LUOMIVÄRIN KAKSI YLEISINTÄ MALLIA

20.08.2020

Kaikista eniten omaan silmän malliin pystyy vaikuttamaan luomivärillä. Sillä saa luotua illuusion suuremmista, seksikkäämmistä tai vaikka pyöreämmistä silmistä. Tässä postauksessa kerron kaksi erilaista ja yleisintä tapaa luomivärin asetteluun.

PYÖREÄ MALLI – SOPII KAIKILLE

Postauksen kahdessa ensimmäisessä kuvassa näet pyöreän mallin luomivärille. Luomiväri tulee nostaa sen verran ylös luomivaosta, että kun katsot suoraan peiliin kulmakarvat rentoina, näet vielä luomiväriä luomivaon yläpuolella. Moni levittää usein luomiväriä niin, että nostaa kulmakarvoja niin ylös kuin saa ja lopulta kaikki luomiväri jää piiloon luomivakoon.

Tämä on siis perus smokey eye ja tällä tavoin myös pienemmistä silmistä saa halutessaan suuremman näköiset. Lisäksi tämä malli sopii kaikille.

EXTRAVINKKI: ALOITTELIJAN 2 YLEISTÄ VIRHETTÄ

  1. Piirsin yllä olevassa kuvassa pisteviivan nenän pielestä silmäkulman kautta kohti kulmakarvan loppuosaa. Jos luomiväri laskee sivuilta tämän viivan alapuolelle, niin silmistä tulee melko raskaan näköiset. Voit siis laittaa vaikka siveltimen tähän kohtaan ja jos luomiväriä jää siveltimen alle, niin suurimmat osat kannattaa pyyhkäistä pois. Pieni häivytys voi jäädä tälle alueelle.
  2. Huomaathan myös, että luomiväri häivytetään kohti silmän sisänurkkaa. Se ei oikeastaan koskaan jää ainoastaan ulkonurkkaan. Tätä tein itse aikoinaan ja kun olen opettanut meikkausta livenä, niin tämä tuntuu olevan myös monen muun aloittelijan “suden kuoppa”.

P.S. Muistakaa, jos puhun virheistä, niin se on vain ammattilaisen käsitys asiasta. Kaikki on meikissä sallittua, mutta blogissani neuvon miten saat meikin näyttämään imartelevammalta.

LUE MYÖS: SAMOILLA TUOTTEILLA PAREMPI MEIKKI

SEKSIKKÄÄN KISSAMAINEN MALLI

Näissä kuvissa näette kissamaisemman lookin. Se sopii periaatteessa kaikille, mutta voi raskaammilla luomilla näyttää joskus hassulta. Tämäkin riippuu niin silmästä. TÄLLÄ VIDEOLLA näkyy kauniisti laitetut kissamaiset luomivärit raskaammilla luomilla. Suomessa vaaleaihoisilla tosin näkee hieman erilaista luomen raskautta – luomi laskee sivuilta suoraan alas ja tällaisille silmän malleille suosisin enemmän pyöreää luomivärin mallia.

LUE MYÖS: MITEN VALITA ITSELLEEN SOPIVA LUOMIVÄRISÄVY?

Oletteko kokeilleet tehdä luomivärillä erilaista silmän mallia? Mikä on teidän suosima tapa?

  • R.M.

    Tykkäisin hirveesti tuosta kissamaisesta ja teenkin sen silloin tällöin mutta tiedän ettei se raskaille luomilleni välttämättä oikein sovi… Sama kuin kissamaiset rajaukset. Harmittaa kun raskaat luomet rajoittaa aika paljon meikkausta. Olen jopa miettinyt luomien leikkaamista jossain vaiheessa elämää.

    • Miia Johansson

      Ymmärrän sun fiilikset, mutta hieman lohdutulseksi. Mun mielestä pyöreä malli on niin kaunis ja silläkin voi leikitellä paljon. Sitä käytän itse pääsääntöisesti.. itseasiassa melkein kokoajan. 😃

  • kukkis

    Olen nyt jättänyt luomivärin kokonaan pois toistaiseksi , koska mielestäni se vanhentaa. Pitäisi löytää nuorentava meikkaustyyli 😉

    • Miia Johansson

      Okei 😃 no ainakin kun ihon pitää freesinä ja laittaa raikasta poskipunaa niin sillä pääsee jo aika pitkälle. 🥰

  • Tanja M

    Itselläni on raskaat ja pulleat luomet, lisäksi silmän ulkonurkista osoittaa alaspäin 2 juonnetta joiden yläpuolella jatkuu se yläluomen läski. Liikkuva luomi ei näy lainkaan kun silmä on auki.

    Ainoa tapa saada pirteämpi ilme on oikein kunnon meikki: kissarajaus joka vedetään kylmästi sen läskipussin päälle iholle, sitten mustalla luomivärillä ulkonurkasta rajauksen pehmennystä. Harmaa tai ruskea varjostus pyöreämuotoisesti sitten muuhun osaan roikkuvaa yläluomea. Mikään hentoinen meikki ei edes näy vaan hukkuu roikkuviin osiin.

    Se on jotenkin huvittavaa että voi laittaa todella paljon meikkiä, esim se kissarajaus ylöspäin luomi venytettynä voi olla monta senttiä pitkä, mutta kun antaa luomen roikahtaa luonnolliseen asentoon niin näkyy vain ihan aavistus sen yläosaa luomivärillä varjostettuna. Jos en joskus meikkaa silmiä, kauhistellaan olenko todella sairas kun näytän niin väsyneeltä.

  • Rva A.

    Molemmat kauniita. Aamulla kun herää ja kiiruhtaa töihin, on luomivärin asettelu ja kauniit silmät haave vain. Ajan kanssa kyllä käy. Tykkäisin aina tehdä meikin luonnonvalossa, joten tuleva syksy ja talvi on minulle kamalaa sihtaamista, kun meidän huushollin meikkauspisteessä on niin kamalan sinisävyiset spottivalot, kun menet ulos, voi yllätys olla melkoinen. Molemmat tekemäsi meikit näkisin juhlameikkeinä tai miten ne nyt kukin ottaa tai sitten olen vain “old fashion” tyyppi. Itse pidän tuosta kissalookista, sitä suosin, kun oli sinun ikäisesi. Kauniita meikkejä teet, aivan ihania!

    • Miia Johansson

      Kiitos Rva A. 🙂 Onneksi sinisemmät valot on kuitenkin paremmat meikkaukseen ja lähempänä luonnonvaloa kuin keltaiset valot. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram