TERVEISIÄ NETTIKIUSAAJILLE

30.09.2020

Tajusin muutama viikko sitten, että voisin ruksia lähes kaikki työuupumuksen merkit. Erityisesti tunnen oloni vihaiseksi, lyhythermoiseksi, negatiiviseksi ja ahdistuneeksi, mutta onneksi en vielä ihan joka päivä. Lisäksi unettomuus ja lihaskireydet sekä uupumus ovat vaivanneet jo vähän aikaa. Oli pakko alkaa meittimään, että mistä tämä kaikki kumpuaa, koska en koe enää työtäni kovin stressaavaksi. Olen höllentänyt otetta jo vuosi sitten ja blogiurani suurin kasvuvaihe on jo kovalla työllä saavutettu toivomaani pisteeseen.

Viime viikolla aloin tunnustelemaan, että mikä työssäni oikein mättää. Syyllinen löytyi Instagramin tutoriaaleista, joita olen tehnyt jo kolme vuotta putkeen. Ensinnäkin tutoriaalit vievät paljon aikaa, mutta tämä ei ole syy. Tajusin ahdistuvani saamistani viesteistä.

Kuvitteleppa, että kolmen vuoden ajan saisit työssäsi joka ikinen päivä palautetta, kuinka sinun kannattaisi tehdä asiat erilailla. Voisitko tehdä näin, miksi et tee näin, voisitko vaihtaa tuon, miksi puhut noin, miksi ilmeesi on tuollainen jne. Kaikki ilkeät viestit eivät siis todellakaan ole huoritteluviestejä vaan joukossa on myös hyvin paljon “palautetta”, joissa neuvotaan miten minun pitäisi työtäni tehdä. Mutta mietippä, että joka päivä esimerkiksi ruokakaupan työntekijää neuvottaisiin tekemään työnsä erilailla: “Voisitko kääntää tuotteen eri päin, voisitko piippailla nopeammin niitä tuotteita eteenpäin, voisitko puhua hitaammin, voisitko puhua kovemmalla äänellä?” Kuinka kauan aikaa jaksaisit?

Tämähän kuulostaa kuitenkin bloggaajan kohdalla aivan tavalliselta palautteelta, johon jokaisen ammattibloggaajan pitäisi ehdottomasti tarttua. Näin olenkin koko ajan tehnyt ja lopulta tajunnut, että olen kääntänyt koko jutun ihan nurin päin. Tajusin tämän eilen yhden teidän viestin kautta. Syytän koko jutusta itseäni. Pidän itseäni heikkona ja etten vaan osaa ottaa palautetta vastaan. Tuntuu, että joka viestillä minua moukaroidaan vaan syvemmäksi itsesyyllisyyteen. Miksi en osaa ottaa palautetta vastaan? Koittakaa oikeasti miettiä tätä oman työnne kautta niin, että joku olisi koko ajan neuvomassa, miten asia tulisi tehdä. Tiedän, että tämän sanottuani saan taas joltain viestin, että miksi vingun ja valitan.

Vaikuttajan työ on henkisesti todella rankkaa ja erityisesti, jos haluaa vastailla mahdollisimman moneen viestiin. Siellä on vastassa mitä mielenkiintoisempia juttuja. Ilkeilijöiden on helppo sanoa, että no tämä työ ei sitten varmaan sovi sinulle, kun et osaa ottaa palautetta vastaan. Voi olla, mutta kokeileppa ensin itse. Veikkaan, että olisit melkoinen ihmisraunio, jos alkaisit saamaan viestejä, joita itse saan. Tätä on todellakin vaikea selittää. Missä menee palautteen antajan ja kiusaajan raja? Ovatko neuvovat ja ohjailevat viestit siis palautetta ja huorittelu kiusaamista? Jos lasta kiusataan henkisesti koulussa, niin onko kiusaamista vaan tyhmäksi haukkuminen ja kaikki muu töksäyttely pitäisi vaan osata ottaa palautteena omasta tekemisestä ja olemisesta? Ja se ihan viho viimeinen “toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos” -ohje ei vaan auta.

Viisi vuotta sitten, kun esiinnyin Suomen ensimmäisessä Ensitreffit Alttarilla -ohjelmassa sain ohjeet ihanalta tuottajalta, että älä sitten katso mitään keskustelupalstoja aiheesta. Ilkeitä kommentteja lukiessani (ohjeista huolimatta) ymmärsin miksi. Tavallinen ihminen ei ole tottunut sellaiseen ilkeyden määrään ja olin aivan raunio. Niin ikävää kuin se onkin, niin nyt olen jo melkolailla siihen tottunut. Huorittelu ja ulkonäön haukkuminen lähinnä naurattaa. Tällaiseen ei missään nimessä pitäisi tottua yhtään kenenkään. Ikävä kyllä Korona on vaikuttanut myös negatiivisten viestien määrään ja jos joudumme taudin leviämisen suhteen samanlaiseen tilanteeseen kuin viime keväänä, niin en tiedä uskallanko enää avata viestejä.

Kuinka kamalalta se kuulostaakin, niin huoritteluun tai muuhun asiattomaan ulkonäön haukkumiseen kyllä tottuu, mutta siinä vaiheessa, kun aletaan ohjailemaan ja neuvomaan kuinka asia pitäisi tehdä, niin kyllä menee tunteisiin. Loppujen lopuksi harva palaute on rakentavaa, koska ne on vaan naamioitu rakentaviksi. Ei kaikki netin sisältö ole juuri sinua varten. Jos joku ei tykkää minun kevyistä meikeistä tai simppeleistä ihonhoito-ohjeista, niin menkööt muualle. Ei kaikki pyöri yhden nettiselaajan navan ympärillä. Jos joku asia ei ole sinua varten, niin älä sano mitään. Siirry eteenpäin ja niihin asioihin, joista sinä tykkäät.

En ole suinkaan lopettamassa rakasta työtäni, vaikka asia on käynyt mielessä monet kerrat. Tällä hetkellä en vielä osaa sanoa milloin jatkan IG-tutoriaaleja vai jatkanko ollenkaan. Tällä viikolla varmasti laitan ainakin joitain lyhyempiä vinkkivitosia stooreihin. Kerään ensin itseni ja itsetunnon rippeeni kasaan. Tiedän, että moni teistä saa stooreistani paljon iloa ja etenkin apua omaan ihoonsa sekä vinkkejä meikkaukseen, joten tuntuu aivan älyttömältä lopettaa jokin asia, jolla olen auttanut tuhansia ihmisiä. Te minun hengenheimolaisseuraajani ootte kyllä ihan parasta! Onneksi te olette täällä enemmistönä ja teidän vuoksi haluankin keksiä jotain uutta ja kivaa. Sainhan tietenkin jo siitäkin naureskelevaa viestiä, että mitä uutta ja kivaa sä nyt muka keksit. Joillain ihmisillä on taito kääntää ihan kaikki asiat negatiiviseksi.

Sain viikonlopun aikana tuhansia viestejä Instagramiin, joita en ikävä kyllä varmaan koskaan edes kerkiä käymään läpi. Se harmittaa. Haluan kuitenkin kiittää jokaista tsemppaajaa, koska se antaa voimaa jatkaa. Viime ajat eivät ole todellakaan olleet helppoja työn puolesta. Ahdistus on ollut ajoittan melko voimakasta, mutta se helpotti jo todella paljon, kun tein päätöksen ottaa pientä taukoa.

Tuntuu muuten jotenkin todella haavoittuvaiselta jakaa tällaisia ajatuksia, koska en tiedä ymmärretäänkö minua. Blogini on hyvän olon paikka ja en tykkää laittaa tänne tällaisia masentavia postauksia. On kuitenkin vaikea tehdä iloista sisältöä, jos kirjoittaja on uupumisen rajamailla.

Lopulta on paljon hyviä päiviäkin ja sitten on niitä huonoja, minkä vuoksi en olisi edes lopulta halunnut julkaista koko tekstiä. Mutta julkaisin siksi, että tästä asiasta on mielestäni puhuttava. Ainakin omalla kohdallani tämä on mennyt jo niin yli, että toivon tekstini herättelevän edes yhden viestittelijän, joka haluaa kertoa oman mielipiteensä tekemiseeni ja miksi hän ei siitä pidä. Jos et pidä, lopeta seuraaminen ja ole hiljaa.

  • Salla

    Hieno postaus Miia ja puhut pelkkää asiaa! Tippa tuli linssiin itsellä lukiessa sillä kenenkään missään ammatissa tai muutenkaan kuuluisi sietää tai kestää kiusaamista millään tasolla. Sulla on oma tyyli ja se on parasta! Oon seurannut sua pitkään ja suositellut sua tutuille jotka alkaneet myös seuraamaan koska olet niin aido ns. normaalin tallaajan oloinen. Me tykätään! Toivottavasti tämä sun postaus aiheesta tosiaan herättelee ihmisiä ajattelemaan ettei kaikkea tarvitse sanoa ääneen, vaikka tämä some maailma varsinkin on sen mahdollistanut liian helpoksi. Kuinka moni niistä ihmisistä jotka niitä kommentteja laukoo tosiaan kestäisi itse jatkuvaa arvostelua. Haleja päivääsi Miia! Olet upea ja luonut ihan mielettömän uran itsellesi! Ei mikään helppo homma 🙂

    • Sallura

      Täällä toinen Salla, komppaan ihan täysin tätä!

  • Emma

    Toivon todella, että jatkat taas joskus storyja ja vinkkien antamista, ne on aina päivän piristyksiä ja oon saanut niistä paljon omaan meikkaamiseen ja ihonhoitoon, kiitos!
    Samaa mieltä siitä, että jos jonkun bloggaajan jutut eivät enää tunnu itselle ajankohtaiselta, olen lopettanut seuraamisen ja suunnannut mielenkiintoni muualle, ilman kyseisen henkilön ”neuvomista”. Ei ole asiallista käytöstä moinen.

  • Iita

    Hienoa, että kirjoitit tämän tekstin. Todella rohkeaa ja esimerkillistä! ❤️❤️

    Ja se on kaikki täyttä asiaa!! Nettikiusaaminen on nostettava esiin ja siihen on alettava puuttua, kuten mihin tahansa toista ihmistä vahingoittavaan toimintaan. Se, että joku tekee ”julkista” työtä ei anna oikeutta kiusata ja kommentoida miten tahansa. Myös julkisuuden henkilöillä on oikeus yksityiseen ja koskemattomuuteen.

    Toivon sinulle paljon tsemppiä ja iloista mieltä, minä ainakin jatkan sinun seuraamistasi, myös jatkossa ❤️💪🏻

  • Raikku

    Työuupumus on piru, josta pitää päästä eroon ja olen iloinen, että tunnistat sen oireet ja osaat toimia sen mukaan.
    Netti on ärsyttävän helppo paikka laukoa mielipiteitä ja ne, jotka niitä laukovat eivät varmasti ymmärrä, että miltä tuntuisi omalla kohdalla tai vaikka oman läheisen tai lapsen kohdalla? Itse olen työskennellyt asiakaspalvelualalla vuosia ja onneksi mentaliteetti on muuttunut sen verran, ettei työtä tekevien tarvitse olla kenenkään sylkykuppeja. Sinä et ole sylkykuppi, vaikka olisit kuinka pinnalla. Teet vahvasti omaa juttuasi ja olet sen ilmaissut selvästi. En ole itse aina samaa mieltä seuraamieni vaikuttajien kanssa ja se on minun oikeuteni, mutta se ei oikeuta minua olemaan inhottava tai tarkoita, että vaikuttaja olisi väärässä. Kokemuksia on erilaisia. Tapoja on erilaisia.
    Toivon paljon iloa arkeesi ja jatka samaan malliin. Olet piristävän erilainen miljoonan muun vaikuttajan joukossa. Nettikiusaajat voivat vaikka vetää sen kuuluisan vehkeen päähänsä.

    • Uupumuksen kanssa taisteleva

      Suhteellisen nopea toipuminen näytti olevan tässä tapauksessa työuupumuksesta… Kävisipä itsellä (ja muilla uupuneilla) yhtä nopeasti.

      • Miia Johansson

        Mistä näin päättelit? Vain sen takia, että palasin tekemään stooreja? Teen niitä juuri sen verran kuin itsestäni hyvältä tuntuu. Arvasin, että saan kuulla tästäkin. On pakko sanoa, että somen ja blogin kautta et ikävä kyllä tiedä mitään, mitä kirjoittajalle kuuluu.

      • Kastanja

        Joo ei todellisesta työuupumuksesta toivuta noin nopeasti! Myöskään jos on kunnon sairauksia ja uupumusta, niin ei silloin meikkisuteja heilutella, tehdä videoita ja keikistellä pelkästään kameran edessä kerjäten sääliä, vaan keskitytään ihan itsensä hoitamiseen ja kyllä, blogista bloggaajan hyvinvointia näkee siitä, kun jaksaa ja pystyy tekemään säännöllisesti postauksia jne. Että kyllä se hyvinvointi sillä tavalla heijastuu lukijoille. Ja bloggaajien ansiot sponsoreineen ovat niin luokattomat verrattuna mm. oikeasti tärkeisiin ja jopa vaarallisiin ammatteihin, kuten poliisin/sairaanhoitajien palkkoihin yms verrattuina, että muutama “luovaton” päivä/viikko ei taloutta todellakaan kaada, joten siitä on ihan turha marista!

        • Miia Johansson

          Et tiedä elämästäni, terveydestäni, huolistani, perheestäni tai taloustilanteestani yhtään mitään, koska en sitä missään kerro. Tiedäthän, ettet voi kenestäkään näitä ikinä tietää ja mitä kaikkea ihminen käy elämässään läpi. Tämä menee jo liian pitkälle.

          • Kastanja

            Kyllä olet sen verran kertonut, että olet esitellyt mm. ostamasi auton ja talon täällä blogin puolella kesällä. Kyllä se kertoo taloudellisesta tilanteesta paljonkin sekä siitä, että olet ihan voimissasi, kun jaksat remontoida uutta taloa, päivitellä remonttien edistymistä Instaan yms, turha yrittää narrata. Ei niitä ihan uupuneena tehdä!

          • Miia Johansson

            Kastanja hyvä! Et edelleenkään tiedä mitä elämässäni tapahtuu, vaikka kuinka yrität. Etkö tiedä, että ihmiset näyttävät somessa vaan ne hyvät asiat. Miksi jaksat edes välittää siitä mitä tunnen, jos inhoat minua näin paljon. Itselläni on paha olla monestakin syystä ja työn puolesta sinä olet yksi niistä syistä. Pyydän kauniisti. Lopeta! ❤️ Et tiedäkään kuinka pahan olon vuorostasi sinä sait kommenteillasi aikaan. En varmaan ikinä ole “tavannut” niin julmaa ihmistä kuin sinä olet.

        • Inari

          Pakko kommentoida ihan yleisellä tasolla, että uupunut tai masentunut voi olla monella tavalla ja monella tasolla. Se, että joku ei ole maailman uupunein ihminen, ei tarkoita, ettei hän olisi uupunut. Joskus vakavastikin masentuneet ihmiset jaksavat yllättävän hyvin tehdä lemppariasioitaan, vaikka toimintakyky joissain muissa asioissa on jotain ihan muuta. Ja työuupumusdiagnoosillahan ei edes saa sairauslomaa, vaan siihen suositellaan juurikin työn jatkamista ja toiminnan uudelleenjärjestelyä työssä sellaiseksi, että se ei kuormittaisi väärällä tavalla.

          • Miia Johansson

            Word! 💪 Näin muuten sanoi työpaikkalääkäri eräässä työpaikassa ollessani ja silloinkin uupumuksesta kärsivänä. Silloin syy oli toinen.

        • Tytty

          Hei Kastanja,

          Työuupumuksen ja henkilökohtaisten sotkujen keskellä työterveyslääkärin SEKÄ työterveyspsykologin tavoitteena oli saada minut takaisin työelämään uusien ja kevennettyjen työjärjestelyjen avulla. Arjen jatkaminen on osa paranemisprosessia, ei sitä vastaan. Toivoisin että jos sinulla on vähääkään näistä kokemusta niin ymmärtäisit että tällaisissa tilanteissa ei ole “oikeasti” tai “väärästi” sairaita, vaan kaikilla on oma tarinansa. Tuo täydellisyyden tavoittelu on juuri paranemista vastaan ja siitä syyllistäminen ei auta ketään.

          Lisäksi, kai ymmärrät että kerrot omia tulkintojasi KAHDEN HENKILÖN talousasioista? Kai ymmärrät myös että taloja ja autoja voi hankkia lainalla? Kaikki tuo on henkilökohtaista tietoa, mikä ei selvästi kuulu meille yleisölle. Mikäli sinua ei kiinnosta hänen asiat niin miksi kommentoit ja purat turhautuneisuuttasi vieraaseen ihmiseen?

          Toivoisin että löydät itsellesikin jotain mieluista puuhaa ja saisit tuon energian käytettyä johonkin hyödyllisempään kuin nettikiusaamiseen.

          Miialle, kiitos ihana ja jatka upeaa työtäsi!

          • Miia Johansson

            Kiitos 😍 en olisi osannut sanoittaa tätä paremmin. Oon niin ilonen tästä meidän positiivisesta porukasta! 😍

  • Nanna

    Olet niin oikeassa. Kukaan tavan tallaaja ei varmasti kestäisi jatkuvaa “rakentavan” palautteen vastaanottamista omassa työssään.

    Sinä olet ammattilainen ja sinä tiedät mitä teet. Kukaan ei ole täydellinen, mutta en ymmärrä miksi vaikuttajilta odotetaan täydellisyyttä.

    Jos totta puhutaan niin suurin osa vaikkapa tapaamistani kaupan kassoista ovat työssään “ihan hyviä”, mutta se riittää minulle ja varmasti monelle muullekin. Se ei saa minua avaamaan suutani ja sanomaan että “hymyile vähän enemmän” tai “älä ihan noin kovaan ääneen puhu”, koska sillä ei loppujen lopuksi ole yhtään mitään väliä. Kaupassa käynti on onnistunut ja palaan uudestaankin, jos myyjä tervehtii, rahastaa oikein ja erityisen hyvä mieli tulee siitä jos hän vieläpä sattuu avaamaan pussin valmiiksi.

    Näiden kommentoijien ja “neuvojien” olisi hyvä miettiä, että mikä on sellainen asia josta he olisivat valmiita avaamaan suunsa kasvotusten. Koska se ON sama asia. Tosi moni näistä kommentoijista varmaan oikeasti käyttää hyväkseen sinun vinkkejä ja ammattitaitoa, mutta ikävä kyllä taitaa kiitos monelta unohtua. Kiitos siis omasta puolestani hyvästä sisällöstä jo usean vuoden ajalta. 🙂

  • Anna

    Todella harmi, että jouduit poistamaan tutorialit! Olen aina juhliin meikannut niitä katsellessa ja juuri ostin meikkivoidesiveltimen ja olin tulossa katsomaan vinkit sen käyttöön, kun huomasin että ne olikin poistettu! Ymmärrän kyllä, ei kenenkään tarvitse tuollaista kestää. Ihanaa jos joskus palaat tutorialien tekoon!

  • Miianseuraaja

    Se on just näin kun viimenen lause kertoo! Ihmiset purkavat omaa pahaa oloaan ja viestittelevät ikävästi ja asiattomasti. Ei oikein ymmärrys moiseen riitä. Missä on näiden tyyppien käytöstavat?!? Asiaa on hyvä kyllä nostaa esille, josko jollakin joku “kolahtas” ja käytöstavat löytyis..

  • Miia Pajala

    Nyt oli pakko kirjoittaa sulle, sillä olen aivan ällistynyt kaikesta kokemastasi, miten ihmiset voivat käyttää energiaansa tuollaiseen, toisten mollaamiseen ja kiusaamiseen! Olen seurannut sinua pitkään ja ensimmäisen kerran taisin nähdä tanssivideosi salsakoululta 🙂
    Olen erityisesti tykästynyt insta-tutoriaaleihisi, niitä on hauska ja näppärä seurata. Aina ei jaksa syventyä esimerkiksi blogipostauksiin yms. Olen saanut paljon hyviä vinkkejä ihonhoitoin ja meikkaukseen liittyen sekä testaillut vinkkaamiasi tuotteita.

    Sanoit aivan oikein, jos jotakuta ei kiinnosta, niin voi siirtyä muualle, eihän kenenkään ole pakko seurata. Kaikkie ei voi koskaan miellyttää, sekin on totta.

    Opiskelen tällä hetkellä ja käyn kurssia henkilöstövoimavarojen johtaminen. Tuli tästä mieleeni, kuka on yrittäjien tukena näissä asioissa ja haasteellisina aikoina? Läheisten tuki on erityisen tärkeää, mutta joskus voi tarvita sitä ulkopuolista tukea. Pistää kyllä miettimään, ei aina ole pakko selvitä yksin. Itsekin sitä on pitänyt opetella, siis ns.avun pyytämistä.

    Toivon sulle paljon tsemppiä ja voimaa jatkoon ja toivon että jatkat jollain lailla edes työtäsi, niin kuin unelmoit ja teet työtä jota rakastat!

    Olet ihana, kaimani!

  • Meri

    Edelleenkin oot ainoa meikkibloggaaja, jota seuraan. On aina ihana yllätys avata ig ja huomata, että stooreissa on uutta sisältöä sulta. Oon seurannut sua kauan jo, ja tuntuu niinkun oltais “kavereita” kun on katsonut kaikki sun tutoriaalit ja esim. ‘plumps’ tutoriaaleissa on sellainen mikä saa mut hymyilemään joka kerta.😁 Harmittaa todella paljon jos tutoriaalit loppuu kokonaan. Ja ukkelin mielipiteet, ahh! Mun mieskin haluaa monesti kuulla mitä mieltä ukkeli on 😆

    Mä en muuttaisi sun toiminnassa mitään enkä pysty ymmärtämään miksi ihmisillä on niin tarve muuttaa sun sisältöä vastaamaan omia tarpeita? Ig on meikkibloggaajia pullollaan ja aina voi seurata niitä, jotka tuottaa itselle mieluista sisältöä. Mun kaveripiirissä ainakin jaetaan usein sun antamia vinkkejä ja luottamus esim. sun tuotetestailuihin on järkkymätön. Just käytiin kaverin kans vannoutuneina Double Wear tyttöinä ostamassa Madaran Skin Equal meikkivoiteet!

    Kiusaaminen ei oo koskaan ok ja itse oon sen oppinut, että jodelia ei kannata missään nimessä edes ladata puhelimeen. Se sovellus on pelkkää pahaa täynnä.

    Hurjana tsemppiä, keskity itseesi ja omaan hyvinvointiin, oot loistava tyyppi! Ja tiedä se, että sulla on kyllä olemassa melkoisen suuri “kannattajajoukko”, joka rökittäis sun kiusaajat mennen tullen.

    Ihanaa syksyä❤️

  • Aino

    Moi Miia. Harmittaa tosi paljon sun puolesta. Tosi usein niissä tilanteissa, kun aikuiset käyttäytyy huonosti ja saa muut voimaan huonosti, käytös kuitataan sillä, ettei se ole henkilökohtaista ja ei siitä pidä loukkaantua. Tollanen “ehkei sun pidä tehdä tota jos et kestä palautetta” on ihan samaa puhetta, jossa vastuu sysätään väärälle ihmiselle, sille joka sitä puhetta kuuntelee. Jokainen valitsee itse, onko toisille ihan perus kiva ja empaattinen vai ei, sähän tosiaan et voi valita, kuka sulle kirjoittaa ja miten. Kertoo jo tosi paljon, ettet enää halua lukea viestejäsi.

    Tottakai on kuluttavaa lukea napinaa siitä, miten sun pitäis olla erilainen, ja tottakai se uuvuttaa! Jos sun tyylistä ei pidä, seuraamisen lopettaminen on helppoa.

    Surettaa sun puolesta, ja harmittaa myös kaikkien niiden puolesta, jotka tykkää sun sisällöistä. Mä henkilökohtaisesti löysin meikkaamisen ilon ensimmäistä kertaa johonkin kahdeksaan vuoteen sun ig:n kautta ja saanut siitä vilpittömästi paljon lisää iloa mun elämään. Sulla on ihana tyyli tehdä videoita ja sä vaikutat aidosti tosi kivalta ihmiseltä. Siksikin toivon sydämestäni, että pystyt toipumaan ja ennen kaikkea että tää älytön somekulttuuri alkaisi vähitellen muuttua.

  • Marnie

    Olen itse uupunut siihen, että aina pitäisi olla valmis kehittymään ja ottamaan vastaan “rakentavaa” palautetta (josta näkemykset vaihtelevat suuresti). Ei kukaan jaksa käydä läpi 24/7 kehityskeskustelua, eikä itsenäisellä bloggaajalla ole edes velvollisuutta muovailla sisällöntuottoaan aina silloin, kun joku jotakin keksii pyytää. Uskon kuitenkin siihen, että pyrkimyksenä ei ole varsinaisesti edes antaa mitään rakentavaa palautetta, vaan käyttää sinua astinkivenä tuntemaan itsensä erinomaiseksi. Some nostaa esiin yllättävän paljon asiantuntijoita, jotka ovat kouluttautuneiden, vuosia töitä tehneiden huippuammattilaisten tasolla ihan vain sillä, kun vähän selaavat nettiä ajankulukseen.

    Jaksamista. Minulla ei ole keinoa, millä ihmiset voivat suojautua somehyökkäyksiltä, eikä niiden alla voi olla teflonpintainen. Haluan vain yhtenä äänenä vahvistaa uskoa siihen, ettet ole kenellekään velkaa. Tämä on Sinun juttusi, ja sillä on paikkansa.

  • Jenni

    Kirjotin tämän jo instaan mutta jos et lue siellä niin kirjoitan myös tähän. Et voi koskaan miellyttää kaikkia joten älä edes yritä. Ja toinen: ÄLÄ LUE NIITÄ jodel yms. paskasaitteja! <3

  • Piitu63

    Hei Miia
    Älä anna näiden kiusaavien idioottien viedä sinua meiltä. Lepää ja vedä henkeä ja palaa takaisin sitten kun/jos jaksat tekemään insta postauksia. Sinä olet meille se ykkös henkilö jota seurataan. Sitten tulee vasta muut. Kaikki jotka on OIKEITA seuraajia on saatu niin paljon ihonhoitoon ja meikkaukseen. Ilman näitä olisin ollut kyllä hukassa. Voimia sinulle.

  • Heini Akolahti

    Tsemppiä Miia! Sinulla on oikeus tuntea ihan sellaisia tunteita kuin tunnet. Ei sun tarvii eikä musta kuulukaan verrata itseäsi muihin. Jos vaikka joku muu kestäisikin (mitä epäilen) moista höykytystä uupumatta, niin se on silloin se henkilö. Sinä olet kuitenkin sinä, ja aivan yhtä arvokas niine tunteinesi, joita tunnet huolimatta siitä kestäisikö joku toinen samassa tilanteessa paremmin tai huonommin. Anteeksi ei myöskään tarvitse pyydellä. Vain sinä tiedät parhaiten mikä on sinulle hyväksi! Pikaista toipumista!

  • Pirjo

    Hei Miia
    Älä anna näiden kiusaavien idioottien viedä sinua meiltä. Lepää ja vedä henkeä ja palaa takaisin sitten kun/jos jaksat tekemään insta postauksia. Sinä olet meille se ykkös henkilö jota seurataan. Sitten tulee vasta muut. Kaikki jotka on OIKEITA seuraajia on saatu niin paljon ihonhoitoon ja meikkaukseen. Ilman näitä olisin ollut kyllä hukassa. Voimia sinulle.

  • kukkis

    Asia on juurikin näin. Voimia❤

  • Markit

    Hei; Voi kun asuisin Porvoossa. Tulisin portillesi ja antaisin hiiiirmu ison voimahalin ❤! On helppo ymmärtää, mitä ajat takaa. Haluaisit ihmisten olevan kilttejä kuten sinä. Huomioivan ja auttavan toisiaan eikä turhaan aiheuteta pahaa mieltä. Että kaikilla on hyvä olla. Mutta kun se ihmisen luonne voipi olla sellainen, että huolehtii ja kantaa muittenkin murheet. On siis herkkä luonne ja silloin tuntee vahvasti ilot, surut ja ilkeydet. Siksi itse en voisi olla blogisti, en kestä ilkeilyä yhtään enkä missään! Ja eipä sille luonteelle mitään muuta voi kuin että ajattelet niitä tuhansia kilttejä seuraajiasi, jotka kannustavat.
    Minulle uutta ja kivaa tulee jokaisessa blogitekstissä. Sitä minä välillä mietin, että onpa surullista, jos tämä blogi joskus loppuu. Minulle tämä antaa niin paljon eikä pelkästään meikkaus- tai ihonhoitoneuvoja. Tykkään lukea tekstiäsi, miten tietomääräsi on kasvanut ja jaat sen vielä ilmaiseksi meille.
    Hienoa että jaoit tämän ” fotoshoppaamattoman” tekstin. Jospa edes joku miettisi kommenttiaan ennen kuin lähettää sen.
    Nyt vielä isompi hali huomiselle päivälle! ❤❤! Ja hei, huomenna on varmaan hyvä päivä!☺
    P.s. Jälkimmäinen kuva on kaunis

  • Niina

    En ymmärrä yhtään, miksi ihmeessä sellaiset ihmiset seuraa sua (tai ketään muutakaan) jotka ei jutuista tykkää.
    Itse löysin blogisi puoli vuotta sitten ja iho on nyt paljon paremmassa kunnossa. Iso kiitos siitä ❤️ Kivoja meikkivinkkejäkin olen saanut, vaikka itse meikkaan melko harvoin (silti katson aina sun tutoriaaleja 😄).

  • Nussukka

    Hieno, toivottavasti arvostelijoita/kiusaajia/mollaajia syvästi puhutetteleva/herättelevä kirjoitus – tarvitseeko kaikkeen puuttua!?!

    Itse olen sitä mieltä tässä somen ihmeellisen kirjavassa maailmassa, että jos minulla/sinulla ei ole mitään kaunista/asiallista sanottavaa, jätä se sanomatta. Mikä tarve on kommentoida toista/toisen työtä arvostelevasti ikävään sävyyn?! Ketäänhän ei ole pakko seurata.

    Löysin Sinut vain muutama kuukausi sitten, sattumalta ja innostuin. Kahlasin arkistoa läpi joka päivä ja aamulla ensimmäiseksi katsoin, joko Sinulta oisi jotain jo tullut. Ihoani olen aina yrittänyt hoitaa, mutta meikkaaminen on jäänyt vähemmälle, etenkin luomivärien osalta ja siksi koinkin,vettä löysin nyt kaipaamani ja opettelisin viimeinkin (ikää jo 53v) meikkaamaan ruskeat silmäni.

    Olet Ihana ja tykästyin tyylisi – varmasti jatkan seuraamistasi.

    Kaikkea hyvää Sinulle ja Ilonpisaroita jokaiseen päiväsi 💖 Kiitos, kun olet!

  • Hanna

    Moikka!
    Itse työskentelin vajaan vuoden pankin puhelinpalvelussa. Pääasiassa asiakkaat olivat kivoja, mutta harmillisesti se päivän yksikin ilkeä asiakas pilasi päivän, ja aiheutti pitkäksi aikaa pahan mielen.
    Ja miettii, että välillä niitä v-pää asiakkaita oli 20 päivässä nii huh huh, ei ollu miusta siihen työhön.
    Ihmisten pitäisi muistaa käytöstavat aina ja kaikissa tilanteissa. Se, että tuet ei ole tullut tilille aamuyöllä samaan kellonaikaan kuin edellisessä kuussa, ei ole asiakaspalvelijan vika. Häntä ei tule haukkua ja purkaa omaa pahaan oloaan häneen.
    Mut joo, kiitos vaan kaikille teille asiakaspalvelualan ihmisille, että jaksatte työtänne tehdä. Itsellä ei selvästi ollut tarpeeksi paksu nahka, otin kaiken liian henkilökohtaisesti 🙈
    Ja kiitos Miia sinulle ihanasta blogista ja instasta ❤️ ymmärrän todella, että ilkeät kommentit menee ihon alle. Sie teet työtäs, ja jokaisella pitäisi olla oikeus työrauhaan. Seurata ei tarvii jos ei miellytä.
    Tiiän, että asioihin tulee puuttua, mutta miusta tuntuu että niin pitkään ku netissä on mahis anonyyminä olla, nii näitä haukkujia on aina… Eiku vaa muutosta siihen, että verkkopankkitunnuksilla kirjaudutaan joka paikkaan, et kaikki mitä kirjoittaa tulee omalla nimellä näkyviin 😅

  • Susanna Silenius

    Moikka Miia!

    Kannustan sua, et ehdottomasti jatka samaan malliin kuten aiemminkin 😊 Oon seuraillut blogiasi jo kauan ja instaakin jo jonkin aikaa. Koukuttavaa videoissasi ja tutoriaaleissa on niiden simppeliys. Tulee itselle sellainen olo, et mäkin pystyn tekeen tän meikin tai kampauksen kunhan harjoittelen hieman. Sun tyyli tehdä sisältöä on rento ja luonnollinen 😊

  • Kaisa

    Hei! Sanoitat upeasti monen tutun ajatuksia julkisuudessa työskentelystä. Toivon todella että työuupumuksesi hiljalleen helpottaa, olet todella rohkea kun avaat ajatuksiasi näin rehellisesti ja kiitos siitä ❤️

    Jään kaipaamaan sinun tutoriaaleja, mutta kaikella on aikansa. Oon saanut vinkkejä ja apuja sinulta niin moneen asiaan, kiitos myös siitä! 😍🙏

  • Jonna

    Oon todella pahoillani et oot joutunut kokemaan tollaista. Sä oot aivan huipputyyppi ja noi sun instatutoriaalit oli aina loistavia! Ihanaa rentoa höpötystä väliin ja mahtavia vinkkejä meikkaukseen. Oikein innolla aina odotin et kunpa Miialta olis joku stoori kun Instan avasin. Toivottavasti tosiaan joku noista urpoista tajuaisi et somevakuttajan takana on tunteva ihminen eikä mikään kone mille voi kaikkea sontaa kaataa niskaan. Vaikea ymmärtää kuinka somessa voi olla niin idioottimaista väkeä ettei osaa asettua toisen asemaan lainkaan. Mä toivon koko sydämestäni sulle parempia päiviä ja voimia tän asian käsittelyyn. Oot ihana🥰

  • Sarianna

    Hyvä ja ajankohtainen kirjoitus. Ja pelkään tahtomattani osallistuneeni tuohon ”palautteen antamiseen” vaikkakin en tarkoittanut sillä pahaa, ja nyt vasta tajuan pointin. Me seuraajat ei varmaan nimittäin tajuta sitä, että vaikka palaute voi joskus olla myös rakentavaa, se lakkaa olemasta sitä jos palautetta tulee joka tuutista joka päivä. Mehän ollaan mielestämme ainoita jotka sitä antaa ja unohdetaan autuaasti ne tuhat muuta jotka tekee saman. Eihän sitä voi jaksaa kukaan. Jaksamista sulle, hyvä kun nostit kissan pöydälle!! <3

  • Katriina Ikäläinen

    Siis ihan sairasta antaa negatiivista palautetta. Nimenomaan, lopettaisi seuraamisen ja seuraisi muita alan asiantuntijoita! En voi käsittää tuota ihmisten tarvetta purkaa omaa ahdistustaan muihin. Ei kävisi mielissäkään antaa negatiivista palautetta sinulle, vaikka joku asia olisikin jotain, mistä itse olen eri mieltä. Sä oot mun idoli ja oon mielestäni oppinut ensimmäisen kerran elämässä meikkaamaan itseni oikeasti kauniisti. Älä lopeta! Oot paras!

  • Kai

    ❤❤❤

  • Paukki

    Sun storyt on parhautta! Jaksan edes kuunnella harvoja storyja äänillä, mutta sun storyt on aina kuunneltava ja katsottava tarkkaan.
    Oon oppinut meikkaamisesta, kuin myös ihonhoidosta hurjasti sun vinkkien avulla ja storyt on siinä avainasemassa!
    Iloista ja värikästä syksyä Miia!

  • LauraKatriina

    Moi Miia! Tosi tärkeä kirjoitus ja on hienoa, että uskalsit julkaista sen. On tooooodella vaikeaa käsittää nykypäivän ihmisten itsekeskeisyyttä ja ajattelemattomuutta. Haluaisin vaan sanoa, että sun tutoriaalit, blogipostaukset ym. on tuoneet paljon iloa ja apua mukanaan. Ja kuten itsekin sen sanoit, meitä kivoja seuraajia on varmasti silti tuhatpäin enemmän kuin näitä tärkeilijöitä. Toivottavasti saat uutta tsemppiä jatkaa mahtavaa työtäsi! Ikävä on jo nyt stoorejasi 😍

  • Maria

    Hei! On hienoa että nostat kissan pöydälle eli kerrot rehellisesti, mikä mättää. Olen itse muutamia kertoja kommentoinut tai kysynyt sinulta jotain ja olen kyllä aina tarkoittanut asiaa hyvällä mielellä, enkä koskaan pahoittaakseni kenenkään mieltä. Uskon että muitakin kommentteja on varmasti esitetty hyvässä hengessä, mutta siinä paljossa viestejä varmasti kaikki tuntuu pahalta ja se on täysin ymmärrettävää. Ei tälläinen tavis edes ymmärrä paljonko niitä viestejä tulee. Joskus olet viesteihin vastannutkin ja se on tuntunut erittäin mukavalta 🙂

    Olen suositellut instastooriasi sekä blogiasi todella monelle, jotka ovat halunneet aloittaa/opetella meikkauksien saloja. Itse kun olen saanut valtavan määrän tietoa ja oppia niin meikkauksesta kuin tuotteistakin. Jatkathan työtäsi, koska se tuottaa iloa ja hyvää mieltä 🙂

  • Kreetta

    Olen tosi pahoillani Miia sun puolesta. Olet ollut päivien piristys. Sun avulla olen opetellut meikkaamaan,ikää 60v😅. Kuinka monta huti ostosta tuli tehtyä ennen.. Muutama vuosi sitten kun löysin blogisi, niin ilolla luin ihonhoito juttuja. Mun mielestä Miia blogisi ja insta storyt ovat parantuneet vuosi vuodelta.
    Hyvää syksyä ❤️

  • Elina

    Ihmisiä tympäsee se, että olet niin kaunis ja vielä todella ammattitaitoinen.

    Itselläni on samantyyppisiä kokemuksia elämässä, ja niin perseestä kuin se onkin, nää “neuvojat” saa voimaa siitä kun reagoit. Jotkut ihmiset (varsinkin nykyään netissä anonyyminä) on narsistisia, ja sellainen, juuri tietynlainen viestintä, joka aiheuttaa juuri tietynlaisen olon, on heidän erikoisalaansa.

    Tauko työstä tekee todnäk hyvää, koska tuollainen pitkäaikainen näykkiminen aiheuttaa ennen pitkää uupumista jota ei edes huomaa, ennen kuin on jo aivan loppu.

    Itselläni ainut keino joka on auttanut, on itsetuntemuksen parantaminen. Mitkä on ne kohdat, joista “neuvoja” pääsee sisälle, mikä asia erityisesti vituttaa ja miksi, jne. Paras “kosto” “neuvojalle” on täysi reagoimattomuus, ja se on myös tehokas “neuvojan” pysäyttäminen, kun heidän kipeästi tarvitsemansa polttoaine loppuu. Paljon tsemppiä❤️❤️❤️

  • Heidi

    Terveisiä sisällöntuottajalle

    Kiitos tuottamastasi sisällöstä tähän asti ja kiitos siitä millaista se onkaan tulevaisuudessa. Toimintaa saa ja pitääkin vaihtaa niin että se on taas mukavaa itselle. Me kyllä sopeudutaan. Toivu sinä nyt 👍 elämä on hyvää ja sinä olet hyvä ihminen

  • Anna Komu

    Hei! Löysin sinut vasta viimekeväänä. Kun viikon olin meikannut ohjeillasi, kommentoitiin positiivisesti levännyttä ilmettäni ja pirteyttäni=olin ihan naatti oikeasti. Ihonhoito on muuttunut täysin ja ihon kunto 109% parempi. Herkkä, atooppinen, couperosa ja ikääntyvä 47v iho. Tykkään hulluna keveistä meikeistäsi ja maanläheisestä otteestasi. Kiusaajat ja neuvojat vois suksia kuuseen. Tuhannet kiitokset hyvistä, selkeistä, informatiivisista ohjeistasi.

  • Maritta

    Sun storyt on ollut ihan parasta. Olen oppinut niistä tosi paljon ja toivon että et lopeta niiden tekemistä. Tsemppiä sulle!

  • Mervi

    Hei, tosi rohkea kirjoitus. Haluan kertoa, että tykkään seurata sinua, koska sinä olet juuri sellainen kuin olet. Olen sinulta oppinut uudelleen ihonhoidon ja meikkauksen, innostunut ja onnistunut. Kiitos 🙂

  • Ulla

    Hei! Olet ainoa meikkibloggaaja jota seuraan juuri sen vuoksi että meikkisi ovat “kevyitä” ja on jopa mahdollisuus että onnistuisin niissä itsekin jollain lailla 😄 Olen myös pitänyt ihonhoito vinkeistä ja erityisesti siitä, että kerrot luonnonkosmetiikan vinkkejä! Kiitos! Jatkan seuraamistasi edelleen ja odotan jo mitä uutta tai vanhaa keksit seuraavaksi 😊😊

  • Niina

    Aamen ja ❤️❤️❤️.

  • Tuula Johanna

    Voimahalaus täältäkin! En edes tiennyt että oot ollut jossain telkkariohjelmassa 😂
    Sun ohjeilla ja Twistben avustuksella olen löytänyt kasvoilleni sopivat tuotteet.

  • Suski

    Vanha kunnon “jos sulla ei ole hyvää sanottavaa, älä sano mitään” on aika hyvä ohjenuora kaikille kommentoijille.

    Tottakai palautetta saa antaa ja kritisoidakin, mutta välillä voisi myös miettiä sitä kontekstia, onko se palaute siihen kohtaan aivan välttämätöntä. Etenkin somessa, missä voit vaan unfollow ja swaippaa eteenpäin.

    Meillä jokaisella on oikeus ja vapaus valita ne ihmiset ja asiat, joita haluamme seurata tai olla seuraamatta. Se on aika iso mahdollisuus, että saa muokata oman uutisvirtansa sisältöä sellaiseksi, että se miellyttää. Eikä se pahoita kenenkään mieltä.

    Mutta jos haluaa pahoittaa toisen mieltä ihan tarkoituksella, niin se on tietty eri asia. Ja aika surullista.

    Toivon sulle Miia voimia ja iloa tekemiseesi. Oot ammattilainen ja sä saat tehdä sun työtä just niinkuin sä itse haluat.

  • Laura

    ❤️

  • Enni

    Joskus ”palautteenantajien” kommentit voivat olla tympeitä myös siksi kun he eivät käsitä, että kirjoitettu kieli voi olla vaikeammin tulkittavissa kuin puhuttuna. Äänen sävyillä, eleillä ja ilmeillä on iso merkitys, ja hymiöt ei sitä korvaa. Kommentoijien vastuulla on keskittyä viestin ymmärrettävyyteen. Saataispa peruskouluihin joku pakollinen someviestinnän kurssi! Kuulostan ihan äidinkielen opelta 😂

    Kullan arvoista, että puhut ääneen ikeilystä ja sen seurauksista somessa! Tsempin <3

  • Elina

    Hyvä että puhut tästä. Toivon koko sydämestäni että tilanne paranee tämän myötä, ei kukaan tuommoista jaksa loputtomiin.

    Kiitos että kaikesta huolimatta teet mitä teet, meitä on paljon joille sun tuottamasta sisällöstä on suuresti iloa ♥️

  • Eeva

    Moi Miia!
    Kymmenien vuosien kokemuksella ennen miehet löi toisiaan turpaan ja naiset oli hiljaa.
    Nyt tämä kaikki on kääntynyt toisinpäin naiset on suurimpia kiusaajia somessa ainakin kun se on niin helppoa.
    Jokaisen pitäs ajatella miltä itsestä tuntuu jos joutuu kiusaamisen kohteeksi.

  • Nelli

    Yhtään kokemustasi väheksymättä, on pakko sanoa, että arki ruokakaupan esimiehenä on päivittäistä mainitsemaasi ja paljon rajumpaakin palautetta niin asiakkailta kuin alaisilta.

    • Älä valita

      Niinpä, juuri näin! Miia nyt vaan haluaa seuraajilta kerätä säälipisteitä ja myötätuntoa, aiheuttaa draamaa sekä oman egonsa pönkitystä tämän postauksen myötä!!!

      • Markit

        En säälistä kommenttiani kirjoittanut. Mutta tunnen myötätuntoa, koska itsekin olen herkkä ihminen ja ilkeily missä tahansa tuntuu itsestäni pahalta ja ahdistavalta. Eikä ilkeilyn tarvitse edes kohdistua minuun. Myötätunnon tunteminen on minulle tosi tärkeää, luontevaa, yksi voimavara ja haluan sen myös kertoa, kun aihetta on.❤

  • Katariina

    Moi Miia!
    Harvemmin mitään kirjottelen, mutta pakko tässä kohtaa sanoa, että oon sun blogia seurannut jo hyvän tovin ja oon saanut ihan älyttömästi uusia vinkkejä ja rutiineja liittyen ihonhoitoon ja meikkailuun. Iho voi todella hyvin, kiitos kuuluu lähes kokonaan just sulle. 🥰

    Näin itse asiakaspalvelua etänä tekevänä ei voi kun hämmästellä, mikä osaa ihmisistä vaivaa, missä on ne käytöstavat, keitä he oikein luulevat olevansa 😅
    Ihan kun ne käytöstavat voisi heittää jorpakkoon, silloin kun ei ole ole face to face. Ihan älytöntä, kaikki eivät vain valitettavasti osaa käyttäytyä, joku siinä sitten mennyt vikaan.

    Pointti ehkä se, että mua ärsyttää sun puolesta niin paljon se, että ihmiset on *erseestä ja kun fakta on vaan se, että ei toista tälläistä upeaa kokonaisuutta mitä sinä luot löydy. Odotan aina innolla, kun pääsen lukemaan uutta postaustasi ja haluan vielä kiittää kaikesta tieto- ja ammattitaidostasi. ❤️

  • Miime

    Moi Miia❤🧡💛💚

    Minä puolestani ihmettelen, miksi joku vaivautuu edes seuraamaan kiusaamisen ilosta??? Siksi tokaisin siipalle, että: “onneksi en ole julkisuuden henkilö, on järkyttävää, kuinka raakaa palaute voi olla, somessa”.

    Tuleeko ihmiset huutelemaan päin näköä sinulle? Tuskin? Sillä silloin sinä voit nostaa syytteen tätä henkilöä kohtaan.

    On totta tietysti, ettei kaikki pidä kaikista, mutta voisiko ihmiset osata pitää mölyt mahassaan, miksi loukata toisia, kun sitä ei itsekään tahdo saada.

    Vai onko niin, että nykyään nuoria ihmisiä ei ole opetettu tavoille? Ei ole mitään sääntöjä, miten tulisi käyttäytyä.

    Sillä aivan kaikki malli, oli se mikä tahansa, imetään lapsuuden kodista. Miten vanhemmat käyttäytyvät toisiaan kohtaan/vieraita kohtaan. Opetetaanko lapselle, mitä saa tehdä ja mitä ei. Ja missä kulkee rajat.

    Nämä tuntuu olevan kadoksissa nykyajan nuorilta, valitettavasi.

    Kivaa syksyä Sinulle Miia 🌹🌹🍂🍂

    • Miia Johansson

      Ikävä kyllä viestien ja profiilikuvien perusteella ikäviä viestejä jättää kaiken ikäiset. 😬

  • Annnukkka

    Hienoa Miia, että jaksat nostaa tämän äärettömän ikävän ja vakavan ongelman. Toivottavasti ajan kuluessa nouset kaiken huonon ja asiattoman palautteet yläpuolelle ja jatkat siitä, missä olet aivan huippuhyvä ja lahjakas. Eikö instassa voi laittaa estoja, joten laittaisin suoraan estot päälle niille, jotka eivät osaa käyttäytyä. Ja koskee myös niitä, jotka ovat opastamassa aivan kaikessa. Hehän voivat alkaa pyörittää omaa juttuaan, mikäli niin hyvin jotain osaavat. Jaksan odottaa ja toivoa, että palaat vielä takaisin. Tsemppiä ja ihanaa syksyä 💕

  • Marja-Kaisa Suokas

    Voi Miia❣️ Voimia sinulle ja halaus💕 odotan aina mitä tänään on Miia tehnyt meidän iloksemme. ❤️

  • Eveliina K-H

    Tsemppiä Miia! Toivottavasti nähdään sinua IGn puolella vielä. Olet ihana ❤️

  • Miina

    Voi mä vasta Miia löysin sut. 30 vuotta meikkasin samalla tavalla, mustat rajat ja Valkonen naama. Sitte törmäsin sun tutoriaaleihin ja hämmästyin kuinka paljo saan niillä ilmettä kasvoihin. Sä oot ollu niin hyvä opettaja ja sun tutoriaaleista tulee niin hyvälle tuulelle. Toivottavasti nään niitä vielä joskus lisää. Tsemppiä!!

  • Miiu

    Vaikka muuttaisit toimintasi niin kuin kiusaajat haluavat, he keksivät jonkun muun vian. He eivät olisi koskaan tyytyväisiä tekemiin asioihin koska ovat jo päättäneet, että teet asiat väärin tai huonosti.
    Instaa en seuraa, mutta blogisi on ihana. Helppoa sanoa, että älä välitä. Luulen, että meitä jotka sinusta pitävät on paljon enemmän. Yksi mätä tuhansien joukossa vaan saa tuhoa aikaan yllättävän paljon.

  • jansku

    Iso voimahali täältäkin! 🧡 Sinun postaukset on parhautta ja kovin jään kaipaamaan instan storeja, jos päädyt siihen, ettet niitä enää tee. Odotin innolla aina storejasi, niitä oli parasta aamukahvin kanssa aina tarkkaan seurata. Sinun avullasi olen muutenkin oppinut meikkaamisesta aivan huimasti ja myöskin olen saanut vinkeilläsi ennen niin rasvaisen ihon kuntoon. Iso kiitos. 🧡

  • Tiia

    Minulla ei ole muuta sanottavaa, kuin että pistää niin vihaksi ihmisten tunteettomuus, vihamielisyys, negatiivisuus ja muiden lyttääminen.
    Toivon sulle kaikkea hyvää ja kaunista, vaikutat erittäin ihanalta ja aidolta ihmiseltä sen perusteella, mitä ruudun läpi välittyy. ❤️
    Löysin instasi ja sitä kautta blogisi vasta tänä kesänä, mutta mikä ilon aarrearkku se onkaan ollut! Etenkin meikkivinkit ovat aivan mielettömän hyviä ja sun ansiosta olen uskaltautunut kokeilemaan mm. värikkäämpiä luomivärejä. 😁
    Kiitos siis sinulle, että teet tätä työtä, olet kultaakin kalliimpi. ❤️

  • Mira

    <3 meitä ihmisiä on moneen junaan.
    Olet varmasti kuullut tämän usein ja monelta taholta mutta ilkeä kommentti kertoo aina pelkästään kommentoijasta itsestään. Tekee itselle välillä hyvää pysähtyä miettimään minkälaisia kovia kokemuksia ihminen on joutunut elämässään kokemaan niin että on joutunut lopulta niin ahtaalle että omaa pahaa mieltä täytyy purkaa tuntemattomien ihmisten niskaan. Tämä ihminen voi paljon huonommin kuin sinä ja kaikki voima ja rakkaus hänelle.

    Ilkeä kommentti ei muuta sinua tai tätä todellisuutta mitenkään, se ainoastaan aiheuttaa sinussa reaktion joka on varmasti mielipahaa ja ärsytystä, vitutusta, surua.. Ainut mitä voit tehdä on muuttaa tuota omaa reaktiotasi, ja näin tilanne ratkeaa <3 Itseä auttaa tällaisissa tilanteissa aina se ikävän ihmisen ajattelu uhrina, ja se että itsellä on aina vaihtoehto valita miten reagoi. Toinen ihminen ei pysty muuttamaan sinua rumemmaksi, huonommaksi, pienemmäksi tai epäammattimaisemmaksi, ainoastaan oma mielesi pystyy siihen. Lämpöä ja rakkautta sinulle Miia, rakastan katsoa tutoriaalejasi <3

  • Maisi

    Puhut tärkeästä asiasta ja ihailtavan rohkeasti. Suurin osa meistä seuraajista varmasti tuomitsee kaikenlaisen kiusaamisen ja toisten arvostelun (oman itsetunnon nostamiseksi). Jos kielteisyys on ensimmäisenä mielessä, niin kannattaisi ensin katsoa peiliin. Kiitos sinulle ihanasta ja opettavaisesta blogista sekä stooreista!

  • Enna

    Kyllä vahvinkin itsetunto kärsii jos päivästä toiseen saa kuulla lyttääviä kommenteja. Vaikka vika onkin siellä kommentin antajassa.
    Itse olen työskennellyt alalla jossa päivästä toiseen sai kuulla negatiivista. Just sillä perinteisellä naisten alalla… Netissä sitten lukee näitä ihania kommentteja että itse olet alas valinnut jne. Voi kun testaisivat itse miten kauan pääkoppa siinä pärjäis. 😀

    Ne jotka haluaa IG överimeikkejä, löytävät varmasti paljon paljon materiaalia siihen. Itse kun en ole nuori saati muodin aallonharjalla liitäjä, en todellakaan seuraa sellaista. Sun blogista oon saanut paljon vinkkejä myös nimenomaan vahvaan, mutta ei sotamaalaus-meikkiin. Koen että sun neuvot antaa kaiken ikäisille jotain. Suomen paras meikkiblogi!

  • Anna

    Tää on kyllä tosi perseestä että joudut (ja muutkin vaikuttajat) kokemaan tuollaista. Ihan ymmärrettävää että et jaksa enää tuollaista käytöstä “työpaikallasi” ja musta on hyvä että tuot asian esille. Toivottavasti edes joku ikäviä kommentteja jättävä menisi hieman itseensä ja miettisi käytöstään.

    Itse kuitenkin toivon että jatkat blogia ja stooreja, koska teet huippusisältöä. Sun ansiosta oon taas alkanut käyttää luomivärejä (lopetin yhdessä vaiheessa ku ikääntymisen merkit alkoivat näkyä ja mikään luomiväri ei näyttänyt hyvältä, mutta sun stooreja katsomalla opin miten onnistuu) sekä sain ihon huippukuntoon kun löysin sun kautta Twistben uusi alku ihollesi valmennuksen (sekä tietty myös sun ihonhoitopostaukset). Enkä varmasti oo ainoa kuka on saanut sun kanavista paljon hyvää:)

    Oot huippu ammattilainen alallasi ja sun sisältö saa olla just sun näköistä! Jaksamista syksyyn ❤️❤️

  • Anna

    Miia, ihailen sinua ennen kaikkea siksi, että olet kiltti, välittävä JS lämmin ihminen, sulla on kiva huumori, et tärkeile. Meikkaan itse melko vähän, mutta on kiva katsoa meikkitutoriaalehajasi ennen kaikkea sinun itsesi takia ja onhan sun meikit hienoja, erityisesti tykkään keventyneestä linjastasi. Jatka, tyttö, samaan malliin!

  • Rva A

    Hei, mulla on sulle simppeli neuvo. Jos joku kutsuu sanalla H, niin voit hyvin viedä asian eteenpäin, se nimittäin on kunnianloukkaus ja siitä on määrätty tietty sanktio, johtaako se mihinkään, on vaikea sanoa. Jos jatkuu, kokeile!

    Olen vasta hetken ollut lukija ja ihan mielenkiintoisia tuotevinkkejä saanut. Maailma olisi edes hitusen fiksumpi paikka, jos ihmiset tajuaisi pitää mieluummin päänsä kiinni, mikäli joku juttu ei just itselle kolahda. Minä nimittäin olen sellainen, että pamautan satavarmasti takaisin, ja jos siitä soppa syntyy, niin sitte hämmennetään.

    Anna palaa, jos nenille hypitään! Mielestäni myös bloggasja voi sauhuta takaisin, no problem! Blogisi on tosi mielenkiintoinen juuri tuote-esittelyjen vuoksi, kaikki ei sovi kaikille, mutta jos osaa haravoida tekstiäsi pintaa syvemmältä, löytyy uusia juttuja, ei aina tarvitse kaikkea kommentoida.

    Loppukaneettina tämä: kun seuraa ihan mitä vaan toimintaa, ajanvietettä tai työskentelyä, niin kiusaaminen ja mollaaminen on uusi normaali, ihan kuin se olisi jopa uusi puhe ja tapakulttuuri. Don’t worry be happy!

  • Päivisusanna

    Olen omassa ihmisläheisessä työssäni huomannut tänä syksynä koronan ja sen aiheuttaman stressin (näin oletan) vaikutuksen. Ihmiset, jotka ovat ennen olleet ystävällisiä ja ymmärtäväisiä ovatkin yhtäkkiä epäystävällisiä ja ymmärtämättömiä (tai ymmärtävät kaiken ikäänkuin tahallaan väärin). Ihmisiä, joilla on tarve väkisin kaivaa syytä ja vikaa toisesta, ja tarve oksentaa omaa pahaa oloa toisen harteille. On kaksi täysin eri asiaa antaa rakentavaa palautetta asiallisesti ja ystävällisesti kuin tehdä se epäystävälliseen, suorastaan vihaiseen sävyyn (syyttäen ihmistä joka on ihan varmasti tehnyt työnsä sydämellä ja parhaansa mukaan). Tuollainen käytös on mielestäni hyvin läpinäkyvää oman kurjuuden kaatamista toisen niskaan, eikä uskottavaa lainkaan. Ennenkaikkea se on epäoikeudenmukaista. Erityisesti itseäni on harmittanut se, että negatiiviset kommentoijat levittävät negatiivisuutta ryhmiin (sinun tapauksessasi nettifoorumeille) joissa on/olisi muutoin niin hyvä ja positiivinen meininki! Yritän itse olla silti heillekin aina ystävällinen (kuten sinäkin) ja katkaista siten negatiivisuuden kierteen. Samalla sisälläni herää kuitenkin voimakas tarve suojata itseäni joltain sellaiselta mitä en todellakaan elämääni tarvitse enkä ole ansainnut. Hyvä että sinäkin suojaat nyt itseäsi! <3

  • Tiina

    Hei Miia!!! Tiedän niin hyvin mistä puhut….toivon kuitenkin ettet lopeta kirjoittamista koska tuotat niin paljon iloa monille. Vinkkisi ovat hyviä ja meikkisi kauniita kiitoksia ansaitset….voimia!!!!

  • Ulla S.

    Jaksamista sinulle. Mietit itseäsi, herkkyyttäsi, kun et kestä ilkeilyä. Ei kukaan kestä. Jatkuvan negatiivisen kommentonnin alla ihmisen mieli alkaa muovautumaan suojatakseen itseään. Joku kyynistyy, joku muuttuu raivottareksi tai sitten vaan ei enää pääse sängystä ylös. En osaa neuvoa miten somessa voi suojautua mutta ota vakavasti mielesi ja kehosi viesti ettei näin ole hyvä. Toivon, että saat säilytettyä positiivisen ja iloa pirskahtelevan itsesi. Meistä moni seuraa juuri sinua näiden ominaisuuksien vuoksi. Hyvää syksyä ja lämmin halaus näin etänä.

  • Päivi

    Hei Miia! Jätän kommentin nyt vasta toista kertaa, vaikka olen ollut blogisi aktiivinen seuraaja jo reilut 2,5 vuotta. Blogisi on ainoa, jonka postauksia suorastaan odotan ja olen takiasi miettinyt myös instaan siirtymistä. 😅 Juurikin ne sinne tekemäsi stoorit kiinnostaisivat. 😊 Tämä kertookin varmasti jo siitä, kuinka paljon blogistasi pidän ja olen saanut siitä apua niin meikkaukseen kuin ihonhoitoon liittyen. Pidän tavastasi kirjoittaa (rehellisyys, aitous, asiapitoisuus) ja postaukset ovat juuri sopivan mittaisia. Eli, kiitos jo tähän astisista 🙏 ja jatka ihmeessä samaan malliin. 😍

    Harmittaa suuresti, että joudut kohtaamaan tuollaista palautetta päivittäin. Kuka tahansa väsyisi sellaiseen ennen pitkää, varsinkin kun työtään tekee suurella sydämellä. Kuten moni on jo maininnut, meitä työtäsi arvostavia on varmasti täällä niin paljon enemmän. Pidä huoli itsestäsi ja toivottavasti löydät keinon palautteen rajaamiseen. ❤️

    P.S. Alima Puren mineraalimeikkipuuteri ja siihen suosittelemasi sivellin lähti tilaukseen. Hieman huolettaa, että osaankohan käyttää puuteria oikein, joten jos joskus teet aiheesta videota niin olisipa mahtavaa saada se myös tänne blogin puolelle. ☺️

  • Heini

    Hei! Minä olen pitkään seuraillut blogiasi ja täällä on mielestäni ollut hyvä fiilis, kiitollisia viestejä hyvistä vinkeistä ja positiivista kommentointia. IG puolesta en tiedä mitään, kun en ole sinne koskaan liittynyt… Vaikuttaa siltä, että sinulla on suuri kannattajajoukko puolellasi ja uskollisia seuraajia (minun lisäkseni😉) valtavasti, toivottavasti pystyt nauttia heidän tuesta. Kaikkea hyvää! Minä jään innolla odottamaan taas uusia postauksia😊

  • Heli

    Lämmin halaus Sinulle ❤️

  • Outi

    Ikävä kuulla että noin monella on tuollainen asenne että kaikkea pitää korjata ja kommentoida negatiivis sävytteisesti. Uskon itse kuuluvani suurimpaan enemmistöön ihmisenä, joka lukee mieleisiään blogeja sen vuoksi että nauttii niiden sisällöstä, mutta ei koskaan kommentoi. Olen lukenut blogeja yli 10 vuotta mutta muistan kommentoineeni vain n. kolme kertaa koko tänä aikana. Siispä, ISO kiitos että jaksat tuottaa meille laadukasta sisältöä ja jakaa ihonhoitotietouttasi. <3

  • Eveliina

    Voimia sinulle Miia tämän asian käsittelyyn ja tulevaisuuden pohdintaan! Toivon, että palaat tekemään tutoriaalejasi, sillä niitä oli ihana seurata!
    Palautteen antaminen nähdään nykyään jotenkin hienona ja ihmiset, jotka sitä jaksavat aina antaa itsensä tärkeinä. Vika ei kuitenkaan aina voi olla vain vastaanottajassa. Itsekään en ole kovin hyvä ottamaan “rakentavaa” palautetta, vaikka sitä on vuosia tullut. Jään märehtimään asioita ja huomaan, että muut tosiaan antavat niiden mennä “toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos”. Olen tehnyt siis asiakaspalvelutyötä ja viikoittain tulee osastollemme palautetta eri viestimien kautta. Välillä henkilökuntaamme haukutaan ja välillä kommentoidaan asiallisesti. Sain esimerkiksi itse tällaista palautetta, joka oli asiallista ja sisälsi muutakin. “vastaanotto-virkailija vaikutti väsyneeltä, ehkä oli pitkä päivä. Vastaanotossa ei mainittu parkki-infosta ja saimme sakon. Oletamme, että maksatte tämän sakon.” Olen itse asemassa, jossa luen ja vastaan palautteet. Oli mieltä ylentävää lukea, että jaaha, olenpa taas ollut huono ja virhe on sattunut, ihan kuin olisimme koneita, joille ei ikinä voi tulla virheitä. (Toki hyvitimme sakon ja pahoittelin virhettä ja muutakin sattunutta). Ymmärrän siis täysin sinua, kuinka nämä ns. rakentavat palautteet voivat tuntua siltä kuin sinussa tai kyvyssäsi ottaa palautetta olisi jotain vikaa. Tämä sosiaalisen median aika on kuitenkin muuttanut tapaamme kommunikoida ja moni rakentavaksi palautteeksi verhottu on jotain aivan muuta, ihmisen tarvetta ylentää itsensä.
    Itse en juurikaan meikkaa, mutta olen nauttinut tutoriaaliesi katsomisesta, jutuistasi ja tyylistäsi. Haaveilen edelleen, että jonain päivänä kokeilen käyttäen apuna juttuja, joita olen sinulta oppinut. Kiitos 💕
    Täällä joku toinen jo kommentoi sitä, että tosiaan työsi on meille seuraajillesi ilmaiseksi saatavilla. Kellä toisella on varaa valittaa neuvoista ja vinkeistä, joita saa ilmaiseksi?!? Ei se silloin ole edes palautetta vaan palveluntarjoajan ohjailua hyötymään hänestä vielä enemmän itselleen sopivalla tavalla, ilmaiseksi.

  • Sydämellinen kiitos

    Sinä jaksat ahkerasti tehdä raskasta työtä ja tuottaa valtavan paljon iloa ja hyötyä lukijoille. En voi alkuunkaan ymmärtää negatiivista kommentointia.

  • Charming Nails

    Voi vitsit, olen ollut ihan harmissani kun sinun piristäviä ja opettavaisia tutoja ei enää ole 🙁 sinun ansiostasi löysin mm.Bohon neutraloijat ja vaikka meillä ei ole niin samanlainen meikkaustyyli, niin katson silti tutoja koska aina niistä saa kuitenkin ideaa omaan meikkiin. En kertakaikkisesti voi ymmärtää miksi se suuvärkki pitää avata jos ei tykkää? Voisko olla vaan hiljaa ja painua muualle? Jos minua joku Instaaja ärsyttää niin estän tai lopetan seuraamisen ilman älämölöä. Simppeliä eikä kellekään tuu paha mieli!!

    Voisko miettiä jos ottaisi kommentoinnin pois päältä? Toisiko se rauhan? Eikä lukisi niitä typerysketjuja tai ilmiantaisi ne poistoon? Kyllä minustakin on netissä lukenut vaikka mitä paskaa mikä ei pidä paikkaansa, kylmän viileästi olen ketjut ilmiantanut tai mun kaverit on sen tehneet puolestani. Otin myös jossain vaiheessa blogista pois anonyymi kommentoinnin koska jos ei osata käyttäytyä niin ei tarvii mun blogissa ääneen päästäkään. Näin sain sen nettikiusaamisen loppumaan eikä tarvii vieläkään tulla minun silmille hyppimään :DD Instassa on myös paljon mun elämän arvostelijoita, kaikki olen estänyt keltä paskaviestejä tulee. Jos joku ei tyylistäni tai minusta tykkää niin löytyy blogimaailmasta muutakin luettavaa 🙂

    Mun mielestä tarviaa olla niin vahva että pystyy nousemaan kaiken kiusaamisen yläpuolelle ja olla välittämättä. Kiusaajia ei tarvitse päästää ääneen eikä antaa niille palstasijaa. Haters Gonna Hate mutta muista miten paljon sulla on faneja ja seuraajia. Minusta ainakin tuntuu että Insta stooreista puuttuu nyt jotain kun ei sun meikkihöpötyksiä ole. Jokainen saa olla oma itsensä ja ukkelilta saa kysyä, jos joku ei tätä kestä niin painukoon muualle ;D Korona on tehnyt mökkihöperöt entistä höperöimmäksi.

    Koita jaksaa ja muista että meitä tykkääjiä on tuhat kertaa enemmän <3

  • Siru

    Ymmärrän sinua täysin. Kyllä täytyisi olla aika kova tunteinen tyyppi, että jaksaisi päivästä toiseen lukea tuollaisia kommentteja 🙁 Mä löysin sun instan vasta vähän aikaa sitten ja olen tykännyt sun tutorialeista ihan älyttömästi! Ne on hyödyllisiä ja oot tosi samaistuttavan oloinen ja luonnollinen. Rakastan just sitä sun tyyliä puhua ja höpötellä ❤ Toivon todella, että jossain kohtaa haluat vielä jossain muodossa palata tekemään instastrooreja. Mutta tärkeintä tietenkin, että teet niin kuin itse parhaaksi koet. Hengähdä ja mieti rauhassa mitä itse haluat tehdä jatkossa. Me seuraajat kyllä jaksetaan odottaa. En tiedä mitä mieltä olet siitä, että tekisit stooreja ilman DM-vaihtoehtoa. Se on tietenkin yksi vaihtoehto. Mä en myöskään ainakaan oleta, että mun viesteihin vastataan, jos laitan jollekin vaikuttajalle viestiä. Kun yleensä mun viestit on tyyliin kiitos tästä tai olen samaa mieltä jne 😊Jokatapauksessa paljon tsemppiä ja kaikkea hyvää sulle 😊❤❤❤

    • Anna

      Mietin myös jos ottaisit instassa kommentoinnin pois käytöstä tai estäisit kaikki ilkeitä kommentteja kirjoittelevat. Tai yksi vaihtoehto olisi laittaa Insta hetkeksi yksityiseksi ja poistaa seuraajista ilkeitä kommentteja kirjoittavat profiilit, jotta saisit työrauhan ja voisit taas keskittyä sisällön tekemiseen ja niihin seuraajiin ketkä ovat kiinnostuneet aidosti sun sisällöstä 🙂 tai joku muu vastaava keino millä saisi blokattua kiusaajat ettei sun tarvis enää kestää tuollaista käytöstä työpaikallasi.

  • Älä valita

    Ihan oikein sulle! Näytätkin jo niin ärsyttävälle ja ylimieliselle, varsinkin tuossa ensimmäisessä kuvassa! Ei elämä ole pelkkää haihattelua uudesta talosta, meikeistä yms. ja rahat vaan kääritään kotoa käsin bimboilemalla kameran edessä. Kyllä niin monet kärsivät ahdistuksesta, uniongelmista yms. ja tekevät silti raskaita matalapalkkaisia oikeita töitä ihmisten hyväksi marmattamatta koko ajan siitä. Kokevat työpaikkakiusaamista, jopa väkivaltaa jo kouluista asti, siinä on jo oikeus avata suunsa. Sinä taas kehtaat itkeä siitä, kun saat netissä välillä “ei niin miellyttäviä” kommentteja ja yrität vaan kerätä säälipisteitä itsellesi ja myötäeläviä kommentteja. Mene sitten normaaliin kokopäivätyöhön, niin loppuu se jatkuva nariseminen, eipähän olisi aikaa vaan sen Instan ja kommenttien seuraamiseen!!! On sulla pienet murheet elämässä, kun ihmisten kommentoiminen, et tiedä oikeasta ahdistuksesta ja unettomuudesta oikeasti yhtään mitään, miten se lamauttaa ja rajoittaa ihmisen elämää ja sitä ei pillereillä paranneta!!! Suurinosa ihmisistä on kokenut elämänsä aikana jonkinlaista kiusaamista, silti siitä ei tehdä näin isoa numeroa ja kerjätä itselle sääliä kuin mitä sinä teet, olet naurettava raukka koko akka!!!

    • Miia Johansson

      Mä oon tosi pahoillani, kun sulla on noin paha olla. 😟❤️ Toivottavasti saat jostain apua! Ei ole normaalia olla toiselle näin ilkeä.

      • Markit

        Kiitos Miia kun julkaisit tuo “Älä valita”- kommentin. Todella rumaa tekstiä, hyvä nähdä mitä se ilkeily oikeasti on. En ihmettele, että ahdistut. Tällekin päivällesi iso hali täältä Turusta.❤

        • Miia Johansson

          Kiitos Markit! ❤️

      • Eeva

        Apua tuon “älä välitä” kommentista.
        Ei mun tulis mieleenkään olla ilkeä muille vaikka olen kokenut tosi kovia asioita kymmenien vuosien aikana.
        Parasta on ollut oppia itsetuntemus,apua kyllä löytyy jos vaan on halua oppia omaa reakointiaan ymmärtämään kriisien keskellä.

      • Eeva

        Korjaus nimimerkki :Älä valita.

        • Kastanja

          Sitten kun kunnon kiusaamista yms. koet päivittäin ihan livenä, niin tule sitten vasta valittamaan, äläkä pelkistä kirjoituksista netissä ala nillittämään, netissä kirjoittaminen ei ole vielä yhtään mitään, ne asiat voi aina skipata! Mutta kun joku on koko ajan lähes päivittäin esim. esimiehelle (kuten aikaisemmin eräs mainitsi ylempänä) valittamassa päin naamaa jostain, niin siinä saakin luvan jo kiehahtaa. Hyvä se on sieltä kotitalosta vaan huudella, kun et kuitenkaan joudu kärsimään sen kummemmin mistään ja rahaa tulee tekemättä mitään raskaampaa sen eteen! Sinulla ei myöskään ole mitään suuria terveyshuolia yms., joten katso peiliin äläkä aina valita netissä olevista kirjoittelijoista, elämässä on niin paljon isompiakin murheita ja oikeita ongelmia ihmisillä!!!

          • Miia Johansson

            Tää on ihan supermielenkiintoista miten mun työ pidetään niin iisinä. Työ, johon ei normaalit tunnit riitä. Ja miten voi ihmiset luulla myös tietävänsä kaiken mun työstä, jota ei ole päivääkään tehnyt. 😀 Yksinäinen työ, jossa saa ikäviä viestejä päivittäin. Ja lisäksi on kyllä tosi jännä miten vieraat ihmiset tietää myös terveydentilani. Henkilökohtaisesta elämästäni kun en täällä tätä postausta enempää puhu.

          • Miia Johansson

            Pakko vielä lisätä, että on todella mielenkiintoista, että samasta IP-osoitteesta on tähän asti tullut sinulta ihan tavallisia kommentteja ja nyt yhtäkkiä tällainen ilkeily eri nimimerkillä.

          • Tii

            Nyt on pakko sanoa, että mitä v**ttua just luin…
            Kommentoijalla ei ole selkeästikään mitään käsitystä, ei pienintäkään, mitä sometyö vaatii..

            En kyllä itsekään kaikkea tiedä, mutta sen verran tajuan, että postaukset, tutot, videot, kuvat yms ei synny tunnissa, eikä kahdessa.
            Se on tuntien työ, tunteja miettimistä mitä seuraavaksi, luonnostella teksti, kirjoittaa puhtaaksi, tarkistaa se, kuvista ja videoista puhumattakaan.
            Yhtä kuvaa ei oteta noin vaan, kamerassa voi olla satoja kuvia ja siihenkin on mahdollisesti käytetty pari tuntia ellei enemmänkin aikaa.

            Ja jos työ somen parissa on niiiiin helppoa, näpyttää vähän tekstiä, nappaa kuvan ja tekee jonkun videon, miksi sitä ei sitten tekisi vaan kaikki ja tienaisi sitä ‘helppoa’ rahaa??

            Kommenttisi perusteella se ei olekaan ihan niin helppoa kuin väitit, muuten tekisit samaa itse etkä itkisi täällä Miian kommenttikentässä kateellisena toisen työstä ja rahoista.

          • Miia Johansson

            Siinäpä sen sanoit ❤️ kiitos! ❤️ ja vielä lisätäkseni, että kyseessä on luova työ.. Mulla menee välillä ja useinkin useita työpäiviä hukkaan, kun luovuus ei kuki ja homma ei toimi. Se ei näy ulospäin, mutta se on yllättävän rankkaa ja jos näitä tulee paljon, niin ne ei todellakaan tuo leipää pöytään. 😬

          • Hanna H.

            Ja se ei muuten ole totta, että kiusaaminen netin välityksellä olis yhtään kevyempi asia kuin kasvotusten. Tää ilmiö on ollut esillä jo vuosia netin käytön lisääntyessä ja liittynee siihen, että kuvitellaan omien sanomisten olevan netissä vähemmän omalla vastuulla kuin livenä. Kuten sullakin Kastanja, anonyymi nimimerkki suojaa sun identiteettiä tässä asiassa. Kehtaisitko antaa tällaista “rakentavaa” palautetta kasvotusten kenellekään? Veikkaan että et, joten toimintasi täällä on vaan helvetin raukkamaista. En yhtään ihmettele, jos nuoret eivät osaa käyttäytyä, kun aikuisetkaan eivät osaa. Jos Miian ulosanti ei sua miellytä, vaiha kanavaa niinkuin hänkin on kehoittanut. Niin kauan, kun kukaan ei kysy “kritiikkiä”, voi ymmärtää pitää suunsa kiinni.

            https://www.nuortennetti.fi/netti-ja-media/nettikiusaaminen/

            https://kotiliesi.fi/ihmiset-ja-ilmiot/ilmiot/nettikiusaaminen/

            Ohessa vielä pari artikkelia nettikiusaamisesta, jos on vieras termi, kuten parille kommentoijalle tuntuu olevan.

          • Miia Johansson

            Kiitos ihana! 😍

          • Netta

            Surullista, miten paha olla ihmisillä on. Kuitenkin heidän negatiiviset kommenttinsa mustamaalaavat heidän omaa mainettaan ja kertovat lähinnä heistä ihmisinä. 🙂

          • Jane

            Hei kastanja ja toki muutkin.
            On käsittämätöntä miten kellään on pokkaa verrata toisten (tässä tapauksessa kenties omia) kiusaamiskokemuksia toisen kokemuksiin.
            On täysin yhdentekevää missä ympäristössä kiusaaminen tapahtuu tai millä alalla. Toisaalta ja tavallaan on myös “yhdentekevää” millä sanoin ketään kiusaa. Tai että tapahtuuko se päin naamaa vai kirjoitetussa muodossa.
            Kiusaamista kun määritellään mm. sen mukaan, että miten kohde sen KOKEE. Näin ollen kiusaaminen perustuu täysin kohdehenkilön omaan, henkilökohtaiseen kokemukseen.
            Toinen kokee näin ja toinen noin. Ja kas, molempien kokemukset on yhtä aitoja oikeita. Ei meillä kellään ole varaa mitätöidä toisen kokemuksia.
            Kiusaaminen ja sen kokeminen ei siis ole mielipideasia. Se on kokemus.

            Kaikki ihmiset eivät ole sinut oman keskeneräisyyden kanssa, saatika kosketuksissa omiin tunteisiin. Osittain varmaan tästä syystä asetutaan helposti muiden yläpuolelle ja tuodaan omaa kokemusta “parempana tai pahempana” esille, mitätöiden vastapuolta.
            On varsin kurjaa, että omaa pahaa oloa puretaan toisiin kirjoittamalla ilkeitä kommentteja.
            Mikäli sellaiseen on halu tai tarve, niin kehoitan hakemaan apua.

            P.s Miia, oot kyl ♥️

          • Miia Johansson

            Viisaita sanoja Jane! <3

          • Ulpukka

            On käsittämätöntä, miten joku voi ajatella olevansa oikeutettu arvoittamaan kiusaamista ja toisen kokemusta siitä. Kiusaaminen ei ole hyväksyttävää, tapahtui se sitten netissä tai kasvokkain ja se satuttaa samalla tavalla. Valitettavasti myös nettikiusaamiseen on paljon vähemmän keinoja puuttua kuin kasvokkain tapahtuvaan. Mitä jos kyseessä olisi Kastanja oma lapsesi, rakas sisaresi tai puolisosi tai joku muu läheisesi, hyvä ihminen, joka joutuisi päivittäin lukemaan omista somekanavistaan olevansa huono ja epäsopiva ja mitä kaikkea. Miltä se sinusta tuntuisi? Olisitko edelleen samaa mieltä kuin nyt? Ja toisaalta, nämä elämän “oikeat ongelmat”, joihin viittaat, yleensä näyttävät ja opettavat, miten asiat eivät koskaan ole mustavalkoisia eikä kukaan muu kuin asianomainen tiedä kaikkia asianhaaroja ja mitä omassa elämässään on menneillään. Eli toivoin, että jokainen muistaisi myös tämän, ennen kuin tulee kertomaan kenellekään kuinka helpolla toinen saa rahaa, kuinka hyvin hänen asiat ja terveydentilansa onkaan ja sanomaan, ettei hänen tunteensa tai ajatuksensa ole oikeutettuja.

            Miia sinulle toivon valtavasti jaksamista ja hyvää. Niinkuin itsekin sanoit, let’s kill them with kindness. Arvostan todella paljon sitä, että nostat tämän tärkeän asian esille ja kerrot tästä ilmiöstä myös julkisesti. Arvostan valtavasti kovaa työtä, minkä teet vaikuttajana. Olen erittäin kiitollinen etenkin nuoremman sukupolven puolesta (muun muassa omien läheisten teini-ikäisten somen suurkuluttajien osalta) siitä, että tuot näkyväksi muun muassa erilaisia sosiaalisen median mukanaan tuomia harhakuvia kauneudesta (blurratut kasvojen ihot jne.) ja palautat meidät kaikki maanpinnalle, ettei kenenkään iho näytä luonnossa siltä. Lisäksi autat meitä kaikkia lukijoitasi myös monella muulla tapaa. Valtavan suuri kiitos siis siitä kaikesta, teet todella tärkeää työtä ja näytät erittäin hienoa esimerkkiä monessa mielessä meille kaikille. <3

    • Inkku

      Tämän tasoiset kommentit eivät liity yleensä ollenkaan kommentin kohteeseen vaan kertovat vain ja ainoastaan kommentoijan omasta huonosta olosta. Kommenteista paistaa uhriutuminen omasta tilanteesta ja voimattomuuden tunne vaikuttaa itse omaan tilanteeseensa ja oloonsa. Tällaisissa tapauksissa henkilöllä itsellään ei ilmeisesti ole työkaluja käsitellä omia tunteitaan ja suhtautumistaan vallitseviin olosuhteisiin. Kyllä ihan jokaisella ihmisellä on ne omat kipupisteensä ja ongelmansa ainakin jossain vaiheessa elämää, mutta eron ihmisten välillä tekee se miten omat ongelmansa ja tunteensa pystyy käsittelemään ja hyväksymään ne asiat joihin ei itse voi vaikuttaa ja toisaalta kyky muuttaa asioita ja perspektiiviä niihin asioihin joihin itse voi vaikuttaa. On myös paljon asioita joihin itse voi elämässään vaikuttaa kuten opiskelu tai muuten uusien taitojen oppiminen jos nykyiseen työhön tai elämään ei ole tyytyväinen, mutta mikään ei kyllä ilmaiseksi taivaalta tipu ja se vaatii paljon työtä. Jos sitä ei olla syystä tai toisesta valmiita tekemään ja näkemään vaivaa voi aiheuttaa katkeruutta jos muut siinä onnistuvat ja vielä menestyvät.

      Itsekin olen näin kolmekymppisenä tilanteessa jossa jossa aviomieheni sairastaa parantumatonta syöpää ja tulee siihen menehtymään muutamien vuosien sisällä. Ja kyllä, olen ollut aiheesta vihainen, katkera, kateellinen muille ihmisille jotka saavat olla onnellisia ja terveitä vaikka itse elän laboratoriokokeesta laboratoriokokeeseen koska tulevista tuloksista ei ikinä tiedä. Siitäkin huolimatta en koe sitä millään tasolla oikeutukseksi purkaa omaa omaa pahaa oloani muiden ihmisten niskaan tai oikeutuksena vähätellä muiden ongelmia. Omien tunteiden ja vaikeiden elämäntilanteiden käsittelyssä paras apu on hyvä terapeutti jonka kanssa vaikeita asioita ja tunteita voi turvallisesti käsitellä ja sitä kautta sieltä voi löytyä tasapainoa, onnellisuutta ja hyväksymistä ❤

      • Inkku

        Hei kääk mulle kävi sellainen moka että kun kommentoin äsken sun blogipostausta niin laitoin siihen nimimerkki-kenttään vahingossa oikean koko nimeni!!! Olisin mieluummin halunnut kommentoida nimimerkillä kun mainitsen siinä erään henkilökohtaisen aiheen. Voiko sitä nimeä vielä muuttaa ennen julkaisua? Tai vaihtoehtoisti poista kommentti kokonaan äläkä julkaise, kiitos 😊

        • Miia Johansson

          Korjattu 😘 keksin sulle nimimerkin. 😊

    • Inari

      Toi on ironista, että nimimerkki “Älä valita” kirjoittaa kommentteja, joissa valittaa itse. Ja Älä valitan omaa logiikkaa lainaten: onko sun suurin huoli sitten se, että bloggari kirjoitti blogauksen, josta et pidä?

  • About

    Surullista, että somettamisessa on näin raskas varjopuoli. Ikävä kyllä, somettajaan on niin helppo purkaa omaa vihaansa, katkeruuttaa ja kateuttaan.
    Unohda se, että kaikki rakentava palaute pitäisi vain jaksaa. Se ajatus ei varmaan helpota sun oloa.
    Onko tästä ajatukseta apua: negatiivisesta kommentistaan huolimatta, se kommentoija kuitenkin haluaa seurata sun tuottamaa sisältöä ja kommunkoida sun kanssa. Se tarkoittaa kuitenkin, että jotain kohtaa sä olet siinä ihmisessä koskettanut. Ja kun kerran näin on käynyt, sun luoma sisältö on ollut “virheistään” huolimatta hyvää. Jos ei sisältö ketään kosketa, sitten on jotain pahasti pielessä. Ihan oikealla tiellä sä siis olet, eikä kenenkään työn jälki ole täydellistä, toisten työ on vain julkisempaa kuin toisten.

  • Lila

    Ihmiset osaa kyllä olla välillä niin perseestä! Kauheeta millaiseksi maailma on muuttunut netin myötä (kuulostan nyt mummelilta mutta olen siis 28). Sun ig-stoorit oli aina ihan mun lemppareita ja toivon että otat ne vielä joskus takasin! Olisiko outoa ottaa niistä vaikka kommentit pois käytöstä? Tsemppiä sulle joka tapauksessa, oot ihanan ja aidon oloinen tyyppi!

  • Saara Hyytiäinen

    Miia, kurjaa kuulla sinuunkin kohdistuneesta nettivihasta, joita huonosti voivat ihmiset sinuun kohdistuneet. Halusin kirjoittaa, että olet päivieni ja viikonloppuhetkieni piristys ja kun haluan viettää hyvän olon hetken, keitän kahvit ja katselen miten loihdit ihania lookkeja. Sen lisäksi että olen vihdoin saanut ihoni kuntoon, olen laittanut koko suvun naisten kosmetiikat uusiksi 😀 ohjeillasi. 9-vuotias tyttäreni haluaa aina viettää äiti-tytär-meikkihetkiä ja hän sanoo aina, että katsotaan samalla sitä Miia, ku se on kyl vaan paras. Äiti on samaa mieltä. Hyvää syksyä Miia. T. Saara ja Aada, Tammisaaresta

    • Miia Johansson

      Oi kiitos 😍 Terkkuja täältä Porvoosta. Tammisaari on muuten aivan ihana paikka! ❤️

  • Noora

    Voi Miia ☹️ paljon voimia sinulle 🧡 osa ihmisistä on totta tosiaan ilkeitä ja vielä tarkoituksella, aikuiset ihmiset sentään, jotain käytöstapoja pitäisi olla.

    Löysin blogisi ihan vasta äskettäin ja olet inspiroinut minua. Vuosiin en ole pitänyt itsestäni huolta, saati katsonut peiliin. Olen saanut itseluottamusta ja naisellisuutta takaisin, suuri kiitos sinulle 🙏 ihonhoito-ohjeitasi olen toteuttanut ja löytänyt luonnonkosmetiikan maailman!

  • mmira

    Hei Miia!

    Oot tosi rohkee kun otat esille näin tärkeää asiaa ja ehdottomasti pitääkin puhua ääneen tästä. Oon niin pahoillani sun puolesta, ei kenenkään kuuluisi joutua sietämään tällaista koskaan. Aina jaksaa ihmetyttää se, miten monet “syyllistää” bloggaajia/somevaikuttajia siitä että “no itsepähän olet valinnut työsi ja tää nyt vaan kuuluu siihen, miksi teet tätä jos et kestä” ikään kuin olis jotenkin muka normaalia joutua kestämään kiusaamista?? Kaikille kiusaajille ja ilkeille kommentoijille tiedoksi – voitte olla vaan seuraamatta, ei tarvitse tulla kommentoimaan mitään.

    Oon seurannu sua vasta vuoden, mutta oot ollu heti alusta asti mun lempparibloggaaja ja oon saanu mun meikkaamiseen ja erityisesti ihonhoitoon niin paljon apua sulta! Ja sun tutoriaalit on aivan parhaita ja joka päivä tsekkaan instan ja sun blogin innolla että onko tullut uusia postauksia tai videoita. Kiitos että teet tätä työtä ja toivottavasti jaksat jatkaa tätä kaikesta negatiivisuudesta huolimatta ❤

  • Ansku

    Hei Miia❤️ Minusta on tänä vuonna tullut paljon itsevarmempi ja kauniimpi kun olen saanut ihoni niin hyvään kuntoon sinun ohjeillasi. Sinä olet niin hyvä työssäsi!

    • Miia Johansson

      Wau! <3 Niin ihana kuulla! Kiitos! Juuri tämän takia en toivottavasti koskaan lopeta. <3

    • Kastanja

      Miia on saanut oikeilta ihonhoidon asiantuntijoilta oppia, jota jakaa blogissa eteenpäin ja yrittää sillä tavalla nostaa itseään, että on saanut ihmisten ihot voimaan hyvin, kuitenkin hieman hyväksikäyttöä, koska tosiasiassa nämä oikeat ihonhoidon ammattilaiset ovat opiskelleet alaa vuosikausia ja pyörittävät ihonhoitoon liittyvää yritystä. Eli ei ole itse alunperin perehtynyt ihonhoitoon niin hyvin kuin mitä antaa ymmärtää. Tottakai verkkokurssin käyneenä, vähän neuvoja ja oppeja saaneena on helppo niitä vinkkejä jakaa muillekin. Mutta pitäisi tehdä se niin, että mistä se oppi alunperin on saatu eikä itseään vaan kehua.

      • Miia Johansson

        Olen kyllä saanut alun “herätyksen” Twistbeltä. Se on totta. Nyt käyn samaa koulua briteissä, jonka he ovat käyneet sekä luen tutkimuksia ja alan kirjallisuutta. Jaamme saman filosofian ihonhoidossa. Eli kyllä olen perehtynyt ihonhoitoon. Hyvä Kastanja – pyydän, että lopetat blogini lukemisen ja minun seuraamiseni.

      • TeijaH

        Hei Kastanja, voisitko mennä oksentamaan vaikka vessanpönttöösi, kiitos. Toivottavasti paranet pian. 👍

  • Heini

    Ihmetyttää kyllä eikö ihmisillä ole parempaa tekemistä kuin ilkeillä toisille somessa. Ilmeisesti jotkut vaan yrittää helpottaa omaa pahaa oloaan kaatamalla sitä toisten niskaan.
    Jos jonkun somesisältö ärsyttää tai ei kiinnosta, on helppo lakata seuraamasta. Ei kyllä itselle tulisi mieleenkään tehdä siitä mitään numeroa tai vaatia jotain blogaajaa tms muuttamaan sisältöään juuri minua miellyttäväksi. Varsinkin kun siitä ei mitään edes maksa. Ihmisten itsekeskeisyys on vaan jotain ihan käsittämätöntä.
    Ilkeily kertoo enemmän ilkeilijästä kuin sen kohteesta. Itse asiakaspalvelutyötä tekevänä yritän tämän pitää mielessä, mutta silti ilkeä käytös tuntuu pahalta ja yksi ihminen voi pilata koko päivän.
    Olen saanut sulta hyviä vinkkejä meikkaukseen ja ihonhoitoon. Tykkään sun persoonallisesta ja aidosta tyylistä! Paljon tsemppiä, toivottavasti jaksat jatkaa!

  • Elli-Ilona

    Moikka Miia ja muut seuraajat!

    Anteeksi jo valmiiksi, jos pahoitan jonkun mielen❤. Mutta mitä ihmettä!!?? Olen aivan järkyttynyt parin nimimerkin takaa kirjoittaneiden seuraajien kommenteista! Vähän jopa naurahdin, kun niitä luin. Nyt kerron miksi; AIKUISET IHMISET(tai näin oletan kommentoijien olevan)! Minun mielestäni on todella törkeää tulla purkamaan omaa pahaa oloaan toisen blogiin haukkumalla akaksi, kyseenalaistamaan toisen pahaa oloa toteamalla vaan, että “älä jaksa valittaa” tai “et tiedä mitä kiusaaminen on”!
    Ja asia, josta tämä teksti kertoo, on todellakin sitä nykypäivää! Nettikiusaaminen on vain lisääntynyt ja sille on tehtävä jotain!

    netissä tapahtuva kiusaaminen on ihan yhtä järkyttävää kuin kasvotusten tapahtuva kiusaaminen. Netissä on se ainut ero, että täällä voit huudella NIMIMERKIN TAKAA, mikä taas on omasta mielestäni todella ala-arvoista. Jos sulla on jotain negatiivista sanottavaa kaikille, sanoisit sen edes omalla nimelläsi tai ole sitten hiljaa! Kaikista ei tartte tykätä ja mikä parasta, jos sua ei kiinnosta toisen “valittaminen turhasta” niin ei sun ole pakko seurata tätä henkilöä netissä!! Se, että sulla on paha olla, olen todella pahoillani siitä. Mutta sä voit itse tehdä asialle jotain, puhua siitä pahasta olosta jonkun kanssa. Sä voit tehdä sulle mieluisia asioita niiden ihmisten kanssa, jotka on sun puolella! Musta on myös todella huvittavaa, että sanotaan “mene oikeisiin töihin jos et jaksa negatiivista palautetta”. Bloggaajan työ on nykypäivänä ihan yhtälailla oikeaa työtä kuin esimerkiksi siivoojan työt tai kaupan kassalla tehtävä työ. Ja näin Miiaa kauan seuranneena uskallan väittää, että Miia todellakin rakastaa työtään vaikka saakin osakseen kuraa niskaan teiltä oman pahan olon purkajilta… ja minusta on myös äärimmäisen upeaa se, että siitä kurasta huolimatta jaksaa jatkaa ja mennä eteenpäin! Se on vahvan ihmisen merkki! Vahvan ihmisen merkki on myös nostaa älämölö tästä asiasta, koska nettikiusaaminen ei ole okei koskaan!

    Mua on kiusattu peruskoulussa. Ja kyllä, tiedän mitä se on. Se tapahtui kasvotusten ja se tapahtui myös netissä, silloin oli irc-galleria ja löysin itsestäni tehdyn ryhmän, jossa minua kilpaa haukuttiin. Tiedän siis sen, kun on paha olla. Siksi uskallan tästä asiasta näinkin kärkkäästi sanoa.

    Miia ❤ puhut todella tärkeästä asiasta! Ja sinua pitkään seuranneena olen todella pahoillani ja järkyttynyt kokemastasi kiusaamisesta. Se ei ole ookoo ja siitä kuuluu puhua! Uskon, että jos moni muukin vaikuttaja kertoisi kokemastaan nettikiusaamisesta, asialle voisi alkaa tapahtumaan jotain!

    Sä oot vahva ja rohkea, kun uskalsit näinkin vaikeasta asiasta kertoa meille seuraajille ❤ ja kuten moni on täällä jo sanonut, olet antanut sua seuraaville ihmisille todella paljon hyvää! Muista se aina, kun saat jonkun negatiivisen viestin tai kommentin, meitä on täällä paljon jotka on sun puolella ❤❤

    Lepää nyt ja ota itsellesi aikaa käsitellä asioita ❤ me uskolliset seuraajat ei kadota minnekään vaan me jaksetaan kyllä odottaa ja antaa aikaa sulle!

    Peeäs. Stoorien puolella odotan aina loppuhuipennusta, eli ukkelin mielipidettä meikistä 😂❤

    Peepeeäs. Oot ihan huippu ja ammattilainen, tiedät mitä teet ja teet sen omalla, persoonallisella tyylilläsi ❤ jatka sitä!

  • Markit

    Miia❤. Tuo “Kastanja”, joka pää punaisena riehuu ja kommentoi, on esimerkkitapaus ihmisestä, joka ei vaan ymmärrä, että ihmisen ulkomuoto/tekeminen ei aina kerro mitään todellisuudesta. Ja ihan näin kahden diagnoosin tyyppinä, 15 leikkausta, nelikymppisenä työkyvyttömyyseläkkeelle, olen varmaan ” kunnon sairas” jopa Kastanjan mielestä. Ja sinun blogisi on siksi päivieni piristys. En keskity sairastamaan, vaan haluan heiluttaa meikkisuteja ja tehdä kivoja juttuja jaksamisen mukaan, muutoin elämä menee ohi.
    Toivon sydämestäni Miia, että jaksat. Halit ❤

    • Miia Johansson

      Kiitos Markit! 😍 Ja silti taustastasi huolimatta jaksat olla noin ihana.. aina! ❤️

  • Inari

    Harmi kuulla, että sun tarvii kuunnella tollaisia kommenttivirtaa! Ei sitä tavallinen netinkäyttäjä tajua. Sä erotut useimmista blogeista aitoudella, ja se varmasti tekee sut myös haavoittuvammaksi negatiiviselle palautteelle. Olis kai sitä helpompi kestää, jos olisi tehnyt hommia tosi rajatulla tai epätodellisella imagolla, jolloin kritiikki ei tuntuisi ehkä kohdistuvan omaan itseen. Tosta blogauksesta tuli mieleen se, miten olen elävässä elämässä kahdesti ollut ihmissuhteessa, jossa toinen kohdisti minuun täysin epärealistisia odotuksia, suuttui mistä vaan ja yritti kontrolloida. Ja ne ihmissuhteethan on päättyneet, mutta toi onkin vaikea ongelma, että miten tossa hommassa pääsisi sen linjan käytöksestä eroon, tai miten ihmeessä siihen voisi suhtautua, ettei muuttuisi täysin epävarmaksi ja hermoraunioksi. Ja nyt kun luin näitä kommentteja, niin tuolla joukossahan on näköjään pari vielä jollain ihan muulla tavalla katkeraa tyyppiä. Joilla siis tosiaan selvästi on tosi paha olla, ja jotka varmasti voittaisi, jos tässä olisi muka ollut meneillään joku uupumuskilpailu, mutta joilla tuskin tulee pitkällä tähtäimellä itellekään parempi olo siitä, että levittää pahaa oloa ympärilleen. Oispa tähän heittää joku vinkkiviitonen, mut ei oo… Tsemppiä, meille se on kivaa jos jaksat kirjottaa, mutta kannattaahan itseään kuunnella!

    • Miia Johansson

      Osuit naulan kantaan. ❤️

  • Pia Miettinen

    Ihmisten on niin helppo arvostella toisia, kun ei tarvitse näyttää kasvojaan, vaan voi huudella ns puskista. Blogisi on huippuhyvä, niinkuin sinäkin. Aito ja kaunis ihminen, autat monia vastaamalla ystävällisesti moninaisiin kysymyksiin. Olen 53-vuotias ja aina kun mietin jonkin kosmetiikkatuotteen hankkimista katson ensin oletko postannut joskus jotain siitä. Satuttaahan se tietenkin, kun arvostellaan kaikesta, mutta ei ne ole ihan terveitä nuo haukkujat. Ei tuota muuten voi selittää.

  • Saana

    Apua!! Miten voi ihmiset kohdella toisia noin huonosti. En voi ymmärtää.
    Todella paljon voimia ja tsemppiä sulle.
    Olet aivan ihana ja aito ihminen, joka on antanut mulle niin paljon apua meikkaamiseen ja ihonhoitoon. Kiitos siitä.
    Päivien piristys instassa. ❤️

  • Anna

    Haluan vielä kiittää sua Miia, teet ihanaa työtä <3! Ja vaikkemme tunne, sinusta välittyy ihana ja ihmismäinen kuva <3. Olen pahoillani että saat tollasta skeidaa, et ansaitse sitä. Eikä kukaan muukaan.

    Ja tuolla nuo muutamat munapäät jotka vähättelivät uupumusta, niin ihan oikeasti – uupumusta ja masennusta on monenlaisia ja miljoonasta eri syystä. Koin tämän ikävimmällä tavalla itse, kun ystäväni lapsuudesta asti väitti etten voi olla masentunut kun postaan someen iloisia kuvia mm. dinneriltä. Niin, koska masentuneet ei saa hymyillä eikä syödä… Hänellä itsellään myös keskivaikea masennusdiagnoosi, eikä pystynyt näkemään sen yli. Eli väärinymmärrystä voi tulla jopa ihan lähimmiltä. Voimia, ja on hienoa että asetat vähän omia rajoja!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram