLISSA – Mitä jäykempi kabukisivellin on, niin sitä enemmän se nappaa tuotetta itseensä ja pakkaa sen samaan kohtaan. Mielestäni kuitenkin parhaan tuloksen saa, kun tuotteen levittää kevyesti, mutta tämäkin on mielipideasia. Oma suosikkini tällä hetkellä on *It Cosmeticsin sivellin nro 7.

MINERAALIMEIKKIPUUTERIN SUURIN MYYTTI

“En voi käyttää sen kanssa nestemäisiä tuotteita, kuten esimerkiksi nestemäisiä peitevoiteita ja voidemaisia poskipunia.”  Tämä ei pidä paikkaansa. Silloin, kun mineraalimeikkipuuteri on levitetty iholle kunnolla ohuena kerroksena, sen päälle voi levittää mitä tahansa meikkiä. Tuote nimittäin asettuu iholle meikkivoiteen tyylisesti oikein levittäessä. Itse käytän meikissä aina nestemäisiä tai voidemaisia peitevoiteita ja ne toimivat myös mineraalimeikkipuuterin kanssa.

P.S. Itselläni on nykyään melko rasvoittuva iho, joten mineraalimeikkipuuteri muuttuu nopeammin hehkuvaksi sekä meikkivoiteen näköiseksi iholla. Se kuitenkin sopii loistavasti kaikille ihotyypeille. Omasta suosikistani ja sävyvalinnoista voit lukea TÄSTÄ.

  • Emppu

    Mua turhautti/turhauttaa, kun ihmiset kysyy multa, että miten mulla on niin kaunis ja kuulas iho ja sitten suosittelen mineraalimeikkipohjaa, niin aika usein reaktio on semmoinen “aaa joku tommonen, eikun mikä meikkivoide ois hyvä” 🙈
    Ja tietenkään kaikki ei sovi kaikille, mut uskon, että niiiin moni tykkäisi mineraalipohjista, kun vaan kokeilis sopivilla tuotteilla ja siveltimellä jne.
    Alima Pure on mun suuri rakkaus ja nimenomaan Aliman oman kabukin kanssa. Ois kiva kokeilla jotain kevyempääkin lopputulosta tuovaa sivellintä 🤔 mä viimeistelen mineraalipohjan usein kasvovesisuihkeella ja siitä on varmasti hyötyä monelle kuivaihoisemmalle.
    Mineraalien hyvä puoli on kyllä juuri se, miten kauniisti se sulaa omaan ihoon. Usein meikki näyttää päivän lopussa vielä ihana täydelliseltä!

    • Miia Johansson

      Joo!! Moni ammattilainenkin katsoo näitä kieroon. Minä mukaan lukien.. ennen siis. Ihosta saa todellakin upean ja ihon näköisen. 😍 Silti mun rakkaus on enemmän nestemäiset meikkivoiteet, mutta tämä nykyään mukana suosikeissa.

      • Emppu

        Ja etenkin ne, ketkä ei oo löytäneet toimivaa meikkivoidetta luonnonkosmetiikasta, kannattaisi kokeilla mineraaleja. Vaikka luonnonkosmetiikan nestemäiset ovatkin kehittyneet melkoisen harppauksen viime vuosina 😊

        • Miia Johansson

          Joo muuten!! Niin totta! 😃👌

  • Sanna

    Hei, kiitos blogistasi! Ihanaa ihonhoito ja meikkiviihdettä! 😍 Ootko kokeillu Everyday Mineralsin mineraalipohjia? Ovat kuulemma hyviä ja edullisia, halusin vain vinkata!

    • Miia Johansson

      Helou 😃 nyt en oo ihan täysin varma oonko kokeillu. 🤔 Pitää kyllä!

  • Piiahannele

    Kiitos Miia vinkeistä♥️! Itse olen käyttänyt Jane Iredalen puristettua mineraalipohjaa… Palaan siihen aina meikkivoide kokeilujen jälkeen🙂. Rasvoittuvalle iholleni kaunein, iho ei niin rasvoitu. Miten muuten Miia, mikä on suosikki hohdetuotteesi voidemaisista, kerroit, että käytät korostukseen/varjostukseen vain voidemaisia tuotteita? Käytätkö enää sitä joskus kehumaasi Lumene Illumination – palettia? Se on jäänyt itsellä mieleen. Olisiko voidemaisista jotakin monitoimipalettia🤔🙂? Äläkä Miia koskaan lopeta näitä hommia, me tarvitsemme sinua. Toivottavasti nuo kiusaajat osaavat hakea itselleen ammattiapua ajoissa🙏.

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Mä itseasiassa oon joutunut laittamaan sen Lumenen jo eteenpäin, koska mulla on tätä kosmetiikkaa niin paljon, että se olisi kerennyt muuten menemään jo vanhaksi. Hmm.. en nyt keksi oikein mitään monitoimipalettia. Ehkä tarkoitat sellaista, jossa on myös poskipuna. Tuo Lumene on tietty sellanen. 🙂 Tällä hetkellä mun highlight suosikit löytyy tästä:

      https://miiajohansson.com/2020/08/24/paras-voidemainen-highlight-x3/

      • Piiahannele

        Lämmin kiitos Miia🙂. Twistbeltä saanee tilattua näytteitäkin tästä, jos haluaa kokeilla ensin… tai saankohan tämän tyyppisistä? Mutta voisi kokeilla muutakin. Ja kiitti korostustuotteiden linkistä🙂🙏. Sitä Lumene palettia mielestäni oli kehunut myös Eevis Liedes, joten ehkä kokeilu arvoinen. Mukavaa syksyä!

        • Miia Johansson

          Joo voi olla, että sais testerin. Kurkkaa sieltä sivuilta tai kysy asiakaspalvelusta. 😊

  • Minttu

    Sinun kauttasi Miia aikoinaan löysin Alima Puren, mun suuri rakkauteni!❤️ Kiitos siitä ja tästä että jaksat tehdä työtäsi. Piristät aina päivää hyvillä vinkeillä ja neuvoillasi! ❤️
    Terv. Pitkäaikainen seuraajasi

  • Floristi

    Everyday mineralsin kokeilu kiinnostaisi minuakin. 🤗

  • Tiuku

    Jauhemaiset mineraalimeikkipuuterit on just parhaita! Jossain vaiheessa käytin kiinteää, mutta iholle rupesi heti puskemaan pieniä näppyjä. Varmaan tuotteessa oli joku ainesosa, mikä tuon aiheuttaa. Jauhemaisissa tätä ongelmaa ei ole. Joskus vuosia sitten, kun mineraalit nousivat vähän jopa trendiksi, piti kauhean tarkasti analysoida, mikä on oma ihon sävy, jotta meikki ei jätä rajoja. Mulla taas on rajat olleet isompi ongelma nestemäisillä meikeillä, kuin näillä jauhemaisilla. Talvisin sekoitan puuterin suoraan kosteusvoiteeseen, jotta saan vähän lisäkosteutusta :).

    • Miia Johansson

      Mitä pigmenttisempi meikkivoide, niin sitä tarkempi pitää joo olla oikean sävyn kanssa. Mutta esim Aliman kanssa monelle sopii niistä jopa kolme eri sävyä. 😊 Sävyjä on niin paljon ja lähellä toisiaan.

      Ja loistava idea tuo sekoittelu! 😍 Mun on jo pitkään pitäny testaa kasvoöljyn kanssa sekoitusta. 😃

  • Lotta

    Täällä ilmoittautuu ihminen jonka iho ei siedä mineraalipuutereita o/
    Useampaa kokeillut ja joka kerta iho ensinnäkin tuntuu tukitulta, aivan sama kuinka tuotteen naamaani levitän. Mutta suurempi ongelma on kasvojen kutina. Kasvot kutiavat kunnes pesen tuotteen pois, hoidan päivän tai pari.
    En tiedä mikä niissä sitten ärsyttää ihoani..voidemaisella meikkivoiteella siis mennään.

    • Miia Johansson

      Heippa Lotta! 🙂 Onpa tosi harmi! Olisi mielenkiintoista tietää, että mitä olet kokeillut. Tämän puhtaammaksi kun ei enää meikkituote voi mennä, jos siis valitsee mahdollisimman puhtaan tuotteen. 🙂

    • K

      Oletkohan kokeillut mineraalimeikkipuuteria, joka sisältää vismuttia? Se saattaa ärsyttää ihoa ja aiheuttaa kutinaa kun iho altistuu lämmölle. Esim baremineralsin tuotteissa tuota on, ja ne itseäni kutittivat, mutta löysin muita brändejä jotka eivät käytä vismuttia ja ei ole ollut mitään ongelmaa 🙂

  • Charming Nails

    Ei ole tullut käytettyä mineraalipohjia varmaan kymmeneen vuoteen! Ennen käytin aina kun ihossa oli aknea eikä se tuntunut sietävän synteettisiä tuotteita. Sitten kun ihon kunto parani, halusin palata perinteisiin, peittäviin meikkivoiteisiin ja sillä tiellä olen. Pitäisi kyllä vaikka huvin vuoksi kokeilla taas mineraalipohjaa, Lily Loloa käytin silloin 🙂

  • Päivi

    Kiitos tästä postauksesta! 😍🙏 Täällä juuri opettelen Alima Pure mineraalimeikkipuuterin käyttöä. 😅 Voidemaiseen meikkipohjaan tottuneelle lopputulos on tuntunut puuteriselta, mutta ehkä se johtuukin alla olevasta kosteusvoiteesta. 🤔 Tällä hetkellä käytössäni on Esse Sensitive Hydro Moisturiser, joka jättää ihon mattaiseksi.

    • Miia Johansson

      Joo saattaisi auttaa erilainen kosteusvoide. 😊

  • Rva A

    Osaisitko nimetä parhaat kylmäpohjaiset (sävynä beiget) meikkivoiteet, tuntuu jotenkin siltä, että ne olisivat vähemmistössä ja keltapohjaisia olisi markkinoilla enempi. Itse en varmaan lämpenisi mineraalimeikkipuuterille 🙄

    • Miia Johansson

      Sensaim meikkivoiteet on punaiseen taittavia ja tosi kivoja muutenkin. 😊 Niistä löytyy blogista juttuakin.

      • Rva A.

        Kiitos kaunis, löysinkin juttusi Sensain meikkivoiteesta.

        Jäin nalkkiin, ja tilaan kokeiltavaksi, saan vähän vaihtelua tähän omaan “varmaan nakkiini”, josta en ole uskaltanut luopua, enkä luovu kokonaan.

        Jännä, miten olen kuljeksinut kuvittelemassa, että keltapohjaiset ovat minua varten, mutta kun vaihdoin punapohjaisen, huomasin ison eron oikeastaan vasta myöhäis iltapäivässä ja päivän päätteeksi.

        Punapohjaisessa iho oli edelleen freesimpi, keltapohjaisessa olin jo samaan kellonlyömään ‘nuutuneen näköinen’, ihme juttu, miten pohjasävyn vaihto muutti koko vaikutelmaa raikkaampaan suuntaan, tai kuvittelenkohan vaan, en kai ?Sadepäivän terkuin!

        • Miia Johansson

          En tiedä minkä ikäinen olet, mutta punapohjainen voi olla usein hyvä valinta aikuisemmalle naiselle. Tietenkin siis, jos iho on punapohjainen. <3

  • Rva A

    Sorry, pieni korjaus ja lisäys edelliseen, tarkoitin siis punapohjaista meikkivoidetta.

  • PauliinaH

    Minä testailun joitakin vuosia sitten merkin jos toisenkin, kokeilupakkauksia oli laajasti tarjolla, ulkomailta. Ostin pelit ja pensselitkin. Parhaimmaksi osoittautui Everyday Minerals. Mutta kaikissa oli sama ongelma. Päivän mittaan kaikki liejuuntui öljyiseksi, ei kauniin kuultavaksi. Värit karkasi sitä myöten nenänpielistä. Alima jämähti huokosiin. Minulla on edelleen käytössä EM ja Tikei, mutta käytän näitä vain korjailuun tai meikin fiksaukseen jos päivä jatkuu työpäivän jälkeen. Ja todellakin, BareMinerals kutitti aivan järjettömästi kesäkuumalla.

  • Terhi

    Everyday mineralssia kannattaa kokeilla, niiden jojoba meikkipohjasta oon ite tykännyt! Ruohonjuuret myy ainakin. Tosin en tiedä on sen inci hyvä vai huono.

  • Ansku

    Miten valitsen oikean sävyn Alima pure mineraalimeikkipohjassa kun olen punakka kasvoiltani? Kesällä käytin olive 3 sta ja väri hyvä, ehkä vähän liian tumma. Nyt mietin onko parempi beige 2 vai Olive 1 tai 2.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Mulla on yleisimmistä sävyvalinnoista täällä (moni sävy on hyvin lähellä toisiaan ja yhdelle sopii usein moni eri sävy): https://miiajohansson.com/2020/03/29/markkinoiden-paras-mineraalimeikkipuuteri/

      • Ansku

        Kiitti Miia😍. Ihana kun testaat ja jaat kokemuksia niin laajasti. Mulle on epäselvää että pitääkö punakasvoisen ottaa keltaiseen taittava jolloin vois kuvitella että punakkuus häviää. Jossain oli kuitenkin ohje että punakasvoisen pitää ottaa punasävyinen ja keltaihoisen keltasävyinen. Pää menee pyörälle ohjeista 🙄

        • Miia Johansson

          Heippa Ansku! 🙂 Tähän on itseasiassa kaksi koulukuntaa. Laitan sulle tähän postauksen, jossa puhun asiasta kohdassa 7. En kuitenkaan liikaa tästä asiasta huolisi. Molemmat sopii kyllä punapohjaiselle iholle. Ja siis punapohjainen ja punakka ihohan on siis kaksi eri asiaa. Myös keltapohjaisella iholla on usein punakat kasvot. 😀

          https://miiajohansson.com/2020/04/13/10-yleisinta-kysymysta-meikkivoiteesta/

  • Elise

    Mitä teen väärin, kun mineraalimeikkipuuteria käyttäessäni nenän ihohuokoset korostuvat ja näyttävät aivan kamalinta?

    • Miia Johansson

      En oikein keksi muuta kuin tämän postauksen vinkit. 😟 Eli usein syynä on liian paksu kerros tuotetta, koska näin käy myös meikkivoide+puuteri kombolla, jos on liikaa. Hyvä kosteutus alla auttaa myös asiaan. 😊

  • Heli

    Moikka Miia! Oon saanu sun blogin kautta tosi paljon apua mun iho-ongelmiin ja iho on parantunut paljon! Vaihdoin nyt myös itse tähän alima puren mineraalimeikkiin ja no eipä tää eka aamu nyt menny ihan strömssössä, en vaan saanut siitä kaunista. Ehkä työstin liian vähän, harjottelen siis lisää.

    Kysymykseni olisikin, että mikä vastaisi tuota Real Techniquen sivellintä, kun tuota ei tunnu mistään enää löytävän. 🙁

    • Miia Johansson

      Heippa Heli! 🙂 Myös It Cosmeticsillä on kiva sivellin tähän. Olisko ollut nro 7. Puhuin siitä vähän aikaa sitten blogissa. Toivottavasti saat toimimaan. Hyvä sivellin on tosiaan tämän kanssa todella tärkeä. 🙂

  • Maisu

    Olisiko vinkata jotain muuta sivellintä noiden RT tai Luxien tilalle, molemmat ollut itsellä pitkään käytössä ja nyt huomasin, että kumpaakaan ei enää myydä 😭 Lily Lolon omaa kabukia kokeiltu, mutta juuri tuollainen pienempi ja vähän jämäkämpi on ollut omalle iholle hyvä, kun on aknearpia yms. pientä peitettävää. Kiitos, jos vinkkiä löytyy 🥰

    • Miia Johansson

      Heippa 😍 onko sulla siis menny noi siveltimet rikki? 😮 RTn pitäs olla super kestävä jopa ammattikäytössä ja kestää vuosia. Merkillä vaihtuu aika usein kokoelma ja en oo nyt ihan perillä, mitä heiltä saa nyt, mutta rsim Sokoksella niitä on varmasti. Luxieta ei valitettavasti saa enää Suomesta. 😔

      • Maisu

        Tosiaan, olen ostanut nuo omani tuolloin 2020 sinun suosituksesta ja ovat edelleen kyllä käytössä, mutta Luxiesta irtoilee ”karvat” jo ja RT tuntuu, että on ajan kanssa hieman kovettunut karvat ja siksi uusi hakusessa. En vain osaa noista malleista kaikesta selailusta huolimatta löytää mitään vastaavaa 😩

        • Miia Johansson

          Äh voihan kökkö! Joo Luxiesta oli silloin joskus muutamia vuosia sitten erä, jossa liima ei kestänyt. Ehkä sulla on ollut se. 🙁

          Mutta Alima Puren omat on ainakin ihan superhyviä. Nyt ei ihan tähän hätään tule muuta mieleen. Ne on arvokkaita, mutta just tähän tarkoitukseen mietitty.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram