MITEN MEIKATA TOISISTAAN KAUKANA/LÄHELLÄ OLEVAT SILMÄT?

08.09.2020

Tässäpä teille pieni testi, jonka muistan tehneeni maskeeraajakoulussa. Mittaa oman silmän leveys joko mitalla tai suurin piirtein sormin. Jos silmiesi väliin mahtuu juuri sopivasti oman silmäsi mittainen silmä, niin silmäsi ovat juuri sopivan mitan päästä toisistaan. Itselläni silmät ovat ihan hitusen kauempana toisistaan.

Tämä on sinänsä vähän hassua, sillä ei ole mitään väärää silmien etäisyyttä. Tämä on nyt vaan silkkaa hupia ja miten kasvoista saisi meikattua mahdollisimman tasapainoiset. Muistakaa, että meikissä jokainen tekee juuri niin kuin haluaa. Tässä postauksessa on vaan muutama vinkki, joita voitte halutessanne kokeilla.

TOISIAAN LÄHELLÄ OLEVAT SILMÄT

Luomivärin asettelu tehdään alla olevan kuvan mukaan enemmän silmien ulkonurkkiin. Tämä tekee meikistä tasapainoisemman, jos silmät ovat lähellä toisiaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että sävy silti häivytetään kohti sisänurkkaa, koska tummat läntit silmän ulkonurkissa eivät ole se toivottu lopputulos.

TOISIAAN KAUKANA OLEVAT SILMÄT

Alla olevassa kuvassa ehkä huomaat, että silmäni näyttävät olevan lähempänä toisiaan. Asettelin luomivärin hieman enemmän silmien sisäosaan eli kuvan osoittamaan kohtaan.

Tähän auttaisi myös nenä-contour, johon en olekaan vielä blogissani pureutunut. Eli nenän reunoille voi tuoda pientä varjoa, jonka avulla silmät näyttävät olevan lähempänä toisiaan.

HUOM! Saan todella paljon kysymyksiä siitä, että mikä luomivärin sävy sopii millekin silmän sävyille. Kaikki luomivärisävyt sopivat kaikille silmille näin karkeasti sanottuna. Jos haluaa korostaa tiettyä silmän sävyä, niin silloin voi valita luomiväriin vastavärin. Itse katson enemmänkin ihon sävyä siinä, että mikä luomiväri imartelee kyseistä henkilöä. Aiheesta voit lukea postauksen TÄSSÄ. Näet postauksessa myös sävykartan ja luomivärisuositukset juuri sinun ihon sävyllesi. 

EXTRAVINKKI: Jos esimerkiksi toisistaan kaukana olevat silmät meikkaa lähellä olevien silmien ohjeiden mukaan, niin silmien toisistaan kaukana oleminen korostuu. Näin voi siis vahingossa vääristää omia piirteitään. Koska meikin valoilla ja varjoilla (joita mm. luomiväri on) saa halutessaan aikaiseksi huiman suuria eroja, niin siksi suosittelen mielummin tekemään tasapainoisen meikin, jossa näyttää enemmän itseltään.

Kuka testasi jo peilin edessä miten omat silmät sijoittuu? Jos silmiesi väliin mahtuisi juuri tasan tarkkaan yksi extrasilmä, niin testaa ihmeessä näistä molempia luomivärimalleja. 

  • Terhi

    Onko sulla olemassa tästä videota? Mulla on nimenomaan kaukana toisistaan olevat silmät, enkä oikein osaa mitenkään laittaa luomiväriä niin että se ei korostuisi entisestään.

    • Miia Johansson

      Ei ole, mutta voin tehdä kyllä stoorien puolella. 🥰

  • Tuulia

    Mittasin HETI omat silmäni, h-e-t-i 😀

    • Miia Johansson

      Hihii.. mikä oli “tulos”? 😅

  • Elisa

    Oli pakko mennä viivottimella mittailemaan ensimmäisen kuvan kohdilla. 😆 Ajattelin, että mulla varmaan menee ”just ja just”, mutta olivatkin pari milliä vajaat eli siis lähellä toisiaan!

    Jonkin verran harrastan tuota tummempaa luomiväriä silmien ulkonurkissa, mutta yleensä vain laitan samaa väriä koko luomelle (tai vaaleampaa pohjalle luomivaon yli ja tummempaa liikkuvalle luomelle). Mitä sanot ammattilaisen vinkkelistä tuommoisesta koko luomen värityksestä, jos ajattelee kasvojen tasapainottamista? 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Elisa1 🙂 Jos on noin pienestä erosta kyse, niin voit meikkailla molemmilla tekniikoilla. Tämä on enemmän niitä varten, joilla ero on suurempi. Sitä illuusiota ei kuitenkaan tarvitse, jos ero on tosiaan superpieni. 🙂

      Joo ja perus smokey eye on aina hyvä kaikille silmän malleille. Sitä sävyä voi sitten venyttää ulkonurkasta enemmän tai vähemmän ulos päin, jos on tarve. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram